2007-2008 runkosarjan lopun seurantaa

  • 29 573
  • 167
Tilanne 20.2

No niin, seurataan täällä Tepsin viimeisten pelien lentoa tai sukellusta, sekä ihmetellään ja ennustellaan mihin otteet riittävät sarjataulukossa suhteessa muihin.

No joo, tänään tilanne siis tämä

9. Lukko 49 63
10. TPS 49 62
--
11. SaiPa 49 56

Niin tässä taitaa käydä, että Lukko menee menojaan ja TPS-SaiPa mittelö ratkaistaan keskinäisessä ottelussa. SaiPalla on selkeästi Tepsiä tasapainoisempi paketti ja niillä on kovia voittoja viime aikoina (Tappara, Blues, Pelsut). Uskon kuitenkin säälipaikkaan, koska onneksemme juuri Tepsille SaiPa on lähes suupala, jonka lisäksi Tepsi kyllä ottaa muutenkin vähintään pisteen tai muutaman muiltakin. Tepsillä vielä SaiPaa parempi maaliero.

Mitä sääleihin tulee, niin omat suosikkivastukset olisivat järjestyksessä HIFK, JYP ja Ilves.

Muita ennustajia?

Tilanne eilisen kierroksen jälkeen on nyt tämännäköinen:

9. Lukko 50 65
10. TPS 50 63
---------------
11. Saipa 50 59

Joukkueiden otteluohjelma (boldatut kotona)

Lukko: JYP, TPS, HIFK, Pelicans, Kärpät, Ilves

SaiPa: [/b] Blues, Jokerit, Ässät, Tappara, TPS, KalPa

TPS: Kärpät, Lukko, JYP, Ilves, SaiPa, HIFK

Joukkueilla nähdäkseni suhteellisen samankaltaiset (kovat) ottelut jäljellä. Sanoisin, että keskinäiset kamppailut tulevat ratkaisemaan todella paljon, muista otteluista olisi tietenkin hyvä myös ottaa pisteitä, niin homma kävisi helpommin. Lukolla on paras lähtöasetelma loppuihin peleihin 2 pts erosta TPS:n johtuen. Mielestäni Lukon playoff mahdollisuudet kuitenkin lepäävät paljolti TPS-pelin lopputulokseen , sillä en usko Lukon todellakaan kovin montaa pistettä muista peleistä ottavan (toivottavasti).

Saipalla puolestaan myös ottelu TPS vastaan, kuten myös sarjan hännänhuippuja Ässiä ja Kalpaa. Saipa tarvitseekin juuri kahdesta viimeksi mainitusta täydet pistepotit, ja uskoakseni sekään ei vielä riitä Saipan playoff-paikkaan, vaan pisteitä vaaditaan muistakin otteluista, 4 pistettä kuitenkin vielä matkaa Tepsiin. Ässät ja Kalpa eivät mielestäni kuitenkaan tällä hetkellä ole aivan mitään pisteautomaatteja, joten ei Saipan 6 pts näistä peleistä ole itsestäänselvyys. Lisäksi matsit kolmea todella kovaa joukkuetta vastaan, joten vääjäämättä TPS peli ratkaisee paljon.

TPS kohtaa vielä siis kilpakumppaninsa Saipan ja Lukon ja nämä ottelut ratkaisevat todella paljon, mieli tekisi sanoa, että näissä kahdessa pelissä playoff-paikka juuri ratkeaa. TPS:lle näistä kahdesta 6 pts, eikä muiltakaan ole mahdotonta ole pisteitä ottaa (pl. ehkä Kärpät) ja mielestäni playoff-paikka on meidän! Jos Lukko ja Saipa eivät kaadu niin sitten yksinkertaisesti pisteet on otettava muualta. En näkisi tätäkään mitenkään mahdottomana, mutta edellyttää peli-ilmeen kohdallaan oloa. Helpointa olisi kuitenkin voittaa Saipa sekä Lukko.

Mieli tekisi sanoa, että jos jompikumpi Lukko tai TPS vielä viivan alle tippuu, niin olkoon se sitten Lukko (TPS:n peli-ilmeen ollessa kohdilla). Tämän viestin saa sitten kaivaa esiin, mikäli aivan päin honkia menee ja TPS lopettaa runkosarjaan:) Tosin, peli-ilmeen on löydyttävä ja kestettävä (eilen ilmeisesti Lahdessa oli jo valoa tunnelissa).

Omat toiveeni vastustajasta olisi säälipoffeissa JYP tai Ilves, Hifkiä en ottaisi vastaan todellakaan mieluiten. Tosin sillä ei ole väliä kuka vastaan tulee, sillä kaikki on voitettava:)
 

Infernal

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Joukkue vaikutti iloiselta pihan futishöntsä alkuverryttelyssä ja pelissä näkyi jo enemmän kuin pilkahdus sitä asennetta!

Heti tulee mieleen, että näinkö paljon Teemu Laineen poissaolo vaikuttaa joukkueeseen. Ja kumma kyllä nimenomaan positiivisessa mielessä. Alkukaudesta Laine otti joukkueessa suurta roolia, ja oli Tepsille kaikki kaikessa. Mutta onko viime aikojen "diivailu" saanut joukkueen kääntymään kultakypärää vastaan? Siihen en usko hetkeäkään, että Laine olisi jonkin vamman vuoksi sivussa.
 

RomuLumi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Sopimusten pituudet

Mä en varmaan näe metsää puilta, mutta en vieläkään ymmärrä sitä Kiprun sopimusta vuoteen 2010? Jortikkahan jo aikoinaan päästi suustaan viisauksia ja sanoi ettei ole mitään järkeä solmia 2-3 vuoden sopimuksia, kun pelaaminen sen jälkeen ei kiinnosta tippaakaan (vrt. Kai Nurminen) ...
Kipru on varmaan ihan kohtalainen puolustaja, mutta kotipelejä kun on taas kaudella yhtä lukuunottamatta kaikki nähnyt, niin ei voi kun ihmetellä sopimuksen pituutta. Jollekkin kanssakatsojallekin totesin viime kotipelissä et Kipru pois kokoonpanosta, niin sillä rahalla sais kaks ihan hyvääkin puolustajaa :) (ei herneitä nenään...)

Tässähän sitä pohditaan. Kun tehdään vuoden soppari ala Teemu Laine, niin silloin joko sanotaan:
a) Olisipa ollut pidempi soppari, nyt menetetään hyvä pistemies
b) Keväällä loppuu pelaaminen, kun on jo toinen sopimus taskussa (kuten nyt?)

Kun tehdään pidempi, niin silloinkaan kuulemma ei kiinnosta pelata...
Mitäs tähän nyt sanois? Teet mitä teet, niin jostain syystä se on ne sopimus tekijät, miksi pelaajia ei kiinnosta pelata! Tuskin nyt sentään.
Kyllä se peli asenne täytyy tulla enemmän muualta, kuin sopimus asioista.
1+1 tai 2 vuoden sopimus on mielestäni ihan OK. Ja kuten ollaan nähty, niin sopimuksellisia pelaajiakin on kaupattu muualle.

Kiprun tapauksessa varmaan tiedetään mitä saadaan, kun on jo nyt ollut pitkällä sopimuksella. Lisäksi kyse oli optiosta ja ken tietää mikä se hinta oli, jos palkkaus oli vaikka etupainoitteinen, kuten rapakon takana veljellään.

Ja sokerina pohjalla on herra Vahalahti, joka teki 06/07 kaudella piste-ennätyksensä (Eikös kaverilla ollut sopimus voimassa Tepsin kanssa vielä täksikin kaudeksi...): http://www.eurohockey.net/players/show_player.cgi?serial=3580
 

Tyrannos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rohkeat maljannostajat
Riippumaton media kaipaisi tässä yhteydessä ympärilleen vuoren verran lainausmerkkejä, sillä perinteisesti Tussarissa ei ole kerrottu edes auringon nousseen Turkuhallin yläpuolella ilman Tepsin pomojen valtuutusta. En siis välttämättä olisi kovinkaan varma siitä, ettei noita nimiä olisi ilmoitettu toimitukseen off the record -periaatteella.

Ironiasilmälasit unohtuivat otsalle? Ja siitä voit olla ihan varma, että nimet sanottiin off the record, muutenhan ne olisi laitettu Sutelan suuhun TS:ssa.

Niinhän se toimii: Sutela haluaa positiivisen jutun Palloseurasta Sanomiin, ottaa yhteyttä toimitukseen ja joko antaa ymmärtää tai sanoo ihan suoraan OTR, että TPS on kiinnostunut näistä pelaajista. Kaikki voittaa, TS pääsee sanomaan "Turun Sanomien tietojen mukaan", TPS saa positiiviseksi katsomaansa julkisuutta, eikä mitään taiteen sääntöjä rikota. Riippumaton media (oli sillä millaiset kähmimissuhteet seuraan sitten hyvänsä) voi julkaista spekulointeja ja huhuja, mutta seurapomo ei voi julkisuudessa spekuloida toisten pelaajilla, ei lehtien palstoilla eikä esim. omilla nettisivuillaan.
 

RomuLumi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Omat toiveeni vastustajasta olisi säälipoffeissa JYP tai Ilves, Hifkiä en ottaisi vastaan todellakaan mieluiten. Tosin sillä ei ole väliä kuka vastaan tulee, sillä kaikki on voitettava:)

Ilves? Tepsi on ollut täysi vastaantulija muistaakseni kaikissa otteluissa. Ei olla taidettu saada pistettäkään? Näistä JYP, mutta kaipa sen Hifkinkin saa kaadettua.
 
Ja sokerina pohjalla on herra Vahalahti, joka teki 06/07 kaudella piste-ennätyksensä (Eikös kaverilla ollut sopimus voimassa Tepsin kanssa vielä täksikin kaudeksi...): http://www.eurohockey.net/players/show_player.cgi?serial=3580

Siis Haloo!? Vahalahti pelaa vieläkin Turussa. On vain vaihtanut nimekseen Tomas Sinisalo. Sama luisteluasento ja (muka) mahtava luistelutekniikka, joka kuitenkin hyytyy pelin edetessä. Ja sama hyvä (lue. keskiverto) ranneveto. Myös asenne on saman kaltainen. Tehot ovat Vahalla olleet vielä hieman hakusessa, kun rooli ovat muuttunut rikkovammaksi, mutta onhan Ville pientä paycuttiakin joutunut ottamaan.
 
Viimeksi muokattu:

keppimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Plankkiapina Kunnari, FC TPS ja aktiivinen HC TPS
Seuraavat kaksi kierrosta näyttävät hyvin pitkälle suunnan viimeisten pudotuspelipaikkojen suhteen. Mikäli SaiPa ei pysty ottamaan pistettäkään tänään Espoosta tai lauantaina kotonaan Jokereilta ja samalla TPS sattuisi ottamaan pisteitä kotipelissään Lukolta, niin SaiPan toiveita voisi huoletta alkaa haudata.
Pitää muistaa, että tasapisteissä TPS:lla on suurella todennäköisyydellä parempi maaliero eli SaiPalle ei riitä pelkkä kiinniotto, vaan pitää mennä samalla ohi.
Tällä hetkellä maalierot ovat TPS:lla -25 ja SaiPalla -33. Toki mahdollinen selkäsauna tänään Raksilassa voi tasoittaa tämänkin tilanteen.
Jos ei muuta, niin spekulointia riittää.
 

Reverent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Pitkästä aikaa voisi ottaa osaa näihinkin keskusteluihin, ihan vaan vanhojen aikojen kunniaksi. Eli näkemykseni on, että Palloseura EI tule selviämään säälipleijareihin, mikä on oikeassa elämässä aivan se ja sama. Luulen jopa, että parempi olisi, että joukkue ei menisi jonkun kovakuntoisen Ifk:oon nöyryytettäväksi, menee ne viimeiset itsetunnon rippeetkin. Yleensä viime vuosina (ei aina) on hävettänyt Palloseuran pelonsekaiset otteet varsinkin Helsingissä, kun Ifk laittaa rymistelyvaihteen päälle.

Perustan väitteeni ensisijaisesti otteluohjelmaan. Palloseuralla on vastassa vielä joukkueita, joilla on peleillä vielä oikeaakin merkitystä. Jos joku pitää säälipleijaripaikkaa tavoitteena, niin onhan Palloseurallakin panosta, mutta tauon jälkeiset esitykset eivät kerro kovinkaan tsemppaavasta ja voitontahtoisesta joukkueesta. Joukkueen moraalista kertoo paljon esim. tappio Ässille lauantaina.

En myöskään ihan ymmärrä Hantan tyytyväisyyttä Pelicans - tappion jälkeen. Pelillinen ilme saattoi olla parempi kuin pitkään aikaan, mutta tässä vaiheessa kautta myös pisteillä alkaa olla yllättävän paljon merkitystä. Kymmenen pisteen ero on huvennut muutamassa pelissä neljään pisteeseen ja jos joku oikeasti pitää kymmenettä sijaa jotenkin merkityksellisempänä kuin yhdettätoista, niin kiire alkaa tulla.

Sikäli kyllä puolustan valmentaja Virtaa, että Laineen hyllyttäminen oli kuitenkin miehekäs teko. Jätkä on ilmeisesti halutessaan pelimies, mutta samalla krooninen kusipää, joka ei ole tainnut ihan sisäistää joukkuepelaamisen saloja. En myöskään ymmärrä, miksi valmentajan pitäisi pitää tällaista myrkyttäjää kokoonpanossa vain siksi, ettei kiukuttelija taikka agenttinsa vetäisi hernettä nenäänsä. Toki olen vain tavallinen pertti peruskuluttaja, jolla ei ole linkkejä sisäpiireihin, enkä voi ymmärtää kaikkia tällaisia urheiluelämän kirjoittamattomia lakeja. Se, onko media oikea paikka puida näitä asioita onkin sitten eri asia.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Tilanne eilisen kierroksen jälkeen on nyt tämännäköinen:

9. Lukko 50 65
10. TPS 50 63
---------------
11. Saipa 50 59

Joukkueiden otteluohjelma (boldatut kotona)

Lukko: JYP, TPS, HIFK, Pelicans, Kärpät, Ilves
SaiPa: Blues, Jokerit, Ässät, Tappara, TPS, KalPa
TPS: Kärpät, Lukko, JYP, Ilves, SaiPa, HIFK
Tepsi taisteli Raksilassa upeasti ja sai kuin saikin eron pidettyä SaiPaan, eikä päästänyt Lukkoakaan karkuun. Hienoa! :|

9. Lukko 51 65
10. TPS 51 63
---------------
11. Saipa 51 59

Joukkueiden otteluohjelma (boldatut kotona)

Lukko: TPS, HIFK, Pelicans, Kärpät, Ilves
SaiPa: Jokerit, Ässät, Tappara, TPS, KalPa
TPS: Lukko, JYP, Ilves, SaiPa, HIFK

Jännitys simmottis huuruuntuu. 5 peliä jäljellä, joukossa pelit Saipaa ja Lukkoa vastaan. Kärpät naputteli Tepsin maalieron Saipaan käytännössä kokonaan pois. Saipalle saattaa siis riittää Tepsin ohitukseen 1 voitto ja yksi ja-tappio Tepsiä enemmän viidestä ottelusta, joista 1 keskinäinen.

Lauantai kertoo jo helvetisti. Parhaassa tapauksessa noustaan Lukon ohi ja ero Saipaan on 7 pistettä. Paskemmalla tuurilla Lukko karkaa ja Saipa hengittää pisteen päässä. Jänskää.
 

pleimeiker

Jäsen
Suosikkijoukkue
tps
Copy pastella otettu tps.fi sivun otteluraportista Kärpät- Tps 6-0

"Neljällä ylivoimamaalilla ja kolmella tasakentällisin tehdyllä osumalla Kärpät vei voiton tylyin lukemin 6-0.

- Hyvä ilme meiltä. Viimeisen erän ylivoimamaalit vain tekivät loppulukemista turhan isot. Jatkossa pelit tiivistyvät ja tiukkenevat. Tällaisella pelillä on kuitenkin kiva lähteä eteenpäin, Kaskinen kertoi."

4+3=6 no niinhän se menee. Taitaa Sutela laskea samalla tavalla pelaajia, Saarinen + backman = Nummelin.

Kaskinen se jaksaa kehua ilmettä vaikka tepsi hyvis kuus muna! Tarttis varmaan hommata jostain uusi kakkosvalmentaja...

Ei näytä hyvältä, onneks myös, kilpa kumppanit hävis.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Jo pitkään lätkää seuranneena ei niin paljoa enää jännitä nämä viimeiset kierrokset. On kuitenkin koko runkosarja aikaa voittaa ne muutamat ylimääräiset matsit. Tässä vaiheessa vaan pelien tärkeys jotenkin korostuu kun on tiukkaa.

Viimeiset tepsin matsit todistavat, että pakka on täysin tuuliajolla eikä parempaa ole näkyvissä Kaskisen "mukapositiivisesta" vuodatuksesta huolimatta. Joku aikaisemmin sanoi, ettei jaksa enää edes vituttaa. Mulla sama fiilis.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Jo pitkään lätkää seuranneena ei niin paljoa enää jännitä nämä viimeiset kierrokset. On kuitenkin koko runkosarja aikaa voittaa ne muutamat ylimääräiset matsit. Tässä vaiheessa vaan pelien tärkeys jotenkin korostuu kun on tiukkaa.
Tätähän minäkin olen hokenut joka kausi. Jokainen runkosarjan peli on yhtä tärkeä. Tämä kausi on kuitenkin siitä poikkeus, että minulle tulee äkkiseltään mieleen vain kaksi Ässä-peliä, joista pisteet olisi pitänyt ilman muuta ottaa. Molemmissa Ässät meni loppumetreillä ohi. Se tekee 5 pistettä. Vastaavasti löytyy kuitenkin pari Tepsin yllätystä paremmista (mm. Tappara). Muuten ollaan aika tasaisesti voitettu paskemmat ja otettu turpaan paremmilta. Ts minun mielestä nyt ei tarvitse katsoa taaksepäin, että jos siinä tai siinä pelissä oltaisiin yritetty enemmän, niin oltaisiin ylempänä. Varsinkaan kun joukkue on kokonaisuudessaan ylisuorittanut ja ollut asenteeltaan parasta Tepsiä vuosiin. Minä jännitän ainakin ihan hyvällä omalla tunnolla tämän kauden sijoitusta.
 

snumi

Jäsen
näin juuri

Turha harmitella, jos pisteitä ei tule Oulusta Kärpiltä. Kauden mittaan TPS on ottanut 3 pistettä monta kertaa, kun olisi voinut odottaa tasuria. Vaikka välillä tulee turpaan, niin pisteitä on kertynyt. Jos kelaa vuoden pari taaksepäin niin niistäkin voitoista olisi tullut maalin tappio, ja kalliilla pelaajamateriaalilla. Nyt kuitenkin pelataan säästöbudjetilla.

Siitä on toki syytä olla huolissaan, että peli ei ole uomissaan. Katsoin tänään poffipaikasta kilpailevan Lukon matsia telkusta, varsinkin eka erä oli sellaista perseilyä että oksat pois. Samoista sijoituksista kilpaillaan ja lauantaina 3 pistettä on tärkeä ottaa.
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Minä jännitän ainakin ihan hyvällä omalla tunnolla tämän kauden sijoitusta.

On kyllä suorastaan pakko ihailla asennettasi. Minua ei kiinnosta hevonvitun vertaa pääseekö TPS sääleihin vai ei mikäli/kun peli on tällaisessa kunnossa. Kuusi nolla turpaan Kärpiltä, olkoonkin että materiaalissa on järkyttävä ero niin en näe millään muotoa tarkoituksenmukaiseksi ja välttämättömäksi että tällainen joukkue menee muiden nöyryytettäväksi tosipeleihin. Mitä nopeammin tämän entisen mahtiseuran nöyryyttäminen loppuu taas tältä kaudelta, desto bättre. Edustan varmaan sitä vanhaa koulukuntaa, jonka asenne on tyystin perseestä mutta näin tämä homma vaan minulla henkilökohtaisesti menee. Mitä väliä sillä on, onko TPS kahdeksas, kymmenes vai yhdestoista? Nyt puhutaan kuitenkin tepsistä eikä mistään Kalpasta.

Sen myönnän ihan tujelta, että harmittaahan tämä ihan helvetisti noin yleistilanteena. Keväästä puuttuu jotain olennaista kun kiekkoa ei tarvitse huhtikuussa jännittää.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Mitä väliä sillä on, onko TPS kahdeksas, kymmenes vai yhdestoista? Nyt puhutaan kuitenkin tepsistä eikä mistään Kalpasta.
No onhan tässä muutakin pelissä tuon sijoituksen lisäksi. Tämä on kyllä ennenaikaista sanoa ääneen, mutta henkilökohtaisesti odotan vesi kielellä mahdollista HIFK-TPS säälisarjaa. Sen verran kovaan ääneen on täällä keinopääkaupungissa tullut nassutettua aiheesta ja aiheen vierestä kauden mittaan, että kohtaaminen olisi nannaa.

Muutenkin olen vakuuttunut, että pohjakosketus on takana ja suunta on oikea. Vaikka vieläkin on tullut lapsuksia toimistolta, niin kyllä nyt ollaan tehty enemmän niitä oikeita asioita. NHL-ukkelitkin ovat näyttäneet massin muodossa, että sydäntä löytyy. Voihan kärkeen nousu jonkun vuoden viedä, mutta en näe itkun aihetta niin kauan kun suunta on oikea ja/tai en osaisi itse viisastella, että mitä tekisin itse toisin nykytoimijoiden housuissa.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Varsinkaan kun joukkue on kokonaisuudessaan ylisuorittanut ja ollut asenteeltaan parasta Tepsiä vuosiin.

Tämän olisi voinut allekirjoittaa vielä joulukuun alussa. Viimeiset kuukaudet onkin sitten menty ihan sillä normi TPS-asenteella ja esim. viime viikon Jokerit-peli näytti ihan siltä kuin Tepsin paidassa olisi pyörineet ne samat veltot kyrvät kuin viime keväänäkin. Asenteesta, taistelusta, nuoruuden innosta tai kiimasta ei ollut tietoakaan. Laine stunttasi hienosti Nurmista itkuporuraivareilla ja muutkin olivat menossa mukana kuin narulle kuivumaan nostetut lapaset. Enää en viitsi edes lähteä arvailemaan, mikä tämän asenteen saa joka vuosi muuttumaan paskaksi kesken kauden.

Kaikesta huolimatta siitä lähdetään, että Lukko kaatuu lauantaina ja tämä voitto johdattaa Tepsin sääläreihin.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Sen myönnän ihan tujelta, että harmittaahan tämä ihan helvetisti noin yleistilanteena. Keväästä puuttuu jotain olennaista kun kiekkoa ei tarvitse huhtikuussa jännittää.

Sama.

On todella vaikea asennoitua tähän kamppailuun jämäsijoista ja kunniasta. Aikaisemminhan runkosarja meni huonosti jos oltiin 2.-4. Ja siltikin oli vielä selkeä fiilis, että mestaruuteen on kaikki saumat vaikka muualla ei sitä uskottukaan.

Eli tuota kyllä kaipaa, että joka kausi taisteltaisiin mestaruudesta. Toivotaan, että tämä korpivaellus ei kestä ikuisesti. Sisällä asuu kuitenkin pieni kipinä, että vielä täältä noustaan, mutta uhota ei uskalla.
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
No onhan tässä muutakin pelissä tuon sijoituksen lisäksi. Tämä on kyllä ennenaikaista sanoa ääneen, mutta henkilökohtaisesti odotan vesi kielellä mahdollista HIFK-TPS säälisarjaa. Sen verran kovaan ääneen on täällä keinopääkaupungissa tullut nassutettua aiheesta ja aiheen vierestä kauden mittaan, että kohtaaminen olisi nannaa.

Muutenkin olen vakuuttunut, että pohjakosketus on takana ja suunta on oikea. Vaikka vieläkin on tullut lapsuksia toimistolta, niin kyllä nyt ollaan tehty enemmän niitä oikeita asioita. NHL-ukkelitkin ovat näyttäneet massin muodossa, että sydäntä löytyy. Voihan kärkeen nousu jonkun vuoden viedä, mutta en näe itkun aihetta niin kauan kun suunta on oikea ja/tai en osaisi itse viisastella, että mitä tekisin itse toisin nykytoimijoiden housuissa.

Nimenomaan tuo ottelupari olisi se kaikkein epätoivotuin. Paljon on tullut nöyryyttä opeteltua tässä viimeisten vuosien varrella mutta tätä nöyryytystä en välittäisi nähdä. Vaikka näköjään samassa keinokaupungissa kesimmekin.

Pohjakosketuksen taittumisesta minä en näe ensimmäistäkään signaalia. Ihan samalla tasolla ja samoilla kehitysnäkymillä tässä painetaan taas tätä kevättä. Toimiston toihuihin en jaksa ottaa muulta osin edes kantaa kuin talouden osalta, niissä viime kauden suoritus hakee vertaistaan kotimaisessa kiekkoiluhistorissa. Mikään ei viittaa siihen että tältä osin oltaisiin missään erityisessä liidossa, rahaa on pumpattu anneilla joita tuskin voi loputtomiin järjestää. Pelataan pienemmällä budjetilla mutta kaikki peruselementit ilman ulkopuolista rahoitusta helvetinmoiseen taloudelliseen katastrofiin ovat edelleen vaanimassa nurkan takana.

En myöskään näe oikeiden asioiden listaa kovinkaan pitkänä. Mielelläni kuulisin tästä lisää näkemyksiä, tiedä sitten onko tämä siihen oikea ketju mutta jospa saisit niillä vähän valoa tähän loppusyksyn kelin alkukevääseen.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Nukutun yön jälkeen kävin lukemassa vielä tepsin sivuilta raportin eilisestä konttauksesta eikä vitutus tahdo laantua sitten millään. Nimittäin ei tuolla Kaskisella voi ihan kaikki tillet olla kannossa. Joko äijä epätoivoisesti latelee omiaan ja toivoo, että lepyttää kaikki mahdolliset tahot tai sitten tepsi tosiaankin pelasi iloista ja taistelevaa kiekkoa. Tää on allekirjoituskamaa.
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Nukutun yön jälkeen kävin lukemassa vielä tepsin sivuilta raportin eilisestä konttauksesta eikä vitutus tahdo laantua sitten millään. Nimittäin ei tuolla Kaskisella voi ihan kaikki tillet olla kannossa. Joko äijä epätoivoisesti latelee omiaan ja toivoo, että lepyttää kaikki mahdolliset tahot tai sitten tepsi tosiaankin pelasi iloista ja taistelevaa kiekkoa. Tää on allekirjoituskamaa.

Kaskinen on melkoinen velmu, en ottaisi täysin kirjaimellisesti likikään kaikkea mitä mies sanoo. Toisaalta Hantta jatkaa samantyyppisellä läpällä muissa medioissa. Joka tapauksessa lienee selvää, että vakavissaan kukaan oikeustoimikelpoinen ei voi kehua pelin ilmettä kuusi nolla -tappion jälkeen.
 

JPL

Jäsen
Kaskinen on melkoinen velmu, en ottaisi täysin kirjaimellisesti likikään kaikkea mitä mies sanoo. Toisaalta Hantta jatkaa samantyyppisellä läpällä muissa medioissa. Joka tapauksessa lienee selvää, että vakavissaan kukaan oikeustoimikelpoinen ei voi kehua pelin ilmettä kuusi nolla -tappion jälkeen.

(http://hc.tps.fi/index.html?n=2254&cid=597&cat_show=171)
"Sarjajohtaja Kärpät oli TPS:lle liian kova vastus Oulussa. Tiukasti puolustaneiden joukkueiden kohtaamisessa Kärpät oli maalinteossa terävä. Neljällä ylivoimamaalilla ja kolmella tasakentällisin tehdyllä osumalla Kärpät vei voiton tylyin lukemin 6-0. "
Omituista matematiikkaa?

Minua kiinnostaisi nähdä Tepsin peli, missä ilme ei ole hyvä. Eilisessä pelissä Kärppien jokaisella ketjulla oli enemmän maalintekopaikkoja, kuin TPS:lla yhteensä. Tuo yksi tolppakuti tosiaan tuli ja sekin hieman yllättäin.

TPS ei päässyt missään vaiheessa karvaamaan edes yhdellä miehellä. Sen verran hyvin Kärpiltä onnistui eilen lähdöt. Eikä se kiekko kyllä kovin montaa kertaa siellä päässä edes ollut. Kärpät katkaisi käytännössä hyökkäykset viimeistään omalla sinisellä. Sen yli ei TPS tullut kuin muutaman hassun kerran organisoidusti. Yhden ylivoiman aikana tilanteita pari oli, mutta muuten ylivoimatkin olivat aivan järkyttävää katsottavaa (siis turkulaisille).
 

Tyrannos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rohkeat maljannostajat
Keskinäiset ottelut Lukkoa ja Saipaa vastaan ratkaisevat paitsi sen, milloin kausi päättyy, myös sen, miten se päättyy. Ehkä oman TPS-urani pohjanoteeraus on vuoden 2006 rökäletappio Jokereille Helsingissä, kun molemmat joukkueet "taistelivat" sijoista 10-11. No silloin kyllä päästiin siitä huolimatta sääleihin, mutta siinä matsissa tuli ihan tarpeeksi selväksi joukkueen kiinnostustaso.

Voitot Lukosta ja Saipasta, pientä momentumia niistä ja sitten kunnialla taistellen ulos kun taidot eivät riitä. Jotain positiivista, mille rakentaa ensi vuotta varten. Ei tästä rysästä nousta yhdellä loikalla huipulle.
 

dexteri

Jäsen
Maalivahti peli

Tutkin jatkoajasta pikaisesti noita matseja jotka on pelattu sen voitetun Kalpa matsin jälkeen. Jokaisessa lukuunottamatta tapppara peliä aloittajana on ollut Salak. Muutamassa pelissä Salak on vaihdettu pois. Tappara peli jossa Kuokkanen oli aloittajana, niin tappara oli selvästi kenttäpelaajien osalta edellä silloista tepsin peliä, joten kuokkasta ei voitane siitä häviöstä syyttää. Vähän toivoisin että kuokkanen saisi nyt kunnon näyttöpaikkaa, vähintään kahdessa ottelussa. Jos ensimmäinen menee läskiksi niin toisessa voi sitten skarpata. Kuokkanen ei yksinkertaisesti ole päässyt antanamaan viimeaikoina kunnon näyttöpaikkaa, eikä pelaamaan hyvän joukkueen takana, nyt se aika alkaisi olla käsillä.

Tässä mietin että voisiko jopa olla niin että virta on jollain tavalla säästellyt kuokkasta, kun joukkueen peli ei kulje niin ei pidetä kuokkaa mokkena. Nimittäin alkaa pikkuhiljaa kyllä tuntua että kun Salakilla ja Kuokkasella on hyvä päivä niin kyllä se kuokkanen on sen verran jäätävämpi ja ei lähde höntyilemään hullusti jokapaikkaan, joka jo sinällään pelastaa monta paikkaa. Ja pitää muistaa että edellinen voitto on kuitenkin kuokkasen ollessa maalilla :D
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eipä tarvitisi puhua maalivahtipelistä mitään, jos kenttäpelaajat olisivat pelanneet samalla tahtotasolla kuin alkukaudesta. Tuolla porukalla ei yksinkertaisesti oteta pisteitä yhdeltäkään liigajoukkueelta, jos ei joka jätkä anna kaukalossa parastansa.

Se on totta, että Lukkoa vastaan Salakka päästi luvattoman helppoja maaleja, mutta tämä ei muuta kokonaiskuvaa miksikään. Kuokka ja Salakka ovat tehneet tällä kaudella sen minkä pystyvät - alkukaudesta Kuokka oli, jopa yllättävän varma otteissaan. Kumpikaan maalivahti ei kuitenkaan ole sen tasoinen, että pystyisi Jani Hurmeen tavoin pitämään joukkuetta pystyssä silloin kun kenttäpejaajat kaunoluistelevat kentällä.

Katsotaan nyt, mitä lukko-tappio teki joukkuehengelle. Kasvoiko taistelutahto vai loppuiko tahto lopuiltakin pelaajilta. Vähän sinne päin-tekemisellä pisteistä on turha haaveilla tulevissakaan peleissä.

Ai niin, eihän 111 voi olla väärässä 151:stä: http://keskustelu.jatkoaika.com/showthread.php?t=39419&highlight=TPS
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös