20-vuotiaitten MM-kisat USAn Buffalossa 2010-11

  • 309 718
  • 739

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Vielä kun lisätään se, että Venäjän liitto vieroksuu hieman näitä Pohjois-Amerikassa pelaavia ja NHL-seurat vieroksuvat taas venäläisiä draftissa, niin tuo varattujen määrä kisoissa on suht ymmärrettävä.

Kyllä. Hinta kohtaa siinä mielessä kysynnän, että kylläpä ne supervenäläiset edelleen NHL:ään menevät jos ovat mennäkseen. Eli venäläiset ovat NHL-draftissa juuri tuon arvoisia.

Jos ensi kesänä taas sattuisi menemään venäläisiä suomalaisia enemmän, voimme sanoa että ne on kyllä käytännön tasolla aika yliarvostettuja, KHL on kilpailukykyinen ja kaikkea.

Jos taas joku joskus erehtyy kehumaan ruotsalaisten superikäluokkia, pääjärviä ja ekmanlarssoneita, niin niissä tapauksissa taas suuri ruotsalaismäärä ensimmäisillä kierroksilla voidaan selittää sillä, että venäläiset ovat niin aliarvostettuja, ei niitä uskalleta varata vaikka potentiaalia olisi loputtomasti.
 

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Ja tosiaan Chris Gibson on tällä hetkellä kolmen parhaan joukossa omassa -93-syntyneiden ikäluokassa, joten ihan hyvältä näyttää edelleen.
Gibsonhan on syntynyt joulukuussa 1992.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Iltalehden tähtireportteri Pekka Jalonen on kirjoituksessaan sitä mieltä, että Suomi on paperilla oman lohkonsa kolmanneksi paras maa USAn ja Sveitsin jälkeen. Mitäs mieltä muut ovat tästä? Itse en kyllä osaa rankata Sveitsiä Suomen edelle, vaikka heillä pari hyvää pelaajaa onkin.

Jalonen kirjoittaa: "Sveitsi on rankingissa A-lohkon kakkonen ja Suomi vasta kolmonen." Niinhän se onkin. Viime kisojen nelonen Sveitsi on viime kisojen vitosta Suomea rankingissa ylempänä. En minä tuota juttua niin käsittänyt, että Sveitsillä olisi tulevissa kisoissa Suomea parempi joukkue.

Jalonenhan korostaa, että "Suomella on alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa tavallista parempi joukkue, vaikka Mikael Granlundin jääminen pois turnauksesta on kova takaisku pikkuleijonille." Ja lopuksi "Paperilla voimasuhteet eivät lupaa Suomelle hyvää, mutta onneksi pelit ratkotaan yhä kaukalossa eikä paperilla." Kirjoituksen otsikkona "Paperilla paperia".

Jotta Suomi voittaisi mitalin, niin pitää Suomen voittaa kaksi huippujoukkuetta. Alkulohkon voittaminen edellyttää USA:n voittamista ja vaikka Suomi välierässä tippuisikin, niin sen lisäksi pitäisi voittaa pronssiottelu. Jos Suomi on lohkon kakkonen tai kolmonen, niin pitää voittaa puolivälierässä Venäjä/Ruotsi/Kanada, sitten pronssiottelussa USA tai yksi kolmikosta Venäjä/Ruotsi/Kanada.

Ihan vapaasti voidaan hehkuttaa, että meidän kenttäpelaajat pelaa SM-liigassa, mutta joukkueen tärkein pelaaja on tolppien välissä. Suomi menee tasan niin pitkälle, kuin maalivahtipeli kantaa.

Ja kuinka moni tietää miten hyvä joukkue Slovakialta on tulossa? Martin Marincin on ollut WHL:ssä liigan parhaita pakkeja ja Richard Panik voi pelipäälle sattuessaan ratkaista yhden ottelun slovakkien hyväksi. Kuinka moni oli tietoinen Tomas Tatarin hyvyydestä ennen toissa vuoden kisoja? Mitä jos Tomas Jurco tekeekin tämän vuoden kisoissa "tatarit"? Slovakian maalivahdeista ei osaa koskaan sanoa, onko siellä veskarina jaroslavjanus vai sitten joku imuri.

Sveitsiläiset on jo vuosikausia pelanneet junnukisoissa kurinlaista puolustuspeliä ja Niederreiterissa heillä on pelaaja, joka pystyy kääntämään yhden maalin tappio-ottelun yhden maalin voitoksi. Välillä WHL:n pistepörssin kärjessäkin käväissyt Sven Bärtschi on heidän toinen potentiaalinen ratkaisupelaajansa.

Jos suomalaiset lähtevät kisoihin "vittu kun me ollaan hyviä, kun me pelaataan SM-liigassa"-asenteella, niin turpiin tulee niin sveitsiläisiltä kuin slovakeiltakin. Ei nuorten leijonien jälki harjoitusotteluissa niin vakuuttavaa ole ollut, että turnaukseen voisi lähteä takki auki tai odottaen, että mitali tulee muulla kuin nappiin osuneella suorituksella.

Lake Placidin harjoitusturnaus:
Suomi-Ruotsi 3-5
USA-Suomi 6-3
Suomi-Ruotsi 2-6
USA-Suomi 8-3

Nyköpingin 4-maan turnaus elo-syyskuun vaihteessa:
Suomi-Venäjä 2-3 (rl)
Ruotsi-Suomi 4-1
Tshekki-Suomi 3-2

Tshekin 4-maan turnaus marraskuun puolivälissä:
Ruotsi-Suomi 3-1
Tshekki-Suomi 1-2
Suomi-Venäjä 2-3

Samaan aikaan Tshekin turnauksen kanssa kaksikymppisten toinen ryhmä pelasi Tanskassa oman turnauksensa. Voitti Itävällan 2-0 ja Tanskan 3-2. Hävisi Latvialle rankareilla 2-3 ja Valkovenäjälle 2-5.
 
Jalonen kirjoittaa: "Sveitsi on rankingissa A-lohkon kakkonen ja Suomi vasta kolmonen." Niinhän se onkin. Viime kisojen nelonen Sveitsi on viime kisojen vitosta Suomea rankingissa ylempänä. En minä tuota juttua niin käsittänyt, että Sveitsillä olisi tulevissa kisoissa Suomea parempi joukkue.

Minä käsitin Jalosen kirjoituksen tosiaan ihan eri tavalla. Voihan se olla, että Jalonen ei puutu Suomen ja Sveitsin keskinäisiin voimasuhteisiin vaan puhuu rankingista rankingina, en vain usko tähän. Olisihan toimittaja voinut hieman avata tuota asiaa enemmänkin kuin tuon yhden lauseen verran.

Jos ollaan realisteja, niin en usko Suomen voittavan kahta huippumaata, joten turnaus tulee luultavasti menemään sen tutun kaavan mukaan. Riippuen siitä, päätyykö Suomi oman lohkonsa toiseksi vai kolmanneksi, saa Suomi vastaansa Ruotsin tai Venäjän. Mahdollisuudet välieriin ovat heikot, mutta yksittäisessä ottelussa kaikki on mahdollista. Pronssiottelussa vastaan asettuisi sitten pettynyt huippujoukkue ja tällaisissa tilanteissa Suomi on usein lähtenyt voittajana pronssimitalit kaulassa. Eli sijat 3.-8. ovat ne todennäköisimmät, jälleen kerran. Melkein yhtä todennäköistä on jäädä kokonaan puolivälierien ulkopuolelle, sillä Slovakia ja Sveitsi eivät ole Suomea kovinkaan paljon perässä.
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Itsekin käsitin ensin tuon Jalosen Sveitsi-lausahduksen lähinnä hänen omana mielipiteenään. Liekkö sitten tuo IL:n tuoma konteksti vai mikä sen aiheutti, mutta kun nyt heikkik valaisit asiaa niin tuota ranking-järjestystähän Jalonen mitä luultavimmin tuossa tosiaan tarkoitti. Noh, oli miten päin vaan, niin hassua ettei hän sen kummemmin tuota toteamustaan täsmentänyt.

Sehän on selvä, että Suomen tie mitalipeleihin on jälleen kerran kaikkea muuta kuin helppo. Tuloksellisesti tuskin voidaan olla pettyneitä, mikäli turnaus päättyy puolivälierävaiheessa. Tavoitteet pitää silti olla korkealla, ja kaiken mennessä nappiin uskon mitalin olevan mahdollinen. Maalivahtipeli, sen onnistumista se huipputulos ehdottomasti edellyttää. Aiemmissakin arvokisoissa niin aikuisten kuin junnujenkin puolella on nähty pelaajamateriaaliltaan heikompien ryhmien onnistuvan kun viimeisenä lukkona häärii kisojen paras veskari. Lähtökohtaisesti meillä ei kisojen parasta veskaria ole, mutta annetaan Ortion yllättää. Jos hän on oikeissa peleissä kuumana, kaikki on mahdollista.
 

Schadowan

Jäsen
Eli hyökkäyskentät on pääasiassa selvillä:
Pakarinen-Haula-Pulkkinen
Rajala-Nättinen-Armia
Donskoi-Tuominen-Junttila

Eli munia ei ole laitettu samaan koriin, vaan pyritty rakentamaan kolme tasaista kenttää ja periaatteessa nuo kentät näyttävät hyviltä. Snadi vitutus kuitenkin puskee, kun miettii millaiset kentät oltaisiin saatu MG:n avulla, mutta ei auta itku markkinoilla. EIköhän nuokin kentät mene uusiksi moneen otteeseen kisojen aikana. Ja yv:lle lähdetään neljällä hyökkääjällä, eli luultavasti: Haula,Rajala,Pulkkinen,Armia ja Vatanen. Siinä on sitten jo oikeanlaista meininkiä.
 

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Asian vierestä, mutta liippaa tarpeeksi läheltä. Ensi vuoden nuorten MM-kisoihin nousivat I-divarista Tanska ja Latvia. Etenkin Tanskalla oli ilmeisesti varsin kova joukkue tuolle tasolle, vaikka hävisivätkin viimeisen, merkityksettömän, pelin. Mielenkiintoisin seikka oli ainakin minulle Ison-Britannian hyvä menestys A-lohkossa. Britit kaatoivat Japanin, Ukrainan ja Italian, sekä hävisivät Valko-Venäjälle vain 2-1. Seuraavat ikäluokat ovat käsittääkseni menossa myös yhä parempaan suuntaan, eli ehkäpä tässä on yksi tämän hetken jääkiekkomaailman nousijoista. Ukraina sen sijaan on menossa päinvastaiseen suuntaan. Ensi vuonna heidän alle 20-vuotiaat pelaavat II-divarissa esim. Espanjan, Belgian ja Australian kanssa...
 
Eli hyökkäyskentät on pääasiassa selvillä:
Pakarinen-Haula-Pulkkinen
Rajala-Nättinen-Armia
Donskoi-Tuominen-Junttila

Eli munia ei ole laitettu samaan koriin, vaan pyritty rakentamaan kolme tasaista kenttää ja periaatteessa nuo kentät näyttävät hyviltä. Snadi vitutus kuitenkin puskee, kun miettii millaiset kentät oltaisiin saatu MG:n avulla, mutta ei auta itku markkinoilla. EIköhän nuokin kentät mene uusiksi moneen otteeseen kisojen aikana. Ja yv:lle lähdetään neljällä hyökkääjällä, eli luultavasti: Haula,Rajala,Pulkkinen,Armia ja Vatanen. Siinä on sitten jo oikeanlaista meininkiä.

Jaa'a, mitähän noista nyt sanoisi. Teoriassa ja paperilla ketjut näyttävät ihan hyviltä. Roolitukset kunnossa jne. Pakarinen tekee tilaa, Haula jakelee kiekkoa ja Pulkkinen laittaa sisään. Nättinen hoitaa aloitukset ja oman pään, Rajala käyttää nopeuttaa ja Armia laittaa kiekot sisään. Tuominen hoitaa oman pään ja Junttila ja Donskoi polkevat minkä ehtivät ja laittavat kiekkoa liikkeelle ja maaliin. Ihannetilanne olisi tämä.

Näin ollen nelosketjun paikoista tappelee vielä 5 hyökkääjää. Eli kun 13 hyökkääjää otetaan mukaan niin viisikosta Virkkunen-Salomäki-Turtiainen-Partanen-Tallberg vain yksi lähetetään kotiin. Veikkaan, että Virkkunen ottaa Marjamäelle tuttuna pelaajana nelosen sentterin paikan. Turtiainen otetaan toiseen laitaan ja toisen laiturin paikasta tappelevat sitten Partanen ja Tallberg. Näistä jompi kumpi lähtee sitten kotiin. Salomäki voisi olla sopiva 13. hyökkääjän rooliin, sillä hänet pystyy monipuolisena pelaajana laittamaan moneenkin rooliin.

Puolustajista pitäisi siis vielä kaksi pelaajaa lähettää kotiin. Tavallaan toivoisin 16-vuotiaan Olli Määtän mahtuvan lopulliseen joukkueeseen, mutta enpä tiedä. Luulen, että kolmikosta Hakanpää, Määttä ja Virtanen löytyy ne kotiin lähtevät. Vatanen, Jokipakka, Rissanen, Manelius ja Kivistö ovat käsittääkseni varmoja valintoja. No pianhan näihinkin kysymyksiin saadaan vastaukset.
 

MarkusMaggot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaljaliigalaiset
Puolustajista pitäisi siis vielä kaksi pelaajaa lähettää kotiin. Tavallaan toivoisin 16-vuotiaan Olli Määtän mahtuvan lopulliseen joukkueeseen, mutta enpä tiedä. Luulen, että kolmikosta Hakanpää, Määttä ja Virtanen löytyy ne kotiin lähtevät. Vatanen, Jokipakka, Rissanen, Manelius ja Kivistö ovat käsittääkseni varmoja valintoja. No pianhan näihinkin kysymyksiin saadaan vastaukset.

Korjaa jos olen väärässä, mutta eikö joukkueeseen saa nimetä yhden "ylimääräisen" pelaajan jokaiselle pelipaikalle? Olisi aika riskialtista lähteä ainostaan kuudella pakilla kisoihin, koska loukkaantumisriski on aina olemassa. Näin ollen käsitykseni mukaan yksi pakki putoaa pois, ja samoin yksi hyökkääjä.
 

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
Niin alkuperäisestä ryhmästä piti pudottaa kaksi puolustajaa pois ja yksi on jo pudotettu (Pietilä). Yksi puolustaja joutuu vielä lähtemään kotiin. Ja Jatkoajan artikkelin mukaanhan kaksi ensimmäistä pakkiparia ovat:

Vatanen - Jokipakka
Kivistö - Virtanen

Kolmospariin luulisi mahtuvan Manelius ja Rissanen. Näin olisi tarjolla enää seitsemännen puolustajan paikka. Määttä vai Hakanpää? Hyvä kysymys.

Hyökkäysketjuthan ovat selkeästi roolitettuja ja munia on jaettu hieman eri koreihin. Pakarinen ykkösketjussa hieman huolestuttaa tämän kauden näyttöjen perusteella, mutta toivottavasti hän sitten luo tilaa Haulalle ja Pulkkiselle tehdä pisteitä.
 
Ihan mielenkiintoiset koostumukset Marjamäki sorvannut. Ykkös- ja kakkostentät tasavahvoja, kolmonen myös hyökkäyspeliin pystyvä ja nelonen selkeä rouhijakenttä (ketä siellä sitten pelaakin jäljelle jäävistä). Itse lähettäisin kotiin Valtteri Virkkusen. Näin ollen nelosketju muodostuisi fyysisemmistä Turtiaisesta, Salomäestä ja Tallbergista. Partanen sitten ylimääreiseksi hyökkääjäksi.

Jesse Virtasen istuttaminen kakkospakkipariin tuli kyllä itselleni pienoisena yllätyksenä. Pidin melko varmana kotiin lähtijänä puolustajista nimenomaan Virtasta tai Hakanpäätä. Olli Määtän otteet olivat sen verran vakuuttavia Tsekin turnauksessa, että uskoisin paikan löytyvän kolmosparista Nico Maneliuksen vierestä. Seiskapakin rooli jäänee Rasmus Rissaselle.

Ykkösylivoiman paljastettiin koostuvan neljästä hyökkääjästä ja yhdestä puolustajasta. Eipä ole vaikea arvata ketä siellä pelaa. Toisen puolustajan paikkan ylivoimassa uskon menevän Rajalalle. Näin on ollut myös Ilveksen peleissä viime aikoina ja kun peluutuksesta vastaa molemmissa tapauksissa Raimo Helminen, niin pidän tätä melko selkeänä. Valintaa puoltaa myöskin kätisyys. Hyökkäyspäädyssä pyörittävät Pulkkinen-Haula-Armia ja Vatanen totta kai Rajalan kaverina viivalla.

Innolla ja luottavaisin mielin odotetaan turnauksen alkua.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Niin alkuperäisestä ryhmästä piti pudottaa kaksi puolustajaa pois ja yksi on jo pudotettu (Pietilä). Yksi puolustaja joutuu vielä lähtemään kotiin. Ja Jatkoajan artikkelin mukaanhan kaksi ensimmäistä pakkiparia ovat:

Vatanen - Jokipakka
Kivistö - Virtanen

Kolmospariin luulisi mahtuvan Manelius ja Rissanen. Näin olisi tarjolla enää seitsemännen puolustajan paikka. Määttä vai Hakanpää? Hyvä kysymys.

Määtällä ainakin on pelivuosia viellä jäljellä joten ihan välttämätöntä ei ole pistää 16-vuotiasta puolustajaa kehiin. Hakanpäälle jos on suuniteltu seuraavalle vuodelle isompaa roolia niin olisi ehkä järkevämpi ottaa mukaan ja jättää määttä viellä kotia. Aikaa kuitenkin määtällä viellä nousta kun taitaa viellä kolmet kisat pystyä näidenkin kisojen jälkeen viellä pelaan. Määtän kohdalla pitää myös muistaa että edes mestistasolla hänellä on vasta parin kuukauden ajalta kokemusta( 20 +2 U-20 pelliä) ja tuota ennen hän pelasi vain pari peliä a-junnuissa ja sitä ennen viimekaudella c-junnuissa. Nopeasti siis tie ylös tullut joten antaa rauhassa kasvaa viellä jos parempiakin on pistää. Toisaalta ainahan tuo nuoremman peluutus on aina kun rahaa pistäisi pankkin korkoa kasvamaan ,varsinkin kun 7 puolustaja ei välttämättä joudu montaa peliä pelaan.
 

Sambody

Jäsen
Ykkösylivoiman paljastettiin koostuvan neljästä hyökkääjästä ja yhdestä puolustajasta. Eipä ole vaikea arvata ketä siellä pelaa. Toisen puolustajan paikkan ylivoimassa uskon menevän Rajalalle. Näin on ollut myös Ilveksen peleissä viime aikoina ja kun peluutuksesta vastaa molemmissa tapauksissa Raimo Helminen, niin pidän tätä melko selkeänä. Valintaa puoltaa myöskin kätisyys. Hyökkäyspäädyssä pyörittävät Pulkkinen-Haula-Armia ja Vatanen totta kai Rajalan kaverina viivalla.

Armian ja Pulkkisen mukana olo samassa yv-viisikossa on hieman kinkkisempi juttu. Rajalan löytäessään tiensä viivalle Vatasen kaveriksi ainoa jäljellä oleva lefti eli Haula juntataan varmastikkin oikealle puolelle pyörittämään. Kummatkin Armia ja Pulu ovat parhaimmillaan sillä Selänteen paikalla vasemmalle puolella, mutta nyt varmaankin Joppe isomman ruhonsa kanssa löytää tiensä av-neliön keskelle ja maalin eteen hakattavaksi, mutta onko tuo nyt sitten paikka missä Armian vahvuudet tulevat esille vai onko sittenkin se neljäs hyökkääjä tuossa joku koodinimi Pakarinen tai Tuominen. Tuo Armian 'tiputtaminen' kakkos-yv:seen antaisi nähdäkseni Suomelle palikat rakentaa kaksi toimivaa yv-koostumusta.

Eli siis jotenkin näin:

Pulu - Tuominen - Haula
Vatanen - Rajala

Armia - Donskoi - Junttila
Vatanen - Jokipakka/joku muu, kuka?
 

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
Armia on ollut itseasiassa Ässien ylivoimassakin usein maalin edessä. Ei tuo ole hänelle mikään outo paikka. Itse asiassa taisi nuorukainen tehdä viime vuonna junnuissa pääosan maaleistaan nimenomaan maalin edestä, eikä laidalta. Joten sinällään ei olisi mikään ihme jos Armia olisi ylivoimassa keskellä.
 

jokerit67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kummatkin Armia ja Pulu ovat parhaimmillaan sillä Selänteen paikalla vasemmalle puolella,

Pulkkista tällä kaudella paljon seuranneena olen sitä mieltä, että poika on ehdottomasti parhaillaan viivassa. Pulu on pelannut viime aikoina paljon juuri siellä vasemmalla laidalla, mutta Jokereissa toimi enemmän pelintekijänä kuin maalintekijänä. Perjaatteessa tuo toimi ihan hyvin, mutta Teemu hakee usein liian hienoja ratkaisuja ja tuppaa menettämään kiekon helposti, kun annetaan vähän painetta. Eli itse laittaisin ehdottomasti viivaan, sinne mistä suurin osa YV-pisteistä on tälläkin kaudella tehty, mutta siellä taas on Vatanen. Ehkä sinne voisi pistää jonkun takakolmion missä Vatanen pyörittää peliä ihan viivasta ja vierellä on sitten Rajala+Pulkkinen. KakkosYV:lle sitten perinteinen pakki-pakki viivaan.

No, eiköhän näihin saada vastaukset heti kun ensimmäisessä treenipelissä YV-viisikko astuu jäälle.
 

Sambody

Jäsen
Pulkkista tällä kaudella paljon seuranneena olen sitä mieltä, että poika on ehdottomasti parhaillaan viivassa. Pulu on pelannut viime aikoina paljon juuri siellä vasemmalla laidalla, mutta Jokereissa toimi enemmän pelintekijänä kuin maalintekijänä. Perjaatteessa tuo toimi ihan hyvin, mutta Teemu hakee usein liian hienoja ratkaisuja ja tuppaa menettämään kiekon helposti, kun annetaan vähän painetta. Eli itse laittaisin ehdottomasti viivaan, sinne mistä suurin osa YV-pisteistä on tälläkin kaudella tehty, mutta siellä taas on Vatanen. Ehkä sinne voisi pistää jonkun takakolmion missä Vatanen pyörittää peliä ihan viivasta ja vierellä on sitten Rajala+Pulkkinen. KakkosYV:lle sitten perinteinen pakki-pakki viivaan.

Mielestäni tuo Pulkkinen on parempi nimeomaan sielä vasemalla laidalla eikä viivassa. Toki Pululla on se hirveä kanuuna lämäri, mutta siihen ne vahvuudet sitten viiva pelaamisessa jääkin. Paremmin kaverin avut(hyvä pelisilmä) saadaan valjastettua sielä vasemmalla, mutta tokikin tilanteen(ts. kapellimestari Vatasen liikkeiden mukaan) mukaan joko ihan tolpan vieressä tai hyvinkin lähellä viivaa. Voi toki olla, kuten mainitsit että sielä on jonkinsortin änäreistä tuttua sateenvarjo kuviota tarjolla.
 
Korjaa jos olen väärässä, mutta eikö joukkueeseen saa nimetä yhden "ylimääräisen" pelaajan jokaiselle pelipaikalle? Olisi aika riskialtista lähteä ainostaan kuudella pakilla kisoihin, koska loukkaantumisriski on aina olemassa. Näin ollen käsitykseni mukaan yksi pakki putoaa pois, ja samoin yksi hyökkääjä.

No joo noinhan se varmaankin on kuten Quethan sanoo eli että vielä putoaa yksi puolustaja ja yksi hyökkääjä. Näin ollen lopullinen joukkueen kokoonpano on 2+20.
 
Kanada aloitti kisoihin valmistavat harjoitusottelut voittamalla Sveitsin tyylipuhtaasti 8-0. Sveitsi, tämä Suomeakin rankingissa edellä oleva maa, jäi pahasti kotiyleisön edessä pelanneen Kandan jalkoihin. Laukauksia Sveitsia sai vastustajan maalia kohti 20 Kanadan 46 vastaan. Kanadan tehomiehenä hääri ensi kesän draftin yksi kuumimmista nimistä, Sean Couturier, tehoilla 1+3.

Tänään Kanada pelaa Ruotsia vastaan ja torstaina kisojen alla vielä perinteisesti Suomea vastaan. Ainakin viime vuonna tuo Kanada-Suomi näkyi striiminä, joten toivoa sopii että tälläkin kertaa. Täytyy siis väijyä lähempänä ottelua.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Slovakian ja Norjan välistä harjoitusottelua on siirretty vuorokaudella. Uusi ajankohta on ke-to-yö kello 02.00 Suomen aikaa. Syy on aika erikoinen: Norjan pelivarusteet eivät ehtineet paikalle ajoissa.
 

Museoesine

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja muut keskisuomalaiset
Helsingin Sanomien uutisen mukaan Suomen joukkue on kärsinyt monien muiden lentomatkustajien tavoin sään sotkemasta lentoliikenteestä. Lento Frankfurtin kautta Torontoon vaihtui pitkään siirtymään Geneven ja Lissabonin kautta Newarkiin, josta puolet porukasta jatkoi Torontoon ja sieltä bussilla perille Kitcheneriin. Joukkueen toinen puolisko sen sijaan odotti vielä päivällä Suomen aikaan New Yorkissa jatkoyhteyttä Torontoon.
 

Aikalisä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paras kaikista
Kanada aloitti kisoihin valmistavat harjoitusottelut voittamalla Sveitsin tyylipuhtaasti 8-0. Sveitsi, tämä Suomeakin rankingissa edellä oleva maa, jäi pahasti kotiyleisön edessä pelanneen Kandan jalkoihin. Laukauksia Sveitsia sai vastustajan maalia kohti 20 Kanadan 46 vastaan. Kanadan tehomiehenä hääri ensi kesän draftin yksi kuumimmista nimistä, Sean Couturier, tehoilla 1+3.

Couturier on varmasti yksi Kanadan leadereista. Mikäli paras vahvuus miehestä pitäisi ottaa esille, niin se olisi minun mielestäni peliäly, taasen heikkoutena on miehen omien sanojen mukaan luistelu, mutta taasen omasta mielestäni kiekon hautominen. Couturierin perhe saa tästä miehestä varmasti toisen polven NHL pelaajan. En usko kuitenkaan, että kyseinen pelaajaa varattaisiin ensimmäisenä tämän kauden draftissa NHL:ään (kuitenkin top3), mutta toki täydellisesti menneet 20-vuotiaiden MM-kisat voivat tämän asian muuttaa.

Viime yönä Kanada voitti Ruotsin 4-1. Couturierille merkittiin ottelupöytäkirjaan, vain 2 minuutia koukkaamisesta. Näissä kisoissa minulle yksi seuratuimmista pelaajista on Ruotsin Adam Larsson. Hän pelasi aivan hyvän pelin viime yönä. Mielestäni hän kuuluu tämän kauden nhl draftissa top 3:een.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Ferris

Jäsen
Myös hallitseva mestari USA julkaisi oman ryhmänsä.

http://www.usahockey.com/world_junior_championship_2011/default.aspx?id=295910

Totutusti suurin osa yliopistopelaajia, mutta myös AHL:stä neljä kaveria: puolustaja Nick Leddy ja hyökkääjät Jerry D'Amigo, Nick Palmieri ja Jeremy Morin. Mukana myös Uffen poika Philip Samuelsson.

edit.

Ryhmässä kahdeksan viime vuoden kaksikymppisten maailmanmestaria, 11 alle 18-vuotiaiden mestaria ja loput suunnilleen ensimmäisen tai toisen kierroksen varauksia. Ja USA on siis Suomen avausvastustaja.

USA on julkaissut lopullisen joukkueensa tänään. Näin Caps-fanina on todella positiivista nähdä kesällä 2009 neljännellä kiepillä varatun puolustaja Patrick Weyn murtautuminen lopulliseen kokoonpanoon. Wey jätti taakseen mm. heikki:n mainitseman Samuelssonin.

Team USA:

Jack Campbell
Andy Iles

Brian Dumoulin
Justin Faulk
Derek Forbort
Nick Leddy
Jon Merrill
John Ramage
Patrick Wey

Nick Bjugstad
Ryan Bourque
Chris Brown
Mitch Callahan
Charlie Coyle
Jerry D'Amigo
Emerson Etem
Chris Kreider
Jeremy Morin
Brock Nelson
Kyle Palmieri
Drew Shore
Jason Zucker
 

Touho

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Suomi, Minnesota
Vatanen on siis Suomen kapteeni näissä MM-kisoissa mutta ketkä ovat Suomen varakapteenit? Ainakin Manelius lienee yksi, mutta ketkä ovat muut pelaajat kapteenistossa mikäli heitä löytyy?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös