Niin, tuskin ovat Birmingham seka Leeds, Catania seka Parma (+lukuisat muut derbyt) kovasti sotia kayneet keskenaan mutta silti vain siella mellakoitiin kannattajien kesken. Viimeksi Varsovassahan taidettiin mellakoida kunnolla vuonna 2003 jossa oli myoskin kuolonuhri.
Kun katsotaan prosentteja jalkapallo- seka jaakiekkomellakoiden kesken, niin veikkaisin luvun olevan 99% vs 1% luokkaa.
Mutta tama kaikkihan selittyy pelkastaan silla etta jalkapallo on niin iso laji eika kyseinen kayttaytyminen kuulu tai varjosta lajia lahes yksipuolisesti.
Hohhoijaa. Väittelet nyt jo itsesi kanssa, kun jotain vääntöä pitää saada, niinkö? Kuten sanottu, niin jostain syystä jalkapallon kautta kanavoituvat erilaiset jännitteet, ei sitä kiellä kukaan. Se on kuitenkin maailman isoin palloilulaji ja liikuttaa valtavaa massaa ihmisiä. Maailman mittakaavassa Pohjois-Amerikka ja Australia taitavat olla ainoita maanosia joissa ei olisi kähisty jalkapallon vuoksi. Syytä tähän ei tiedä varmasti kukaan.
Tässä mielenkiintoinen teksti Serbian jalkapallokulttuurista, kirjoitettu toki jo vuonna 2004:
Football, blood and war. Jalkapallo on siis monella tapaa paljon muutakin kuin vain urheilua.
Mutta joo, futiksessa on näitä lieveilmiöitä, jääkiekossa, Kanadassa, poltetaan silloin tällöin muutama auto. Ketjun alkuperäistä aihetta se sivuaa kuitenkin jo kovin vähän.
Tuskin tämä kuitenkaan monia yllättää. Itä-Euroopassa huliganismi ja rasismi ovat ilmeisen yleisiä jalkapallossa ja ehkä oli jopa odotettavissa, että jotain tällaista tapahtuu. Erittäin valitettavaahan se on.