1. Välieräottelu Kärpät - HIFK, 27.3 Raksilassa

  • 38 009
  • 297

Kh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Jonkin aikaa on ihmettänyt tuo Brett Lieversin kohtelu. Koko runkosarja meni niin, että Lieversin ketju pelasi samalla vakiokokoonpanolla Pesonen-Lievers-Jokinen Kärppien kakkosketjuna. Kun Machulda liittyi Kärppiin, niin Heikkilä ei kokeillut Machuldaa mihinkään esim. Viuhkolan ketjuun tai Lieversin ketjuun parantamaan ko. ketjujen tehoja vaan istutti tsekin suoraan Palsolan ketjuun "saamaan Palsolan ketjusta tehoja". Noh, eka loukkaantui Pyörälä, sitten Palsola ja lopulta Machulda - se siitä Palsolan ketjun tehojen hakemisesta.

Nyt kun playoffsit alkoi, putosi Lievers ensin 3-ketjun sentteriksi ja löysi lopulta itsensä 4-ketjun sentterin paikalta. Huippuna oli tietenkin kurvailu itsensä J-P Haatajan kanssa. Yli kolmekymppinen ammattimies varmaan hiukan ihmettelee, että "kuis tässä näin kävi? Eikö mua huolitakaan tähän projektiin?" Ok, Jokinen on pelannut kohtuudella Saarenheimon ja Juntusen kanssa, mutta eiköhän Lievers olisi saanut puristettua tehoja siinä Pesonen-Lievers-Jokinen tuota Jokerit-sarjassa nähtyä ratkaisua enemmän. Ja pitkä runkosarja oli sitä varten, jolloin mahdollisia ketjukokoonpanoja voisi enemmälti kokeilla - ei playoffsit.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Liverpool F.C.
NY Rangers
Tässähän alkaa olla jo vähän perhosia vatsan pohjalla. Tänään olisi voitto otettava, niin saataisiin hyvä alku ottelusarjalle. Uskon todella, että Jokerit-sarjan tapaista jännittynyttä pelaamista ei ole tiedossa, vaan HIFK sytyttää koko kärppäjoukkueen ja alusta asti mennään täysillä.

Jäähyjä tulisi välttää, mutta ei niin että peli on ylivarovaista kukkakeppeilyä. Monet Kärppien jäähyt tulee siitä, että vastustajan telaketjuosasto pyörittää peliä kärppäpäädyssä, eikä mikkihiiripakkien voima riitä, joten otetaan sääntöjenvastaiset keinot käyttöön. Tämä voidaan suurelta osin välttää sillä, että purkukiekot ovat pääosin onnistuneita. Siellä omalla alueella ei aleta neppailemaan (paitsi Tenkrat jolta se onnistuu).

Lundellille pitää pistää kovaa painetta sekä pelaajien että yleisön suunnalta. Hasardi mikä hasardi, ei kestä pää.

5-3 Kärpille.

Viuhkola 2
Smyth 2
Lievers
 

Polliisi

Jäsen
Suosikkijoukkue
#28
Bäckström versus Lundell

Maalivahtipelihän tämän matsin ratkaisee. Vastakkain siis kaksi IFK:ssa flopannutta veskaa, joiden pää ei kestä tiukoissa matseissa. Mutta pieniä eroja heistä toki löytyy. Toinen on sen IFK:ssa floppaamisensa jälkeen ollut neljässä eri seurassa ja on noussut SM-liigan parhaaksi maalivahdiksi.

Toinen on IFK:ssa floppaamisensa jälkeen ollut kymmenessä eri seurassa ja ollut ykkösveskana vain Mestiksessä ja Tanskan liigassa.

Lundell ei tosin ole ikinä pelannut Kärppiä vastaan, mutta Nikke on pelannut HIFK:ta vastaan, ja aina on mennyt vähintäänkin yksi helppo.

Kumman pää kestää paremmin?

HIFK todellakin sytyttää aina. Yleisön ja pelaajat. Halli on tänään täynnä, ja yleisöstä pitää lähteä ääntä. Pelaajilta (Kärpiltä) minä vaadin play-off-matseihin kuuluvaa asennetta. Sitä en ole nähnyt Raksilassa vuoteen.

Harksin kenttä pitää saada kuriin. Pelityyliä ei tarvitse oleellisesti muuttaa, koska Kärppien pelityyli ei todellakaan ole niin hyökkäävää ja kaunista, kuin moni vielä luulee. Tai sitten olen vain liian tottunut siihen iloiseen ja hyökkäävään pelityyliin.

IFK:n fyysisyys ei (kauheasti) pelota. Kärpät ovat taklanneet IFK:ta enemmän joka kotimatsissa tällä kaudella. Maalin edestä pitää pystyä siirtämään Vopat, muita isoja hyökkääjiä IFK:lla ei taida olla. Se tulee olemaan ongelma, Kärppien puolustus on kyllä pehmeä, pl. Lehtonen.

Maalin eteen pitää mennä, näin tehtiin ainakin Jokereita vastaan. Narrit eivät saaneet siirrettyä Smythiä, Aarniota, Viuhkolaa eikä edes Tenkratia. Entä pystyykö HIFK siihen?

5-2 meille.
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kaikin puolin tämän pitäisi olla Kärppien ilta. Kärpät sai levätä, mikä kuitenkin kiivastempoisessa playoff sarjassa on etu vasinkin, kun vastustajalla on yksi viisikko Onniin kovassa vastuun kanatajan roolissa kuin HIFK.lla. Toiseksi HIFK:n maalivahtipeli ei ole ollut parasta mahdollista.

Aiemmissa kauden kohtaamisissa Raksilassa HIFK on ollut hiukan jyrän alla ja tilannetta nyt tuskin helpottaa tänään matkustaminen Ouluu kohtuull9sen raskaan Ilves sarjan jälkeen.

Kärpät on saanut rauhassa latautua sarjaan ja edellinen sarja on ehditty pyyhkiä mielestä ja pelituntuman pitäisi olla silti tallessa. Taas saadaan paras kokoonpano jalkeille. Ainoa uhkakuva Kärppien kohdalla on mielestäni ylilataus, virheet ottelunlaussa voivat kostautua liiallisen jännittämisen vuoksi. Kotiyleisö kannustanee Kärpät kuitenkin hurmokseen ja saa HIFK:n maalivahti osaston epävarmaksi.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Juttelin jullikaverini kanssa ja hän kiroili maalivahtivalintaa. Stathos olisi kuulemma pitänyt valita veskaan.
Hieman olen ymmälläni. Lundell pelasi kaksi nollapelia Ilvestä vastaan ja takana on kolmen voiton putki. Pitäisikö siis voittava maalivahti vaihtaa menneisyyden mokien takia? Ja eikä niitä löydy Stathosiltakin esim. viime kauden pleijareista.
 

Dave

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jaa-a, tässähän tulee ihan lapsuus mieleen ja kevät '87. Meikäläisestähän tuli Kärppä-fundamentalisti syksyllä '86, kun kauden toisen kotimatsin koittaessa velipoika kysäisi, että josko lähdettäisiin Kärppä-peliin. Minä siihen että no eipä tuo jääkiekko kummemmin kiinnosta, mutta koska olin jo hurahtanut jalkapalloon, oli syytä olettaa myös jääkiekon kiinnostavan. Oletus osui nappiin ja niinpä sitä sitten tulikin istuttua hallissa sen kauden kaikki loput pelit (poislukien yksi saikkupäivä ja yksi reissupäivä). Tuossa ekassa pelissähän Ässät nöyrtyi sen ajan rutiinilukemilla 8-3. Toki vyöllä oli jo yksi n. 4-vuotiaana nähty, isäukon mukaan Heikkoreipasta vastaan pelattu matsi mutta silloin ei vielä hirttänyt innostus kiinni.

87 keväällä vastaan asettui välierissä HIFK aivan kuten nytkin. Eri ukothan siellä nyt tietysti toikkaroivat, Lindforsin Sakkekin on vaihtanut varamaalivahdin romppeet varavalmentajan romppeisiin. Matikaisen Pena taas on siirtynyt Kärppien penkin takaa HIFKin voimahahmoksi. Ensimmäisestä pelistä on suht elävästi jäänyt mieleen, kuinka Ameriikan apu John Newberry istahti jatkoajalla ensin yhden kakkosen ja sitten sutaisi Kärpille voittomaalin siitä maalin kulmalta riparista, aika oli ulkomuistista 76.00. Tätä perinnettä voisi nyt jatkaa joku nykyisistä Ameriikan avuista, jos nyt siis HIFKi jollain konstilla jatkoajalle sinnittelee. Newberry näyttää olleen hockeydb:n mukaan play offien toiseksi paras Kärppien pistemies heti K. Jalosen jälkeen, 3+4=7 ja ehtinyt istua yhden viitosenkin lisäksi. Mitähän Johnny nykyään duunailee, hockeydb:n tilastot päättyivät vuoteen 1993? Toisessa kotipelissä Kärpät leipaisi HIFKiä naamariin 8-4 ja siitä nyt on jäänyt parhaiten mieleen IFK:n pelaama old-time-hockey. Muistan tilanteen jossa Iiro Järvi oli menossa jäähylle, mutta ei mahtunut lauteille istumaan ennen kuin muut puoli kymmentä löylyttelijää tiivistivät perseitään. Taisi olla niin että ei mahtunut sittenkään vaan piti seistä ja odotella Kärppien seuraavaa maalia. Seuraavasta pelistä Kärpät sitten jatkoikin kohti finaalia 4-2 -rutiinivoitolla.

Joo, eiköhän me voiteta. Lapin Porot nautiskelevat tänään annokset herkullisia Viron pottuja. Lundell näkee kummituksia joka nurkassa. Onko Torkkeli muistanut varata siivouskomeron kamojen vaihtoon?
 

CnB

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK,Aston Villa
Eiköhän molemmat maalivahdit ole monessa sopassa keitetty ja kestävät nämä kaiken maailman paineet erittäin hyvin.
Uskoisin koko sarjan olevan erittäin vähämaalinen, vaikka kuinka uskomattomia hyökkäystrioja ja jopa mahtavia neloskenttiä molemmista joukkueista löytyykin.

Tämä ensimmäinen otteluhan päättyy 1-2 ja maalintekijöinä kunnostautuvat Hurtaj kahdesti sekä Topi Jaakola.
Molemmat maalivahdit pelaavat Todella hyvän ottelun ja Raksila ulvoo Jeren perään.
 

Since 1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Laineesta!

Täytyy vain ihmetellä Aravirran logiikkaa!!! Miksi juuri Laine piti laittaa sivuun. Uskomaton tsemppari isolla T:llä (ainakin 7. ottelu). Mielestäni koko Ilves-sarjan HIFK:n paras alivoimapelaaja (heittäytymisiä, hyviä purkuja etc.). Oppinut tällä kaudella myös fyysistä peliä.
Aravirta olisi aivan hyvin voinut hajottaa neloskentän laittamalla Juha Fagerstedin sivuun. En voi ymmärtää, mitä niin mitäänsanomaton pelaaja tekee välierissä rosterissa...
 
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Re: Laineesta!

Viestin lähetti Since 1981
Täytyy vain ihmetellä Aravirran logiikkaa!!! Miksi juuri Laine piti laittaa sivuun. Uskomaton tsemppari isolla T:llä (ainakin 7. ottelu). Mielestäni koko Ilves-sarjan HIFK:n paras alivoimapelaaja (heittäytymisiä, hyviä purkuja etc.). Oppinut tällä kaudella myös fyysistä peliä.

Kyllä Laineella on erittäin pätevä ja hyväksyttävä syy olla tänään pelaamatta. Laineen pelaamattomuuteen ei ole Aravirralla osaa eikä arpaa (ainakin toivottavasti). Hurtaj saa nyt näyttöpaikan ja kiittää tekemällä tehot 1+1. HIFK voittaa 2-4. Näin sen näin...
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tänään en osaa huolestua ollenkaan - Lundell maalissa on mielestäni aivan linjassa siihen, mitä kaveri on esittänyt tähän mennessä. Ei luulisi näyttöhalujenkaan vähentyneen Ouluun siirryttäessä. Koko joukkue on yhteenhitsattu - nyt enemmän kuin vielä kertaakaan tämän kauden aikana.

Ei se ole mitenkään ennenkuulumatonta, että yksilössä tapahtuu henkistä kasvua, hermo pitää, eikä tyyppi lyö hanskoja tiskiin ensimmäisestä vastoinkäymisestä. Meillä on joukkueessa esimerkki ihan lähimenneisyydestä:)

Antaa palaa!
 

trigger

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ULUVFC member #24
Itse olisin laittanut Daven maaliin ja antanut Jannelle pari todella ansaittua vapaapäivää.
Uskoisin Stathosin liikkuvamman pelityylin istuvan paremmin "näätien" kaatoon,kuin Jannen peittävän,paikallaan pysyvän.(Tosin edellyttäen,että Dave palaa tasolleen)

Piru,että jännittää...
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Re: Bäckström versus Lundell

Viestin lähetti Polliisi
IFK:n fyysisyys ei (kauheasti) pelota. Kärpät ovat taklanneet IFK:ta enemmän joka kotimatsissa tällä kaudella. Maalin edestä pitää pystyä siirtämään Vopat, muita isoja hyökkääjiä IFK:lla ei taida olla. Se tulee olemaan ongelma, Kärppien puolustus on kyllä pehmeä, pl. Lehtonen.

Maalin eteen pitää mennä, näin tehtiin ainakin Jokereita vastaan. Narrit eivät saaneet siirrettyä Smythiä, Aarniota, Viuhkolaa eikä edes Tenkratia. Entä pystyykö HIFK siihen?

Ekaan kappaleeseen: nyt ei pelata runkosarjaa varman päälle. Kotimatseissaan HIFK on kuitannut taklaukset, joka on vain yksi fyysisyyden osa-alue, moninkertaisesti takaisin. Eikä fyysisyys ole myöskään sitä, että mitataan ja punnitaan hyökkääjät ja pakit puolin toisin :). Nämä mitat menevät about tasan koko liigassa. Sanon HIFKin fyysisyydestä saman kuin useat Ipan fanit ja usea tuntemani pelaaja; hifkiläiset viihtyvät iholla, haastavat kaksinkamppailuihin ja jokainen kenttä tekee tätä, myös ykkönen. Siinähän se tulikin oikeastaan. Yleensähän taitojengeillä on rouhiva nelonen, neiteilevä ja huipputaitava ykkönen (Lehkosen HIFK oli juuri tällainen jengi!) ja muut kentät erilaisia sekoituksia lähinnä puolustavassa roolissa. HIFKin gameplaniin kuuluu kokonaisvaltainen ja vauhtiin perustuva suoraviivaisuus. Niinpä olemme tällä kaudella nähneet kokonaan uusia taklaavia pelaajia HIFKissä, esimerkiksi Kuhdan ja Häppölän, hienoa! Aravirran Pohjois-Amerikasta peräisin olevien teesien mukaan jääkiekko on ennenkaikkea kaksinkamppailupeli. Kaksinkamppailujen voitoista kummassakin päässä käynnistyy yleensä aina uusi kuvio. Niinpä HIFK hakee aina tätä. Ennustan, että Tampereen karmivasta ensimmäisestä ottelusta (0 taklausta pelkkää peruuttelua) viisastuneena ohjeena on haastamista ja taklauksia. Jerekin on saanut pelinsä kuntoon ja pommittaa jälleen kolmen vaisumman matsin jälkeen.

Maalinsa edestä Kärppien täytyy siivota myös Jereä, Saarisen Pasia, Vihkoa, Luttista, Häppölää etc, sillä sinne HIFK tulee lujaa koko ajan. Näin analysoi myös ansiokas Jatkoajan playoffennakko tästä parista. Ihan täysi työpäivä siis. HIFKin maalin edessä luutivat pakit tiedetäänkin, joten tervetuloa Tenkratit ja kumppanit vaan.

Kaiken tämän jälkeen totean kuitenkin realistisesti; you never know ja Kärppien kotivoiton todennäköisyys on kuitenkin luokkaa 55. Mutta tähän uskon Kärppien pääsevän omilla aseillaan; vauhti ja mv-peli. Isot pakkimme eivät ole luistinkiitäjiä. Oululaisessa kiekossa olen aina pitänyt luistelusta ihan sen tekniikasta lähtien. Ja sitä oletan näkeväni maanantainakin. Ipa oli ihan HIFK-klooni, Kärpät on aivan erilainen joukkue vahvuuksiltaan.

bozik; hjuva analyysi.
 

Tinde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bajen, NY Rangers, Arsenal
Viestin lähetti SePuree

Vi kan inte förlora dem!

Ei, en todellakaan usko että te meitä mihinkään hävitätte, eiköhän niistä paikallaolijoista sen verran ääntä lähde;)

Lundell maaliin tuntuu ihan ok valinnalta. Jos tän pää kestää, niin kestää takuuvarmasti kannuun asti. Tosin vaihtoon välittömästi jos kaks tulee imaistua...

Ihmeen rauhallinen olo.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Ei tuo hifkin fyysisyys pelota kyllä yhtään. Pikkasen ylimainostettua on tuo. Tällä osastolla kärpät ei tule häviämään yhtään. Ei Hifkin hyökkääjillä ole yhtään sen mukavempaa kärppien maalilla kuin kärpilläkään hifkin maalilla.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät, Boston Bruins
Heh. Rindell sanoi juuri haastattelussa, että Lundell pelaa kun on Kärpille ehkä "tuntemattomampi pelaaja." Taisi mies unohtaa totaalisesti sen, että mies on ollut täälläkin koitilla eikä silloin kyllä vakuuttanut.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Viestin lähetti Eddie
Ei Hifkin hyökkääjillä ole yhtään sen mukavempaa kärppien maalilla kuin kärpilläkään hifkin maalilla.

Tämä on täysin totta. Kärppien maalillahan pelkoa herättää mm. Martin "halinalle" Stepanek.

Tästä se lähtee. Aika loogista mielestäni, että Lundell on maalissa. Voittavaa maalivahtia ei vaihdeta. Ja vaikka tässä sarjassa yksittäisen pelin merkitys onkin suurempi kuin edellisellä kierroksella, ei tämä ensimmäinen nyt sentään sarjan voittajaa vielä ratkaise. Luottoa löytyy omiin jätkiin. Kokoonpanot ihan ok, tietty olisin nähnyt mieluummin Laineen vaikka siellä nelosessa kuin Fagun. Näillä mennään.
 

Foik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ensimmäisen maalin tärkeyttä ei voi näissä oloissa vähätellä. Kiitos Lievers, syöttäjänä Jokinen (yv.)

Toivottavasti syke säilyy. Tällä pelillä on mahdollisuus.

Nyt on paha paikka... johdetaan 2-0 (Lehtonen). Se s****nan kahden maalin johto, joka on tällä kaudella koitunut niin lukemattomat kerrat kohtaloksi. Älkää nyt ryssikö, älkää!

Hyvä, että hyökkäyspeli on kunnossa eikä IFK ole vielä ainakaan päässyt vauhtiin. Toivottavasti ei pääsekään.
 
Viimeksi muokattu:

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Viestin lähetti Foik
Ensimmäisen maalin tärkeyttä ei voi näissä oloissa vähätellä. Kiitos Lievers, syöttäjänä Jokinen (yv.)

Toivottavasti syke säilyy. Tällä pelillä on mahdollisuus.

Niin se torstaina Ilveskin teki ekan maalin ja ... ai niin, Ilves onkin kesälomalla.

Noo, luotamme Johanneksen ilmestykseen ja siihen että toisen pelin voittaja kaappaa koko sarjan.
 

lintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Paska, ei tätä voi radiosta kuunnella, niin hermona koko ajan joutuu olemaan. Nyt nostetaan karvauspeliä ja ruvetaan taklailemaan, niillä eväillä tää homma viedään tasoihin ja ohitse.

EDIT: 2-0, vittu!
 
Viimeksi muokattu:

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Haiskahtaisi siltä, että toisessa ketjussa spekuloimani "Dave sisään pelastavana enkelinä ja itseluottamus sitä myötä takaisin"-skenario voi hyvinkin toteutua. Internetistä nähtynä Lundell ei ole aloittanut vakuuttavasti...
 

Rosoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Leijonat, Mikko Rantanen, Colorado
Viestin lähetti Foik


Toivottavasti syke säilyy. Tällä pelillä on mahdollisuus.

Älkää nyt ryssikö, älkää!


No, ottelusarjaa on jäljellä vielä kymmeniä ja kenties lukuisia kymmeniä minutteja, mutta silti tsemppiä Pohjoisenpojille.

saataisiin finaalit isoon (taitokiekkoa suosivaan) looraan, eikä mihinkään (fyysisestä ja väkivaltaa suosivaan) askiin
 

RoopeS

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vaikea alku

Aika takkuiselta tuo tuntuu. Ainakin "merisää"-radion kautta kuultuna, (joskin selostaja on selvästi kärpän miehiä) tuntuu siltä kuin Kärpät veisi ja HIFK vikisisi. Onkohan tämä koko totuus. Kuitenkin Bäckströmille 9 torjuntaa, ja Jannelle 12 torjuntaa.

Eka maali Jannelle meni YV:stä ja toinen taisi olla Reboundista. Missä olivat meidän kuuluisat kauhua viljelevät pakit ?

Onko tästä ottelusta selostusta netin kautta. Tietysti kärppäväritteinen mutta jos on asiallinen hemmo selostamassa, niin se ehkä kävisi meikäläisellekin.....

edit: taitaapa tulla, täytyynee kuunnella ....
 
Viimeksi muokattu:

Mensonge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hyvältä vaikuttaa eka erän perusteella. Lundellin kuherruskuukausi on ohi mitä ilmeisimmin. IFK:n ykkönen pelaa paljon, mutta Kärpät ei ole lähtenyt jarrukenttää käyttämään. Vielä ainakin on toiminut hyvin. Jatketaan samaan malliin ja pidetään kerrankin kahden maalin johto.
 
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Re: Vaikea alku

Viestin lähetti RoopeS
Onko tästä ottelusta selostusta netin kautta. Tietysti kärppäväritteinen mutta jos on asiallinen hemmo selostamassa, niin se ehkä kävisi meikäläisellekin.....

Tuolta kuulu selostus netin kautta. Selostaja on ihan asiallinen. Toki Kärppälaseilla varustettu, mutta igan OK. Eli kyllä voi hyvin kuunnella, ei kasva elin otsaan vain selostajan takia, HIFK:n peliesitysten takia sitten ehkä...


Edit: Jaaha Pärde ehtikin sitten aikaisemmin. Nyt kaikki peliin toisen erän alkuun. Kolmanteen erään, jos lähdetään kahden maalin (tai enemmän) tappioasemasta, niin siitä ei taideta enää nousta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös