1. Bundesliga

  • 112 668
  • 681

scholl

Jäsen
Jepjep. Mitäs käyttöä Toni Kroosille on kaavailtu, kun keskikentällä ainakin neljä mestaa on tämän myötä myyty?

FC Bayernilla varsinkaan van Gaalin alaisuudessa ei ole paikkoja myyty, vaan kuten Mehmet Scholl sanoi Bild-Zeitungin haastattelussa niin ne pitää ansaita. Sama mikä esim. Gomezin pitää tehdä. Joku ansaitsee yhdessä kaudessa kuten Olic, joku pidemmässä ajassa ja joku ei ikinä kuten Podolski. Se menee niin, että ensin teot, sitten arvostus ja raha.

Joskus voi olla paska tsägä kuten Altintopilla esim. Mies oli em-2008 parhaita pelaajia ja pelannut sitä ennen hyvin Bayernissakin keväällä, vaikka olikin vähän klesana. No tuli iso loukkaantuminen, eikä ole sen jälkeen saanut peliaikaa. Hän siirtynee muualle nyt.

Pelejä on 2 viikossa, kun ollaan CL:ssäkin, joten poissaoloja tulee loukkaantumisten takia. Samoin osa on vielä väsyneessä, huonossa terässä syksyllä arvokisojen jälkeen. Niin käy aina. Samoin voi tulla pelikieltoja, joten on hyvä, että keskikenttä on vahva. En usko, että tilanne on ongelma Kroosille, jos hän pystyy pitämään nykyvireensä. Sen sijaan Pranjic ja Tymochuk varmaan ovat ihmeissään. Heille voi käydä Borowskit.
 

Bo'er

Jäsen
Franck Ribéry tekee FC Bayerniin jatkosopimuksen vuoteen 2015. Bruttogehalt 10me/vuosi. Real Madridia mahtaa vituttaa. Ensin päästivät Robbenin, josta tuli hetkessä yksi Euroopan parhaista ja sitten eivät saakaan Franckia. Haha.

Kauheeta ylihintaa.....tollasta summaahaan maksetaan jollekin Messille, Zlatanille ja Kristiinalle...niin ja tietysti Kevinille Dynamosta(ja vielä nettona, siis 3*6+12 allekirjoitusbonaria kolmesta kaudesta).

Sen verran pitää vielä Bayernista kommentoida, että siellä pilataan koko natin hyökkäys....Poldi, Klose, Comez...ja vielä tärkeän WM-vuoden alla. Onneksi Kießling ei ole Bayernissa istumassa penkillä. Ja onneksi myös Kroos pääsi lainalle, ikinä milloinkaa ei olisi saanut LvG:lta saanut peliaikaa...Positiivista on kyllä Müllerin löytäminen ja vastuun antaminen...
 
Viimeksi muokattu:

scholl

Jäsen
Viime kausi päättyi voittoon. Nyt alkaa uusi, kenties kaikkien aikojen kiinnostavin BL-kausi. Sommermärchenistä 2006 alkanut hirvittävä futisbuumi kantaa hedelmää. Yleisö ka. on Euroopan korkein (tosin nyt voi laskea kun Hertha BSC putosi), katsomoissa on hyvä meininki, infrastruktuuri on hyvällä tasolla ja pelaajat tykkäävät pelata Saksassa. Kiva, että nyt kesällä saatiin siirtoja kuten Ballack Leverkuseniin ja Raúl Schalkeen, jotka lisäävät entisestään mielenkiintoa tulevaan kauteen.

Yksi tärkeä uudistus on Bundesliga-pallo. Aiemmin jokaisella paikkakunnalla on pelattu kotijoukkueen varustetoimittajan pallolla, joka on johtanut siihen, että viime kaudella taisi olla 9 erilaista palloa. Nyt on yksi pallo, jolla jokainen voi myös siis harjoitella. Se on Adidaksen Bundesligalle valmistama Torfabrik. Pallon on sanottu suosivan teknisiä joukkueita. Jos ei ole kovin hyvä tekniikka niin pallo on vaikea pelata, mutta jos osaa ja osuu palloon hyvin niin se on toisaalta maalivahdille vaikea torjuttava.

Harmi, että FCB:llä Robben ja Olic ovat nyt pitkään poissa. Voidaan sanoa, että siinä on viime kauden parhaat pelaajat. Olic loukkaantui viime viikolla maaottelussa ja Robbenin vamma tuli kanssa maaottelussa ja kun häntä peluutettiin loukkaantuneena mm-kisoissa niin se ei tehnyt hyvää. Valmistautumista on haitannut pahasti se, että kun Gardajärvellä oli harjoitusleiri niin mm-kävijät olivat vielä lomalla. 3 vkoahan pelaajille pitää antaa ja 11 niistä 13 pelaajasta, jotka olivat mm-kisoissa pelasivat vielä mitalipelejä, joten loma venyi pitkälle. Kellään toisella joukkueella Euroopassa ei tainnut olla samaa tilannetta. 2006:han mm-kisojen jälkeen Bayernin kausi alkoi huonosti ja kyllä nyttenkin tietysti voi olla vähän huolissaan. Sellaista valmistautumista ei ole saatu kuin mitä olisi toivottu ja sitten vähän loukkaantumisia tosiaan. Toisaalta joukkue on vahvempi kuin ennen ja van Gaal jo toista vuotta puikoissa, joten suht luottavainen voi olla.

Siirtomarkkinat ovat olleet aika kuolleet, joten sitä haluttua vasenta puolustajaa ei ole oikein löytynyt. Muutenkaan ei ole siirtoja juurikaan tullut. Ottl, Pranjic ja Tymochuk ovat ainakin nyt pelaajia, joille ei ole käyttöä van Gaalilla ja saisivat siirtyä, jos jollekin kelpaa. Nyt lähteneistä täytyy sanoa, että vähän harmittaa Luca Toni -case. Jonkun toisen valmentajan alaisuudessa hän olisi ollut vielä tärkeä osa joukkuetta ja pidän häntä parempana vaihtoehtona kuin Gómez, joka ei ole koskaan vielä esittänyt FCB:ssä mitään. Toivotaan, että Luca tekee kovaa jälkeä Genoassa. Lell taas siirtyi Berliiniin ja loukkaantumisen takia todella pari vuotta urastaan menettänyt Görlitz hakee vauhtia myöskin 2. ligasta. Toivottavasti uusi nousu alkaa.

Edson Braafheid, joka oli lainattu Celticiin yrittää nyt lyödä itsensä läpi. Vähän skeptinen olen hänen suhteensa. Sama koskee Brenoa, jonka piti olla huippulahjakkuus, kun tuli 18 vuotiaana, mutta mitään ei ole tapahtunut, vaikka varsinkin Lucion poissiirtymisen jälkeen topparin paikalla on ollut tilaa. Kun miettii kuinka nopeasti Badstuber löi läpi edustusjoukkueessa niin ihmettelen Brenon tilannetta. Sama koskee vähän Sosaa, hän osuu harjoitusmatseissa, muttei ole asiaa kentälle tosipeleissä. Jännä nähdä siirtyykö hän vielä tässä kuussa jonnekin.

Olicin ja Robbenin loukkaantumiset antavat mahdollisuuden nuorelle Toni Kroosille, joka palasi 1,5v vuokrakauden jälkeen himaan. Siinä taitaa olla ensimmäinen kymppipaikan pelaaja FC Bayernissa sitten Ballackin. Hänen korvaus ensin epäonnistui ja sitten kun hankittiin mm. Ribéry niin peli meni aikalailla laitojen kautta. Toinen mahdollisuus näyttää on sitten kärjessä. Klose ja/tai Goméz taitavat saada nyt uudelleen mahdollisuuden kuten kävi viime syksynä. Silloin homma ei toiminut, vaikka Gómez osuikin välillä ja lopputulos oli se, että Müller sekä Olic ajoivat ohi avaukseen ja menestyivät hyvin. Mielenkiintoista nähdä mitä käy nyt. Toivottavasti pelaajat onnistuvat, eikä Robbenin ja Olicin puuttumisesta tule mikään katastrofi.

Yksi mielenkiintoinen detalji Bundesligassa on nyt sekin, että aika monta suhteellisen tunnettua veskaria on ilman sopimusta. Tunnetuin tietysti Timo Hildebrand, jonka piti olla Kahnin ja Lehmannin jälkeen itseoikeutettu ykkönen DFB Elfissä, mutta siirto Stuttgartista Valenciaan oli virhe. Taantui siellä, kun ei päässyt jatkuvasti pelaamaan, eikä Hoffenheimissakaan mennyt oikein hyvin. Nyt ei ole duunia. Sama kohtalo on toistaiseksi myös Kahnin seuraajalla Rensingillä. Paljon on ollut huhuja joka suuntaan, mutta mikään sopimus ei ole varmistunut.

Tunnin päästä ainakin Eurosport kakkosella näkyy. Saa nähdä onko spämmikampanja Pariisiin auttanut vai tuleeko selostus vielä vittupäälädikielellä. Viime vuonna ei ainakaan mulla saanut telkkarissa vaihdettua saksankielistä selostusta.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Viime vuonna ei ainakaan mulla saanut telkkarissa vaihdettua saksankielistä selostusta.

Minulla saa Tanskaksi selostuksen jos haluaa, mutta eihän siellä tulla Saksaksi selostusta tarjoamaan, en tiedä millä perusteella kuvittelet että näin toimittaisiin.

Eurosportillahan selostetaan lähtökohtaisesti maan omalla kielellä, tai sitten Englanniksi ja Eurosport 2:sella pääsääntöisesti selostuskieli on Englanti. Katsotko että olisi jotenkin perustellumpaa että Suomessa lähtökohtainen selostuskieli Suomen jälkeen olisi Saksa? Varmasti saat Pariisia aika paljon spämmätä että saat tälläisen muutoksen aikaan.

Sellaista valmistautumista ei ole saatu kuin mitä olisi toivottu ja sitten vähän loukkaantumisia tosiaan. Toisaalta joukkue on vahvempi kuin ennen ja van Gaal jo toista vuotta puikoissa, joten suht luottavainen voi olla.

Kun tuli pelin avauskokoonpanot ruutuun niin katsoin myös että siellähän oli Bayernin aloituksesta melkein jokainen pelaamassa vielä MM-kisojen viimeisenä viikonloppuna. Silti jos ajatellaan Bundesliigan voittoa niin tuskin kauheasti tarvii, tai juuri ollenkaan, hermoilla. Bayernilla nyt on varaa vähän huonomminkin aloittaa, viime kaudellakin pelasti esimerkiksi 10 tasuria ja kausi alkoi aika nihkeästi mutta silti tuli 70 pinnaa. Tuollainen 70 saattaa hyvinkin riittää mestaruuteen ja yli 70 riittää lähes varmasti, viimeisen 9 kauden aikana kerran, Bremen kaudella 03-04, joku muu kuin Bayern on pystynyt pelaaman yli 70 pisteen kauden. Eikä nyt siellä kukaan pahimmista kilpailijoista sillä tavalla ole vahvistunut että olisi syytä olettaa ainakaan selvästi yli 70 pisteen kautta.
 
Viimeksi muokattu:

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Saksan kielistä selostusta on turha odottaa. Bundesliiga ei Saksassa Eurosport kakkoselta näy, joten saksan kielistä selostusta ei ole olemassakaan.

Brittiläiset selostajat taitavat olla enemmän yleisselostajia kuin futisselostajia, joka on aavistuksen yllättävää. Tanskassa ja Ruotsissa taitaa E2 olla omalla kielellä, Suomi odottaa yhä.
 

Bo'er

Jäsen
Tuli aikoja sitten tehtyä jonki moista arviota bundesliigan stadioneista tässä ketjussa. Silloin marisin muutaman stadionin stadionkortista. Kätevähän se on niille, jotka useasti paikalla käyvät. Kerran kaudessa vierailevalle ne vaan aiheuttavan turhaa jonotusta ja vekslausta, kun ensiksi pitää jonottaa korttia, sitten ostaa ostokset ja lopuksi vielä palauttaa kortti pois lähtiessä(jos haluaa sieltä pantin ja vaihtorahat takaisin).

Nyt ilmeisesti Bundesliigaan on tullut hieno uudistus, mikäli viime viikonloppuna Kölnissä ja Dortmundissa oikeen tulkitsin. Lauantaina Kölnissä lunastin oman kortin 2€:n pantilla itselleni. Sieltä bissetiskille jonottamaan ja edessä oleva maksoi omansa lauternin kortilla. Seuraavana päivänä Dortmundissa huomasin vaan, että samoilla uniformuissa oli lataushenkilökuntaa Signal Idunalla. Joten ilmeisesti yksi kortti käy nykyään kaikilla stadionella....tosi hieno uudistus, jos näin on.
 

Paul Kemp

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Beatles 1965-1970
Dortmundin antaessa parhaillaan haipakkaa baijerilaisille ei voi kun todeta, että onneksi Allianz Arenalla on ainakin Van Kalkkunan jatkosopimuksen myötä aikaa harjoitella kuviot kuntoon.

Mainzin menoa on mukava katsella, vaikka samalla tiedostaakin sen, että mestaruus tuskin sentään karnevaalikaupunkiin päätyy(schade..). Seura tosin muutenkin on pienessä nousujohteessa, koska käsitykseni mukaan FSV saa lähitulevaisuudessa uuden areenankin itselleen.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Dortmundin antaessa parhaillaan haipakkaa baijerilaisille ei voi kun todeta, että onneksi Allianz Arenalla on ainakin Van Kalkkunan jatkosopimuksen myötä aikaa harjoitella kuviot kuntoon.

Mainzin menoa on mukava katsella, vaikka samalla tiedostaakin sen, että mestaruus tuskin sentään karnevaalikaupunkiin päätyy(schade..). Seura tosin muutenkin on pienessä nousujohteessa, koska käsitykseni mukaan FSV saa lähitulevaisuudessa uuden areenankin itselleen.

Ensi kesänä pelataan jo uudella areenalla Mainzissa. Eiköhän siellä käy kuten Hoffenheimilla kävi. Eli syysmestaruus voi tulla, mutta sitten kapeahko ja ei niin rutinoitunut(ainakaan kovissa peleissä) materiaali näkyy keväällä.

Lucas B kyllä piti aikamoista showta ja kyllähän tuota Kubaa on aika kiva aina katsella...
 

Paul Kemp

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Beatles 1965-1970
Ensi kesänä pelataan jo uudella areenalla Mainzissa. Eiköhän siellä käy kuten Hoffenheimilla kävi. Eli syysmestaruus voi tulla, mutta sitten kapeahko ja ei niin rutinoitunut(ainakaan kovissa peleissä) materiaali näkyy keväällä.

Lucas B kyllä piti aikamoista showta ja kyllähän tuota Kubaa on aika kiva aina katsella...

Tavallaan mielenkiintoisinta luultavasti tuleekin olemaan se, että mikä joukkue aikanaan pääsee käyttämään Mainzin paristojen hyytymisen parhaiten hyväkseen. Dortmund? Todennäköisesti. Neverkusen? Never. Hannover, Freiburg, Hoffenheim, Wolfsburg tai seko-HSV? Tuskinpa sentään, mutta ei tässä oikein osaa mitään odottaa. Tavallaan harmittaa Schalken puolesta, että juuri nyt Bayernin ja Werderin pelatessa alle arvostelun tulee sitten todellinen floppikausi. Toisaalta taas ei.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Dortmund on tuossa vahvoilla. Mainz pelaa kieltämättä inspiroituneesti, mutta juuri tuo materiaalin syvyys ehkä lopulta vesittää koutsin hienon pelisuunnitelman. Mielenkiintoista myös miten putoajiksi veikatut Freiburg, Hannover ja jopa Nürnberg saavat äärimmäisen arvokkaita alkukauden pisteitä. Köln on varmasti todella kovilla säilymisen suhteen.
 

Mac^

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
Kyllä on varsin mielenkiintoinen Bundesliiga-kausi tästäkin tulossa - toisin kuin esimerkiksi Valioliigassa, missä mestari taitaa jo olla selvillä... Tosin sielläkin sentään vähän väriä tuovat Poolien otteet.

Mainzin kärkisija puhtaalla pelillä on jotain, mitä en osannut kuvitellakaan ennen kauden alkua. Oikeastaan koko sarja on yllätyksiä täynnä, kun Schalke kyntää ja Hannover on kärkikahinoissa mukana. Bayernia en ole niin hirveästi seurannut - onko se vain nyt siitä kiinni, ettei Robben ole mukana? Vai eivätkö hyökkääjät saa vain palloa pussiin?

Kyllähän tässä nyt pedataan mestaruutta Dortmundille. Nyt olisi Leverkusenillakin todellinen sauma, kun suurimmat kyntävät. Kokemusta sen verran joukkueessa on, että kyllä keväällä pitäisi päänkin jo alkaa kestää. Mainzin uskon hyytyvän keväällä, joten heitetään villi veikkaus: Leverkusen juhlii vihdoin ja viimein keväällä - ja Samikin pokkaa ensimmäisen liigamestaruutensa.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Tavallaan harmittaa Schalken puolesta, että juuri nyt Bayernin ja Werderin pelatessa alle arvostelun tulee sitten todellinen floppikausi. Toisaalta taas ei.

En tiedä mistä Bremenin tähän vedit koska Schalke on kahtena viime kautena ollut Bremeniä edellä ja kaudella 08-09 Bremen pelasi erittäinkin huonosti saaden vain 45 pistettä.

Kyllä minä silti lasken että Bayernia ei kannata laskea ulos, toki tuota eroa on jo tullut aika paljon, mutta Mainzia tuskin voi miksikään pomminvarmaksi tapaukseksi laskea. Dortmund ehkä on tuossa vaarallisin, muihinhan Bayernin pisteero ei edes ole mikään erityisen iso, Leverkuseniin esimerkiksi vain 4 pistettä.
 
Viimeksi muokattu:

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Cuppia tänään

DFB Pokal Live! Bayern Munchen - Werder Bremen

21:30 Nelonen Sport Prolta.
 

Paul Kemp

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Beatles 1965-1970
Also.. 10 kierrosta bundeksessa täynnä ja Dortmund vallannut itselleen kärkipaikan, jonka se hankki kukistamalla Mainzin Halloweenin kärkikamppailussa 0-2. Dortmund on ollut puolustussuuntaan sangen vakuuttava, koska ruhrilaisten verkkoon on tehty koko kaudella vain vaivaiset 7 maalia. Jokohan baijerissa potkitaan kiviä ja kiroillaan, kun oma kasvatti Hummels muodostaa yhdessä Suboticin kanssa salettiin tämän hetken rautaisimman topparikaksikon koko sarjassa?

Muista joukkueista Bayern räpistelee yhä keskikastissa ja saa nähdä, että koska tuttu kirivaihde lähtee kunnolla silmään (vai lähteekö ollenkaan)? Tämän hetkinen 10 pisteen matka kärkeen ei mikään mahdoton kurottava todellakaan ole.

Sarjan peräpäässä Schalke jatkaa yhä tuhkan kaatamista päälleen tilillään edelleen vain yksi voitto. Oikeastaan koko alakerran täyttävät juuri nyt sangen perinteiset seurat, joiden soisi olevan ihan toisessa päässä sarjaa. Todella sääli nähdä Schalken, Stuttgartin ja etenkin Kölnin konttaavan nykyisen lailla, mutta eivätpä voi syyttää siitä kuin itseään. Etenkin Kölnin taito hukata seuran ja ympäröivän alueen potentiaali on jo taitavaa sinänsä..
 

scholl

Jäsen
Muutan kirjoituksesi järjestystä. Mennään vähän rauhallisesti liikkeelle päätyen sitten olennaiseen:

Todella sääli nähdä Schalken, Stuttgartin ja etenkin Kölnin konttaavan nykyisen lailla, mutta eivätpä voi syyttää siitä kuin itseään. Etenkin Kölnin taito hukata seuran ja ympäröivän alueen potentiaali on jo taitavaa sinänsä..

Lisäisin tuohon Mönchengladbachin. Kaikki kunnia uusille nousukkaille, mutta mielestäni liiga voi paremmin, jos perinteiset seurat kuten Mönchengladbach, Köln, HSV ja Frankfurt ovat jos ei ihan kärjessä niin ainakin keskikastissa.

Also.. 10 kierrosta bundeksessa täynnä ja Dortmund vallannut itselleen kärkipaikan

Siinä mielessä hienoa, koska muutama v sitten koko seura meinasi mennä konkurssiin. Seuralla on sarjan korkeimmat katsojaluvut, joten kyllä heidän kannattajat ovat tämän ansainneet. Nauttivat varmaan siitäkin, että S04 konttaa. Itse jossain määrin jopa soisin Borussialle mestaruuden, Jürgen Klops on tehnyt hienoa työtä.

Jokohan baijerissa potkitaan kiviä ja kiroillaan, kun oma kasvatti Hummels muodostaa yhdessä Suboticin kanssa salettiin tämän hetken rautaisimman topparikaksikon koko sarjassa?

Niin no tossa on se, että kaikkia ei voi pitää. Hummels ja Sandro Wagner mm. on päästetty menemään. Van Gaalin aikana meno on mennyt extremeksi ja siitä kohta lisää. Toki ilman van Gaalia Badstuber ja Müller eivät ehkä olisi saaneet mahdollisuutta ja pelaisivat nyt Hoffenheimissa. Toki toppariahan FCB kaipaa. Varsinkin kun argentiinalainen Micho on nyt kummallisessa tilanteessa. On laihtunut 5kiloa ja huhujen mukaan suhde on jotenkin kriisissä muijansa kanssa, lisäksi oli epävarma kesällä, eikä syksyllä päässyt pelaamaan. Nyt on pari peliä pelannut ja onnistunut aika hyvin - jopa maalinteossa, mutta on kyllä niin maanisdepressiivisessä tilassa kuin voi vain olla. Pidän pelaajasta paljon ja hän viihtyy Münchenissä, joten toivottavasti hommat tulee van Gaalin kanssa kuntoon ja jäisi.

Muista joukkueista Bayern räpistelee yhä keskikastissa ja saa nähdä, että koska tuttu kirivaihde lähtee kunnolla silmään (vai lähteekö ollenkaan)? Tämän hetkinen 10 pisteen matka kärkeen ei mikään mahdoton kurottava todellakaan ole.

Mielenkiintoinen tilanne, että BL:ssä keskikastissa, mutta CL:ssä kaikkien aikojen paras aloitus eli 4 voittoa putkeen. Jatkopaikka selvä, joten voisi peluuttaa kakkosmiehistöä vikoissa matseissa, jos ei olisi näitä loukkaantumisia.

Joka vuosi ei voi voittaa mestaruutta ja uskon, että ainakin Mainz tuosta vielä hyytyy, joten CL-paikka (varsinkin kun D ohittaa I:n) nyt vähintäänkin irtoaa. 10 pisteen ero ja huono maalinteko ei ole nyt se suurin ongelma, vaan mielestäni van Gaal on. Jotta pystyisi arvioimaan hänen asemaansa ja tekojaan niin täytyy tuntea seuran historia. Patrick Strasserin kirja Uli Hoenessista nimeltä Hier ist Hoeness! on hyvä tapa aloittaa. Ongelma tällä hetkellä on se, että van Gaal haluaa olla diktaattori kun taas FC Bayern on perhemäinen seura, jossa pelaajat voivat mennä kertomaan huolensa managerille (Nerlinger, ennen Uli) ja muutenkin seurajohto, valmentaja ja pelaajat ovat osa kokonaisuutta. Nyt van Gaal viis veisaa pelaajista ja seurajohdosta, josta on nyt seurauksena tämä nykyinen kriisi, jossa Hoeness ihan oikein sanoo, ettei VG kuuntele tai asiat mene hänelle perille. Lopputulos ei tule olemaan tässä hommassa hyvä. Voi tulla mestaruuksia, mutta lopulta käy niin, että seuran ns. organisaatiokulttuuri kärsii paljon. Toisaalta huippuvalmentajia on vaikea löytää. Uskon silti, että Münchenissä mietitään tilannetta.

Van Gaal on ajanut seurasta ulos ainakin Lucion, Luca Tonin, Lellin ja Michokin on mm. hyvin tyytymätön. Kesällä van Gaal yritti päästä mm. Gomezistakin eroon, joka on nyt tehnyt 8 maalia 6 pelissä. On hyvä, että van Gaalilla on jonkinlainen käsitys, miten pelaajista kehitetään parempia ja hyvä, että hän antaa vastuuta nuorille (Badstuber, Müller, Contento), mutta huonoa se, että hän hakee sellaista oman tyyppistään Elfiä, jossa ei ole mitään rotaatiota. Jos se loksahtaa kohdalleen niin joka pelistä tulee voitto kuten viime keväänä, mutta jos ei loksahda tai jos tulee loukkaantumissuma niin vitsit on vähissä.

Jos seurassa on 25 hyvää pelaajaa niin jonkunlainen rotaatio on must. Tosin joskus kun Bayernissa oliko se Magath vai Hitzfeld, joka harrasti vähän liikaakin sitä niin Rummenigge sanoi, ettei futis ole matematiikkaa. Nyt olisi paljon hyötyä, jos rotaatiota olisi harjoitettu, kun avauksesta on ollut pois 8/11 miestä ja Buttkin joutunut pelaamaan maalissa loukkaantuneena. Tilanteen voittajia ovat olleet Pranjic, Altintop ja Tymoschchuk, jotka ovat saaneet osoittaa, mitä osaavat. Ei se heti ole loksahtanut, kun pitäisi korvata mm. van Bommel, Robben ja Ribery, mutta erityisesti ukrainalainen on ollut loistava puolustuksessa ja pystyy pelaamaan ylempänäkin. Pranjickin on hyvin monikäyttöinen pelaaja lähes mille tahansa pelipaikalle. Tulee Brazzo mieleen aiemmilta vuosilta. Loukkaantumissuman häviäjiä ovat sitten ilmeisesti mm-kisoista väsyneet Müller ja Lahm, joilla on parantamisen varaa sekä Kroos, joka ei ole pystynyt loistamaan. Samoin Olic oli kuin varjo entisestään, sitten murtui klyyvari ja nyt taisi mennä polvi, joten loppukauden sivussa.

15 pelaajaa matkusti vain eiliseen peliin Romaniaan. Siinäkin mukana kokematon kakkosvahti Kraft, totaalifloppi Braafheid ja nuori Alaba. Loukkaantuneista Badstuber ja Ribéry palaavat pian. Van Bommelilla menee vähän kauemmin ja sitten on vielä Klose, joka sai uuden Muskelfaserrissin viime ke treeneissä, Contento sekä pitkäaikaispotilaat Robben ja Olic pois. Talven siirtoikkunassa etsitään varmaan vasenta laitapakkia, topparia ja sen lisäksi minusta tuntuu, että Prinz Poldi voisi tehdä paluun Kölnistä (tyytymätön siellä) FCB:hen ja korvata loukkaantunut Olic. Hyviä uutisia nyt on se, että Lahm pidensi sopparia vuoteen 2016 ja samaa toivotaan Schwenilta. Kesällähän mies sanoi, että voisi pelata Münchenissä uransa loppuun.

Moni pelaaja sanoi kesällä, että haluaa taistella ja lyödä itsensä läpi. No kun tuli noita loukkaantumisia niin joutuivat pakostikin ottamaan vastuuta. Osa oli silti huonoja kuten Braafheid, joten toivon, että hän siirtyisi nyt talvella pois. Jopa Sosasta muuten olisi nyt tässä tilanteessa ollut apua. Muuten on vaikea sanoa lähteekö talvella kukaan vai tuleeko tosiaan vain uusia sisään.

Bundesligassa on kokonaisuudessaan tällä kaudella paljon erittäin hyviä asioita. Joukkueena nuorten valmentajien alaisuudessa pelanneet porukat ovat pärjänneet yllättävän hyvin, on noussut esille uusia tähtiä kuten Mario Götze ja Kagawa Dortmundissa jne. Yleisömäärät ovat hyvällä tasolla, minkään ottelun voittajaa ei tiedä etukäteen, seurat tekevät parempaa taloudellista tulosta kuin missään muussa liigassa ja ollaan hyvällä tiellä kohti maailman ykkösliigaa. Samalla tavalla kuin Saksan nuori maajoukkue ihastutti viime kesänä niin Bundesliga on kukoistanut viimeiset joku viisi vuotta. Niin ja sarjasta lähtenyt Özil on Madridissa kehittymässä maailman parhaaksi jalkapalloilijaksi, mikä ei ole huono juttu maajoukkueen kannalta.
 

Paul Kemp

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Beatles 1965-1970
Yleisömäärät ovat hyvällä tasolla, minkään ottelun voittajaa ei tiedä etukäteen, seurat tekevät parempaa taloudellista tulosta kuin missään muussa liigassa ja ollaan hyvällä tiellä kohti maailman ykkösliigaa. Samalla tavalla kuin Saksan nuori maajoukkue ihastutti viime kesänä niin Bundesliga on kukoistanut viimeiset joku viisi vuotta. Niin ja sarjasta lähtenyt Özil on Madridissa kehittymässä maailman parhaaksi jalkapalloilijaksi, mikä ei ole huono juttu maajoukkueen kannalta.

Bundesligassa käsittääkseni yleisömäärät ovat olleet Euroopan kärkitasoa pidempäänkin, ellen ihan väärässä ole. Toki nyt 2000-luvulla monien kokonaan uusien stadionien väsääminen(ja monien perusteellinen remppaus) on varmasti osaltaan nostanut porukan viihtyvyyttä ja intoa lähteä katsomaan futista. Saksassa stadionien taso näyttäisi muutenkin olevan keskimäärin hemmetin korkealla ja kestää vertailun täysin johonkin Englantiin(Italiasta, Espanjasta tai Ranskasta puhumattakaan..).

Kaiken kaikkiaan saksalainen jalkapallo on kyllä kulkemassa ilahduttavasti oikeaan suuntaan. Brasilian kisoja alkaa jo odottelemaan kasvavalla mielenkiinnolla, mutta korjatkoon nationalelf ensin EM-pystin kotiin puolalaisten ja ukrainalaisten harmiksi kesällä 2012 ;)
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Niin stadionien käyttöaste on ollut Bundesliigassa selvästikkin Euroopan parasta. Tämä kertonee oleellisen seurojen toiminnasta. Eli kiinnostusta löytyy ja samalla joukkueet toimivat yleisellä tasolla melko hyvin muutenkin taloudellisesti. Ainakin verrattuna muihin huippumaihin ja niiden suurimpaan osaan seuroista.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ulkopuolelle tuo Bayernin seurakulttuuri on lähinnä näyttänyt sellaiselta, että seuran sisäiset jäsenet kritisoivat toisiaan julkisuudessa. Milloin pelaaja kitisee valmentajasta, milloin Beckenbauer tai Hoeness yksittäisistä pelaajista tai valmentajasta. En yhtään ihmettele, että valmentajaa vituttaa kun nämä vanhat jäärät työntävät nokkansa jokaiseen asiaan, varsinkaan van Gaalin kaltaisen oman arvonsa tuntevan koutsin kohdalla (katsokaa CV:tä, vaikka alkukausi onkin takelellut) tämä oli ennen pitkää odotettavissa.

Bayern tulee vielä nousemaan ja selvästi sarjataulukossa. Itse kyllä pistän sen piikkiin aika paljon, että harjoituskausi jäi torsoksi johtuen monen pelaajan pitkäksi venyneestä viime kaudesta. Se formi löytyy kyllä pikku hiljaa.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Nyt van Gaal viis veisaa pelaajista ja seurajohdosta, josta on nyt seurauksena tämä nykyinen kriisi, jossa Hoeness ihan oikein sanoo, ettei VG kuuntele tai asiat mene hänelle perille.

En nyt ole tätä niin tarkasti seurannut, mitä siellä Hoeness yrittää kertoa jota Van Gaalin pitäisi kuunnella? Yrittääkö hän valmentamiseen puuttua vai mihin toimintaa?

Lopputulos ei tule olemaan tässä hommassa hyvä. Voi tulla mestaruuksia, mutta lopulta käy niin, että seuran ns. organisaatiokulttuuri kärsii paljon. Toisaalta huippuvalmentajia on vaikea löytää. Uskon silti, että Münchenissä mietitään tilannetta.

Niin voi tietenkin miettiä että miksi Van Gaal palkattiin tai mitä häneltä ylipäätään odotettiin. Siis varmasti oli tiedossa, tai olisi pitänyt olla, millainen persoona Van Gaal on ja hänen toimitatapansa, ei kai nämä voi mitään yllätyksiä Bayernin johdolle olla. Ajateltiinko siellä että Van Gaal saadaan sopeutettua Bayerilaiseen perheidylliin vai millä logiikalla palkkaus tehtiin? Van Gaal tuskin on mikään sopeutuja ja kuuntelija, hänellä on omat tapansa joilla on tuloksia saanut aikaan käytännössä kaikkialla missä on ollut, mielestäni on ollut selvä virhe Bayernin johdolta jos ovat Van Gaalista halunneet lähteä muokkaamaan jotain muuta.

Totta kai tilannetta kannattaa miettiä jos tilanne on kriisiytynyt, mutta sitäkin varmasti kannattaa miettiä millaisia valmentajia palkataan ja mitä heiltä odotetaan.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viime viikolla tuli sukuloitua Münchenissä ja samalla katsastettua ensimmäistä kertaa tänä vuonna FCB:n otteita paikan päällä. Allianz Arena oli luonnollisesti loppuunmyyty SC Freiburgia vastaan ja yleisön tuskan kyllä huomasi. Jopa katkarapukatsomossa, johon oli liput tällä kertaa, ihmiset alkoivat herkästi viheltelemään 1. puoliskolla. Maali lopulta helpotti meininkiä ja voitto sai lopulta hyvät fiilikset päälle.

Helvetin tuskaista on FCB:n meno ollut liigassa ja syitä on varmasti monia. Olihan suurin osa pelaavista äijistä MM-skaboissa viimeisille päiville asti ja harjoituskausi jäi vähän tyngäksi, mutta ei tuokaan ainoa selittävä tekijä ole. Nyt kyllä riittää uskoa kiriin ja toivottavasti FCB menee tälläkin kaudella pitkälle CL:ssa.
 

Paul Kemp

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Beatles 1965-1970
Bayern ei kyllä vieläkään helpota omaa urakkaansa, kun sarjajumboakin vastaan menivät sähläämään 2 pistettä tänään. Huomenissa on Dortmundilla siis tilaisuus repäistä ero (yhä kaikesta huolimatta) pahimpaan kilpailijaansa jo 12 pisteeseen Hannoverin vieraana.

Schalkellakin näyttäisi pikkuhiljaa mittari osoittavan oikeaan suuntaan, kun Ruhrin toinen mestarikandidaatti onnistui hilaamaan itsensä jopa putoamisviivan paremmalle puolelle.
 
Viimeksi muokattu:

Hauptmann

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Bayern ei kyllä vieläkään helpota omaa urakkaansa, kun sarjajumboakin vastaan menivät sähläämään 2 pistettä tänään. Huomenissa on Dortmundilla siis tilaisuus repäistä ero (yhä kaikesta huolimatta) pahimpaan kilpailijaansa jo 12 pisteeseen Hannoverin vieraana.
Nyt Dortmundin ja Bayernin ero on jo 14 pistettä. Vielä ei ole pelattu puoliakaan kaudesta, mutta kyllä tällä hetkellä näyttää hyvältä Dortmundin kannalta. Viime kaudella tosin Leverkusen hyytyi keväällä hyvästä alusta huolimatta neljänneksi (?), mutta taitaa tällä hetkellä Dortmundin ja Bayernin piste-ero olla suurempi kuin oli viime kaudella Leverkusenin ja Bayernin piste-ero näihin samoihin aikoihin. Dortmund ei ole myöskään töpeksinyt johtoasemiaan viime hetkillä tasapeleiksi kuten Leverkusen teki viime kaudella.

Kautta on vielä paljon jäljellä, mutta Dortmundin erittäin hyvä aloitus on lyönyt ainakin minut ällikällä. Lucas Barrios ja Shinji Kagawa ovat tehneet 42 % Dortmundin tämän kauden 31 maalista. Se ei liene huolestuttavaa, kun joukkueesta löytyy 5 muuta pelaajaa, jotka ovat tehneet vähintään 2 maalia. Tässä ovat kaikki Dortmundin maalintekijät.

Olisi hienoa käydä tällä kaudella aistimassa tunnelmia Westfalenilla...
 
Viimeksi muokattu:

Paul Kemp

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Beatles 1965-1970
Hyvää uutta vuotta Bundesligaankin, olipas tämä päässyt vajoamaan alas. Tilanne sarjassa on sittemmin hieman muuttunut siltä osin, että Bayern on odotetusti hiipinyt kolman parhaan joukkoon. Nykyisellä tahdilla se tarkoittanee vähintään hopeasijaa keväällä. Syyspuolen muista kärkijengeistä lääketehdas on Hyypiän johdolla pysynyt ihan hyvissä asemissa, mutta yllättäjä Mainz onkin sitten odotetusti paljastunut melko paperiksi. Ihan käsikirjoituksen mukaan siis mennään toistaiseksi, paitsi ettei Dortmund ole ainakaan vielä romahtanut.

Toisessa päässä sarjataulukkoa taas on surullista todeta isojen perinneseurojen olevan yhä syvissä vesissä. Stuttgartin, M'gladbachin, Kaiserslauternin, Köllen ja Werderin näkisi paljon mieluummin siellä päinvastaisella suunnalla, koska jotkut Freiburgit, Hoffenheimit tai Hannoverit eivät voisi juuri vähempää kiinnostaa. St. Paulikin on tuhat kertaa mielenkiintoisempi ja värikkäämpi tapaus(onneksi näyttävät omaavan ihan hyvä senssit säilyä).

Ja lopuksi asiasta kastelukannuun. Vaikka en tunnustaudukaan Bayernin faniksi, niin tulipa ajantappona katseltua baijerilaisten 1970-luvun Euroopan valloituksia youtubesta ja olihan niillä kyllä melkoinen kone kasassa tuohon aikaan. Beckenbauerin mairea ilme miehen nostaessa Euroopan Cupia Glasgow'ssa 1976 pisti hymyilyttämään itseäänkin, kun katsomo oli täynnä katkerasti buuaavia brittejä ja itkeviä ranskalaisia(St. Etienne oli häviävä osapuoli). Hähää.
 

Hasse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal, Hertha BSC, HIFK
Bremeniläisten tuska on kova, peli tuntuu olevan täysin tukossa. Maalivahti antoi tovi sitten aika koviakin lausuntoja joukkueen tilasta. Toisaalta täältä Berliinistä ei paljoa sympatiaa tipu, joskaan paljoa enempää Berliiniläisenä ei voi väännellä puukkoa Bremeniläisten haavoissa, kun Hertha on 2.bundesligassa tällä hetkellä. Pääkaupunkilaisille se on yksi ja sama kuka tulee vaihdossa, alas kunhan BSE palaisi hissillä takaisin 1.bundesligaan.

Yleisesti ykkösliigasta; Dortmundin etumatkaa Bayern ei taida enää saada kiinni. Leverkusenin uskoakseni pystyvät ohittamaan, jos ounasteltu hyvä kevät vire kestää. Paljon riippuu kuinka käy euroopassa. Peliruuhka euroopassa meinaisi lähes varmasti ajoittaista nuhailua kotiliigassa. Dortmundin sohlattua euroliigassa pelkkiä tasureita ja täten itsensä ulos, ei Bayernin urakka ainakaan helpotu.

Aiemmin Bremeniä ja heidän tuskaansa ihmetellen, on stuttgart vielä suuremmissa ongelmissa. Joukkueen peli on täysin takalukossa kotiliigassa, ja "rasitteena" on euroopassakin alkanut takkuilu ja lisä pelit.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös