1. Bundesliga

  • 112 708
  • 681
Suosikkijoukkue
TPS
Bundesliigan syyskausi on nyt päättynyt ja sarjataulukko näyttää seuraavalta:
Koodi:
1   1899 Hoffenheim  35 CL 
2   Bayern München  35CL 
3   Hertha BSC  33 CL Qual. 
4   Hamburger SV  33 UEFA Cup 
5   Bayer Leverkusen 32 UEFA Cup 
6   Borussia Dortmund  29   
7   FC Schalke 04  27   
8   Werder Bremen  26   
9   VfL Wolfsburg  26   
10  VfB Stuttgart  25   
11  1. FC Köln  22   
12  Eintracht Frankfurt  19   
13  Hannover 96  17   
14  Arminia Bielefeld  14   
15  Karlsruher SC  13   
16  Energie Cottbus  13 
17  VfL Bochum 1848  11  
18  Bor. Mönchengladbach  11

Hoffenheim vei siis syysmestaruuden niukasti maalierolla. Kun tuota sarjataulukkoa katsoo on pakko sanoa, että onhan kärki tällä hetkellä äärettömän tasainen. Viisi kärkitiimiä kolmen pisteen sisällä ja puolet peleistä pelattu! Se on kertakaikkiaan loistava asia sarjan kannalta ja nyt voidaan kyllä sanoa että kevään paras joukkue tod. näk. voittaa mestaruudenkin.

Toisesta päästä taulukkoa huomioitavaa on ettei Mönchengladbachia tunnu auttavan edes valmentajan vaihdos alkukierroksilla. Silti varmaa putoajaa ei todellakaan ole vielä. Sanoisin, että ketkä tahansa viidestä viimeisestä saattavat olla matkalla 2. Bundesliigaan ensi vuodeksi. 2 joukkuetta tippuu siis suoraan ja yksi karsii.

P.S. Tuo sarjataulukko on nyt aivan perseestä, mutta eiköhän siitä selvän saa.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Ihmettelen syvästi, jos Hertha pääsee edes UEFA Cuppiin liigasijoituksellaan. Tämä niiden ~5 ottelun perusteella mitä Herthalta nähnyt tällä kaudella. Eiköhän Bayern vie ja sitten kakkospaikasta kisaavat Leverkusen, Hoffenheim ja HSV. UEFA Paikoista käydään varmaan vielä kovempi kisailu.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Puolitoista viikkoa enää kevätkauden alkuun. 30.1 Bundesliga alkaa sopivasti HSV-FC Bayern pelillä, jonka UTV+ televisioi suomeen. Paljon on ehtinyt tapahtua tauolla.

Suurimpia asioita on ollut ehkä Mönchengladbachin pelaajien vaihtaminen, sekä Podolskin tilanteella mässäily. Eilen onneksi jälkimmäinen ratkesi, kun ilmoitus Poldin seuraavasta kohteesta saavutti suomen. Kölnin sankari palaa kotiin kesällä n. 10 m€ siirtosummalla. Eipä tässä paljon negatiivistä näe Bayern faninakaan. Ei kiukuttelevia pelaajia, jotka eivät ole valmiita taistelemaan paikasta avauksessa, paljon tämän tason seurassa kaivata. Toivotaan ettei Poldi osu ensi vuonna Bayernia vastaan.

Toinen iso uutinen on ollut Hoffenheimin sensaation ruumillistuman Vedad Ibisevicin loukkaantuminen n. viikko sitten. Ibisevicin koko loppu kausi on ilmeisesti vaarassa. Varmaa on, että suurin osa kevätkauden peleistä menee Hoffella ilman Vedadia. Miten tämä vaikuttaa joukkueeseen? Sitä tuskin tietää kukaan, mutta henkilökohtaisesti ei tämä minun luottoani ainakaan nosta. Luotto Hoffen UCL-paikkaankin on mielessäni hyvin pieni.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Olin jo melkein ehtinyt tarttua Hoffenheimin mestaruus-kertoimiin, kun sen verran isoja oli tarjottu. Onneksi en ehtinyt, sen verran selvää on ettei ilman Ibiseviciä sitä tule. Toki kärkeen löytyy edelleen muutama hyvä vaihtoehto, muttei niin hyvää viimeistelijää kuitenkaan, kuin mitä Ibisevic tällä kaudella näyttänyt. Valitettavaa että yksi loukkaantuminen jo näin ennakkoon tuntuu lässäyttävän täydellisesti mestaruudesta taistelemisen.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Kausi oli ja meni. Hieno kausi noin yleensä, mutta nyt katseet tulevaan.

Milles kanavalle nuo pelit nyt sitten Suomessa siirtyvät, kun ilmeisesti UTV:n omistuksesta poistuvat. Pelkkien striimien varassa ei kyllä pysty koko kautta elämään.

Ja vielä onnittelut Wolfsburgille ja sen kannattajille, vaikka tuskin täällä ketään sellaista onkaan. Oikea voitti.
 

Wilzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Milles kanavalle nuo pelit nyt sitten Suomessa siirtyvät, kun ilmeisesti UTV:n omistuksesta poistuvat. Pelkkien striimien varassa ei kyllä pysty koko kautta elämään.

Eurosportille muistaakseni menivät. Toivottavasti pelejä ei viedä Eurosport 2:n puolelle, niin pääsisi antenniverkon alueella majailevana nauttimaan matseista. Hieman on skeptinen olo kyllä sen suhteen, miten Eurosport hoitaa homman.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Eurosportille muistaakseni menivät. Toivottavasti pelejä ei viedä Eurosport 2:n puolelle, niin pääsisi antenniverkon alueella majailevana nauttimaan matseista. Hieman on skeptinen olo kyllä sen suhteen, miten Eurosport hoitaa homman.

Juurikin alunperin puhetta oli Eurosport 2:lle menemisestä. Näin myös olisi loogista(vaikka valitettavaa).

Ibisevic tehnyt uuden 4-vuoden pahvin, joten ensi kaudella taas Hoffen Bandwagonissa. Tosin pakko sanoa ettei tuo tämän kauden mestarikaan pettymys, koska sen verran Wolfsburggia sympannut jo pidempään ja vielä kun siellä on yksi tämän hetken Euroopan parhaista pelaajista paikallaan, niin... tämä pelaaja onkin oma valintani kauden parhaaksi pelaajaksi Bundesliigassa(vaikka puolueellinen hiukan olenkin).
 

Hauptmann

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tässä ovat kauden 2009-2010 Bundesliigan pelipäivät. Bundesliigakausi alkaa huomenna pelillä VfL Wolfsburg-VfB Stuttgart ja päättyy 8.5.2010, joka on 15 päivää aikaisempi ajankohta kuin kaudella 2008-2009 (ymmärrettävästi MM-kisojen takia).

Eiköhän Bayern München ole taas ennakkosuosikki numero 1 ja vie koko homman. Borussia Dortmundin menestymistä toivoisin ja tavoitteena olisi käydä katsomassa ainakin yksi peli Signal Iduna Parkilla. Harmi vain, kun yksi minulle sopiva ajankohta on merkitty näin:
Fr.,So., 16.10.2009-18.10.2009 Borussia Dortmund - VfL Bochum

Ota tuosta sitten selvää, että milloin peli pelataan. No, eiköhän se ajan mittaan selviä. On myös mielenkiintoista seurata, että miten pärjäävät Samikusen, Miklunover tai Volkkarit, joka teki viime kaudella jättiyllätyksen voittamalla Bundesliigan. Kaipa voinee todeta, että on alkamassa erittäin mielenkiintoinen Bundesliigakausi, suomalaistenkin kannalta katsottuna.

Tässä on Borussia Dortmundin kotisivuilta vielä tarkempia pelipäiviä, mutta 18.9. alkaen menevät sielläkin pelipäivät epätarkemmiksi.
 
Viimeksi muokattu:

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Olisi ihan jees, jos saataisiin tämä ketju jotenkin pysymään hengissä? Kourallinen kirjoittajia jo riittäisi. Etelän Tähti ja Hauptmann? Eagle vierailevana yleiseksperttinä? Kuinka moni muuten pystyy tsiigaamaan tulevaa kautta ihan perinteisen telsun äärestä? Eurosport2 tarjoaa aika maukkaan satsin matseja, viisi viikossa. Lisäksi vielä matsi 2.Bundesliigasta. En ihan tarkkaan ole edes perillä miten Eurosport2 on saatavilla ympäri maan.

Oma kutina on suppealla yleiskatsauksella seuraavanlainen:

München lähtee tietenkin suosikin asemasta, kovimmat haastajat mielestäni Stuttgart ja Bremen. Wolfsburgin viime kauden paketti koutsia lukuunottamatta hienosti kasassa, joten se seuraa vanavedessä, ja jos Veh saa heti juonesta kiinni on joukkue varmasti valmis mihin vain. Sijat 5-9 joukkiolle Dortmund, Schalke, Leverkusen, Hoffenheim ja Hamburg. Hertha Berlin pelannee aika tylsän ja hajuttoman kauden ja koutsille kenkää. Selkeä putoaja sarjasta on Mainz, lisäksi Freiburg ja Nürnberg joutuvat taistelemaan paikastaan. Gladbachille voi tehdä myös kipeää.

Kiinnostavia pointteja juuri tuo Wolfsburgin ja Schalken koutsien vaikutus. Bremenin keskikentän potentiaali ratkaisee siellä valtavasti. Dortmund ja Hamburg voivat olla myös tosi korkealla, jos viime kaudella havaittua meininkiä esiintyy tasaisemmin.

2. Bundesliigassa viime kaudella pudonneet Karlsruhe, Cottbus ja Bielefeld ovat aika vahvoilla. Karlsruhella tosin ollut ongelmaa rosterin koon kanssa. Aachen, TSV München ja Augsburg jokereina.

MACK
 

bambamcam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Boston Bruins
Tänään ilmestyneessä Veikkaajassa tuhti Bundesliigan ennakkopaketti. Mukana joukkueanalyysit ja Leverkusenin uuden päävalmentajan Jupp Heynckesin haastattelu.

Joukkueanalyysit vetivät aika hiljaiseksi. Vähempää joukkueista ei voisi kirjoittaa. Pelaajarinki ja avauskokoonpano nyt vähintään kuuluisi olla. Veikkaaja on mennyt todella syvälle tämän uudistuksensa jälkeen.

Harmittaa Bundesliigan lähtö Urheilukanavalta. Perjantain pelillä oli mukava aloittaa viikonlopun fudikset. Lisänä oli asiantunteva ja innostava selostus. Siitä olisin vaikka maksanut. Lauantain peli jäi yleensä katsomatta Valioliigan pelien takia. Nyt pitäisi Canalin lisäksi hommata Welhon M-paketti (Eurosport2/Bundesliiga) ja Viasat (NHL). Kukaan ei tiedä vielä missä paketissa tämä epätoivoinen Urpo-Tv näkyy, niin päätökset kanavien tilaamisesta on auki. Ärsyttävää. Welho/kaapeli.

Toivottavasti Urpoilu tungetaan Welhon L-pakettiin, jolloin olisi mahdollista nähdä S/M-Liiga, Bundesliiga ja NHL (ESPN, näyttääkö edes pelejä ensi kaudella?). Muksuille näkyisi Disney.

Bundesliigaa tulee seurattua ja luultavasti myös hommattua kanavapaketti. Nyt jää alku väliin tämän S/M-Liigan käsittämättömän päätöksen takia antaa lähetykset jollekin nyrkkipajalle, joka vetää fyrkat välistä ja häipyy nauraen.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Mielenkiinnolla seuraan erityisesti Magathin Schalkea. Seurahan on tuomittu ikuiseksi häviäjäksi ja fanit ovat ympäri Saksaa päällenaurettuja jokavuotisten mestaruushaaveidensa takia: joskus ennakkoon jopa realististen, useimmiten epärealististen.

Saa nähdä, miten nousevien pelaajien loistavana kouluttajana tunnettu "Quälix" onnistuu Schalkessa. Omien sanojensa mukaan hän on vasta sitten epäonnistunut, jos Schalke ei neljän vuoden aikana onnistu mestaruutta voittamaan.

Toinen asia, jota seuraan mielenkiinnolla, on "Der Clubin", 1. FC Nürnbergin paluu. Nousijoilla ei tunnetusti Bundesligassa yleensä helppoa ole. Josko legenda löytäisi taas oman paikkansa keskikastissa.

Tottakai on mielenkiintoista nähdä, miten FC Bayern selviytyy edelliskauden konttaamisestaan. Konttaamiseksi mennen kauden voi hyvinkin laskea: epätasaiset otteet murskatappioineen ennakolta ylivoimaisella joukkueella eivät "aivan" vastanneet odotuksia. Uskon (=pelkään), että FCB ottaa paikkansa sarjan johtotähtenä ja vie selvästi mestaruuden.

Mitenköhän Ribery? Onko motivaatio kohdallaan, kun mies kuitenkin Realiin välttämättä tahtoi?


Olisi ihan jees, jos saataisiin tämä ketju jotenkin pysymään hengissä? Kourallinen kirjoittajia jo riittäisi. Etelän Tähti ja Hauptmann?

Etelän tähti pysynee koko kauden mukana, jos Bayern osoittautuu niin ylivoimaiseksi, kuin ennakkoon odotetaan. Sen sijaan viime kauden ongelmien toistuessa, katoaa Stern des Südens maan alle.

No ei vaineskaan - pikkuisen pitää vaan kääntää veistä haavassa. Hjuumor, hjuumor.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Itseä ei onneksi tämä kanavamuutos haittaa, kun tuli annettua Canalille lähdöt kesäkuussa. Nykyisestä kanavapaketista löytyy Eurosportit ja 5 ottelun viikkotahti Bundesliigasta on kyllä huikea setti.

Tänään 21:30 ensimmäinen herkkupala, Wolkkarit ja Stuttgart!
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Harmittaa Bundesliigan lähtö Urheilukanavalta. Perjantain pelillä oli mukava aloittaa viikonlopun fudikset. Lisänä oli asiantunteva ja innostava selostus. Siitä olisin vaikka maksanut. Lauantain peli jäi yleensä katsomatta Valioliigan pelien takia. Nyt pitäisi Canalin lisäksi hommata Welhon M-paketti (Eurosport2/Bundesliiga) ja Viasat (NHL). Kukaan ei tiedä vielä missä paketissa tämä epätoivoinen Urpo-Tv näkyy, niin päätökset kanavien tilaamisesta on auki. Ärsyttävää. Welho/kaapeli.

Niin siis jos perjantain Bundesliiga pelejä viime kaudella katsoit niin ne tulivat UK+ kanavalta joka on juurikin maksukanava eli maksoit niistä peleistä.

En ihan ymmärrä mikä merkitys jollain Urpoilulla tässä on, voithan ottaa nyt M-paketin ja jos/kun selviää miten Urho näkyy niin vaihtaa ratakaisun halutuksi. Tuon M-paketin mieelstäni kyllä saa ihan toistaiseksi voimassa olevalla tilauksella.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eikös tänään pelata jo kauden eka "kuuden pisteen" klisee?

Wolfsburgia on kyllä kiehtova seurata. Viime kauden paketti vielä vähän höystettynä kasassa ja hyvän recordin omaava koutsi penkillä. Jatkuuko Babbelin positiivinen Stuttgart-trendi? Hlebin ja Progrebnjakin pelaaminen vielä epävarmaa. Näistä varmaan Prog on todennäköisempi.

MACK
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Nykyisestä kanavapaketista löytyy Eurosportit ja 5 ottelun viikkotahti Bundesliigasta on kyllä huikea setti.

Onhan tämä ihan selkeä parannus, tietenkin se voi joillekin tuottaa ongelmia että Eurosport2 ei ole välttämättä saatavilla, mutta kenelle on niin todennäköisesti ihan kohtuu hintaan. Hieman harmillista että HD:nä noita pelejä ei kaiketi sitten tule kun Eurosport2 ne näyttää.
 

bambamcam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Boston Bruins
Niin siis jos perjantain Bundesliiga pelejä viime kaudella katsoit niin ne tulivat UK+ kanavalta joka on juurikin maksukanava eli maksoit niistä peleistä.

Auts! Oikeassa olet. Welhon S ja Extrana Sub junior löytyy.

Schalke on myös täällä mielenkiinnon kohteena. Värikkäitä pelaajia: Neuer, Pander, Rakitic, Kuranyi ja Asamoah tulevat ensimmäiseksi mieleen.

Meininki katsomossa on useasti Euroopan parasta juuri Bundesliigassa. Urheilukanava näytti usein ottelun jälkeistä fiilistelyä katsomon ja joukkueiden välillä. Toivottavasti myös Eurosport2.
 

Hauptmann

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Viime joulukuussa hankin Eurosport Playerin vuodeksi lähinnä snookerin seuraamista varten. Silloin se maksoi 39,90€, jolloin kuukausihinnaksi tuli kohtuullinen 3,33€. Jos oli esimerkiksi useita snooker-pelejä yhtä aikaa menossa, niin sai valita itseänsä kiinnostavan niistä.

Nyt heräsin tosin liian myöhään tähän asiaan ja unohdin, että minulla on tällainenkin mahdollisuus katsoa Bundesliigaa. Tässä nyt katselen avausottelua ns. "re-livenä". Ainakin avajaisseremoniat olivat hienot. Tästä tulee vielä hieno kausi. Jos nyt totta puhutaan, niin aika vähälle on jäänyt Bundesliigan ja yleensäkin jalkapallon seuraaminen viimeisen parin vuoden aikana Saksan ja Suomen maajoukkuiden pelejä lukuunottamatta. Jospa sitä pyrkisi tällä kaudella seuraamaan Bundesliigaa tarkemmin, terveisin nimimerkki "Mestarien Liigan finaali v. 1997 nie vergessen".
 

Bo'er

Jäsen
Borussia Dortmundin menestymistä toivoisin ja tavoitteena olisi käydä katsomassa ainakin yksi peli Signal Iduna Parkilla. Harmi vain, kun yksi minulle sopiva ajankohta on merkitty näin:
Fr.,So., 16.10.2009-18.10.2009 Borussia Dortmund - VfL Bochum

Ota tuosta sitten selvää, että milloin peli pelataan. No, eiköhän se ajan mittaan selviä. ......

Tässä on Borussia Dortmundin kotisivuilta vielä tarkempia pelipäiviä, mutta 18.9. alkaen menevät sielläkin pelipäivät epätarkemmiksi.

Jos tuohon Bochum matsiin lipun haluaa saada, niin sitten pitää kyllä olla ajoissa liikenteessä. Ainakin kahtena vuonna olen tuon ottelun Signal Iduna Parkilla ollut katsomassa ja ottelu tulee loppuunmyydyksi aina hyvissä ajoin. Muutenkaan Dortmundilla irtolippuja ei ole kauheasti myynnissä, koska kausikortteja on myyty 50675 kappaletta. Myös vastustajan fanialue veroittaa noin 7-8000:lla Dortmundilaisille myytäviä lippuja. Joten nopeasti laskettuna irtolippuja on myynnissä noin 20 000 kappaletta lipunmyynnin alkaessa.
 
Viimeksi muokattu:

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
...Signal Iduna Parkilla...

...Signal Iduna Parkilla...

Sanokaa kunnioituksesta kannattajia kohtaan "Westfalenstadion". Keski-Eurooppalaiset fanit eivät pidä siitä, että heidän rakkaan kotistadioninsa nimi myydään, vaikka ymmärtävätkin toki siitä saadun rahan merkityksen.

Suomessa samanlaisia perinteitä ei ole, joten kannattajat hyväksyvät puhekieleensä myös myydyn nimen, kuten Veritas Stadion, Patria-Areena ja Oulun Energia Areena.
 
Suomessa samanlaisia perinteitä ei ole, joten kannattajat hyväksyvät puhekieleensä myös myydyn nimen, kuten Veritas Stadion, Patria-Areena ja Oulun Energia Areena.

Eiköhän noitakin kutsuta ns. asiaan vihkiytyneiden keskuudessa Kupittaaksi, Rinkelinmäeksi ja Raksilaksi?
 

Bo'er

Jäsen
Sanokaa kunnioituksesta kannattajia kohtaan "Westfalenstadion". Keski-Eurooppalaiset fanit eivät pidä siitä, että heidän rakkaan kotistadioninsa nimi myydään, vaikka ymmärtävätkin toki siitä saadun rahan merkityksen.

Suomessa samanlaisia perinteitä ei ole, joten kannattajat hyväksyvät puhekieleensä myös myydyn nimen, kuten Veritas Stadion, Patria-Areena ja Oulun Energia Areena.

Kyllä minäkin "oman" joukkueen kohdalla puhun Ruhrstadionista, enkä rewirpowerSTADIONista. Mutta kiusa se on pienikin kiusa....
 
Viimeksi muokattu:

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Todella mielenkiintoinen kierros tänään - herkkupalana Hoffenheim - Bayern. Harmi, etten pääse mihinkään katsomaan tuota myöhemmin pelattavaa matsia, kun joudun töihin. Nousija Mainz on näyttänyt aloittaneen terävästi Leverkusenia vastaan ja on tehnyt 5. minuutilla maalin, Bremen - Eintracht on 1-1 ja muissa edetään toistaiseksi maaleitta.

Kyllä minäkin "oman" joukkueen kohdalla puhun Ruhrstadionista, enkä rewirpowerSTADIONista. Mutta pieni se on pienikin kiusa....

Hehe. Asia harvinaisen selvä :D
 

Hauptmann

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kolme kierrosta on takana päin Bundesliigaa ja pelit ovat menneet aika lailla odotetunlaisesti, ehkä Bayern Müncheniä ja Hoffenheimia lukuunottamatta. Lisäksi Sami Hyypiän Leverkusen on aloittanut erittäin hyvin ja Schalke on Magathin johdolla mahdollisesti pikkuhiljaa lunastamassa niitä odotuksia, joita Schalkeen aina kohdistuu. Mutta nyt on tosin vasta kolme kierrosta mennyt ja 1. ja 12. joukkueen välillä on vain 3 pistettä. Sarjataulukko Ylen sivuilta

Minä olen ymmärrettävistä syistä keskittynyt Borussia Dortmundin peleihin. Ensimmäisessä pelissä FC Kölniä vastaan ensimmäinen puoliaka oli aika varovaista peliä, mutta toisella puoliajalla Dortmund pyöritti peliä vahvasti. Kulmapotkun jälkitilanteesta Kölnin oma puolustaja ohjasi pallon omaan maaliin tyylikkäästi ja Dortmund sai tärkeät kolme pistettä kauden avauksesta. Toisessa pelissä tulikin sitten oikein kunnolla turpiin Hamburger SV:n vieraina, 4-1, ei siitä sen enempää. Viime lauantaina Valdez onnistui ensimmäisellä puoliajalla sijoittamaan pallon ohi Lehmannin, mutta toisella puoliajalla Stuttgartin Niedermeier tasoitti pelin paitsiolta haiskaneessa tilanteessa. Dortmund pääsi vielä kolistelemaan Stuttgartin maalipuita, mutta loppujen lopuksi Dortmund ja Stuttgart aika lailla ansaitusti tasasivat pisteet ja Lehmann oli taas oma ärsyttävä itsensä, jonka takia hän sai muutamia kertoja kovat buuaukset kotiyleisöltä.

Kaiken kaikkiaan ei voi sanoa, että Dortmund olisi aloittanut kauden kovin hyvin. Kehl on loukkaantuneena ja Kehliä tarvittaisiin todellakin mahdollisimman pian pelaavaan kokoonpanoon. Valdes on kärjessä viimeistellyt kaksi maalia, ja kun Dortmund on tehnyt yhteensä kolme maalia tällä kaudella (yhden teki siis vastustajan oma pelaaja), niin eivät kovin hyviltä vaikuta Dortmundin hyökkäyspelin tehot.

Tänään tulee mielenkiintoinen peli Eintracht Frankfurt - Borussia Dortmund. Mielenkiintoinen lähinnä Frankfurtin fanaattisen kotiyleisön takia, vaikka onhan muuallakin Saksassa fanaattisia yleisöjä. Kuullanko tänään Pippi Langstrumpfia? Frankfurt on aloittanut kauden ihan ok, ottaen huomioon, että se ei ymmärtääkseni yleensä ole kauden lopussa keikkunut mukana Bundesliigan kärkitaisteluissa. Voitto ja kaksi tasapeliä on sillä saldona kolmesta pelistä ja kuudes sija.
 
Viimeksi muokattu:

Hauptmann

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Huomenna pelataan Ruhrin alueen hegemoniapeli Borussia Dortmund - Schalke. Loppuunmyyty Westfalen Stadion, yli 80 000 kannattajaa ja loistava tunnelma takaavat puitteet hienolle jalkapallo-ottelulle.

Dormundin kausi on lähtenyt käyntiin yskien, eikä Schalkekaan ole aloittanut kautta aivan odotetun kaltaisesti. Toki tässä vaiheessa kautta esimerkiksi 3-4 pelin täydellä pistepotilla joukkue kuin joukkue nousee sarjataulukossa mukavasti. Schalke hävisi viikko sitten kotiottelunsa Wolfsburgia vastaan 2-1 ja Dortmund pelasi tasan Hannoverin vieraana. Kotiottelussa Bayernia vastaan Dortmund romahtikin kunnolla, 5-1 -voitto Bayernin nahkahousuille.

Louis van Gaal on saanut Bayernin pelin toimimaan ja kaikki muu kuin Bayernin mestaruus olisi jättiyllätys. Toivon Leverkusenin mestaruuteen (veto menossa ja Sami), mutta ei taida materiaali riittää Leverkusenilla. Dortmundin mestaruuteen en usko.
 

bambamcam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Boston Bruins
Viihdyttävät pelit lauantaina Eurosportilta. Ruhrin paikallinen ja HSV:n vääntö Bayernin kanssa. Herkkupaloja kummatkin ja meno oli kohdallaan kentällä ja katsomossa. Valjun pelit lauantaina olivatkin aika kuraa näihin verrattuna. Suosittelen vaihtamaan kanavaa välillä myös Bundesliigan puolelle. Bundesliigassa on buumi päällä tällä hetkellä. Nämä brittiselostajat vähän latistavat fiilistä. Ruhrin paikallinen ja Virkkunen. Kyllä kelpaisi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös