1. Bundesliga

  • 112 728
  • 681
Suosikkijoukkue
TPS
Hertha voitti nyt sitten Kölnin eilen Kacarin ja Pantelicin maaleilla 2-1. Tämä tarkoittaa sitä, että Berliinin miehet nousevat ainakin yhden sijan ellei jopa kahta. Tänään kaikki katseet kohdistuvat ramontin keskellä olevalla Bay Arenalle. Tunnelmaa tuskin tulee puuttumaan kun Bayer Levekusenin vieraaksi saapuu parantanut FC Bayern München.

Matsi on kyllä täydellinen lauantain alkuillan matsi, joten kannattaa ehdottomasti virittäytyä UTV:n kanavalle. Itse ottelusta on vaikea sanoa ilman laseja mitään, mutta veikkaan, että molemmat saavat maalihanat auki tänään.

Veikkaukseen silti lasien takaa vakuuttava 1-3. Todellisuudessa kaikki 2-1, 1-1, 1-2 ovat ehkä enempi mahdollisia.
 

Timi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit - Schalke 04
Tänään kaikki katseet kohdistuvat ramontin keskellä olevalla Bay Arenalle. Tunnelmaa tuskin tulee puuttumaan kun Bayer Levekusenin vieraaksi saapuu parantanut FC Bayern München.

Matsi on kyllä täydellinen lauantain alkuillan matsi, joten kannattaa ehdottomasti virittäytyä UTV:n kanavalle. Itse ottelusta on vaikea sanoa ilman laseja mitään, mutta veikkaan, että molemmat saavat maalihanat auki tänään.

Veikkaukseen silti lasien takaa vakuuttava 1-3. Todellisuudessa kaikki 2-1, 1-1, 1-2 ovat ehkä enempi mahdollisia.

Todella loistavat ottelut tänään ja huomenna. Leverkusen vs. Bayern ja huomenna Stuttgart vs. Schalke, joten telkkarin äärellä tulee vietettyä tovi tänä viikonloppuna.

Näin ulkopuolisena voisin kommentoida, että illan peli voi kääntyä kuinka tahansa. Perinteisesti Bayern on ollut paha vastus Leverkusenille, yksikään toinen joukkue ei ole voittanut Leverkusenissa yhtä usein, kuin Bayern. Samoin Bayern on heiluttanut Leverkusenin verkkoja kaikkein useiten.

Jos katsotaan ketä Bayernilta puuttuu illan pelistä niin Demichelis ja van Bommel ovat mielestäni isoja menetyksiä. Demichelis on mielestäni rautaa, vaikka ei ole ihan parhaimpaan viime aikoina yltänyt. Aina kovempi hän kuitenkin on kuin Daniela van Buyten. Van Bommel taas on se pelaaja, kuka repii oman jengin mukaan, joten pitäisin kovana menetyksenä.

Oma veikkaukseni on, että Leverkusen vie 3-2, Tranquillo, Helmes ja Renato Augusto ampuvat maalin jokainen.
 

Mdawg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Bundesliigassa on taas tänään tehty yhteensä 7 maalia ensimmäisten 20 peliminuuttien aikana. Ainoastaan tässä Leverkusen-FCB-matsissa ei ole vielä tehty maalin maalia. Toivottavasti Eurosport satsaa bundesliigaan ensi vuonna oikein kunnolla ja nähdään sitten vaikka jälkilähetyksenä enemmän pelejä.

edit: ja Forssell teki juuri Hannoverin kolmannen ja lauantain 8. maalin.
 

Timi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit - Schalke 04
No niin, Bayern sitten ei kärkikamppailun ja kyllä täytyy sanoa, että ainakin itse viihdyin muutaman weizenbierin kanssa television ääressä. Vauhtia riitti ja tilanteita oli.

Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että syysmestaruus menee joko Hoffenheimille tai sitten Bayernille. Täytyy toivoa että Ragnickin miehistön vauhti riittää tauolle asti. En vielä seurannut saksalaista futista, kun Kaiserslautern nousi kakkosesta ja vei mestaruuden, mutta kyllä se jotenkin kaukaiselta tuntuu, että näin voisi vielä nykypäivänä käydä. Kaikenkaikkiaan saksalaista jalkapalloa leimaa vahvasti se, että sarja on todella tasainen. Siis kyllähän müncheniläiset usein mestaruutta juhlivat, mutta näin mutu-tuntumalla yksittäiset ottelut ovat huomattavasti useimmin jotain muuta kuin ennakkotunnelmissa.

Tämän illan ottelusta jos man of the matchin julistaisin niin antaisin sen Luciolle. Sellaista johtajuutta näkee harvoin puolustuslinjassa, mitä tänään varsinkin ensimmäisellä jaksolla Lucio esitti. Hieman pitää ihmetellä Klinsin vaihtoa. Siis lähinnä miksi ei muita heitetty kehiin. Kroos? Breno? Sosa? Edes lopussa? Ei jummarra...
 

Mdawg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tämä ei sinänsä kuulu pelkästään Bundesliigaan, mutta Klosen maalijyvä näyttää löytyvän taas pikkuhiljaa. Tämä tietää hyvää sekä FCB:lle että Nationalmannschaftille.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Tämä ei sinänsä kuulu pelkästään Bundesliigaan, mutta Klosen maalijyvä näyttää löytyvän taas pikkuhiljaa. Tämä tietää hyvää sekä FCB:lle että Nationalmannschaftille.

Jep. Olishan se kiva jos Miro osuisi muuallakin kuin Stadikalla. Kuhan ei Hampurissa sitten taas Suomelle iske.

Huomenna on se päivä. Jokaisen jalkapallonystävän juhlapäivä. Ennen kuin lädifanit tulevat huutelemaan mitään, niin sanotaan sitten vaikka, että bundesliigaa seuraavien juhlapäivä.

Kauden selkeä ennakkosuosikki FC Bayern kohtaa todellisen tuhkimotarinan Hoffenheimin. Peli pelataan Münchenissä, joten helppoon paikkaan ei huippuvireistä Hoffenheimia lyödä. Viimeisistä 8 pelistä voittoja Hoffenheimilla on 7. Eipä ole hassummassa vireessä Bayernkaan. Viimeisistä 11 pelistä ei ole tullut tappiota.

Tätä peliä on hehkutettu nyt jo muutaman päivän ajan saksalaisissa medioissa ja nyt sen aika on tullut. Toivoisin tietenkin ehjää esitystä Bayernilta, ja sen seuraksena selkeää parin maalin voittoa. Optimistinen arvaus on 3-1 kotivoitto ja tasapaino on palautettu.
 

Rekordmeister

Jäsen
Suosikkijoukkue
FC Bayern München, Lukko
Tätä peliä on hehkutettu nyt jo muutaman päivän ajan saksalaisissa medioissa ja nyt sen aika on tullut.

Eikä ainoastaan saksalaisissa medioissa vaan ympäri maailman. Peli televisioidaan suorana yli 100 maahan. Aikamoinen määrä seuraa siis peliä LIVEnä. Vierasfanitkin ovat saaneet myydyksi koko kiintiönsä eli 6500 lippua. Luulisi sitä tunnelmaa siis ainakin olevan vaikka Bayern fanit hiljaa pysyisivätkin... Tämä on kyllä erikoinen peli siinä mielessä, että Saksasta löytyy huomattavasti enemmän niitä jotka toivovat tästä Bayernin voittoa. Yleensähän muiden seurojen faneille Bayern on se iso paha jota vastaan ollaan, mutta nyt kaikki laittavat toivonsa Bayerniin jotta Hoppenheimin taru saisi ainakin pienen särön. Saksan perinteisten seurojen fanien on ollut vaikea niellä sitä tosiasiaa että, Muovi-Hoffe kyykyttää heitä mennen tullen. Muita ärsyttää myös se että menestys näyttää nousseen nousukkaiden (siis Hoppe-fanien) päähän ja nestepäisyyttä on alkanut esiintyä. Mielenkiintoinen ottelu tulossa ja lopputulosta on vaikea veikata. Paljon riipppuu siitä miten Bayern saa tyrehdytettyä Hoffenheimin nopean pelaamisen. Ykköspyssy Ibisevic on varmasti erikoisvartioinnissa, mutta paljon tilaa hän ei tarvitse se onkin jo nähty. Onneksi myös Bayernin hyökkäykalusto päässyt hyvään vireeseen ja varsinkin sen vasen laita. Kolmikko Lahm, Ze Roberto ja Ribery ovatkin se akseli jota pidän yhtenä vaarallisimmista tällä hetkellä jopa koko maailman mittakaavassa. Tässä pelissä hyökkäys voikin olla se paras puolustus eli pallo Hoppen päähän ja palloa maaliin. Jännittävä peli tulossa. Tätä ei voi missata. Lopputulos kotijoukkueen voitto, toivottavasti!
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Tämä on kyllä erikoinen peli siinä mielessä, että Saksasta löytyy huomattavasti enemmän niitä jotka toivovat tästä Bayernin voittoa. Yleensähän muiden seurojen faneille Bayern on se iso paha jota vastaan ollaan, mutta nyt kaikki laittavat toivonsa Bayerniin jotta Hoppenheimin taru saisi ainakin pienen särön. Saksan perinteisten seurojen fanien on ollut vaikea niellä sitä tosiasiaa että, Muovi-Hoffe kyykyttää heitä mennen tullen.

Vähän ihmeellistä asennetta että Hoffenheimin menestys nähdään huononan asiana. Toki sillä nyt ei ole merkitystö mitä kukakin omassa päässään toivoo, mutta tuolla aiemmin oli juttua että Hofmann ei käy paljon vieraspeleissä kohtelun takia. Tämä on kyllä valitettavaa touhua erityisesti Bundesliigan kannalta jos häntä jotenkin yritetään jalkapallosta pois savustaa. Kuitenkin on yleisesti Bundesliigan etu että nousee organisaatioita joissa tehdään hyvää työtä ja toki sekin on pelkästään lajin ja liigan etu että joku sijoittaa paljon resursseja lajiin.

Joka tapauksessa mielenkiintoinen peli tulossa ja hyvä että pelataan perjantaina niin tulee itsekin katsottua.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
1-1 tasoitukseen saakka Hoffenheim vei ja suuri Bayern vikisi. Järkyttävästä virheestä vielä voittomaali. Olihan Salillakin paikka, muttei kelvannut. Tasuri olisi ollut oikeutettu tulos, mutta eipä niitä pisteitä ilmaiseksi anneta. Kaikesta huolimatta edelleen hyvää peli Hoffenheimilta suuri osa pelistä. Vähän petyin vaihtoon, olisin ottanut Ba:n pois, koska oli oikeastaan Hoffenheimin(ja ehkäpä kentänkin) huonoin tänään.

Niin ja tosiaan tuollainen asia taidetaan opettaa H-junnuissa jo, mutta niin vaan ammattilaisetkin pistää pallon tuollaisessa tilanteessa juuri sinne minne sitä ei pitäisi pistää. Ei sinällään näytti käyvän toisella tänään tuuri(tasoitus ja voittomaalikin osittain) ja toisella ei(läpiajosta pallo lähes putkista maaliin, mutta osuu sen verran jalkaan ettei ihan mene läpi). Kaikesta huolimatta toivottavasti kaikki Hoffenheimia vähättelevät henkilöt näkivät tämänkin matsin. Eroa esim. Bayer-Bayern ja Bayern-Hoffenheim matsien välillä kun oli valtaisa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
TPS
Joopa joo. Täyttä paskaa muuten tuo Hoffenheimin paremmuus tässä pelissä. Tasainen pelihän tuo oli jossa viimeistely ratkaisi. Molemmilla oli paikkansa ja Bayern lopulta hyödynsi omansa. Hofffen olisi pitänyt ratkaista peli heti 1-0 maalin jälkeisellä hyvällä jaksollaan. Munaa tähän ei kuitenkaan riittänyt ja loppupeli olikin Salihovicin paikkaa lukuunottamatta Bayernin. Mutta tosiaan eihän tuota voittoa voisi paremmalla tavalla ottaa. Tonin konekivääri tuuletus oli myös mahtava!

Kaikki kunnia hyvin taistelleelle Hoffenheimille. Olihan tuo aivan eriluokan sakki kuin joku Leverkusen. Ei silti vaan riittänyt tänään.

P.S. Virkkunen on muuten melkoinen anti-bayern näissä peleissä. Rensingiäkin haukkui aivan syyttä monasti, sekä Tonin kimpussa oli jatkuvasti. Eipä tuolla tosin mitään väliä ole, sillä selostajana hän on Suomessa omaa luokkaansa.

Edit. Ja tuo tuurista puhuminen esim. Rensingin huipputorjunnassa on sitten jo melkoista Bullshittiä. Hyvin tuli vastaan ja torjui jollain. Ei viedä kunniaa pois hyvästä ja tärkeästä torjunnasta.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Joopa joo. Täyttä paskaa muuten tuo Hoffenheimin paremmuus tässä pelissä.

Bullshittiä.

En tainnut sanoa Hoffenheimin olleen parempi, kuin tuohon 1-1 tasoitukseen saakka. Mutta voit toki vääntää paskaa mistä tahdot. Muutenkin taitaa paska olla mielessä, ehkä kannattaa vierailla vessassa. Paska ja lehmän lanta kun tuntuu olevan mielessä.
 
Viimeksi muokattu:

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
P.S. Virkkunen on muuten melkoinen anti-bayern näissä peleissä. Rensingiäkin haukkui aivan syyttä monasti, sekä Tonin kimpussa oli jatkuvasti. Eipä tuolla tosin mitään väliä ole, sillä selostajana hän on Suomessa omaa luokkaansa.

En peliä katsonut urheilukanavalta, mutta aivan syystä oli Tonin kimpussa jos näin oli käynyt. No kaveri teki toki ratkaisevan maalin, mutta eipä siinä muuten paljon kehumista ollut.

Harmi kun hoffenheim meni sössimään. Paikkoja oli, mutta tällä kertaa näin. Eiköhän tämä viimeistään hiljentänyt ne loputkin epäilijät, joiden mukaan joukkue tulee pian tippumaan takaisin keskikastiin.

On se Ibisevic kova kaveri. Maali per peli ja joskus pari.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Virkkunen kertoi aika karut faktat viimeistelytaidoista Toni vs Ibisevic. Tämä taas eilenkin näkyi, eli Toni ei kyllä ole ollenkaan niin kliininen ollut tällä kaudella kun esim. parhaimmillaan Italiassa. Tuhlannut valtavan määrän paikkoja, niin tässäkin ottelussa(ei nyt valtavaa, mutta useamman). Tämä korostui siinä, että maalivahti ei joutunut näitä edes oikeastaan torjumaan, vaan vapaita puskujakin pisti useamman suoraan ohi/yli maalista.
 
Suosikkijoukkue
TPS
En tainnut sanoa Hoffenheimin olleen parempi, kuin tuohon 1-1 tasoitukseen saakka. Mutta voit toki vääntää paskaa mistä tahdot. Muutenkin taitaa paska olla mielessä, ehkä kannattaa vierailla vessassa. Paska ja lehmän lanta kun tuntuu olevan mielessä.

Ja minäkö olen sanonut sinun viitanneen Hoffenheimin paremmuuteen. Lähinnä tarkoitin Virkkusen puheita pelin jälkeen. Et ole väittänyt mielestäni ainakaan Hoffenheimia eilen paremmaksi?
Tohon paska juttuun sen verran, että väsyneenä ja tyytyväisenä kirjoitetun viestin sanavaraston anti on vähän heikko, mutta mitäköhän tämä argumentti toi lisää tähän keskusteluun.


eagle kirjoitti:
Virkkunen kertoi aika karut faktat viimeistelytaidoista Toni vs Ibisevic. Tämä taas eilenkin näkyi, eli Toni ei kyllä ole ollenkaan niin kliininen ollut tällä kaudella kun esim. parhaimmillaan Italiassa. Tuhlannut valtavan määrän paikkoja, niin tässäkin ottelussa(ei nyt valtavaa, mutta useamman). Tämä korostui siinä, että maalivahti ei joutunut näitä edes oikeastaan torjumaan, vaan vapaita puskujakin pisti useamman suoraan ohi/yli maalista.
Kyllä olet aivan oikeassa, että tällä hetkellä Ibi on valovuosia Tonia edellä viimeistelyssä. Tonin toin tähän vain yhtenä esimerkkinä Virkkusen puheista mukaan. Esimerkiksi Virkkusen selitykset "maailmanmestarin kaatuluista" selkeähkön pilkun paikan jälkeen olivat omiaan kertomaan, että oletusten mukaan voi selostaa.

Ennen kuin kukaan ehtii sanomaan Tonin kaatuilusta mitään, niin myönnän kyllä itsekin sen, että aivan turhan paljon on mies perseellään turhan takia. Silti eilen tilanne ei ollut filmi vaan maalivahti katkaisi juoksulinjan aiheuttaen kaatumisen.

Silti on se Toni vaan kova peluri. Paskankin pelin jälkeen haistaa sen yhden paikan ja pistää pallon pussiin. Tuuria tai mitä muuta tahansa, kukaan ei muista kauaa miten voitto tuli. Kuhan se vaan tuli.

Edit. Ibi - Toni keskusteluun vielä semmoinen kysymys, että kumpis eilenkin ratkaisi pelin?

Edit. Myyrän alla olevaan kysymykseen vastaus. Ehdottomasti Ibisevic! Onneksi Toni silti huonoilla otteillaankin osunut jo 8 kertaa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Harmi kun hoffenheim meni sössimään. Paikkoja oli, mutta tällä kertaa näin. Eiköhän tämä viimeistään hiljentänyt ne loputkin epäilijät, joiden mukaan joukkue tulee pian tippumaan takaisin keskikastiin.
Ihan täysillä en jaksa uskoa että Hoffenheim olisi loppuun saakka mestaruuskamppailussa mukana, mutta senkin joukkue voi vielä tehdä. Noilla otteilla on lupa odottaa kiinnostavaa kevättä. Ibiševic on kyllä melkoinen kurko parhaillaan.

Hoffenheimin pärjääminen on Bundesliigalle hyvä asia. Nekin jotka eivät yleensä viitsi saksafutista ihmeemmin seurata saattavat aktivoitua, kun status quota hieman ravistellaan. Jotain ajattelemisen aihetta on varmaan perinteikkäillä mahtiseuroillakin. On ihan turha kenenkään itkeä että joku tulee isoilla rahoillaan hiekkalaatikolle ja sotkee kuviot, muuten ollaan väärässä liigassa tai väärällä sarjatasolla. Huipulla ei ole panosten ylärajaa, ja jokainen voi resursseillaan tehdä niin hyvää työtä kuin osaa.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Ihan täysillä en jaksa uskoa että Hoffenheim olisi loppuun saakka mestaruuskamppailussa mukana, mutta senkin joukkue voi vielä tehdä. Noilla otteilla on lupa odottaa kiinnostavaa kevättä. Ibiševic on kyllä melkoinen kurko parhaillaan.

Hoffenheimin pärjääminen on Bundesliigalle hyvä asia. Nekin jotka eivät yleensä viitsi saksafutista ihmeemmin seurata saattavat aktivoitua, kun status quota hieman ravistellaan. Jotain ajattelemisen aihetta on varmaan perinteikkäillä mahtiseuroillakin. On ihan turha kenenkään itkeä että joku tulee isoilla rahoillaan hiekkalaatikolle ja sotkee kuviot, muuten ollaan väärässä liigassa tai väärällä sarjatasolla. Huipulla ei ole panosten ylärajaa, ja jokainen voi resursseillaan tehdä niin hyvää työtä kuin osaa.

Niin ja kuten aiemmin jo todettua, niin Hoffenheim ei ole kuitenkaan panostanut mihinkään "varma tähti" pelaajiin, vaan a)nuoriin lupauksiin b)ei aivan niin nuoriin ja muualla enemmän tai vähemmän hyleksittyihin pelaajiin. Joukkueen "nimekkäin" pelaaja kun maailmanlaajuisesti on melkeinpä Obasi, Cobado tai Carlos Eduardo, joista kukaan ei sano maailman mittakaavassa mitään muille, kuin hyvin tarkasti fudista seuraavilla faneille.

Itsekkään en usko menestykseen loppuun saakka. Tämä johtuu ennenkaikkea siitä, että vielä sen verran kapea kuitenkin Hoffenheimin rinki laadussa, jos vertaa esim. Bayerniin. Toivon toki, että olen väärässä jo sen takia, etten usko mistään muustakaan Bayernille olevan vastusta. Bayern on lähtökohtaisesti niin laadukas avauksen ja penkin kautta, ettei muilla ole sanansijaa. Tosin esim. Riberyn loukkaantuminen(mitä en siis missään tapauksessa toivo) muuttaisi täysin tilanteen. Ribery on nykyisellään oikeastaan ainoa keskikentän pelaajista joka illasta toiseen pystyy avaamaan vastustajan puolustuksia. Eilen ei montaa kertaa pystynyt, mutta toisaalta hänen "tuplaamisensa" antoi esim. tilaa tuohon Lahmin maaliin johtaneelle nousulle.

edit:Vielä Tonista sen verran, että itsehän tykkään kaverista pelaajatyyppinä. Ainoat mitkä ärsyttävät ovat nuo ikuinen valitus ja filmaaminen. Uskon että kaveri olisi tehnyt muutaman maalin per kausi lisää jo sillä, ettei olisi aina filmaamassa vaan pelaisi tilanteet loppuun saakka. Vähän samoin kun Oddo olisi voinut eilen estää maalin, jos ei olisi valinnut "helppoa tietä" ja syöksynyt sivuun kun Ibi käytti vähän kättään.

Niin se kysymys mikä itselläni lähinnä pyörii, että jos Toni olisi yhtä hyvä viimeistelmään kun on parhaimmillaan ollut, niin olisiko nytkin ~15 maalia jo kasassa(ainakin). Uskon että olisi, sen verran hyvin Toni hakee paikkoja, sijoittuu ja käyttää parhaita ominaisuuksiaan kärjessä tehden itselleen tilaa ja antaen omille pelaajille mahdollisuuden syöttää hänelle.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
100 % Werder!

Oma joukkueeni eli Werder jatkoi sitten surkeaa kauttaan ja hävisi vieraissa sarjajumbo Karlsruhelle 1-0. Kärki menee jo 11 pisteen päässä, eli siltä osin peli on menetetty ja Champions Leaguekin perseiltiin (jälleen) oikein kunnolla.

Positiivinen asia kuluvassa kaudessa on se, että pääsin viimeinkin paikan päälle Bremeniin marraskuun alussa (la 1.11.) katsomaan matsia. Otteluvalinnassa kävikin hyvä munkki, sillä Werder nuiji Herthan 5-1 (3-0) hyvätunnelmaisessa pelissä.

Niin loistava kokemus oli Bundesliiga paikanpäällä, että jatkoa todellakin seuraa. Harmi vaan, että tammikuussa intti kutsuu joten seuraava reissu menee ensi kauteen.

Vielä pitää kirjoittaa Bundesliigasta yleisesti, kun juttua riittää. Kerrassaan loistava sarja, viihdyttäviä pelejä ja mahtavia faneja!
Omasta mielestäni Bundesliiga on viihdearvoltaan huomattavasti Premierliigaa seka La Ligaa parempi, tosin Espanjassa päästään lähelle.

Tämänpäiväinen tv-peli Schalke-Hertha (1-0) oli kyllä aika perushuttua. Ei voi kuin ihmetellä miten berliiniläiset ovat sarjassa neljäntenä. Uskomattoman aneemisia ovat olleet sekä paikan päällä nähdyssä matsissa että tv-pelissä.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Oma joukkueeni eli Werder jatkoi sitten surkeaa kauttaan ja hävisi vieraissa sarjajumbo Karlsruhelle 1-0. Kärki menee jo 11 pisteen päässä, eli siltä osin peli on menetetty ja Champions Leaguekin perseiltiin (jälleen) oikein kunnolla.

Positiivinen asia kuluvassa kaudessa on se, että pääsin viimeinkin paikan päälle Bremeniin marraskuun alussa (la 1.11.) katsomaan matsia. Otteluvalinnassa kävikin hyvä munkki, sillä Werder nuiji Herthan 5-1 (3-0) hyvätunnelmaisessa pelissä.

Niin loistava kokemus oli Bundesliiga paikanpäällä, että jatkoa todellakin seuraa. Harmi vaan, että tammikuussa intti kutsuu joten seuraava reissu menee ensi kauteen.

Vielä pitää kirjoittaa Bundesliigasta yleisesti, kun juttua riittää. Kerrassaan loistava sarja, viihdyttäviä pelejä ja mahtavia faneja!
Omasta mielestäni Bundesliiga on viihdearvoltaan huomattavasti Premierliigaa seka La Ligaa parempi, tosin Espanjassa päästään lähelle.

Tämänpäiväinen tv-peli Schalke-Hertha (1-0) oli kyllä aika perushuttua. Ei voi kuin ihmetellä miten berliiniläiset ovat sarjassa neljäntenä. Uskomattoman aneemisia ovat olleet sekä paikan päällä nähdyssä matsissa että tv-pelissä.

Eilen illalla nähtiinkin sitten yksi kauden parhaista matseista. Ei ehkä maalipaikoilla juhlittu, mutta tempo, yrittäminen ja intensiteetti olivat valtavalla tasolla.

Bundesliigassa esim. La Ligaan verrattuna selvästi parempaa on sopivan kokoiset stadionit ja yleisö, joka tuntuu elävän paremmin mukana. Tämän lisäksi yleisön ja seurojen välillä tuntuu olevan läheisin suhde verrattuna mihinkään pääsarjoihin ja tämän kautta tunnelma osittain korostuu entisestään.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tuli katsottua eilen Bayern-Hoffenheim. Loistava matsi kaiken kaikkiaan. Kova tempo, fyysinen yhteenotto, jossa molemmat näyttivät hakevan voittoa. Lopputulos ei silti miellyttänyt. Kunpa nyt joku jengi pystyisi pistämään Bayernille kapuloita rattaisiin mestaruustaistossa.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Vielä pitää kirjoittaa Bundesliigasta yleisesti, kun juttua riittää. Kerrassaan loistava sarja, viihdyttäviä pelejä ja mahtavia faneja!
Omasta mielestäni Bundesliiga on viihdearvoltaan huomattavasti Premierliigaa seka La Ligaa parempi, tosin Espanjassa päästään lähelle.

Tässä ei voi olla kuin samaa mieltä. Bundesliigassa on onnistuttu säilyttämään se eräänlainen "aitous" mikä esim. Valjusta on osittain mielestäni kadonnut. Pelit ovat myös paljon nopeampitempoisia ja tilanteita tulee enemmän. Jotain kertoo myös se, että bundesin maali ka. on vuodesta toiseen euroopan viidestä suuresta se kaikkein korkein.

Ennen kaikkea, ainoa seuraamisen arvoinen sarja itselleni.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Tämä ampuu kyllä yli.

Ainoa mikä tuossa ampuu yli on tuo sana paljon. La liga pääse tässä asiassa jo melko lähelle. Valio onkin sitten vähän kauempana. Toki onhan valjun tempo huomattavasti parempi kuin esim. Serie A:n. Jos noita pelejä on yhtäään seurannut niin kyllä Saksassa näin yleisesti mennään koviten päästä päähän.

Edit. En ole seurannut Valioliigaa, vaikka pelejä katsonkin usein.
 
Viimeksi muokattu:

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ainoa mikä tuossa ampuu yli on tuo sana paljon. La liga pääse tässä asiassa jo melko lähelle.
Et nyt todellakaan tiedä mistä puhut. Turha alkaa väittelemään, kun et selvästikään Valioliigaa ole seurannut.

La Ligan tempo ei ole kovempi kuin Valioliigassa. La Liga on erittäin tekninen sarja, mutta tempo keskimäärin ei ole yhtä kova kuin Valioliigassa.
 
Viimeksi muokattu:

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Bundesliigassa on vähän jokaista näistä kolmesta suurimmasta sarjasta. Mielestäni tempoa hyvin, muttei ihan niin paljoa kuin Valioliigassa. Tekniikkaa, mutta ei ihan niin paljoa kuin La Ligassa. Taktista osaamista, mutta ei ihan niin pitkälle vietyä kuin Italiassa. Näiden yhdistelmä onkin sitten mielestäni hyvin näiden kolmen suurimman parhaita puolia yhdistävä yhdistelmä, jonka lopputulos on erinomaista palloilua, jonka päälle tulee vielä hyvä tunnelma kentillä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös