1. Bundesliga

  • 112 637
  • 681

King Jeremy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool, Bayern München ja Boston Celtics
Näytti Urheiluruutu sentään Kahnin jäähyväisiä ja FC Bayernin voitonjuhlia - tähän kun ei UK sitten pystynyt. Jotain hyvää siis sanottavana Ylen sporttivartistakin.

Ensi kaudella on sitten taas Champions Leaguetakin kiinnostavaa katsoa. Tällä kaudella en ole katsonut yhtään peliä alusta loppuun ja eipä moni asia tekisi enemmän gutaa kuin nähdä FC Bayern loppuottelussa kurittamassa Manchester Unitedia.

Mikäs Timo Hildebrandin tilanne nyt on?

Niin, olihan se nyt jumalauta sentään näytettävä NAUHALTA yleisurheilua... Voi Luoja! No, mutta hieno päätös Kahnin uralle, enkä ole ennen nähnyt, että dumari vaihtaa paitaa pelaajan kanssa. Silti on sanottava, että paljon lähti värikkyyttä Kahnin myötä, mutta kaikki loppuu aikanaan. Hienoa, että lopetti huipulla.
 

scholl

Jäsen
On se vain kova. Ilmeisesti heikompiakin jaksoja kauteen mahtui, mutta jo toisen kovan eurosarjan maalikuninkuus putkeen puhuu kyllä selkeää kieltä. Ja nythän sitten avautui paikka Mestareiden liigaankin - sehän oli yksi syy siihen, miksi mies Firenzestä lähti.

Niin. Syitähän oli monia. Palkka oli varmasti yksi keskeinen syy. Lisäksi kun oot tehnyt 50 maalia kahdessa kaudessa niin kaikki on näytetty ja mahdollista ottaa seuraava askel. Sen kun tarjoaa yksi viidestä suurimmasta eurooppalaisesta seurasta, joka sijaitsee lähellä Italiaa kaupungissa, jossa on paljon italialaisia sekä heidän pyörittämiä ravintoloita ja muita palveluita niin miksipä ei. Lisäksi seura tekee muutkin asiat niin että mies viihtyy. Jokaisella ulkomaalaispelaajallahan on sellainen ns. keskustelukumppani, jolle voi puhua omalla kielellään ja näinollen pääsee ikäänkuin seuraan paremmin sisään. Tonin integroiminen onnistui todellakin yllättävän hyvin. Maalien lisäksi oppi kieltä ja mestaruusjuhlissa puhui pelkästään saksaa. Jos ensi kaudeksi tulee 1-2 italialaista lisää kuten Gattuso niin tilanne on hänelle vain parempi.

Olihan Tonillakin toki hieman huonompikin aika. Hän oli loukkaantuneena. Siinä oli aikaa jolloin sekä Klose, Toni että Ribery kaikki vuoron perään tai samaan aikaan puuttuivat ja oli vaikea löytää heti uusi tapa tehdä tulosta sen alkukauden hyvin toimineen Klose-Toni kombinaation lisäksi, jossa molemmat tekivät vuoron perään maaleja. Silloin tuli paljon 0-0 pelejä ja FCB menetti pisteitä. Loppukaudesta muutkin pelaajat oppivat hyvin löytämään hänet kuten eilinenkin peli osoitti.

Klinsmann muuten jatkaa tuota meininkiä, että ikäänkuin tehdään muitakin asioita kuin pelataan futista. Maajoukkuevalmentajana laittoi pelaajat tietokonekurssille ja nyt on ensi kaudesta alkaen kieliopinnot tarpeen. Halutaan tehdä seurasta aika kansainvälinen. Englanti on sellainen apukieli saksan rinnalla ja lisäksi pelaajat ottavat kielitunteja. Saa oman halunsa mukaan opiskella ranskaa, italiaa tai espanjaa. Osittainhan se on sen vuoksi, että juuri noista maista on tarkoitus joukkueessa olla huippupelaajia jatkossa, joten on mukavaa, jos seurassa on pelaajia, jotka pystyvät kommunikoimaan niilläkin kielillä. Klinsmannhan itse käyttää mahdollisuuksien mukaan vieraita kieliä. Toniakin onnitteli tekstiviestein italiaksi.

Ottmar Hitzfeld muuten tarjosi Kahnille eilen uran jälkeen mahdollisuutta sinutella. Tarina ei kerro, että suostuiko Kahn siihen. Todennäköisesti kyllä. Hieno kunnianosoitus sekin puolin ja toisin.
 

scholl

Jäsen
Bundesliigaan nousseen Hoffenheimin stadion on aika pieni. Mitenkäs nyt kun seura nousee korkeimpaan sarjaan ja kapasiteetti on n. 6000 paikkaa? Onko seuralle tulossa uusi stadion?

On. Se ei ole riippuvainen tuosta. Itseasiassa jopa 3. liigassa on vaatimuksena tulevalla kaudella 10000 stadion, mutta toki lyhytaikaisia poikkeuslupia on mahdollista saada. Moni muistaa, kun Unterhaching pelasi muistaakseni pari kautta 1. BL:ssä ja kapasiteetti oli noin 10000.

Hopp-Stadion on tosiaan rakenteilla. Se valmistuu tammikuussa 2009. Kapasiteetti on reilut 30000. Eli tarttevat syyskierrokseksi "kodin". On sanottu, että Hopp olisi maksanut siitä, että saisivat pelata Mannheimissa. Se ei ole kuitenkaan niin kaukana. Ongelmana on tosin se, että olen lukenut, että alueen asukkaat ovat saaneet läpi määräyksen, että tuolla Carl-Benz-Stadionilla saa olla vain 27 tilaisuutta vuodessa. Senpä vuoksi sillä on pelannut vain korkeammassa sarjassa pelannut mannheimilaisjoukkue. Eli useimmiten Lakun Suomessa tunnetuksi tekemä Waldhof. Nyt onkin kyse siitä, että pelaavatko molemmat sen paikkakunnan seurat syksyn pienemmällä stadikalla vai onko joku poikkeuslupa saatu aikaan.
 

scholl

Jäsen
Scholl, kun olet saksalaisen jalkapalloilun asiantuntija niin osaatko sanoa mitään hyvää nettisivua, mistä voisi tässä kesän aikana seurailla Saksanmaalla tapahtuvia pelaajasiirtoja.

No liioiteltua väittää asiantuntijaksi. Jonkin verran toki seuraan.
Ykkösmedia on tietysti Kicker-lehti www.kicker.de
Jos siellä on otsikko jostain pelaajasta niin todennäköisesti aika merkittävä asia. Siirrot:
http://www.kicker.de/news/fussball/bundesliga/wechselboerse/
Zugang=sisään, Abgang=pois. Eivät ilmoita vahvistettuja siirtoja kuin siirtoikkuna-aikaan tuossa eli vaikka jo tieto jonkun pelaajan siirrosta niin se ei ole välttämättä tuossa.
Toinen paikka katella niitä on www.sport1.de. Bundesliga ja Wechselbörse. Siellä on päivitetty uusiakin kuten esim. FCB:llä Klinsmann, Borowski, Dos Santos (oli lainalla) ja pois Hitzfeld, Kahn, Schlaudraff sekä Dreher.
Sanomalehtiäkin toki katsoisin. Esim. viime kesän Toni/Klose siirroissa jopa Bild-Zeitung oli aika hyvin kartalla. Usein netissä jopa etusivulla saattaa olla joku iso uutinen.

Wolfsburgiin on siirtymässä ensi kaudeksi Palermon italialaiset Andrea Barzagli ja Cristian Zaccardo. Vaikka autokaupungin joukkuetta en kannustakkaan niin on aina hienoa kun sarjaan tulee lisää tasaisuutta.

WfL:lla on nyt enemmän rahaa ollut käytettävissä kuin joskus aiemmin. Se näkyy menestyksessä ja satsaavat kyllä Euroopan kentille.
 

scholl

Jäsen
Unohtui viimeksi sanoa, että Barzaglin siirto ei tosiaan ole vielä varma. Gattuso sitten jäi AC Milaniin eikä siirtynyt FC Bayerniin. Tänään sitten El Mundo Deportivo kertoo, että FC Bayern olisi nyt tuon jälkeen panostamassa entistä enemmän Decon hankintaan. Jonkinlaisena ongelmana voidaan pitää sitä, että pelaaja itse oli asennoitunut pelaamaan Milanossa tai Chelseassa, joten jännä nähdä, mitä tapahtuu, kun Klinsmann ottaa miehen juttutuokioon.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Harmi, suosikkipelaajiani, ja uskon että Gattuso olisi sopinut loistavasti FCB:n miehistöön. Playmakeria sinne eniten kaivattaisiin mutta sellaista "pirloahan" mies olisi tukenut. Niin ja on tulisieluinen pelaaja - mikä olisi ollut myös loistavaa FC Hollywoodille.
 

scholl

Jäsen
Hans-Jörg Butt siirtyy Bayerniin kakkoseksi Rensingin taakse. Se alkoi olla jo melko varmaa, kun mies purki sopimuksen Benfican kanssa. Mutta toisaalta Uli Hoeness ennätti lähteä lomille. Hyvä hankinta. Mielestäni parempi kuin Lehmann. Jälkimmäinen olisi varmasti halunnut pelata enemmän ja olen aina pitänyt Buttista. Varsinkin se, että mies vetää rankkareita, on jossain määrin kiehtonut. Tosin FCB:ssä rankkarit vetää muut miehet kuten Ribéry, mutta silti erittäin tervetullut pelaaja sparraamaan Rensingiä pariksi vuodeksi.

Ja jos tekisi edes yhdenkin maalin niin laittaisi paremmaksi kuin Ollie.
 

Thoke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Masokistien ja pessimistien suosikki=SaiPa
Olisi sellainen kysymys että onko Bundesliigassa koskaan pelannut joukkuetta sellaiselta 40000-50000 asukkaan paikkakunnalta niin kuin esim. Villarreal Espanjasta, Auxerre Ranskasta ja Heerenveen ja Roda Hollannista?

Tuli vähän sekava lause mutta menkööt.
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Olisi sellainen kysymys että onko Bundesliigassa koskaan pelannut joukkuetta sellaiselta 40000-50000 asukkaan paikkakunnalta niin kuin esim. Villarreal Espanjasta, Auxerre Ranskasta ja Heerenveen ja Roda Hollannista?

Tuli vähän sekava lause mutta menkööt.

Ainakin ensi kaudeksi liigaan nouseva Hoffenheim on todella pieneltä paikkakunnalta.

http://en.wikipedia.org/wiki/TSG_1899_Hoffenheim
 
Luca Toni, 0 maalia
Mario Gomez, 0 maalia
Kevin Kuranyi, 0 maalia
Ivica Olic, 1 maali
Markus Rosenberg, 0 maalia
Mladen Petric, 0 maalia

Siinä kuluneen kauden Bundesligan parhaat maalintekijät ja heidän saldo parhaillaan pelattavissa EM-kisoissa. Toni ja Gomez eivät tunnu saavan mistään sisään ja Klosekin ollut kohtuu jäissä, vaikka silti pelillisesti Gomezia jättiaskeleen edellä. Kuranyi tai Rosenberg eivät paljoa ole pelanneetkaan eikä Petrickään ole onnistunut. Olic sentään tehnyt yhden maalin ja muutenkin ollut Kroatian parhaimmistoa.

Kuuluisi ehkä ennemmin turhan tiedon ketjuun...
 

scholl

Jäsen
Asia ei mielestäni ole noin yksinkertainen.

Ensinnäkin Gómez pelaa 1. arvokisojaan. Ekassa matsissa 2 karmeata virhettä, jossa hukattiin varmat paikat. Se toi varmasti huikeat paineet ja seuraavat matsit ovat menneet sitten täysin penkin alle. En ole lainkaan varma siitä, että olisi huono vire kyseessä. Sanoisin, että mies jännittää ihan liikaa. Se oli melko odotettua jo ennen kisoja.

Sitten Klose ja Podolski. On käynyt juuri niinkuin ajattelinkin. Klose on ollut uskomattomassa syväjäässä koko kevätkauden. On hämmästyttävää, miten hän on voinut kadottaa tuolla lailla itseluottamuksensa. Sen näkee kaikista liikkeistä kentällä, että kaikki ei nyt ole kunnossa. Käveleminenkin on halutonta ja pää pyörii. Poldi sen sijaan oli nousukunnossa loppukevään, joten hänen hyvät otteensa ovat olleet odotettuja. 3 maalia ja pari todella loistavaa kaukolaukausta päälle. Harmi, että sai vammoja Itävalta-pelissä. Jännä nähdä pystyykö tänään pelaamaan ja millä tasolla.

Tonista sen verran, että hänhän on rankkarialueen hallitsija, aikamme Gerd Müller. Italia sen sijaan ei pelaa palloa hänelle. Ei pelata kahdella kärjellä. Tonihan elää siitä, että joukkue hyökkää. Nyt Italia on pelannut melko varovaisesti ja mies on jätetty yksin ylös. Viime pelissä tosin osattiin hakea jo paremmin, kun Pirlolta tuli loistavia syöttöjä. Toki pari maalia noista olisi voinut tehdä, mutta mielestäni Toni on silti pelannut hyvin. Usein ollut äärettömän vaikea haltuunottotilanne, joka on silti onnistunut ja vaikka häntä on otettu kahdella miehellä niin silti on pystynyt laukomaan. Silloin kun maaleja tulee niin rajatapaukset ovat 10cm sisäpuolella, kun taas nyt ulkopuolella, mutta ei hän huonosti ole pelannut. Jos hyökkäisivät enemmän niin takuulla tekisi enemmän maaleja. Joku Del Piero, Toni, Pirlo kolmikko hölmöilemään vastustajan rankkarialueen tuntumaan niin kyllä maalejakin tulisi.

Niin ja Kuranyi tosiaan ei ole pelannut, eikä todennäköisesti pelaakaan. Hän ei kuulu Jogin suunnitelmiin pätkän vertaa. Jopa Neuvillea pidetään käyttökelpoisempana tällä kertaa.

Mietin tuossa, että kuka leikkaa Franck Ribéryn tänään. Dr. Müller-Wohlfahrthan on Saksan joukkueen mukana Sveitsissä ja tänään on peli. Eilenhän mies tutki pelaajan kisapaikalla, mutta tänään, kun leikkaus on Münchenissä niin kukakohan sen tekee. Illaksihan lekurin pitää olla satavarmasti Baselissa.

Ihmettelin tuossa kisojen alla sitä, että FCB olisi mukamas Gómezin perässä. Vaikka mies on hyvä hyökkääjä niin aivan totaalisen ylihintainen. Keväällä puhuttiin jopa 50me siirtosummista. Nyt sitten on sanottu, että FCB olisi valmis maksamaan 30-35me. En voi tajuta. Siis kun joukkueessa on Toni, Klose ja Podolski niin mihin Gómezia ylipäätänsä tarvitaan. Aiheuttamaan kai korkeintaan eripuraa kärkipelaajien keskuudessa. Toisaalta tuo hintakin on aivan älytön. Ribéry maksoi 25me ja on aivan eri luokan pelaaja. Samoin nykyiset kärjet on saatu paljon halvemmalla ja ovat todella loistavia pelimiehiä. Riippumatta näiden kisojen otteista niin mielestäni esim. Podolski omaa paremman tulevaisuuden kuin Gómez ja nyt muka Juventus ja Tottenham ovat kiinnostuneet Poldista n. 20 miljoonalla. Ei hemmetti. Ei häntä saa päästää pois, eikä ainakaan halvemmalla kuin huonompi sisääntuleva pelaaja maksaisi. Tosin joskus seurat maksavat liikaa kuten ManU, kun osti Hargreavesin 26 miljoonalla.
 

Analyytikko_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, QPR, ManU, Hertha BSC
Sopii varmaankin tähän ketjuun tämä kysymys, eli:

tietääkö kukaan baaria pk-seudulla, jossa voisi tiirailla saksalaista urheilukanavaa nimeltä DSF? Torstaina tulee Herthan UEFA-Cupin avausottelu (kotikentältä), joka luonnollisesti kiinnostaisi nähdä.

Pikaisesti haettuna eipä näyttänyt DSF kuuluvan Sports Academyn tai Sport Pub Chelsean kanavavalikoimiin.
 

paze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Ulvilan Pesä-Veikot, Pesäkarhut, BVB 09

Timi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit - Schalke 04
Tuosta Bayernin ketjusta innostuneena ajattelin nostaa tämän bundesliiga -ketjun ylös. Josko täältä löytyisi jotain muitakin, ketkä ovat kyseisestä sarjasta kiinnostuneet ja saataisiin väittelyitä aikaiseksi.

Omalla seuralla, Schalkella, on vielä tänään tietysti kotiottelu Uefa cupissa Cityä vastaan, mutta katseet ovat jo suunnattuna myös viikonloppuun ja Schalken sunnuntaiseen matsiin Stuttgartissa. Paha matsi tulee olemaan, vaikka Stuttgartin otteet ovat olleen mitä ovat. Vaikkakin viime viikonloppuna Gladbach kaatui kotona, niin mielestäni otteet eivät ole olleet kaksisia. Pikemminkin tuo viimeinen voitto oli vastustajan heikkoutta.

Stuttgart kun on vielä vaihtanut valmentajaa niin tiedä sitten mitä Babbel on keksinyt.

Schalken suunnalla ollaan ääneen pohdittu, josko Kuranyin sopparia pitäisi jatkaa jo aikaisessa vaiheessa (umpeutuu 2010), mutta tänään oli lehdissä, että Kuranyi ei tahdo vielä laittaa nimeään paperiin. Sitä voidaan katsoa sitten kesällä. Kuranyin managerihan on sanonut, että Kevinin pitäisi etsiä uusi seura - sen verran pahasti hän on joutunut fanien hampaisiin Gelsenkirchenissä.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Schalken suunnalla ollaan ääneen pohdittu, josko Kuranyin sopparia pitäisi jatkaa jo aikaisessa vaiheessa (umpeutuu 2010), mutta tänään oli lehdissä, että Kuranyi ei tahdo vielä laittaa nimeään paperiin. Sitä voidaan katsoa sitten kesällä. Kuranyin managerihan on sanonut, että Kevinin pitäisi etsiä uusi seura - sen verran pahasti hän on joutunut fanien hampaisiin Gelsenkirchenissä.

Kiukku-Kevin on kyllä tässä syksyllä pilannut maineensa täydellisesti saksalaisten silmissä. Mielestäni oli jo aikakin saada hönet ulos maajoukkueesta ja uutta verta sisään. Onneksi se kävi näinkin helposti lopulta. Jotenkin tuntuu ettei Kevin saa koskaan sitä palloa sisään vaikka paikkoja riittää. Tämä siis maajoukkueessa.

Bundesliigasta yleensä on ihailtava tätä tasaisuutta. Neljä ensimmäistä ovat neljän pisteen sisässä ja neljän seuraavan joukko on myös todella tasainen. Myös positiivisia yllättäjiä kärkeen riittää aina Hoffenheimistä Berliiniin. Varsinkin Berliinin perinteille soisi itsekin hieman menestystä vaikeiden vuosien jälkeen.

Tämä on fanin juhla-aikaa kun joka kierroksella tapahtuu ja sarja elää jatkuvasti. Bundesliigalla on ollut kerrassaan mainio alkukausi!
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
"Oma" seurani johtaa sarjaa ja tulee sen leikiten viemään. Miksi sitten Hoffenheim? Siksi, että siinä hyvä esimerkki miten seuraa pitää kehittää, pitkäjänteisesti samalla uskaltaen ottaa riskejä ja panostaa.

Muutenkin tulee katseltua paljon bundesliigaa, eli vähintään 2-3 ottelua viikossa. Peleissä on hyvä tunnelma ja paljon tapahtumia. Erinomaista viihdettä siis.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Hoffenheim on kyllä aloittanut kaikessa äärimmäisen hyvin. Se on muuten hyvä esimerkki siitä kuinka omalla juniorityöllä ei ole mittän merkitystä kunhan rahaa rittää. Hopp on sanonut lähtevänsä kehittämään seuraavaksi sitä, mutta mistä massoista?

En myöskään usko Hoffenheimin mestaruuteen. Sanoisin, että jos UCL-karsintapaikan eli 3. sijan nappaavaat saavat olla todella tyyväisiä. Sieltä kuitenkin tulee paljon rutinoitunempia joukkueita vastaan kevätkaudella. Toivotaan silti ettei Hopp pilaa hyvää joukkuetta tammikuussa yli-aktiivisella ostohalukkuudella.

Nyt on pakko esittää yksi kysymys sinulle eagle. Oletko siis pitempäänkin seurannut Hoffenheimia vai oletko vasta tänä vuonna aloittanut kannustamaan? Oletko fani vai seuraatko vain sympatialla ja mielenkiinnolla?
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Nyt on pakko esittää yksi kysymys sinulle eagle. Oletko siis pitempäänkin seurannut Hoffenheimia vai oletko vasta tänä vuonna aloittanut kannustamaan? Oletko fani vai seuraatko vain sympatialla ja mielenkiinnolla?

Palataan näihin kysymyksiin kohta, mutta todettakoon ensin, että Hoppin suunnitelmathan on saada junioreita koko alueelta. Joukkueen U-17 joukkue taisi voittaa viime vuonna jo alueen ja Saksan mestaruuden. Tietenkin on selvää, että ei pelkästään aivan lähellä asuvista junnuista ole Hoffenheimin juniorityön perustaksi, mutta tuo kertonee siitä että juniorityö on jo nyt erinomaisella tasolla. Olosuhteet ovat hyvät, samoin valmentajat ja massaakin on alueella(Baden-Wurtembergissä) 10miljoonaa, joten kyllä siinä on aika hyvin sitä massaakin.

Olen seurannut pidempään Hoffenheimia. Eli n.3-vuotta, joista pari viimeistä tarkemmin(kaudesta 06-07) ja jonkunlaisella fanituksen ja sympatisoinnin yhteissuhteella.

Lisättäköön vielä lopuksi, että kyllä, rahaa riittää ja sitä on käytetty. Kuitenkin huomionarvoisaa on se, että ei ole ostettu valmista seuraa mestaruussarjasta(tms.) vaan alettu kehittämään ns. pohjilta seuraa. Seuraa on kehitetty kokonaisvaltaisesti, eikä vain ostettu parhaita pelaajia. On panostettu olosuhteiden, junioritioiminnan, valmennuksen ja kaiken oleellisen kehittämiseen. Samalla uskallettu hankkia pelaajia, muttei mitään "has beenejä" vaan nuoria, potentiaalisia pelaajia, joista moni voinut olla jo joidenkin suurempien(tai pienempien) seurojen hylkäämiä.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Lisättäköön vielä lopuksi, että kyllä, rahaa riittää ja sitä on käytetty.

Varmasti riittää loputtomiin sen verran antaumuksella on tuo mies seuran takana mukana. Itseäni mietityttää sen sijaa tuleivaisuus. Mitä on Hoffenheim ilman Hoppia? Kuitenkin tässä joukkueessa on mahtavasti potentiaalia nousta Bundesliigan eliittiin, ja miksei eurokentillekkin. Vielä joukkue ei riitä esim. niille eurokentille, mutta varmasti 4-6 vuoden sisään on saatu rakennettua pohjaa sinnekkin. Tosiasia on ettei edes rahalla houkutella kovimpia nimiä, vaan moni muukin asia merkitsee. Jos ainoa peruste pelaajille olisi raha, olisi maailman paras liiga jossain Qatarissa.

Siltikin, mestariksi Hoffenheimistä ei vielä ole. Loistavan kauden he saattavat pelata päätyen sijoille 3-5. Tämäkin on lähtökohtaisesti varmasti voitto Hoffe-leirissä. Toivotaan ettei joukkue vajoa heti hyvän kauden jälkeen alas vaan pysyy kärjen tahdissa seuraavinakin vuosina.

Aika karun kohtelun saa Hoffenheim ja varsinkin Hopp vieraspeleissä. vastustajan faneilta. Pilkkalaulut raikaa ja julisteita riittää. UTV:n selostaja Virkkusen mukaan Hopp ei käy tämän seuraksena enää vieraspeleissä. Silti ei ole ihme jos he saavat erityiskohtelua. Niin yleensä aina niin sanotusti vieraaseen pöytään tunkevat saavat.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Varmasti riittää loputtomiin sen verran antaumuksella on tuo mies seuran takana mukana. Itseäni mietityttää sen sijaa tuleivaisuus. Mitä on Hoffenheim ilman Hoppia? Kuitenkin tässä joukkueessa on mahtavasti potentiaalia nousta Bundesliigan eliittiin, ja miksei eurokentillekkin. Vielä joukkue ei riitä esim. niille eurokentille, mutta varmasti 4-6 vuoden sisään on saatu rakennettua pohjaa sinnekkin. Tosiasia on ettei edes rahalla houkutella kovimpia nimiä, vaan moni muukin asia merkitsee. Jos ainoa peruste pelaajille olisi raha, olisi maailman paras liiga jossain Qatarissa.

Siltikin, mestariksi Hoffenheimistä ei vielä ole. Loistavan kauden he saattavat pelata päätyen sijoille 3-5. Tämäkin on lähtökohtaisesti varmasti voitto Hoffe-leirissä. Toivotaan ettei joukkue vajoa heti hyvän kauden jälkeen alas vaan pysyy kärjen tahdissa seuraavinakin vuosina.

Aika karun kohtelun saa Hoffenheim ja varsinkin Hopp vieraspeleissä. vastustajan faneilta. Pilkkalaulut raikaa ja julisteita riittää. UTV:n selostaja Virkkusen mukaan Hopp ei käy tämän seuraksena enää vieraspeleissä. Silti ei ole ihme jos he saavat erityiskohtelua. Niin yleensä aina niin sanotusti vieraaseen pöytään tunkevat saavat.

Niin ihan samalla tavalla voisi kysyä miten kävisi Chelsean ilman omaa karkkisetää? Itseasiassa todennäköisesti suhteessa huonommin kuin Hoffenhimin, jossa on rahaa käytetty, mutta kuten todettua fiksusti. Hopp on luonut pohjaa millä seura pärjää hyvin jatkossa varmasti omillaankin, ainakin uuden stadionin myötä. Ja kuten todettua niin ei tarkoituksena ole ollutkaan ostaa "parhaita pelaajia kalliilla", vaan nuoria, kehittyviä pelaajia. Kyllähän noita vanhoja "jäähdyttelijöitä" saisi helposti sillä rahallakin, mutta ei ole edes lähdetty ostamaan sellaisia pelaajia.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Niin ihan samalla tavalla voisi kysyä miten kävisi Chelsean ilman omaa karkkisetää? Itseasiassa todennäköisesti suhteessa huonommin kuin Hoffenhimin, jossa on rahaa käytetty, mutta kuten todettua fiksusti.

Näistä asioista olenkin kyllä täysin samaa mieltä, varsinkin Chelsean kohdalla. Ei ollut tarkoitukseni provota mitenkään vaan kuhan otin kysymyksen esille. Kuitenkin tällä hetkellä Hoffenheim = Hoppenheim.
 

Wilzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Ketjun noustua ylös on varmaan ilmoitettava, että pieni bundesligakärpänen pääsi puraisemaan jokin aika sitten. Poikkesin parin kaverin syyslomareissulla Berliinissä. Ohjelma sisälsi myös ottelun Hertha BSC - Hamburger SV, jonka Hertha riemukkaasti voitti osumin 2-1.

Jonkinlainen sympatiakannatus tuossa pelissä syntyi, joten Herthan bandwagoniin hypätään - aitoon gloryhunter-tyyliin vieläpä silloin, kun joukkueella on mennyt varsin mukavasti.

Tänään Urheilu+Kanava tarjoaakin passelisti Herthan ja 1. FC Kölnin ottelun kello 21.30. Muutaman oluen kera onkin mainiota istahtaa ruudun ääreen, kunhan viikon työt saa ensin pakettiin.

Hertha on pelannut voittoisasti viime kotipelinsä, joten vieraat tarvitsevat kipeästi slovenialaiskärki Milivoje Novakovicin maaleja. Berliininkin ongelmana voisi pitää maalintekoa, sillä selvää ykköstykkiä joukkeesta ei löydy. Liverpoolista lainattu Andri Voroninkaan ei tuon HSV-pelin perusteella sateentekijältä vaikuttanut.

Jatkamme joko täällä tai kalsarikänniketjussa.
 

Timi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit - Schalke 04
Näistä asioista olenkin kyllä täysin samaa mieltä, varsinkin Chelsean kohdalla. Ei ollut tarkoitukseni provota mitenkään vaan kuhan otin kysymyksen esille. Kuitenkin tällä hetkellä Hoffenheim = Hoppenheim.

Mielestäni se, että Hoffenheimia syytetään siitä, että se on ainoastaan Hoppenheim, vähättelee paljon sitä työtä mitä Rangnick ja hänen tiiminsä ovat tehneet. Hoffenheimin budjetti on kuitenkin suht pieni, joten ne investoinnit, joita on tehty Hoppmeisterin rahoilla, ovat olleet kerrassaan loistavia. Jos tarkastelee pelaajia niin eipä sinne ole mitään valmiita tähtiä ostettu vaan nimenomaan sellaisia, keihin pääasiassa ei muualla enää luotettu tai ei annettu mahdollisuuksia.

Hankinnat ovat sitten olleet toimivia etenkin joukkueena ja istuvat todella loistavasti Rangnickin tapaan peluuttaa joukkuetta. Itse toivon, että viimeisellä kierroksella salaattilautanen annettaisiin Gelsenkirchenissä Rangnickille. Ojentajana voisi sitten olla itse Rudi Assauer..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös