1. Bundesliga

  • 112 708
  • 681

Buzz

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Nostetaampas tätäkin ketjua vähän ylemmäs.

Bundesliigassa on nyt pelattu 21 kierrosta. Bayern München johtaa sarjaa ja he ovat keränneet 44 pistettä. Toisena tuleva Werder Bremen on saalistanut tasan 40 pistettä. Sarja on muutenkin todella tasainen:

Bayern München 44p
Werder Bremen 40p
Leverkusen 38p
Hamburger SV 38p
Schalke 35p
Karlsruhe 33p
Frankfurt 32p
Stuttgart 31p
Wolfsburg 30p
Hannover 29p
Dortmund 28p
Hertha Berlin 27p
Bochum 26p
Hansa Rostock 21p
Bielefeld 18p
-------------
Nürnberg 17p
Duisburg 17p
Cottbus 17p

Positiivisia yllätyksiä ainakin itselleni ovat olleet Frankfurt ja nousijajoukkue Karlsruhe.

Sarjan hännillä on myös tiukkaa taistoa 1. Bundesliigassa säilymisen suhteen. Itse toivoisin että Nürnberg ei ainakaan tippuisi alemmille sarjatasoille.

Viikonloppuna on taas luvassa mielenkiintoisia otteluita maailman parhaasta jalkapallosarjasta. Urheilukanava+ näyttää perjantaina suorana Hertha Berlinin ja Duisburgin kohtaamisen. Lauantaina kuitenkin on urheilukanavan puolella luvassa todellinen herkkupala kun Schalke kohtaa kotonaan suuren ja mahtavan Bayern Münchenin.
 

Reinomies

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Manchester United, Montreal Canadiens
Lauantaina kuitenkin on urheilukanavan puolella luvassa todellinen herkkupala kun Schalke kohtaa kotonaan suuren ja mahtavan Bayern Münchenin.
Alkaako Saksassa punaisen kortin tuoma pelikielto heti? Meinaan että onko Toni poissa tuosta matsista eilisen cupissa otetun punaisen takia?
 

Buzz

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Alkaako Saksassa punaisen kortin tuoma pelikielto heti? Meinaan että onko Toni poissa tuosta matsista eilisen cupissa otetun punaisen takia?

Tohon en osaa vastata koska se oli cupissa. Viime liigaottelussa kuitenkin suihkuun lentäneet Schalken Jones ja Bayernin Van Bommel on sivussa tuosta lauantaisesta ottelusta.

Oma veikkaus että Toni pelaa liigassa mutta poissa seuraavasta cup ottelusta.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Yleensä ainakin cup-otteluista tosiaan saa erikseen omat pelikiellot. Oli aika surullinen eilen tuo Munchenin paikallistaiston ratkaisu. Rankkari Bayernille 120minsan kohdalla, vaikka pelaaja kaadettiin selvästi rankkarialueen ulkopuolella. Ihan kylmähermoisesti Ribery pisti pallon kaksi kertaa kyllä pussiin.
 

scholl

Jäsen
Yleensä ainakin cup-otteluista tosiaan saa erikseen omat pelikiellot.

Niin on. Harmi etten eilen nähnyt peliä. Kuuskymppiset olivat kuulemma hyviä.

Lauantaita ajatellen hyvä, että Ribery sai nyt vähän pelituntumaa. Ei ole varmasti aivan kunnossa, mutta tärkein pelaaja kuitenkin. Jonkin verran ollut poissaoloja kokoonpanosta. mm. Rensing, Demichelis, Schweinsteiger. Keskuspuolustus ei ole ihan parhaimmillaan kun joudutaan peluuttamaan nyt van Buytenia Lucion kanssa. Nyt kun Demichelis on loukkaantunut, herää kysymys, että voisiko Brenoa kokeilla jo jossain vaiheessa. Laidalla sen sijaan on vaihtoehtoja. Jansen, Lahm, Sagnol ja Lell. Van Bommel ei ole helppo korvata. Se pitää mennä sitten niin, että Zé Roberto pelaa Ottlin kanssa. Nyt kun Ribery on taas takaisin ja jos pystyy heti avaukseen niin silloin pelaa varmaan Altintopin kanssa. Toni on tärkein kärki tällä hetkellä, joten hyvä, ettei ole liigasta pelikiellossa.

Sellainen voittamisen halu puuttuu tällä hetkellä. Liikaa vähän sellaisia puoliflegmaattisia esityksiä, mitkä johtavat tasapeliin. Sitten taas jos laitetaan isompaa vaihdetta silmään niin tulee hyvää jälkeä kuten vaikkapa Rückspiel Aberdeenia vastaan.
 

scholl

Jäsen
Ihan kylmähermoisesti Ribery pisti pallon kaksi kertaa kyllä pussiin.

Hyvä, että Ribery oli takaisin, eikä kukaan väärä pelaaja lähtenyt vetämään. Yhdessä matsissa menetettiin 2 pistettä kun kaadettu pelaaja eli Toni lähti vetämään ja mokasi reilusti. Silloin johto kävi tosi kuumana siitä, että hän oli lähtenyt vetämään.
 

scholl

Jäsen
Ribery kuulemma pystyy pelaamaan alusta ja Schweinsteiger sekä Demichelis ovat päässeet taas harjoittelemaan, muttei ole varma pelaavatko. Uutta jobinpostia on se, että Klose ja Lucio kärsivät myös nyt hieman vammoista ja heidän mukanaolonsa ei ole varmaa.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Mielenkiintoinen peli kyllä huomenna UK:lta luvassa. Toivottavasti nähdään tasokas ja viihdyttävä kohtaaminen. Puhertava Uli olisi ihan hyvä lisä vielä. Tunnelmasta se ei ainakaan jää kiinni se on varma se.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Hyvää bundesliigamatsia taas käynnissä. Tuli muuten mieleen, että tietääkö joku syyn miksi bundesliigassa ei anneta lisäaikaa oikeastaan ollenkaan? Mikä tälläinen päätös ja mikä sen taustalla? Itse olen sitä mieltä, että tämä on kyllä ihan väärä suuntaus. Suosii vaan sitä makoilua jne.

Toinen asia mikä tuli mieleen ja kuuluu ihan vain "ois kiva". Kun katselee Mario Gomezia(taas kerran), niin joka kerta tulee mieleen, että kelpaisi mun Real Madridiin. Baptistat ja Saviolat vaikka vaihdossa rahan kera...
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Ei hyvänen aika. Kaikki ketä kynnelle kykenee niin Urkkakanava auki ja heti. Stuttgart ja Bremen tarjoaa sellaista viihdettä, että ei voi sanoa Suomeksi muuta kuin; Vittu mikä peli! Puolustus missä pelaa?
 
Helmi matsi. Virkkunen aivan tulessa ja yhteensä kahdeksan(!) maalia nähty jo. Tuliskohan vielä yksi?

Saksan maajoukkuetoppari Mertesacker ollut ainakin aivan kujalla koko matsin. Heti kun Peetu Pasanen on sivussa, niin Bremenin puolustus vuotaa, heh. Bundesliiga peittoaa kyllä viihdyttävyydessään kaikki muut Euroopan sarjat. La Liga pääsee satunnaisesti edes lähelle.

E: Ja tulihan sieltä vielä yksi häkki!
Ja oli vielä kymmeneskin lähellä. Perään vielä katastrofi-Mertesackerille punaista.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Helmi matsi. Virkkunen aivan tulessa ja yhteensä kahdeksan(!) maalia nähty jo. Tuliskohan vielä yksi?

Tulee tulee. 6-3 hawaii sanois Juti. Ja pakollinen kilahdus ja punainen kortti. Best. Game. Ever.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Aivan mieletön matsi.

Vuosikausia olen vannonut englantilaisen jalkapallon nimeen, mutta nyt kun tässä tämän kauden ajan olen Bundesliigaa katsellut Urheilukanavalta sekä Urheilukanava Plussalta ja samaan aikaan Valioliigaa Canalilta, niin pitää kyllä kallistua sen puoleen että Saksan maalla pelataan viihdyttävämpää peliä.
 

Jarschka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Lisäajan pois jättäminen oli kyllä pelimiehen veto tuomarilta, ikinä ei tiedä mihin päin tuommoinen komedia voi aivan lopussa kääntyä.

Tää menee samaan sarjaan viime mm-kisojen Portugali-Hollannin kanssa. Periaatteessa täysin väärin, mutta pakko silti katsoa. Molemmat onneksi tallessa.
 

Finisher

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Lisäajan pois jättäminen oli kyllä pelimiehen veto tuomarilta, ikinä ei tiedä mihin päin tuommoinen komedia voi aivan lopussa kääntyä.
Tämähän on jostainsyystä Saksassa yleisenä tapana, kuten eaglekin ylempänä mainitsi.

Meinasi tulla Virkkuselta onnenpissa housuun kun yritti matsia hehkuttaa. Ei siinä mitään, uskomaton ottelu ja komeita yhdistelmiä. Samalla kun Bayern vei oman ottelunsa niin Bremenillä on miltei mahdoton tehtävä kuroa 7 pisteen eroa enää umpeen. Ainakaan tuolla puolustuksella.
 

Finisher

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Bayern sitten kompastui Cottbusin vieraana 2-0. Tärkeät pisteet säilymistä ajatellen. Jumbosijalta kuiville. Samalla HSV nousi voitollaan viiden pisteen päähän Bayernista. Tuskin kukaan pystyy kuitenkaan Bayernin liigavoittoa, mutta toisesta suorasta UCL -paikasta tulee vielä kova kamppailu. HSV, Bremen, Leverkusen ja Schalke neljän pisteen sisällä. Stuttgatkin voi onnistuessaan nousta kilpaan mukaan. Mielenkiintoinen loppukausi taas kerran tiedossa.
 

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
Bayern sitten kompastui Cottbusin vieraana 2-0. Tärkeät pisteet säilymistä ajatellen. Jumbosijalta kuiville.
Mahtava voitto Energielle todellakin! On mahtanut olla Stadion der Freundschaftilla tänään tunnelmaa ja voitonjuhlat jatkua pitkään.

FC Energie Cottbus nousi voitollaan nyt ensimmäistä kertaa koko kauden aikana kuiville. Älyttömän tiukka silti kyllä yhä tuo 1. Bundesligan häntäpää. Pahaa pelkään edelleen, mutta toivottavasti tämä sympaattinen derkkupuolen pikkukaupungin seura jatkaisi tuhkimotarinaansa ja säilyisi sarjassa tälläkin kaudella, vastoin kaikkia ennusteita.
 

paze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Ulvilan Pesä-Veikot, Pesäkarhut, BVB 09
lippuasiaa

Olisi tarkoitus mennä katsomaan Borussia Dortmundin kotiottelua tuossa toukokuun puolivälissä. Kyselisinkin olisiko täällä porukalla tietoa miten nuo liput saisi helpoiten Suomesta käsin jo ostettua. Menemme paikalle muutamaa päivää ennen, muttei uskalla sen varaan laskea että paikkatilanne silloin olisi enää kohtuullinen. Borussian oma nettikauppa tuli jo katsottua, mutta olisikohan muita vaihtoehtoja?
 

scholl

Jäsen
No niin Hannover hankki Jan Schlaudraffin Bayernista 2,5me siirtosummalla. Ei olisi ollut mitään mahdollisuuksia murtautua kokoonpanoon. Samalla jo parissa seurassa flopannut Hashemian palaa Bochumiin, jossa aikoinaan loisti. Muutenkin Bayernilla muutoksia ilmassa. Lahm ei suostunut pidennettyyn sopimukseen, vaan haluaa siirtyä mahdollisesti Espanjaan ennenkuin saavuttaa uran huippunsa. Jos iso siirtosumma tulee niin en pidä mahdottomana, että mies myydään jo nyt kesällä.

Uusi valmennusporukkakin on nyt kasassa. Dreher otti aika paljon kipinää siitä, ettei häntä nimitetty veskaricoachiksi. Aika uskomatonta. Ikäänkuin suurseurassa kolmosveskarista automaattisesti tulisi veskarivalmentaja iän myötä. Hakekoon vauhtia pienemmistä seuroista.

Nyt on ollut loukkaantumisvaivojakin aika paljon. Loistavasti kautensa aloittanut Klose on kyllä ollut klesana koko ajan. Nyt tällä viikolla hankala tilanne, kun Toni on pelikiellossa ja Klosekin mahdollisesti sivussa Zenitiä vastaan. Onneksi Podolski parantaa koko ajan. Van Bommel samaten loukkaantunut, mutta hän ei mennyt operaatioon, vaan pelaa mahdollisesti jonkinlaisella kasvomaskilla murtumasta huolimatta.

Sinänsä uskomatonta touhua tuo Tonin kausi. Nyt neljä peliä putkeen, missä tehnyt kaksi maalia. Yhteensä jo BL:ssä, DFB-Pokalissa ja UEFA-cupissa 35 maalia. Se on todella paljon. Mutta kuten hän sanoi niin nyt on tärkein kuukausi edessä. Ei ole mitään arvoa 8 kuukauden tekemisillä jos nyt ei onnistu keväällä. Toni ja Ribery ovat kyllä kaksi parhainta ostosta vuosikymmeniin. Loistavat kaudet, loistavia pelaajia ja viihtyvät hyvin kaupungissa. Toni toki toivoo toista italialaista joukkueeseen, eikä sellaisen hankinta ole käsittääkseni poissuljettua.

Slomka sai fudut Schalkesta ja Rutten palkattiin Hollannista tilalle. Jännä nähdä onnistuuko samalla tavalla mieleenpainuvasti kuin Huub Stevens aikanaan. Slomka taas elättelee toiveita HSV:hen pääsystä, mutta sille paikalle on kyllä tunkua. Jossain vaiheessa pidettiin jo melko varmana, että Houllier menisi sinne. No aika näyttää.

Todella paljon tapahtuu tällä hetkellä sarjassa ja iloisin uutinen niistä kai lienee se, että Nürnberg voitti viimeksi ja voi säilyä sarjassa.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Sattuiko kukaan katsomaan Dortmund-Nürnberg -peliä UK+:lta hetki sitten? Mielenkiintoisia hetkiä ottelun lopussa.

Koller meni ottelun jälkeen muistamaan entisen seuransa Dortmundin faneja ja kyynelsilmin taputti näillä pitkään fanien hurratessa. Tämän jälkeen Koller meni vielä Nürnbergin vierasfaneja kiittämään, mutta omilta tuli kurkunleikkausmerkkejä ja kansainvälisiä käsimerkkejä. Ei Koller tuntunut ymmärtävän tilannetta ja lähti vihaisen oloisena pukukoppiin. Ei varmasti tunnu hyvältä pelata noiden kannattajien edessä jatkossa.
 

Vode

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tietääkö kukaan mitä on tapahtunut perinteikkäälle FC Kaiserslauternille kun näyttää siltä, että joukkue putoaa 2.Bundesliigastakin. Ainakin neljä kierrosta ennen loppua näyttäisi säilymisviivaan olevan matkaa kaksi pistettä.

Onneksi kuitenkin ainakin oman käsitykseni mukaan lähes yhtä perinteinen pääsarjaseura Borussia Mönchengladbach on tekemässä taas paluuta pääsarjaan kun nousuviivan alapuolelle on tässä vaiheessa matkaa jo kuusi pistettä ja sarjan ykköstila. Nousuviivan yläpuolella näyttää olevan myös vielä ainakin Veikkaajan jutun mukaan 5000 asukkaan kyläpahaisesta tuleva ja ohjelmistojätti SAPin rahoilla ratsastava TSG 1899 Hoffenheim.
 

scholl

Jäsen
Joo Philip Lahmin piti siirtyä isolla rahalla Barcelonaan. Toiseen suuntaan piti tulla Decon. Sagnolin piti siirtyä AC Milaniin ja Gattuson tulla sieltä paluupostissa. Nyt ilmeisesti on keskusteltu Klinsmannin kanssa vai mistäköhän johtuu, että Sagnol sanoo jäävänsä 95 prosenttisesti ja nyt Lahm puhuu siitä, että on kiinnostunut olemaan kapteeni Kahnin jälkeen. Mielenkiintoista.

Suurin skandaali on kuitenkin huhut, joiden mukaan vierasasu olisi ensi kaudella sininen. Eli siis oltaisiin kuin paikalliskilpailija kuuskymppiset. Ei tosin niin vaaleissa sävyissä, mutta kuitenkin.
 

scholl

Jäsen
Philip Lahm allekirjoitti jatkosopimuksen vuoteen 2012. Klinsmann merkittävä tekijä tässä, missä Lahm saatiin vakuuttuneeksi. Toki sanoi, että johdon kanssa muutenkin käyty hyviä keskusteluita.

Maalivahtikysymys on sitten mielenkiintoinen. Haetaan kokenutta kakkosta Rensingin tueksi. Lehmann ei ehkä nyt ole ajankohtainen, koska hänelle todennäköisesti tarjotaan Stuttgartista sopimusta hopealautasella. Schäfer sai käytännössä potkut. Niinpä ex-Bayern Wessels on Englannista nyt mainittu mahdollisena paluumuuttajana.

Vodelle sanoisin, ettei se SAP ole Hoffenheimissa mukana, vaan kyllähän se on Dietman Hoppin privaattiprojekti. Rangnick on erittäin pätevä coachi, joten sinänsä ei yllätä vaikka nousisivatkin. Sääli, että kuuskymppiset sähläsivät tämänkin kauden. Minuakin kyllä ilahduttaa se, että Gladbach ja Köln nousivat. Toivon mukaan Daum jää Kölniin ja Forssellhan voisi tulla takaisin Gladbachiin. Vielä tuosta Hoffenheimista niin sehän on lähes Heidelbergin kupeessa, joten kyllä siellä potentiaalista katsojamassaa on.

Punaisista paholaisista voisi sanoa sen, että Kjetil Rekdal valmensi huonosti. Joukkue ei saanut pisteitä. 19 pelissä vain 16 pistettä. Sitten tuli uusi valmentaja ja johtokin laitettiin uusiksi kun maajoukkueestakin tuttu Kuntz otti ohjat. Pitää muistaa, että putoamiskamppailu on tiukka eli ei se aivan mahdollisuuksia ole. Köln on jo varmistanut nousunsa, joten voi ihan hyvin menettää pinnoja tänään ja silloin FCK voisi nousta ohi joistain edellään olevista. Täsmälleen sama tilanne on 1.BL:ssä. Nürnberg voitti viime vuonna DFB Pokalin ja oli liigassakin UEFA-cup paikoilla. Tämä kausi mennyt totaalisen pieleen. Lopussa kuitenkin piristys tapahtunut ja tänään kun on vastassa Schalke niin kyllä siinä silti mahdollisuuksia on. Varsinkin jos sattuu käymään niin, että Bremen veisi Leverkusenia ihan kuusnolla niin silloin gelsenkircheniläisten tsemppi voisi lopahtaa.

FCK:tä ajatellen mielenkiintoista muuten se, että ensi kaudesta alkaen on 3. Bundesliga kehissä. Tietysti tuon liigan profiilin kannalta olisi mieletön juttu, jos ton verran suuri seura olisi mukana. Tosin pelaajia mahtaisi ketuttaa pelata jotain VfB Stuttgart II:sta vastaan.
 
Sinänsä uskomatonta touhua tuo Tonin kausi.

On se vain kova. Ilmeisesti heikompiakin jaksoja kauteen mahtui, mutta jo toisen kovan eurosarjan maalikuninkuus putkeen puhuu kyllä selkeää kieltä. Ja nythän sitten avautui paikka Mestareiden liigaankin - sehän oli yksi syy siihen, miksi mies Firenzestä lähti.

Toivoa sopii, että äijä on vedossa kesäkuussakin. MM:t kun eivät kuitenkaan olleet sitä aivan parasta Tonia.

Ja Ollille toki mukavia eläkepäiviä!
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Näytti Urheiluruutu sentään Kahnin jäähyväisiä ja FC Bayernin voitonjuhlia - tähän kun ei UK sitten pystynyt. Jotain hyvää siis sanottavana Ylen sporttivartistakin.

Ensi kaudella on sitten taas Champions Leaguetakin kiinnostavaa katsoa. Tällä kaudella en ole katsonut yhtään peliä alusta loppuun ja eipä moni asia tekisi enemmän gutaa kuin nähdä FC Bayern loppuottelussa kurittamassa Manchester Unitedia.

Mikäs Timo Hildebrandin tilanne nyt on?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös