1.4.2001 Ilves - Tappara

  • 8 869
  • 103

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Täysin puhdas taklaus...

KElasin tossa tuota videopätkää noin 10 kertaa hidastuksella enkä mitenkään löydä siitä ulosajon arvoista rikettä.

Minusta taklaus oli täysin puhdas ja vielä kakkosenkin jotenkuten ymmärrän koska toinen käsi hieman nousi mutta siis ulosajo oli todella naurettava tuomio.

Jani Nikolle pitäisi antaa Suomen Tyhmin Pelaaja -titteli, sen verran hän riskeeraa omaa terveyttään pelaamalla pää jatkuvasti alhaalla. Ruudun taklaus oli täysin puhdas ja Kangasniemenkin oli suhteellisen puhdas, eihän se ole heidän vika jos Nikon ajatukset ovat jossain aivan muualla kuin ympärillä olevassa lätkäpelissä.

Toivottavasti liiga lähettää kyseisille tuomareille 'terveisiä' ja muistuttaa että taklaukset kuuluvat jääkiekkoon ja vain sen takia että tyhmästi pelaava vastustaja loukkaantuu ei tarkoita sitä että taklaaja pitää heittää ulos. Toisaalta Urpo 'Ringette' Helkovaaran tuntien Kangasniemeä odottaa pelikielto ja tuomareita kunniamaininta ja finaalipeli komennus...huoh...
 

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Oikeus voitti

Teksti Tv kertoo, ettei Kangasniemelle ole tulossa lisärangaistuksia. Juuri kun olin tuolla edellisellä sivulla kerennyt kehua Tamperelaisten suhtautumista tuollaisiin ikäviin asioihin jouduin huomaamaan, että kyllä niitä katkeroituneita itkupillejä löytyy Ipaleiristäkin. Kai se vaan niin on että joka porukasta löytyy niitä jotka eivät osaa käsitellä ikäviä asioita realistisesti, vaan lohtua täytyy hakea syyllistämällä joku. Onneksi kuitenkin iso osa Ilves kannattajistakin kykeni näkemään asian todellisen laidan. Hatunnosto kuuluu näille realisti faneille.
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Re: Ei ollut ainakaan ryntäys!

Viestin lähettänyt käyttäjä velho


Katsoitkohan oikeaa taklausta? Kangasniemen taklaus ei missään tapauksessa ollut ryntäys. Vauhtihan oli kuin hidastuskuvassa.

Noissa tähän ketjuun laitetuissa videopätkissä ainakin molempia Tapparan taklauksia on hidastettu luoja tietää kuinka paljon, kun taas Hautamaan taklaus näytetään sattumalta normaalinopeudella.
 

JiVe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tottenham
Nikko

Olen nyt katsonut tuon taklauksen aika moneen kertaan ja voin vain todeta (ottamatta kantaa yhteenköön aikaisempaan tätä taklausta koskevaan kirjoitukseen) että kyllä tässä taklauksessa on ottavalla osapuolellakin vastuunsa. Tilanne näyttää tuiki tavalliselta taklaukselta, joita yleensä jääkiekko-ottelun aikana useaan kertaan nähdään. Nyt vain sattui niin että Nikko loukkaantui. On paha sanoa, että mistä hänen jatkuvat aivotärähdykset johtuvat, mutta tuossa tilanteessa hän ei todellakaan ollut ajan tasalla. Hänen oli pakko nähdä että Tappara-pelaaja on tulossa, sitä taas en osaa sanoa että odottiko hän taklausta. Jos odotti, niin aika ikävä juttu. Jos ei odottanut, niin vielä ikävämpi juttu. Joka tapauksessa Jani Nikon olisi pitänyt olla varautunut ko. tilanteessa ottamaan taklaus vastaan.

Johtuvatko nuo tilanteet sitten Jani Nikon huolimattomuudesta vai mistä, mutta ei pelaajia todellakaaan voida käskeä joka kerta kysymään, että:"anteeksi, sinä, niin, juuri sinä siellä, saisiko sinua nyt taklata?", sillä kyseessähän on kuitenkin kontaktilaji.

En tällä kirjoituksella halua missään nimessä tuoda esille omalta kohdaltani sellaista näkemystä, että loukkaantumiset olisivat hyvä asia.
 

Cube

Jäsen
Taisi Smithin kommentti kuulua; "oh, you think that´s fuckin funny?".. eli jonkinlaista keskustelua siinä Tapparan pelaajien suuntaan Smith kävi.
 

patapaita

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÄSSÄT(kultaa&kunniaa TEPSILLE)
Lehdessä Mälli väitti että Tapparan pelaajat olis naureskellu ja väittäny Nikon filmanneen.Voihan tuo tietysti olla vaan Heikin katkeraa tilitystä.
Mutta mun koukkuun se jäi.
Edelleenkään en kannata törkeätä sikailua mutta jos kerran Tapparakin on valmis pelaamaan kovaa niin siittä vaan.
Älä tee mitään mitä et halua muiden tekevän sinulle eli vähintään yks kauden päättävä aivotärähdys Tapparalle.
Ja jos sarja katkee tiistaina niin Ipalla on sitten ainakin varaa pelata ihan sääntöjen rajamailla ja vitun kovaa.
Että head up vaan Tappara-leiriin!
Ja mikä on Ässä-faniuteni ja näiden asiattomien kirjotusten yhteys niin ei mikään.Jokanen vastaa teoistaan.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Patapaita

Voiko ihminen mennä noin lapselliseksi? Jos joka kerta kostettaisiin loukkaantumiset toiselle joukkueelle eihän SM-liigassa pelaisi yhtään tervettä pelaajaa. Siis jos sattuu taklaus(mielestäni edelleen täysin puhdas) ja vastustaja loukkaantuu, niin toisen joukkueen tulisi kostaa se loukkaannuttamalla toisen joukkueen pelaaja. Siis etkös jo ymmärrä että jääkiekossa sattuu loukkaantumisia, ne ovat osa peliä, ei niitä voi lähteä kostamaan tai sitten peliä ei kutsuta jääkiekoksi vaan ultimatefightin kiekoksi. Vähän samaa tasoa jos joku astuu bussipysäkillä jalkasi päälle vahingossa, niin "toi tönäs mua, varmasti ihan tahallaan, nyt mä murjon sen polven paskaksi". Jos tätä tasoa on Suomen "jääkiekkofanit", tai edes hyvin pieni osa, niin voi elämä...
 

Sid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & Maple Leafs, Liverpool F.C.
Minun puolestani Ipa saa pelata tiistaina "vitun kovaa" - kuten patapaita asian miehekkäästi ilmaisi - ja se olisi jopa toivottavaa. Kovaa pelaaminen ja sikailu ovat kuitenkin eri asioita. Mielenkiintoinen ottelu on kauden viimeisestä paikallistaistosta tulossa.
 

axe

Jäsen
Tapparan naureskelun ja taputusten kohde

Varmastikaan niin Jukka Rautakorpi kuin yksikään Tapparan pelaaja eivät ole taputtaneet tai naureskelleet Jani Nikon loukkaantumiselle. Pilkan ja aplodien kohde oli Kangasniemen taklauksen jälkeen kuulansa totaalisesti kadottanut Ilveksen huoltaja, joka on aiemminkin paikallismatsissa kerännyt 2+20 minuuttia. Nyt kaveri oli valmis tappelemaan ketä tahansa tai vaikka kaikkia Tapparan aitiossa olleita vastaan.

Samoin Jaakko Sirenin tyhmältä kuulostava kommentointi Nikon filmaamisesta ja Tappara-fanien viheltäminen Nikolle saa ihan uudet karmit, kun ottaa tosiasiat esiin eikä lue vain Lasse Toivan ympäripuhumien ilvesläisten radiokuuntelijoiden kommentteja. Niin Siren kuin Tappara-fanitkaan eivät olleet näkemässä missä kunnossa Nikko tosiaan oli. Kaikki näkivät vain miehen makaavan jäässä niin kauan että Kangasniemi sai suihkukomennuksen ja sitten olevan valmis pelaamaan välittömästi seuraavassa vaihdossa. Emme me tienneet, ettei Nikko siinä vaiheessa tajunnut maailman menosta paljoakaan ja että taas oli syntynyt yksi valitettava aivotärähdys. Katsomoon tai Tapparan vaihtoaitioon se <I>näytti</I> filmaamiselta.

Taklattavan ja taklaajan vastuu ei tässä tilanteessa päde. Molemmat miehet tavoittelivat samaa kiekkoa. Nikko ehti ensin ja Kangasniemi taklasi. Olkapäällä. Vamma syntyi pään heilahtaessa holtittomasti laitaan, mikä kertoisi siitä, ettei Nikko ollut valmistautunut ottamaan taklausta vastaan. Kaksi kertaa aiemmin muuten eilen Nikko oli myös pää polviensa välissä laidan vieressä vääntämässä kiekon kanssa, toisella kerralla käänsi vielä selkänsäkin juuri ennen kontaktia. Niistä selvittiin säikähdyksellä. Harmi ettei selvitty kolmatta kertaa.

Janne Ojasen taklaus oli ruma. Ei kuitenkaan tahallinen vahingoittamisyritys vaan enemmänkin oma "pelästyminen" kun yhteentörmäys on tulossa. Silloin sitä nostaa kätensä vaistomaisesti eteen, kokeilkaa vaikka itse. Se ei kuitenkaan ole mikään puolustus, vaan Ojanen olisi ansainnut 2+2.

Pelin ainoa vahingoittamisyritys oli Juha Hautamaan kyynärpäätaklaus. Siinä taas Luoma näki ja osasi ottaa sen vastaan, toisin kuin Nikko aiemmin, niin ei käynyt pahemmin. Hautamaan typerä kosto ei ollut edes oikeutettu, sillä se hetkeä aiemmin tapahtunut tilanne oli ihan normaali pelitilannetuuppaus, jossa vain väänsivät 192-senttinen Mikko Luoma ja sisukas mutta silti Luoman rinnalla fyysisesti varsin puutteellinen 179-senttinen Sammalkangas. Vahvempi voitti, Hautamaa kosti suotta.

Vaan paskaako sillä. Kaikki tuo on sanottu tässäkin ketjussa sataan kertaan jo aiemmin. Merkitystä ei ole parilla taklauksella -- Jani Nikolle on, tälle playoff-sarjalle ei -- vaan vain sillä, ettei Ilves ole paikoistaan huolimatta pystynyt tekemään kuin kaksi maalia kahdessa pelissä. Tapparan paremmuuteen sarja on ratkeamassa, ei taklauksiin, kahvakiekkoon tai tuomareihin.

Toivottavasti menee kolmessa poikki. Pelkään että ei mene, sillä kokenut kettu Mälkiä on hölöpuheillaan saanut ladattua nyt joukkueeseensa sellaisen yhteishengen, että se menee läpi harmaan kivenkin. Ilves ei tule sikailemaan huomenna, mutta se tulee lujaa päälle. Riittääkö se? Näe itse samaan bat-aikaan samalla bat-kanavalla huomenna.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Videoita ei ole hidastettu propagandamaisesti

Viestin lähettänyt käyttäjä Mane


Noissa tähän ketjuun laitetuissa videopätkissä ainakin molempia Tapparan taklauksia on hidastettu luoja tietää kuinka paljon, kun taas Hautamaan taklaus näytetään sattumalta normaalinopeudella.

Videoiden "kaappaaja" kertoo Tapparan sivulla näin:

"jatkoaika.comissa joku vihjaili, että Ojasen ja Kangasniemen taklauksia olisi tarkoituksella hidastettu rajuuden vähentämiseksi. Minulla ei ole tunnaria jatkoaikaan, mutta korjaan tässä, että en ole hidastanut kumpaakaan taklausta yhtään. Tapparalaisten taklaukset vaan sattumalta näytettiin TV:ssä hidastettuna ja Hautamaan taklaus normaalinopeudella. Osittain siksi Hautamaan taklaus jäikin monilta huomaamatta."
 

Petaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Re: Jeesustelua....

Viestin lähettänyt käyttäjä eagle
Tapparasta eilen ainoastaan Ojasen temppu oli törkeä

Niin, no. Jos ei oteta huomioon koko pelityyliä, mikä sinällään on törkeää ja jääkiekonvastaista.

Jos jääkiekkoa halutaan kehittää yleisöystävällisempään suuntaan, olisi tärkeää antaa kenkää Rautakorven kaltaisille valmentajille. Rautakorpi ei ahnehdi muuta, kuin voittoa ja keinot sen saavuttamiseksi ovat vapaasti käytettävissä. Kaikki rakastavat voittamista, mutta toisille se tuntuu olevan pakkomielle. Niin suuri pakkomielle, että muilla ihmisillä ja säännöillä ei ole enää mitään väliä.

Tiedättekä missä istuu paljon ihmisiä, jotka eivät piittaa säännöistä sen enempää kuin muistakaan ihmisistä? Nokalla, Sörkassa ja Riihimäellä!

Mietin mikä mahtaa olla Rautakorven henkilököhtainen taruma. Mikä on ollut se tekijä, joka on saanut ihmisen noin piittaamattomaksi kaikista yleisesti hyväksytyistä normeista. Mietin, mutta en tahto tietää... säälin.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Taitaa olla joillekkin Ipa faneille shokki...

kun vastustaja ei lähde Mälkiän 'maila kainaloon' pelityyliin vaan pelaa peliä nimeltä jääkiekko johon sisältyy taklaukset.
 

Matti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Re: Tapparan naureskelun ja taputusten kohde

Viestin lähettänyt käyttäjä axe
Toivottavasti menee kolmessa poikki. Pelkään että ei mene, sillä kokenut kettu Mälkiä on .... saanut ladattua nyt joukkueeseensa sellaisen yhteishengen, että se menee läpi harmaan kivenkin. Ilves ei tule sikailemaan huomenna, mutta se tulee lujaa päälle. Riittääkö se?
Amen
 

Iso-Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Re: Taitaa olla joillekkin Ipa faneille shokki...

Viestin lähettänyt käyttäjä Daespoo
kun vastustaja ei lähde Mälkiän 'maila kainaloon' pelityyliin vaan pelaa peliä nimeltä jääkiekko johon sisältyy taklaukset.



Ei Ilves pelaa kahvakiekkoa. Kuten ei HIFK, TPS, Jokerit tai Kärpätkään. Katso runkosarjan jäähytilastoja ja vedä oikeat johtopäätökset, Tappara on kahvakiekkojoukkue.
Jokainen joka on nähnyt Tapparan pelaavan, on huomannut miten mailalla vastustajan vauhti ja liike estetään, heti hyökkäyspäästä alkaen.
 

patapaita

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÄSSÄT(kultaa&kunniaa TEPSILLE)
Kiitos Eaglelle holhouksesta.
Niin kuin seuraava kirjoittaja pian kirjoittikin niin ehkä sikailua ei kannata aloittaa muttta kun kovalla vauhdilla taklaa kovaa niin kaikkea voi sattua.Ja luulisi Ilveksellä hieman olevan halujakin kovaan fyysiseen peliin.Kuten muutamat Tappara-fanit ovat kommentoineetkin niin tuollaiset Kangasniemen tyyliset niitit on sallittuja eli siittä vaan ajelemaan, kovaa mutta puhtaan reilusti!
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Iso-Erkki

Väitätkös ihan oikeasti että joku SM-liigan seuroista ei pelaisi kahvakiekkoa... kaikki pelaa, surullista, mutta totta. Toisekseen tuskin ihan tyhjästä on tullut Ilveksen (ja varsinkin Mälkiän) maine kahvakiekosta. Turha yrittää liata muitten pesää, jos oma on likainen.
 
Suosikkijoukkue
Ilves
Katseet uuteen päivään

Itse katselen näitä pelejä Ilvessimmulasien lävitse ja en todellakaan ymmärrä ilvesläisten vaahtoamista Kasgasniemen puhtaasta taklauksesta, Ojasen filmaamisesta, Tapparan mailahäirinnästä tai Rautakorven mielenliikkeistä. Nykypäivän SM-liigassa säännönmukaisesti kahvaa se joukkue joka on potkun jäljessä. Tepsikin kahvaisi, jos vastustaja pystyisi luistelemaan sen viisikkopuolustuksen sekaisin. Väsynyt Ilves kahvasi lauantaina aivan yhtä törkeästi kuin Tappara sunnuntaina. En toisaalta muuten ymmärrä myöskään tapparalaisten vaahtoamista Hautamaan kyynärpäätaklauksesta, vaikka se kenties olikin sunnuntain törkein veto.

Katseet pitäisikin luoda tähän iltaan, sillä tulossa on tämän kauden kovin paikallisvääntö. Ilveksen kannattajien pahaa oloa ei auta ollenkaan se, että ruoditaan Tapparan koiruudet läpi tuhanteen kertaan. Tappiolukemat 1-5 ja 1-4 ovat erittäin tylyt. Jotain aivan uutta on keksittävä tai muuten kuuluisa noutaja tulee.
 

velho

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, sympatiat HIFK:lle
Re: Nikko

Viestin lähettänyt käyttäjä JiVe
Olen nyt katsonut tuon taklauksen aika moneen kertaan ja voin vain todeta (ottamatta kantaa yhteenköön aikaisempaan tätä taklausta koskevaan kirjoitukseen) että kyllä tässä taklauksessa on ottavalla osapuolellakin vastuunsa. Tilanne näyttää tuiki tavalliselta taklaukselta, joita yleensä jääkiekko-ottelun aikana useaan kertaan nähdään. Nyt vain sattui niin että Nikko loukkaantui. On paha sanoa, että mistä hänen jatkuvat aivotärähdykset johtuvat, mutta tuossa tilanteessa hän ei todellakaan ollut ajan tasalla. Hänen oli pakko nähdä että Tappara-pelaaja on tulossa, sitä taas en osaa sanoa että odottiko hän taklausta. Jos odotti, niin aika ikävä juttu. Jos ei odottanut, niin vielä ikävämpi juttu. Joka tapauksessa Jani Nikon olisi pitänyt olla varautunut ko. tilanteessa ottamaan taklaus vastaan.

Johtuvatko nuo tilanteet sitten Jani Nikon huolimattomuudesta vai mistä, mutta ei pelaajia todellakaaan voida käskeä joka kerta kysymään, että:"anteeksi, sinä, niin, juuri sinä siellä, saisiko sinua nyt taklata?", sillä kyseessähän on kuitenkin kontaktilaji.

En tällä kirjoituksella halua missään nimessä tuoda esille omalta kohdaltani sellaista näkemystä, että loukkaantumiset olisivat hyvä asia.

Tässä oli mielestäni paras Kangasniemi/Nikko casea koskeva kirjoitus. Siihen ei voi muuta lisätä kuin korkeintaan just niin! Ettei vaan Nikon ajukoppaan kohdistuneet tällit jatkuvasti hidastaisi tai muutoin vaikeuttaisi nopeassa pelissä edellytettävää huomio- ja reaktiokykyä. Iltis tiesi kertoa, että aivotärähdys oli Nikolle jo neljäs ja että Nikko ei ole edes harkinnut jääkiekon lopettamista!
 

axe

Jäsen
Velaatan kanuunan kirjoitus oli loistava. Tässä vaiheessa kautta ei kesken jännittävien pelien sellaista testiä pysty tekemään, mutta kehottaisin joskus menemään jääkiekko-otteluun niin että kääntää ennakkoasenteensa toisin päin. Omasta joukkueesta tulee aina ajateltua "no kai tosta olisi voinut jäähyn antaa mutta onneksi ei antanut ja kyllähän vastustaja rikkoo enemmän", ja vastustajaa vastaan on sitten aina se pyhä viha päällä, että joka ainoa kontakti ja mailannousu nähdään puolirikollisena teurastusyrityksenä, ja on käsittämätöntä ettei niitä vihelletä. Joku kerta hallissa kannattaakin ihan systemaattisesti huomioida oman joukkueen jokainen pienikin mailallakolhaisu ja muut eikä vähätellä niitä mielessään, ja ai että kun se peli alkaakin näyttää erilaiselta. Ei me enää ollakaan niin puhtaita pulmusia kuin miltä on aina tuntunut.

Tuo ennakkoasenne oli hyvin havaittavissa meistä tapparalaisista Lukko-sarjassa. Kaikki (minäkin) olivat varmoja, että Lukko käyttää kaikki keinot voittaakseen, maalivahtia ajellaan, mailalla hakataan, peliä viivytetään, roikutaan, kahvataan jne. ja hyvin iso osa Tappara-faneista myös sitten näki Lukon tekevän niin noissa kolmessa pelissä. Lukko pelasi kuitenkin ihan normaalia peliä eikä törkeillyt juuri yhtään. Mutta kun on ennakkoon päättänyt näkevänsä sikailuja niin näkeehän niitä sitten.

Sama toistuu Ilveksellä nyt. Asenteet on saatu muokattua siihen, että Tappara on saatanallisen rumasti pelaava joukkue ja Ilves on kaunis, parhain, siistein ja ylivoimaisin (copyright by Hade), ja sitten vielä kun istutaan lähellä D1:stä (eiku D4?), niin alkaahan Tapparan peli näyttää todella törkeältä siinä huudossa. Siellä kun ihan myönnetysti pyritään vaikuttamaan tuomareihin huutamalla jäähyä joka ainoasta Ilves-pelaajan kaatumisesta ja vastaavasta, niin siinä yleisessä hölmössä mölinässä varmasti alkaa jokaisen asenne väkisin kääntymään siihen suuntaan, että ei taaskaan jäähyä vaikka oli selvä paikka.

Oikeasti se kaikki on vain tapa käsitellä omaa pettymystä. Toivottavasti samaa itkua ja valitusta saa kuulla tänä iltanakin.
 

Mad Dog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
mm. axelle...

"Siihen loppu Nikon pelit! He-le-ve-tin hyvä!!!" noin hehkutti edessäni Tapparan kannattaja vaimolleen viime sunnuntaina. Tällä muistumalla en millään tavoin pyri esittämään, ettei vastaavaan voisi syyllistyä (tapparalaisen loukkaantuessa) myös ilvesläinen.

Mutta sen kuitenkin totean, että on siinä jotain hyvin surullista, kun urheilu menee niin kovaksi, että vastustajat koetaan vihollisiksi, eikä heitä enää pystytä näkemään ihmisinä.

Axen mietteissä on paljon perää. Yksikään fani ei pysty näkemään peliä objektiivisesti - ja jotkut näkevät pelitapahtumat aivan uskomattoman subjektiivisesti.

Itse asiassa kysyn kuitenkin axelta, mitä mieltä olet Tarvaisen Jussin mailahäirintä-pelistä. Onko se sinun silmiesi läpi nähtynä kaikin puolin moitteetonta? Ja kun varmaan näet minua paremmin ilvesläisten sääntörikkomukset, niin kuka on Ipassa on vielä paljon Jussia taitavampi venyttämään sääntötulkintoja juuri tällä osa-alueella?
 

tsei_tsei

Jäsen
Kaikkihan täällä on jo sanottu, mutta vastailenpa siltikin. Eli vielä tuosta moderaattorin tittelistä, kun se tässä formaatissa oikein näkyykin, niin osallistun keskusteluun aivan normaalista, kuten theref, JanJ ja muutkin, mutta samalla tarkkailen asiattomuuksia. Tuolla kommentillani Nikkoa koskien ei ollut tarkoitus mitenkään loukata - päinvastoin. Itse pidän Nikkoa loistavana pelaajana, ja toivoisin vastaavanlaisen pelimiehen pelaavan myös Tapparassa, Mäntylä lienee ominaisuuksiltaan lähimpänä.

Mutta Nikon on opittava pitämään huolta itsestään kaukalossa. Kangasniemen täysin puhdas taklaus (näin tilanteen jo pelissä hyvin, Kangasniemen olkapää osui Nikkoa ylävartaloon/päähän) aiheutti Nikolle aivotärähdyksen, vaikka tuollaisessa tilaanteessa vielä usein taklataan. Jos tämä olisi ensimmäinen kerta Nikon kohdalla, niin asian voisi ohittaa olankohautuksella ja tokasemalla "paska säkä". Nikko kuitenkin sai jo ties kuinka monennen aivotärähdyksen.

Itseäni ihmetyttää myös suuresti tämä koko viestiketju ja erityisesti ne monet henkilöt, jotka vetävät johtopäätökset Tapparan pelityylistä. Mielestäni varsin puhtaasta ottelusta tehdään joku suuri sikailuottelu. Toisessa viestiketjussa puhutaan jo Tapparan "kaikki ei pelaa - ainakaan vastustajalla" -tyylistä. Nyt alan pikkuhiljaa ymmärtää miltä helsinkiläisistä välillä tuntuu. Tapparahan on saanut varsin pitkään olla täysin rauhassa negatiiviselta kirjoittelulta, mutta menestyksellä lienee hintansa. Se että Tappara olisi aloittanut jonkun sikailulinjan, mitä toteutetaan pudotuspeleissä, kun tuomarit eivät kuitenkaan uskalla viheltää, on naurettavaa.

Tappara on pelannut samalla tavalla koko kauden ja on toki ollut jäähypörssin kärkipäässä. Tapparan kohdalla toisinkin esiin termin aktiivinen häirintä kuin kahvakiekko. Tapparan pelaajat koukkivat, hakkaavat mailaan ja käyvät aggressiivisesti vastustajan kimppuun - erityisesti karvatessa. Tämä on kuitenkin mielestäni kaukana kahvakiekosta. Mielestäni samanlaista peliä esittää HPK-ketju, erityisesti Hentunen, ja mielestäni tuon ketjun pelityyliä pidetään jonkinlaisena ihanteena. Ilves-fanit ovat ilmeisesti eri mieltä, sillä pienikin koukku sai aikaan jo naurettavaksi käyvän vihellyskonsertin.

Kahvaamisella käsitän sen pelityylin, että peruutellaan keskialueelle ja pyritään ottamaan mies virveliin ja täten vauhti pois. Kahvaaville joukkueille ei ole ikinä hyötyä kovasta vauhdista. Tappara kuitenkin pyrkii pitämään juuri vauhtia yllä, vaikkakin oli sunnuntain pelissä yllättävän passiivinen. Tapparan peliin kuuluukin aktiivinen mailahäirintä, joka on toki säännöissä kiellettyä, mutta huomattavasti vähemmän vahingollista jääkiekolle kuin varsinainen kahvaaminen.

Lisäksi voisin sanoa, että kahvaamalla ei ole ikinä voitettu mestaruutta, ja himmeemmistä mitaleistakaan en olisi niin varma. Aktiivinen pelityyli on voittanut passiivisen sumputuksen yhdistettynä kahvaamiseen. TPS:kin osaa pelata todella passiivista kiekkoa ja rikkoa juuri sopivasti, mutta se ei ikinä menestyisi ilman liikettään.

Jotain muutakin sanottavaa oli, mutta juuri nyt en muista mitä.
 
Suosikkijoukkue
Ilves
Parhaimmillaan Tappara pelaa valtakunnan parasta kiekkoa ja alavireisenäkin se pyrkii voittamaan ottelun kuin ottelun. Parhaimmillaan Jussi Tarvainen on kentän kuningas - liigan paras laitahyökkääjä ja huononakin päivänä Tarvainen tekee kaikkensa joukkueensa eteen. Sunnuntaina Tappara oli alavireinen vastustajaan verrattuna eikä Tarvainenkaan dominoinut kuten aikaisemmin pudotuspeleissä. Ja sunnuntain perusteella kaiken maailman asiantuntijat leimaavat Tapparan liigan pahimmaksi kahvaajaksi ja Tarvaisen varsinaiseksi Luciferiksi tällä saralla! Katsellaan niitä otteluita. Tapparasta voisi löytää muutaman herran, joiden pelityyliin kahvaus luo leimaa (Ojanen jr, Vertala, Siren), mutta Tarvainen ei mielestäni näihin kuulu. Vaikka Tappara kahvaisi tänään kuin viimeistä päivää ja voittaisi, ei kukaan ilvesläinen voi väittää, etteikö Ilves oli hävinnyt paremmalleen.
 

Gagarin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Hei taas kaikki, kun tämän kirjoitan niin jälleen saan pari kolme minuuttia kulumaan kohti illan ottelua.

Loistavaa että on päästy pikku hiljaa keskustelemaan jälleen jääkiekosta. Ilveksen palstallakin oli jonkun nimimerkin (enpä nyt muista enkä jaksa tarkistaa kenen) kirjoitus jossa analysoitiin sitä, miksi Ilves Tapparalle on hävinnyt ja mitä pitää tehdä jotta jatkossa näin ei käy. Keinot olivat juuri sellaiset kuin itsekin sanoisin, ja jos Ilves niitä onnistuu noudattamaan niin sarja voi hyvinkin pitkittyä. Aika paljon tämän illan matsiin ratkeaa myös siinä, miten hyvin Ilveksen valmennusjohto on saanut kuohunnan laantumaan / kanavoitua oikein illan peliä varten. Mikäli Mälkiä, Tammi & pahamaineinen Jansson lyövät löylyä samaan tahtiin kuin sunnuntaina, niin ei Ipalle kunnian kukko laula. Ihmettelen jos Janssonia ei ole pantu hyllylle noiden tempausten jälkeen. Ei ole mitään järkeä pitää paikalla miestä joka sekoittaa pelaajien päät räyhäämisellään. Tänä iltana ei Ilveksellä ole varaa ottaa turhia toimihenkilö-kakkosia.

Velaatan kanuunalle (hm, hm) vielä sen verran, kun itsekin syyllistyin Hautamaan taklauksesta poraamiseen, että tähän poraamiseen oli tasan kaksi syytä: 1) hirveä poru Kangasniemen taklauksesta ja 2) Hautamaan jeesustelu Tulosruudussa. Varsinkin jälkimmäinen pisti sapen kiehumaan: mies puhelee miten päähän kohdistuvat taklaukset pitäisi karsia, ja "me onnistuttiin aika hyvin hillitteen ittemme", kun on itse ottanut typerän jäähyn (jonka aikana peli ratkesi) päähän kohdistuneesta taklauksesta. Jos näitä kahta syytä ei olisi ollut niin tuskin olisin kirjoittanut Hautamaan touhuista yhtään mitään.

Nostan nyt esiin mieleeni tulevia asioita mieleeni tulevassa järjestyksessä koskien illan peliä:

- Molemmilla joukkueilla hermokontrolli, ja sillä joukkueella joka ei ensimmäisenä menetä hermojaan erityisesti (kostamatta jättäminen)

- Maalivahtipeli, Ilveksen maalivahtivalinta (ihme jos ei kohdistu Pitkämäkeen). Helppoja maaleja ei ole varaa päästää.

- Keskialueen ylitykset / vastahyökkäykset: Kahdessa aiemmassa pelissä Ilvekseltä luvattoman heikkoa ja hidasta, ja näistä Tappara pääsi usein nopeisiin kääntöihin.

- Viimeistely, totta maar, Tapparallakaan ei ole varaa hukata paikkoja entiseen malliin, eikä Ilveksellä ole varaa ampua läpiajosta metrin yli.

- Alivoimapeli, siniviivan tukkiminen alivoimalla: molempien joukkueiden ylivoima on tappavaa jos pakkopeli saadaan käyntiin.

- Tapparan asenne, "ollaanko" jo finaaleissa (veljen kanssa eilen ajeltiin autolla ja sieltä sattui tulemaan laulu jossa laulettiin "takki auki huomiseen", toivottavasti Tapparan kopissa ei ole tämä hitti ollut pääosassa).

- "Kakkoskentät" eli Janne Ojasen ja Tommi Miettisen kentät.
 

axe

Jäsen
Vastaan Mad Dogille

Kun suoraan kysytään, niin suoraan vastataan. Ei tässä mitään zztoippareita olla!:)

Niin, minä olen joskus melko kauan sitten nimennytkin Tapparan pahimmat mailankäyttäjät, ja niissä oli mukana myös Tarvainen. Muita nimeämiäni olivat mm. Uhlbäck, MOjanen ja Vertala, jotka on tässäkin ketjussa jo mainittu. Tarvainen todella pelaa erittäin aktiivista mailahäirintää, mutta jäähysarake näyttää pudotuspeleissä edelleen nollaa. Miksi? Koska Jussi häiritsee lähinnä kiekollisen pelaajan mailaa, ei hänen kainaloitaan, käsiään tai housunkaulusta. Keppi on koko ajan huitomassa ja häiritsemässä naapuria, mutta toistaiseksi se on pysytellyt suurimmaksi osaksi myös vastustajan mailassa.

Minä en tiedä mitä säännöt tarkalleen ottaen tuosta sanovat. Onko se mailasta kiinnipitäminen, jos lukitsee omalla lavallaan vastustajan mailan niin ettei hän pysty tekemään sillä mitään? Onko se huitomista, jos lyö lujaa mailanvarteen? Se mua Tarvaisen(kin) mailahäirinnässä ottaa eniten päähän, että mailalla lyödään todella lujaa. Vaikka sen tarkoituksena onkin lyödä naapurin mailaan, niin jonain päivänä se ei siihen osu ja sitten paukkuu peukaloita poikki.

Jos kysytään Ilveksestä nimiä, niin en minä kehenkään vastaavanlaiseen mailallalyöjään ole kiinnittänyt huomiota, mutta kun kahvakiekosta ja estämispelistä puhutaan, niin silloin voi nimetä koko Ilveksen pakkikaluston, kärkiniminä Tomi Pettinen ja kolmen metrin mailansa kanssa Matt Smith. Omaa kiekollista pakkikaveria kyllä suojellaan karvaajalta estämällä, repimällä, työntämällä mailaa jalkojen väliin välillä ihan puhtaisiin painiotteisiin mennen. Se on muuten karmea suuntaus, johon syyllistyy tällä hetkellä suunnilleen kaikki nuoret puolustajat. Katsokaa noita SM-liigan konkaripakkeja tai ulkomaalaisia pakkeja, niin kyllä hekin blokkaavat vastustajan karvaajia, mutta he tekevät sen hyvin valituilla luisteluradoilla. Nuoret suomalaiset pakit taas seisovat paikallaan ja alkavat ihmeelliseen pystypainiin. Jos Tapparasta esimerkin haluatte, niin Pekka Saravo, jonka jäähyminuuteista aivan valehtelematta yli 90% on tullut kiinnipitämisestä tai mailasta kiinnipitämisestä.
 

Gagarin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Saravon huima nousu epävarmasta keltanokasta luottopakiksi on kieltämättä aika paljon tapahtunut siten että on löydetty konsteja joilla paikataan pelitaidossa olevat puutteet. Yksi näistä on vastustajan sitominen molemmin käsin.

Seuraava ei nyt liity suoranaisesti Tappara-Ilves-pariin:

Mitä kahvakiekkoon yleensä tulee, niin siinä olen aina ollut ja olen edelleen sitä mieltä, että vastuu on tuomareilla. Siitä ei voi pelaajia syyttää, jos voiton tavoittelemiseksi käytetään kahvausta ja mailahäirintää, jos tuomarilinja sen sallii. Tässä ei voida puhua mistään "toisten pelaajien kunnioittamisen katoamisesta", koska harvemmin kahvaamisen seurauksena kukaan loukkaantuu. En kertakaikkiaan ymmärrä miten joka vuosi tästä puhutaan eivätkä tuomarit ikinä tunnu saavan mitään aikaan.

Ja älkääkä väittäkö etteivät tuomarit voisi saada mitään aikaan vaikka haluaisivat, koska valmentajat poraavat ja pelaajat pelaavat kuitenkin siten kuin pelaavat. Aina välillä näkee matseja, joissa heti alussa otetaan muutama yleensä sormien läpi katsottava kahva pois, ja katso: näissä peleissä kahvataan jatkossa vähemmän. Tämä on ainakin minun kokemukseni. Kyllä pelaajat osaavat sopeuttaa pelin siihen linjaan mikä pelissä on, kunhan linja on olemassa ja selkeä. Tietenkin linjaa pitää sitten toteuttaa alusta loppuun samalla tavalla eikä viheltää kahvoja pois vain ekassa tai vain kolmannessa erässä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös