Ihan mielenkiintoinen keskustelu. Ensinnäkin on pakko todeta, että Rami on Rami ja tulee aina olemaankin. Tottakai hän puhuu omaan pussiin. Kenen muun pussiin hänen edes pitäisi puhua? Aina Ramin jutuissa on värikynää mukana, mutta kyllä hänen ajatuksistaan löytää myös ajattelemisen arvoisia asioita, jos niitä haluaa löytää.
Toivon ja uskon, että tulevalla kaudella laidat saa paukkua ihan oikeasti viime kausia enemmän. Ei se ole ollut, eikä tule olemaankaan jääkiekon edun mukaista, että pilli soi puhtaista taklauksista.
Pitää myös muistaa, että puhdaskin taklaus voi olla äärettömän kova niitti. Iso, vahva, hyvän tasapainon ja liikkuvuuden omaava pelaaja, joka osaa taklata tekee usein pahaa jälkeä, kun vastassa on pieni, heiveröinen, huonon tasapainon omaava pelaaja, joka ei täysin ymmärrä miten jääkiekkoa tulee pelata. Fysiikan lait täytyy pitää mielessä. Yleensä pieni mies kerää rojujaan kaukalosta, kun iso ja pieni joutuvat törmäyskurssille. Ei voi lähteä siitä, että taklaaja kantaa vastuun seurauksista. Taklaaja kantaa vastuun teoistaan. Aivan kuten taklattavankin pitää kantaa vastuu omista teoistaan. Viime vuosina vaan on ollut sellainen tyyli, että taklaaja kantaa vastuun seurauksista ja monesta muustakin asiasta. Seurauksia ovat sitten eräät nimeltä mainitsemattomat pelaajat vielä lisänneet kieriskelemällä kaukalossa futiskenttien tyyliin. Äärimmäisen vastenmielinen näky.
HIFK:sta voisi nostaa esiin esimerkkejä, mutta aivan vastaavia esimerkkejä löytyy muualtakin. Nostetaan esiin vaikkapa Turussa vaikuttanut Aki Berg, joka kärsi kohtuuttomasti isosta koostaan ja siitä, että hän todella halusi jakaa kovia taklauksia. Osa oli vääriä, kyynärpäät nousivat liian korkealle ja muuta vastaavaa. Mutta joukossa oli myös iso nippu täysin puhtaita taklauksia. Berg lähti jäähylle, koska selässä luki Berg ja koska hänen (iso mies) taklauksestaan vastustaja (pieni mies) lähti kuuta kiertävälle radalle. Pieni mies taas saattoi kelata hirveän vauhdin ja taklata Bergiä (ryntäys), mutta jäähyä ei tullutkaan, koska Berg ei ollut taklauksesta moksiskaan. Rapakon takana Bergin peli ei ole mitenkään poikkeuksellisen kovaa, eikä hänen taklauksensa johda mihinkään jatkuvaan jäähykierteeseen. Pikemminkin päävalmentaja käy sanomassa, että voisit taklata vähän enemmän ja kovempaa.
HIFK:n junnuharkkoihin voi tulla katsomaan miten junnuille jo opetetaan pitämään pää ylhäällä ja seuraamaan peliä oikeasti, olemaan jatkuvasti tilanteen tasalla. Sm-liigassa pelaavan ammattilaisen täytyy ymmärtää sen verran jääkiekosta, että kaukalossa pelataan jääkiekkoa ja jos välttämättä haluaa mennä laidan viereen ihailemaan omia luistimiaan, niin se kannattaa tehdä ottelun jälkeen.
Jos laidan vieressä nysväämällä saadaan vastustaja jäähylle tai mahdollisesti jopa pois pelistä, niin tottakai sitä kannattaa ryhtyä hyödyntämään mikäli pelityyli ei merkitse omalle joukkueelle mitään. Siitä vaan pojille virkkuukoukut käteen ja virkkaamaan laidan viereen. Itsestäänselvää on tietenkin se, että juuri ennen taklausta naama käännetään katsomoon päin ja katse pidetään tiukasti virkkuukoukuissa. Sen jälkeen voidaankin odotella, että mistä löytyy joku Ruutu tai vastaava, joka vetää pommin loppuun asti ja lähtee suihkuun. Tämän jälkeen kauhistellaankin viikkotolkulla hallituksessa asti, että miten hirveän väkivaltaisia pelaajia SM-liigassa pelaakaan. Sillä nyt ei ole mitään väliä, että kyseiset kauhistelijat eivät välttämättä ole ikinä edes käyneet katsomassa SM-liigaa.
Jos loukkaantumisia oikeasti halutaan vähentää vahingoittamatta lajia nimeltä jääkiekko, niin silloin kannattaa aloittaa loukkaantumisten vähentäminen esimerkiksi siitä, että pleksit eivät ole kuin sementistä tehtyjä. Mikäli taas halutaan vähentää loukkaantumisia siitä riippumatta, että miten jääkiekolle käy, niin siihen ei ole mitään tarvetta. Meillä on jo kaukalopallo. Jääkiekkoa ei ole pakko pelata tai seurata, jos loukkaantumisriski on joidenkin mielestä kohtuuttoman suuri. Täytyy tosin pitää mielessä, että kaukalopallossakin tapahtuu loukkaantumisia. Vaikea tilanne on myös siksi, että kotiinkaan ei kannata jäädä, koska tilastojen mukaan suurin osa ihmisistä kuolee kotiinsa.