Havaitsin, että Ribeiran mustekalaa maustekastikkeessa -säilykepurkin anti sopii erittäin moneen paikkaan: jauhelihakastikkeen lisukkeeksi, pitsoihin, pastakastikkeisiin, broilersuikale-riisivuoan lisäelementiksi ja niin edelleen. Maksaakin vain euron verran per säilyke. Saa ainakin S-ketjun kaupoista (lähikauppa Salesta ja Prismoista ainakin). Olenpa tuota vetänyt joskus frutti de mare -henkiseen salaattiinkin.
Lisäksi on pakko todeta, että anjovis/ravintolasillifileet ja/tai matjes-silli sopivat oikeastaan mihin tahansa. Varsinkin lihan kanssa silliviipale antaa mukavan suolaisen säväyksen, ja samoin voileipä saa ihan uutta potkua, jos pistää silliviipaleen päälle. Leipien voitelussa olen nykyään luopunut tyystin margariineista sun muista ja pistän lähes pelkästään valko- ja sinihomejuustoa leivän päälle. Valkohomejuuston päälle esimerkiksi kurkkuviipale, salamiviipale, sillinpala ja/tai joko mätitahnaa tai aitoa mätiä. Jos jaksaa, niin sitten vielä keitetty kananmunan viipale. Tuollaisia kun heittää kitusiin, niin eipä siinä paljoa muuta tarvitse vähään aikaan syödäkään.
Toki myös smetanaa voi ylistää loppumattomiin. Korvaa monessa tapauksessa kerman, ja antaa vähän jämäkämmän maun. Edellämainittuun broilersuikale-riisivuokaan purkki smetanaa mukaan, niin maku on oikein mainio.