”Ei lajill' väliä” – mitä HIFK merkitsee sinulle seurana?

  • 368 964
  • 1 768

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt kaikki punasydämet kättä lompakolle, jotta saadaan tämä hieno projekti toteutumaan!

Ellen nyt ihan väärin muista tuo toinen tekijä Henri Tötterman kirjoitteli aikoinaan HIFK-futiksen kotisivulle ansiokkaita historiakatsauksia ja muita artikkeleja sekä esimerkiksi jalkapallon 100-vuotisvuosikirjaan (2007) ansiokkaan ja pitkähkön historiikin IFK:n ja yleensäkin stadilaisen jalkapallon historiasta. Hyvä kirjoittaja, toivottavasti kampanja menee läpi. Ainakin on alkanut ihan kohtalaisen hyvin, kun parissa päivässä on yli neljännes minimitavoitteesta täyttynyt.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Nyt kaikki punasydämet kättä lompakolle, jotta saadaan tämä hieno projekti toteutumaan!


Homma etenee hyvin, muutamassa päivässä alkaa olemaan puolet minimitavoitteesta kasassa. 50 osallistujaa toistaiseksi, eiköhän tuplat löydy muutamassa päivässä.
 

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pitää se kuitenkin tänne päivittää, jos ei muuta niin naapurin muoviseuran (-seurojen) täällä puolen jatkoaikaa viettävien kannattajien asemoimiseksi omalle paikalleen - jälleen hyvä HIFK-päivä. Eilen lätkän ja futiksen voittojen lisäksi Kalevan kisoissa kunnostautuivat erityisesti Back (kultaa), Kemppinen (kultaa) ja Lehikoinen (hopeaa), tänään Nea Mattila yllätysmestaruudellaan. Loistavaa. Urheilun suurkuluttajana on hauskaa, kun on aina joku, jota kannattaa, automaattisesti.
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Sääli tämä korona-aika ja rajoitusten kanssa veivaaminen. Tänäänkin Boltilla vain 1251 katsojaa, vaikka HIFK on tällä kaudella pelannut miellyttävää futista ja pärjää odotuksiin nähden todella hienosti. Ylempi jatkosarja, vai mikä Mestaruussarja se nyt onkaan, kutsuu näillä esityksillä.
Uskon, että normiaikana IFK keräisi huomattavasti enemmän katsojia, koska potentiaalia on. Sen näkee kuitenkin derbyissä, että punaisten kannattajia myös futiksessa on paljon.
Toivotaan, että futiksen puolellakin saataisiin talous kondikseen, sekoilu loppumaan ja jonkinlaisen jatkuvuuden kautta jengiä katsomoon.
Meininki matseissa on yleensä todella hyvä. Kuten tänäänkin.
Tietenkin ymmärrän myös sen, että a) kaikkia ei kiinnosta futis ja b) ovat Klubin kannattajia, vaikka lätkässä punaista tunnustavatkin.
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Kahden matsin taktiikalla tänään. Futiksen puolella IFK skarppasi ja paineli 0-1 -tappioasemasta 3-1 -johtoon. Toinen puoliaika vielä pelaamatta

E. Ei lisämaaleja, pointsit jää Stadiin lukemin 3-1.
 
Viimeksi muokattu:

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Duunaan tänne kuitenkin snadin muistutuksen, kun olen itse menossa, että tänään 22.9. pelataan futiksessa Derby Klubia vastaan klo 1830 - on vierasmatsi, joten voi olla, että on mennyt monelta ohi, etenkin kun esim. HS ohitti koko tapahtuman.

Matsihan on sikäli mielenkiintoinen, että molemmat paarustavat otteluruuhkassa ja snadissa pelillisessä aallonpohjassa, mutta molemmille matsin lopputulos on sarjasijoituksen kannalta tärkeä - Klubi taistelee mestaruudesta, HIFK jopa pronssista.

Flabat kuuntelemaan komeinta HIFK-laulamista:

Ja snadi ennakko matsiin Yleltä teloitukselta pelastuneen maalinsylkijä Kei Kamaran henkilökuvan muodossa: Lapsena kapinallisten teloituksen todistanut Kei Kamara, 37, näkee siitä yhä painajaisia – nyt hän on Suomessa edustaakseen maata, josta pakeni
 
Viimeksi muokattu:

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tästä saavutettiin minimitavoite nyt, joten voi alkaa sitten joskus odottelemaan postia, hieno homma.
Onkohan tuota promottu jossain viimepäivinä vai onko jengi muuten vain jättänyt panoksensa viimetippaan? Eteni nuo viimeiset sataset ennen minimitavoitetta niin piinallisen hitaasti, että pelkäsin jäävän tavoittamatta, mutta nyt mennään jo komeasti yli. Mutta siitä vaan edelleen ostamaan, varsinaiseen tavoitteeseen on edelleen matkaa.

Facebook-sivulla on näytteitä kirjasta ja ainakin oma nälkä kasvaa niitä katsellessa. (E: esikatselu näyttää "kirjaudu sisään", mutta kyllä se ainakin minulle näkyy ilman tunnuksia. Niitä ei ole, eikä tule.)


Hieno päivä kaikilla tavoin HIFK-futiksen kannalta.
 

Bromse

Jäsen
Olipahan taas yksi upea päivä Klackenin huutomyrskyssä, kun tälläkin palstalla mielipahaa nostattaneen termin jäsenistöt klubirunkkarit jäivät punaisten jalkoihin. Stadin derby on kyllä mahtava esimerkki siitä mitä henki vs materia ja taistelutahto joukkueen sisällä konkreettisesti tarkoittaa. Vaikka IFK pelaakin Veikkausliigahistoriansa parasta jalkapalloa, on se silti materiaaliltaan (paperilla) täysin naapurinsa varjossa, mutta ei näistä peleistä vaan koskaan tiedä.

Vaikka tänään ei saatu täyttää kokonaan FinskiSoneraTeliaBoltia, niin onhan Stadin derbyt vaan upeita tapahtumia. Toivottavasti päästään vielä joskus näkemään se tilanteessa missä molemmat taistelee mestaruudesta.

edit. Olisi mennyt myös nyt just hymyilyttää -ketjuun, missä matsia onkin jo nostettu framille.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Olipahan taas yksi upea päivä Klackenin huutomyrskyssä, kun tälläkin palstalla mielipahaa nostattaneen termin jäsenistöt klubirunkkarit jäivät punaisten jalkoihin.

Tässä on kyllä saanut kokea hienoja hetkiä viikon sisään. Viime viikolla ensi kertaa Nordiksella pitkästä aikaa, ja eilen tämä. Koin aivan massiivista hyvän olon tunnetta kun Kamara painoi jälkimmäisen häkin Klackenin edessä. Musta taivas, punaiset soihdut. Ei paljon parempaa voi olla.
 

Paha Elvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Kun HIFK aikanaan nousi Veikkausliigaan, mä mietin mitä jengiä kannattaa. Olin ekassa HIFK-fanclubissa silloin -89 ja ekoilla vierasreissuilla, siis lätkässä tietenkin. Pelasin futista Klubissa ja ihan o.k. tasolla A-junnuihin asti (naiset ja bisse pilasivat urani, ei laiskuus :)

Kausarilla kävin Klubin peleissä, mutta IFK:n futista kävin Bolliksella tsiigaamassa jo kasarilla. Ja Stadin Kingien menoa olen seurannut jo kolmosdivarissa, kun kavereita pelasi vastapuolella ja ihmetteli sitä mieletöntä meininkiä, mikä oli aivan uutta suomifutiksessa. Omat skloddit vein tsiigaamaan IFK;n peliä Talin nurtsilla kakkosdivarissa. Nuorin oli rattaissa ja koko pelin tuijotti Kingejä. Sit himassa se nosteli käsiä ja mölisi aina kun näki futista telkkarista, ei osannut puhua vielä :) ns. oikeinkannattaja.

Tuli sitten se eka nykyajan Derby 2015. Olin puolueettomalla alueella katsomossa. Mutta niin vain tuulettelin hulluna IFK:n maalia. Sydän sanoi niin ja maalireaktio oli primitiivinen. Klubi ei kuitenkaan herättänyt niin suuria tunteita kuin seura, jota oikeasti fanitin enkä vain käynyt katsomassa. En osallistu Klubin vastaisiin chantteihin, myhäilen vain - pojat on poikia...

Ja eilen, voi jumalauta mikä meininki Klackenissa. Aivan mahtavaa. Hieno orkesteri meillä. Kaikkien IFK-henkisten pitäisi kokea se fiilis, hyvät chantit, iloinen meininki, paljon hymyileviä faneja joista moni on tuttu myös Nordikselta. Ihan jotain muuta kuin paskalehtien shokkiwaupommeja- uutisointi antaa ymmärtää.
 

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vaikka IFK pelaakin Veikkausliigahistoriansa parasta jalkapalloa, on se silti materiaaliltaan (paperilla) täysin naapurinsa varjossa,
Yllättäen mielestäni nyt tällä kertaa ei itse asiassa ihan (täysin) näin, kiitos erittäin pienellä budjetilla operoivan Lönnströmin. Oli varmaan ensimmäistä kertaa tilanne, että ihan lehdistössäkin sanottuna peräti 3 pelaajaa olisi mahtunut eilisen otteilla meiltä Klubiin avaukseen: Kamara, Mosa ja Ward.

Mahtava tunnelma - sääli, että ei ollut sivukatsomot täynnä, mutta toisaalta se ei menoa Klackenissa haitanut, kun se kuitenkin oli liki ellei kokonaan täysi. Jotenkin kaikkein paras fiilis kokonaisuudessaan, eikä oikeastaan edes tuloksen takia. On mahtava, kun Klackenissa varmaan 90 prosenttia, eli useat sadat, ja siis myös me tuularit, kehdataan osallistua lauluhommiin täysin palkein. Näin ei ole käytännössä ikinä Nordiksella, jos et ole juuri siinä alaseisomakatsomossa, ylhäällä on jo niin ja näin. No, tänäänhän on silläkin rintamalla ilta uusi, ja paikalla ollaan. Kokoaikaista hommaa, sano.
 

MegaForce

Jäsen
Itselleni lätkäpuolella HIFK on ollut ja tulee olemaan ainoa seurajoukkue jota kannatan. Futiksessa en ole jaksanut innostua HIFK Fotbollista, vaan kelkkani on HJK:n matkassa. En näe tälle ristiriitaa.
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Mieletön fiilis Klackenissa koko matsin ajan ja mielestäni punainen pääty oli isompi kuin sininen pääty. Ja äänekkäämpi myös. Taisi koko Boltilla olla enemmän punaista.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Sieltä vaan Röda paineli ylempään loppusarjaan Veikkausliigassa. Eivät monet uskoneet kun ajattelee mikä oli tilanne ennen kauden alkua.

Nyt vaan painetaan neljän joukkoon, ja ensi kaudella vierasreissulle Fär-saarille, Armeniaan tai tynkä-Jugoslaviaan!
 

Hattu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ryminäpronssille vain!! Tsemii Röda!
 

Jude

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Roosters U13
HIFK:n naisten jalkapallojoukkue pelaa tänään klo 17:30 Töölön Pallokenttä 1:llä Puotinkylän Valttia vastaan Kolmosen yläloppusarjan viimeisen kotiottelunsa. HIFK:lle riittää kahdesta viimeisestä matsista kaksi pistettä varmistaakseen itse nousun Kakkoseen ensi kaudeksi, joten voitto riittää nousuun jo ennen viimeistä ottelua EPS:aa vastaan. Otteluun on vapaa pääsy.
 

Jude

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Roosters U13
HIFK voitti 2-1 ja varmisti nousun.
 

Jude

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Roosters U13
Tänään vietetään HIFK-päivää, kun seuran edustusjoukkueet pelaavat peräti seitsemän ottelua ympäri Suomen. Paraisten suunnalla liikkuville on tarjolla kaksi ottelua, kun naisten käsipallojoukkue ja miesten salibandyjoukkue vierailevat paikkakunnalla.

klo 15:30 PIF-HIFK, PUNT Liikuntahalli, Parainen, käsipallo (N.)
klo 17:00 HIFK-Cocks, Urheilutalo, käsipallo (M)
klo 17:00 KuPS-HIFK, Väre Areena, Kuopio, jalkapallo (M)
klo 17:00 TPS-HIFK, Marli Areena, Turku, jääkiekko (N.)
klo 18:00 HIFK-FC Kiisto, Pirkkolan palloiluhalli, futsal (M)
klo 18:00 Kärpät-HIFK, Oulun Energia Areena, jääkiekko (M)
klo 18:15 SC Wolves-HIFK, PUNT Liikuntahalli, Parainen, salibandy (M)
 

Quaser

Jäsen
Suosikkijoukkue
O'Neill, KiVa
Kattelin äsken Paluu Nordikselle, kun satuin huomaamaan sellasen tulevan ennen ku Jokereilla alkaa peli. Tykkäsin jaksosta ja tuli lämmin fiilis, vaikka vanha vihollinen onkin. Parhaat kohdat oli pukukoppipätkät ennen peliä ja fanien tuntemukset. Kertojana oli ilmeisesti punaisella sydämellä varustettu Samu Haber? Sopii hyvin tehtäväänsä.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Kattelin äsken Paluu Nordikselle, kun satuin huomaamaan sellasen tulevan ennen ku Jokereilla alkaa peli. Tykkäsin jaksosta ja tuli lämmin fiilis, vaikka vanha vihollinen onkin. Parhaat kohdat oli pukukoppipätkät ennen peliä ja fanien tuntemukset. Kertojana oli ilmeisesti punaisella sydämellä varustettu Samu Haber? Sopii hyvin tehtäväänsä.

Hyvä jos tykkäsit, sarjahan oli hyvin kaksijakoinen. Osat 1 ja 4 olivat loistavia, osat 2 ja 3 aivan huttua. Ja Samu se tosiaan on, paras mahdollinen valinta.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nelosjakson katoin. Päätökseeni katsoa, vaikutti nimen Paluu. Mietin että mikä ihmeen paluu. Mikä korona?

Katso myös jakso 1. Siitä selvinnee melko selvästi, miksi nimi on "Paluu Nordikselle". Viittaa vahvasti Ville Peltosen paluuseen. Muita palaajiahan sarjassa ei pääosassa ole.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös