”Ei lajill' väliä” – mitä HIFK merkitsee sinulle seurana?

  • 368 908
  • 1 768

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Nyt kosiskellaan IFK:ta mukaan tähän heinähattujen palloitteluun.
Kolumni: Ta bobol, HIFK - Metro.fi

Haiskahtaa vaan niin läpinäkyvältä että IFK-nimen kautta saadaan kuin ilmaiseksi sponsoreita=rahaa, katsojia ja vasta sen jälkeen mietitään kiinnostaako pesäpallo stadissa, muistaakseni sitä kokeiltiin jo.

_
 

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
Haiskahtaa vaan niin läpinäkyvältä että IFK-nimen kautta saadaan kuin ilmaiseksi sponsoreita=rahaa, katsojia ja vasta sen jälkeen mietitään kiinnostaako pesäpallo stadissa, muistaakseni sitä kokeiltiin jo.

Vaikka hassuttelun puolelle menee, on IFK:lla - ainakin ollut - 2000-luvulla naisten pesäpallojoukkue alasarjoissa ja Jatkoajassakin siitä on keskusteltu.

Itselleni pesis on yksi niistä harvoista palloilulaleista, jotka eivät herätä mitään kiinnostusta.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eniten tuossa häiritsisi keinotekoisuus, jos joukkue siis perustettaisiin pääsarjaan tyhjästä tai maalattaisiin IFK-logo jonkun olemassa olevan joukkueen paitaan. Muovia, kuten paremmissa piireissä sanotaan.

Pesäpallo on tosin sählyn ohella niitä lajeja, joita oli liikuntatunneilla sinänsä kiva pelata, mutta kun on yrittänyt katsoa televisiosta, niin ei nappaa sitten pätkääkään. Vaikea uskoa, että keräisi kovin suuria yleisöjä tämäkään yritys Helsingissä.

Ei tosin koskaan pitäisi sanoa ei koskaan. Hieman huvittaa tuossa ylhäällä olevassa linkissä oleva kommenttini käsipallosta. Terveisin eilen ja tänään HIFK:n handismatsissa käynyt.
 

Doforos

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsingfors, LA Kings, MMÅ
Mulla kans ekana muovisuus aika hyvin tuli mieleen. Toki jostainhan on aloitettava, mutta en näe pesistä HIFK-lajina. Hauska tuon kolumnin kirjoittaja kyllä. "IFK:ssa olisi superpesisjoukkueelle perinteet, organisaatio ja uskollinen faniryhmä jo valmiina". Mitä? Koska seura on perinteikäs, niin perinteet voi liittää tuosta noin vain lajiin kuin lajiin ja faniryhmä automaattisesti mukana?
 

Bromse

Jäsen
Joo ei kyllä tuo pesis itseänikään nappaa. Vaikka monilajiseura kyseessä onkin, ei se tarkoita että jokainen laji pitää saada saman nimen alle tungettua. Jos sille lajijaostolle olisi tarve, olisi siitä varmasti ollut enemmänkin juttua ja puhetta. Vaikea nähdä Kingienkään ryntäävän parinsadan hengen mobilla soihdut käsissä pesiskatsomoon.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Niin ja tähän keskusteluun vielä, pointtihan tässä ei ole se kiinnostaako pesäpallo vai ei, tottakai IFK voi harjoittaa pesäpallotoimintaa mutta tuo niin läpinäkyvä mutkien suoristaminen siinä että IFK mahdollistaisi nimenä samantien menestyvän pesäpallo-organisaation missä on rahaa suomen mittakaavassa kerätä hyvä joukkue ja fanitkin siirtyy samantien lajista toiseen kannustamaan satapäin. Kuulostaa niin muoviselta eikä tule onnistumaan.

Salibandy-IFK:ta seuranneena voin sanoa että ei ole helppoa luoda IFK-brändilläkään menestyvää tuotetta tuosta vain, sähly-IFK voitti jopa euroopan mestaruuden oli liigan parhaita ja silti peleissä kävi porukkaa vain menestyksen aikoihin sekä SSV-matseissa, muuten Pasilan Urheiluhalli ammotti tyhjyyttään vaikka oli hienot punaiset paidat ja hallilla soi lätkä-ifk:n soittolista jne, taisi olla jopa Nordikselta tuttu kuuluttajakin useampaan otteeseen nostamassa tunnelmaa. Kyseessä kuitenkin laji jota harrastaa ihan pirusti porukkaa nyt ja jo silloinkin 10-15 vuotta sitten.

_
 
Viimeksi muokattu:

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Huippuhandista tarjolla - HIFK:n naisten käsipallojengi on ylivoimaisesti Suomen menestynein ja on sitä vieläpä just nyt.

Suomen Käsipalloliitto | HIFK Challenge Cupissa 21.-22.11. Pirkkolassa
Portugalilaiset veivät ensimmäisen osan 36-29 ja kahden osan yhteistulos siis ratkaisee. Seuraava matsi on jo huomenna sunnuntaina klo 19 Pirkkolassa. Seitsemän maalia ei ole nyt ihan mahdoton ero kurottavaksi, mutta samanlaisiin notkahduksiin kuin tänään ei ole varaa. Ensimmäisen jakson jälkeen tilanne oli tasan 19-19 - HIFK töpeksi parilla viimeisellä minuutilla ylivoimalla pelatessaan kaksi kertaa lähes identtisesti ja päästi vastustajan läpiajoon, joista molemmista rankaistiin. Toisen jakson ensimmäistä HIFK-maalia saatiin odotella noin 10 minuuttia ja sinä aikana portugalilaiset saivat 5 maalin kaulan. Tosin heidänkin ensimmäiseen maaliin meni kuutisen minuuttia. Tuon eron HIFK vielä kuroi tasoihin, mutta sen jälkeen ero repesi.

Pelkäsin, että ero olisi voinut olla isompikin ekan matsin jälkeen, mutta jonkinlaiset saumat vielä on. Huomenna taas mestoille, suosittelen kyllä muillekin.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Toinen osa oli IFK:lta parempi esitys, mutta ei silti riittänyt. Numerot tällä olivat tällä kertaa Colegeio de Gaian hyväksi 32-29. Ensimmäisen jakson jälkeen IFK johti muistaakseni maalilla ja siinä missä peli eilen pitkälti kaatui toisen jakson heikkoon alkuun, oli IFK tänään siinä vaiheessa aivan hurmoksessa ja taisi parhaimmillaan olla 6 maalin johdossa eli yhteistilanteessa vain maalin päässä. Loppupuolella valitettavasti sihti ja/tai voima katosi täysin heitoista ja vieraat pääsivät ohi. Mihin lie sitten ratkesi - en ole mikään Handis-asiantuntija, mutta mielestäni tänään yleensä isossa rooleissa oleva ja eilen hyvin pelannut nuoriso-osasto Ida Väyrynen, Lotta Kulju, Johanna Hilli ja Kathlen Ax olivat aika vaisuja. Vastaavasti konkaripuolelta Silja Borgarsdóttir Sandelin oli aivan hurjassa vireessä ja maalivahti Annika Lindströmin ja kapteeni Linda Cainbergin voi laskea onnistujiin.

Kaiken kaikkiaan viihdyttävä viikonloppu, vaikka luu jäikin kouraan ja yleisömäärät olivat ihan mukavia käsipallolle. Eilen jotain 300 rapiat ja tänään päälle 400:n. Ei tuonne Pirkkolan halliin taida mahtuakaan kuin joku 500.

Bandyjoukkue aloitti kautensa tänä viikonloppuna vieraspeleillä Oulussa ja Jyväskylässä ja nappasi niistä täyden pistepotin. Saa nähdä, miten käy ensi lauantain kotiavauksen. Sääennusteet eivät ole kovin lupaavia Bragun jäädytyksen suhteen.
 
Viimeksi muokattu:

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viikonloppuna on tarjolla roimasti punaista Handista, kun Suomen Cupin välierät ja finaalit pelataan Myyrmäen Energia Areenalla ja HIFK:lta on mukana niin miehet kuin naiset. Miehillä on ehkäpä helpompi vastus välierässä, mutta finaalissa tulee joka tapauksessa vastaan kivenkova joukkue (pakolliset pippelivitsit tähän). Matsi toki pelataan Atlaksen kotinurkilla, mutta Energia Areena ei kuitenkaan ole sen normaali kotihalli. HIFK on tällä kaudella kertaalleen vieraillut Myyrmäen urheilutalolla ja silloin joukkueet päätyivät käsipallossa harvinaiseen tasapeliin (tällä kaudella niitä on tosin HIFK:lla jo melkein käsittämättömät 4 kappaletta).

Naisilla on vastassa sarjaa johtava Dicken, joka viime viikonloppuna näytti haavoittuvuutensa, kun kärsi kauden ensimmäisen tappion vieläpä selvin numeroin Spartalle. HIFK:lle oli kova isku kapteeni Linda Cainbergin parin kuukauden toipumisen vaativa loukkaantuminen maajoukkueleirillä, mutta viime lauantaina joukkue kuitenkin venyi komeasti selvähköön vierasvoittoon Karjaalla, vaikka oli vielä toisen puoliajan alussa pahimmillaan kuuden maalin tappiolla. Dicken on vienyt kauden kaksi ensimmäistä kohtaamista, joten tässä olisi hyvä paikka maksaa kalavelkoja. Finaalivastustaja olisi ennakkoon ajatellen helpohko.

Suomen Cupin Final4-lopputurnaus 19-20.12. | HIFK käsipallo

Käsipallo Suomen Cup
Final 4 – lopputurnaus
Energia Areena, Vantaa


Lauantai 19.12. Välierät
klo 12:00 SIF – Atlas (naiset)
klo 14:30 Dicken – HIFK (naiset)
klo 17:00 HIFK – Atlas (miehet)

klo 19:30 Cocks – Dicken (miehet)

Sunnuntai 20.12. Loppuottelut
klo 13:00 Finaali, naiset
klo 15:30 Finaali, miehet

Päiväliput 15 eur ovelta.
 

Jude

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Roosters U13
Naiset pelaavat huomenna Suomen Cupin finaalissa siuntiolaista SIF:ää vastaan.
EDIT: Miehet pääsivät myös finaaliin. Vastaan tulee Cocks Riihimäeltä.
 
Viimeksi muokattu:

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hieno esitys niin miehiltä kuin naisilta ja näin ollen huomenna on mainio mahdollisuus ottaa ainakin yksi pokaali vuodelle 2015. Naisten voitto lämmitti sikäli enemmän, että vastustaja oli ennakkoon ajatellen kovempi ja huomenna on erittäin hyvät saumat voittoon ainakin ilman asennevammaa. Tasaisen pelin kenties henkinen käännekohta nähtiin noin 40 minuutin kohdalla, kun HIFK joutui pelaamaan kahden naisen alivoimalla pitkälti toista minuuttia. VT kapu Ida Väyrynen kärsi jo rangaistustaan, kun Kathlen Ax sai melko omituisen ulosajon (jäähyn vastine handiksessa, toim. huom.) vihellyksen jälkeen pelaamisesta vietyään heittonsa loppuun. Ainoan maalin rangaistusten aikana teki kuitenkin HIFK:n Lotta Kulju. Aika tiukkana matsi säilyi loppuun asti, mutta Dicken ei päässyt enää kertaakaan johtoon tai tasoihinkaan.

Miehet murskasivat Atlaksen peräti 11 maalilla. Tasaisen alun jälkeen Atlas romahti aika totaalisesti pitkäksi aikaa ja vasta loppua kohden hieman piristyi. Iso osa romahduksessa oli hurjassa vireessä olleella veskarilla Freddy Wickströmillä. Peli jäi naisten trilleriin verrattuna aika vaisuksi, kun HIFK:n voitto vaikutti jo tauolla liki selvältä. Handiksessa toki voi isokin ero huventua nopeasti, mutta niin hukassa Atlas oli. Vastustajaksi tulee kikkeliderbyn voittanut Cocks ja vastus tulee olemaan todella kova. Jäin katsomaan tuonkin matsin ja Dicken oli aika telineissä koko ottelun ajan, vaikka numerot näennäisen tasaisina pysyivätkin aina viimeisen kympin alkuun.

Huomenna siis on tiedossa taas kaksi HIFK-matsia Energia Areenalla. Naisten peli alkaa 13:00 ja miesten 15:30. Lippu maksaa taas 15 euroa (sisältää molemmat matsit) eli rohkeasti vaan messiin. Kohtuullisesti punaista areenalla oli tänäänkin.
 

Jude

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Roosters U13
Naiset voittivat Suomen Cupin. Finaali päättyi 21-28 (7-15). Cocks vei miesten finaalin maalein 37-21 (20-8).
 
Viimeksi muokattu:

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Finaalit eivät erityisempää draamaa tarjonneet, kun molemmat pelit olivat aika lailla selvää kauraa heti alusta alkaen. Miehissä HIFK käväisi alussa 2-1-johdossa, mutta sen jälkeen ero ei juuri alle 5 maalissa pysynyt. Enpä nyt tiedä oliko IFK pelillisesti sen enempää jaloissa kuin Dicken eilen, mutta Dicken paremmalla viimeistelyprosentilla ja maalivahtipelillä piti numerot pidempään melko tiukkana. Tosin tänään suurimman osan pelistä pelannut Bogdan Klepa oli etenkin toisella puolikkaalla mainiossa torjuntavireessä. Cocks on kyllä pirun kova.

Naisille siis hieno voitto ja pokaali kotiin. Lopussa oli jo varaa jarrutella sen verran, että vähemmän peliaikaa saaneita pelaajia päästettiin kentälle, kuten kaiketi kauden ensiminuutit pelannut pitkästä loukkaantumisesta toipunut Hanna Salo ja Rosanna Rouhiainen. Cainbergin loukkaantumisen myötä entistäkin isompaa roolia saanut Johanna Hilli oli minun silmiini tänään kentän paras ja ehkäpä koko finaaliviikonlopun paras, vaikka Ida Väyrynen (ansaitusti toki) viikonlopun parhaana palkittiinkin. Yksi pokaali tuli siis vuodelle 2015, vaikka tämä taitaa oikeastaan olla jo vuoden 2016 pokaali - monesti finaalit on pelattu vasta tammikuun puolella.
 

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En tiedä mikä saisi minut a) tekemään ulkomaanreissun Jokereiden vuoksi ja b) esiintymään julkisuudessa Jokereiden kaulahuivi kaulassa, itse ottamassani kuvassa. Ja vieläpä sitten kommentoimaan kuvan julkaisun jälkeen, että "olen jatkossakin IFK:n kannattaja". Kuten tämä pikkuruinen poliitikko Rydman.

Pakotelistalla oleva liikemies tapasi suomalaispoliitikkoja Pietarissa

Olen ehkä sittenkin liian vanhanaikainen kaveri.
 

Harald73

Jäsen
Suosikkijoukkue
1897
En tiedä mikä saisi minut a) tekemään ulkomaanreissun Jokereiden vuoksi ja b) esiintymään julkisuudessa Jokereiden kaulahuivi kaulassa, itse ottamassani kuvassa. Ja vieläpä sitten kommentoimaan kuvan julkaisun jälkeen, että "olen jatkossakin IFK:n kannattaja". Kuten tämä pikkuruinen poliitikko Rydman.

Pakotelistalla oleva liikemies tapasi suomalaispoliitikkoja Pietarissa

Olen ehkä sittenkin liian vanhanaikainen kaveri.
A) Raha
B) Raha

Ai niin, eihän Suomessa ole korruptiota... Niin no, eivätpä olleet tosin Suomessa... Niin ja minähän en syyttele ketään mistään, mietin vaan mikä voisi saada ihmisen tekemään jotain tuollaista. Totuudesta en tiedä mitään.
 

444

Jäsen
En tiedä mikä saisi minut a) tekemään ulkomaanreissun Jokereiden vuoksi ja b) esiintymään julkisuudessa Jokereiden kaulahuivi kaulassa, itse ottamassani kuvassa. Ja vieläpä sitten kommentoimaan kuvan julkaisun jälkeen, että "olen jatkossakin IFK:n kannattaja". Kuten tämä pikkuruinen poliitikko Rydman.

Pakotelistalla oleva liikemies tapasi suomalaispoliitikkoja Pietarissa

Olen ehkä sittenkin liian vanhanaikainen kaveri.
A) Kokoomus
B) Kokoomus
 

J-Ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vastaus otsikon kysymykseen: Jääkiekon lisäksi HIFK ei merkitse minulle seurana käytännössä mitään, en seuraa käsipalloja ja muita palloja.
 

Massimo 1897

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Pitää laittaa linkki juttuun, jossa spekuloidaan sillä, että HIFK olisi (toki yhdessä muiden stadilaisten jääpallojengien kanssa) saamassa vihdoin sen kauan puhutun ja tehdyn jääpallohallin, Malmille. Toki puuttuu vielä rahaa, mutta ehkä löytyy. Linkki on tammikuulta, nyt vasta näin.

Jääpalloilijoiden toive toteutumassa – kolme seuraa ja liitto mukana hallihankkeessa | Yle Urheilu | yle.fi

Hieno juttu että, bandy saa suomeen oman hallin! Luulisi olevan kivempi harrastaakin, kun ei tarvitse paukkupakkasilla painella ulkona.

" Siinä menee vieressä kehä 1, missä menee kaksi ja puoli miljoonaa ajoneuvoa kuukaudessa. Se tarkoittaa, että lähemmäs viisi miljoonaa ihmistä näkee hallin. Siihen on kaavamuutoksia olemassa, millon siihen onnistuisi rakentaa parkkipaikat ja muut."

Tätä kohtaa en tajunnut. Meinaakohan se että, melkein kaikki suomen asukkaat ajaa kuukauden aikana hallin ohi?
 

MJ64

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Tätä kohtaa en tajunnut. Meinaakohan se että, melkein kaikki suomen asukkaat ajaa kuukauden aikana hallin ohi?

Ei kun ne toivoo että jokunen niistä ohi ajavista pysähtyisi joskus hallille katsomaan matseja, jos siellä vielä olisi ne parkkipaikatkin ;).
 

444

Jäsen
Tätä kohtaa en tajunnut. Meinaakohan se että, melkein kaikki suomen asukkaat ajaa kuukauden aikana hallin ohi?
Tuskin kyse on uniikeista autoilijoista. Varmaan tuota luokkaa kuitenkin on Kehä I:n kuormitus, kun pk-seutulaiset sahaavat tuota kadunpätkää edestakaisin yrittäessään päästä töihin ja kotiin.
Ehkä tuon ajatellaan olevan kivasti työmatkan varrella monelle, niin saattavat joskus pistäytyä katsomaan peliä. Ison kysymysmerkin asetan kuitenkin aiotun sijainnin liikennejärjestelyjen osalle. Tälläkin hetkellä tuo Malmin ramppi jumittaa ruuhka-aikoina molempiin suuntiin, joten ottelupäivinä tuosta voi ilman kehityssuunnitelmia seurata isoja ongelmia. Tuskin odotettavissa on mitään monituhatpäisiä yleisömääriä, mutta ne muutamat sadatkin yhtäaikaa lähtiessään vetävät tuollaisen kohdan solmuun kuin Nordiksen ympäristön konsanaan.
 

Massimo 1897

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Joo, kyllähän se tavoittaa kaikki suhailiat mutta, en nyt laskisi sitä ihan noin. Se kuuluisa värikynä tainnut lähteä värittämään tässä kohtaa. Eniveis, hieno juttu jos halli saataisiin, ainut vaan että bragu jää nyt unholaan tämän hallin myötä. siinäkin sitä jotain kun, bragulla värjöttelee pakkasessa tsiigaa bandyy.
 

Jude

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Roosters U13
Tänään alkaa Ei lajill' väliä -viikko. Kuudessa HIFK-lajissa pelataan yksitoista ottelua, joista suurin osa pelataan pääkaupunkiseudulla. Lue lisää: HIFK Fan Club
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös