Ässien valmennus kaudella 2007–2008

  • 160 592
  • 764

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Unohtakaa Vellu, hän ei valmenna Ässiä vaikka Takko poistuisi, syyt ovat muualla.

Seisomakatsomo analysoi tilanteen mielestäni hyvin eli vaikeassa tilanteessa ollaan, mutta jotain joukkueen herättämiseksi pitää tehdä.
 

kapa76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Niin se piti vielä lisätä, että ainoa porilainen kuka tämän solmun voisi avata valmentajan pallilta on itse Iso Musta. Jotakin sen suuntaista on kuulunutkin, että jos Takko lähtee, Vellu voisi olla ehkä saatavilla loppukauden projektiin.

Phhhh voi elämän kevät. Here we go again... Miksi Takko lähtisi (jota minä en kyllä itse usko vaan tämä on joku "juttu" nyt vaan tai sitten isot pojat tappelee hiekkalaatikolla) ja miksi hänen pitäisi lähteä. Minusta pitäisi vain oppia tekemistään virheistä ja jatkaa tekemistä uudella innolla. Tekihän Penakin virheen kun Tamminen palkattiin ja toivotettiin tervetulleeksi mutta Siperia opettaa.

En usko että nykyään pärjää enää sm-liigassa valmentajana ilman hyvää näkemystä, taktiikkaa, taktiikkaa pelaajamateriaaliin nähden, tietämystä jne... Vellu oli valmentajana 15 vuotta sitten joten on minusta ihan hyvä että saamme tulevaisuudessakin lukea hänen valmennusmeriiteistään historiankirjoista ennen vuotta 2007.
 
Viimeksi muokattu:

Mr.Bletch

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 2013
Härkälällähän on myyntimies sekä -hierontataustaa hyvinkin vahvasti, eli eikös miestä voisi sitten siirtää vaikka jompaankumpaan tehtävään loppusopimuksen ajaksi. Hommia kyllä organisaatiosta piisaisi, eikä menisi rahatkaan hukkaan.

Jos ei kelpaa niin sitten keräämään roskia otteluiden ajaksi.

En haluaisi kuitenkaan Takosta luopua huolimatta hänen virheistään, koska paljon hyvääkin hän on luonut. Roolia tulee muuttaa se on selvä, ja jos se ei kelpaa niin sitten saa lähtä.

En tiedä onko sillat poltettu Tamiin päin niinkuin huhutaan mutta kyllä itse näkisin hänet mieluusti loppukauden sopimuksella Padassa. Uskoisin että veisi Ässät kyllä 8 sakkiin, edelleen. Tämä silloin jos ei saatavilla ole oikeaa valmentajaa pidemmällä sopimuksella.
 

Andy Burglary

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jari Korpisalo on minun ehdokkaani! Ääntä ja auktoriteettia luulisi löytyvän ja sekä asennetta ennenkaikkea.

Ei. Tällaiseen tilanteeseen vaaditaan kokenut, uskottava ja menestynyt valmentaja. Vaihtoehtoina on Rautakorpi tai Jortikka. Mitään välimalliratkaisuja tyyliin Pieniniemi ei saisi nyt tehdä. Valmentaja pitäisi vaihtaa heti, koska tällä kaudella play offeihin on päästävä. Joku heitteli jo Velluakin kehiin, mutta jotenkin se arveluttaa. Mutta mitenkä olisi vanhat ketjukaverit Vellu & Ape?Karismaa löytyy ja sopivasti erilaiset luonteet. Mielestäni Ape olisi hyvä vaihtoehto ja siihen sopisi Vellu hyvin kaveriksi. Jotkut juntit haukkuu Suhosta sivariksi ym., mutta kuinka moni suomalainen on toiminut NHL:ssä päävalmentajana? Mielestäni paras vaihtoehto noista olisi silti Rautakorpi.
 

the beast

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät

Puoli vitsillähän sen heitin mutta eipä siinä paljon ainakaan huonommin voisi Korpisalon komennolla mennä kuin nyt Härtsyn. Ei Korpisaloa tietenkään siinä tilanteessa jos todellakin joku PÄTEVÄ valmentaja on vapailla markkinoilla ja halukas tulemaan Ässiin.

Entäpä korppari kakkoskoutsina? Jossain vaiheessa Korpisalo tulee varmasti olemaan jonkun liigajoukkueen toiminnassa jollakin tavalla oli se sitten valmentaja tai jonain muuna päsmärinä. Mutta eikö olisi hienoa tarjota korpparille mahdollisuutta nousta Ässissä aina kakkosesta ykköseksi. Korpparihan taisi silloin kun uransa lopetti niin sanoa että haluaa olla vielä Ässien kanssa tekemisisssä.
 

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen
Miten Juhani Tamminen mahtuu egoineen vielä Porin Ässiin edellisen toimitusjohtaja seikkailun jäljiltä?

Karri Kiven meriitit päävalmentajana? Forssassa ei kovin hyvin onnistunut. Pitäisikö vielä käydä antamassa näytöt Mestiksessä päävalmentajana ennenkuin Ässät edes harkitsee?

Mikä on Jukka Rautakorven motivaatio valmentaa tarkanmarkan Ässissä kokonaista kautta, kun ei välttämättä saa kaikkia haluamiaan pelaajia? Miten kova pelityyli ja Rautakorpi sopivat yhteen?

Alpo Suhonen ei kovin hyvin HIFK:ssä onnistunut. Miten Suhosen opit purevat nykyään?

Onko Ismo Lehkonen riittävän kypsä siirtymään liigaan päävalmentajaksi? Edellinen visiitti ei onnistunut ihan niin hyvin. Riittävätkö näytöt TuTosta?

Onko Mika Toivolan edellisestä visiitistä kulunut liian lyhyt aika? Onko todellista intohimoa valmentaa Ässiä näin pian uudelleen?
 

KUUKKARI

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÄSSÄT
Valmentaja

Ismo Lehkonen olisi mielestäni tarpeeksi äijä Poriin.Hyvin mennyt projekti Turussa kuitenkin estää.
Muutenkin ihmetytää Härkälän touhut jo harjoituskaudella.Aika paljon viinan kanssa läträämistä sallittiin,mm.Lappeenrannan yössä ja peli seuraavana päivänä.Huhujen mukaan Härkäläkään ei sylje lasiin.Kaikesta huolimatta on selvää,että tiettyjen pelaajien kunnioitus valmentajaa kohtaan on mennyt.
Eihän Toivolastakaan kaikki pitäneet,mutta silti peli kulki.
Luin jostain Tamin sanoneen,että ei ole ihmekään kun Ässät ei pärjää kun ainoa avaus on rännikiekko keskialueelle.
Harmittaa vietävästi Ässien nykyinen ilme,kun oli hiukan eri odotukset ennen kauden alkua!
 

Stern

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Harmittaa vietävästi Ässien nykyinen ilme,kun oli hiukan eri odotukset ennen kauden alkua!
Vain Porissa, tosin. Koko muu maa tiesi, että täkäläiset odotukset on täysin ylimitoitettuja. Katso vaikka Jääkiekkolehdestä Suomen 10 (?) isoimman urheilutoimituksen arviot. Oliko siellä yksi joka laittoi Ässät edes säälipleijarilistalle? Kaikki muut olivat sitä mieltä, että ei mitään saumaa. Ainoa, jossa Ässät pärjäsi, oli "Ensimmäinen valmentajan vaihdos"-pörssi.
 

Nahkaparturi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiseeraan TuToa
Hiekka Härkälän tiimalasissa alkaa olla lopuillaan. Alkaa olla satavarmaa, että mitä kauemmin hän on penkin päässä, sitä varmemmin Ässiltä valuu pelaajabudjetillinen rahaa vessasta alas - ts. playoffsit voidaan unohtaa. Kuka siis tilalle kesken kauden?

On heitetty vaihtoehdoiksi Lehkosta, Vellua, Rautakorpea, Tamia, Kapasta, Suhosta ym. Lehkonen tuskin lähtisi TuTosta, etenkään, kun turkulaisilla on hienosti pullat uunissa. Oman uransa kannalta tuo projekti kannattaa ehdottomasti viedä loppuun. Mahdollinen Mestiksen voitto toisi hänen uralleen varmasti nostetta.

Tamminen ei mielestäni tule kyseeseen, niin kauan kuin Ässissä on sama johtoporras. Mieluummin ei enää koskaan. Ei nimittäin tarvita kuin puhelinsoitto Sveitsistä, niin taas mennään...vrt Sport-pesti muutaman vuoden takaa. "Sitoutuminen on menestyksen edellytys jne..."

Rautakorpi kuullostaisi tuosta ryhmästä parhaalta vaihtoehdolta, mutta hänta ei liene mahdollista saada Poriin työtehtäviensä ja U-20 valmentajakiireiden takia. Suhonen voisi olla toinen, joka voisi haastavassa tehtävässä onnistua.

Karri Kivi on mielestäni tulevaisuuden valmentaja, jota ei kannata ajatella juuri tähän rakoon. Kivi kasvakoon vielä jonkin aikaa korkoa ja astukoot myöhemmin suurempiin saappaisiin.


Paljon kysymyksiä - vähän vastauksia, mutta näin ei voida jatkaa.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
mutta eipä siinä paljon ainakaan huonommin voisi Korpisalon komennolla mennä kuin nyt Härtsyn.

Ei siinä mitään että oli puolivitsillä heitetty, mutta puututaan tuohon ylläolevaan.

Tässä on nyt nimittäin erittäin oleellinen pointti, jonka mukaan mitään päätöksiä ei saa tehdä yhtään missään, poislukien krapula-aamun parantelukaljat.

Tavoitteena ei ole se, että "ei mene ainakaan huonommin". Tavoitteena on se, että menee aika helvetisti paremmin. Ja näissä kahdessa on aika perustavaa laatua oleva ero.

Tiistaina toivottavasti penkin päässä on uusi mies puikoissa, oli se sitten loppukaudeksi kiinnitetty täsmävalmentaja, tai vaikka Pieniniemi tuuraamassa tulevaa täsmävalmentajaa yhden ottelun ajan, jollei uutta miestä Poriin asti ehditä tiistaiksi saamaan. Härkälän kortit on katsottu ja mies saa tällä hetkellä enemmän tuhoa kuin positiivista aikaan.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Urheilulehdestä: Härkälä taisi itsekin jo eilen osin luovuttaa, kun hän riisui symbolisesti Ässien klubitakin päältään ensimmäisellä erätauolla. Noin ei saisi tehdä! Siellä Härkälä valmensi lopun ottelua Ässien punainen kansitakki päällä. Pelkään, että siinä meni lopullisesti Härkälän kasvot pelaajien silmissä

HUH HUH...

Eiköhän homma ala olla taputeltu... Taitaa Härtsy lähteä ennen kuin keritään potkia?
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Valmentajan vaihto kesken kauden on hyvinkin riskialtista toimintaa, joka harvoin suurenmoisesti onnistuu. Toisaalta Härkälä tuntuu menettäneen täydellisesti otteensa joukkueeseensa, jos sitä otetta nyt sitten on missään vaiheessa ollutkaan.

Jos nyt tässä tilanteessa valmentajan vaihtoon pitää turvautua, niin ei niitä todellisia vaihtoehtoja montaa ole. Uuden valmentajan pitäis olla selkee vahvistus ainakin Härkälään verrattuna sekä näkemyksiltään ja otteiltaan valmentamiseen sellainen, joka saa Ässien tämän hetkiseen huonokuntoiseen pelaajamateriaaliin lyhyessä ajassa huomattavasti enemmän liikettä ja taistelua.

Älkää nyt sentään vielä haaveilko Toivolaa takaisin. Näkisin niin, että Toivolaa ei ole mahdollista saada takaisin vielä moneen vuoteen. Kyllä Toivola Ässistä lähtiessään varmasti halusi pidemmäksi aikaa muihin ympyröihin kuin vain pariksi kaudeksi. Mieshän oli neljä kautta Ässissä, joten varmasti ainakin sen aikaa viihtyy myös muualla.

Itsekin olisin valmis heittämään varsin villin kortin ilmaan, minkä täällä jotkut muutkin ovat jo maininneet, nimitttäin: Hannu Jortikka. Miehellä varmasti olisi kova näyttämisen halu kaikille epäilijölle, jotka arvioivat hänen jo olevan muinaisjäänne 90-luvulta... ja tämän avullahan asennetta äijällä kyllä olis edelleen valmentamiseen. Varmasti myös maisemien vaihto tekis Jortikalle hyvää. Ei se Turku vaikuta tällä hetkellä Hannulle oikealta paikalta.

Niin, ja kakkoseks Jari Korpisalo, ihan jo olemuksensakin takia...
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Urheilulehdestä: Härkälä taisi itsekin jo eilen osin luovuttaa, kun hän riisui symbolisesti Ässien klubitakin päältään ensimmäisellä erätauolla. Noin ei saisi tehdä! Siellä Härkälä valmensi lopun ottelua Ässien punainen kansitakki päällä. Pelkään, että siinä meni lopullisesti Härkälän kasvot pelaajien silmissä

HUH HUH...

Eiköhän homma ala olla taputeltu... Taitaa Härtsy lähteä ennen kuin keritään potkia?

Itsekin kiinnitin hallissa huomiota punaiseen takkiin. Jos Härkälä on osannut luovuttaa ja päättää itse lähteä, pidän sitä kaikkien kannalta parempana vaihtoehtona kuin sitä skenaariota, jossa oman kaupungin kaveri huudetaan hallista pihalle suorassa tv-matsissa oman yleisön toimesta. Sääliksi käy Härkälää, ihan aidosti ja empaattisesti. Se nyt vaan on fakta, että nyt ollaan umpikujassa siten, että jotain on tehtävä. Kivuttomin vaihtoehto lienee asian ratkaisu yhteisymmärryksessä Härkälän ja seurajohdon kanssa ennen tiistaita, jolloin uusi mies toivottavasti on puikoissa.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hannu Jortikka
Pakko on tähän vähän huudella. Jore valmentamaan Kiukku-Kivenmäkeä? Jore vittuilemaan materiaalin riittämättömyydestä? Jore haukkumaan parhaimmilla palkoilla varustetut pelaajat jokaisen hävityn pelin jälkeen? Oletko nyt ihan tosissasi?

Toisaalta tämä olisi toteutuessaan hienoa nähdä, Hannu punoittamassa Ässien aitiossa. Jortikan meriitit ovat kiistattomat, mutta mestaruuksia napsittaessa ja menestystä kerätessä on miehellä ollut käytössään huippujoukkue. Sellainen ei ollut viime kausien TPS eikä sellainen myöskään ole tämän kauden Ässät.
 
Viimeksi muokattu:

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Tästä tulee pahimmillaan melkoinen kilpajuoksu. Baxterin potkut HIFK:stä ovat lähes varmat, ja koska Härtsyn köysi on jo ilmeisen tiukalla niin saa nähdä kumpi seura ehtii ensin..

Oleellista tämä on mielestäni siksi, että HIFK lienee kiinnostunut uutena valmentajana akselin Summanen/Tamminen herroista. Ja olen itse suoraan sanoen sitä mieltä, että Tami olisi tällä haavaa melkein paras vaihtoehto saada Poriin, olivat välit seurajohtoon tms. sitten mitkä hyvänsä. Kuten moni muukin on sanonut, Tami on osoittanut pätevyytensä projektivalmentajana, ja mielestäni oleellista olisi nyt saada pelastettua tämä kausi. Etteivät isot panostukset valu juhlavuoden kunniaksi ihan kankkulan kaivoon, Tammisen palkkaaminen nyt antaisi kuukausi tolkulla lisää aikaa miettiä valmentajakysymystä noin pidemmällä aikajaksolla
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pakko on tähän vähän huudella. Jore valmentamaan Kiukku-Kivenmäkeä?

On muuten aikalailla varma juttu, että Kivenmäen pelit Ässissä olisivat nopsasti ohi mikäli Jortsun kanssa yli loppukauden mittainen pahvi tehtäisiin. Näiden herrojen välinen henkilökemia olisi kyllä pelkkää salamanmerkkiä täynnä.

Jortsu voidaan kyllä sikälikin unohtaa samantien, että Ässillä on suht kova nuorisokaarti tuloillaan ja näiden kanssa Hannu ei ole kaiketi koskaan häävisti pärjäillyt.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Juu ei Midasta Ässien penkin taa. Mies on vielä etevämpi polttamaan koko organisaation tuhkaksi kuin Tami konsanaan... Ennemmin vaikka VPK.
 

Wrighter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Buffalo Sabres
On muuten aikalailla varma juttu, että Kivenmäen pelit Ässissä olisivat nopsasti ohi mikäli Jortsun kanssa yli loppukauden mittainen pahvi tehtäisiin. Näiden herrojen välinen henkilökemia olisi kyllä pelkkää salamanmerkkiä täynnä.

Tämä jo kiteyttää Ässien ongelmat. Jos Mave ei tykkää, niin valmentaja vaihtoon. Miksei Mavesta tehdä pelaajavalmentajaa? Silloin kaikki olisi hyvin ja Mavella mukavat oltavat. Kyllä sen pitää olla niin, että se on valmentaja joka määrää, eikä mikään pelaaja. Olkoon nimi sitten Kivenmäki tai Peltonen.

Tämän vuoksi en ole ikinä Mavea halunnut Lukkoon pelaamaan. Muulla joukkkueella on sen jälkeen erittäin hankalaa. Ja älkää nyt käsittäkö väärin. Mave on yksi suomen parhaista pelaajista, tosin vain kun herra näin haluaa ja kaikki ympärillä tekee juuri hänen haluamallaan tavalla.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Pakko on tähän vähän huudella. Jore valmentamaan Kiukku-Kivenmäkeä? Jore vittuilemaan materiaalin riittämättömyydestä? Jore haukkumaan parhaimmilla palkoilla varustetut pelaajat jokaisen hävityn pelin jälkeen? Oletko nyt ihan tosissasi?

Minä taas perustelenkin Jortikan palkkaamisen siihen, että hän on jo oppinut virheistään, joita on tehnyt mm. käytöksellään. Uskon siis, että Ässiin tullessaan Jortsu olisi muuttunut mies. Tulosta myös saattaisi hyvinkin tulla, koska Jortikan näyttöhalut ja epäilijöiden tuoma noste olisivat hurjaa laatua.

Joskus se koirakin voi päästä karvoistaan, ja tässä tapauksessa siihen on otolliset olosuhteet.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Tämä jo kiteyttää Ässien ongelmat. Jos Mave ei tykkää, niin valmentaja vaihtoon. Miksei Mavesta tehdä pelaajavalmentajaa? Silloin kaikki olisi hyvin ja Mavella mukavat oltavat. Kyllä sen pitää olla niin, että se on valmentaja joka määrää, eikä mikään pelaaja. Olkoon nimi sitten Kivenmäki tai Peltonen.
Tottakai sen on oltava niin, mutta on myös tosiasia että on löydettävä valmentaja joka tulee toimeen kalliit sopimukset omaavien avainpelaajien kanssa. Ei kai tässä ongelmana ole mitenkään Kivenmäen ja Härkälän välit vaan se että joukkue alisuorittaa jatkuvalla syötöllä.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Minä taas perustelenkin Jortikan palkkaamisen siihen, että hän on jo oppinut virheistään, joita on tehnyt mm. käytöksellään.
Minä taas perustelenkin Jortikan ohittamista sillä, että tämä kyseinen koira ei ikinä tule pääsemään karvoistaan. Kuus mestaruut hei! Teillä on paljon junnuja ringissä ja ilmeisesti kovia samanlaisia tulossa. Hannu Jortikka ja pitkäjänteinen kehitystyö eivät kuulu samaan lauseeseen, eivätkä todellakaan samaan joukkueeseen.

Enkä uskoisi muutenkaan Jorella olevan kiinnostusta Ässien käskijänvakanssia kohtaan. Tietoa ei minulla asiasta toki ole. Enkä kyllä usko teidän seurajohtonne olevan ihan niin kassalla että edes Jorea koittaisivat lähestyä kun parempiakin vaihtoehtoja varmasti on olemassa.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös