Ässien tiedotustilaisuus?

  • 10 719
  • 99

TiDo28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko,Toronto Maple Leafs
tiedotustilaisuus

Mun tietojeni mukaan ässät tiedottaisi torstaina 3.5,kellonajasta ei tarkkaa tietoa(kuultu eräältä lehdistön edustajalta).Huomenna sitten nähdään ketä muita tulee/jää ässiin kuin jo tiedossa olevat.
 

pekoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Angnus

Älä vaan vedä hernettä nenään näistä kirjoituksistani...tarkoitus ei ole provosoida tai heittää huvin vuoksi lisää lokaa Ässien rattaisiin (jota kyllä riittää jo tätä nykyä ilman minuakin) - vaan tuoda esiin omia näkökulmiani porilaiseen kiekkoiluun. Ihan jo senkin takia, ettei maksa juurikaan vaivaa perustella näitä suoraan esim. Ässien seurajohdolle. Nimittäin ne harvat, jotka siellä ottavat Ässät ja porilaisen jääkiekon vakavasti eivät yksinään pysty riittävästi vaikuttamaan. Kylmä ja ikävä fakta.

Ensinnäkin en väittänyt yhdenkään mainitsemani pelaajan olevan ensi kaudella 100% varmasti Ässissä. En yksinkertaisesti luota enää edes sopimuksista suoraan neuvotteleviin tahoihin, sillä heillekin näyttää tulleen tavaksi kylvää ympäristöön myös disinformaatiota hämmentääkseen riittävästi kiekkopiirejä. Hyvä esimerkki tästä on mm. tapaus Sammalkangas ja Janj: jos Janj tosiaan sai A.Heikkilältä aikanaan täysin kieltävän vastauksen ao. pelaajan suhteen, niin sama mies antoi henkilökohtaisesti täsmälleen päinvastaista tietoa vuorokautta aiemmin. Eikä tämä ole ainoa tapaus.

Toisekseen olen menettänyt luottamukseni ässäjohtoon täydellisesti. Hyväuskoisuuttani luulin jonkin perustavaa laatua olevan muutoksen jo tapahtuneen alkuvuodesta, kun pitkään kannattamani ajatus joukkueen kokoamisen perusfilosofiasta näytti saaneen tulta alleen. Porissa...

Kyse on tietysti tästä julkisuuteen tupsahtaneesta ajatuksesta satsata ykkösmaalivahtiin ja kahteen ensimmäiseen viisikkoon likipitäen koko pelaajabudjetti. Ymmärsin alkuvuodesta, että nyt tämänhetkinen hallitus oli sitoutunut tähän muutokseen. Näin ei kuitenkaan ollut, vaan riittävän monella hallituksen jäsenellä ei ollut ns. 'munaa' lähteä tähän mukaan. Kysehän on osakeyhtiöstä ja osakeyhtiölain tuntevat tietävät ettei oy:n hallituksen jäsen ole pelkästään hiekkalaatikolla leikkimässä, vaan omaa todella vastuuta omista teoista ja päätöksistään. Nykytilanne vain on se, että liian moni niin Porin Ässät Oy:n kuin Ry:nkin hallituksien jäsenistä kokee sen paikan jonkinasteisena palkintona aiemmista saavutuksistaan porilaisessa yhteiskunnassa. Periaatteessa tuossa on puolet totuutta, sillä tavalla tai toisella - yrityselämässä ja jääkiekossa tai mielellään molemmissa ansioituneita henkilöitä sinne pitäisi valita. Mutta toisaalta valittujen pitäisi myös ymmärtää, että jos ei ole todella jotain annettavaa niin sitä paikkaa ei tarvitse ottaa vastaan!

Joka tapauksessa luulin Ässien sitoutuneen silloin niinkin radikaaliin ajatukseen (jota tosiaan oli näissä piireissä käsitelty), että 90% pelaajabudjetista sijoitetaan ykkösmolariin ja kahteen kenttään. Moni kannattaja ei vaan näyttänyt ymmärtävän tämän kolikon kääntöpuolta eli sillä lopuilla 10% (ehkä 650 - 700 tmk) olisi pitänyt palkata 10 kenttäpelaajaa ja maalivahti. Sillä rahalla ei todellakaan palkata edes Tähtistä, Wessliniä ja Viinikaista, vaan nuo pelaajat olisivat olleen joko luokkaa Janne Mäkelä tai tyyliä joku nuori eteenpäinpyrkivä puoli-ilmainen divisioonalupaus, jonka toiveet olisivat tulevien kausien liigapalkoissa. Sen sijaan sillä 6 Mmk:lla olisi jo palkattu melko nimekkäät kaksi kenttää. Sijoittamalla tuosta vielä 1/5 tai 1/6 selkeään ykköstähteen olisi ollut aivan realistiset mahdollisuudet yltää jopa P.Variksen palkkatasoon. Mutta tottakai - muutos olisi ollut radikaali, vaatinut rohkeutta ja muutoksia myös muussa organisaatiossa, jotta kaikilla tahoilla olisi parhaan kyvyn mukaan tuettu edustusjoukkueen selviytymistaistelua ja suunnan muutosta. Sitä muutosta ei tullut ja mielestäni se on pahimmanlaatuinen virhe, sillä nykyisellä tiellään Ässät ei tule kelkkaansa kääntämään. Ei ilman ympyröihin ilmaantuvaa täysin ulkopuolista voimahenkilöä, joka poistaa organisaatiosta skismat, klikit ja ylimääräisen paskan sekä saa vihdoinkin porilaisen jääkiekkopiirin pyrkimään yhteiseen päämäärään yhteisin keinoin.

Nyt on valittu tie, jossa lähinnä odotellaan agenttien tarjoamia pelaajia, annetaan mahdollisia vastatarjouksia ja jäädään odottamaan josko pelaaja ja agentti tyytyvät tähän. Ns. aktiivista pelaajahankintaa siis ei paljoa harrasteta. Päivänselvää on, että parhaiden ja kysytyimpien pelaajien kohdalla tämä ei riitä, vaan hankintojen eteen on tehtävä rutkasti muutakin työtä. Itse asiassa ainoa toimiva tie on olla muita riittävästi ajallisesti edellä ja solmia avainpelaajien sopimuksen vähintään 6 kk ennen kauden loppumista. Nykyisellä organisaatiolla tähän ei ole mahdollisuuksia, koska tämäntyyliseen pelaajahankintaan ei ole resursseja. Niinpä jäljelle jäävät sen tyyliset pelaajat, jotka ilmeisimmin tämän viikon aikana useimmille paljastuvat. Tottakai siellä on myös muutama erittäin hyväkin hankinta, sillä kyllä A.Heikkilällä sen verran on ammattitaitoa että hän pelimiehen erottaa varsinkin jos on käynyt niin hyvin, että muiden mielenkiinto on vielä ollut kohdistuneena muualle kuten ulkomaalaisiin pelaajiin ja hänellä ylipäätään riittää aikaa. Niinpä, viittaan tällä muutamaan nuorempaan kotimaiseen pelaajaan, jotka tänne lienevät tulossa. Mutta ulkomaat ovat toinen juttu.

Ja sitten näihin: Roman Horak ja Vesa Salo.

En minä näitä ylettömästi kehunut. Lähinnä vertasin Horak:ia Lipianskyyn, joka kaikkein todennäköisimmin hänet korvaa. Horakin pistekeskiarvo 0,46 ei ole erityisen hyvä hyökkääväksi ulkomaalaishankinnaksi. Mutta Horak myönsi itsekin, että sm-liiga oli hänelle väärä sarja ja sarjataso. Mailatekniikka ja peliäly olisi riittänyt koska vaan, mutta loukkaantumisten jälkeiset polvet jättivät niin suuren jäljen miehen luisteluun ja liikkumiseen sekä fyysisen kontaktin pelkoon ettei parempaan ollut mahdollisuuksia. Tästä huolimatta Horak oli yllättävän hyvä alivoimapelaaja ja sai siinä vastuuta. Samaten Horakin +/- -tilasto +2 oli Ässien kaltaisessa joukkueessa todella hyvä. Jos joukkue pelaa koko kauden tuolla tasolla ja on pääsääntöisesti häviävä osapuoli ei tuon parempaan ole mahdollisuuksia juuri kellään. Vertailussa muihin ässiin hän pesee kaikki. Horak ei sinällään ole vaikea korvattava, mutta itseäni riepoo juuri tuo korvaaja eli Lipiansky.

Sen mitä edelliseltä visiitiltä muistan - on hyvin paljon J.Heinästä muistuttava laituri, joka on tasainen eri osa-alueilla, muttei erityisen hyvä missään. Ja jos kerran Lipianskyn Horakin korvaajana pitäisi olla pistetehtailija, niin en ole nähnyt mitään faktaa, joka tukisi hänen tähän soveltuvan. Viime kauden saldot Extraligasta ovat 46 11+11=22. Vertailuna sm-liigassa pelanneisiin ja Vsetiniin siirtyneisiin: Ludek Krayzel 13 3+6=9 ja Jiri Burger 18 6+8=14. Ei kovin mairitteleva saldo mestaruuteen yltäneessä joukkueessa. En ole myöskään lukenut mistään lehdestä erityisiä positiivisia raportteja Lipianskyn esityksistä, enkä todellakaan luota joihin epämääräisiin toisen käden kommentteihin internetin keskustelupalstoilla. Vielä huolestuttavampaa on minusta että omien tietojeni mukaan kakkosketjua on suunniteltu muotoon Lipiansky-Kulha-Heinänen. En jaksa ymmärtää miksi samaan ketjuun halutaan sijoittaa niin paljon toistensa kaltaiset laiturit. Kulha (mikäli tänne asti rantautuu) saa olla melkoinen taituri rakentamaan tilanteita ja antamaan fyysistä kontaktia että tämä ketju todella toimisi. Painotan etten osaa sanoa Kulhasta juuri mitään muuta kuin mitä tilastoista näkee. En todellakaan tiedä edes minkä tyylinen sentteri on kyseessä. Toivottavasti aivan pätevä kahteen suuntaan toimivat taitava pelinrakentaja. Suuri pelkoni vain on ettei
kakkosketju muutu tästä kaudesta tasollisesti suuntaan jos toiseen ja juuri siinä oli yksi Ässien suurimmista ongelmista. Kevätkaudella ensimmäinen ja kolmas ketju selvisivät vertailusta pahimpiin kilpailijoihin, mutta kakkonen ei.

Ja Vesa Salo.

Painotan edelleen, että Ässät menettää Salossa paljon kiekollista osaamista. Toki samalla päästään pois erittäin riskialttiista oman pään pelaajasta. Salon taidoista kertoo hyvin paljon kevään huhut, jotka kertoivat TPS:n olleen kiinnostuneen Vekusta. Moni viittasi huhulle kintaalla, mutta siinä saattoi olla vinha perä. Jos vähänkään tuntee Saloa, niin tietää ettei Salo ole koskaan pelannut muulla kuin lahjoillaan. Salon harjoittelumotivaatio ei ole koskaan ollut vahva ja pelimotivaatiokin on ollut vaihtelevaa luokkaa. Kyse on pitkälti siitä kuinka hyvin valmentaja on osannut hänet motivoida ja toisaalta siitä miten motivoiva ympäristö hänen seuransa kulloinkin on ollut. Motivaatio on suoraan luettavista Salon tehopisteistä, sillä niistä hän on aina elänyt. Trendi oli ässävuosina laskeva, mutta alkoi upeasti. En usko että ensimmäisen vuoden 39 tehopistettä olisivat olleet miehen itsensä puolesta mahdottomuus myöhempinä kausina jos valmentaja ja joukkue olisivat samaa tasoa. Tuloksista päätellen eivät olleet. Ei liene epäselvää olisiko mestaruudesta taisteleva TPS ollut huomattavasti motivoivampi paikka pelata kuin jo useamman vuoden räpiköinyt Ässät, jonka peleilla ei ollut enää mitään merkitystä. Salolla olisi taatusti ollut annettavaa Tepsillekin kiekollisena - vaikka hän taatusti olisikin ollut pahoissa vaikeuksissa Kärppien ja Tapparan vikkelien hyökkääjien kanssa. Mutta kyllä Tepsin puolustuksessa olisi ollut tilaa tänä keväänä. Ei se todellakaan ollut enää niin tasokas kuin kahtena edellisenä keväänä.

Kuten Horakinkin tapauksessa en sinällään kaipaa itse Vesa Saloa. Puolustuksellisesti paikkaajat eivät voi olla juuri huonompia. Mutta toimiva joukkue tarvitsee myös kiekollisia puolustajia ja ennen kaikkea pystyavauksia. Tämän hetken puolustuksesta ei löydy yhtään todellista kiekollista vastuunkantajaa. Vaikka toivotan erittäin mieluusti Sammalkankaan ja todennäköisesti myös J-P Laamasen tervetulleeksi Poriin - eivät he kuten Timo Ahmaojakaan ole mitään kiekollisia puolustajia. Sitä ei ole Timo Willman. Pasi Peltonen pystyy parhaimmillaan tukemaan kiekollisia profiileja, mutta itse hän ei sellainen ole. Curtis Sheptak on hyvätasoinen liigapakki, muttei kiekollinen liideri. Ehkä Vesa Salokaan ei ollut sitä enää tällä kaudella, mutta hän oli silti Ässien pakeista kiekon kanssa ylivoimaisesti taitavin ja samalla halpa kompromissi puolustukseen. Kuka tuo ensi kaudeksi kiekollista osaamista tähän osastoon? Koska se ei ole kukaan yllämainituista sen täytyy olla se viides ulkomaalainen, joksi ei ykkösvaihtoehto on ollut Jiri Marusak. Marusak voisi hyvinkin täyttää nuo saappaat, mutta hän on noista ulkomaalaisista kaikkein epätodennäköisimmin toteutuva siirto. Siitä kielii jo tiedot mahdollisesta jatkosta Zlin:iin. Ja se seuraava vaihtoehto eli Lukas Zib ei enää ole samaa luokkaa, eikä edes samantyylinen pelaaja.

Jotta tämä pitkä saarnani ei jäisi ulosanniltaan niin pessimistiseksi, niin kyllähän sitä kovin positiivisiakin nimiä on esiin tupsahtanut. Ilmeisesti huomenna (tai ylihuomenna) saadaan tietää nimet varmaksi. Nyt kun maanantainen Oy:n hallituksen kokouskin taisi hyväksyä ehdotetun joukkueen taloudellisesti. Itse olen kovin mielissäni mikäli seuraavat nimet julkaistaan: Kulha, Kucharcik (jatko), Jarkko Immonen, Jani Väänänen, Sami Karjalainen, Jiri Marusak, Tapio Sammalkangas, J-P Laamanen sekä tietysti Perrin ja Sheptak. Seuraavat nimen eivät herätä juuri tunteita puolesta, eikä vastaan: Heinänen, Ben-Amour, Willman, Zib. Lipianskya en tohtisi edes mainita. Käytettäisiin mieluummin ne rahat sitten vaikka Sillgreniin..siitäkin huolimatta että on niin kallis. Se nyt kuitenkin on selvää ettei noita kaikkia nimiä saada.

Jos jaksoit lukea loppuun niin hienoa. Toivottavasti en seonnut sanoissani. On se kumma että joku seura jaksaa herättää minussakin siinä määrin tunteita...että tulee tämmöisiä kirjoitettua.
 

Jokke

Jäsen
Kucharchik

Ei jatka, ja toivottavasti Heinänen ei tule. Semirissä on ainesta huippupelaajaksi, toivottavasti hän saa Ässissä tarpeeksi vastuuta. On sentään nuorten MM-mitalisti, jollaista ei Porissa oo pitkään aikaan ollut.
 

pekoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jokke

Oletko Jokke aivan varma että hyökkäyksen uudet ulkomaalaiset ovat tsekkejä? Olen itse siinä käsityksessä että Ässät kallistui lopulta taloudellisista syistä slovakkeihin...?
 

Pata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Hieno kirjoitus jälleen Pekonilta. Ja lähes asiasta kuin asiasta olen hyvin pitkälti samaa mieltä.

Roman Horakin hyvän plus/miinus -tilaston kylläkin heittäisin lähinnä kategoriaan vale, emävale, tilasto. Kun pelejä miettii, niin aika käsittämättömältä se tuntuu, mutta luku on silti kylmä fakta. Tietysti plus/miinus -tilastoa komistaa se, että Horak hyppäsi mieluummin vaihtoon kuin lähti luistelemaan vinhasti puolustuksen avuksi ja se taisi pelastaa hänet ainakin muutamalta miinusmaalilta. Mutta se on vain osatotuus, ehkä tuo hyvä lukema kertoo jotain Horakin peliälystä, samoin kuin se, että hän oli kohtalainen tapaus alivoimalla. Muutenhan hänen onnistuminen alivoimalla oli kyllä kaikkia fysiikan lakeja vastaan. Toimivalla päällä pystyy kuitenkin paikkaamaan ainakin jonkin verran fyysisiä puutteita, jopa jääkiekossa.

Horak ei silti ollut sen tason vahvistus, että häntä oikeastaan edes tarvitsisi paikata. Mutta jos verrataan Horakia juuri Jan Lipianskyyn, niin enpä kyllä tiedä paljonko siinä päästään plussalle. Onhan Lipiansky nuorempi ja hieman liikkuvampi ja vaikkei mikään voimalaituri olekaan, niin silti jonkin verran Horakia kookkaampi ja fyysisempi. Taidossa hän toki Horakille häviää, vaikka fyysisten puutteidensa vuoksi Horak ei kylläkään juuri pystynyt taitoaan Ässien hyväksi käyttämään. Peliälyssä Horak hakannee Lipin mennen tullen, tai en nyt ainakaan itse jaksa muistaa, että Lipi olisi sillä saralla suuremmin hurmannut. Sen sijaan asenteellisesti Lipi vaikutti edellisellä keikallaan varsin yritteliäältä, mutta miten lienee homman laita nyt. NHL:n ovet pysynevät Lipianskylle ikuisesti suljettuna ja hän lienee sen itsekin jo huomannut, joten kolmesta maagisesta kirjaimesta hän tuskin pystyy ammentamaan ylimääräistä asennetta ja halua kehittyä. Samoin maajoukkueen portit näyttävät sulkeutuneen ainakin arvokisojen osalta. Lisäksi edellinen Suomen reissu oli kaikkea muuta kuin menestys, joten ainakaan pelillisesti ei varmasti ole mitään mukavia muistoja, joiden vuoksi hän haluaisi palata. Eli mikä on Lipianskyn todellinen motiivi palata Suomeen? Raha?

Kun hän oli alkuvuodesta tehnyt sopimuksen Ässiin, joku kirjoitti kuinka paljon Lipi on AGENTTIEN mukaan kehittynyt ja kuinka kovia teholukemia hän nykyään paukuttelee. Kun tilastoja katselee, niin enpä minäkään kyllä tosiaan mitään ihmeellistä kehittymistä näe. Pisteiden valossa yksi selvästi parempi kausi, mutta sekin Slovakian sarjassa, joka ei kuitenkaan tasollisesti ole samaa tasoa kuin Tshekin sarja, missä Lipi on jäänyt selkeästi vaatimattomampiin lukemiin. Ja agenttien kehut voitaneen ottaa vastaan yhtä suurella varauksella kuin poikaansa ylistävän äidin jutut. Joku kirjoitti silloin myös, että edellinen visiitti meni pieleen valmentajan eli Tammisen takia. Tiedä noista sitten, mutta ei pidä unohtaa sitäkään, että Ässistä Lipi siirtyi antamaan näyttöjä Tapparaan, mutta äkkilähtö tuli sieltäkin. Se tuskin oli ainakaan Tammisen vika.

Haluaisin silti uskoa, että Lipin mahdolliselle paluulle löytyy muitakin perusteita kuin agentin kehut. Ehkä Anis todellakin tuntee pelimiehen sellaisen nähdessään ja ehkä hän on vakuuttunut, että Lipi on pelimies isolla P:llä, vaikka kukaan muu ei sitä kolme vuotta sitten huomannutkaan. Niin haluaisin uskoa ja kovasti haluaisin luottaa Aniksen silmään, mutta vaikeaa se tässä tapauksessa on. Minun nähdäkseni hän on turha hankinta, ei todellinen vahvistus. Tasapaksu sarjajyrä, onko todella edes kakkosketjun kamaa? Saattaa tietysti olla juuri sopiva palanen patapakkaan, vaikkei omalla henkilökohtaisella osaamisellaan Ässiä suoranaisesti yhtään ylöspäin kiskoisikin. Tai sitten ei sitäkään. Joka tapauksessa näillä tiedoilla en olisi Jan Lipianskya Ässiin hankkinut.

Martin Kulhasta en nopealla etsinnällä löytänyt statistiikkaa kuin Slovakian pääsarjajoukkue Slovan Bratislavasta. Pisteiden valossa kaksi kohtalaista 25 maalin kautta. 188 senttinen jässikkä, joten kokoakin kohtalaisesti ja vuosikertaa 1976, joten sikäli saattaa kehitystä olla hyvinkin paljon vielä edessä. Mutta tämä kausi jäi hieman kysymysmerkiksi. Vain 14 peliä runkosarjassa ja pisteet 3+4. Play offeissa hän oli myös naputellut tehot 3+4. Mutta mitäs mies lienee alkukauden puuhaillut? Onko ollut loukkaantuneena vai onko mahdollisesti pelannut alkukauden jossain muualla, mahdollisesti ulkomailla? Kumpikaan vaihtoehto ei tunnu hyvältä. Riskihankinta terveyden puolesta jos on ollut noin pitkään loukkaantuneena. Eikä kovin positiivinen seikka ole sekään jos hän on alkukauden pelannut ulkomailla palaten loppukaudeksi maitojunalla takaisin. Oli miten oli, vaikuttaa joka tapauksessa riskihankinnalta. Näillä tiedoilla en olisi Martin Kulhaa Ässiin hankkinut. Toki oletan, että Aniksella on hieman minua paremmat tiedot niin Lipianskysta kuin Kulhasta. Mutta en pysty siitäkään ihan varma olemaan.

Tilastoista en löydä mitään selitystä sillekään, että Ässät on mahdollisesti taas kiinnostunut Lukas Zibista. Ei vaikuta miltään Zidlickylta, ei sinne päinkään. Ja aika pahasti kalpenee Jiri Marusakinkin rinnalla. Marusak oikeastaan vaikuttaisi näillä tiedoilla kohtalaiselta värväykseltä, vaikka Hentunen ja Helminen häntä hieman Ruotsin turneessa pitivätkin pilkkanaan. Kuitenkin kohtalaisia tehoja Tshekissä, ei mitään huikeita, mutta kuitenkin nousujohteisesti. Lisäksi hän sai maajoukkuessakin mukavati peliaikaa ylivoimalla, joten jotain kiekollisia avuja miehellä varmasti on, vaikkei mikään Vekku olisikaan ja vaikka kyse olikin pelkästä harjoitusturnauksesta. Ei Suomikaan kuitenkaan peluuttanut esim. Pasi Puistolaa ylivoimalla, vaikka häntä jopa pidetään kohtalaisen hyvänä tai ainakin lupaavana kiekollisena puolustajana. Joten siinäkin mielessä ajateltuna Marusak saattaisi olla mies paikallaan Ässissä. Lisäksi suureksi eduksi katsoisin sen, että hän pelaa rightilla. Näillä tiedoilla saattaisin hankkia Jiri Marusakin Ässiin, mutta Lukas Zibia en.

Jos ulkomailta ei tule kiekollista pakkia, niin todellakin Vekku Saloa huutaa Ässien puolustus. Toki ymmärrän Vekun syrjäyttämisen, aikansa kutakin ja kuitenkin Vekun ura on ollut laskusuunnassa. Ja jos halutaan kova-asenteinen joukkue, niin ehkä Vekku on parempikin heittää yli laidan. Tai ehkä hänelle pitäisi tehdä try out -sopimus. No ei, katson kuitenkin ihan oikeaksi ratkaisuksi, että Vekun päivät patapaidassa ovat luetut. Jos todella halutaan eteenpäin, niin Vekun kuuluukin lähteä. Mutta jostain pitäisi hankkia se korvaaja, Ässillä oli tällä kaudellakin liian vähän käsiä ja nyt näyttäisi, että ensi kaudella niitä on vieläkin vähemmän.

Se samalla tarkoittaa sitä, että esim. Timo Willman epäonnistuu tai ei ainakaan pelaa sillä tyylillä minkä hän parhaiten osaa. Sama vaara pyörii myös ehkä ainakin Peltosen ja Ahmaojan ympärillä. Ilveksessä Pumpuli nousi kannattajien suosioon ja maajoukkuekokeilijaksi, kun hän keskittyi pelkästään siihen omaan fyysiseen rooliinsa. Siihen oli helppo keskittyä, kun joukkueen puolustuksesta löytyi Measureksia ja muita, jotka hoitivat sitä kiekollista peliä. Mutta Porissa ei tuollaisia hahmoja oikein löytynyt, vaikka joukkueessa oli sentään Vekku ja Kaski. Vovan luottomiehenä Pumpuli pelasi tai joutui pelaamaan peliä, jota hän ei yksinkertaisesti osaa. Mies yritti avata peliä, tukea hyökkäyksiäkin ja pelasi jopa ylivoimalla. Eihän siitä mitään tullut ja siinä samassa jäi se oma osaaminenkin hyödyntämättä. Bluesissa hän käsittääkseni onnistui taas paremmin, nimenomaan sillä oman osaamisensa alueilla. Mutta Bluesistakin löytyi Aholaa ja Vykoukalia, joten Pumpuli sai tai joutui pelaamaan vaan sen oman tonttinsa, eikä yhtään enempää.

Ensi kaudella Vovan luottomies jättää taas todelliset haalarihommat ja sheriffileikit hieman vähemmälle keskittyen jääkiekkoon. Tuossa pakistossa hän saa selkeästi taas peliaikaa ylivoimillakin. Eikä siitä taaskaan mitään tule, että hän pelaa niin kuin ei osaa, unohtaen ne hommat mitkä hän jollain tavalla hallitsee. Tuossa pakistossa Pumpuli pysyy pumpulina ja on täysin hyödytön pelaaja kokonaisuutta ajatellen. Ja jos sitä kiekollista pakkia ei hankita, niin Peltonen ja Ahmaojakin saattavat siirtyä leikkimään taitopuolustajia. Peltonen on toisaalta näyttänyt, että jossain pienissä määrin hän pystyy olemaankin jopa kiekollinenkin pakki. Mutta kokonaisuuden kannalta olisi parempi, jos Pasikin keskittyisi vain puolustamaan.

No niin, lienee aika siirtyä odottamaan huomista ja ehkä jopa tiedotustilaisuuden satoa, vaikka monen monituista seikkaa jäikin vielä ruotimatta, mitä Pekonin kirjoituksesta mieleen juolahti joukkueen rakentamisesta yms. Mutta onhan tässä aikaa jaaritella, eihän se Pitsiturnauskaan vielä ihan ovella kolkuttele. Kuten ei Ässien menestyskään näillä näkymin.
 

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Hohhoijaa

Niin hienoista kirjoituksista kuin muuten onkin kyse, Ässien kannattajana on murheellista lukea noita Padan ja Pekonin juttuja, sillä ihan liian suuri osa niistä lienee julmasti totta. Soisin pojat sydämestäni teidän olevan useammassakin suhteessa väärässä ja epäilen, että myöskin te hyvin mielellänne olisitte väärässä.

Kiekollista puolustajaa kaipailin lähinnä ulkomailta, koska kotimaasta ei oikein apuja ollut odotettavissakaan. Pettynyt olen, jos näitä käsiä ei nyt sitten kumminkaan saada; ei siinä kuulkaa paljon realiteetit lohduta. Toivoa sopii, että näitä käsiä löytyisi riittävästi myös hyökkäyksestä. Hei, emme me paljon joukkueelta pyydä, jonkin verran käsiä, paljon jalkoja ja erittäin paljon sydäntä...

Pian nähdään sitten, millaiseksi ensi kauden joukkue on muotoutumassa. Onpa tuota tiedottamistakin saatu jo yllin kyllin odottaa. Nyt voisitte Ässät yllättää meidät positiivisesti. Tai yllättäkää ainakin ensi kaudella!
 

vili

Jäsen
Suosikkijoukkue
ilves
ässät sai todella lahjakkaan pelaajan tampereelta,nimittäin sammalgangas on hyvä yleispelaaja jonka olisin mielelläni nähnyt vielä ilveksen paidassa.
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pekoni,perustelit mainiosti kommenttisi Salosta ja Horakista.Mutta pysyn edelleen kannassani,että Saloa ja Horakkia huonompia värväyksiä ei voi tehdä,jos vähääkään tulevien pelaajien otteita on seurattu !

Lipiansky oli aivan surkea viimeksi porissa olessaan,mutta muista pelaajista en voi kommentoida,koska en ole ikinä nähnyt heidän pelaavan otteluakaan.
Jokke Heinäsen mahdollinen Ässä sopimus saa kyllä hermoni riekaleiksi.Eikö siitä saatanan surffailijasta jo kerran päästy eroon !
No,joka tapauksessa,odotellaan mitä sieltä ilmoitellaan kommentoidaan sitten lisää.
Positiivisuutta ! :)
 

Clark Kent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,Leafs,Everton, MuSa,P-Kärpät, Sea City Storm
Vekusta ja muista pelureista

Vesa Salo:
Onhan se totta, että Vekulla on joskus ollut ne "maagiset kädet", mutta siitä on aikaa, ja aika on todellakin tehnyt tehtävänsä. Kädet, että jalat ovat hidastuneet juuri sen verran ettei hänen avuillaan enää liigassa pärjää. Ehkä jokin Itävallan sarja voisi sopia vielä eläkepäiville ihan hyvin, ei sentään SM-Liiga. Sydämmeni huutaisi ARMOA, jos Salo jatkaisi Ässissä...

Pasi Peltonen:
Jos ja kun mies pääsisi sille parin kauden tasolleen, jolloin pääsi kokeilemaan maajoukkueessa, olisin hyvin tyytyväinen. Viime kauden loppu oli jo lupauksia antava. Peltsi saisi käyttää paljon enemmän laukaustaan mikä on ihan kohtis sellainen, viime kausina ne laukaukset ovat olleet vain heittoja ranteella maalille päin tyyliin "pääsis jo vaihtoon". Hyvä perus pakki, joka varmaan pelaa uransa loppuun Ässissä. Harvinaista seurauskollisuutta, jota enää harvoin näkee.

Uudet nuoret:
On todellakin hyvä, että Ässät saivat nuoria lupauksiakin tänne, kun niitä ei ole oikeastaan lainkaan omassa varastosta(junnut). Varsinkin Ben-Amourista voi tulla kannattajien suosikki, jos pelityyli on sellaista mitä luulen sen olevan. Kovaa ja vauhdikasta. Sammalkankaasta ei ole mitään mielikuvaa, joten en kommentoi häntä muuten kuin, että tuntuu olevan monipuolinen pelaaja kyseessä kun voi pistää melkein paikalle kuin paikalle.

Sheptak, Perrin ja Kucharchik:
Kaikki hyviä pelimiehiä, varsinkin Perrin ja Kucha. Miksi muuten Kucharchikia (kai meni oikein?) peluutettiin keskellä viimekaudella? Mieshän on laituri ja hyvä sellainen, ei kyllä keskelläkään mikään huono, mutta kun loppukaudella pääsi laitaan ykkösketjuun niin pelasi mainiosti. Kyllä kannattaisi pitää joukkueessa, Lipiansky ei ole vahvistuksena lähelläkään Kuchaa. Sheptakilta kausi oli ihan kohtuullisen hyvä, varsinkin kun mies pelasi ekaa taikka toista kautta pakkina, ainakin P-Amerikassa mies pelasi laiturina. Hyvin on Agentti kaupannut miehen pakkina Poriin aikoinaan... varsinkin jos tilastoja on myynyt.

En viitsi enempää kirjoitella, oli tarkoitus vain kommentoida Vekkua, koska minä en ymmärrä kun joku vielä viitsii kehua häntä. No toivotaan, ettei Ässiin eksy enää uutta Musakkaa, Laurilaa, Hårdia taikka Saloa. Siinä olis jo nitrojen paikka ens kaudella...
 
G

Guest

Semir Ben-Amour

Jokainen, joka on nähnyt Semirin pelejä, tietää, ettei miehestä ole vielä ensi kaudella liigatasolle kuin vilttimieheksi. Vie vaan taas jonkun oman Mäkelän paikan. Ikäkausimaajaoukkueessa pelaaminen ei vielä tee pelimiestä. Kaikkien pitäisi tietää ikäkausimaajoukkueiden kokoaminen: kerran kultapossukerhossa, aina maajoukkueessa. Esim. HPK:n Kasper Kenig on ihan eri luokan pelimies.
 

Kiekko-Antti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, EPS
Eri mieltä Taalarin kanssa!

Väitän nähneeni mieheltä enemmän pelejä kuin sinä ja mielestäni potettiaalia on. Semi on fyysisiltä ominaisuuksiltaan täysin valmis liigaan. Penkistäkin nousee se vähän päälle 100, joten sillä puolella asiat ovat aivan kunnossa!

Ainoa puoli jolla kaivataan selkeää parannusta ennen läpimurtoa on menttaalinen puoli. Hermot tahtovat mennä vielä liian helposti.

Semille on muuten siellä Ässissä luvattu ihan kakkos kolmoskentän paikkaa, joten luottoa ainakin Ässä johdossa löytyy.

Wilman täytti viime kaudella paikkansa, ei loistanut, mutta kun keskittyi oman roolinsa hoitamiseen kaikki sujui ihan hyvin!
 
G

Guest

Keningit

HPK:n Keningejä vietiin viime talvena A-junnuissa kuin metrin halkoja, joten eivät he pienikokoisina ole liigassa välttämättä sitä mitä mainostetaan. Tämä vain tällaisena huomiona liikaa median nostattamilla ominaisuuksilla tietyistä pelaajista.
 

TM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ensi kauden joukkue on jo julkistettu, www.assat.com

Kyllä Ässissä ainakin hyökkääjiä riittää tosin osa noista divarista tulleista on varmaan try outilla. Marko "Kyy" Palon siirto varsinainen yllätys joka ei huhuissa esiintynyt missään vaiheessa.
 
Viimeksi muokattu:

JanJ

Jäsen
Re: JanJ:lle

Viestin lähettänyt käyttäjä ipa rules
Ihan pakko on nyt huomauttaa sinulle, että nyt ehkä sinäkin tajuat, että et sinä mitään tietoa sieltä toimistolta saa ennen virallista tiedotustilaisuutta. Oli suorastaan koomista miten sinä aloit "virallisella" tiedolla kumoamaan pelaajasiirtoa joka täällä kuitenkin jo tiedettiin varmana.
-ipa rules

Heh. On suorastaan koomista seurata kuinka joku ei osaa lukea. Hih, tällaiset piristävät päivän.

No ehkä joskus kaivat sen viestin uudestaan esiin ja luet ajatuksella sen läpi. Tavaa vaikka jos epäilet ettet edelleenkään ymmärrä. Sallit varmaan että teen tähän tiivistelmän:
Tein Jatkoaikaan Antti Heikkilän haastattelua.
Mies oli kuitenkin niin vähäsanainen ettei siitä haastattelua saanut aikaseksi. siksi pistin sen keskustelupalstalle. siinä haastattelupätkässä hän kumosi lähes kaikki siirrot mitä täällä oli spekuloitu, myös Sammalkankaan joka olikin sitten ainoa oikeaan osunut huhu.

-rupa iles.
 

Tykki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ässien sivuilta...

3.5.2001
Ensi kauden joukkue julkistettiin

Ässät julkisti tänään ensi kauden liigajoukkueen kokoonpanon.
Maalivahdit:
Kristian Antila
Tommi Satosaari (Newcastle)

Puolustajat:
Curtis Sheptak
Stanislaw Jacesko (Budejovice)
Timo Willman (Blues)
Tapio Sammalkangas (Ilves)
Jukka Laamanen (Ilves)
Timo Ahmaoja
Pasi Peltonen

Hyökkääjät:
Eric Perrin
Jari Korpisalo
Mikko Konttila
Sami Karjalainen
Samu Wesslin
Markku Tähtinen
Juha Viinikainen
Janne Mäkelä
Mikko Peltonen (A-nuoret)
Marko Palo
Jan Lipiansky (Vsetin)
Martin Kulha (HC Slovan Harward)
Jarkko Immonen (TuTo)
Tuomas Jalava (TuTo)
Jani Väänänen (Jukurit)
Semir-Ben Amor (Blues)

Valmentajat:
Vladimir Jursinov Jr
Jari Härkälä
 

Tuamas

Jäsen
Dodiin...

Hyvältä näyttää. Jopa paremmalta kuin odotin. Ei oikeastaan juurikaan turhia ja kalliita vanhoja liigajyriä, vaan nuoria ja nälkäisiä.
Mv:t nuoria ja lupaavia, Antila tullee pärjäämään, ellei ala leijumaan.

Pakisto näyttää paremmalta kuin viime kaudella, Wili, Sammalkangas ja tämä tsekki korvaavat kyllä todennäköisesti kevyesti lähteneet pelaajat. Löytyisiköhän tämän Jaceskon tilastoja mistään? Ja onkohan kellään mitään muuta tietoa pelaajasta?

Hyökkäyskin näyttää suhteellisen hyvältä, huomattavasti paremmalta kuin odotin. Konkareita ja nuoria, toivottavasti sopivassa suhteessa.
Ykkönen tullee olemaan perrinin kenttä ja kakkosena varmaankin kulha-lipiansky-palo? En ole aivan varma paikoista, mutta olettaisin että niin se menisi. Kolmoseen ja neloseen jää vielä omat nuoret (peltonen&mäkelä) ja kahdeksan muuta, eli viisi kenttää hyökkääjiä. Pitkästä aikaa usko ässiin on palaamassa, sen verran hyviä nimiä löytyy, ja mikä parasta uutta nuorta vertakin löytyy tarpeeksi.

Jos edes yksi tai kaksi divarimiehistä/nuorista löisi läpi, niin ensi kaudella ei olisi hädänpäivää.
 

Jeda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Ei hassumpaa...

Kyllä noilla nimillä on ihan mahdollista tavoitella pleijaripaikkaa. Silloin ei tosin kovin pahoja loukkaantumisia sovi tulla. Valmennus on myös kysymysmerkki, itse en ole koskaan Jursi junioria minään kovin kummoisena valmentajana pitänyt. Joukkue on mielenkiintoinen mutta myös jäähyherkkä. Korpisalo, Sheptak, Willman, Ben-Amor...aika monta kuumakallea yhteen joukkueeseen.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ulkomaalaisista

Kertokaahan joku, joka tietää noiden uusien ulkomaalaisten viime kauden tilastot.
 
G

Guest

Missä patapelaajat?

Ässien joukkueen listausta katsoessa kiinnittyy huomio vain kahteen ässätaustan omaavaan pelaajaan: Pasi Peltonen ja Markku Tähtinen. Nuorempaa Janne Mäkelää ja Mikko Peltosta en laske mukaan, heillä on pelipaikka kuitenkin a-junnuissa. Korkeintaan edustuksen filtissä. On kyllä sellainen muukalaislauma Porissa ensi vuonna, että ihan hävettää! Minua ei ainakaan kiinnosta lähteä katsomaan jotain jukuripakkia tai keltanokka semiiriä. Alkufiilikset ovat ainakin sieltä synkimmästä päästä!!!
 

Tuamas

Jäsen
Tuåta noin taalari...

Elikkä onhan noita pata-taustan omaavia muutama lisääkin, eli Wesslin ja Korpinkin voi laskea porilaiseksi. saivartelua...

Itseäni ei kyllä rehellisesti sanoen kauheasti kiinnosta vaikka tämän vuoden joukkueessa ei ole näitä "maagisia omia poikia" kuten Heinänen, Kyhä, Levokari ja kumppanit. Toki harmittaahan se ettei "omia" poikia kauheasti löydy, mutta kun se juniorityö on ryssitty, niin minkäs teet.

Karu, julma totuus on se että ei yksinkertaisesti löydy liigatasoa olevia ässä-taustan omaavia pelaajia, jotka olisivat järkevän hintaisia, ehkä muutama täytemies tms.
Muutaman kauden päästä voi jo löytyä taas muutama edustukseenkin mahtuva, kuten rontti, malén ja järvinen.

Itse olen tyytyväinen joukkueeseen, sopivasti nuorennettu ja ainoa uusi vanha pieru on Palo, joka ei ole mikään turha surffailija, kuten ässiin hankitut vanhemmat pelaajat yleensä ovat.
 

Jokke

Jäsen
Alkufiilikset

on mulla paljon paremmat ko viime vuonna. Mua ei haittaa, vaikka joukkue olis muukalaislauma, jos se vaan pärjäis taas muutaman vuoden tauon jälkeen. Ja onhan sentään Korppi, joka on tärkeä mies Ässille. Tämä satosaari on aika kysymysmerkki jos Antila loukkaantuu.
 
Ässien uudet slovakit

<pre>
Stanislav Jasecko (Budejovice/CZE) -72 192/97 50. 5+14=19 94
Martin Kulha (HC Slovan/SVK) -76 188/88 14. 3+ 4=7 12
Jan Lipiansky (Vsetin/CZE) -74 188/93 49. 12+11=23 39

</pre>

Jasecko ampuu käsittääkseni rightilta.

Pistetään vielä meikäläisen ketjut:

Konttila-Perrin-Korpisalo
Kulha-Lipiansky-Väänänen
Tähtinen-Karjalainen-Palo
Jalava-Immonen-Viinikainen/Wesslin/Ben-Amor

Mäkelä ja Peltonen voivat keskiittyä nostamaan A:ta ylös ja Ben-Amorkin ikänsä puolesta mahtuu vielä A:han.

Pakkiparit:
Sheptak-Jasecko
Peltonen-Laamanen
Willman-Ahmaoja
Sammalkangas

Puolustus vähän huolestuttaa, etenkin pakkien kädettömyys. Silti joukkue näyttä paperilla huomattavasti paremmalta ja aggressivisemmalta kuin viime vuotinen ryhmä.
 

TM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Lipiansky ja Kulha

Antti Heikkilän mukaan ovat pelanneet maajoukkueessa parina mikä vaikutti siihen että molemmat hankittiin. Lähde: Stadionilla oleva STT:n juttu. Eipä ole kovin vaikea arvata että Ässissäkin Vova heittää äijät samaan ketjuun.
 

Clark Kent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,Leafs,Everton, MuSa,P-Kärpät, Sea City Storm
Ihan lupaava joukkue koossa. Mutta noi ulkomaalaiset, siis nämä uudet hieman huolestuttavat. Kukaan ei ole ollut aivain asemassa viime kaudella vanhassa joukkueessa, vai onko ollut? Valaiskaa hieman, noi pisteet kaikilla on hieman heikot. Viime kauden joukkueesta jään hieman kaipaamaan Sami Salosta ja Pasi Puistolaa. Ainakin Salosen olis voinut pitää, koska hän pelasi kohtalaisen hyvin ennen loukkaantumistaan. Puistolan pitäminen oli varmaankin mahdotonta, veri veti takas Tampereelle vaikka Porissakin saa mustaa makkaraa... Muuten uskon, että Jacesko, Willman, Sammalkangas ja Laamanen korvaavat puolustuspään "menetykset" ihan hyvin. Puolustus ei ainakaan hitaampi voi olla kuin viime kaudella, samalla tuli hieman sitä kaivattua fyysisyyttä. Toivottavasti Willman onnistuu paremmin kuin viime visiitillään Ässissä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös