Ässien ketjulotto 2007–2008

  • 45 834
  • 183

Myrvold

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Pistetään nyt omakin näkemys kehiin NÄILLÄ miehillä joita reservissä on.

Salminen - Häppölä - Kivenmäki

Petre - Kuiper

Joensuu - Tähtinen - Kemppainen

Sammalkangas - Toivonen

Huhtala - Kuparinen - Hisey

Peltonen - Heikkinen

Forsbacka - Takala - Tasku/Savinainen

Konttinen

Eli omille lupauksille (Salminen ja Kemppainen) rohkeasti luottoa niin kauan kun joukkue on lopullisessa muodossaan. Virkkunen tuohon Kemppaisen paikalle ja mahdollinen snaipperi Salmisen tilalle. Sen jälkeen voi katsoa onko poikien paikka edustuksessa vai a-nuorissa. Huhtanen ottaa sitten paikan nelosen oikeasta laidasta kunhan on kunnolla kunnossa.
 

Jurgeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Dodiin kaippa se on sitten syytä pistää oma näkemys myös peliin oikein ajan ja selitysten kanssa. Toivottavasti tulee jotain kommenttia mahdollisista epäsopivuuksista, jotta pääsen muokkaamaan näkemystäni enemmän peliä seuraavien/jätkiä tuntevien lausunnoista. (Itse toisella paikkakunnalla ja näen vain vajaa kymmenkuntapeliä per kausi ja en todellakaan käy seuraamassa harkkoja jne..)

Ykkönen:
Kivenmäki-Häppölä-Salminen

Ykkösketjun muodostavat luonnollisesti Kivenmäki ja Häppölä joiden lisäksi yhtä pelaajaa kaivataan kipeästi. Kätisyyden tulisi olla right ja maalimääräksi odotettavissa selkeästi yli 20. Ikää mielellään alle 26, jotta tajuaa oman TÄRKEÄN roolinsa lätyn sisään heittäjänä, mutta ei lähde nuottasille Kivenmäkeä vastaan. Tällähetkellä kuvaukseen sopii vain Salminen. En kiellä Sakarin potentiaalia en kiellä, mutta fyysiikka ei varmasti riitä vielä kokokaudeksi ykköseen. Jos hän ei pärjää niin ei siinä sitten, mutta jos hän pärjää niin joku kyllä tulee pienen miehen telomaan. Eli tähän tarvitaan joku varsinkin kun paikkaan ei mielestäni vielä ole oikein ketään. Huhtalaa, Hutasta, Kemppasta ja Savinaista voi tietysti kokeilla, mutta tästä ei hyvä heilu jos ei todellinen lottovoitto tipahda.
Rooli: Maalit! Peliaikaa n.18min.

Kakkonen:
Joensuu-Tähtinen-Hisey

Kakkosketju näyttäisi aika valmiilta muodossa Joensuu, Tähtinen ja Hisey. Toisaalta Virkkusen saapuessa lasaretista hän tullee pelaamaan Robin paikalla. Virkkusen ja Tähtisen luulisi sopivan yhteen ja Joensuu tuo hyvää, toivomukseni mukaan tasapainottavaa, voimaa kulmiin joka täydentää ketjun. Eikös tuolla paikalla joskus muinoin pelannut Tuominen vai muistanko ihan väärin?
Rooli: Tukea ykköselle maalien muodossa. Selkeästi hyökkäävä ketju.
Peliaikaa n.17min.

Kolmonen:
Huhtala-Takala-Kemppainen

Oman näkemykseni mukaan kolmosen tulisi olla nuorisoketju, jossa junnumme ajetaan sisään liigakartalle. Kauden alussa Virkkusen ja Huhtasen ollessa loukkaantuneina alku kokoonpano voisi olla vaikkapa tämä. Virkkusen palatessa hän ottaisi paikkansa kakkosessa ja Hisey tulisi kolmoseen tuomaan kokemusta, taitoa ja näkemystä kolmoseen joko laitaan tai keskelle riippuen kumpi ruutu sitä enemmän tarvii. Muistaakseni Hisey oli suht huono aloituksissa joten paikka keskellä ei itsestään selvyys. Huhtasen palatessa Huhtala neloseen. (mahdollinen paikka myös Dallas-avulle jolloin optimaalinen koostumus Lammers-Hisey-Huhtanen)
Rooli: Hyökätä, puolustaa, näyttää taitoja, antaa kaikkensa. Puolustaa, mutta myös vapauksia ja maaleja. Ei jarrukenttä. Peliaikaa n.13min.

Nelonen:
Forsbacka-Kuparinen-Tasku

Nelosen tulisi olla ketju, joka vetää itsensä joka vaihdossa hapoille hyrräämällä taklaamalla repimällä ja raastamalla. Ketju pelaa vaihtoja silloin kuin vastustajalla kulkee tai omalla ykkösella ja kakkosella ei. Lähtökohtaisesti vastustajan ykköstä vastaan aina kun jalat ovat ehtineet palautua viimekerrasta. Siis mehuja pois siltä vastustajan ketjulta joka vie meitä.
Forsbackaa ei todellakaan tulisi peluuttaa muissa kuin tällaisissa kentissä, muutenhan miehen jumalainen pelityyli ja lahjakkuus valuu täysin hukkaan?! Vähän niinkuin laittaisi Crosbyn rikkovaan rooliin neloseen. Maailmassa muutenkin jokaisen kannattaisi tehdä sitä minkä parhaiten osaa ja edetä omilla avuillaan.
Kuparinen sen sijaan on vedenjakajalla. Ollakko kolmos nelosen tappavan kova ja pirullinen sentteri, vaiko yrittää nousta ykköseen(hyökkäävään) puolustavaksi (vrt. AUK). Itse näkisin mieluiten vanhan koulukaverin tässä nelosen roolissa kehittämässä niitä avuja joita varmasti on ja joista on jo nimeäkin. Tässä tärkeässä roolissa hänellä olisi kykyä nousta ehkä jopa NHL:ään kaiken mennessä nappiin. Ikää ei ole vielä paljoa. NHL nelosessa myös tienaa paremmin kuin sm-liigan ykkösessä. :)
Kolmas paikka menisi loukkaantumisten vuoksi lähtökohtaisesti Takalalle tai Taskulle. Huhtala lunastaa paikan toipuessaan.
Rooli: Hyöriä ja ajella siinäpäässä kenttää johon joutuvat. (vrt. HPK:n teletappikenttä) Peliaikaa niin paljon kuin jaksavat todnäk n.12min.

Lisäkommentit: Hyökkäyksessä on nyt mahdollisuuksia variaatioihin sillä Hisey on korkean luokan pelaaja joka kykenee pelaamaan sentterinä tai laiturina. Lisäksi "toimivat" ketjut saadaan näkemykseni mukaan kasaan jopa ilman Virkkusta, Huhtasta sekä ykkösen pyssyä. Näiden kolmen saapuessa on tilanne todella loistava vielä jos Dallasistakin saadaan joku Lammers tms. on valmentajalla varaa valita ja kilpailuttaa. Itse kuitenkin jäädyttäisin mahdollisimman nopeasti ketjut, jotta he ehtisivät sopia kikkoja kuvioita sekä rooleja paremmin keskenään. Loukkaantumisia kuitenkin tulee aina jonkinverran, mutta ässillä olisi hyvin pullat uunissa myös rajalliseen määrään näitä ikäviä osumia (tai pelikieltoja tappeluista ;).

Puolustus:

1.
Petre-Kuiper

Petreä tasapainottamaan puolustava puolustaja. Lähtökohtaisesti voisi olla jopa Kuiper onnistuessaan loistavasti. Toisaalta luultavasti kuitenkin pele tai huippukuntoinen vääpeli.

2.
Konttinen-Toivonen

Konttista tasapainottamaan puolustava puolustaja. Lähtökohtaisesti Toivonen.
Hyvin samantyyppinen toisiaan täydentävä kokonaisuus kuin ykkösparikin.

3.
Peltonen-Heikkinen

Jos se vain pelelle sopii asettaisin hänet koulimaan Heikkistä. Heikkisessä on todellapaljon potentiaalia ja hänellä olisi paljon opittavaa peleltä mm. pelin ohjaamisessa ja sijoittautumisessa. Pelellä alkaa jo pikkuhiljaa luistin painaa ja voisi luopua suurimmista määristä ylivoimaa ja peliminuutteja. Sensijaan hän olisi arvokas mies jakaessaan osaamistaan ja kokemustaan nuoremmille lupauksille. Muutenhan äijä on kohta niin rikki, että siirtyy ässistä suoraan lasarettiin kouluttamatta ketään. Kyllä jossain vaiheessa mestarinkin tulisi höllätä.

7. pakki
Sammalkangas

Seitsemäntenä pakkina on lähtökohtaisesti Sammalkangas. Häntä voisi kuitenkin peluuttaa oikeastaan jokaisella paikalla. Sammalkangas on mielestäni profiili pelaaja ja hän voisi ottaa Konttisen paikan vaikkapa vierasmatseissa joissa on Härkälän mukaan lähtökohtaisesti puolustavampi pelityyli. Ja loukkaantumisten myötä hänellekkin todnäk aukeaa paikkaa. (ottaisi paikan siltä jolla ei kulje tai konttisen paikan peliä rauhoittaen)

Lisäkommentit: Myös puolustukseen olisi ehkä hyvä saada vielä yksi laajuutta tuova nimi. Hietamäki ja Tienranta eivät herätä riemun kiljahduksia herätä. Rantasen tapausta en tunne, mutta ei kait mikään maata järisyttävä.

Maalivahdit:
Kilpeläinen-Kapanen

Lähtökohtaisesti melko tasapäiset nimet. Toivottavasti toinen onnistuu. Molemmilla mahdollisuudet liigan top5 maalivahdeiksi kaiken mennessä kohdalleen toisaalta molemmat voivat flopata.
 
Viimeksi muokattu:

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Virkkunen ja Tähitinen ovat aikaisemminkin pelanneet hyvin yhteen. Miksi siis rikkoa aikaisemmin toiminutta ryhmitystä.
Missäs joukkueessa Virkkunen ja Tähtinen ovat samaan aikaan pelanneet?

Hisey ja Joensuu eivät sovi samaan ketjuun, se nähtiin jo 05-06 -kaudella.
 

Jurgeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Missäs joukkueessa Virkkunen ja Tähtinen ovat samaan aikaan pelanneet?

Hisey ja Joensuu eivät sovi samaan ketjuun, se nähtiin jo 05-06 -kaudella.

Tuo on muuten totta eiväthän he pelanneetkaan samaan aikaan ässissä. Mitenkähän muistin noin väärin. (ja vielä yksi kaverikin muisteli samaan tyyliin)

Hisey ja Joensuu ovat molemmat kehittyneet tuosta. Varsinkin Joensuu ei kuulemma enää sorru ihan niin paljoa yksityis yrittämiseen. Toisaalta Hiseytähän tuohon ruutuun sovitin vain siksi aikaa kunnes Virkkunen palaa.
 

Valo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Overtime Moderators
Oletetaan Ässäpakan olevan valmis pian alkavaan kauteen...

Näillä mennään...

Kapanen
(Kilpeläinen)

Peltonen - Petré
Konttinen - Kuiper
Sammalkangas - Heikkinen
Toivonen

*Pakkipareissa on tasapainoa sopivassa suhteessa. On liikettä ja voimaa.

Hisey - Takala - Kivenmäki
Joensuu - Tähtinen - Robson/Virkkunen
Salminen - Kuparinen - Huhtala
Savinainen/Huhtanen - Häppölä - Forsbacka

*Virkkunen ja Huhtanen ottavat kuntoutuessaan pelipaikan joukkueesta. Takalaa ei ole taidettu koskaan kokeilla Maven keskellä vaikka kaveri on köyhän miehen AUK. Näin ollen Hiseykin sopisi tuohon "Kuuselan paikalle" kätisyydestään huolimatta. Robson on saanut harjoituspeleissä mukavasti tehoja, mies ansaitsee paikan hyökkäävässä ketjussa. Häppölän ominaisin paikka on rikkovassa roolissa vastustajan hyökkääviä ketjuja vastaan.

*Reserviin jäi vielä koviakin pelimiehiä. Olisi mielenkiintoista nähdä mitä taitava Kemppainen saisi aikaan esim. Tähtisen paikalla? Saako Rantanen sopimuksen ja nousee pelaavaan pakistoon? jne...
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Tämän hetkisellä rosterilla ei kai voi päätyä kuin tällaiseen palettiiin:

1.veska Kilpeläinen
2.veska (paremman puutteessa) Kapanen


pakkiparit:
1. Konttinen - Kuiper (Kontsa saa vapaasti imitoida nuorta Vekku Saloa kun Kuiper kuitenkin varmistaa ja pitää huolen että vastustajat saavat lähituntumaa jäänpintaan Ässä-maalin edustalla)

2. Peltonen - Petré
HP:ta on kuulemma kehuttu "köyhän miehen Niklas Lidströmiksi".. Täytyy olla sitten tosi köyhä mies....

3. Sammalkangas - Toivonen

4. Heikkinen - Tieranta

hyökkäysvitjat:

A Kivenmäki - Kuparinen - Hisey
Kuparisen rooli on korostetun puolustuksellinen etenkin jos ja kun Konttinen pelaa ketjun takana. Mave jakaa lättyjä kuin Raipe ikään ja Hiseyn rooli on koittaa saada ne lätyt ylämummoon...

B Joensuu - Tähtinen - Salminen
Jos jostain vielä saadaan se pehmeäkätinen "vladimirvujtek" tuohon ykkösen laitaan, niin Hisey ottaa Salmisen paikan. Siihen asti SS saakoon nauttia paikasta auringossa.

C Huhtala - Takala - Savinainen/Robson/Virkkunen
Huhtala ja Takala olkoot permanentti, mutta toiseen laitaan voisi kierrättää pelaajia loukkaantumis-/pelikieltotilanteen mukaan.

D Forsbacka - Häppölä - Tasku
Toisaalta Taskua voisi ajatella jopa kolmoseen jos Rantasesta tai Tierannasta saataisiin laitahyökkääjän tontille torpeedo joka ajelee kylmästi yli oli vastassa sitten Helge tai vastustajan tähtipelaaja.. Ja tappeluhalukkuus pitää myös pitää korkealla...
 

Levonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Nippu taitaa olla kasassa, joten:

Kivenmäki-Tähtinen-Salminen
Petre-Kuiper

Kolme taitavaa hyökkääjää joista ainakin Kivenmäeltä (ja toivottavasti myös Salmiselta) maalintekokin luonaa. Tämän ketjun takana täytyy olla ainakin toinen pakki selkeästi puolustava, nöyrä ja fyysisesti kova.

Joensuu-Häppölä-Virkkunen*
Peltonen-Konttinen

Sopivasti taitoa, voimaa ja suoraviivaisuutta hyökkäyksessä. Hyökkääjien puolustuspelaaminen kysymysmerkki. Konttisen pariksi ei uskalla laittaa ketään muuta kuin Pelen, joka osaa jo vähän lukea Teron kiemuroita ja tyytyy nöyrästi peesaamaan takana. (* toivottavasti on kauden alussa kunnossa)

Forsbacka-Kuparinen-Hisey
Toivonen-Sammalkangas

Kovaa karvausta ja taklauksia. Rob tuo ketjuun juonikkuutta. Kuparinen ja Hisey ovat tässä ketjussa molemmat potentiaalisia yli 25 pisteen miehiä.

Takalan johtamassa nelosketjussa sitten ovat ryhmä muut, joista ainakin Huhtala varmasti lunastaa pelipaikan. Myös Huhtaselta odotan hyvää kautta kunhan vain saa itsensä kuntoon. 7. Pakki: Heikkinen (hätätilassa Tieranta).

Kapanen varmaan aloittaa ykkösenä.
 

pekoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Itse veikkaan, että mitään peruskallioon hakattuja koostumuksia ei tulla ensi kaudella näkemään vaan kierrätys on päivän sana. Joukkueessa on tarjolla sen verran runsaasti potentiaalista hyökkääjistöä ettei niille ilkeä pyllistää.
 

Levonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Itse veikkaan, että mitään peruskallioon hakattuja koostumuksia ei tulla ensi kaudella näkemään vaan kierrätys on päivän sana.

En jaksa uskoa, että tällainen toimii. Ketjut pitää olla kasassa viimeistään marraskuun alussa ja ainoastaan loukkaantumiset saavat sekottaa pakkaa. Nelosketju tosin on poikkeus jossa junnuja voi kierrättää päivän kunnon ja näyttöjen mukaan.

Tietysti jos sarjasijoitus on joulutauolla 12-14 niin sitten kannattanee miettiä koko pakka uudestaan, heh.
 

pekoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
En jaksa uskoa, että tällainen toimii. Ketjut pitää olla kasassa viimeistään marraskuun alussa ja ainoastaan loukkaantumiset saavat sekottaa pakkaa.

Juu. En tarkoita sitä, että kaikki ketjut elävät illasta toiseen, mutta epäilen vahvasti että vähintäänkin puolet ketjuista tulee elämään voimakkaasti.

Ihan suotavaahan se on, että esim. tehokkain syöhammas löytyy ja toimii siinä määrin hyvin ettei ykkösketjuu ole syytä kajota. Mutta kolmos- nelosketjujen voin kuvitella elävän aiempaa enemmän.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Oma veikkaus

Pistetään nyt sitten omakin lusikka soppaan...

Itse uskon että muutamalle junnulle voitaisiin antaa näyttöpaikka kokeneempien jannujen kaverina mutta varsinaiseen junnukenttään en usko.

Eli

Salminen-Häppölä-Mave

Joensuu-Tähtinen-Virkkunen

Robson-Hisey-Huhtala

Forsbacka-Kuparinen-Junnupaikka

Näin saataisiin neljä tarvittaessa isoihin minuuttimääriin kykenevää kenttää, joiden minuutit vaihtelisivat päivän vireen mukaisesti. Nelonen ainoa selkeä rikkova kenttä, jonka kaverit kyllä roolinsa tietävät. Salmiselle ja Huhtalalle rooli rakentavassa kentässä tekisi hyvää...

Pakit

Konttinen - Kuiper

Petre - Peltonen

Sammalkangas - Toivonen

Heikkinen - muut

Maaliin se kummalla kulkee, selkeä kilpailutilanne pystyyn... (eri asia alistuuko Kapanen tähän...)

Että näin.......
 

metsänpeikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tavallaan hieman ihmettelen sitä, että aika moni tarjoaa Kuiperia ykkösketjuun, vaikkei ole koskaan nähnyt miestä tositoimissa, ja vaikka Hirsimäki nimenomaan sanoi, että ei kaveri ole ykkösketjun materiaalia. Toinen mitä ihmettelen, on Konttisen hehkutus. Jätkähän on ollut ainakin harjotuspeleissä lähinnä mallia "sukka", puolustuspäässä varsinkin, tosin osasyynä saattaa olla peluutus Tierannan parina (mutta enpä nyt lähde sen enempää mollaamaan Anssia, sillä Anssi on sympaattinen kaveri ja pidän hänestä, hih..). Lähtökohtaisesti Petrè on Ässien ykköspuolustaja, ja ykköskentässä tahkoaa hautaan asti myös Peltonen.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Kapanen
Kilpeläinen

Peltonen - Petré
Konttinen - Toivonen
Sammalkangas - Kuiper
Heikkinen

Kivenmäki - Häppölä - Joensuu
Huhtala - Tähtinen - Hisey
Virkkunen - Kuparinen - Salminen
Forsbacka - Takala - Kemppainen
Tasku

Siellä se Isäntä keikkuu ykköspakkiparissa, mutta en nyt äkkiä parempaakaan keksinyt. Jos nyt vammoiltaan ja kankeudeltaan keskittyy vain siihen mitä parhaiten osaa, eli sijoittumiseen, puolustamiseen ja oman pään peliin, ja antaa Petrén hoitaa kiekollisen puolen. Hieman sama ajatus kakkosessakin, Toivonen tuijottaa ilkeästi ja Konttinen vipeltää kiekon kanssa. Konttiseen kohdistuu odotuksia ja skeptisyyttä, yrittää pitää, tekevälle sattuu mutta ei saa sattua koko ajan, muuten kentällisen peli mene täysin sekasin. Kuiper saa alottaa kolmosen peruspakkiparissa ja näyttää tasonsa. Siitä sitten nousemaan hierarkiassa, jos rahkeet riittää. Latteasti todettuna, sama pätee tietysti joka ukkoon, molempiin suuntiin. Heikkinen saa tsäänssinsä ja nähään, mihin ruutuun hän sijoittuu. Toivon mukaan myös Pele ja HC löytävät paikkansa ja auttavat joukkuetta oikealla tavalla.

Hyökkäyksessä voisi tietysti lähteä siitä, että ketjuja hiottaisiin yhteen. Tämä voisi vaikka tarkottaa sitä, että annetaan muiden ketjujen olla, heitetään Salminen ykköseen ja katsotaan, josko lokakuu toisi vahvistusta joukkueeseen. Mutta ajattelin lähteä liikkeelle tämän hetken miehistöstä. Jesselle maalintekijän viittaa, Huhtala karvaamaan kakkoseen, Virkkunen tuomaan pelikäsityksensä Kuprun rinnalle ja Salminen siihen kahden kokeneen pelaajan oikeeseen laitaan: Isossa Liigassa, muttei liian kirkkaiden valojen alla. Kuprun ja Fopan erottaminen on kyllä kova paikka, yhtä hyvin voisivat olla duona kolmosessa, mutta tämä nyt on vain yksi näkemys.

Nuorisokaartin nykynen taso ja kehitys liigavauhtia ajatellen on ainakin ittelleni pieni mysteeri, eli näiltä osin tuota vaihtelua saattaa esiintyä.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
palapeliä kokoamassa

No niin, vaikka tosiaan vielä se joku palapelin palanen uupuukin mahdollisesti niin laitetaan nyt sitten ihan näin virtuaalipaperille tämän hetken tilannetta:

Kivenmäki - Häppölä - X1
Petre - Peltonen

Joensuu - Tähtinen - X2
Heikkinen - Kuiper

Hisey - Kuparinen - X3
Toivonen - Sammalkangas

Kemppainen - Takala - X4
Konttinen


äksän paikalle löytyy sitten loukkaantuneet mukaan lukien Virkkunen, Huhtanen, Huhtala, Forsbacka, Salminen ja Tasku. Näiden asettelemista oikeille paikoilleen pitää vielä tuumailla.

Heikkiselle olisin valmis antamaan minuutteja ja vastuuta kahdessa ensimmäisessä parissa, varsinkin kun ainakin tällä hetkellä (harjoituspelit) Toivonen ja Konttinen ovat kaukana liiga-tasosta (ja dear god toivottavasti kaukana myös omasta tasostaan, jolloin toivoa vielä on). Molemmilta on pakko löytyä jostain nopea profiilin nosto, tai muuten ollaan melko kevyellä pakistolla liikenteessä.
 

AkiHeino#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
波里王牌
Näkemieni harkkapelien ja lukemieni "raporttien" perusteella heittäisin ehdottomasti tällä hetkellä seuraavan rivin vetämään:

Mave - Häppölä - Joensuu/Huhtala/Salminen/Mr. X
Peltonen - Petre


Hisey - Tähtinen - Joensuu/Huhtala/Salminen/Virkkunen
Toivonen - Sammalkangas

Forsbacka - Kuparinen - Huhtala/Huhtanen/Robson
Kuiper - Konttinen/Heikkinen


Tasku - Takala - Huhtanen/Kemppainen/Salminen/Peltola
Konttinen/Heikkinen/Tieranta/Rantanen (7. "puolustaja")

Kilpeläinen(Kapanen)

Onko muuten tietoa kenelläkään Rantasen tilanteesta? Onko try-outia vielä jäljellä, onko saamassa sopparia? Mieluummin katselen Anssi R:ää kuin Anssi T:tä...
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Pahin tultua...

Pakko laittaa ketjut uusiksi, muttei harmita yhtään!!!

Eli:

Pahi - Tähtönen - Mave

Virkkunen - Häppölä - Salminen

Joensuu - Hisey - Robson

Fobba - Kupru - Huhtala

Ikävää vain että moni junnu jää ilman peliaikaa, mutta toisaalta loukkaantumisisa tulee ja Salminen ei ehkä sit kuitenkaan pelaa vielä kaikkia pelejä?

Pakit:

Pele - Petre

Kuiper - Konttinen

Toivonen - Sammalkangas

Heikkinen - Muut

Kerrankin Ässien rosterissa leveyttä... :)
 

SpaidAce

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Dallas Stars
Pahi!

Noniin..Nyt sitten saatiin "SE" maaliruisku ykköseen..eli eiköhän ne ketjut tule menemään kutakuinkin näin:

Kivenmäki - Häppölä - Saarela
Joensuu - Hisey - Tähtinen
Huhtala - Kuparinen - Forsbacka
Kemppainen - Takala - Tasku/Salminen/Huhtanen

Petrè - Sammalkangas
Kuiper - Toivonen (jesulin, haisulin ja aarre-markun takana pitää pelata hyvin puolustava kaksikko)
Pele - Konttinen
Heikkinen

Kapanen
Kilpeläinen

Näyttää omaan silmään rosteri aivan saatanan hyvältä.
 

RaikkA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässässäsäsä
Noniin..Nyt sitten saatiin "SE" maaliruisku ykköseen..eli eiköhän ne ketjut tule menemään kutakuinkin näin:

Kivenmäki - Häppölä - Saarela
Joensuu - Hisey - Tähtinen
Huhtala - Kuparinen - Forsbacka
Kemppainen - Takala - Tasku/Salminen/Huhtanen

Petrè - Sammalkangas
Kuiper - Toivonen (jesulin, haisulin ja aarre-markun takana pitää pelata hyvin puolustava kaksikko)
Pele - Konttinen
Heikkinen

Kapanen
Kilpeläinen

Näyttää omaan silmään rosteri aivan saatanan hyvältä.
Vielä kun mahdutat Virkkusen kokoonpanoon niin näyttää entistä paremmalta
 

TML

Jäsen
Täytyy sanoa että mukavanoloinen komppania on Ässillä kasassa. Ja siis nimenomaan hyökkäyksen osalta. Maalivahti on ihan ok mutta puolustukseen ei minulta luottoa löydy. Onnea vain kauteen ja Laitilan kaurajätille pörsiä.
 

Padis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
1. Saarela-Kuparinen-Kivenmäki
2. Hisey-Tähtinen-Joensuu

olisi vielä hieno nähdä mitä saisivat aikaan herrat nimeltä
3. Forsbacka-Häppölä-Virkkunen/Salminen
vähän pienemmällä peliajalla.
 
Viimeksi muokattu:

Incarnation

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, PoPa
Olettaen, että lisää pelureita ei tule sarja-avaukseen mennessä ja Robsonin try-out saa jatkoa, järjestäisin ketjut jotenkin näin:

Kivenmäki - Häppölä - Saarela

Tässä ketjussa on sellaista kovan luokan ratkaisuvoimaa ja kokemusta. Mikään unelmaketju ei silti ole kyseessä: Häppölä ei ole mikään huippuunsa orientoitunut puolustussuunnan pelaaja, jollaista tämä ketju keskelle vaatisi. Saarelakaan ei puolustushommiin mitään lisäarvoa tuo. Ketjun liikkeen hitaus on myös lievä uhka. Silti tätä ketjua tulisi yrittää saada toimimaan, sillä uskon Häppölän ja Kivenmäen parantuneeseen yhteistyöhön tällä kaudella.

Joensuu - Tähtinen - Hisey

Jotkut ovat pyrkineet sijoittamaan Tähtistä kaavailuissaan laidalle, muttei ole kyllä millään tavalla laituri-tyyppinen pelaaja. Mielestäni Hisey sen sijaan on.
Ketjun kauhukuvana on, että kukaan ei tahdo luopua kiekosta tarpeeksi aikaisin jolloin homma menee täysin reisille. Joensuu-Hisey akseli on kuuleman mukaan toiminut ihan mukavasti harjoituspeleissä. Syyksi oletan, että Hisey ymmärtää laiturina pitää vähemmän kiekkoa ja Jessenkin yksinyrittäminen on raporttien mukaan vaihtunut röyhkeäksi maalille ajamiseksi.

Forsbacka - Kuparinen - Robson

Nyt on potentiaalia palauttaa takaisin se 05-06 kauden telaketju Ässiin, jos Robsonin kiekolliset kyvyt riittävät. Selvästi jo rikkovampi ketju, jolla on paljon vähemmän ratkaisuvoimaa ja -vastuuta kuin kahdella ylemmällä ketjulla. Ehkä liiankin vähän? Ketjun mahdollisena akilleen kantapäänä on taklaavan pelitavan vaatima kuntotaso. Riittääkö kunto vetämään toissakauden kaltaista aggressiivista peliä isommalla peliajalla koko kauden? Pääseekö Robson oikeuksiinsa kolmosketjussa, jossa ei pääse välttämättä niin paljon hakkaamaan maalin edestä kiekkoja sisään kuin harjoituskaudella pelatessaan ylemmissä ketjuissa?

Tasku - Takala - Huhtala

Koitin välttää junnuketjun syntymistä, mutta tähän se vain meni. Vaikka kyseessä onkin todella nuoria jätkiä, näyttää tämä ennakkoon todella hyvältä puolustavalta kentältä. Saattaisi pystyä pimentämään usean liigajoukkueen ratkaisukenttiäkin puolustuspelillään?

Kuiper - Petré

Jos raportit Kuiperin todella hyvästä puolustuspelistä pitävät paikkansa, tulisi hänet ehdottomasti sijoittaa ykköspariin Petrén rinnalle. Ehdottamani ykkösketju nimittäin tarvitsee taakseen pakkiparin, joka todellakin osaa ja viitsii puolustaa, sillä hyökkääjiltä ei välttämättä hirveästi tule apuja. Tämän takia tästä parista voisi tehdä vieläkin puolustavamman vaihtamalla Peltosen ja Petrén paikkoja. Menevätkö Petrén kiekolliset lahjat hukkaan ykkösen takana vai ovatko ne nimenomaan tärkeitä ykkösen hyökkäyspelin kannalta?

Peltonen - Sammalkangas

Selvästi puolustava pakkipari. Käsien puuteen vaikutus hyökkäyspeliin ja liikkeen riittävyys paikkaamaan kakkosvitjan kiekollista hurlumheitä ovat pieniä kysymysmerkkejä.

Toivonen - Heikkinen

HC tippunut pakkihierarkiassa sinne 5.-6. pakin tontille ei-niin-lupaavien harjoitusotteluotteidensa takia. Heikkinen sopii kolmanteen pakkipariin huomattavasti Konttista paremmin varmemman puolustustyöskentelynsä takia.
Kysymysmerkkeinä Toivosen kyvyt paikata Heikkisen junnuvirheet ja Heikkisen kykyjen riittäminen pelaamaan jo hieman isompia minuutteja miesten peleissä.

Konttinen
Ongelmatapaus Tero Konttinen. Pelaaja, jonka tahtoisi sijoittaa kahteen ensimmäiseen pariin, mutta en vain saa häntä sopimaan kahden ylimmän hyökkäysvitjan kanssa yhteen. On niin hyökkäyshalukas pelaaja, että vaatisi hyökkääjistöltäkin apuja puolustukseen ennenkaikkea varmistuksen muodossa.
Toisaalta olisi hienoa saada isoja minuutteja Terolle, jolloin hänestä saataisiin hyökkäyspäässä mahdollisimman paljon irti. Tällöin kuitenkin on normaalia suurempi riski, että omissa soi. Kinkkistä siis on.
Lisäksi Konttisen tulevaisuuden kannalta isompi peliaika olisi tarpeen. Uskon hänen kehittyvän myös puolustushommissa vähitellen ja siksi olisi hienoa nähdä hänet myös tulevaisuudessa patapaidassa. Tahtoisiko kuitenkaan jatkaa meillä, jos tämän kauden rooli olisi olla 7. puolustaja ja ylivoimaspesialisti?

Ketjusommitelmista jätin pois suosiolla Virkkusen, joka ei kuntoutune sarja-avaukseen mennessä. Harmittavasti myös Kemppainen ja Salminen eivät mahtuneet kokoonpanoon. Salminen ihan puhtaasti siksi, ettei kahdesta ylimmästä ketjusta löydy paikkoja. Salminen vaikka puoleksi kaudeksi junnuihin ja toiseksi puolikkaaksi vuokralle Mestikseen opettelemaan miesten pelejä. Kemppainen myös vuokralle, jossa kasvaa enemmän korkoa kuin junnuissa.

Loppukommenttina sanoisin, että onneksi en joudu tekemään tätä hommaa oikeasti. Jo pelkästään nimien laittaminen suunnitelmiin ilman näkemystä pelaajien harjoitusesityksistä osoittautui uskomattoman vaikeaksi.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kivenmäki-Häppölä-Saarela
Joensuu-Hisey-Virkkunen
Huhtala-Tähtinen-Robson
Forsbacka-Kuparinen-Kemppainen/Huhtanen/Tasku/Takala

Jollain tämäntyylisellä voitaisiin ainakin lähteä liikkeelle ja katsellaan sitten missä kunnossa esim. Tähtinen on ja onko Robsonille lopulta käyttöä vai nostetaanko omista nuorista joku tilalle. Säälihän osaa noista kavereista olisi kokonaan muuallekaan heittää, mutta minkäs teet, kun hullu toimitusjohtaja ostelee Saareloita joukkueeseen.

Pakkiparit laittaisin ehkäpä seuraavasti:

Peltonen-Petre
Kuiper-Konttinen
Sammalkangas-Toivonen
Heikkinen
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös