Ässien juniorit

  • 979 398
  • 3 316

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Juurikin näin. Vaan kuka se kaveri voisi olla?? Takko ei missään tapauksessa ehdi, Toivolaa ei vois vähempää kiinnostaa ja Myllymaa ei vaan osaa.... Ässien organisaatiosta ei löydy kunnollista osaamista (vieläkään) tähän scouttaukseen.

Jos scoutataan ulkomaisia junnuja, Ässillä on yhtä hyvä osaaminen kuin muillakin liigajoukkueilla. Ikäluokkien huiput pelaavat maajoukkueissa, joiden turnauksia on seuraamassa agentit ja scoutit. Takko saa raportit jokaisesta vähänkään kiinnostavasta junnusta.

Jos taas puhutaan sellaisista junnuista, jotka eivät mahdu maajoukkueeseen, on kyse enemmänkin sattumasta ja pelaajan omasta aktiivisuudesta. Yhdelläkään liigajoukkueella ei ole rahaa palkata scoutteja, jotka kiertäisivät ympäri Eurooppaa etsimässä sellaisia pelaajia, joita ei ole vielä löydetty. Tällaiset pelaajat ovat itse aktiivisia tai sitten joku paikallinen yhteys suosittelee heitä liigajoukkueille. Ässien Fandul tekee tätä työtä jonkin verran eli Latvian suunnalta on tullutkin näitä pelaajia.
 

passenger

Jäsen
Oot kyllä kokolailla oikeassa kun katsoo nuorempien juniorieden edesottamuksia. Fanan ollessa B-junnujen pääkäskijänä muutama kausi sitten, puhuttiin kovasti, ettei vanhat Neuvostoajan Tihonov-tyylin metodit ole enää tätäpäivää - ei junnulta saa vaatia reeneissä mitään, kaikilla pitää olla kivaa. Tässä sitä nyt sitten nähdään mitä nää velliperseet saa aikaiseksi kun valmentajalla ei ole vähääkään auktoriteettia ja kaikista asioista pitää vaan diskuteerata....

Mikään Tihonov-tyylin metodit eivät todellakaan ole tätä päivää. Varmasti voi olla etua, että valmentajalla on omaa kokemusta korkealla tasolla, mutta mikään vaatimus sen ei tarvi olla. NHL:n viime vuosien ehkä arvostetuin valmentaja Mike Babcock ei ole juuri alasarjoja kummempia liigoja kolunnut ja ihan kohtalaisesti on sujunut.

Täysin auktoriteettivetoinen valmennus on täysin menneisyyttä. Sitä voi miettiä miksi esim. Juhani Tamminen tai Ika Lehkonen ei ole vuosiin valmentanut korkeammalla tasolla. Sosiaaliset taidot eivät ole kummallakaan tämän päivän tasolla.

Porissa ongelmana on lajiin pariin tulevien harrastajien määrät verrattuna esim. Tampereen seutuun tai pääkaupunkiseutuun. En ihan parin viime vuoden tilannetta tiedä, mutta aikaisemmin on kai ollut myös jonkinmoista riitelyä seuran sisällä, mikä on ymmärtääkseni johtanut ainakin joidenkin kohdalla entisten pelaajien katoon tuolta valmennuspuolelta.

Mitenkähän @San Jose Shark #50 järjestäisi tämän (nuorten) scouttaamisen? Pitäisikö siihen palkata täysin oma mies vai kenen pitäisi esim. junnujoukkueisiin scoutata pelaajia ulkomailta. HIFK taitaa olla ainoa liigajoukkue, jolla on "päätoiminen" kykyjenentsijä. Monilla homma toimii vähän samaan tapaan kuin Ässillä, erilaisten verkostojen kautta. Osalla seuroista on nimellisesti "scoutteja" palkkalistoilla, mutta homma on täysin amatöörimaista. Asiat eivät siis välttämättä parane millään nimellisellä lisähenkilöstön palkkaamisella.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Jos taas puhutaan sellaisista junnuista, jotka eivät mahdu maajoukkueeseen, on kyse enemmänkin sattumasta ja pelaajan omasta aktiivisuudesta.

Näitähän pitäisi kalastella, nippanappa rannalle jääneitä. Jo maajoukkueessa esiintynyt ja siellä pärjännyt junnukin on seuralla kohtuullinen rahapanostus. Mutta totta on myös se, että vaikea Ässienkään on euroopassa pienempien maiden junnupelaajia tarkkailla muuten kuin maajoukkueissa pelaavista.
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Jos noista jannuista meinataan lähitulevaisuudessa ulosmitata edes jotakin, pitää ensi vuodelle vaihtua ensimmäisenä B-junnujen valmentaja. Sitten pitää saada tulevaan B2-ikäluokkaan joku pätevä tekijämies ja kolmanneksi tulevaan C-junnuporukkaan myös joku vaativa ja pätevä valmentaja, joka henkisellä puolella pystyy viemään poikia eteenpäin.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Kun noita nykyisen C:n treenejä olen pari kertaa käynyt katsomassa niin eipä Honkosella ole yhtään sen enempää annettavaa joukkueelle kuin oli edellisillä valmentajillakaan, itse asiassa tuntuu että jopa vähemmän. Ikäluokassa olisi ollut ehkä potentiaalia jos sen kanssa olisi toimittu eri lailla. Porin kokoisessa kaupungissa kultapossukerhon määrittäminen E-junnuiässä ei voi johtaa kuin tuhoon.
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Kun noita nykyisen C:n treenejä olen pari kertaa käynyt katsomassa niin eipä Honkosella ole yhtään sen enempää annettavaa joukkueelle kuin oli edellisillä valmentajillakaan, itse asiassa tuntuu että jopa vähemmän. Ikäluokassa olisi ollut ehkä potentiaalia jos sen kanssa olisi toimittu eri lailla. Porin kokoisessa kaupungissa kultapossukerhon määrittäminen E-junnuiässä ei voi johtaa kuin tuhoon.


Tämän päivän lehteä lukiessani, olen vahvasti sitä mieltä, että Honkosta lyödään aivan turhaan tämän kauden tuloksista. Hänelle on lyöty valmiit pelimerkit käteen, joiden kanssa on pitänyt tulla toimeen. Edellisten valmentajien satoa tässä tosiaan korjaillaan. Suunta on ollu tnähtävissä jo pari-kolme viuotta Kä'yrä on ollut koko ajan laskeva. Lisäksi pitää muistaa, että joukkueesta poistui varovaisesti arvoioituna kärkiviisikosta kolme. Ei voi olla vaikuttamatta C-joukkueeen peliin. Lisäksi edellisen valmennuspäällikön aivopieru ottaa B:n valmentajaksi jo edellisellä kaudella -96 ikäluokan käytännössä tuhonneen valmentajan palkitseminen kahden vuoden sopimuksella oli aivan käsittämätön. Siis aivan käsittämätön. Honkonen sen hyvin sanoi tuossa haastattelussa.Porissa on ollut vallalla sellainen kulttuuri, jossa paras valmentaja on se, joka huutaa eniten. Tämän allekirjoitan täysin. Sosiaalisilla taidoilla ei ole ollut minkään valtakunnan merkitystä ja välillä tuntuu, ettei edes sillä substanssiosaamisellakaan ole ollut mitään merkitystä. Eräskin ikäluokka meni eteenpäin muutamia vuosia sählyvalmentajalla ja eräällä toisella valkulla, joilla ei ollut minkäänlaisa sosiaalisia lapsenkasvatus-/ohjaustaitoja. Jääkiekkotietämyskään ei välttämättä ollut aivan tämän päivän vaatimusten tasolla.

Nuoremmissa ikäluokissa tilanne on ainakin tällä hetkellä toisenlainen. Siellä on valmentajaporukoissa vähintäänkin riittävästi tietoa ja taitoa viedä sekä yksilöitä sekä joukkuetta eteenpäin. Jos vain into riittää tehdä pyytetöntä työtä poikien kehittämisen sekä kehittymisen eteen, niin hyvää tulee. Se on sitten enää pojista kiinni. Toki se tälläkin hetkellä on isolta osalta pojista itsestään kiinni miten ovat treenit hoitaneet. ei se yksistään ole kiinni valmentajistakaan. Monta monituista kertaa olen kuitenkin sen lenkkiporukan nähnyt Isomäen maastossa, jolla on punaiset vaatteet päällä ja kun sitä valmentajaa ei ole mukana on juoksuaskel muuttunut kävelyksi ja tiedän, että ne jotka ovat tehneet treenin niin kuin se on pitänyt, ovat tavalla tai toisella kärsineet siitä. Kaiken huipuksi tällainen toiminta yleensä vielä Ässissä on palkittu kapteenin jämillä tai muulla vastaavalla. Enkä tarkoita sitä poikaa, joka tunnollisesti on treeninsä hoitanut.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
... Lisäksi edellisen valmennuspäällikön aivopieru ottaa B:n valmentajaksi jo edellisellä kaudella -96 ikäluokan käytännössä tuhonneen valmentajan palkitseminen kahden vuoden sopimuksella oli aivan käsittämätön. Siis aivan käsittämätön. Honkonen sen hyvin sanoi tuossa haastattelussa.Porissa on ollut vallalla sellainen kulttuuri, jossa paras valmentaja on se, joka huutaa eniten...

En osaa sanoa mitään kyseisen valmentajan lajitaidosta, mutta hänen toimintansa vaihtoaitiossa pelien aikana on ainakin aikaisemmin ollut lapsellista. En ymmärrä sitä, että kaveri lentää toistuvasti peleistä ulos, keskenkasvuista touhua.
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
En osaa sanoa mitään kyseisen valmentajan lajitaidosta, mutta hänen toimintansa vaihtoaitiossa pelien aikana on ainakin aikaisemmin ollut lapsellista. En ymmärrä sitä, että kaveri lentää toistuvasti peleistä ulos, keskenkasvuista touhua.


No en osaa minäkään sitä kertoa, mutta tuntuu sitten ottaneen opikseen ja on aikuistunut, sillä tätä ongelmaa ei käsittääkseni ole ollut täällä Porissa. Ehkä se toimintaympäristö vaikuttaa toisiin ihmisiin eri tavalla. Aikuisten kanssa vähän räiskyy ja lasten kanssa toimitaan eri tavalla.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Yllättävän vähille täällä on jäänyt konkreettinen jutustelu siitä, että mitä a-ässille tapahtui pudostupelien ensimmäisellä kierroksella?

Kiinnostaisi ainakin minua, kun en heiltä ole kauden aikana nähnyt pelejä, mutta oli ymmärtänyt niin puheiden kuin tilastojenkin perusteella, että joukkue oli jopa mitalikandidaatti. Sitten äkkiä sain HPK-sarjan aikana jopa sellaista reportaasia, että Ässien peli on (välillä) ihan selviytymistaistelua ja jopa se ainoa voitettu matsi näytti alussa huonommalta, kuin mitä lopputulos antoi ymmärtää.

Mitä siis tapahtui?
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Ei kai siinä mitään ihmeellistä tapahtunut. Itse asiassa HPK taisi olla tämän vuoden puolella A:n joukkueista yksinkertaisesti paras. Viimeiseen matsiin marssitettiin vielä maalisuulle se ratkaiseva muuri, niin laulu oli valmis.
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
B- ja C-junnutkin ovat saaneet kautensa päätökseen.
B aloitti loppusarjan kohtuullisista asemista sarjan puolivälin paikkeilta mutta jäi lopulta loppusarjassa viimeiseksi, ja aloittaa siis ensi kauden mestiksen kautta. Viimeisessä pelissä sarja paikka oli vielä omissa käsissä. Voitto Karhu-Kissoista olisi riittänyt, mutta 2-0 johto tyrittiin viime minuuteilla ensin tasuriksi ja sitten vielä pari sekunttia ennen loppua tappioksi. Aika kohtalokas oli esim tuo SaiPa matsin 5-0 johdon menettäminen. Sinällään Mestiksestä voi nousta teoriassa vaikka Suomen Mestariksi ensi kaudella, joten kaikki on omissa käsissä menestyksen suhteen tulevallakin kaudella.

C puolestaan aloitti loppusarjan sarjan hänniltä, mutta kykeni nostamaan sarjan päätteeksi itsesnä kolmanneksi. Eli pääsevät aloittamaan tulevan kauden normaalista SM-karsintasarjalla.
 

dorka

Jäsen
Viimeisessä pelissä sarja paikka oli vielä omissa käsissä. Voitto Karhu-Kissoista olisi riittänyt, mutta 2-0 johto tyrittiin viime minuuteilla ensin tasuriksi ja sitten vielä pari sekunttia ennen loppua tappioksi.
Karhu-Kissathan tuli kolmannessa erässä tasoihin, mutta Ässille kelpasi vain voitto, joten lopussa tarvitsi ottaa maalivahti pois. Sen voittomaalinhan Karhu-Kissat sitten teki tyhjään maaliin.
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos oikein olen ymmärtänyt niin A- ja B-junnuilla on tällä viikolla "TryOut leiri". Olisi mielenkiintoista saada jotain raporttia tai nimilistaa jos mahdollista. Tuskinpa siellä silti mitään maata mullistavaa on...
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Kai sinne nyt ilmoittautua sai kuka tahansa, mutta ei Jepu ole vielä valmis pelaamaan A-junnuissa vaikka koko ikänsä onkin pelannut ikäluokkaa ylempänä ja ollut niissä ihan parhaita aina.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös