Ässät-Tappara la 25.3. 2006

  • 40 752
  • 352
Tila
Viestiketju on suljettu.

Mr. Penguin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Blues, Kärpät, Leksand
Ässillä ei tule olemaan mitään mahdollisuuksia, ei tämän päivän ottelussa niinkuin ei koko ottelusarjassakaan. Pitikin tulla tuo mokoma Tappara vastaan.

Olen huomannut sellaisen asian että mitä enemmän porukkaa Ässien peleissä niin sitä todennäköisemmin munaavat ja häviävät pelin.... ja jos kerran halli on myyty loppuun jo ajat sitten niin aijai...

Mutta kyllä vatuttaa niin stanan paljon Ässien ja Ässäfanien puolesta. Jos Ässät pääsisi jatkoon niin voi että minkälainen meininki Porissa voisi olla. Nyt todennäköisesti käy niin että ensi viikolla Porissa sarjan ollessa 3-0 Tapparalle halli on puolillaan, tunnalme aivan latistunut ja Tappara voittaa viimeisen (neljännen)pelin helposti...
 

TML

Jäsen
Tänään on paljon kiinni meneekö ässien lataus yli ensimmäisen 10 minuutin aikana. Jos Tappara jaksaa odottaa omaa mahdollisuuttaan ja puolustaa kärsivällisesti, on peli täysin Tapparan. Jännä nähdä porilaisyleisön vaikutusta esim. tuomarin toimintaan.
 

Bud

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylän syksyllä saavutetut mestaruudet
Mr. Penguin kirjoitti:
Ässillä ei tule olemaan mitään mahdollisuuksia, ei tämän päivän ottelussa niinkuin ei koko ottelusarjassakaan. Pitikin tulla tuo mokoma Tappara vastaan.

Olen huomannut sellaisen asian että mitä enemmän porukkaa Ässien peleissä niin sitä todennäköisemmin munaavat ja häviävät pelin.... ja jos kerran halli on myyty loppuun jo ajat sitten niin aijai...

Mutta kyllä vatuttaa niin stanan paljon Ässien ja Ässäfanien puolesta. Jos Ässät pääsisi jatkoon niin voi että minkälainen meininki Porissa voisi olla. Nyt todennäköisesti käy niin että ensi viikolla Porissa sarjan ollessa 3-0 Tapparalle halli on puolillaan, tunnalme aivan latistunut ja Tappara voittaa viimeisen (neljännen)pelin helposti...

En usko että ottelusarja olisi vieläkään noin selvä, mutta se selkiää kyllä=)

Toivotaan että tuomarit antaa joukkueen pelata ja ottaa tarkasti juurikin koukut ja kiekottomien blokit, jolloin nähdään ainakin hienoa hokia tuloksesta riippumatta. Saas nähärä paljonko pääsee kaljaa ostelemaan, kun jo normaalissa matsissakin ruuhka on liiallinen, vaikka väkeä vain puolet tämänpäiväisestä..
Tamperelaiset, tervetuloa meidän sikalaan tupakille. Ei varmaan vastaavanlaista muualla ole:D
 

Jamais Vu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ässien kokoonpano illan otteluun

Kokoonpano illan otteluun:

30 Tuomas Nissinen, Maalivahti
34 Juuso Riksman, Maalivahti AK

1. kenttä
6 Pasi Peltonen, Vasen puolustaja AK
50 Matt Nickerson, Oikea puolustaja AK
21 Marko Kivenmäki, Vasen laitahyökkääjä AK
31 Aki Uusikartano, Keskushyökkääjä AK
8 Kristian Kuusela, Oikea laitahyökkääjä AK

2. kenttä
33 Atte Pentikäinen, Vasen puolustaja
10 Marko Toivonen, Oikea puolustaja
18 Jesse Joensuu, Vasen laitahyökkääjä
7 Mikko Rautee, Keskushyökkääjä
71 Matti Kaipainen, Oikea laitahyökkääjä

3. kenttä
3 Justin Forrest, Vasen puolustaja
52 Jesse Saarinen, Oikea puolustaja
42 Leo Komarov, Vasen laitahyökkääjä
26 Rob Hisey, Keskushyökkääjä
16 Michael Ramsay, Oikea laitahyökkääjä

4. kenttä
45 Iikka Törnvall, Oikea puolustaja
23 Tuomas Takala, Hyökkääjä
37 Juha Kiilholma, Vasen laitahyökkääjä
22 Matti Kuparinen, Keskushyökkääjä
29 Patrik Forsbacka, Oikea laitahyökkääjä


Eli Joensuu ottaa odotetusti Takalan paikan kakkosessa.

Tänään odottaisin juurikin Joensuulta tehoja. Jesse oli alkukaudesta todella hyvä, mutta odotettu läpimurto pisteiden muodossa saa jäädä tulevalle kaudelle. Peli parani kauden viimeisissä otteluissa, vaikka tehoja ei tullutkaan, mutta tälle illalle on toivottavasti kuitenkin tulossa onnistumisia myöskin maalien muodossa.

Edit. Ja kiitokset nimimerkille "Kaivanto".
 
Viimeksi muokattu:

krobbe

Jäsen
Laitetaanpas Tapparankin kokoonpano:

34 Mika Lehto, Maalivahti AK
58 Pekka Tuokkola, Maalivahti


1. kenttä
6 Marko Kauppinen, Vasen puolustaja AK
21 Pasi Puistola, Oikea puolustaja AK
37 Timo Vertala, Vasen laitahyökkääjä AK
44 Quinn Hancock, Keskushyökkääjä AK
38 Sami Venäläinen, Oikea laitahyökkääjä AK

2. kenttä
55 Janne Grönvall, Vasen puolustaja
18 Tuukka Mäntylä, Oikea puolustaja
17 Teemu Nurmi, Vasen laitahyökkääjä
8 Janne Ojanen, Keskushyökkääjä
27 Petri Kontiola, Oikea laitahyökkääjä

3. kenttä

23 Mikko Pukka, Vasen puolustaja
4 Brian White, Oikea puolustaja
19 Mika Viinanen, Vasen laitahyökkääjä
41 Stefan Öhman, Keskushyökkääjä
92 Teemu Laine, Oikea laitahyökkääjä

4. kenttä

9 Ville Mäntymaa, Vasen puolustaja
24 Marko Ojanen, Hyökkääjä
20 Mike Stutzel, Vasen laitahyökkääjä
12 Joni Töykkälä, Keskushyökkääjä
28 Marko Mäkinen, Oikea laitahyökkääjä

Jotenkin näyttäisi Tapparan kokoonpano selkeämmältä ja iskukykyisemmältä.
 

Kaivanto

Jäsen
Kyllähän yllättäjän momentum on sarjan alussa, joten Ässille voitto olisi tänään lähes elintärkeä. Sinänsä paras neljästä -sarja voi kääntyä 0-2-tilanteesta vielä hyvinkin, mutta mieluumminkin ennakkosuosikin suuntaan. Altavastaajalle otteluvoitot 0-2 olisi henkisesti paha rasti.

Mulle on kuulemma hankittu lippu seisomakatsomoon. Lasken havaitsemani taskumatit ja teen SM-liigalle raportin.

Turha koittaa, puskutraktori voittaa!
 

struumax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät ja HIFK
Itse olen vakaasti sitä mieltä että tässä pelissä punnitaan aika tarkasti se, onko Ässillä mitään mahdollisuuksia jatkoon. Kuokkaan tänään niin homma on aikalailla taputeltu tämän sarjan osalta vaikka voitto (tai kaksikin) jatkossa tulisikin.

Maltillista raivoa kentälle, oranssihousuista läskiä seinälle aina kun mahdollista ja paikoista sisään niin homma nimi on 60 minuutin jälkeen otteluvoitoin: 1-1.

Ja katsomossa kaikki peliin ja kahta kauheammin vaikka kahvarat tekisivätkin ensimmäisen häkin...ja Lehtoa olisi suotavaa muistaa vaikka lämmittelystä alkaen. =D
 

Mr.Goalie

Jäsen
Suosikkijoukkue
FPS,HIFK,New Jersey Devils
Eiköhän tämä ole oikeastaan se ratkaisu peli tässä parissa, sikäli jos tappara voittaa nii uskon että tämä alkaa olla aika taputeltu, jos taas ässät voittaa niin mielenkiinto lisääntyy entisestään ja voi tulla jopa kiihkein ja paras puolivälieräpari.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Jaa-a, tänään jännittää paljon enemmän, kuin torstaina. Silloin ei tiennyt mitä tuleman pitää, eikä järin suuriakaan odotuksia otteluun ollut. Mutta kuten peli näytti, Ässillä on sanansa sanottavana tässä sarjassa, ja siksi tänään onkin SE ottelu, joka täytyy klaarata kotiin. Kaikki pitää tehdä tosin huolellisemmin, paikoista maalit, purkukiekot kunnolla omista pois, ei vaihtovirheitä jne..

Paskaa seinille vaan kahta kauheammin, luulen, että Markko Kauppinenkin huomaa sen olevan osa jääkiekkoa, kunhan saa illasta toiseen vedellä syvään henkeä vaihtopenkillä..

Tappara on sinänsä hankala vastus, että sillä riittää malttia odottaa vastustajan virheitä, joihin iskeä. Se nähtiin jo Tampereella, kun Tappara tyytyi kotiyleisön edessä heittämään pitkiä kiekkoja, kunnes sai juonesta kiinni jne. Viisasta peliä etten sanoisi, mutta vaatii sitä tiettyä malttia. Vaikea uskoa omista, että vaikka Toivola kuinka painottaisi samoja asioita, niin ei.. Mave kuskaa kiekon omista pois, Hisey heittää jalkakynää ym..

Hyvä sinänsä, että pelataan eri tyyleillä, jotta ratkaisuja saadaan aikaan kentällä. Muutenhan Petteri Sihvonen&pelikirja voisi jakaa sijoitukset tutusti paperilla jo ennen pelejä.. Ja olen edelleen sitä mieltä, että Ässien ainoa tie voittoihin tässä sarjassa on se "hulluus" ja "paskaa seinille"-asenne. Olkootkin kuluttavaa ja jäähyherkkää, mutta jos näillä palikoilla lähdetään pelaamaan kliinistä Jortikka-/Rautakorpikiekkoa, niin ei tule mitään. Ässät elää tunteesta ja sitä yleisö haluaa myös nähdä. 3-1 tänään, se on sata!
 

Rapukäsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Paha paikka tänään Porissa. Ottelu tulee ratkeamaan ensimmäisen puolentoista erän aikana. Jos tämän aikaa pystytään jollakin konstilla roikkumaan pelissä mukana, niin uskoisin pelin kääntyvän Tapparalle. Mitä pidempään numerot tulostaululla ovat tasaiset, niin sitä enemmän alkaa Tapparan kokemus ja leveämpi materiaali tulla esiinn. Mutta jos Ässät pääsee parin maalin karkumatkalle, niin vaikeata tulee. Isokasin pitäisi tänään nostaa profiiliaan ja uskonkin, että hänen lavastaan lähtee tänään ottelun ratkaisu. Maalin voitto Tapparalle.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Stutzel näköjään jatkaa nelosessa. Tämä oli varsin hienosti oivallettu muutos, kun Ässien nelosketju alkoi torstaina päästä niskan päälle. Heiveröisen Töykkälän ja MOjasen apuna ei ollut kuin Mäkinen, mutta Stutzelin tulo toiseen laitaan toi ketjuun aimo annoksen fyysisyyttä ja näin nelosketjuista saatiin paljon tasaväkisemmät.

Tämä muutos tehtiin kesken ottelun, mikä on selvästi osoitus siitä, ettei Rautakorpi osaa reagoida tapahtumiin otteluiden sisällä. Vai mitä Jatkoajan toimitus?

"Ykköset" ja "neloset" tulevat vastedes menemään tasan ja ottelun ratkaisee todennäköisesti Tapparan laadukkaammat kakkos- ja kolmosketjut. Etenkin kolmonen tulee jälleen näyttelemään suurta roolia, kuten torstain pelissä.

Pakkiparit on palautettu entiselleen, en tiedä mikä tässä on syynä. Jotain uutta silloin ilmeisesti haettiin, mitä ei kuitenkaan saatu. Ei silti torstaina käytössä olleet parit mitenkään huonosti toimineet. Ylivoimahyökkäyksiä ei Ässille juurikaan tullut ja se on oikeastaan tärkeintä.

EDIT:

En muuten pitäisi tätä ottelua vielä minään kuolemanotteluna. Paras seitsemästä -sarjassa se on vasta ottelusarjan neljäs ottelu, jolloin todennäköinen 2-1 -tilanne pitää kääntää toisen toimesta tasoihin tai toinen osapuoli menee jo 3-1 johtoon. 2-0 johtoasema ei tunnu vielä missään, se voi herkästi tuoda hyvänolontunteen, aletaan säästellä ja toinen pistää vaan entistä enemmän kaikkea peliin.
 
Viimeksi muokattu:

Tuamas

Jäsen
Tänään ratkeaa suurelta osin se, onko Ässillä saumaa näissä pleijareissa.

Jos tänään tulee voitto, on kaikki auki ja hyvällä tuurilla ja viksulla pelillä Ässät voi tästä mennä jatkoon. Jos tulee takkiin, niin todennäköisyydet ovat todella vahvasti Tapparan puolella.

Matsi tulee olemaan kuuma, ainakin katsomon puolella, kun väkeä Isomäkeen pakkautuu aikalailla tasan 6500 ja iso osa jo pelin alkaessa hyvässä huutokunnossa.
Toivotaan että peli vastaa sitä, mitä yleisö on pelistä tullut hakemaan. Vauhtia, vaarallisia tilanteita, ehkä jopa muutama ylilyönti.

Parempi voittakoon.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Noniiiiin, eka olut korkattu ja Isomäkeen on kova hinku.

Torstaina pidettiin ihan hyvää meininkiä Porilaisittain hakametsässä, tänään samaan joukkoon liittynee 6000 henkeä lisää.

Jos vaan pystytään omaan peliin niin ainakin torstaina nähty Tappara on täysin kaadettavissa. Pitkävetoon ykköstä ja tulosvetoon 3, 4 - 2, 3.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Täytyy nyt toivoa, että Rautakorpi ei saa vastaavaa älynväläystä kuin Hakametsässä. En ymmärrä, miksi ensimmäisen erän viltissä istunut Mäntymaa laitetaan 5-3 alivoimalle? Sen toki ymmärrän, että vastuuta ja taakkaa pitää jakaa, mutta ei mielestäni ole mielekästä heittää kylmää miestä suoraan erikoistilanteeseen.

Tuntuu edelleen erittäin luottavaiselta. Hakametsässäkään ei menty paniikkiin muutaman pyörityksen aikana vaan rikottiin kaverin peli fiksusti pitkillä kiekoilla ja katkottiin peliä muutenkin jos se ei hallussa ollut.

Eiköhän voitot ole 2-0 tämän ottelun jälkeen, siltä ainakin nyt tuntuu.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Torsti kirjoitti:
Täytyy nyt toivoa, että Rautakorpi ei saa vastaavaa älynväläystä kuin Hakametsässä. En ymmärrä, miksi ensimmäisen erän viltissä istunut Mäntymaa laitetaan 5-3 alivoimalle? Sen toki ymmärrän, että vastuuta ja taakkaa pitää jakaa, mutta ei mielestäni ole mielekästä heittää kylmää miestä suoraan erikoistilanteeseen.

Eikös tässä tilanteessa ollut kolme puolustajaa Tapparalta yhtä aikaa jäähyllä? Kyllä siinä vaiheessa jo lisäapua pakistoon tarvittiin, etenkin kun sitä viiskolmosta piti tappaa koko 2 min. Toisaalta tällaisilla tilanteissa voisi olla järkevää käyttää alivoimassa vain yhtä pakkia ja kahta hyökkäjää, mutta se on sitten valmentajakohtaista miten asiat on päätetty tehdä.
 

Heeman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jamais Vu kirjoitti:
2. kenttä
10 Marko Toivonen, Oikea puolustaja

Laittas nyt Toivola sen Törnvallin tohon kohtaan. Oli meinaan Toivonen täysin hukassa Tampereella, miehen liike oli aivan kauhee katseltavaa ja sen seurauksena mies kierrettiin monta kertaa kuin keila.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Henkka kirjoitti:
Eikös tässä tilanteessa ollut kolme puolustajaa Tapparalta yhtä aikaa jäähyllä? Kyllä siinä vaiheessa jo lisäapua pakistoon tarvittiin, etenkin kun sitä viiskolmosta piti tappaa koko 2 min. Toisaalta tällaisilla tilanteissa voisi olla järkevää käyttää alivoimassa vain yhtä pakkia ja kahta hyökkäjää, mutta se on sitten valmentajakohtaista miten asiat on päätetty tehdä.

Jos asia näin oli niin sitten ymmärrän peluutuksen jo jossain määrin. Mutta siltikin pelaajalle on erittäin vaikea paikka tulla peliin mukaan erän istumisen jälkeen kahden miehen alivoimalle. En tosiaan itse huomannut ketä siellä jäähyllä oli tai en siis kiinnittänyt huomiota moiseen seikkaan. Maali ei Mäntymaan piikkiin ainakaan minun papereissani mene, mutta ei poista sitä tosiasiaa, että hänen kauttaan kiekko verkkoon meni.
 

Jewgen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tänään jyrää Ässät, eikä porkkanahousuilla
ole tähän asiaan mitään sanottavaa. Toivottavasti
peli ei mene TUOMARILTA yli. Go Ässät Go...
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ottelussa oli erinomainen lataus ja nähtiin välillä vanhaa kunnon kiekkoa. Ässät on ollut koko kauden ehkä liigan positiivisin (yllätys)joukkue ja sama meno jatkui. Kiitos hyvästä viihteestä.
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Hieno matsi kaiken kaikkiaan, ihan radiostakin nähtynä. Loistava taistelu ja tasoitus otteluvoittoihin 1-1. Toivottavasti AUK:lle ei tule tämän pidempää huilia, kuulemma ei ollut OR:n arvoinen Mäntylän torppaus, en tiedä, kun en nähnyt. Joka tapauksessa nyt Ässät on huomanneet, että Rautakorvenkin joukkue on kaadettavissa, seuraavaksi vieraissa?

Ai niin. Jussi Ahoa arvostelisin hieman. Hän selosti seuraavaa, "nyt sitten lentää romua jäälle, eikä ihme, syy on raitapaitaisen miehen". Vaikka näin olisikin, ei radioselostajan kuullu sellaista julkistaa. Joku, varsinkin nuorempi kannattaja saattaa oikeasti ajatella, että jos tuomari on huono, niin kamaa kentälle vaan. Radioäänen pitäisi poikkeuksetta tuomita tuommoinen. Muuten Aholta hyvä ja viihdyttävä iltapuhde.
 

Wrighter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Buffalo Sabres
Tuamas kirjoitti:
Matsi tulee olemaan kuuma, ainakin katsomon puolella, kun väkeä Isomäkeen pakkautuu aikalailla tasan 6500 ja iso osa jo pelin alkaessa hyvässä huutokunnossa.

Ei muuten pakkautunut, koska Isonmäen jäähalliin ei mahdu kuin n. 6000 katsojaa. Ennen meni tuo 6500, mutta nykyään sinne katsomoon on rakennettu se juottola ja sitä ei ole vähennetty kapasiteetista. Lähteenä tähän toimii oma eukkoni, joka on siellä lipunmyynnissä. No ihan sama.

Onnea Ässille voitosta. Oikein noille Tapparan jätkille. Eipä luule itsestään liikoja enää.
 

Makkuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TAPPARA, Ottawa sekä LIVERPOOL
Jewgen kirjoitti:
Toivottavasti
peli ei mene TUOMARILTA yli. Go Ässät Go...

Kruusilta hieman lipes kolmannessa. Ässät ansaitsi voittonsa. Tietty Tapparan kirin eväät jäi Kruusin pilliin, mutta tätä tää on, kun kotietu painaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös