Ässät mediassa

  • 2 325 186
  • 9 615
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Jos olet sattunut vilaisemaan kokoonpanolistausta, ei Brennan ole edes kokoonpanossa.

Kommenttia kirjoittaessa ei kokoonpanoja ollut vielä julkistettu. Mutta näin jälkiviisastellen ei ole Brenkku eikä Rasmuskaan kokoonpanossa, joten se siitä ja sen kestävyydstä sitten. Onneksi ei tullut lähdettyä tsadiin tuon takia. Olis tullu paska reissu.

Onhan se viihdyttävää, että ihmisellä on joku syy seurata jääkiekkoa, mutta eikö tuo tulos merkitse sinulle mitään? Ja justhan siellä oli mylly Lukko-pelissä Sammalkankaan ja Cookin välillä, nämä showtappelut voidaan jättää suosiolla Heleniukselle. Jos katsotaan Alpon reaktiota Tähtisen ajelusta, en usko että mies oli ainakaan sen perusteella pahoillaan Sammalkankaan ja Cookin nahistelusta.

En tiedä mitä tuolla jäällä pitäisi tapahtua, että pelaajisto reagoisi kunnolla tapahtuneeseen. Sammalhampaan ja Cookin mylly sinällään oli ihan ok, mutta reaktiona aika kesy. Jokus takavuosina Tikin voittaessa Rangersin paidassa mestaruutta hän puoli vahingossa (Scott Stevensin auttamana) ajeli Brodeurin yli jonka seurauksena kentällä syntyi täysi rähinä ja samanaikaisia taistelupareja oli ainakin kolme ellei enemmänkin....
Alpon reaktioista nyt voidaan olla montaa mieltä... Joku muu valmentaja olisi voinut antaa jollekin pelaajalle pienen vinkin tyyliin "rip his f***ing head off" eli Laaksonen olisi saanut vastata teoistaan välittömästi "kenttäoikeudelle".
 

ensio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Greg "Paras" Jacina & John "0+2" Lammers
Kommenttia kirjoittaessa ei kokoonpanoja ollut vielä julkistettu. Mutta näin jälkiviisastellen ei ole Brenkku eikä Rasmuskaan kokoonpanossa, joten se siitä ja sen kestävyydstä sitten. Onneksi ei tullut lähdettyä tsadiin tuon takia. Olis tullu paska reissu.

No, perjantaina Poriin sitten, vai mitä? ;) Joo, eipä näköjään Rasmussenikaan pelannut edes 13. hyökkääjänä. Tuorein jaloin sitten perjantaihin.

En tiedä mitä tuolla jäällä pitäisi tapahtua, että pelaajisto reagoisi kunnolla tapahtuneeseen. Sammalhampaan ja Cookin mylly sinällään oli ihan ok, mutta reaktiona aika kesy...
Alpon reaktioista nyt voidaan olla montaa mieltä... Joku muu valmentaja olisi voinut antaa jollekin pelaajalle pienen vinkin tyyliin "rip his f***ing head off" eli Laaksonen olisi saanut vastata teoistaan välittömästi "kenttäoikeudelle".

Sieltähän nyt tuli ukko niskaan jo noin sekunnin jälkeen taklauksesta. Tästä on keskusteltu ennenkin ja monesti, mutta en ihan ymmärrä, miten SM-liigan kurinpitosäädöksillä palvelisi mitään tai ketään joukkuetta, jos porukasta olisi noin kentällinen 3-4 ottelun pelikielloissa sen takia, "kun on tosi äijjää tapella". :P Puhumattakaan näistä showmyllyistä...

/offtopic loppuu

Niin, sitten varsinaiseen asiaan: sanoisinpa, että määrätyt kirjoittajat ovat ennenkin olleet aika voimakkaasti samoilla linjoilla jutuissaan. Aro kirjoitti SK:honkin aikoinaan, ja tuntuu että nyt on mukavampi läiskiä kun sijaitsee kaupungin rajojen ulkopuolella. Ei silti, ärsyttäminen on tunteiden herättämistä siinä missä miellyttäminen, ja molempia toimittajilta kait odotetaan. Siinä mielessä propsit MM:lle, ja porilaisethan tästä vain piristyvät. ;)
 

Hakkinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Detroit Red Wings, New England Patriots
Olen huomaavinani parissa edellisissä kirjoituksissa sävyä että nuo kirjoitukset olisivat hivenen yliampuvia?

Alpoon henkilönä liittyviin kirjoituksiin en ota kantaa, mutta esim "Ylisuorittajan ruma rimanalitus by Mikkomatti Aro" on mielestäni erittäin osuva otsikko kuvaamaan eilistä peliä. Miksi toimittajan pitäisi taputella lehdessä päätä ja keksiä jotain hyvää sanottavaa jos peliesitys joukkueelta on ollut pelkkää puhdasta vittuilua lajia nimeltä jääkiekko kohtaan?

Eikö oikeasti toimittaja saa haukkua joukkuetta pystyyn, lehdistönvapaus pois jääkiekkopeleistä ja jutut Starkin pihalle ennakkoluettavaksi?

Itse olen vieläkin aivan hiilenä siitä mitä sain Ässiltä eilen rahoilleni vastineeksi. Itse olen suoran palautteen kannalla ja niin kauan kun palaute pysyy säädyllisenä niin kaikki oikein hyvin. Jääkiekkoilijat ja valmentajat ovat Suomessa "julkisuuden henkilöitä" ja heidän pitää pystyä ammattinsa puolesta kestämään myös kovempi kritiikki.

Olisikohan toimittajien naureskelu Ässille ollut hieman yliampuvaa? Yhden kauden sensaatio joukkueesta hylkiöksi on sellainen mistä on helppo kirjoittaa. Toimittajien oli helppo suoltaa ihan mitä vaan tekstiä Ässien kohdalla, kunhan sen sävy pysyi negatiivisena. Ennen kauden alkua Ässät oli kuin säkki jota oli helppo lyödä; heikko rosteri, huonot valmentajat, epäuskottava johto eikä sitä kuuluisaa "pelikirjaa" löytynyt edes Porin kirjastosta. Tai olihan Apella sellainen, mutta liian vanha painos ilmeisesti. Jopa teoreetikko Sihvonen tyrmäsi Apen käsitykset siitä, että se Ässä-pakka jonka Ape sai käsiin, oli fyysisesti huonossa kunnossa. Sihvosen mielestä pelikirja on kaikki voipa, eikä se että joukkueen pitäisi lähtökohtaisesti jaksaa luistella se 60 minuuttia.

Se Sasha Huttusen artikkelin päättävä kommentti "Mahdollistaisiko se kehityksen?" aiheutti pientä naurun poikasta. Nyt kun kehitystä on tapahtunut ja Ässät on saanut hieman taas otetta pelistä, niin mitä tekee toimittajat? Kysyvät että olisko kehitys mahdollista. Taitavat "jääkiekkotoimittajat" vaan odottaa sitä että Ässät romahtaisi totaalisesti, jotta oma uskottavuus säilyisi.

Odottaisin että joku toimittajista (esim. Sihvonen) ottaisi esiin kirjoituksissa asioita joita Porissa nyt tehdään paremmin. Mutta sitähän ei pysty tekemään, koska Ässät tuli totaalisesti lytättyä ennen kuin peliäkään pelattiin, niin vaikea sitä on sanojansa mennä pyörtämään nyt kun pelejä pelataan.

Kausi on pitkä ja tappioitakin tulee. Joskus tulee rökäletappioita, kuten Espoossa kävi, mutta Ässät osoitti kuitenkin eilisellä "korjausliikkeellään" että vastoin toimittajien kirjoituksia sanotaan: Kehitystä on tapahtunut.
 
Viimeksi muokattu:

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Jopa teoreetikko Sihvonen tyrmäsi Apen käsitykset siitä että, se Ässä-pakka jonka Ape sai käsiin, oli fyysisesti huonossa kunnossa. Sihvosen mielestä pelikirja on kaikki voipa, eikä se että joukkueen pitäisi lähtökohtaisesti jaksaa luistella se 60 minuuttia.

Suomessa on muutamalla toimittajalla tällä hetkellä se ongelma, että he ovat unohtaneet että jääkiekko on urheilua, ei shakkia eikä fantasiadraftia.
 

Hakkinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Detroit Red Wings, New England Patriots
Suomessa on muutamalla toimittajalla tällä hetkellä se ongelma, että he ovat unohtaneet että jääkiekko on urheilua, ei shakkia eikä fantasiadraftia.

Totuus tuli siinä.

Pakko ottaa kynsiin Petteri Sihvonen, koska Sihvonen on ottanut kynsiinsä jääkiekko-nimisen pelin, valitettavasti. Sihvosen mukana kirjoitteluun on tullut räikeät ylilyönnit. Ei siinä etteikö Petteri Sihvosen kirjoituksissa olisi kattavat perustelut hänen antamalleen kritiikille, mutta kun Sihvosen kirjoittelut ovat synnyttäneet "klooni-Sihvosia". Näin ollen joistakin jääkiekkotoimittajista on tullut pelkkiä kriitikoita, koska Sihvonenkin on pelkkä kriitikko. Eikä siinäkään mitään, koska urheilijoiden suorituksia kuuluukin kritisoida. Suorittamisesta urheilijoille maksetaan. Mutta se että suomalaisesta kiekkojournalismista tuntuu nyt puuttuvan se tärkein: nimittäin jääkiekko itse. Nykyään kirjoituksissa jääkiekko on vain valmentajien luoma näytelmä, jota sitten analysoidaan.
 
Viimeksi muokattu:

Padas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Odottaisin että joku toimittajista (esim. Sihvonen) ottaisi esiin kirjoituksissa asioita joita Porissa nyt tehdään paremmin.

Kyllä Sihvonen varmaan kehuisikin, jos olisi ennen kauden alkua edes uumoillut Ässien paremmasta tulevaisuudesta.
Eivät toimittajat voi myöntää olleensa väärässä. Se saattaa syödä uskottavuutta. Eipä olle Saipaakaan paljoa noteerattu. Mielestäni jo pelkästään nämä vallitsevat sijoitukset ovat urotekoja joita tulisi huomioida mediassa. Valtamedian antama positiivinen näkyvyys on arvokasta jokaiselle joukkueelle.
Mitkään merkit eivät viittaa siihen että, Ässät tulisi ryminällä alas sarjataulukossa. Runkkarin päätyttyä kymmenen pisteen sisällä on varmasti monta joukkuetta. Niin koomiselta kuin se kuulostaakin, niin Ässillä on tällä hetkellä laajempi materiaali, kuin esim: Kalpalla, joka on ykkösketjunsa varassa. Ässillä toimii kentälliset ykkösestä alaspäin, ja ykkösen loksahtaminen on ajan kysymys.
Rohkeasti sanoen ainoastaan liigan kovempi taso estää Ässiä tekemästä samoin kuin keväällä 2006.
Jos kävisi niin, että Ässät pelaisi keväällä puoli-välieriä, olisi se toimittajien mielestä taas nyrjähdys ja hurmoksella saavutettu tilanne. Ei suinkaan fiksujen pelaajahankintojen, uudelleen organisoidun pikkutakkiosaston, ja ylipäätään Alpo Suhosen ansiota. Nelosen urheilutoimittaja muuten teititteli Sir Alpoa, tai sitten käsitin väärin ja hän käytti sanaa "te" viitatessaan koko joukkueeseen.

Aikamoista verbaalista ejakulointia edellä mainittu, mutta mukavaa kirjoittaa positiivisesti kun pitkästä aikaa siihen on aihetta.

Ape ei nojaa, Ape liidaa!
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Lukko kärsi tänään kuudennen perättäisen tappionsa (Ässillä pisin putki on ollut kolme), mutta Jatkoaika uskoo Uramaan, otsikolla "Lukon kanootti kääntymässä?"...

Jussi Kivimäki, vuoden ennustaja...

Mitä Alpon pitäsi tehdä, jotta joku uskoisi Ässiin??
 

Surprise Me

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gus Polinski - Polka king of the midwest
Satakunnan Kansan etusivu tänään: Kotiottelu taikaa: Ässät otti pataan yhdeksännen kerran peräkkäin Isossametsässä.
Isometsä.. ;)
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Nyt Ape on avautunut myös Yön Lindholmistakin. Ollilla oli ihan napakoitakin mielipiteitä, turhaan Ape pienestä arvostelusta hermostuu... totta on, että maalivahtitilanne on/oli ihan sekaisin ja Rasmussenkin ollut suhteellisen kuutamolla.


Pieni leike SK:sta

"– Yhteen asiaan on vielä pakko puuttua. Tämän yhden laulajan ei tarvitsisi kommentoida lehdissä meidän asioistamme yhtään mitään. Hän ei ole tämän seuran omistaja, eikä joukkueen valmentaja, joten hänen on turha puuttua millään tavalla esimerkiksi meidän maalivahtitilanteeseemme, Suhonen jyrisi.

Lindholm antoi Suhosen viittaamat lausunnot viime torstaina surkean Blues-pelin yhteydessä. Yön keulakuva kertoi näkemyksiään IS Urheilussa.

– Ässät odotti kolme vuotta, että Kilpeläisestä tulee ykkösvahti. Kun hänestä tuli selvä ykkönen, tehdään tällainen hakinta. Tuloksen näkevät kaikki, Lindholm murjaisi lehdessä.

– Ja tämä Erik Rasmussen. Mies on pelannut 600 NHL-peliä, ja ainoa asia, mihin hän pystyy, on pään pyörittäminen."
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nyt Ape on avautunut myös Yön Lindholmistakin. Ollilla oli ihan napakoitakin mielipiteitä, turhaan Ape pienestä arvostelusta hermostuu... totta on, että maalivahtitilanne on/oli ihan sekaisin ja Rasmussenkin ollut suhteellisen kuutamolla.


Pieni leike SK:sta

"– Yhteen asiaan on vielä pakko puuttua. Tämän yhden laulajan ei tarvitsisi kommentoida lehdissä meidän asioistamme yhtään mitään. Hän ei ole tämän seuran omistaja, eikä joukkueen valmentaja, joten hänen on turha puuttua millään tavalla esimerkiksi meidän maalivahtitilanteeseemme, Suhonen jyrisi.

Lindholm antoi Suhosen viittaamat lausunnot viime torstaina surkean Blues-pelin yhteydessä. Yön keulakuva kertoi näkemyksiään IS Urheilussa.

– Ässät odotti kolme vuotta, että Kilpeläisestä tulee ykkösvahti. Kun hänestä tuli selvä ykkönen, tehdään tällainen hakinta. Tuloksen näkevät kaikki, Lindholm murjaisi lehdessä.

– Ja tämä Erik Rasmussen. Mies on pelannut 600 NHL-peliä, ja ainoa asia, mihin hän pystyy, on pään pyörittäminen."

Tässä on taustalla hieman pidempi historia, sillä Lindholm on innostunut "jääkiekko asiantuntija/ agentti" roolistaan kevään 2006 jälkeen hieman liiaksi. Tietoni mukaan Olli soitteli kiitettävän usein Hirsimäelle/ Takolle pelaaja ehdotuksiaan ja jopa valmennukselle/ pelaajille kentällisiä. Tästä huomautettiin Lindholmia ja ilmeisesti evättiin mm. pääsy koppiin/ käytäville. Tämä aiheutti jonkin näköisen välirikonkin, mutta en tiedä mikä tämän hetken tilanne on.

Minkä vanha punkkari luonteelleen voi, vedetään ovi auki, vaikka siinä lukee työnnä...
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Nyt Ape on avautunut myös Yön Lindholmistakin. Ollilla oli ihan napakoitakin mielipiteitä, turhaan Ape pienestä arvostelusta hermostuu... totta on, että maalivahtitilanne on/oli ihan sekaisin ja Rasmussenkin ollut suhteellisen kuutamolla.

On tämä hauska mies tämä Alphonso... Omasta suorittamisesta ei löydy vikaa, mutta muiden tekemisiin kyllä puututaan herkällä sormella.
 

.jarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Aamulehti: Mistä haastaja Ässille?

Nyt se alkoi; median tylytys. Eipä mene hyvin manselaisillakaan..

Katkesin kyllä ihan täysin. Katsotaas sarjataulukosta, Ässät 34p, Tappara 35p ja Ilves 37p. Mitä tua, olisko tamperelaisista vastusta? No ei varmaan, on ne näemmä ihan tavoittamattomissa jo pisteiden suhteen.

Ei saisi tietty mennä trolleihin, sitähän toi juttu on. Provosointi johon toivotaan että joku tarttuu, kirjoitettu paljon minä muodossa mutta ei edes nimeä kehdattu pistää jutun perään. Tällä keskustelupalstalla saisi varmaan pelikieltoa noin "asiasisältö 0" - viestistä, onneksi on Aamulehti jossa tamperelaiset pääsevät provoilemaan.

Luultavasti yrittävät vaan kääntää tamperelaisten huomiota siihen että liigassa on pisteiden valossa toistaiseksi vielä oikeasti joku huonompi joukkue kuin Tappara ja Ilves. No on se tietty hyvä että paskalammella voidaan ees jostain henkseleitä paukuttaa, eiks jeh?
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Niin itse asiassa otsikko pitäisi olla muodossa "Mistä haastaja Tapparalle?". Tapparalla on vähiten pisteitä per ottelu.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Aamulehti hassuttelee, mutta unohtaa yllättäen faktat. Tapparalta ja Ilvekseltä Mestis-Ässät on vienyt 9/9 pistettä. Lisää on tarjolla vielä... No, Aamulehdellä on heittää peliin esim. Tapani Salo, joka ei ole vieläkään antanut kevättä 2006 anteeksi...
 

Fender

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Nyt kun Ässät on tällä hetkellä viimeisenä, niin kaikki ns.kiekkotietäjät ja analysaattori Sihvoset pääsee paukuttelemaan henkseleitä siitä että "Mitäs me ennen kautta sanottiin."
Hauska juttu vaan että kautta on vielä puolet jäljellä ja nyt aamulehdessä pelataan jo karsintoja.
Ja kuitenkin 8 joukkuetta on 5 pisteen sisällä. Eikä ne seuraavat monen pisteen päässä vielä ole. Sarjakärjet on repinyt jo jonkin verran kaulaa mutta kylää sielläkin voi vielä sijoitukset muuttua.

Provosoinniksihan tämmöset kirjotukset on. Saa taas seisomakatsomon työttömät hitsarit nousemaan takajaloilleen. Kai se sitten on hyvä toimittaja jos saa herätettyä tunteita.
Hauska vaan huomata että nälviminen tulee usein Porin suuntaa.

Ja niinkuin aiemmin mainittiin niin onhan Tamperelaisjoukkueet jo aivan selvillä vesillä! Ilveksellä on 3 pistettä enemmän kun Ässillä ja Tapparalla 1.
Ei muuta kun torijuhlia järjestämään.
 

Karl Benz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Tottenham, vuorikauriit ja kiritykit
Ja niinkuin aiemmin mainittiin niin onhan Tamperelaisjoukkueet jo aivan selvillä vesillä! Ilveksellä on 3 pistettä enemmän kun Ässillä ja Tapparalla 1.
Ei muuta kun torijuhlia järjestämään.

Niinpä. Tapparalla lisäksi pelattuja otteluita yksi enemmän, mutta piste/ottelu laskelman tekeminen on keskiverto toimittajalle jo liian vaativa operaatio...
 

Stern

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
No on tuossa kovasti perääkin, vaikka tämän foorumin henki ilmeisesti edellyttää, että kaikkeen kritiikkiin pitää ensin suhtautua porilaisella katkeruudella, ja sitten lopuksi kritiikki pitää leimata aiheettomaksi.

Pelaajahankinnat Duba ja Rasmussen olivat sitä totuttua järjetöntä kategoriaa, johon olemme (urheilutoimenjohtajasta riippumatta) nykyisen toimitusjohtajan ja hallituksen puheenjohtajan hallitessa seuraa ajautuneet. Kun ei saada niitä vahvistuksia, mitä tarvitaan, ostetaan vaan paniikissa jotain.

Pudotuspeliviivaan on kolme pistettä, tosin viivalla olevilla joukkueilla (Lukko ja HIFK) on peräti kaksi ottelua vähemmän pelattuna, eli pahimmillaan viiva voi karata lähes kymmenen pisteen päähän, kun ottelumäärät tasataan.

Yleisömäärät hallilla ovat romahtaneet.

Ja Ässien kaltaista asenteetonta perseilyä, kaudesta toiseen, vieras- ja kotitappioputkineen ja murskatappioineen, ei muistakseni esittänyt edes KalPa huonoimpina kausinaan.

Päinvastoin ihmettelen, jos vielä tästä maasta joku media löytyy, joka nykytilanteessa näkee jotain valoisaa.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
No on tuossa kovasti perääkin, vaikka tämän foorumin henki ilmeisesti edellyttää, että kaikkeen kritiikkiin pitää ensin suhtautua porilaisella katkeruudella, ja sitten lopuksi kritiikki pitää leimata aiheettomaksi.

Nyky-Ässiä saa ja kuuluu kritisoida. Mielestäni esimerkiksi Aamulehden sisarpuoli Satakunnan Kansa on Kiekko-osiossaan esittänyt kritiikkiä, jossa on ollut järkeä. Ja aivan oikein, tässä mainitussa tekstissä on oma pointtinsa, kun tarpeeksi kaivaa.

Itselläni vaan kevät 2006 vei kokonaisuudessaan uskon Aamulehden kiekkojournalismiin. Olivat niin täysivaltaisesti Mikko Leinosen ja Jukka Rautakorven talutusnuorassa, että oksat pois ja pala latvaa...

Aamulehden urheilutoimittajat eivät ole millään tavoin peitelleet Ässä-negaatioitaan, ja nyt (toki kaikkien muiden mukana) vesi kielellä odottivat, koska pääsevät kriisistä kertomaan. Säälittävää siinä on vaan se totuus (mitä Tampereella ei nähdä), että pienellä voittoputkella Tappara pääsi tosiaan yhden (1) pisteen karkumatkalle Mestis-Ässistä.

Sitten on vielä erikseen se totuus, että yksikään Mestis-seura ei vie edes tämän hetken Ässiä, Tapparaa tai Pelicansia paras seitsemästä sarjassa. Jos sitä ei ymmärrä, kannattaa vaihtaa osastoa toimituksessa, olemassa on monta muutakin hienoa urheilulajia.
 

Fender

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
No on tuossa kovasti perääkin, vaikka tämän foorumin henki ilmeisesti edellyttää, että kaikkeen kritiikkiin pitää ensin suhtautua porilaisella katkeruudella, ja sitten lopuksi kritiikki pitää leimata aiheettomaksi.

Ymmärrän kritiikin. Sitä pitää antaa, koska siihen on nyt aihetta!
Mutta tätä lehtien ihan suoraa v****ilua en ymmärrä. "MestisÄssät","PisteautomaattiÄssät","Sm-liigan kapein ja heikoin pelaaja materiaali"!!
Kritiikillä ja päänaukomisella on pienenpieni ero. Ja mun mielestä siitä aukomisesta voi joku ottaa pavun helttaan.

Ja niinkuin jo sanoin, että tämä kyseinen aamulehden juttu oli ihan provoksi tarkoitettu.
Mulle on aivan sama mitä ne lehtiin kirjoittaa, olen jo tottunut tähän Porilaisten lyttäämiseen.
 

Stern

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Blogipostaus näkyy tulevan Kalevan saitilta, liekö sitten katkeruutta tuoreesta vierasvoitosta. Ässäthän kävi just voittamassa Kärpät Oulussa...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös