Ässät - Lukko La 5.3.2005

  • 17 638
  • 165

Krypton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Niinhän siinä sitten kävi ettei Ässille annettu pistettäkään tällä kaudella. Ottelun alkuminuuteilla porilaisilla oli muutama maukas paikka johtomaaliin, mutta vielä ei osunut. Ensimmäisen erän kahakasta en nähnyt muuta kuin, että Lukkolainen sai iskun naamaansa. Kyseinen pelaaja taisi olla Porkka, jonka paita ja kypärän pleksi olivat veressä. Sen johdosta mies ilmeisesti lähti koppiin hetkeksi paikattavaksi. Kulmatilanteessa Gill kävi todella kuumana ja yritti Pentikäisen kimppuun vielä keskialueellakin. Raitapaita sai kuitenkin kaksikon boxiin ja siellä kaverit huutelivat jotain toisilleen ennen kuin Gill passitettiin ulos pelistä.

Ensimmäinen erä oli ottelun viihdyttävin ja tasaisin. Mitä pidemmälle peli eteni sitä enemmän Ässät jäi tilanteissa Lukon jälkeen. Kahdessa viimeisessä erässä kotijoukkue ei pystynyt rakentamaan montaa pyöritystä hyökkäyspäähän. Tilanteet olivat enimmäkseen vastahyökkäyksiä, joista myös 2-2 tasoitusmaali syntyi. Saarela kaatui/kaadettiin Ässien päässä ja näytti siltä kuin Pahi olisi jäänyt odottamaan tilanteesta jäähyä. Korpisalo ja Kivenmäki polkivat kuitenkin vauhtiin ja pelasivat paikan Williamsille. Tuloksena upea maali suoraan ylänurkkaan.

Kolmas erä oli siitä erikoinen ettei jäähyjä enää jaettu kummallekaan joukkueelle. Niskalan tekemä johtomaali pomppi helpon näköisesti, mutta Saarelan maali oli näyttävä. Pahi pääsi karkuun keskialueella ja lähes yksin läpi. Siniviivan jälkeen kova lämäri upposi Langowin längistä sisään ja peli oli oikeastaan ratkennut.

Muita asioita joita pelistä jäi mieleen:
- Niskalalle tuli paljon virheitä varsinkin ylivoimalla viivassa
- Tähtinen pyöritti hienosti ylivoimapeliä ja nappasi pari syöttöpinnaa
- Roloson sai olla aika rauhassa maalillaan (niin laukausten kuin ajelujen suhteen)
- Williams on kyllä vaarallinen pelaaja
- Nielikäinen todella näkymätön (toisin kuin ekassa Porin pelissä)
- kotiyleisö yllättävän vaisu, jäi kannustuksessa ja elämöinnissä toiseksi äänekkäälle raumalaisyleisölle
- Ollille pisteet Maamme-laulusta
 
Viimeksi muokattu:

Ässät #12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Viestin lähetti Repolainen
Pentikäisestä ei ollut vastaamaan teoistaan ja hän osoitti olevansa täysi ämmä.

Mitenkäs tämä Gillin selkäänajo Pentikäistä päin? Eikö se ole ämmämäistä? Tänään näin sen Gillin kohutun kovuuden, huikeaa! Kaveri pelaa hyvin oman tonttinsa puolustajana jne, mut eipä tuo tilanne kovin suurta glooriaa Gilliä kohtaan nostata.

Ai niin, Levokarin Pauli pelaili tänään ihan hyvin.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Olihan se ihan mukava lauantai-matsi. Pelin alkuhetkillä oli havaittavissa jo sitä paljon peräänkuulutettua intensiteettiä taklausten laulattaessa lankkia. Suvaintovaiheitakin riitti, etenkin vikassa erässä Lukon siirryttyä johtoon. Meillä ei lopussa ollut sitten eväitä todelliseen haastamiseen.

Yleisöä sentään oli mukavasti paikalla. Pientä sirkushuvia oli tarjolla 14. peliminuutilla. Itsekään en selkeähkössä paitsiotilanteessa kuullut pillin vislausta. Pentikäinen pelasi tilanteen loppuun ja veteli miestä seinälle. Seuraavaksi kulmauksessa oli kauhea kasa miehiä. Classen taisi kanadalaiseen tyyliin olla messissä mukana, vaikkei mikään kauhea kovanaama olekaan. Ohan se vissiin tiputtanut hanskat Vompattia vastaan. Meiltä lähti kaks ukkoa istumaan, se iso ja itkevä lapsi lähti suihkuun. Verkko tietysti heilahti meidän päässä. Kolmen minuutin ylivoima onnistuttiin hassaamaan, liikkeellelähtö oli aika verkkaista.

Lukon toinen yv-maali alko olla jo tuttua kauraa. Onneks mekin onnistuttiin vihdoin yyveellä; peruskuvio eli kiekko viipaan avoimeen sektoriin ja rannari maalinedustan lihakasaan. Sieltä pomppi makiasta sisään. Erän lopulla päästiin vielä iskemään vastaan 4-2 hyökkäyksessä. Jukkis antokin tuosta saiputtaa, ei maalin johdossa pitäisi antaa tuollaisia iskun paikkoja erän viimesellä minsalla. Toivonen painoi suoraan maalia kohti, Mave jarrutti sinisellä ja heitti poikittaissyötön alueella syöksyneelle Willylle. Komea rannari yläpesään toi meidät tasoihin.

Torjuntaluvut ottelussa jäivät aika pieniksi. Vika erä oli kuitenkin vieraiden hallintaa. Paukut oli lopussa, sen myönsi Toivolakin. Lukon johtomaalia edeltävässä tilanteessa Pauli sai jonkinlaisen suonenvedon ja oli järjestelemässä vaarallista tilannetta Lukko-maalille. Jonkun ihmeellisen hasardin jälkeen Ässäpainostus katkesi ja ketut pääsivät vastaiskuun. Kimposiko Niskalan ripari takaa tilanteeseen ajaneen Paulin suojista verkkoon? Anyway, 2-3. Lukko alko sumputtamaan eikä meillä ollut avaita pelin aukaisemiseen. Willy väläytteli ja oli paikkansa arvonen eikä Tuomisen ja Virkkusen työmoraalia voi moittia. Mavekin sai kaksi syöttöpistettä. Kuitenkaan meillä ei ykkösketjun takana ole tarpeeksi tulivoimaa, tehoduo Classen-Kuuselakin on hajalla jälkimmäisen kuumeilun takia. AUk hoitaa alotuksia ja on kahminut mukavasti syöttöjä mutta ei ole mikään takuuvarma tehoilija, sama pätee miehen laituriin eli Korpisaloon.

Alan pikku hiljaa olla vahvemmin Pauli-fani. Järkälemäinen oma kasvatti joka on kokoonsa nähden hyvä luistimilla ja on alkanut käyttää kokoaan myös hyväksi kaukalossa. Myös pienempien taitopelaajien enkelimäinen suojelija. Hyvä matsi tänäänkin. Paitsi että seurasi läheltä kaksi vikaa maalia. Neljännessä maalissa oli joku outo hasardi tai arviointivirhe. Pauli ajoi ylöspäin ja Laitilan Kaurahattu pääsi puolittain karkuun. Ja ninhän siinä kävi miten niin usein tällä kaudella. Ja viimeisen vuosikymmenen ajan; terävä rannelaukaus haarukoista sisään. Tekijämiehiä.

Niin...ajoitellen useampi pata intoutui taklaamaan, se oli kaunista katseltavaa. Toinen laitilalainen suuruus eli Toivonen pelasi mielestäni hienon ottelun. Ei isoja virheitä, peruspeliä ja vastustajaa seinille. Moni vastustaja oli aika kevyttä kauraa miehen käsittelyssä. Lankku seikkaili pari kertaa ihan järkyttävästi, hyvällä tuurilla selvittiin noista tilanteista. Ja vaikka Lukko ehkä kenties mahdollisesti olisi hitusen parempi tällä hetkellä, niin ei maaleja tarttisi silti oikein tyrkyttämällä tyrkyttää. Useemman kerran ukko seiso vapaana maalin edessä, miksei niitä heivattu siitä helvettiin. Pahillekin annettiin pari vapaata vetopaikkaa keskisektorilta. Ei voi tajuta, maalinedusta ja keskusta kiinni, pyöriköön laidoilla, prkl!

Kyllähän kymmenen perättäinen tappio aluksi hieman korpesi. Kiekkoguru Petteri Sihvonen povasi Lukon voittoa, materiaalieron lisäksi kunnonajoitus olisi selkeästi Lukon puolella. Miten tämä sitten tosimaailmassa menee, onko Ässät parhaat pelinsä pelannut? Vai voiko tässä vielä fantasioida että playoffsit ovat oma maailmansa ja Ipa tai jyppi saavat vastaansa energisen patalauman?

Tämän pelin voi unohtaa, ensi viikon panokseton Kärpät peli sitten se viimeinen voitelu. Pudotuspelit alkavat heti perään, mikä merkitys viimeisellä runkosarjamatsilla on valmistautumisen kannalta? Onneksi nyt on kuitenkin väljää ja reilu viikko aikaa saada kuumepotilaat ja pikkuvammaset kuntoon sekä täyteen terään.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pauli tiesi

Että Saarela on selän takana ja pam! 2-4. Tollasia virheitä tehdään vahingossa ehkä H-junioreissa, kolmas erä oli muutenkin todella koomista seurattavaa, koska toista joukkuetta ei kiinnostanut. Älkää teilatko mua Lukkofanit kun väitän, että Ässät haluaa Ipan vastaan säälipleijareissa. Ja Gill tuli muuten takaapäin Pentikäisen kimppuun, toisaalta Atte olisi saanut turpaan, vaikka olisi tullut ns. rehellisesti. Ylilyöntejä toivoin ja niitä nähtiin. Kyllä liiga olisi tylsempi sarja ilman näitä paikallispelejä. Näin laskuhumalassa anteeksipyyntö Psykolle vittuiluistani, Ässät tarvii Lukkoa ja päinvastoin, nyt meen nukkumaan ja salmari rulez aina. Nyt on turha odottaa syvällisempää analyysia.
 

Jerkkola

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki Porilaiset, etenkin Ässät.
Viestin lähetti Kalpo
Miksi Isomäen halli muuten taputti vain maalien ja gillin ulosajon aikaan ? Muuten Lukko-fanit pitivät meteliä ja halli katsoi. Todella hiljaista, sääliksi kävi porilaisia pelaajia...tukea ei tullut.

En tiedä missä pelissä olet ollut, mutta ainakin siellä, missä itse seisoin, huudettiin ja taputettiin Ässille ensimmäisen ja toisen erän aikana useampaan otteeseen kannustusmielessä...
 

kapa76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Re: Kapa

Viestin lähetti Olkku
Anteeksi offtopic. Aiotko olla paikalla nordiksella, kun kerran sielläpäin asustat.

Olkku. Olen paikalla kaikki Hifk:n Nordispelit jos ei Ässät ole samaan aikaan hakkaamassa Jokereita maanrakoon playoffeissa ja järjestämässä pommia. Jos tulet katsomaan pelejä niin laita yv:tä niin kattellaan noita lippuja samoille paikoille...

Lukolla on tosiaan mielestäni ihan realistiset mahdollisuudet mennä jatkoon Hifk:ta vastaan ja jatkaa edelleen. Hifk:lla on helvetin kova nippu, mutta tämä on urheilua ja urheilussa voi käydä ihan mitä vaan.

En edelleenkää pidä Pentikäistä ämmämäisenä. Tuollaisia tilanteiden jälkeen ajeluita tulee kauden mittaan sen verran että pelkkiä ämmiä täällä pelaa. Tarkennetaan että en nähnyt tilannetta. En myöskää itse hanskausta. Hyvä että joku näki.
 

Metsästäjä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT
Ei mitään uutta Porin taivaan alla

Oli varmasti hieno ja vauhdikas peli; näissä SM-liigan runkosarjan peleissä vain on turha puhella tasoeroista paperilla. Vanha totuushan on, että Pelicansit mm. ovat kuluneella kaudella voittaneet ainakin yhden ottelun näitä molempia vastustajia vastaan kuluneella kaudella. Kyllä kai tämä 10 perättäistä Lukko voittoa on hieman Ässistäkin kiinni. Monta kertaa tämän Lukkokammon aikana ovat päässeet lähelle, mutta jotenkin vain Lukko ne kaikki pinnat on onnistunut kotiin viemään. Taitaa hieman jo Ässien pelaajiakin jännittää tämä vastustaja liikaa. Onhan se kivaa, että pistepotti kasvaa, mutta palvelisi molempia joukkueita enemmän tietty tasaisuus noin jännitystä ajatellen, olisi ainakin mukavampi mennä jäähallille. Siis ensi kaudella uudet kujeet, Lukon valmennuksessakin uudet sävelet ja joukkueissa taas nippu uusia pelaajia. Runkosarjan loppuvaiheet käsillä ja keskiviikkona se kai sitten loppuu vihdoinkin ja silloin on aika jakaa runkosarjakauden ruusut ja risut.

Tulipa seurattua ottelua Ripa radiona taas vaihteeksi. On se merkillinen, että Ripan kyydissä jännittää näitä otteluita tavattomasti enemmän kuin paikan päällä. Ylivoimamaalit olivat illan suola. Itse seurailen paikalla ollessani mielelläni Gilliä, vaikka Ässiä vastaan kävikin melkoisen kuumana. Tämä kaveri pääsee varmasti suuriin otsikoihin mikäli Lukko pleikkareissa pitkälle menee, varmasti on yksi liigan erikoisimmista persoonista. Vaikka joku sanoi, ettei Gill Ässät pelissä montaa vaihtoa ehtinyt tekemään, niin kuitenkin peliaikaa Gillille eilen kertyi 5.09 ja vaihtoja 9 kappaletta. Outoa, että mediasivut ilmoittavat toiseeneräänkin minuutin peliajan, kun mielestäni Gill oli silloin jo ajamassa partaansa suihkun jäljiltä. Parhaana lukkolaisena Niskala mm. joutui korvaamaan Gilliä ja peliaikaa kertyi tilastoihin 28.45 ja 33 kertaa kentällä. Pirneskin pelasi jo yli 24 minuuttia ottelussa ja Torkkikin 21 minuuttia, kun 4 ketju pääsi 9 minuuttiin. Aika isoja eroja tuokin tämä 4 ketjun tasainen peluutus. Istuihan Ässät 16 minuuttia rangaistuspenkillä. Rangaistuksista tehtiinkin ottelussa sitten 3 maalia, Lukolla 2 kappaletta 2 minuuttisia ja se on hyvä suunta.

Lopuksi toivotan Ässille onnea (todennäköisesti) Ilvestä vastaan Play Offeissa. Siitä varmasti tulee jännittävä ja mielenkiintoinen sarja, sillä onhan kauden kohtaamisissa pisteet menneet Ässille 10-8. Itseäni huolettaa vain tuo neljäntenä oleva HIFK runkosarjassa. Eli jännitystä on pinnassa täällä Satakunnan taivaan alla ja ainakin itse pidän peukkuja molempien menestykselle loppupeleissä.

EDIT 5886 katsojaa todistamassa Lukon 10. voittoa. Uskollista väkeä Porissa. Olikohan nuo kaikki sittenkin raumalaisia?
 
Viimeksi muokattu:

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Re: Ei mitään uutta Porin taivaan alla

Viestin lähetti Metsästäjä
EDIT 5886 katsojaa todistamassa Lukon 10. voittoa. Uskollista väkeä Porissa. Olikohan nuo kaikki sittenkin raumalaisia?

Saattoi moni olla sieltä etelästäkin, mutta anyway Ässien kassakone kiittää. Ottelukeskiarvo on SM-liigan sivujen mukaan ennen viimeistä koitosta 3948. Todella hienoa, että tavoite on ylitetty reippaasti. Luulisi, että ensi kaudellakin riittää väkeä, kun nyt kuivien vuosien jälkeen on playoff-huumaakin tarjottu.

Jos Lugut pleijarien aikaan Hakametsään, aika todennäköisyydellä olen maisemissa. Sen verran kiinnostaa länsisuomalainen jääkiekkoilu.
 

Jurvanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Äsät!
No niin. Kirjoitan omat hajahuomioni myös.

Retro-paidoissa Lukko vei kyllä selvän voiton. Pisteet myös niille raumalaisfaneille, jolla oli WanhaKunnon keltainen lukko-lippu, eikä mitään kettulippua. Miten ihmeessä kettu liittyy Lukkoon? Mielestäni typerä idea.

Roloossoni on kyllä pelimies, vaikkei kaikkia vakuuttanutkaan. Alkulämmittelyssäkin oli jo sellaista puhtia, että alta pois. Osallistui hyvin peliin ja mikä tärkeintä: ei hakannut mailallaan, vaikka joku tulikin lähelle. Loistavaa! Ei kaikki NHL-vahdit ole Vokouneja näköjään.

Peltsi oli muutamaan otteeseen täysin pihalla. Mistä sai IS-tähtiä? Maalikin oli tuurimaali mielestäni. Ässillä on nyt se vikana, että ei lämätä. Sen sijaan tulee onnettomia roikkukiekkoja ja ohjauskiekkoja. Onhan niitä todistettavasti ainakin 3 mennyt sisään tällä kaudella, mutta silti. Useammin se lämäri kai sinne menee.

Lukon ylivoimapelissä toinen viivamies (ei osaa sanoa kuka) oli suht pihalla. Hätäratkaisuja ja ihmeellisiä nurkkaanajautumisia. Ei näin.

Nielikäinen sooloili taas pitkän aikaa ilman mailaa. Miksi helvetissä? Olisi ehtinyt hyvinkin vaihtoon. On se vaan silti nopea pelaaja. Hiton nopea.

Levokari pelasi hyvin. Sai hitosti vastuuta ja oli ihan hyvä kentällä. Uskalsi jopa harhautuksia yrittää, eikä sählännyt ainakaan yhtä pahasti kuin ulkomaalainen kieputtimemme.

Kivenmäki (lempiaihe) pelasi.. hyvin. Hitto sentään.2-2-maalissa hiton hyvä oivallus ja kiekko Williamssille. Siinä Gill-kahakassa muuten eniten oikeastaan erottuivat Kivenmäki ja Classen. Hitto sentään. Toisaalta kolmannessa erässä ainakin kaksi syöttöä meni taas Mavemaiseen "vittu mua kiinnosta"-tapaan ohi metrin päästä ja mies ei edes liikahtanut kiekon suuntaan.

Jeishon (Aho-ääntäminen) oli muuten hyvä, mutta yrittää sooloilla vähän liikaa. Oli silti oman tiiminsä parhaimmistoa. Pahi samoin oman porukkansa ansaittu kultakuuppa. Komea maali kolmannessa.

Partanen ei vakuuttanut. Josta tulikin mieleen - Mave ei taaskaan vakuuttanut. Toki voitto on jo varmistunut, joten turhaan kai enää äänestetään herraa. Tai sitten teinit(?) ovat ottaneet Jasonin uudeksi suosikikseen.

1. erän puolivälissä tuli taas nähtyä ihmisluonnon fiksuutta. Porilainen Pata-fani uhosi raumalaiselle naiselle. Naiselle, hey. Aika alhaista.
Tosin pohjat veti tämä naikkonen lukon 1-0-maalin jälkeen. Niin pahaa provosointia ja vittuilua en ole muuten nähnyt vähään aikaan (maaaaaaali. Maaaaali. Vituttaako? Hyvä Lukko! Ässät on perseestä! ÄÄHHÄHÄH jne jne). Surullista, kun aikuisten ihmisten pitää käyttäytyä tuolla lailla.

Mitä siinä lakanassa muuten luki? Jotain Nielikäisestä...

Lankku pelasi muuten hyvin, mutta voi helvetti sentään niitä seikkailuja maalin takana. Ei se vaan ole mikään Roloson. Kertokaa joku sille se.

Ai niin - Saarinen oli myös suht huono. Peltsi, Glad ja Saarinen olivat aika huonoja. En kyllä Saariselle jakaisi tähtiä. En tosin Uusikartanollekaan sen harhasyötön jälkeen. Levokari, Williams ja Kivenmäki kai olisi se minun versioni. Korpisalo oli muuten myös ihan kohtis. Alkaa vire löytyä. Aika myöhään, tosin.
 

Ake

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Jurvanen

Roloossoni on kyllä pelimies, vaikkei kaikkia vakuuttanutkaan. Alkulämmittelyssäkin oli jo sellaista puhtia, että alta pois. Osallistui hyvin peliin ja mikä tärkeintä: ei hakannut mailallaan, vaikka joku tulikin lähelle. Loistavaa! Ei kaikki NHL-vahdit ole Vokouneja näköjään.

Älä sekoita Norosta ja Vokounia!
Viimeksi mainittu saattaa jopa ajella vastustajan hyökkääjiä, mutta viikateiskut jakaa Noronen käsilaukku tyyliin sopien, takaapäin.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Viestin lähetti Jurvanen
Retro-paidoissa Lukko vei kyllä selvän voiton. Pisteet myös niille raumalaisfaneille, jolla oli WanhaKunnon keltainen lukko-lippu, eikä mitään kettulippua. Miten ihmeessä kettu liittyy Lukkoon? Mielestäni typerä idea.

...

Lankku pelasi muuten hyvin, mutta voi helvetti sentään niitä seikkailuja maalin takana.

Ketunhan tulo Lukon fanituotteisiin oli puhdas markkinointi toimenpide. Näin saatiin fanituotteiden myynti kasvamaan aivan eri lukemiin(ei tästä nyt enempää). Mutta olen samaa mieltä kanssasi, että tuo alkuperäinen on huomattavasti kettulogoa parempi, sillä juhlistinhan itsekin ottelua 70-luvun lukkopaidalla.

Tuo Lankun mailapeli pisti omaankin silmään, sillä lähes poikkeuksetta purut päätyivät Lukkolaisille. Samoin pelaaminen maalin takana oli muutenkin epävarmaa, josta "parhaana" esimerkkinä oli kolmannen erän kiekon menetys maalin takana. Sen verran vikkelästi maalille ehti kuitenkin heittäytymään takaisin, ettei Lukon pelaaja saanut ihan tyhjiin pistää (taisi paremminkin olla Hagelberg(?, vai Pirnes, kakkosta taisi olla paidassa), joka vain ei saanut kiekkoa nousemaan maalin edessä).

Ottelusta löytyy kuvia täältä .

Pahi ja Koivisto muuten olivat kauden maaliahneimmat paikalliskappailuissa, sillä molemmat päätyivät 5 osumaan ja lisäksi Saarelan pistesaldoksi tuli muhkeat 5+4.

ps. ja muuten hodarit oli hallilla erinomaisia.
 
Suosikkijoukkue
porin ässät,
Onnittelut Lukolle!

Kiitos ässät hienosta taistelusta ja upeasta lauantai-illasta,
vajaat 6000 hallissa,huutamassa omiaan.Samalla onnittelut
Lukolle voitosta.Olitte jälleen tänään parempia ja viimeisen
erän esityksellänne varmistitte puolivälieräpaikan.

Ässien eilinen esitys antoi uskoa pudotuspeleihin ja totean
että joukkue voi voittaa kenet tahansa,toki voi myös hävitä
kenelle vaan jos ei tasoa pystytä pitämään.Lukon ja Ifk:n
puolesta harmittaa että todennäköisesti kohtaavat heti puoli-
välierävaiheessa,onhan kyseessä tämän hetken kaksi kova-
kuntoisinta joukkuetta.

Eilisessä pelissä "Lankku" teki mitä voi,vaikka vielä olisi tarvittu
muutama venyminen.Mailapelissä muutama virhe,muuten ilta
ok.Puolustuksen ykkönen oli eilen Marko Toivonen jolle ei
virheitä tullut.Kovaa fyysistä peliä,koko ottelun ajan.Tilastoissa
eniten taklauksia ja onnistuneita avaussyöttöjä.Peltonen ja
Levokari voivat olla myös tyytyväisiä iltaan.Olisivat olleet Hc:n
tasoa ilman kolmannen erän taka-iskumaaleja.

Hyökkäyspäässä yritystä riitti,mutta ketään ei tällä kertaa erityi-
sesti onnistunut.Tilastoissa toki Kivenmäen kaksi syöttöpistettä
ja Williamsin komea maali.Lukon puolustus pelasi ässähyökkääjät
onnistuneesti pieniin laukaisukulmiin.


Erikoista:Lukon kannattajien puheisiin on helppo yhtyä.Lukon
paras pelaaja oli "porilainen" Markku Tähtinen ja vastaavasti
Ässien, rauman "kasvatti" Marko Toivonen.
 

Jurvanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Äsät!
Viestin lähetti L4E
Samoin pelaaminen maalin takana oli muutenkin epävarmaa, josta "parhaana" esimerkkinä oli kolmannen erän kiekon menetys maalin takana. Sen verran vikkelästi maalille ehti kuitenkin heittäytymään takaisin, ettei Lukon pelaaja saanut ihan tyhjiin pistää (taisi paremminkin olla Hagelberg(?, vai Pirnes, kakkosta taisi olla paidassa), joka vain ei saanut kiekkoa nousemaan maalin edessä).

Muistaakseni itseasiassa näitä tilanteitahan oli kaksin kappalein pelin aikana. Molemmissa Lukon pelaaja "namutteli" vähän liian pitkään ja Lankku ehti paikata virheensä. Olisi hyvinkin voinut peli päättyä noihin sählinkeihin Ässien osalta. Onneksi näin ei käynyt.

Ake: Vokoun nimenomaan. Norosta en nähnyt paikanpäällä, mutta tämä teidän huippuveskari pamautti mailalla polvitaipeisiin aina, kun vain vastustaja kävi lähelläkään. Roli käyttäytyi täysin ihmisiksi. Mainittakoot vielä, että Roli alkulämmittelyissä sirklasi aika haipakkaa maalia ympäri.

Ja olihan mauton lakanateksti. Luulin, että oli hyväkin.
 

paze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Ulvilan Pesä-Veikot, Pesäkarhut, BVB 09
Viestin lähetti korkki
EDIT: Lukaisin tuon raportin tuossa ja kyllä noista tähdistä voi olla pitkälti eri mieltä (varsinkin kolmen tähden pelaajista).

Eipäs arvostella arvovaltaista tähtiraatia! NI! :)

Itse voisin tokaista pelistä, että parasta kiekkoa akselilla Pori-Rauma nähtiin eilen Isomäen jäähallissa. Ässät pyristeli erinomaisesti vastaan ja on todella sääli, että ottelun voittomaali oli niinkin räkäinen, kun se tällä kertaa oli. Ei ollut ottelun arvoinen ratkaisu tuo.

Ensimmäisessä erässä Lukko oli niskan päällä ensimmäisiä vaihtoja lukuunottamatta. Ässien olisi pitänyt pystyä alun rynnistyksestä iskemään kiekko ainakin kertaalleen Lukko-maaliin, mutta Roloson oli tällä kertaa hereillä ihan alusta alkaen.
14 minuutilla sitten tapahtui. Linjamiehen todella hiljainen paitsiovihellys ei kuulunut mihinkään, ja Pentikäinen toteutti "pelataan kunnes vihelletään" -periaatetta ja pisti Markku-pojan seinäkukaksi. Siitäkös tämä Rauman WTC-torni hermostui ja tuli täysin ulkopuolisena paikalle, joten aivan oikeutettu jäähy IsoHalille, muistakaapa vain tapaus Pauli HN-ottelusta TPS:ä vastaan. Täysin vastaava tilanne, kun Gill tulee täysin tilanteen ulkopuolelta sinne pätemään. Classen pyyhki myös Porkalla jäätä, ei tainnut Toni olla taaskaan valmis. Tilannetta seuranneesta yv:stä Niskala ampui tilanteeksi 0-1.

Toisessa erässä Lukko siirtyi sitten 0-2 johtoon hienon yv-kuvion päätteksi. Tilanteen päättäjänä Toni Koivisto, joka sai turhan vapaasti seistä ässä-maalin edustalla. Pelin puolivälin jälkeen Snellman lähti jäähyboksiin tienaamaan palkkaansa, ja Ässät käytti tilanteen hyväkseen. Pasi Peltonen tälläsi viivalta ja Roloson haroi tyhjää. 1-2. Erän lopulla Ässät sai, jo yleisössäkin kaivatun, vastahyökkäyksen vihdoin aikaiseksi. Harppuuna päättyi Jason Williamsin todella upeaan laukaukseen. Ottelun maali, ilman muuta. Erätauolle siis 2-2 lukemissa.

Kolmas erä ei sitten vastannut ollenkaan odotuksia. Lukko tekaisi kauhealla munkilla tilanteeksi 2-3, ja peli oli ohi. Loppuaika oli syystä tai toisesta aikamoista pelailua. Täysin pimennossa 55 minuuttia ollut Saarela pääsi surffaamaan oikeaa kaistaa puolittaiseen läpiajoon. Maalintekijä ei tuosta epäonnistu. Tulinen lämäri längistä sisään ja Isomäen ovet aukenivat, kun porilaisyleisö alkoi poistumaan saunan lämmitykseen.

Näin tällä kaudella Satakunnan derbyjen osalta lienevät pelit pelatut. Lukko vei, Ässät vikisi. Piste.

-paze-
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Viestin lähetti paze17

Kolmas erä ei sitten vastannut ollenkaan odotuksia. Lukko tekaisi kauhealla munkilla tilanteeksi 2-3, ja peli oli ohi.

Yleensä 3-1 yv hyökkäyksistä maali tulee, joten sinänsä ei mitään ihmeempää munkkia. Itse asiassa sitä samaa munkkia mitä ässien ensimmäisessä maalissa, taisi vielä mennä saman miehen kropasta sisään. Hiukan kyseenalainen tilanne jopa, kaveri kuitenkin ns. luisteli kiekon sisään.
 

paze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Ulvilan Pesä-Veikot, Pesäkarhut, BVB 09
Viestin lähetti psychodad
Yleensä 3-1 yv hyökkäyksistä maali tulee, joten sinänsä ei mitään ihmeempää munkkia. Itse asiassa sitä samaa munkkia mitä ässien ensimmäisessä maalissa, taisi vielä mennä saman miehen kropasta sisään. Hiukan kyseenalainen tilanne jopa, kaveri kuitenkin ns. luisteli kiekon sisään.

Ei osunut se Rolosonin lipsahdus kyllä Pauliin missään vaiheessa. Pauli yritti kovasti ilmasta kiekkoa reppuun laittaa, mutta suoraanhan se sinne Rolosonista kimposi, että sikäli turhaa spekulointia Ässien avausmaalista.

-paze-
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät & Florida Panthers
Muutama hajahuomio pelistä.

- Peli ei ollut erityisen fyysinen. Ässistä taklasivat oikeastaan vain Levokari, Pentikäinen, Kiilholma ja Nielikäinen kerran hyvän pommin.

- Rähinä loi ainakin alussa loistavaa fiilistä. Ja taas kerran huomasi sen, kuinka Porilainen yleisö (no miksei muutkin) rakastaa näitä kahakoita/ylilyöntejä. Koko C-katsomo taisi seistä koko kahinan ajan nähdäkseen tilanteen paremmin.

- Harmi kun Gill lensi ulos, olisi seisomakatsomo saanut taas uuden silmätikun.

- Lankulle: Pysyköön suutari lestissään! Miksi helkutissa pitää lähteä katkomaan niitä rännikiekkoja, jos mailapeli on tuota luokkaa? Herranjestas. Kaksi aivan avointa maalipaikkaa saivat raumalaiset, mutta onneksi sentään mies itse paikkasin ainakin toisen näistä virheistään.

- Neuvo kioskin myyjille. Siinä yksi täti päivitteli asiakkaille, että nyt kun ollaan siirrytty näihin muovimukeihin (pullojen takia), niin menee tuhottomasti aikaa niiden kaatamiseen mukeihin. Miksi ei siis voi kaataa niitä vaikka erän aikana valmiiksi mukeihin?

- Classen pelasi hyvin. Olisin jopa valmis pitämään miehen Ässissä, mutta jos joku fyysisempi painos löytyy, niin tänne vaan.

- Ässien tasoitus maali oli todella upea hyökkäys ja hieno taidonnäyte mihin meirän pojat parhaimmillaan pystyvät.

- Uusikartanon aivan uskomaton syöttö, meni vaan väärään lapaan ja siitä maali.

- Jäi harmittamaan nuo Lukon maalit. Kaikki kolme ensimmäistä olivat aikamoisia liruja, ja Saarelan neljäs meni helpohkon oloisesti längeistä. Huomasi, että Lankku oli valmistautumassa nappaamaan kiekon ylämummosta kiinni.

- Yleisö tosiaankin oli hieman hiljaa tänään. Tosin aina kun Ässät taklasi, kuului "heeiii!" huudot kovaa ja korkealta.



After Game

- Tuli tutustuttua Porin yöelämään lähemmin. Ja samalla todistettua yksi tappelu (tai tappelun alku oikeastaan) siinä Winstonin läheisyydessä. Kun kävelin ohi, oli vuorosanat aika lähellä tätä: Suomalainen: Pidä ny saatanan hurri turpas kiinni! Ruottalainen: *epämääräistä huutoa ruotsiksi* S: Jos sää haluat riitaa, sää saat sitä, joten pidä vittu turpas kiinni! R: Gävlä fuckin Idiot! S: Nyt vittu pidä turpas kiinni!

Ja sitten olin kävellyt ohi, olisi tehnyt mieli jäädä katsomaan siirtyikö uhoaminen tappelun asteelle.

- Rossossa sai hyvää pizzaa ja palvelua.

Ainiin, muutama peliin liittyvä vielä:

- Ässät pelasi todella hyvän toisen erän, mutta kolmannessa kuumetoipilaat eivät jaksaneet painaa enää.

- Eka erä oli Ässiltä kauheata sähläystä, ja olisi voinut päättyä lukemiin 0-3 tai enemmänkin.

- Lankku ei ollut kovin hyvä.

Eipä muuta tähän väliin.

Edit. Levokarille jatkosopimus äkkiä.
 

Ernesto Peli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ottelu on käyty läpi jo niin moneen kertaan, että mitään kattavaa tarinaa on turha alkaa runoilemaan.

Pentikäisen taklaus vihellyksen jälkeen. Niin, tosiaan Atte taklasi Tähtistä vihellyksen jälkeen. Sinänsä taklauksessa en nähnyt mitään väärää. Pentikäinen varmasti huomasi, että paitsiohan tämä on ja päätti kuitenkin töötötä Tähtistä hiukan. Gill tuli tilanteeseen täysin ulkopuolisena ja vieläpä "kaukaa" siniseltä asti. Ei kai kukaan odottanutkaan, että tästä tilanteesta mitään isompaa nyrkkihippaa oltaisiin saatu aikaiseksi. Kai Attekin pysyy mieluummin tajuissaan. Tilanteen jälkeen miehillä oli asiaa toisilleen vielä kohtuu paljon.

Sitten puolustan hiukan omia: En yhtään ihmettelisi, vaikka Atte ei olisi paitsiovihellystä edes kuullut. Meteliä oli hallissa riittävästi, enkä minä ainakaan vihellystä kuullut. Tosin Atte oli lähempänä pilliä.

Saarelan maali. Pahilla on kyllä komea laukaus, mutta tapahtuiko tässä jotain hämärää? Langkow vaikutti aika hölmistyneeltä tilanteen jälkeen. Ilmeisesti odotti laukauksen menevän jonnekin muualle. Epäonnistuiko laukaus jotenkin vai mitä tapahtui? Joku hieman humalassa ollut entinen maalivahti oli sitä mieltä, että Scott oli torjumassa ylemmäs suuntautuvaa laukausta. No se siitä.

Langkow aiheutti muutaman vaaranpaikan omiin jälleen. Joku voisi tosiaan asiasta miehen kanssa keskustella. Kiva, että mies luottaa itseensä tuossa mailapelissä. Minä en luota.

Levokariakin joku oli kehunut. Mitä kaveri teki ennen Saarelan maalia. No mies pelasi itsensä aivan käsittämättömällä tavalla ulos tilanteesta. Pauli luisteli samaan kasaan toisen pakin kanssa ja Saarelalle jäi tilaa käytännössä koko toisen kaistan verran.

Ei Pauli silti mitenkään järkyttävän huono ollut, mutta parempiakin otteita on viime aikoina nähty. Yhden tilanteen mies kyllä "hoiteli" järkevästi. Peltosen maalissa Pauli seurasi katsellaan lähietäisyydeltä kiekon valumista sisään. Odotin koko ajan, että kohta mies potkaisee kiekon maaliin. Ei potkaissut, onneksi. Maalivahdin alueella mies kyllä oli.

Summerin soidessa taululla seisoi 2-4. Ei auta, Lukko oli parempi taas.

Ei muuta, hei hei.

Edit. Langkow ja Levokari -kappaleet
 
Viimeksi muokattu:

Janiz80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Viestin lähetti L4E
Pentikäiseltä hölmö taklaus reippaasti vihellyksen jälkeen,


Eri mieltä. Ei todellakaan tullut mielestäni reippaasti vihellyksen jälkeen. Onhan noita nyt nähty joka pelissä, mielenhäiriöistä kärsivä Gil nyt sattui vaan olemaan paikalla. Kyllä se kaveri sitten ainakin luulee olevansa tosi kova jätkä.

Viestin lähetti L4E

Pentikäinen ei oikein ehtinyt kissaa sanomaan kun huomasi olevansa jo alakynnessä. Pentikäinen saa kyllä kiittää tuomaria, että ei saanut pahemmin pataansa. Ensin tuomari häiritsi Gillin lyömisiä ja sitten onnistui erottamaan parin. Ottelu 100-0 Gillille, sillä Pentikäinen ei tehnyt muuta kuin otti iskuja vastaan.

Ottelu. No just. Mitä minä näin oli kasa äijiä nyhväämässä laidassa, johon Gil puski hullun kiilto silmissään. En sitten tiedä, mitä "ottelua" L4E tarkoitti, mutta noiden kahden kaveruksen välillä ei kyllä mitään ottelua käyty. Gil oikeutetusti ulos, mutta Lukko silti hyötyi tilanteesta selkeästi. Gilin sikailun ansiosta Lukko päästettiin 4-3 yv:lle, ja mikäs siinä on pyörittää. Tottakai siitä maali sitten tehtiin. Voin vaan ihmetellä, että

A: mistä helvetistä Pentikäiselle arvottiin ryntäys

B: Koko kentällisen miehiä töniessä tasaisesti toisiansa löydettiin jäähylle ainoastaan Ässien Classen??
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Viestin lähetti Janiz80
En sitten tiedä, mitä "ottelua" L4E tarkoitti, mutta noiden kahden kaveruksen välillä ei kyllä mitään ottelua käyty. Gil oikeutetusti ulos

Eikös tässä ole selkeä ristiriita, jos ei mielestäsi mitään ottelua käyty, niin miksi sitten Gill oikeutetusti ulos?
 

Janiz80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Viestin lähetti Ernesto Peli

Levokariakin joku oli kehunut. Mitä kaveri teki ennen Saarelan maalia. No mies pelasi itsensä aivan käsittämättömällä tavalla ulos tilanteesta. Pauli luisteli samaan kasaan toisen pakin kanssa ja Saarelalle jäi tilaa käytännössä koko toisen kaistan verran.



Levokarihan oli siinä vaihdossa jo aiemmin kiekollisena päädyssä, ja jatkotilanteessa Saarinen nousi b-pisteiden tasolle vetopaikkaan, joten siinä kohtaa molemmat pakit taisi olla ylhäällä.. Varmistus puuttui. En siis laittaisi maalia ainakaan pelkästään Levokarin piikkiin, paljon saa taas laittaa Lukon perinteisen tuurin piikkiin; kyllä se kiekko taas mukavasti pomppi vierasjoukkueelle.
 

Janiz80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Viestin lähetti L4E
Eikös tässä ole selkeä ristiriita, jos ei mielestäsi mitään ottelua käyty, niin miksi sitten Gill oikeutetusti ulos?

mikä ihmeen ristiriita?? Jos minä näen sinut huomenna rauman torilla ja ajan sinun suoraan kumoon, onko silloin käyty välillämme ottelu, vai onko vain minun omassa päässäni napsahtanut ja siksi päätän jyrätä sinut?
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Viestin lähetti Janiz80
mikä ihmeen ristiriita?? Jos minä näen sinut huomenna rauman torilla ja ajan sinun suoraan kumoon, onko silloin käyty välillämme ottelu, vai onko vain minun omassa päässäni napsahtanut ja siksi päätän jyrätä sinut?

Milloin "jyräämisestä" on liigassa tuomittu 5+20? Kyllähän tuossa selkeä ristiriita on, että Gill sai tappelutuomion, vaikkei siellä mielestäsi ollut mitään sellaista. Ei minunkaan mielestäni ollut tappelua, ja Gillille olisi kuulunut 2 minuuttinen väkivaltaisuudesta. Pentikäisen ryntäys tuli Tähtisen selkään ajamisesta.

Gill ei todellakaan ole "mielipuoli", ilmeisesti siellä porissa ei vaan ymmärretä minkälaiseen peliin NHL:ssä on totuttu. Joukkueen kovat kaverit puolustavat omia, ja mitään törkeilyjä ei katsota läpi sormien. Vihellyksen jälkeen tapahtuviin taklauksiin reagoidaan aina. Mistään hulluudesta tai edes henkilökohtaisuuksista ei ole kyse, vaan pelkästään siitä että annetaan vastustajille selvä viesti, että peli täytyy pitää siistinä.

Lukolla on kyllä ilmeisesti ilmiömäinen tuuri, kun ässät on voitettu tuurilla 10 kertaa putkeen, maalierolla 42-10. Aivan uskomatonta munkkia!
 

JustinCase

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, FC Liverpool
Viestin lähetti L4E
Eikös tässä ole selkeä ristiriita, jos ei mielestäsi mitään ottelua käyty, niin miksi sitten Gill oikeutetusti ulos?

Kyllähän lätkässä lentää ulos kentältä muissakin tilanteissa, kuin pelkästään tappelun seurauksena. Tässä tapauksessa pelirangaistus langetettiin Gillille ennenkaikkea tavasta, millä hän tilanteeseen tuli ja sen jälkeen Pentikäisen kurmottamisesta.

Mistään tappelusta ei siis ollut kyse. Laidan vieressä vain nyhjättiin ja Gill _yritti_ tapella Pentikäisen kanssa, mutta mitään nyrkkitappelua ei nähty. Gill teki kuitenkin mielestäni ihan oikein, että puolusti omiaa, tällä kertaa vaan meni vähän överiksi.

Saarelan laukauksesta sen verran, että oli kyllä hyvä veto, vaikka pääsikin vetopaikkaan vähän tuurilla, kun Ässät munasi keskikentällä. Veto oli kuitenkin selvästi kiinniotettavissa. Saarela kuitenkin viritti lämäriään jo siniviivalta asti, joten Langkow olisi voinu peittää jään. Mutta kuten jo sanoin, hyvä ja luja lämäri.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös