Ässät kaudella 2021–2022 – otteet kaukalossa

  • 531 273
  • 8 141

Surprise Me

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gus Polinski - Polka king of the midwest
Aivan. Ei niillä muilla pelaajilla näihin maaleihin ole ollutkaan mitään osaa eikä arpaa.
Juu ei. Nopeasti katsottuna Tappara on tehnyt kolme maalia kymmeneen minuuttiin maalintekosektorista ja laukaissut Volkovin nenän edestä 8 kertaa. Ässät on laukonut sektorista kolme kertaa.
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Olihan ylivoimainen esitys Tapparalta. Eikä näyttäis olevan heillä edes hiki. Onneksi lähtivät Ässien vauhtiin mukaan, niin säilyy lukemat edes jollakin tapaa siedettävinä.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Ässien mediaosaston mukaan tänään on valitettavasti viimeinen peli tällä kaudella, kyllä minusta on jo korkea aika lopettaa tämä kärsimys. 40min vielä ja sitten saa tämän kauden unohtaa, kyllä sen vielä kestää.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
No käveltiin toinen erä läpi niin Tapparan muutamasta huipputontista huolimatta peli on edelleen vain 3-0
 

Juhnu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, FC Liverpool, Bayern Munchen,
Toi Kärjen jäähy aloituksen jälkeen oli taas oikea aivopieru! Erä käytännössä loppu ja tyyppi ottaa jäähyn! Toki melkoinen kuoleva joutsen oli Virralta.
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Seväsen jäähy hyvä esimerkki tuomarien käsitämättömästä Tapparan suosimisesta. Mitään väliä ei tällä tietenkään ole, mutta kyllä Sevästä ja Kiveäkin tilanne nauraatti jo. Toivotaan että ensi vuonna joukkueemme ei ole enäää pohjasakkaa, ja saisimme lähes samat tuomaripäätökset, kuin esim. Tapparakin.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Noh, tämä peli on nopeasti käsitelty.. Tappara teki 10 minuutissa sen mitä piti, ja sen jälkeen loput 50 minuuttia laskeskeltiin rauhakseen Ässien kausi loppuun. Olipahan harvinaisen valju ja masentava, mutta toisaalta ihan Ässien kauden näköinen loppu tälle sesongille..
 

ValkMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tätä olen odottanut eli kausi vihdoin lopussa. Nyt kohti uutta ja parempaa tulevaisuutta.

Kuten Jukurit on osoittanut niin aika lyhyessä ajassa voi päästä pohjalta kärkikahinoihin. Mitään top3-sijoitusta en ensi kaudella odota, mutta pomminvarmaa on se, että nousu tulee alkamaan kohti parempia sijoituksia. Kärsivällisyyttä silti yhä tarvitaan.

Katsotaan, että mitä tietoja joukkueen rakentamisesta alkaa tippua lähiviikkoina. Muutoksia tulossa käsittääkseni enemmän mitä on odotettu.
 

tonir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tätä olen odottanut eli kausi vihdoin lopussa. Nyt kohti uutta ja parempaa tulevaisuutta.

Kuten Jukurit on osoittanut niin aika lyhyessä ajassa voi päästä pohjalta kärkikahinoihin. Mitään top3-sijoitusta en ensi kaudella odota, mutta pomminvarmaa on se, että nousu tulee alkamaan kohti parempia sijoituksia. Kärsivällisyyttä silti yhä tarvitaan.

Katsotaan, että mitä tietoja joukkueen rakentamisesta alkaa tippua lähiviikkoina. Muutoksia tulossa käsittääkseni enemmän mitä on odotettu.
Kaikesta muusta samaa mieltä paitsi että en ole odottanut kauden loppua. Olihan siinä lopussa (poislukien Tappara peli) muutama hyväkin peli esim. Ne pari kotivoittoa + hyvä taistelu HIFK:iä vastaan...

Olisin jaksanut katsoa vielä vaikka kausi olikin umpipaska. Pata on aina Pata!
 

TwistedKites

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tässä omia hajanaisia hajatuksiani kaudesta ja siihen johtaneista syistä. En pelaajia analysoi erikseen koska SK:n pelaaja-analyysi on hyvin lähellä omia ajatuksiani.

Lähtökohta kauteen koronan pieksemällä joukkueella oli heikko: peräsimessä jatkoi Atu-Pantse-kaksikko, jonka pelitapaan oli kannattajien usko jo mennyt. Joukkueessa olivat päättyneellä kaudella ovet käyneet molempiin suuntiin ja ukkoa oli tullut "korona-alennuksen myötä" sisään ilman Atun siunasta. Viime kausi päättyikin pettymykseen ja sijaan 12. Erityisesti Peter Tiivolan parilla loukkaantumisella oli ratkaiseva merkitys loppusijoitukseen.

Uuteen kauteen joukkueen terävä pää uudistui kerta heitoilla. Joukkueen yhdeksän parasta pistemiestä + Kasper Kotkansalo jättivät joukkueen. Hyökkääjäviisikon Wännström, Meyer, Stenqvist, Tiivola, Hirvonen korvaaminen tuntui mahdottomalta tehtävältä. Ja niinpä Kerttula joukkueen kasaamiseen keväällä 2021 mahtui useampi epäonnistuminen. Osittain kyse oli tietoisista riskeistä, osittain huonosta tuurista ja pohjalla budjetti, joka osoittautui liigan heikoimmaksi.

Joukkueen kokoamisessa tapahtui kaksi koko kauden vaikuttanutta olennaista virhettä. Palstatotuuden mukaan vielä keväällä 2021 kuviteltiin Ässien sentteriosaston olevan Tiivola-Hirvonen-Barach-Appelgren. Oletettavasti Hirvosen kanssa neuvoteltiin pitkään ja Tiivola taas käytti KHL-optionsa melko myöhään. Tiivolaa korvaamaan saatiin Jarno Kärki - paperilla loistava vahvistus mutta sentterinä näytöt ohkaiset. Jo sainattu Ruuttu istutettiin puoliväkisin sentterin paikalle ja rapakon takaa hommattu Nick Moutrey oli myös pelannut sentterinä. Kauden myötä huomattiin, että Ässät pelasi sentterikalustolla, joista kaikki olivat oikeastaan pelaajatyypiltään laitahyökkääjiä paitsi junnuvahvistus Kalle Myllymaa. Tämä johtikin katastrofeihin puolustuspelaamisessa Kärjen, Barachin ja Ruutun painaessa tehotilastoon miinuksia tauluun. Luotettava sotaratsu Appelgrenkin heräsi vasta Kiven alaisuudessa omalle tasolleen.

Kolmossentteriksi hankittu Barach osoittautui oletettua paremmaksi hankinnaksi ja olikin suurimman osan kaudesta ykkössentteri. Hyökkäystehoistaan ja kovasta työmoraalista huolimatta valitettavasti puolustuspäähän rapisi julmat 45 maalia omiin, siitä paremmaksi pääsi vain Sakari Salminen, jonka puolustusvalmius ja liike on iän myötä yhä huonontunut: 49 maalia omiin. Tähän lisätään Roni Sevänen (44), Jarno Kärki (43) ja Jacob Andersson (42) niin voidaan hyvin analysoida, että kärkiketjujen ollessa jäällä Ässissä maaliverkot soivat liikaa väärässä päässä.

Sentteriongelman lisäksi Kerttula epäonnistui pakkikaluston rekryissä. Tämä on huomattavasti vaikeampi ymmärtää kuin sentteriongelma, joka luultavasti oli sarja onnettomia sattumuksia. Kauteen lähdettäessä kärkipakit olivat Andersson, Sevänen, Lukka ja Vainio. Heimosalmi nostettiin NHL-varauksen ja hyvin sujuneiden harjoituspelien myötä vakiorosteriin. Anderssonin suhteen tehtiin selvästi virhearvio: viimeiset kaudet SHL:ssa olivatkin miehen oikea nykytaso ja häneltä ei löytynyt oikeastaan mitään mainittavampia vahvuuksia. Tehopisteet syntyivät “puolivahingossa” kun alkukaudesta Ässät jonkin verran pistetä mm. ylivoimalla teki. Seväsen oletettavasti odotettiin nousevan ykköspuolustajan tasolle, mutta hänen kautensa olikin todella heikko erityisesti puolustussuuntaan. Lukan hankinnan perusteet olivat ilmeisesti jonkinlaisia jääkiekkoromanttisia, kaikki kiekkoa seuranneet olivat nähneet, että EHT-puolustaja Lukan taso on ollut laskussa viime vuodet ja tämä vuosi oli suorastaan kehno. Pisteet 0+4 kertovat kaiken. Samaan aikaan Heimosalmea roikotettiin kärkipareissa, koska suurlupausta haluttiin ajaa sisään miesten peleihin. Valitettavasti Heimon oikea taso tällä hetkellä vielä on U20.

Valmennuksen suhteen julkisuudessa paineet Atun erottamiseksi olivat kovat, mutta Ässien “arvojen mukaisesti” erottaminen tapahtui myöhään, vaiheessa jossa oikeastaan peli oli jo pääosin menetetty. Atun aikana peli oli puolustusvoittoista, joka johti siihen että useimmissa peleissä oltiin maalin tai kahden päässä, mutta lopulta ei oltu lähelläkään voittoa. Ässät otti alkukaudesta hienon voiton kotona Hifkistä mutta hävisi sitten Jypille 2-3 vaikka vei peliä mennen tullen. Tämän pelin katson olleen syksyn yhden kulminaatiopisteen, jonka jälkeen kausi alkoi Atun johdolla taittumaan kohti sarjataulukon pohjaa. HIFK-voiton jälkeen 14 ottelusta otettiin vain kolme voittoa.

Karri Kiven aika: peli alkoi näyttämään heti aktiivisemmalta (ja suoraan sanoen modernimmalta). Muutokset eivät kuitenkaan tuottaneet käännettä sarjatilanteessa: Karri aloitti neljällä tappiolla ja viisi peräkkäistä voittoa loppuvuodesta kovia vastustajia vastaan eivät sittenkään saaneet kurssia muutettua. Mielestäni back to back Ilves-pelien jälkimmäisen ottelun kääntyminen 3-0 johdosta jatkoille 9 sekuntia ennen loppua ja häviäminen siinä, oli ottelu joka henkisesti määritti loppukautta. Kuoppa oli henkisesti liian syvä noustavaksi. Sarjataulukon sija 13. olisi ollut “helposti” muuten otettavissa.

Täytyy myös muistaa, että Karri Kivellä ei taida olla kokemusta urallaan muutosvalmentajana toimimisesta. Karrin aikana erikoisuutena oli muuten hyvin pelatut pelit, jotka kääntyivät puolustuksen virheisiin ja heikkoon av-pelaamiseen. Av-pelaaminen saatiin kuosiin vasta kauden käännyttyä loppusuoralle. Ratkaisevia maalipaikkoja myös tuhrattiin hyvistä tilanteista huolimatta. Kivi itse analysoi tilanteen varsin hyvin: materiaali ei vaan riittänyt kääntämään pelejä vaan se tarvittava pikkunapsu puuttui. Ässien loukkaantumistilanne oli koko kauden varsin hyvä, mutta Kiven aikana joukkue kärsi kahteen kertaan koronatartunnoista, mutta niin että Ässät pelasi kaikki pelit “lähes” koko kokoonpanolla mutta vahvalla junnupainotuksella.

Ässien peleissä läpi kauden pisti silmään se, että melkein kaikissa kauden otteluissa kiekonhallinta oli vastustajalla. Vaikka vastustajana oli Jypin, Sportin tai Saipan kaltaisia joukkueita. Tämä on tietysti osittain pelitapa-asia ja merkittävästi pelaajamateriaali-asia: mikäli taidot ei riitä pitämään kiekkoa kahta sekuntia kauempaa niin silloin se on yleensä vastustajalla. Oma mielipiteeni on se, että vaikka kausi olisi mennyt “nappiin” niin tällä joukkueella olisi maksimissaan taisteltu Sportin kanssa sijoituksista. Eli oltaisiin oltu suunnilleen siellä missä Ässät oli kauden ennakkoarvioissa. Jäämme toiveikkaina odottelemaan tulevan kauden pelaajajulkistuksia.
 

Salama85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Hyvää pohdintaa yllä ja sitä lukiessa monesti tuli mietittyä, että näinhän se oli ja meni.

Jollain tapaa kaikki tiet johtavat mielestäni enemmän tai vähemmän joukkueen rakentamiseen. Jokaisena vuonna tämän kolmen vuoden projektin aikana sisään on tullut jopa erinomaisia tai vähintään hyviä ja varsin mielenkiintoisia yksilöitä. Hyvinä esimerkkeinä mm. Tarasov, Söderström, Stenqvist, Spinkit, Wännsröm ja tietysti lockoutin aikaiset vahvistukset kuten Borgman. Tämän vuoksi ajattelin niputtaa tämän kauden otteisiin omalta osaltani nämä kolme kautta mahdollisimman lyhyesti ja ytimekkäästi.

Selin on saanut ruoskaa paljon ja aiheesta, mutta myös aiheetta. Ensimmäinen kausi meni kokolailla odotetusti ja kauden jälkeen oli tulevaa kohden jopa positiivinen fiilis. Joukkueessa oli omia nuoria ja muualta tänne kasvamaan tulleita nuoria ottamassa liigajäillä kokemusta ja lupa oli odottaa seuraavalle kaudelle näiltä osin taas parempaa. Tärkeimpänä tekijänä joukkueen rakentamisen kannalta olisin pitänyt, että Ässät olisi kyennyt pitämään rungon paremmin kasassa seuraavalle kaudelle ja muutamiin kohtiin olisi haettu uutta vahvistusta. Runko ja pohja kuitenkin katosi ja kautta 2020-2021 rakennettiin hyvin pitkälti uudelleen. Lopulta joukkuetta rakennettiin sitten oikein pitkään ja hartaasti osittain talouden sanelemana ja osin NHLn tilanteen vuoksi. Kauden 2020-2021 kokoonpano oli silti lähtökohdiltaan nimekkäin, mitä Porissa on nähty ainakaan 2000-luvulla. Jälkikäteen voi todeta helposti, että joukkue oli kasa sirpaleita, joille ei ollut valmistusohjeita laitettu mukaan. Alkukaudesta tulokset olivat ihan mukiinmeneviä, mutta lähinnä yksilöiden onnistumisien kautta. Yli 40 pelaajaa kauden aikana kokoonpanossa kertoo olennaisen joukkueen rakentamisesta. Vaikka kuinka ja paljon haluaisi laittaa ison osan valmentajan piikkiin, niin aika mahdottoman tehtävän edessä siinä olisi kuka tahansa ollut. Kauden 2021-2022 rosterissa oli kauden 2020-2021 ensimmäisen pelin kokoonpanosta neljä pelaajaa jäljellä Lindsten, Vainio, Appelgren ja Söderström. Muutamia pelaajia oli sitten lisäksi mukana myös kauden 2020-21 alussa tai tulivat kauden aikana Killinen, Pihlajamäki, Matinpalo, Juhola, Viitala, Aaltonen ja Salminen. Ns. Runkopelaajat olivat kuitenkin pitkälti taas lähteneet.

Kaudelle 2021-2022 ilmoitettiin hyvissä ajoin, että rahaa ei tuhlata liikoja koronan tuomien taloudellisten haasteiden vuoksi ja hankintoja raavittiin ehkä vähän sieltä sun täältä paikkaamaan lähtijöitä, mutta joka tapauksessa pelaajat olivat täysin vääriä siihen jääkiekkoon, millaista Selin halusi peluuttaa.

Selinin aikakausi Ässissä lopulta tuli päätökseen ja hyvä niin, hetkeäkään pidempään ei olisi niin tylsää kiekkoa jaksanut katsellakaan.

Urheilu ylipäätään perustuu hyvin paljon urheilijan mielentilaan ja itseluottamukseen. Tunteeseen, että on tekemässä oikeita asioita oikeassa paikassa tietäen kehittyvänsä päivittäisen työn kautta paremmaksi urheilijaksi sekä ajatuksesta saavuttaa menestystä henkilökohtaisesti ja joukkueurheilussa tietysti myös joukkueena. Ässien joukkueen rakennus ei ole mahdollistanut näiden tunteiden syntymistä useampana vuotena peräkkäin. Ässien mahalaskuprojekti on tulos siitä, että ilman lamppua pään päällä hankitaan pelaajia pelaamaan jääkiekkoa eikä mietitä, mitä kyseinen pelaaja tulee joukkueeseen lopulta tekemään. Vierelle hankintaan pelaajia täytteeksi eikä sen vuoksi, että nämä voisivat tukea toistensa tekemistä. Me fanit näemme lopputuloksen teksti-tv:ltä ja sitten tarkistetaan tehopisteet sekä tehotilaston plussat ja miinukset. Tämän perusteella annetaan sitten tuomiot.

Esimerkit omista pojista: Jarno Kärki, varmasti yksi liigan parhaista maalintekijöistä kolmen metrin säteellä maalista. Miksi painii ensin omalla puolustusalueella rajallisen liikkeen kanssa ja sen jälkeen kaivaa hyökkäysalueella kiekkoa kulmista. Sakari Salminen yksi Liigan vaarallisimmista hyökkäysalueen kapellimestareista tilaa saadessaan. Miksi kuluttaa energiaa yrittäessään karvata, tai takakarvata ja hakea kiekkoa kulmista. Koska vierellä ei ole sellaisia pelaajia, jotka tukevat heidän huippuominaisuuksia.

Heidän ominaisuutensa eivät sovi tuohon tapaan pelata vaan tarvitsevat vierelleen pelaajat, jotka tekevät likaista työtä, puolustavat ja luovat sen tarvittavan lisäsekunnin siihen, että herrat voivat tehdä taikojaan. Karkea esimerkki: Ovechkin seisoo puolitoistaminuuttia b-pisteen kaarella tekemättä mitään ja lopulta musta löytyy repusta. Se on hänen hommansa, että laittaa kiekon maaliin, muut neljä pelaaja mahdollistavat sen.

Karri Kivi ei tätä venettä saanut tuloksellisesti kääntymään, koska ei joukkueessa ollut työkaluja sen kääntämiseen. Usealla pelaajalla oli tiettyjä ominaisuuksia, joita ei kuitenkaan voitu hyödyntää ainakaan täysimääräisesti, koska vierelle ei ollut heittää kaveria, joka voi tukea sitä ominaisuutta.

En tiedä lähellekään tarpeeksi herra Kerttulan historiasta arvioidakseni laajemmin hänen meriittejään joukkueen kasaamisessa, mutta Ässien kohdalla hänen heikkoutensa näyttää olleen tähän asti kokonaisuuksien hahmottaminen. Kuten alussa mainitsin paljon hyviä ja mielenkiintoisia yksilöitä on Ässiin saapunut tällä ajanjaksolla, mutta yhtään joukkuetta Kerttula ei ole kasannut vielä.

Kauden parhaan pelaajan palkinnon itse laitan Emil Erholzille. Eteenpäin menossa ja kokonaisuutena katsoen Ässien tasapainoisin hyökkääjä. Rami Määttä hyvänä haastajana tässä.

Tämän kauden otteiden perusteella odotukset ovat kovat erityisesti juuri Erholzin ja Määtän kohdalla, mutta myös Leevi Viitalan ja Kalle Myllymaan kohdalla. Kokoonpanoon on varmasti muutamia paikkoja vielä auki ja en edes uskoisi tätä kirjoittavani, mutta Olli Vainion ja Niklas Appelgrenin näkisin mielelläni vielä kuuluvan Ässien suunnitelmiin tulevaisuudessakin. Heillä on sellaista tiettyä periksiantamattomuutta, joka korvaa monia pelillisiä heikkouksia, että pystyvät varmasti olemaan esimerkillisiä pelaajia siitä, mitä arjen intohimo pitää olla. Ovat pelaajia, jotka varmasti tietävät omat vahvuudet ja heikkoudet ja arvostavat paikkaansa liigajoukkueen kokoonpanossa ja nöyrästi tulevat tekemään kovaa työtä joka päivä hallille yhä uudelleen ja uudelleen.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Jatkoaika on julkaissut Ässien pelaaja-arviot. Sanotaanko kauniisti, että olen paremminkin kirjoitettuja arvioita lukenut.
Joillain kohdin samaa mieltä JA-toimituksen kanssa, joidenkin arvosana oli liian korkea ja joillain olisin ehkä voinut harkita korkeampaakin arvosanaa. Esim. Myllymaan 8 vs. Aku Ruutun 7... Mieluummin kuitenkin toiste päin, koska ei Myllymaa kyllä mitään näkyvää saanut aikaiseksi vaikka kokemukseen nähden kohtalainen sentteriaihio onkin. Salmisen seiskakin maistuu kyllä liian korkealta. Odotusarvoisesti piti olla joukkueen selkeä ykköspelaaja mut keräsikin joukkueesta eniten miinuspisteitä ja maalejakin vain seitsemän. Edes 17 maalia ei riittäisi nostamaan roolitukseen nähden äijää veden pinnalle.
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Kun katsoo sillä silmällä nyt puolivälierissä pelaavia joukkueita niin huomaa pari merkittävää asiaa.

Kaikki ison budjetin joukkueet ovat edelleen mukana. niitähän oli siis kuusi, ja ne pelaavat jatkopaikoista keskenään. Kaksi pienemmän budjetin joukkuetta pelaavat keskenään, ja siten toinen niistä pääsee mitalipeleihin. Voisi siis päätellä, että pienelläkin budjetilla saattaa päästä mitalipeleihin. HPKn tarina oli tyly, hiuksenhieno putoaminen kuuden joukossa ja heti perään lomille. Mutta HPK antoi hyvän esimerkin hienosta noususta, siinäkin lohtua pienille seuroille. KalPa sössi ihan itse mahdollisuutensa, vaikka sen peliä vuolaasti kehuttiin edistyneiden tilastojen valossa koko kausi. Pelicansilla oli kovia kärkiäijiä, mutta muuten taso ei riittänyt tuon pidemmälle. Kivenmäki ei vieläkään ottanut sitä isoa kehitysloikkaa.

Mitä oppia tästä on Ässille? Ei Liigassa menestyminen mitään varsinaisia ihmeitä vaadi, kuten päävalmentaja Kivikin on todennut "ei siellä mitään niin ihmeellisiä joukkueita ole, etteikö niitä voisi voittaa". Katse kohdistuukin nyt pelaajahankintoihin, mitenkä ne onnistuvat. Kerttulan tilalla pitäisi tietysti olla joku kunnon hitsari hankintoja tekemässä, mutta Kerttula siellä nyt edelleen on. Ehkäpä jo huomenna kuuluu jotain konkretiaa, ainakin jotain on luvattu.
 

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
On muuten huikea ero ylivoimapelaamisessa, kun vertaa vaikka Jukureiden vastaavaan. Kiekko liikkuu, äijät liikkuu ja koko ajan maali roikkuu ns. ilmassa, täällä se samainen oli aika hidasta. Tuon osaston kun saisi hippasen parempaan iskuun, voisi niitä pinnoja sitäkin kautta tulla paremmin.
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kun katsoo sillä silmällä nyt puolivälierissä pelaavia joukkueita niin huomaa pari merkittävää asiaa.

Kaikki ison budjetin joukkueet ovat edelleen mukana. niitähän oli siis kuusi, ja ne pelaavat jatkopaikoista keskenään. Kaksi pienemmän budjetin joukkuetta pelaavat keskenään, ja siten toinen niistä pääsee mitalipeleihin. Voisi siis päätellä, että pienelläkin budjetilla saattaa päästä mitalipeleihin. HPKn tarina oli tyly, hiuksenhieno putoaminen kuuden joukossa ja heti perään lomille. Mutta HPK antoi hyvän esimerkin hienosta noususta, siinäkin lohtua pienille seuroille. KalPa sössi ihan itse mahdollisuutensa, vaikka sen peliä vuolaasti kehuttiin edistyneiden tilastojen valossa koko kausi. Pelicansilla oli kovia kärkiäijiä, mutta muuten taso ei riittänyt tuon pidemmälle. Kivenmäki ei vieläkään ottanut sitä isoa kehitysloikkaa.

Mitä oppia tästä on Ässille? Ei Liigassa menestyminen mitään varsinaisia ihmeitä vaadi, kuten päävalmentaja Kivikin on todennut "ei siellä mitään niin ihmeellisiä joukkueita ole, etteikö niitä voisi voittaa". Katse kohdistuukin nyt pelaajahankintoihin, mitenkä ne onnistuvat. Kerttulan tilalla pitäisi tietysti olla joku kunnon hitsari hankintoja tekemässä, mutta Kerttula siellä nyt edelleen on. Ehkäpä jo huomenna kuuluu jotain konkretiaa, ainakin jotain on luvattu.
Monella joukkueella taitopelaajatkin ovat isokokoisia, sekään ei ole sattumaa! Ei pelkillä "kääpiöillä" pärjää, joukkoon pitää saada myös kokoa ja lihasta mukaan sopivassa suhteessa.
 

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jukuritkin on rakentanut joukkueensa järkevästi. On onnistuneita ulkomaalaisia (joista osa lähtökohtaisesti nimettömiä), muutama kokenut peluri, lisäksi muualle kelpaamattomia talentteja tai muita rajatapauksia ja päälle vielä huikea maalivahti, joka lähtökohtaisesti oli ehkäpä vain lupaava. Eikä se valmennuskaan mitenkään huonosti ole töitään hoitanut. Moni asia kun menee kohdalleen, asiat muuttuu parempaan suuntaan. Ässissä on hyvä koutsi ja lupaavia junnuja, ne muut palaset sitten täytyykin rakentaa fiksusti ja onnistua niissä hankinnoissa.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Jukuritkin on rakentanut joukkueensa järkevästi. On onnistuneita ulkomaalaisia (joista osa lähtökohtaisesti nimettömiä), muutama kokenut peluri, lisäksi muualle kelpaamattomia talentteja tai muita rajatapauksia ja päälle vielä huikea maalivahti, joka lähtökohtaisesti oli ehkäpä vain lupaava. Eikä se valmennuskaan mitenkään huonosti ole töitään hoitanut. Moni asia kun menee kohdalleen, asiat muuttuu parempaan suuntaan. Ässissä on hyvä koutsi ja lupaavia junnuja, ne muut palaset sitten täytyykin rakentaa fiksusti ja onnistua niissä hankinnoissa.
Helppoa!

Uusia ulkomaalaisia Barachin lisäksi, Salminen ja sitten se mystisin eli maalivahti jostain.
 

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Helppoa!

Uusia ulkomaalaisia Barachin lisäksi, Salminen ja sitten se mystisin eli maalivahti jostain.
Eikös muuten olekin, jännityksellä odotellaan, mitä palasia rakennellaan ihan lähiaikoina kohdilleen.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Iso ero oli tuossa KooKoo-Jukurit pelissä kiekottomien pelaajien liikkeessä verrattuna Ässien peleihin. Ässissä seisoskeltiin paljon enemmän, kun kiekkoa ei ollut lähettyvillä ja sen takia usein syötöt tulivat seisovin jaloin odottaville pelaajille. Kuinka paljon siitä sitten oli valmennuksen ohjeistusta ja kuinka paljon pelaajien omatahtoisen liikkeen puuttumista niin on vaikea sanoa. Eikä sillä enää ole sen kummempaa väliäkään, toivottavasti ensi kaudella on aktiivisempaa tekemistä kiekottomilla pelaajilla ja sitä kautta saadaan enemmän peliä omiin käsiin.
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Ässien tulevaisuuden kannalta olisi nyt hyvä onnistua teoissa nuorten ottamisessa edustukseen. Nuoristahan on helppo puhua, se kuullostaa hyvältä, mutta heidän saamisensa ihan oikeasti kovan tason liigapelaajiksi ei pelkillä puheilla onnistu. Kivi on sanonut, että jokaisen pelaajan pitää tuoda jotain lisäarvoa joukkueelle, se onkin hyvä kriteeri.

Oikeita näyttöpaikkoja oikeassa roolissa täytyy uskaltaa antaa. Kuten Haulanpoika Haula aikoinaan sanoi, hänen ambitioihinsa ei luulu jämäminuutit Ässien nelosketjussa. Ei varmaan monen nykyisenkään nuoren. Nuorten kehitys jätetään usein huomioimatta, ikäänkuin muka jo nyt tiedettäisiin, miten he tulevat paikkansa ottamaan. Tuo on sitä staattista ajattelua, mikä muutenkin on kovasti vallalla porilaisen realismin nimikkeellä, mikä suomeksi sanottuna on vain sitä ainaista negativismia, joka ikiseen asiaan.

Pelaajauutisia odotellessa aika tuppaa käymään pitkäksi. Onneksi tulee noita pleijaripelejä, esim Jukurien ja KooKoon pelit ovat hyvää viihdettä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös