Ässät kaudella 2008–2009

  • 1 618 421
  • 5 214
Tila
Viestiketju on suljettu.
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Onko Kemppainen jo tehnyt ratkaisun ensi kauden suhteen? Kovin miestä on toki muualle viety, mutta tuskinpa miehelle on missään muualla luvassa niin isoa roolia mitä Ässät pystyy ensi kaudella tarjoamaan.
Eetu Heikkisen kohdalla kehitys on myös pysähtynyt täysin. Mikäs on tämän miehen tilanne ensi kauden suhteen?

Kuulemani mukaan on suunnilleen pyyhkinyt hanuriaan Ässien "sopimustarjouksella" - ainakin kerran. Toki voi hyvinkin olla, että Hirsimäki olisi intoutunut kaivamaan kuvetta oikein tosissaan mutta hieman epäilen, että kaverille, jonka näytöt tähän asti eivät ole olleet kovin kummoiset, maksettaisiin enemmän kuin ns. entry-level palkkoja.
 

pekoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
A-junnujen mestaruus on omiaan houkuttelemaan nyt B:stä ulos kasvavia nuorempia junioreita organisaatioon.

Täyttä tuubaa. Tulevaisuuden nuoria liigakelpoisia pelaajia houkuttelee - jos houkuttelee - vain ja ainoastaan tarjolla oleva valmennus ja yksilönä kehittymiseen liittyvä kokonaispaketti. Jollain juniorimestaruudella ei ole mitään väliä sen rinnalla kun valmennus joko hidastaa yksilön kehittymisen kriittisinä vuosina sm-liigajyräksi sen sijaan, että pelaaja ottaa selviä harppauksia eteenpäin kohti kansainvälisiä ympyröitä.
 

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
Minulle ainakin on lähes yksi hailee, miten junnut pärjäävät sarjassa. Junnujen menestys ei vaikuta mitenkään edustuksen menestykseen. Junioripuolelta eniten edustuksen menestykseen vaikuttaa se, kuinka hyviä yksilöitä junioreista saadaan edustukseen. Juniorijoukkueiden menestys ja taitavien yksilöiden määrä joukkueissa taas ei välttämättä kulje käsi kädessä. Edustuksen etu on se, että junnuissa panostetaan yksilöiden kehittämiseen. Jos siinä sivussa tulee menestystä niin hieno homma, mutta päämäärä pitää pitää selvänä. Se on hyvien pelaajien kasvattaminen edustuksen käyttöön. Junioreiden sarjamenestyksellä ei ole mitään merkitystä sen rinnalla nouseeko junnuista pasi peltosia vai saku koivuja.
 

Pata_1993

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Tampa Bay Lightning
Kirjoitetaanpa ekaksi jutukseni ensikauden suunnitelmat, kun nyt ei voi enää pelaajia myydä. Sopimuspelaajat lihavoitu ja kätisyyksiä huomioitu.

Maalivahdit: 1. Kilppari 2. x 3. Järvenpää

Tilanne on kohtalainen, jos Kilpeläinen pitää tasonsa loppukauden ja hankkii kesällä lisää lihasmassaa. Jos näin käy kannattaisi ensi kaudeksi hankkia kunnon suomalainen kakkosmolke tyyliin Tommi Nikkilä, hänessä näkisin potentiaalia jopa ykkösvahdiksi liigaan. Järvenpää pääsisi kakkosvahdiksi liigaan sitten 2009-2010.

Puolustajaparit:
1. x - Nickerson
2. x - x
3. Pele - Heikkinen
+ Korkeavuori - Jyrkkiö

Elikkäs ensi kauden kärkipuolustajat puuttuvat kaikki. Puolustukseen kannattaisi mielestäni uhrata kaksi ulkkaripaikkaa, joista toinen olisi Nickerson ja toinen mieluusti pohjoisamerikkalainen kiekollinen puolustaja tyyliin Justin Forrest, mutta unohdetaan kumminkin hopeakausi. Petrelle en tarjoaisi jatkoa etenkin, jos ensi kaudella on vain kolme ulkkaripaikkaa. Pari muuta paikkaa menevät kotimaisille puolustajille, esim. OPG olisi loistava kaappaus ja varmasti yleisö pitäisi. Joka tapauksessa ainakin kaksi kotimaista puolustajaa, joiden pitäisi saada kiekkoa liikkeelle ja olisivat vielä jokseenkin kehityskelpoisia.
Pienemmille minuuteille ainakin Pele, Heikkinen ja Jyrkkiö. Pele ajaa pojat sisään ja koulii junnuista miehiä toivottavasti viimeisenä pelivuotenaan. Korkeavuori luultavasti jatkaa ensi kaudelle ja hän kelpaisi vain pieneen rooliin. Jos ei kelpaa niin muilta liigaseuroilta pitää varastaa nuoria kehityskelpoisia pelaajia tai sitten mestiksen lupaavimpia puolustajia, esim. TuTon Kai Syväsalmi. Toivoselle ja Tienvierille ei jatkoa. Sammalkankaan eväätkin on näköjään jo syöty. Puolustus on osa-alue jossa eniten petrattavaa.

Hyökkäysketjut:
1.Mave - x - Joensuu
2.Marjamäki - x - x
3.Huhtanen - Kemppainen - Salminen
4.Fobba - Kuparinen - Huhtala
+ Savinainen, Halava, Niemi, Takala ja Tasku

Paljon avainpelaajia puuttuu täältäkin ja kysymysmerkkejä löytyy. No mennään yksi kerrallaan. toivon että Mave saa itsensä kuntoutettua ensi kaudeksi, sillä hän voisi edelleen jaella lättyjä ykkösketjussa. Keskushyökkääjäksi ykköseen ulkkari, jonka laatuun tarvitsee panostaa. Josef Straka olisi mieletön kaappaus tähän, mutta hyvin skoutattu, ei ikäloppu kanukkipeluri olisi erittäin tarpeellinen hankinta. Toisella laidalla näkisin mieluusti JJ:n vielä yhden kauden. Ainakaan muussa eurooppalais-seurassa en siedä Jesseä nähtävän, eikä aivan välttämättä ole järkeä Bridgeportissa pelata melko pienessä roolissa. Jos Jesse ei jää niin tarvitaan yksi laadukas rightin laituri lisää.
Kakkosketjuun Masi tekemään tilaa muille, eikä Masia saisi muualle päästää sillä on erittäin ässämainen pelaaja. Tuskin häntä nyt väkisin pohjois-amerikkaan revitään, eikä Masia muuhun liigaseuraan saa päästää. En haluaisi nähdä enää koukku-Tähtistä ässissä vaan kakkosen keskustaan luotettava kotimainen sentteri. Ensin kaavailin tähän paikalle Häppölää, mutta sen voi unohtaa nyt. Sen sijaan AUK olisi sopiva tälle paikalle sillä tuskin jatkaa ensi kaudella Turkkusessa. Toiselle laidalle nopeajalkainen, kotimainen ja mieluusti rightilta ampuva hyökkääjä esim. Joonas Vihko tai mikä ettei Ilari Fippula, Janne Laakkonen tai Tommi Hannus (rightilta ampuva ei pakollinen kriteeri).
Kolmosesta voisi tehdä nuorisoketjun ja siitä tulikin ihan lupaava. Huhtanen ei mahdu enää ensi kaudella A:han ja saa olla erityisesti tilantekijä tässä ketjussa, koska ei niin tekninen ole. Kolmossentteri olisi Kemppaiselle sopiva rooli ja hänen kanssaan pitäisi nopeasti yrittää sopia kokonaisvaltaisestí järkevä sopimus, niin lupaava kiekkoilijanalku porissa pysyisi. Salmisen sopimus auttaa myös Kemppaisen sopimusneuvotteluissa. Salminen luonnollisesti tähän laitaan. Hänessä näkisin seuraavan porilaisen huippupelaajan sm-liigassa, kun Joensuu sitten karkaa pian änhooällää.
Nelosketju oli helppo valita ja kun porissa ollaan niin ryminäketjuakin tarvitaan. Forsbacka tarvitsee saada huippukuntoon niin inkkari jaksaa taas taklata, tapella ja hämmentää. Kupru on hyväkuntoisena kelpo puolustava sentteri ja hämmentäjä ja on luultavasti ensi kaudellakin Ässien kapteeni. Huhtala on tällä kaudellakin ollut tällä paikalla ja on edellämainittuja vähän taitavampi tai ainakin tulee olemaan. Hyvä ärsyttäjänä, hyvä liike ja osaa laukoakin.
Savinainen saa toimia taas ylimääräisenä hyökkääjänä ja ylempien ketjujen loukkaantumisten paikkaajana, koska ei mikään rouhija ole vaan lahjakas peluri, joka uskaltaa haastaa ja harhauttaa. Halavasta ja Niemestä en tiedä sen enempää joku saisi vähän analysoida heitä minulle. Takala ja Tasku täytemiehiksi, jotka saavat ensi kaudella viimeisen tilaisuutensa. Voisivat sitten nousta alempien ketjujen loukkaantumisten korvaajiksi ja mahdollisten kevään lähtijöiden myötä nousta kokoonpanoon. Virkkunen saa etsiä itselleen uuden pelipaikan ensi kaudeksi, ei edes sm-liiga tasoa. Hyökkäyksestäkin uupuu siis monta johtavaa pelaajaa ja tulevaisuuden kannalta tärkeitä jatkosopimuksiakin pitää sorvata mahdollisimman pian.

Valmennus ja taustapeli:

Ape on ihan kelpo valmentaja ensi kaudeksi, ainakin näkemystä riittää tarpeeksi. Tuskin silti jatkaa kovin montaa vuotta Ässien valmentajana. Saattaa saada jopa jo ensi syksynä potkut jos jäädään heti jumboksi. Silloin Pieniniemi saattaisi olla lonnollinen korvaaja Apelle.
Taustaorganisaatio kaipaisi lisää ammatiimaisuutta ja Vastuunkantoa!!!
Ensi kaudeksi tarvittaisiin lisäksi ainakin kunnon fysiikkavalmentaja ja maalivahtivalmentaja. Eikö Takosta saisi organisaatioon maalivahtivalmentajan, jos hän kävisi kesällä jonkun valmentajakurssin?
Lisäksi tarvittaisiin ainakin urheilutoimenjohtaja tai sitten johtoportaan henkilöiden tarvitsisi ottaa vastuu tekemisistään. Lisäksi tarvittaisiin pätevät pelaajatarkkailijat, myös Amerikkaan, jos kunnon vahvistuksista haaveillaan. Eikö Takko ole juuri Ameriikassa haahuillut, mutta ei hänen tarvitse enää, kun Dallas-yhteistyö tulee loppumaan ja kunnon pohjois-amerikan pelaajatarkkailijaa sinne kaivataan. Suomessa näistä hommista vastaa kai johdon hyvä saunakaveri Jari Härkälä.

Kaikenkaikkiaan pitää sanoa että, aika syvällä mennään mutta tästä noustaan niin kauan kuin patasydän sykkii! Jos asiat hoidettaisiin läheskään näin hyvin kuin esitin niin ensi kauden sijoitushaarukaksi laittaisin 10.-12.
 

patapower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät Manchester United
Eikö Takosta saisi organisaatioon maalivahtivalmentajan, jos hän kävisi kesällä jonkun valmentajakurssin?

Ei kai tuo nyt noin helposti käy. Takkoa en mielelläni näe Ässä toiminnassa missään muodossa, no ehkä joskus paita kattoon mutta se on siinä.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Pata_1993 kirjoitti:
Hyökkäysketjut:
1.Mave - x - Joensuu
2.Marjamäki - x - x
3.Huhtanen - Kemppainen - Salminen
4.Fobba - Kuparinen - Huhtala
+ Savinainen, Halava, Niemi, Takala ja Tasku

Savinainen saa toimia taas ylimääräisenä hyökkääjänä ja ylempien ketjujen loukkaantumisten paikkaajana, koska ei mikään rouhija ole vaan lahjakas peluri, joka uskaltaa haastaa ja harhauttaa.

Savinainen saattaisi mennä jopa kakkosen laidassa jos ja kun siirtomarkkinoilta ei kesän(kään) aikana tartu verkkoihin muuta kuin roskakalaa (á la Korkeavuori). Maven kuntoutuminen, Jessen pysyminen vielä yhden kauden rosterissa ja Masin jatkosopimus ovat kaikki enintään 50/50 todennäköisyyksiä joten voi pahimmassa tapauksessa olla että Salmisen ketjusta tulee vielä ensi kauden ykkösvitja.

Valmennus ja taustapeli:

Ape on ihan kelpo valmentaja ensi kaudeksi, ainakin näkemystä riittää tarpeeksi. Tuskin silti jatkaa kovin montaa vuotta Ässien valmentajana. Saattaa saada jopa jo ensi syksynä potkut jos jäädään heti jumboksi. Silloin Pieniniemi saattaisi olla lonnollinen korvaaja Apelle.

Luonnollinen korvaaja kyllä varmaankin, mutta ei mitenkään toivottava vaihtoehto. Kyllä valmennusosastolle tarvittaisiin jotain pätevämpää tekijää kuin Ape ja Pieniniemi....

Taustaorganisaatio kaipaisi lisää ammatiimaisuutta ja Vastuunkantoa!!!
Ensi kaudeksi tarvittaisiin lisäksi ainakin kunnon fysiikkavalmentaja ja maalivahtivalmentaja. Eikö Takosta saisi organisaatioon maalivahtivalmentajan, jos hän kävisi kesällä jonkun valmentajakurssin?

Takon mv-valmennusta vastaan sotii lähinnä se seikka, että mv:n torjuntatavoissa on tapahtunut huima muutos sitten Takon aktiiviuran ja tässä välillä ei kaiketi ole jotunut/päässyt tietojaan ja taitojaan päivittämään. Itse pyrkisin ryöstämään Ylösen Upin Tepsistä millä hinnalla hyvänsä... Näytöt osaamisesta ovat niin julmat, ettei kukaan eurooppalainen mv-koutsi pysty vastaamaan edes liki. Vaihtoehto B olis kai Lehkosen Timppa. Sireenin Jaska ei lähde isolla rahallakaan Tampereelta yhtään mihinkään ja on sitä paitsi jo veteraanisarjaa. Fysiikkavalmentajahan pitäisi olla jo ainakin kartoitettuna ellei jopa sainattuna.

Lisäksi tarvittaisiin ainakin urheilutoimenjohtaja tai sitten johtoportaan henkilöiden tarvitsisi ottaa vastuu tekemisistään. Lisäksi tarvittaisiin pätevät pelaajatarkkailijat, myös Amerikkaan, jos kunnon vahvistuksista haaveillaan. Eikö Takko ole juuri Ameriikassa haahuillut, mutta ei hänen tarvitse enää, kun Dallas-yhteistyö tulee loppumaan ja kunnon pohjois-amerikan pelaajatarkkailijaa sinne kaivataan. Suomessa näistä hommista vastaa kai johdon hyvä saunakaveri Jari Härkälä.

Pelaajahankintojen ja -scouttauksen onnistumisen edellytys on etukäteen päätetty pelitapa. Jos halutaan pelata näppärää taitokiekkoilua ja neppailua, niin sitten voisi haeskella itäeuroopasta jotain Kopitarin tai Zupanzicin kaltaisia virtuooseja, jotka tosin on persiillään heti kun joku iso ja ilkeä amerikkalainen puolustaja huutaa wo-hoo....;). Toinen linja on sitten panostaa rymistelyyn ja hommata ne vahvistukset P-Amerikasta painottaen kokoa ja ilkeää luonnetta eikä niinkään näppärää kikkailua kiekon kanssa. Toki näppäriä jätkiä (Kariya) voi löytää P-Amerikastakin ja korstoja Euroopasta (Ustrnul, Kudroc). Mutta pääasia on ettei yritä peluuttaa neppailupeliä korstoilla ja rymistellä mikkihiirillä.
 

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Itse pyrkisin ryöstämään Ylösen Upin Tepsistä millä hinnalla hyvänsä... Näytöt osaamisesta ovat niin julmat, ettei kukaan eurooppalainen mv-koutsi pysty vastaamaan edes liki. Vaihtoehto B olis kai Lehkosen Timppa. Sireenin Jaska ei lähde isolla rahallakaan Tampereelta yhtään mihinkään ja on sitä paitsi jo veteraanisarjaa.

Heitit hyviä nimiä, mutta varmaan tiedostat itsekin, ettei Ässillä ole ainakaan tällä konseptilla ja aikavälillä mitään mahdollisuuksia saada mainittuja miehiä. Ylöseen pätee ihan samat sanat, mitä heitit Sirenistäkin, eli ei lähde isollakaan rahalla Turusta. T.Lehkosta en oikein ymmärrä, käsittääkseni hänen alaansa HPK:ssa on ollut kakkoskoutsin paikka ja pakkien peluutus ja maalivahtiasiat ovat olleet vuosikaudet Kaakku Kaarelan heiniä. Mikä siitä Lehkosesta tekisi niin hyvän maalivahtivalmentajan?

Suomesta on viime vuosina päässyt Ameriikan rahajäille aika monta maalivahtia ja samassa yhteydessä on suomen mv-valmennus kehuttu taivaisiin ainakin kotimaisessa mediassa. Luulisi sitä löytyvän nuoria/nimettömämpiä ja kyvykkäitä kavereita tohon hommaan, ainakin, jos mediaan on uskominen.
 

Pata_1993

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Tampa Bay Lightning
No joo nää mun arviot taustapelistä perustuu nyt aika pitkälle luettuihin juttuihin ja mitä vähän nyt on kuullut, kun asuu 50km päässä Porista;)
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Suomesta on viime vuosina päässyt Ameriikan rahajäille aika monta maalivahtia ja samassa yhteydessä on suomen mv-valmennus kehuttu taivaisiin ainakin kotimaisessa mediassa. Luulisi sitä löytyvän nuoria/nimettömämpiä ja kyvykkäitä kavereita tohon hommaan, ainakin, jos mediaan on uskominen.

Siinähän se juuri onkin kun kokolailla kaikki ison rahan syrjään kiinni päässeet veskarit on joko Ylösen, Kaarelan tai Sireenin akatemiasta. Muilla on perin vähän näyttöjä osaamisestaan.
Lehkoseen luotan siksi, että hänellä on kokemusta ylipäätään valmennustehtävistä ja toisaalta omaa maalivahdin pelaajataustan eikä siitä aktiiviurasta ole ihan niin hirveän kauan aikaa.
 

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
No joo nää mun arviot taustapelistä perustuu nyt aika pitkälle luettuihin juttuihin ja mitä vähän nyt on kuullut, kun asuu 50km päässä Porista;)

Ihan hyvä ajatus sulla, taitaa kuitenkin olla hiukan liikaa kysymysmerkkejä tossa rosterissa, jotta toteutuisi. No toivotaan, että menis jotenkin noin, ainakin itse olisin tyytyväinen. Toki (ykkös)maalivahdin hommaisin tohon nippuun.
 

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Siinähän se juuri onkin kun kokolailla kaikki ison rahan syrjään kiinni päässeet veskarit on joko Ylösen, Kaarelan tai Sireenin akatemiasta. Muilla on perin vähän näyttöjä osaamisestaan.
Lehkoseen luotan siksi, että hänellä on kokemusta ylipäätään valmennustehtävistä ja toisaalta omaa maalivahdin pelaajataustan eikä siitä aktiiviurasta ole ihan niin hirveän kauan aikaa.

Entäs jos se mv-valmentaja tuotettaisiinkin jostain ison veden tuolta puolen? Kilpeläistä vois ainakin auttaa se, että joku vetäis sille oikein ison luokan "koirakoulun" ja koittais opettaa miestä voittamaan. Ajatus tuli lähinnä siitä, kun Andy Moog kävi Porissa ja kertoi Eerolle, että ne hötkymiset esim pelitauolla vois jättää vähemmälle ja keskittyä itse peliin. Sen jälkeenhän Eeron peli parani huomattavasti, mutta taas ollaan palattu vanhaan. Esim eilen kädet kävi siellä maalin ristikoilla joka ainoalla pelikatkolla kuin katkaisuhoitoon pyrkivällä maanantai aamuna ovikelloa painaessa.
 

Pata_1993

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Tampa Bay Lightning
Listataan nyt samantien vielä sm-liiga pelaajat, joiden sopimukset loppuvat tähän kauteen ja jotka kiinnostaisi ja/tai voisi olla mahdollista saada ensi kaudella pelaamaan Pata-paitaan:
Blues: -
Hifk: Laakkonen,Kovanen
Hpk: Vihko,Laitinen
Ilves: NICKERSON,Torkki
Jokerit: Louhi
Jyp: Filppula,Hannus,Niskavaara,Suomalainen
Kalpa: Kauvosaari
Kärpät: Alikoski
Lukko: Toporowski,Viitanen,Yli-Junnila
Pelicans: -
Saipa: OPG(siirtyi Ruotsiin, mutta silti kiinnostaisi ja on vapaa pelaaja taas ensi kaudella),Lippojoki,Snellman
Tappara: Nikkilä,Pikkarainen
Tps: AUK,Suominen
 

Prinsiippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Maalivahdit: 1. Kilppari 2. x 3. Järvenpää

Seurajohto varmasti yrittää kovasti kaupata Kapasta kesän aikana Tanskaan ja vastaaviin koviin kiekkomaihin, mutta voi olla ettei sielläkään suunnalla niin tyhmiä olla. Eli varaudutaan Kimmon vievän 80 kiloa ensi kaudenkin palkkapotista kakkos- tai kolmosveskarina.


Hyökkäysketjut:
1.Mave - x - Joensuu
2.Marjamäki - x - x
3.Huhtanen - Kemppainen - Salminen
4.Fobba - Kuparinen - Huhtala
+ Savinainen, Halava, Niemi, Takala ja Tasku

Tähtiseen liittyy periaatteessa samat sanat kuin Kapaseenkin, mutta vielä Kimmoakin todennäköisemmin uskon Maken jatkavan joukkueessa. Voimassa olevan sopimuksen lisäksi nuo joukkueen porilaistamispuheet viittaisivat siihen. Eli tod.näk. olisi tuossa sinun rosterissasi kakkosen keskellä.

Sen sijaan AUK olisi sopiva tälle paikalle sillä tuskin jatkaa ensi kaudella Turkkusessa.

Mistä päättelet ettei AUK pelaa ensi kaudella Turussa? Tuskin Tepsi olisi hankkinut rikkinäistä kaveria vain loppukauden iloksi. Kyllä tämä haiskahtaa vähintään parin vuoden projektilta.

Mutta suurelta osin olen samoilla linjoilla kanssasi. Etenkin puolustuskalusto on huolestuttavan vaiheessa tällä hetkellä.
 

Prinsiippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Hifk: Kovanen
Lukko: Viitanen

Etenkin näitä kahta olen miettinyt. Kovanen on ollut Hifkissä aika sukka ja Viitanen oli lähes koko kauden vempassa, mutta Ässillä ei ole yksinkertaisesti riittävästi pelimerkkejä, jotta se voisi hankkia takuuvarmoja huippupelaajia, vaan hankinnoissa on pelattava koko ajan pienellä riskillä.
 

Pata_1993

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Tampa Bay Lightning
Jep ehdottelemani kokoonpanot vaativatkin isoja muutoksia melko tyhjiltä markkinoilta, mutta kyllä on syytäkin ja sen huomaa heti, kun avaa Jatkoajan sivut Ässien pelaajalista kohdasta.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Vastaako Olli Korkeavuori huutoon? Ensi kauden uusi palikoista Opa on kohtalaisen kokenut ja tarpeen tullen saavuttaa jäähyjä (vrt. viime kauden yli 100 PIM). Pelilliseen iloon Korkeavuoresta tuskin on, mutta kaipa se mukana roikkuu kolmannessa parissa.

Sammalkankaan väitän siltikin olevan parempi vaihtoehto. Eli joko tai. Jompi kumpi vai ei kumpikaan.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Meikäläinenhän tunnetaan jo melkoisena kotiscouttina ja nyt taisin löytää todellisen projektihelmen Ässiin. Tuomas Muhonen pelaa tällä hetkellä TuTossa, mutta kaverilla taitaa olla sopimus Jokereiden kanssa? No joka tapauksessa tässä saattaisi hyvinkin olla Kuusela part.2 luokan sälli, kunhan vaan saataisiin heti pitkällä paperilla sidottua Ässiin.
 

Hupi#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
3.Huhtanen - Kemppainen - Salminen


Huhtasella on sopimus ensikaudesta kuten myös salmisella. Tästä ketjusta kemppainen on siis ainoa ilman sopimusta!
 

Mr Isomäki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Listataan nyt samantien vielä sm-liiga pelaajat, joiden sopimukset loppuvat tähän kauteen ja jotka kiinnostaisi ja/tai voisi olla mahdollista saada ensi kaudella pelaamaan Pata-paitaan:
Blues: -
Hifk: Laakkonen,Kovanen
Hpk: Vihko,Laitinen
Ilves: NICKERSON,Torkki
Jokerit: Louhi
Jyp: Filppula,Hannus,Niskavaara,Suomalainen
Kalpa: Kauvosaari
Kärpät: Alikoski
Lukko: Toporowski,Viitanen,Yli-Junnila
Pelicans: -
Saipa: OPG(siirtyi Ruotsiin, mutta silti kiinnostaisi ja on vapaa pelaaja taas ensi kaudella),Lippojoki,Snellman
Tappara: Nikkilä,Pikkarainen
Tps: AUK,Suominen

AUK teki tietääkseni TPS kanssa 2,5v diilin. Mutta miten olisi Pelicans ja Komarov?
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
AUK teki tietääkseni TPS kanssa 2,5v diilin. Mutta miten olisi Pelicans ja Komarov?

Juu Leksa takaisin. Kyllä meille mahtuisi taas.

Toinen kaani olisi edelleen Kari Sihvonen. Ei näytä mahtuvan tänään Pelicansin kokoonpanoon, vaikka ei ole loukkaantumistakaan. Ensi kaudesta näyttää olevan vain optio, joten Poriin ja äkkiä.

Sihvonen pelasi muuten joskus Ässien junioreissa!
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Juu Leksa takaisin. Kyllä meille mahtuisi taas.

Toinen kaani olisi edelleen Kari Sihvonen. Ei näytä mahtuvan tänään Pelicansin kokoonpanoon, vaikka ei ole loukkaantumistakaan. Ensi kaudesta näyttää olevan vain optio, joten Poriin ja äkkiä.

Sihvonen pelasi muuten joskus Ässien junioreissa!

´Vai Leksa takaisin, ei todellakaan ei mitään käyttöä. Huhtala on parempi saman roolin pelaaja. AUK on samanlainen loukaantumisherkkä kuin markkukin joten eikö olisi aika tosissaan miettiä ihan uusia pelaajia, joku täällä vieläkin epäilee masin pelaamista ensikaudella. Ei tarvi! Marjamäen jatkosopimus julkaistaan ensimmäisten joukossa, kun niiden aika on. MM osti sitäpaitsi jo asunnonkin porista. Omaan käyttöönsä jenkkiavovaimonsa kanssa ja sanoi muuten haastattelussa ettei ensikaudeksi vielä ole menossa takaisin rapakon taakse.
 

Rubicon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Mestiksessä olisi ainakin itseäni kiinnostavia nimiä muutamia keiden sopimus loppuu keväällä.

Juho-Tuomas Appel Sportista voisi olla kokeilemisen arvoinen kaveri, jos Tähtisestä pääsisi eroon. Nopea ja hyvät kädet, mutta kokoa ja voimaa puuttuu. Pystyy ilmeisesti pelaamaan myös laidassa. Voisi olla kokeilemisen arvoinen ainakin try-outille.

Muhonen ja Keinänen TuTosta. Molemmissa voisi olla aineksia seuraavaksi Kuuselaksi ja ampuvat rightiltä. Sopimukset myös katkolla, joten toista ainakin voisi kokeilla. Nopeita mutta eivät mitään isoja. Try-outtia myös jommallekummalle heistä, jos poikia Ässät kiinnostaa.

Itse ainakin luulen, että jokaisessa näissä kolmessa olisi potentiaalia liigatasolle. Olisivat varmasti myös aika halpoja eikä menisi ulkkaripaikkaa. En sitten tiedä kiinnostaako Pori ja Ässät vähääkään, mutta olisihan liiga aina liigaa.

Jos näistä joku vakuuttaisi olisi jo 2.ketjusta yksi paikka täytetty sillä eihän näistä kukaan ole oikein rymistelyosastoa. Varsinkin Appelin pitäisi saada se kakkosketjun paikka, kun kokoa ja voimaa puuttuu. Muhonen ja Keinänen voisivat mennä kolmosessakin.

No nämä nyt oli näitä heittoja, mutta mielestäni Ässienkin kannattaisi scoutata Mestis tarkkaan ja katsoa löytyisikö sopivia miehiä, joita Ässät kiinnostaisi. Sitten vaan try-outille. Olisi aika helppo kuitenkin seurata vaikka TuTon ja Sportin pelejä Porista, kun matka on lyhyt. Mieluummin Mestiksestä kotimaisia lupauksia kuin, että Takko junailee Dallasin kanssa ties mitä. Onhan sekin yhteistyö välillä toiminut, mutta tapauksia tyyliin Lammers ei saisi enää tulla. Takolle kengänkuvaa takalistoon kiitos, kun mies tuntuu tekevän aivan outoja ratkaisuja. Ei toki ole ainoa.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Juho-Tuomas Appel Sportista voisi olla kokeilemisen arvoinen kaveri, jos Tähtisestä pääsisi eroon. Nopea ja hyvät kädet, mutta kokoa ja voimaa puuttuu. Pystyy ilmeisesti pelaamaan myös laidassa. Voisi olla kokeilemisen arvoinen ainakin try-outille.


13:ssa ottelussa 0+0 ja 4 PIM. Kärpissä tämä nykyisin 25-vuotias laituri on vähän SM-liigassakin koittanut. Toki siitäkin alkaa olla jo jonkin verran aikaa, että Mestiksessä korkoa kasvanut edelleen potentiaalinen liigapelaaja voisi maksaa lunastuksia.

Ässien ei pidä silti liikaa lähteä Mestis-linjalle. Maksimissaan kaksi pelaajaa meille, jos saadaan edes yhtä. Joka tapauksessa juniorit valtaavat pääpaikat tulevalla kaudella, joita höystetään laadukkailla (..ja sit mää heräsin?) ulkomaalaisilla ja tarpeen tullen mielenkiintoisilla liigajyrillä (ei korkeavuoria) muista seuroista.

Kuinka minusta tuntuu, että tää Appel on vielä joskus Lukossa ja rankoo sieltä käsin meitä?
 

Pata_1993

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Tampa Bay Lightning
3.Huhtanen - Kemppainen - Salminen


Huhtasella on sopimus ensikaudesta kuten myös salmisella. Tästä ketjusta kemppainen on siis ainoa ilman sopimusta!
Missä ja koska Huhtasen sopimus on julkaistu? No hyvä jos soppari löytyy. Mikä mies oikein on Mika Halava? Joku kotiscoutti voisi kertoa onko hänestä liiga-pelaajaksi, kun ei ensi kaudella junnuihinkaan enää mahdu eikä liigakokemusta ole kuin vasta 4 ottelua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös