Ässät-HPK 18.4.2006

  • 34 316
  • 188
Tila
Viestiketju on suljettu.

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
lece kirjoitti:
Muistakaa kuitenkin, että Kärppien kone ei käynnistynyt kunnolla koko pleijareissa, joukkue oli jo todellisissa ongelmissa Bluesia vastaan. Sen siitä saa kun on kaksi mestaruutta alla.

Niin se on, että jos puolivälierät ja välierät alkavat olla pakkopullaa, joka on vain hoidettava alta pois, niin silloin ansaitsee kohtalonsa. Vielä ei kuitenkaan liigaa dominoi niin ylivoimaisesti edes Kärpät, että finaaliin mennään puolivaloilla.

Itse peliin olen tulossa paikan päälle jo tuntia ennen ottelua, koska muuten seisomakatsomosta ei irtoa kuin jämäpaikat. Lyhyen pätkän olisi päästävä kuitenkin vähän alemmas.

Odotukset ovat kovat ja korkealla, totta kai. J.Jalonen suureksi yllätyksekseni löysi juuri oikean pelisysteemin Ässiä vastaan, ja tuloksena siitä saivat aivan ansaitun ensimmäisen voiton. Toivolan on kyettävä nyt näyttämään, että vielä meillä valmentajat lipoo huuliaan ja nautiskelee voiton tunnelmista.

Ketä herättäisi Maven prinsessa Ruususen unesta? Eipä silti, kun homma alkaa toimia, niin välittömästi on Wiikmanin maalilla säpinää. Mave on ollut unessa pelikieltonsa jälkeen, mutta mikä olisi parempi sauma heräillä kuin tämä ilta.

En jaksa ennakoida enempää, illalla Porista palattua tulee varmaankin jotain kirjoitettua. Semmosta, toivon kiekkoiltaa, jonka vuoksi kannatti ajella 100 km suuntaansa.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Aaaaah...pääsen myös Isomäen hurmokseen ja lipulle tuli hintaa täydet 14 euroa. Kiitos kaverin, joka lipun jonotti. Analyysit on jo unohdettu, ei jaksa enää. Nyt pelataan hokia ja hoidetaan pisteet kotiin. Harvoin on näin luottavainen olo ollut ja se onkin ainoa asia, joka illan pelissä pelottaa.
 

hemmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mestarit ry
Balls To The Wall kirjoitti:
pakko mainita tuo MR. Wiikman; jossain vaiheessa tuo nollakin rikkoontuu ja saattaa olla psykologisestikin eräs tämän sarjan kulminaatiopiste.
Kaikki monialatietäjät osaavat kyllä kertoa, että jossain vaiheessa se nollakin rikkoutuu. Taitaa vaan tapahtua vasta ensi kaudella. Sen verran jäätävää on Kertsin puolustus ja Weakmanin peli ollut.
 

Roomie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, St. Louis Blues
Ihan vaan semmoinen huomautus tähän paikkaan, että Peruspata, vilkaise yksityisviestisi!!

En nyt tiedä johtuuko mämmistä vai jännityksestä, mutta maha on pahasti sekaisin.
 

ervatsalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
ХПК ja Tuukka "T-73" Mäkelä
Nälkää nähden, soppakattilaa haikaillen

Roomie kirjoitti:
En nyt tiedä johtuuko mämmistä vai jännityksestä, mutta maha on pahasti sekaisin.

Niin, itse uskoisin, että taitavat ko. vaivat johtua vain siitä, että ässämaha on jo täysi pelkästä finaaliinpääsystä. Toista se on meillä asiantuntevilla hämäläisillä, meillä suorastaan nähdään nälkää tämän em. asian tiimoilta.

Täältä tähän
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
ervatsalo kirjoitti:
Niin, itse uskoisin, että taitavat ko. vaivat johtua vain siitä, että ässämaha on jo täysi pelkästä finaaliinpääsystä. Toista se on meillä asiantuntevilla hämäläisillä, meillä suorastaan nähdään nälkää tämän em. asian tiimoilta.

Täältä tähän

Hämeessä on vuosia lääkitty kultanälkää pronssivalmisteilla, ja pahasti virheellinen hoito on sekoittuna useiden Kertsi-fanien päät. Koska Porissa on kultakanta jo avattu Bee Geessien ja pulisonkien aikakaudella, toki suomme sympaattisille kantahämäläisille mahdollisuuden voittaa koko roska.

Millä nimellä pysti muuten kulkee Turenkissa, the big perunakappa olisi osuvin nimitys, vai?
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Twite kirjoitti:
Itse näin vain Tulosruudussa sen missä Toivola ihan asiallisesti mainitsi kuinka Kivenmäkeä vedettiin kyynärpäällä päähän 2 kertaa minuutin sisään. Tosin varsinaisesti mainitsemisen arvoista itkemistä ei tuokaan ollut ja muutenkin Rontin viestin asiasisältö oli melkoisen lähellä nollaa.

PS. Mitä ihmettä toi yksi mehkaa jonkun saatanan demopiisin kanssa joka ketjussa? Vitut tätä millään ämpeekolmosilla voiteta.
Heh, nyt taitaa nimim. Twiteä hieman jänskättää, kun nuin tohkeissaan viipottaa.

Ottamatta oman viestini asiasisältöön sen enempää kantaa, haluan tässä pyytää kaikilta anteeksi sitä, että väitin Mika Toivolaa itkijäksi. Vain Jukka Jalonen on itkijä kritisoidessaan tuomareita. Nyt sitten menen ja ajan pääni jäädyksiin.
 

Nick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mielenkiintoinen ottelu luvassa.

HPK jatkanee siitä mihin se jäi, eli tiukkaa keskialueen merkkauspeliä ja hyvää puolustuspeliä on luvassa. Kerho pyrkii iskemään vastaiskuilla, joihin sen taitava, ovela ja liukas joukkue hyvin soveltuukin. Ässien on oltava varuillaan. Ässät tullee taistellen kotiotteluunsa ja taklauksia patapaidat eivät enää säästele.

Hämeenlinnassa Ässät ei ollut aivan parhaimmillaan ja taistelutahtoa ei saatu oikein esille. Kummallista kyllä, porilaisleirissä oltiin melko tyytyväisen tuntuisia lauantain pelin jälkeen. Lieneekö syynä se, että vatsa on jo täynnä ja finaaleja on ihan kiva pelailla? Vai onko Ässillä niin kova usko omaan tekemiseen, että Kerhon lauantain peli ei huolestuttanut porilaisia millään tavalla?

Mielenkiintoinen pelaaja on Ässien Marko Kivenmäki. Syttyykö mies pelaamaan vai jatkaako hän pelikieltonsa jälkeistä untansa? Sopisi hyvin kuvaan, että Mave ratkaisee ottelun yksilösuorituksillaan (suuntaan tai toiseen). Jokatapauksessa valtava potentiaali kyseisellä taiturilla on.

Toinen seuraamisen arvoinen kaveri patapakassa on Rob Hisey. Hisey on jatkuvasti vaarallinen ja on pelannut erittäin hyvät pudotuspelit lukuunottamatta muutamaa ensimmäistä ottelua. Hisey on pieni ja pippurinen, tuntuu viihtyvän playoff-hengessä. Kanukki taitaa myös jälkipelin, joka joskus ilmenee tilanteiden jälkeisenä poruna. En yllättyisi vaikka tänään nähtäisiin ilmaveivi..

Kerhosta on mainittava Janis Sprukts, latvialainen voimahyökkääjä on esimerkki pelaajasta, jolla ei juurikaan ole heikkouksia. Mikään ilmiömäinen mailataituri hän ei ole. Voimaa sen sijaan löytyy. Puolustajien olisi pelattava Spruktsia vastaan hieman varmistellen, eikä ryntäiltävä suoraan kiinni. Jos Janis pääsee rinnalle, häntä ei enää pysäytetä. Kerho on jälleen onnistunut kehittämään pelaajan huipputasolle, sama pätee myös Ville Leinoon. Leino on loistava pelaaja. Sprukts ei Raumalla A-nuorissa esittänyt mitään ihmeellistä. Nyt mies on kuitenkin mies ja erinomainen pelimies.

Patrik Forsbackaa on aivan turha syyttää itkijäksi. Patu on kova taklaaja, joka taklaa oikein kaatuen välillä itsekin. Itkijöitäkin Ässistä varmasti löytyy, mutta Forsbacka ei kuulu siihen joukkoon.

Lopputulosta on vaikea veikata. Parempi voittakoon. Nautitaan finaalista, Suomen 2 parasta jääkiekkojoukkuetta iskee yhteen tiistai-illan riemuksi Isomäen täpötäydessä hornankattilassa.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Luulin että tokan välierän jälkeen pelit olisi tämän kauden osalta nähtynä. Mutta ei, pikkusisko orjatyöhön ja jonottamaan lauantai-aamuna lippuja toisella puolella Suomea. Wittu! Suht ajoissa pitää raahautua seisomakatsomoon, mutta niinhän olen tehnyt aina. Näkee Kruusin alkuverryttelyssä. Ja pitäähän jokaisesta finaalisekunnista Porissa nauttia. Seeprojen lämmittelystä tulikin mieleen muutaman vuoden takanen tilanne, kun saavuin ajoissa lasisivustan puolelta hallille. Favorin venytteli jonkun betonipylvään takana ja vetäs sellasen korkean karatepotkun puun takaa, viisti millien päästä kuupasta. On se kylmähermoinen kaveri.

Äänenavaus ja energiatankkaus kannattaa suorittaa jotta riittää virtaa ja meteliä alusta loppuun. Ei mitään vitun seesteisiä hetkiä, ainakaan pitkiä sellaisia.
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko. /HC Tallinna !
Tänään on sitten sellainen päivä, että voidaan arvioida matsin jälkeen onko Wiikmanin pää terästä hermojen suhteen. Kestääkö hän Isomäen hornankattilan vai ei, tässä onkin tämän päivän pelin henki miten suuremmissa määrin, kolme nolla peliä alla, elintärkeä matsi ja täysihullu Porilaiskatsomo ! (Kirjoitin ensin puolihullu, mutta vaihdoin). Siinä olisi monelle muullekin tekemistä, saas nährä ? Upeaa että matsi televisioidaan neloselta, sinne suuri kiitos !

En löisi kummallekkaan ropojani likoon, kaikki suuren matsin ainekset ovat olemassa, sanoisinkin että matsien matsi, pitkään aikaan.

Onnea molemmille !

veini
 

TML

Jäsen
Ässät tarvitsee tänään maalin melko äkkiä. Muissa peleissä paine ei ole kasvanut liian suureksi vaikka maalia ei ole syntynyt. Tänään on toisin. Tänään sen maalin täytyy tulla, ja sen täytyy tulla nopeasti.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
En uskalla lähteä itse peliä spekuloimaan lainkaan, toivottavasti ei jatku samalla linjalla mitä lauantaina nähtiin.

Mutta toivottavasti Nivalan Cowboy tekee comebäkin kehiin. Varma herättäjä Isomäelle, sille varalle että tiistai-ilta lähtisi vähän hitaasti (vrt. Kärppä peli viikko sitten). Ainoa riski on, että Nippe noutaisi Nickersonin pois luutimasta alivoimaa, mutta sehän se yleisölle vasta namia olisikin. En silti jaksa uskoa, että näin tärkeillä vaiheilla Nickerson lähtisi mukaan, Nielikäisellä varmasti on lupa tanssia jos tilaisuus tulee.

On muuten aivan käsittämättömän olemattoman surkea tuo Kerhofanien saneeraama HPK:n mestaruuskappale. Toivon mukaan kuitenkin tulette isolla porukalla tuota hoilaamaan, jotta saadaan samanmoista kilpahuutoa aikaiseksi mitä Kärppäfanit tarjosivat.

Voitolla HPK voi jo toisella kädellä alkaa nostelemaan maljaa, mutta näinhän tänään ei käy. Eihän.. Alkaisi peli jo, ei kestä tätä jännitystä :) <- hymiö.
 

Gagne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikenlaiset pörröiset maskotit, kahdella.
Väliaikatietoja RaiRai-bändin kiertueelta: Ei kuulemma vielä ala viihtymään, 70 graadia lämpöä bussissa ja ihan nyt ei ihan kokonaan kehtaa avata. Eli pullat on hyvin uunissa, pieni vitutus on aina huikea voimavara.

Ässillä on tuota vitutusta riittänyt useita vuosia, mutta mitäs harmiteltavaa siinä nyt lopulta on jos etukäteen paskaksi povattu jengi on paska? Näinhän se on vuosikausia mennyt. Nyt mahat ovat jo Padalla täynnä, ja havaittavissa on tietynlaista ikiaikaista FloridaPanthers-fiilistä. Eli kivaa on kun jäälle sataa muovirottia, onhan kaudenalus kaavailujen repuusi selvinnyt finaaleihin. On laitettu tukkaa ja kaikkea...

Kertsi, tuo pronssinen pokaali, sen sijaan on vuodesta toiseen tarponut pahanlaisessa välieräkierteessä. Kierteessä, jollaisen vertaista saa hakea. Siinä on sitä vitutusta kasattu, ihan tosissaan.

Tänään onkin sitten aika pistää tuo(kin) voimavara peliin. Voitolla Hämeenlinnan Lyseon urheiluseura nappaa melkoisen varmasti kaksi nolla ottelujohdon, ja se on kyllä sitten RaiRai.

Niinpä siis tänään voittaa se, joka vittuuksissaan blokkaa enemmän vastapuolen kuteja, on enemmän ottaja/antaja(ankanpyrstönkantaja) ja joka haluaa enemmän. No, kummatkin varmasti haluavat yhtä paljon, joten kaipa sille taidollekin pitää jokin rooli sitten antaa...

Numeerisesti ilmoitettuna halua löytyy Kerholta kiitettävän arvosanan 3 arvoisesti. Ässiltä siis ihan yhtä paljon, kolmonen heillekin. Kun nämä kumoavat toisensa, täytyy ratkaisun löytyä taitopuolelta. Kerholla taitoa on pari kertaa Ässien verran. Kiitettävä arvosana pitää antaa finaaliin pääseelle joukkueelle kaikilla osa-alueilla, jopa Ässille. Siis kolme Porille. Kerholle ynnätään näin ollen 2*3=6. Kolme on kuitenkin myös Wiikmanin peräkkäisten nollapelien määrä, joten nollatkoon hän taas Ässien nummeron.

Tällä jäätävällä päättelyllä lopputulokseksi kirjataan Ässät 0 - HPK 6. Eipä yllätä juuri ketään.
 

Padis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Peli tulee olemaan varmasti Ässien puolelta terävämpi, kuin lauantain matsi. Näissä sarjoissa ei olla vielä hävitty kahdesti putkeen eikä hävitä nytkään. Riksmannin täytyy jatkaa mihin lauantaina jäi ja hyökkääjillle vetoihin tarkkuutta. Uskon, että kerhon miehet ei taida täysin tiedostaa mihin ovat menossa ja ainakin pelin alkupuolella jonkun keskittyminen saattaa vähän kärsiä. Ässien maali ekassa erässä vielä korostaisi asiaa.

Vähän huolestuttaa se seikka, että iltapulun mukaan Ässien fanit on painuneet Äijänsuolle kannustamaan. Iltatyttö vähän korjasi moista vääryyttä.

Siitä lähdetään, että lauantaina vielä pelataan ja minäkin sinne liput saan.
 

Isle of Man

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, TuTo
lece kirjoitti:
Lopettakaa jo niistä Tapparoista ja Kärpistä lässyttäminen. Paperilla ovat kovempia kuin Kerho, sitä ei voi kiistää. Jäällä onkin sitten toisin päin. Tapparan pudottaminen oli kova juttu, kuten myös Kärppien. Muistakaa kuitenkin, että Kärppien kone ei käynnistynyt kunnolla koko pleijareissa, joukkue oli jo todellisissa ongelmissa Bluesia vastaan. Sen siitä saa kun on kaksi mestaruutta alla.
Heh. Näinhän se aina menee. Pata hoiti kaksi Liigan parasta joukkuetta. Kerho taas voitti vain vaisun Ipan ja "ei-oikeesti-niin-kovan" Hifkin. Ei sillä, että finaalipaikka olisi ollut Ässiltä huono suoritus, mutta ei se Kärpät paljon Ipaa parempia otteita esittänyt. Oli oikeastaan säälittävän haluton ja huono. Tapparakin pelasi huomattavasti alle tasonsa.

Tai sitten Ässät ja Kerho olivat vain niin saatanan hyviä, että pistivät vastustajansa pelaamaan huonosti. Aivan miten vaan.

Illan pelistä ei muuta, kuin että paskat housussa ollaan jo nyt ja yhdeksän aikaan paskat on siivottu housuista ja syösään voitonpiiraita.
 

Edit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Frölunda
Enää reilu puolituntinen, niin sitten alkaa jännät paikat. Odotan mielenkiinnolla, mitä ottelu tuo tullessaan ja kuinka mahtava fiilis Isomäessä on. Tunnelataus on porilaisilla varmasti tänään ihan omaa luokkaansa. Veikkaanpa, että todellinen trilleri on ottelusta kehkeytymässä jatkoajan puitteissa.

- Pitääkö Wiikmanin nolla?
- Nouseeko ratkaisijoiksi jomman kumman neloskenttä?
- Räjähtääkö Isomäki onnesta vai surusta?
- Nähdäänkö tänään finaali-sarjan ensimmäinen ulosajo laitataklauksen johdosta?

Onnea Ässille, onnea Kerholle...parempi ja kylmähermoisempi voittakoon.
 

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
Kuka on syönyt Tamin eväät? Mitä vittua se kommentoi. Ässät ässät ässät.blaa blaa...
 

Ipaisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ipa, Wings, Juve
Jos Kerho tekee ensimmäisen maalin ja pääsee pelaamaan tuota koko playoffien ajan toiminutta keskialueen sumppuaan ei Ässillä ole ottelussa mitään saumaa. Jos Ässät sen sijaan ampuu Wiikmanille ylös ja tekee ensimmäisen maalin/maalit ja pakottaa näin Kerhonkin pelaamaan, saattaa tämänpäiväisestä tulla ihan hyväkin jääkiekko-ottelu.

nim. HPK:n maine iloisena hyökkäyspelin mannekiinina on menneisyyttä - aivan kuten esiintyminen pronssiotteluissakin. Mestaruus voitetaan (jos voitetaan) Hämeenlinnaan puolustamalla!
 
Viimeksi muokattu:

APe

Jäsen
Suosikkijoukkue
KERHO
Pelin televisionti

expertti kirjoitti:
Kuka on syönyt Tamin eväät? Mitä vittua se kommentoi. Ässät ässät ässät.blaa blaa...

Ennakko studio osuus täysin turha... ko asian johdosta... kyl maikkari osas paremmin!

Kerhosta ei montaa sanaa sanottu. Tuntuu et tamilla ja lauralla on jotain kerhoa vastaan kun samanlaista on ollut Hifk - 5. välierästä alkaen ... ja aina on pelin jälkeen tami niin hiljaista... no toivotaan että tänäänkin ... JÄNNITTÄVÄÄ OTTELU ILTAA
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
expertti kirjoitti:
Kuka on syönyt Tamin eväät? Mitä vittua se kommentoi. Ässät ässät ässät.blaa blaa...
No tuo Tamin patamyönteisyyshän nyt on ihan selvä ja odotettu juttu. Ei se niinkään haittaa, mutta vähän meni usko noihin analyyseihin siinä kohtaa, kun mainitsi Kerhon pelanneen passiivisesti viime pelin lopun. Sehän nyt on ihan täyttä paskaa.

Tami meni vähän vaikeaksi Lauran irokeesi-jutuista :)

edit. Ei oikein mene putkeen yhteislaulu Porissa. Dingo siihen olisi vaadittu.
 
Viimeksi muokattu:

Salama44

Jäsen
Nyt HPK taitavaa ja liikkuvaa peliä! Vastataan fyysisellä pelillä taklauksiin ja luistellaan alta pois. Antaa Ässien ajaa päin laitoja. Kylmän viileää ja tarkkaa viimeistelyä ratkaisupaikoissa niin hyvä tulee. Vältetään turhia jäähyjä.

HPK:n passiivisuus on täyttä paskaa. Parempi vaan, että paineet ovat Ässillä.

Isomäen halli hiljenee tänään ja HPK voittaa 1-2.
 

Brunberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kyynärpäätaklaus
Tammisen paskageneraattori takaa 50% keskittymiselläkin vähintään 95% tuloksen paskapuheessa.

Tamin aktiivinen joukkue ampui edellisen pelin kolmannen erän puoleenväliin mennessä kerran kerhon 15 kertaa vastaan. Tai siis ei se aktiivinen ollut vaan kerho oli passiivinen.
 

Metalwarrior

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ja niin Weakman hörppäsi jatkoajalla ja ollaan taas lähtöpisteessä. Saas nähdä onko Rämö maalissa ylihuomenna. Näköjään Jutta Jalonen on aika vittuuntunut haastattelussa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös