Ässät finaaleissa 2013 – Tammerkoskesta huuhdotaan kultaa?

  • 70 591
  • 355

kesätyttö69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dufvan Lukko, JYP(ilman Tyni&Virtanen)
Onnea Poriin! Loistava joukkue! Voitte unohtaa sen 2006, moi-läppää on nyt 7 vuotta luettu jatkoajassa.

Tänä vuonna ei ole moi vaan ansaittu mestaruus - vaikeuksien kautta voittoon. Toivon mukaan viette pytyn kotiin!!!
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Vituttaa jos kuolen sydänkohtaukseen ennen finaaleita. Sen verran kovilla on pumppu :-D Joudun sinne jäätyneeseen helvettiin fiilistelemään mestaruuttaa...
 

Ainapata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Meillä on nyt liigan paras maalivahti. Se on finaalissa tärkein yksittäinen palanen.
Nyt viikon YV harjoitukset pystyyn, muuten sitten lataillaan akkuja ja korjataan vammat.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Finaalisarjan lähtökohta on ainakin yhdestä näkökulmasta aivan kihelmöivän mielenkiintoinen. Ässät nimittäin voitti runkosarjan lopun valtavan voitonmarssin aikana jokaisen liigajoukkueen - paitsi Tapparan. Koska Tapparaa vastaan ei enää tammikuun lopusta eteenpäin pelattu. Huh, mikä finaalipari siis.. paljon huikeampaa asetelmaa ei enää oikein voi kuvitella
 

12961

Jäsen
Kuten jossain muussakin ketjussa jo huutelin, hienosti on Ässien kuntohuippu ajoitettu juuri oikeaan aikaan kautta. Patahan on ollut hirveässä lennossa runkosarjan lopulta asti, ja meno vaan kiihtyy!

Hyvä vire kasaantuu helposti, erityisesti playoffeissa, ja joukkueesta paistaa peli-ilo kauas. Joka tilanteeseen mennään kiimassa ja kaikkensa antaen, löysää ei porukasta löydy. Lisäksi kopissa lienee hyvä fiilis. Kirsikaksi kakun päälle veskari on todella kovaa valuuttaa. Samoja elementtejä näkyvissä kuin nyt vaikka TPS:n mestarijoukkueessa 2010, menestyksen kannalta tärkeämpiä kuin kiekkokontrollit tai muu höpötys.

Sanokaa mun sanoneen, mestaruus jää tänä keväänä Poriin!
 

Hattivatti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Hauska sattuma, että naapurissa Skellefteå pelasi itsensä finaaliin ja silläkin on edellinen mestaruus vuodelta -78.

Jumalauta nyt vedetään vähän happea ja sitten aletaan murentaa Tapparaa rivi riviltä.
 

Raimoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste
Koskinen, Tarkki... Metsola. Täydentääkö Juha molkejen sarjan, ketkä ovat sulaneet tulikuuman Padan edessä? Jumalauta, että meinas lusikka lentää nurkkaan viimisen 15min aikana tänään, kun katteli sitä JYP:in kolmatta erää. On tää vaan nii HIANOO!
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
2006 loppui fysiikka, HPK tuli selkeästi tuoreempana finaaliin. Nyt alla on kaksi viiden pelin sarjaa, hyvä lepo välissä.

Osittain petti fysiikka, mutta myös maalivahtipelissä jäätiin ennakko-odotuksista. Riksmannin piti olla selvästi edellä Wiikmannia, mutta erityisesti 3. ja 4. finaalissa HPK:lla oli voittava maalivahti. Rämöhän putosi finaaleista pois vammojen takia.

Tänä vuonna uskon kyllä vahvasti siihen, että Raanta voittaa jopa selkeästi Metsolan. Lisäksi Tapparaa ei ole kyllä ollenkaan testattu tähän mennessä, Lukko oli täysin lapanen, eikä HIFK:kaan mikään varsinainen mittari Tapparalle ollut.
 

regularflex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Loistavaa! Finaaleihin selvittiin pitkäjänteisen työn ja tuurin avulla. Pitkäjänteisellä työllä tarkoitan Rockyn (tai jo Apen) aloittamaa urheilullisuuden tuomista Ässiin. Ja Rockyn tuomaa tappioiden vihaamista ja voiton haluamista. Tuuria puolestaan tarvittiin tämän kauden voittoputkessa, vaikka kaikki pelaajat ja koutsit hoitivat loistavasti hommansa. Silti tuollainen putki siinä tilanteessa missä Ässät oli joulun jälkeen toteutuu ehkä kerran tuhannesta.

Finaaleihin pääsy ei kuitenkaan tuntunut huikealta saavutukselta, vaan pikemminkin siltä, että tätä osasinkin odottaa. 2006 Kärppien kaataminen oli SE voitto, mutta nyt tuntuu siltä että vain mestaruus kelpaa. Ja tänä vuonna se on myös mahdollinen. Loistavaa pata ja loistavaa Pori. Sivuhuomiona vielä kapteeni Uusitalon valtava tasonnosto playoffeissa. Ihan huikea jamppa.
 

bläkkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Saintly City & Länsirannikko
Loistava juttu, finaalit! Vieläkin huikea jälkitäpinä!

Odotan finaaleista kovaa vääntöä molemmilta, ennenkaikkea tasaista touhua. Ässät oli selkeästi JYPiä ja KalPaa parempi joukkue. Nyt kun vastaan asettuu Tampereen Tappara, ulosmitataan joukkueen arvo, Tapparaa pidän hyvänä mittarina.

Barkovin merkitys? OK, on SM-liigan top5 pelaaja, en silti pidä mahdottoman suuressa merkityksessä. Tällä kaudella, jos jollakin on huomattu miten tiivis joukkuepeli on kaiken A ja O (tanskarauma ja dixonpori). Barkov ja Connolly on pois, mutta siellä on nostettu Kaksonen ja Venäläinen(kaiketi) paikkaamaan tilannetta, ja he ovat hoitaneet tonttejaan hyvin.

Nyt sitten targettina on vuoden ensimmäinen voitto Tapparasta maanantaina 15.4! Way to go!

Tää kevät on porilainen.
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Mä olin 2006 tyytyväinen jo finaalipaikkaan ja se oli hienointa urheilun saralla mitä olin kokenut. Nyt finaalipaikka tuntuu hienolta, mutta fiilis on että mitään ei olla vielä saavutettu (vaikka tosiasiassa finaalipaikkakin on jo hieno saavutus)! Nyt vain mestaruus kelpaa ja olen tästä täysin varma. Tappara on saanut tähän asti läpsytellä paskoja säälijengejä vastaan, me ollaan kohdattu jo KalPa ja etenkin JYP, voitettu vielä aika helpolla. Tapparan kumpikaan vastustaja ei ollut lähelläkään noita kahta.

Ässät vie mestaruuden tylysti joko 4-0 tai 4-1. Saa ottaa talteen.

Tapparan viisikkopelaaminen ei ole mitään Ässien vastaavan verrattuna, eikä oikeastaan mikään mukaa. On siellä Niemisen Ville ja Koskiranta, muut kortit ei tässä pelissä riitä Ässien vastaaviin verrattavissa.

Melekinpä naurattaa puheet kuinka fyysinen Tappara on.. Me just hoideltiin se kaikista fyysisin jengi pronssipeliin. Kyllä Tappara on fyysisyydeltään paperia kun verrataan JYPin tai Ässien fyysisyyteen.
 

hjalmar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
Jos ette pahastu, niin pieni tervehdys taalta etela-Satakunnasta (tosin Raumalla en ole asunut kun herra ties koska). Olen ilman muuta teidan vankkureissanne. Sen verran olen kuitenkin satakuntalainen, vaikka Lukon arkkivihollisesta onkin kyse.

Pelatkaa nyt viisaasti. Kova finaalitaistelu on edessa, mutta kylla te Tapparan pystytte selattamaan, kun Lukkokin paasi kaksi kertaa jatkoeraan. Niista haviot ja sitten loppui moposta bensa. Jos tama kausi paattyy siihen, etta Assat ottaa kullan ja Lukko pronssia, niin onhan se ennenkuulumaton saavutus kahden pienen kaupungin joukkueilta. Tsemppia ja onnea, silla sitakin tarvitaan.
 

papa durdin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kiitos hjalmar!

Tapparalta suht ylimielistä aloittaa finaalien lipunmyynti ennen kuin vastustaja on selvillä. Ehkä halusivat varmistaa, että Hakametsä täyttyy Tappara-faneista eikä lippuja riitä enää vastustajan faneille. Perjantain matsi ainakin on loppuun varattu.

Pojilla on valmiiksi pelko persiissä.
 

JTR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tappara teki törkeesti, mielestäni sm-liigan olisi pitänyt viheltää peli poikki tuolle hommalle. No itsellä kuitenkin oli kova luotto pataan ja ostin nipun lippuja hakametsään jo päivällä, niin taisi tehdä moni muukin koska D-pääty meni melkein kaikista nopeimmin täyteen.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Hoh, ei tämä nyt mikään MOI2006:n verrattavissa oleva yllätys ole, ei lähelläkään. Harva muistelee tätä nykyä, että jo puolivälieriin pääsy oli tuolloin yllätyksellistä, puhumattakaan Tapparan kaadosta, puhumattakaan Kärppien kaadosta...jne.

NYT Ässät on pelannut jo muutaman kauden säännöllisesti poffeissa ja myös tämän kauden alla pelaajamateriaali lupaili ihan ok mahiksia päästä ainakin puolivälieriin

Sinne myös päästiin ja näin ollen en itse nyt missään shokkitilassa ollut, kun Ässät yhden sarjan onnistui voittamaankin. Toki JYPin kaatuminen oli upeaa, mutta toisin kuin 2006, maha ei ole täysi.

Kuten kirjoitin jo aiemmin: tänä vuonna ME voitetaan tämä paska, uskokaa pois.
 

kalma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tappara teki törkeesti, mielestäni sm-liigan olisi pitänyt viheltää peli poikki tuolle hommalle. No itsellä kuitenkin oli kova luotto pataan ja ostin nipun lippuja hakametsään jo päivällä, niin taisi tehdä moni muukin koska D-pääty meni melkein kaikista nopeimmin täyteen.

No, kunhan kolmas Tampereen peli varmistuu, niin sinne sitten 6000patafania!
Tuskin edes SM-liigaa kiinnostaa, ketä siellä hallissa on tai miten hyvä tunnelma, kunhan liput on loppuunmyyty.

Itse tulevista finaaleista ei vielä osaa sanoa mitään järkevää, luulen että molempien joukkueiden kannattajat yllättyvät tulevan vastustajansa tasosta.

Tänä vuonna tuo "hopee ei oo häpee" -mantra ei kyllä Ässille sovi, eihän tälläistä kevättä voi mihinkään tappioihin lopettaa?! Saatana, kaikki muu kuin mestaruus vituttaa. Rankasti.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Tänä vuonna tuo "hopee ei oo häpee" -mantra ei kyllä Ässille sovi, eihän tälläistä kevättä voi mihinkään tappioihin lopettaa?! Saatana, kaikki muu kuin mestaruus vituttaa. Rankasti.

Näinpä. Nöyristelemällä ei mitään voiteta, vaan täysillä kimppuun vain. Tappara on edelleen täysin lyötävissä vaikka tietenkin kaikki (+10% extraa) täytyykin lyödä peliin heti alusta asti!!
 

Ainapata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
No, kunhan kolmas Tampereen peli varmistuu, niin sinne sitten 6000patafania!
Ei varmistu, pata hoitaa 4-0. Tapparan fyysisyys ei ole mitään verrattuna JYP:n. Tapparan liike ei ole mitään verrattuna Kalpaan. Tähän mennessä ollaan pudotettu liigan liikkuvin joukkue ja fyysisesti kovin.
Ässien viisikkopeli varsinkin puolustuspäässä kestää vertailun tapparaan. Maalivahtiosastolla ollaan edellä. AV on liigan parasta. Ainoa asia missä jäädään selvästi jälkeen on YV peli. Tapparan liike omassa puolustuspelissä ei tule riittämään jos Ässät saa vaan energiat tappiin lepojakson aikana.
Tappara pelaa tuota meidän peliä melko millintarkasti ja heillä on melko paljon noita kontrolloituja viivelähtöjä omista. Tuohon tehoaa juuri tuo Ässien kova ja agressiivinen karvaus ja tällöin Tapparan hitaat pakit (Leimu,Saravo,Halme,Clark,Kankaanperä) ovat vaikeuksissa.
 

Tuamas

Jäsen
Itse odotan että tästä tulee pleijareiden kovin ottelusarja ja Ässät tulee olemaan purjeessa jos Tapparan YV:lle annetaan mahdollisuuksia lyödä pelejä nippuun.

Kuitenkin kuten eilinen peli osoitti, on joukkue henkisesti timantinkovassa iskussa, eli ainakaan päänupin kestävyyden takia niitä jäähyjä ei pitäisi hirveästi tulla.

Odotan että kahdessa ottelussa Pata on joko luistimella jäljessä tai kuumenee muuten ja Tappara pääsee rankomaan YV:llä ratkaisut.

Voitot Ässille 4-2 ja revanssi vuodesta -79 on otettu.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Itse odotan että tästä tulee pleijareiden kovin ottelusarja ja Ässät tulee olemaan purjeessa jos Tapparan YV:lle annetaan mahdollisuuksia lyödä pelejä nippuun.

En ole nähnyt Umicevicin pelejä Tapparassa mutta Ässissa pelatessaan kyseessä oli taitava ja juonikas hyökkääjä. Tämä kaveri kannattaa varsinkin ylivoimissa huomioida erityistarkasti. Ukko vaihtoi Ässät Tapparaan, jotta saisi paremmat menestymismahdollisuudet keväällä. No parin viikon päästä nähdään kannattiko vaihto vai ei :)
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Odotan että kahdessa ottelussa Pata on joko luistimella jäljessä tai kuumenee muuten ja Tappara pääsee rankomaan YV:llä ratkaisut.

En oikein usko, että Ässät häviää Tapparalle fyysisessä luisteluvoimassa, tekisi mieli sanoa asian olevan juurikin toisinpäin. Tapparalla on kuitenkin sekä pakeissa että hyökkäyksessä jalaltaan aika rauhallista kaveria, kuten vaikkapa Aalto, Clarke, Kankaanperä, Leimu, Erkinnjuntti, Umi, Makkonen, jne.

Jos Ässät jää luistelussa jälkeen se johtuu siitä, että kässäri on päällä joko taktisista syistä tai sitten päästä tulee väärää signaalia jalkoihin JYP sarjan viimeisen Porin ottelun tapaan.

Tapparan luisteluvoimasta saa myös väärään kuvaan sen takia, että tähän mennessä Tappara on pelannut IFK:ta vastaan, joka on varmaan absoluuttisesti hitain tämän kauden SM-liigajoukkue ja Lukko taas pelaa yltiöpassiivista peliä ison osan peliajasta.
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
En ole nähnyt Umicevicin pelejä Tapparassa mutta Ässissa pelatessaan kyseessä oli taitava ja juonikas hyökkääjä. Tämä kaveri kannattaa varsinkin ylivoimissa huomioida erityistarkasti. Ukko vaihtoi Ässät Tapparaan, jotta saisi paremmat menestymismahdollisuudet keväällä. No parin viikon päästä nähdään kannattiko vaihto vai ei :)

Tosta vois muuten miestä jotenkin muistuttaa jos vaan paikka tulee. Ässien pelaajillekin tota haastattelua, missä kertoi tuon asian, vois näyttää. Noista tollasista saa taatusti lisävirtaa.
 

Detritus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit-vuodesta 1972, KiVa.
Hieno taistelu eilen, ja hyvin pysyivät nupit viileinä Hippoksen läpsykansan edessä.

Toivotan (täältä Hietsun valkoiselta hiekalta) menestystä ja hienoja finaalipelejä Ässille. Tuolla paketilla mestaruus on lähellä.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös