Ässät 2005–2006

  • 304 603
  • 1 559
Tila
Viestiketju on suljettu.

Vteich

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti Tykki
parina-kolmena viime kautena Ässien maalia kohden on laukaistu keskimäärin n. 34 kertaa pelissä. Jollei tuota määrää saada jatkossa alemmaksi, alle 92.5% torjuntaprosenttiin jäävään maalivahtiin ei pitäisi olla varaa.

En tiedä oliko tuo tarkoituksellinen piikki Lankkua kohtaan, mutta heitetään nyt vertailuksi hänen Ässä-statsinsa:

02-03: 92,2%
03-04: 91,3%
04-05: 91,53%

Lassilan vastaavia en jaksa kaivaa, tuskin ainakaan noista prosenteista jäävät. Joskaan nyt eivät täysin vertailukelpoisiakaan tuloksia ole.
 

Tep

Jäsen
Lassilan statsit:

2002-2003: 92,90% Playoffs: 92,34%
2003-2004: 92,07% Playoffs: 94,39%
2004-2005: 91,89% Playoffs: 91,84%

Lassilan uralle varmasti tekisi erittäin hyvää vaihtaa maisemaa ennen rapakon taakse lähtöä. Ässissä tulisi varmasti paljon vastuuta ja kuteja jne. Ja onhan teillä Nissinen paikkaamassa jos homma pissii.

Turussa toivotetaan Langkow tervetulleeksi, jos hänet päästätte.
 

Willy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moskovan Dynamo, Romania, Hammarby, Suomi
Viestin lähetti Pêr un pugno di dolari
Jos Langkow-Lassila trade toteutuu, niin Ässät on se voittava osapuoli.

Pelillisesti Ässät kyllä olisi vaihtokaupassa häviävä osapuoli. Vaikkakin Scott ei tällä kaudella parhaaseensa yltänytkään. Miesten palkoissa on suuri ero, siinä mielessä Ässät voittaisi.

Lassila-Nissinen olisi sama kuin Antila-Satosaari. Ei tule mitään.

Kanadasta se ykkösmolari.
 

Ace4ever

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät,
Kyllähän "Willy" Lassila on varmasti parempi hinta-laatusuhteeltaan. Henkilökohtaisesti annan siunaukseni tällaiselle vaihtokaupalle jos vaan suinkin on mahdollista. On jo aika kokeilla uusia tuuli joukkueen rakenteluun.

Ja mitä tulee kaksikkoon Antila-Satosaari nii kyllähän Lassila-Nissinen on valovuoden edellä em. parivaljakkoa.
 

Jysky #13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ja mistähän tämmönen vaihtokauppa huhu on lähtenyt. Käsittääkseni ässillä ei ole Scottin kanssa sopimusta, eli hän on vapaa siirtymään tepsiin, jos kiinnostusta riittää. Plussaa olisi jos joku lassilan tasoinen maalivahti tänne suostuu tulemaan. Janj varmaankin tarkoitti vaihdolla, että lassila jää ilman ykkösmolarin statusta ja saisi ässistä sen.
 

Tykki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kyllähän juttu on niin, että jos joukkue aikoo menestyä liigassa, täytyy maalivahdin olla luokkaa 'Loistava'. Pelkkä 'Hyvä' ei riitä. Riittää, kun katselee maalivahtien tilastoja runkosarjasta ja vertaa niitä joukkueiden sijoituksiin. Yhteys on selvä. Hyvällä maalivahdilla taistellaan jatkossakin sijoista 9-10, kun loistavalla voitaisiin tosissaan lähteä hakemaan parempaa paikkaa jatkopeleihin.

Lankku oli valitettavasti tällä kertaa loistava vain ajoittain, eikä kausi ollut niin hyvä kuin mihin hän varmasti pystyisi täysin terveenä ollessaan. Kokonaisuudessaan hänen Ässä-uransa taso oli kuitenkin ainakin luokkaa hyvä+, mikä oikeuttaa viimeisen 20 vuoden otoksella toiseksi parhaaksi veskariksi Takon jälkeen.

Kun noita torjuntaprosentteja tutkii, niin tietysti pitää muistaa että tuskin esim. Tim Thomas olisi Ässissä päässyt niin korkeisiin lukuihin kuin nyt Jokereissa. Ja vastaavasti, Lankun prosentit olisivat varmasti korkeammat, jos hän olisi pelannut jossain tämänkertaisen runkosarjan top-6 joukkueessa.
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tuskinpa Ässät saa sopimusta aikaiseksi Teemu Lassilan kanssa. Miehen suuntana lienee pohjois-amerikka tai Ruotsi. Lisäksi käsittääkseni Ässät on jo tehnyt sopimuksen Juuso Riskmannin kanssa ja kaverina jatkanee Tuomas Nissinen, joten Lassila voitaneen unohtaa. Kaikkiin arvailuihin vaikuttaa tosin se, että Hirsimäen Ässistä liikkuu paljon vähemmän tietoa kuin aikaisempien vuosien joukkueista, joten yllätyksiä voi aina tapahtua. Suhteellisen luotettavien arvailujen perusteella voisin uskoa, että Ässillä on julkaisemattomien sopimusten lisäksi paperit tai viritykset pitkällä nimien Riskman, Jalkanen, Forrest, Pentikäinen, Saarinen, Kuusela, Salonen, Korpisalo ja lisäksi junnuista nousee kesärinkiin enemmän pelaajia kuin moneen vuoteen. Lisäksi, kuten SK:ssakin lukee, Virkkunen on palannut neuvottelupöytään Ässien kanssa ja voi olla hyvinkin mahdollista, että Teemu pelaa ensi kaudella Ässissä. Eli ilmeisesti mikään SM-liiga seura ei ollut valmis hyväksymään Virkkusen alkuperäistä pyyntöä. Pääosa ulkomaalaisista hankintaan vasta loppukesällä.
 

metsänpeikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti vero
...Lisäksi käsittääkseni Ässät on jo tehnyt sopimuksen Juuso Riskmannin kanssa ja kaverina jatkanee Tuomas Nissinen...

Näin minäkin olen kuullut jo muutama viikko sitten, joten näyttäisikö tämä nyt siltä, että näillä mennään?

Kyseinen parivaljakko muistuttaisi kyllä hieman ikävällä tavalla Antila-Satosaari-paria, joten sivuunkirjoittanut ei välttämättä kovin luottavaisella mielellä tämän suhteen ole. Mutta sittenpähän se nähdään.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
No joo, todellinen Riskman Riksman todellakin taitaisi olla. Ässien on ainakin ennen pitänyt pyrkiä kuromaan kärkipään joukkueita kiinni huippumaalivahtipelillä, mutta toivottavasti ensi kauden rosteri on niin kova ettei tuollaista etua tarvita.

Ihmettelen kyllä, että eikö Ässien organisaatiosta löydy sen vertaa tietotaitoa, että osattaisiin hankkia kunnon maalivahti vaikka Pohjois-Amerikasta ilman suurta riskiä ja huivia silmillä? En oikein ymmärrä miksi lähdettäisiin Riksman-Nissinen kaksikolla kauteen, jos yksi ulkomaalaispaikkakin menee Forrestille? Kyllä kovempia ulkolaisnimiä tarvitaan muille osa-alueille ja varsinkin pakistoon, jos maalivahdeissa aletaan säästämään.

Riksman on hyvä maalivahti, mutta ei Nissistä parempi eikä selkeä ykkönen Ässiinkään. Pelaa varmasti hyviä matseja silloin tällöin, mutta kausi on pitkä aika.Edelleen olen vahvasti sitä mieltä, että selkeä ykkösmaalivahti pitää Ässistä löytyä myös ensi kaudella.
 

Tykki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Viestin lähetti vero
käsittääkseni Ässät on jo tehnyt sopimuksen Juuso Riskmannin kanssa
Tuo typo miehen nimessä taisi olla tahallinen...Mutta: Kuulostaako parivaljakko Nissinen-Riksman uskottavalta? Ei mun mielestä. Vakuuttiko Nissisen torjunnat sitten seurajohdon niin, että hänestä tehtäisiin se ykkönen? Hän se kumminkin näistä kahdesta nimestä on se vankempi ehdokas tuohon postiin.

Riskit ovat kyllä aikas suuret näillä nimillä. Tottakai taloudellisesti tuo olisi varmaan edullinen vaihtoehto, ja onhan mahdollista että Nissinen tekee kansallisen läpimurtonsa ensikaudella. Potentiaalia on. Mutta siltikin, tämä haiskahtaa melkoiselta toivotaan, toivotaan -ratkaisulta toteutuessaan.
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos tämä Riksman huhu pitää kutinsa, niin kesä on pilalla.Ennen on saanut sentään hehkuttaa ja unelmoida paremmasta tulevaisuudesta, mutta tällaisilla nimillä pohja putoaa pois kaikenlaiselta unelmoinnilta.
Täytyykö jokaisen valmentajan itse oppia kantapään kautta omista virheistään, eikö oppia voisi ottaa edellisten valmentajien maalivahtikokeiluista porissa. ILMAN HUIPPUVAHTIA ei ole mitään asiaa edes kymmenen sakkiin, koska ketjuihin ei ole kumminkaan varaa ostaa tarpeeksi kunnollisia pelaajia.
 

Jallu Koo

Jäsen
Pitää peesailla edellisiä, kovin on riskialtis parivaljakko tosiaan. Tietenkin on mahdollista, että jompikumpi tekee läpimurron kansalliseen maalivahtieliittiin (itse luotan Nissiseen enemmän). Mutta ei Ässien maalivahdit kyllä pelkoa herätä muiden liigajoukkuiden hyökkääjissä, ainakaan etukäteen. No toivotaan parasta, että Riksman on vaan huhu, eikä vielä varma tieto. Toisaalta tällä valinnalla Ässille jää euroja kenttäpelaajiin enemmän ja yksi ulkomaalaispaikka säästyy. Mutta jos nämä "säästöt" käytettiin Jalkaseen ja Forrestiin niin jäädään tappiolle. Lankku voitti sentään pelejä lähes yksin. Forrest ja Jalkanen eivät niin tee. Tähän asti olen luottanut Hirsimäen ammattitaitoon ja luotan siihen edelleen, kunnes Ässätoimisto tiedottaa ensi kauden joukkueesta.
 

JoKKa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät , NJD
Jos Saarinen saa Ässien kanssa sopimuksen niin ei voi kun ihmetellä, mitä joukkue tekee tämän tason pelurilla. Esimerkiksi playoff peleissä ilvestä vastaan (varsinkin viimeinen peli) mies yritti jotain ihme bobby ooreja niissä oonistumatta, PUHUMATTAKAA perus syötöistä ym. Mies tärisi koko ajan ja Toivola? sai koko ajan paikkailla kaverin virheitä. Suoraan sanottu ne vähät karvat mitä minulla on nousivat todellakin pystyyn. Kiitos ei Saariselle! Mitä tulee Riksmaniin niin onkohan näyttänyt vieläkään niitä todellisia kynsiä, vai ovatko ne(kin) melko lyhyet, hyvinhän pelasi ruotsissa sitä en käy kieltämään, mutta Ässissä missä tulee ne 40-50 laukausta joka matsissa niin enpä usko. Olen samaa mieltä kun useimmat täällä että ässien tulisi löytää maalille codename Langkow jos aijotaan pärjätä ja taistella playoff-paikasta. Suurin ongelma Ässillä on mielestä viime kausina (liian monena peräkkäin) ollut se että puolustuksessa ei ole ollut kunnon kiekollista pakkia ala zidlicky, no olihan meillä vekku salo, ja nyt on spinarooni tai mikälie makarooni sorokins. Nyt ässä johdolle (toivolalle) järki käteen joukkueen kokoamiseen, kuitenki pelaajahankinnoissa ollaan viimevuosina menty roimasti eteenpäin. En halua kuulla enää ikinä tämänluokan kommenteja "On hienoa saada poriin maailmanluokan pelaaja" ala Roman Horak (ei ole koskaan ollut) Sandy "metrin päästä maalista maailman paras" Moger (ei ole tainnut hänkään ollut)

Kiitos ja anteeksi!
 

Willy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moskovan Dynamo, Romania, Hammarby, Suomi
Viestin lähetti Ace4ever
Kyllähän "Willy" Lassila on varmasti parempi hinta-laatusuhteeltaan.

Hinta/laatu-suhde on siinä ja siinä. Sitäpaitsi kyllähän "Ace4ever" Ässät tarvitsee huippuluokan maalivahdin, kuten Langkow. Lassila ei mielestäni ole Lankun tasoinen veskari. Lassila olisi varmasti halvempi kuin Scott, mutta Kanukeista varmasti löytyy lähes samalla hinnalla parempi torjuja.

Riksmanin hankinta Nissisen rinnalle olisi huono uutinen. Mutta ymmärrän, jos Riksman on hankittu Nissen tilalle kakkoseksi.
 

aaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mielestäni Riksmanin pestaaminen ykköseksi olisi loistava hankinta! Riksman on ehkä liigan aliarvostetuin maalivahti ja Nissinen toimisi hyvänä kakkosmaalivahtina. Kaiken lisäksi ei taitaisi todellakaan olla mikään kovin kallis mies. Noh, katsellaan, toivossa on hyvä elää...
 

Salkkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ass@ Pori
Moni tuntuu unohtavan tämän NHL:n, ensi kausi pelataan se on lähes varmaa, se missä muodossa ja millä pelaajilla onkin sitten eri asia. Kuitenkin "NHL" tyhjentää pajatsoa aika paljon, ei niinkään Suomessa, mutta esim Sveitsissä ja ruåtsissa, ei sovi unohtaa Venäjääkään, mistä noihin maihin pelaajia. Joten "NHL:n" vaikutus on huomattava Suomessakin.

Näiden Euroopasta vietyjen pelaajien lisäksi tarvitaan paljon uusia pelaajia, oma veikkaukseni on että aika moni NHL veteraani miettii kerran tai kaksi jatkaako uraansa vai laittaako hokkarit naulaan, kun huomioidaan todella merkittävät palkan alennukset.

Jos miettii vielä päättynyttä kautta niin kyllähän Ässien Wiliamssin menetys olisi ollut pientä verranttuna moniin muihin seuroihin, mitenkään itse Williamssia väheksymättä.

Lyhyesti tahtoo sanoa että Ässillä ei ole mitään hätää, oli maalivahtina sitten Riksman ja Nissinen tai joku muu yhdistelmä. Taloudessa ollaan menty eteenpäin, mutta edelleenkään Ässillä ei ole varaa lähteä mukaan huutokauppaan pelaajista, jos joku hinnoittelee itseään liikaa tilalle on vain haettava korvaava pelaaja.

Ensi kaudella NHL vahvistukset puuttuvat Sm-liigasta ja mielestäni se on Ässien etu. Jos Ässät saa samantasoisen joukkueen kuin tällä kaudella uskoisin sijoituksen nousevan, mutta täytyy toki muistaa se talospuoli.

Ja vielä noista maalivahti pohdinnoista, itse ainakin pidän Riksmania ihan ok maalivahtina, ja uskon herrojen Toivola ja Hirsimäki tietävän ketä joukueeseen otetaan. (Hienosti sanottu otetaan, ei saadaan).
 
Suosikkijoukkue
porin ässät,
Huolissani luin tuota VERON tietoa sopimusneuvotteluista,
varsinkin puolustuksen osalta.Missä oli ehkä koko kauden paras
puolustaja Marko Toivonen.Tietääkseni Toivosella ei ole sopimusta
ensi kaudesta.Toivonen oli ylivoimaisesti paras puolustuspään
hankinta viime kaudella.Hoiti fyysisen tonttinsa hienosti ja jatkoi
Hpk ajan kehitystä kiekollisessa pelissä.

EI TODELLAKAAN OLE VARAA MENETTÄÄ TOISTA ISOA JÄTTIÄ.Varsinkin kun katsoo noita mahdollisia hankintoja.
 

Bigmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata & LAK
Jatkaako Nissinen edes?

Onko se varmaa, että Riksman tulisi juuri Langkown korvaajaksi? Itselleni ei ainakaan ole Nissisen jatkosta kuulunut vielä mitään varmaa. Eikös mies ollut tämän kauden vuokralla?
 

JustinCase

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, FC Liverpool
Re: Kalle Kerman tulossa Poriin??

Viestin lähetti TosiFani
Kalle Kerman neuvottelee tällä hetkellä Ässien kanssa.

Olisi tietysti kiva, jos niitä lähteitä näihin huhuihin laitettaisiin. Varsinkin, kun Kerman on omasta mielestäni yksi niitä pelaajia, jotka todella haluaisin Ässiin. Potentiaalia on miehellä aivan pirusti ja tietysti niitä näyttöjäkin. Selvää kakkosketjun tavaraa, ainakin Ässissä.

Edit: Vai neuvotteleeko Kerman vain tämän päivän kunniaksi...
 
Viimeksi muokattu:

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Älä nyt aloita tätä lähde keskustelua taas. Minulla on omat lähteeni ja sillä selvä, tutustu kirjoituksiini ja pohdi onko minulla tietoa. Kalle Kerman neuvottelee tällä hetkellä Ässien kanssa ja se on tieto. Se kuinka tosissaan hän on neuvotteluissa, on eriasia, mutta pelaajan ja seuran välillä on neuvotteluyhteys.
 

JustinCase

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, FC Liverpool
Viestin lähetti TosiFani
Älä nyt aloita tätä lähde keskustelua taas. Minulla on omat lähteeni ja sillä selvä, tutustu kirjoituksiini ja pohdi onko minulla tietoa.

Pahoittelen, että astuin varpaillesi. Se ei ollut tarkoitus. Ja myönnän, että "huhusi" eivät ole aina vain huhuja. Totuuspohja on yleensä hyvä.

Mielenkiinnolla jään odottamaan, josko Kerman tarttuisi Ässien tarjoukseen.
 

Legion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Everton, FC Bayern
Taitaa kuluva päivä olla vähän arveluttava kaikkien huhujen osalta. Uskaltaiskohan tänään uskoa mitään tietoja, jotka tällä palstalla liikkuu?

Kalle Kerman olis tosiaan huippukaappaus patalaivueeseen. Toivottavasti toteutuu. Tosiaan ykkös - tai kakkosketjuun potenttiaalinen snaipperi. Siihen joku hyvä jakelija viereen niin avot.
 

Jokke

Jäsen
Promenadista poimittua:

Porin Ässien toimitusjohtaja Jukka Hirsimäki vahvistaa, että seuran kaikki ulkomaalaiset vaihtuvat ensi kaudelle. Ässät kartoittaa parhaillaan ensi kauden joukkuetta ja on neuvotellut pääasiassa viime kaudella Ässissä pelanneiden pelaajien kanssa. Hirsimäki uskoo Ässillä olevan tiedotettavaa parin viikon kuluttua.
 

Ernesto Peli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ei varmaan ketään loppujen lopuksi yllätä se, että Hirsimäki vahvisti promenadi.netissä kaikkien ulkomaalaisten vaihtuvan. Hyvä näin. Ainakin siinä tapauksessa, että tilalle saadaan kunnon pelimiehiä eikä mitään toivotaan toivotaan -osaston kaappauksia.

Iso H lupaili, että tiedotettavaa on parin viikon kuluttua. Tosiasiassahan tiedotettavaa olisi jo, mutta kuten joku mainitsikin, ei Jukalla ole kiire median tentattavaksi uusien miesten suhteen. Hommat on eri mallilla kuin aiemmin.

Täällä spekuloinnin kohteina olleista nimistä osa kelpaa ja osa jää toivottavasti huhujen asteelle.

Maalivahtitilanne kiinnostaa täälläkin. Pakko se on allekirjoittaa monen muunkin mielipide. Ei Ässillä ole varaa lähteä kauteen kahdella tulevaisuuden ykkösmolarilla. Tänne tarvitaan mies, joka muiden nukkuessa ottaa koppeja samalla tasolla illasta toiseen ja pelaa niitä arvokkaita pisteitä Padalle. Toki hommassa voi onnistua vielä pienemmillä meriiteillä varustettu kaveri, mutta venäläiseksi ruletiksi menee. Se kuti on niin helposti väärässä sylinterissä.

Tänään on päivän teemaan liittyen ollut liikkeellä mielenkiintoisia juttuja. Rauman Lukko vuokraa loppuihin kotiotteluihinsa Helsingin Jääkenttäsäätiöltä jumbotronin, koska Nordenskjöldinkadulla ei enää pelata. Onkohan tämä Tammisen ensimmäinen tempaus Lukon leivissä ja asiaan liittyen viedäänkö toi jumbo nyt sitten Isomäkeen, kun Äijänsuon jäädytyskoneisto on paskana?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös