Ässät 2004–2005

  • 188 760
  • 1 163
Tila
Viestiketju on suljettu.

reaper78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HIFK
Oon samaa mieltä padan kanssa, nyt tuntuu olevan sentterimarkkinoilla tosi ahdasta. Ehkä olis kuitenki kannattanu pitää vähä enemmän kiirettä.

Lisäksi tällä hetkellä markkinoilla tilannetta katsastaa jokerit, metro kun saattaa jäädä atlantin taakse.. ->Jokerit, hifk, kärpät, hpk, ässät...
Aika pahalta vaikuttaa. Mitähän ässillä on luvata sentterille mitä noilla toisilla ei ole? Vastuu ja iso peliaika lienevät niitä seikkoja.

Odotellaan, kun muuta ei kerran voida. Toivottavasti pian tulee ilmoitus uudesta ja todella kovasta vahvistuksesta!
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti Pata
Voidaan olettaa, että nämä kaikki liigaseurat metsästävät lopulta kutakuinkin samoja nimiä. Ja kartoituksen jälkeen kaikkien toivelistakin lienee aika samanlainen.

Oletan, että Pohjois-Amerikan markkinoilta vapautuu kuitenkin niin monta sentteriäkin, ettei suurta vääntöä yhdestä tai kahdesta äijästä synny. Tietenkin on selvää, että tällaisessa tilanteessa Ässät olisi viimeisimpiä vaihtoehtoja koko liigasta.

Avainasia olisi löytää todellinen helmi sentteriksi tyyliin Harkins, joka pelasi Ruotsin alasarjassa ennen HIFKiin tuloaan. Hintakin oli varmasti kohtuullinen ja pelikäsitys kovaa luokkaa. En sano, että Harkins olisi tehnyt Maven ja Korpin kanssa tuollaisia tehoja, mutta HIFKin scouttiosastolta hän oli helvetinmoinen löytö.

Ässiin sopivaa "Harkinsia" ei kuitenkaan voi nopeasti löytää vaan työtä on tehtävä laajalla rintamalla ja pitkäjänteisesti. Kyllä se vituttaa täälläkin tämä odottelu, mutta nyt pitää edelleen keskittyä omaan työhön ja muita on turha seurata. Edelleen, en usko, että kahden Suomen suurseuran liittyminen sentterinhakuosastolle tuo Ässille suurtakaan lisäharmia.

Enemmän tässä huolettaa se fakta, että Näkkäri muuttaa kuukauden päästä Turkuun ja Ässät pelaa ilmeisesti edelleen kotipelinsä Porissa. Hommaisivat nyt perkele edes sen nettiradiohärpäkän, että kuulis Radio Porista ne selostukset kun ei itse pääse paikalle. Pistäisköhän joku tästäkin asiasta jonkun adressin toimistolle menemään?
 

Pata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Miehiä vapautuu ja on jo vapautunutkin, mutta ahkerasti on myös solmittu sopimuksia niin NHL:ään kuin muuallekin. No, olisihan tietysti siinäkin tilanteessa suut menneet pahasti mutruun jos Ässät olisi jo jonkun helmen napannut, joka nyt sitten kuitenkin tekisikin lopulta NHL-sopimuksen, jolloin kaveri olisi käytettävissä vain jos työsulku toteutuu. Ja sellaista kaveria Ässät nyt ei vaan voi ottaa, eikä odottaa.

Minä kyllä väitän, että liigan suurseurojen tulo markkinoille vaikeuttaa huomattavasti Ässien työtä. Samoja herroja sieltä tänne tarjotaan ja samoille herroille niitä tarjouksia tehdään. Kuten vaikkapa Landon Wilsonin tapaus osoittaa. Ja moni muu aiemmiltakin vuosilta. Sanoisin, että jos liigaseuroille lyödään lista vaikkapa kymmenestä saatavilla olevasta sentteristä joista pitäisi yksi valita, niin ehkä siltä listalta noin 2-3 eri nimeä nousisi esiin. Ykkösvaihtoehtoaan Ässät tuskin tulee tälläkään kertaa saamaan. Tosin eivätpä ne erot saatavilla olevien ykköskorin hemmojen välillä välttämättä niin suuret ole, joten hyvällä tuurilla se kolmos-nelosvaihtoehto voi osoittautua koko porukan parhaaksi. Vaan koskapa Ässillä olisi hyvää tuuria ollut...

Jos Ässät tosiaan tekisi omaa scouttaustyötä, niin sitten tämä muuttunut tilanne tuskin paljon vaikuttaisikaan. Silloin Ässien kaltainen köyhä seura todennäköisesti etsisi halpoja ja kyvykkäitä pelaajia sieltä minne suurseurat ei niin tarkkaan katsele. Mutta koska Ässät ei scouttaa, eikä varsinaisesti etsi pelaajiaan itse, on koitettava löytää timantit niistä mitä agentit tarjoavat. Niitä timantteja sitten jo katselevat kaikki muutkin.

Tässä kun vielä sopivasti odotellaan ja katsellaan, niin Kivenmäkikin saanee itseään tyydyttävän sopimuksen jostain päin SM-liigaa. Ilveksestäkin taas kupattiin pari laituria...

Nettiradiosta kannattaa varmaan adressia kiikuttaa sinne Radio Porin toimistolle. Luulisi tuollaisen jo tänä päivänä ottavan tuulta purjeisiinsa, muutama vuosi sitten olikin epäilemättä toisin.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti Pata
Jos Ässät tosiaan tekisi omaa scouttaustyötä, niin sitten tämä muuttunut tilanne tuskin paljon vaikuttaisikaan.

No, jos tilanne on tämä, niin se muuttaa tietenkin asiaa. Uskoin ja toivoin, että Toivolan MM-kisareissut ja Takon saaminen organisaatioon olisivat olleet merkkejä omasta scouttitoiminnasta. Se taitaa kuitenkin olla jopa edellytys sille, että saataisiin halvalla hyvää ilman hirveää riskiä ja onnea.
 

Tipi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Viestin lähetti Näkkäri
Enemmän tässä huolettaa se fakta, että Näkkäri muuttaa kuukauden päästä Turkuun ja Ässät pelaa ilmeisesti edelleen kotipelinsä Porissa. Hommaisivat nyt perkele edes sen nettiradiohärpäkän, että kuulis Radio Porista ne selostukset kun ei itse pääse paikalle. Pistäisköhän joku tästäkin asiasta jonkun adressin toimistolle menemään?

Juu, vois olla melkeinpä tollasen touch and go - tyyppisen adressin paikka. Eipä tänne Ouluunkaan Radio Porin aallot paljon kantaudu. Voisi joku paikanpäällä asuva ottaa asian kontolleen ja kiikuttaa adressin sitten vaikkapa oikein radion toimitukseen, olikohan se nyt sitten vielä teljäntorilla.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Onkos muuten kenelläkään tietoa siitä ketä Ässien liigaringissä treenaa tällä hetkellä? Mitä tekevät mm. Peltonen, Forsbacka, Mäkelä ja kumppanit jotka pelasivat viime kaudella Mestiksessä?
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
M Peltonen nähty toistuvasti Porin yössä, eikä ainakaan haastattelun perusteella ole Ässien ensi kauden kuvioissa...
 

The Hawks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, FC Jazz, SBS Masku
Mikko Peltonen on pelinsä pelannut ainakin toistaiseksi. Työskentelee nykyisin kiekon ulkopuolella. Harmi porilaisen jääkiekon kannalta ajateltuna.
 

hörkkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
SK Keskiviikkona 21.7

SK uutisoi, että Ässät on löytämässä ykkössentterinsä. Sopimustarjous on jätetty ja hommien toivotaan sutjaantuvan jo tämän viikon aikana. Sentteri on NHL-taustan omaava P-Amerikkalainen, joka on kiekkoillut NHL:ssä kausina 00-03.

Jeah, sitten vaan lopullista julkistamista odottamaan!

Edit. Taas painovirhepaholainen, kun puoleksi unessa kirjoittanut...
 
Viimeksi muokattu:

reaper78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HIFK
SK uutisoi, että Ässät on löytämässä ykkössentterinsä. Sopimustarjous on jätetty ja hommien toivotaan sutjaantuvan jo tämän viikon aikana. Sentteri on NHL-taustan omaava P-Amerikkalainen, joka on kiekkoillut NHL:ssä kausina 02-03.

Heh, alotin aamun tutkimalla kukahan tuo voisi olla..
Täs olis pari mahdollista:
http://www.hockeydb.com/ihdb/stats/pdisplay.php3?pid[]=4807

http://www.hockeydb.com/ihdb/stats/pdisplay.php3?pid=24054

Itse ottaisin mieluummin tämän jälkimmäisen, vaikka hieman pienempi kaveri onkin.
Lisäksi toi jälkimmäinen on vielä varattu aikoinaan ennen Kapasta, Toskalaa ja Kipperiä.. :)
Joten odotukset on kovat, tuleeko siitä uusi Kapanen?

Vielä kun joku jaksaisi tutkia, ovatko nämä herrat tehneet jo sopimuksen johonkin joukkueeseen? Entä urat muuten, onko ollut loukkaantumisia?

Viisaammat vastatkoon.
 

Redcoat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Sopii toivoa, että kyseessä ei ole kumpikaan Reaperin mainitsemista pelaajista. Eiväthän nuo näytä tilastojen perusteella alkuunkaan sen tason pelaajilta, mitä Ässät hakee. (Keskenään ovat aika tasavahvan oloisia, joten jos jompi kumpi noista tulisi, niin ainakaan tilastojen perusteella vaikea sanoa kumpi olisi parempi - McNeilin jäähysarakkeen lukemat tosin vaikuttavat ihan mielenkiintoisilta.) Epäilemättä kumpikaan ei ole mikään pelkällä hyökkäyspelillä elävä puhdas pistekone, vaan omaavat fyysisiä ja puolustuksellisia taitoja (miten muutenkaan voidaan selittää NHL-visiitti noin vaatimattomilla pisteillä), mutta Ässäthän selkeästi tarvitsee pelaajaa, joka kykenee tuloksentekoon nimenomaan hyökkäyspäässä. Jos ei ulkomaalaissentteristä saada hyökkäyspelin liideriä, niin kenestä sellainen muka tehdään? Uusikartanostako?

Tietenkin aina on mahdollista, että verkkoihin on tarttunut myös kovan tason laituri, jonka kanssa neuvottelut ovat vielä enemmän vaiheessa, ja alkuperäinen suunnitelma on siten kääntynyt päälaelleen, niin että tämä sentteri onkin vain kakkoshankinta. Siinä tapauksessa toki hyväksyisin tällaisen ratkaisun sentteripuolelle. Tilanne olisi jopa siinä määrin turvallinen, että hyökkäävään rooliin pystyvän ykkösketjun laiturin paikalle meillä on vielä stunttina Kivenmäki sitä varten, jos neuvottelut tämän hypoteettisen huippulaiturin kanssa kariutuisivat.

Mutta nuo reaperin heittämät nimethän eivät tosiaan taida (onneksi) olla muuta kuin murto-osa vapaana olevista viimeksi 02-03 NHL:ssä pelanneista senttereistä. Joten toivottavasti kyseessä on kovempi nimi.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Re: SK Keskiviikkona 21.7

Viestin lähetti hörkkö
Sentteri on NHL-taustan omaava P-Amerikkalainen, joka on kiekkoillut NHL:ssä kausina 02-03.

Näkkärin lehden mukaan kaudet olivat 2000-2003.
 

Hamilton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Viestin lähetti Redcoat
Epäilemättä kumpikaan ei ole mikään pelkällä hyökkäyspelillä elävä puhdas pistekone, vaan omaavat fyysisiä ja puolustuksellisia taitoja (miten muutenkaan voidaan selittää NHL-visiitti noin vaatimattomilla pisteillä), mutta Ässäthän selkeästi tarvitsee pelaajaa, joka kykenee tuloksentekoon nimenomaan hyökkäyspäässä.

Joo, tuskimpa noista kumpikaan on lähellekkään mitään Harkins-tasoisia pistekoneita. Eikä varmaan rahkeita kummallakaan aivan ykkössentteriksi mihinkään sm-liigajoukkueeseen (noh, ehkä pelicansiin :)). Sopivaa roolia (puolustava, hyökkäävä) on kuitenkaan varmasti mahdotonta sanoa "vaatimattomattomien NHL-pisteiden" perusteella?? Toiseksi mainitulla pelaajalla huikeat 2 peliä pelattuna ja toisellakin vain 10 peliä (0+2). Ei nuo farmikaverit yleensä pääse montaa minuuttia ensimmäisissä nhl-peleissä pelaamaan, useimmiten ovat vain puettuna ottelussa ja käyvät ehkä muutaman karvausvaihdon pelaamassa.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti Tepa
Heitämpä korteni kekoon ja arvaan Ässien tavoittelevan tätä miestä: Jim Montgomery (CAN)

Sinäänsä varmasti ihan hyvä veikkaus, että uskoisin olevan hyvin mahdollista, että tuleva pelaaja on pelannut Dallasin organisaatiossa lähikausina(Takko tuntee ja Ässäyhteistyö). Toisaalta yksi mahdollisuus on sekin, että mies olisi kiekkoillut Langkowin kanssa samassa joukkueessa tai Scott tuntisi miehen muuten hyvin. Näissä molemmissa tapauksissa joku olisi joskus nähnyt miehen pelaavan ja sehän oli yksi Hirsimäen ja Toivolan toiveista.

Sitä vaan kaikki etsimään tuntomerkkeihin sopivia pelaajia, niin saatetaan osua aika lähellekin.
 

reaper78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HIFK
Sinäänsä varmasti ihan hyvä veikkaus, että uskoisin olevan hyvin mahdollista, että tuleva pelaaja on pelannut Dallasin organisaatiossa lähikausina(Takko tuntee ja Ässäyhteistyö).
Ite kyllä veikkaan ettei tuleva pelaaja ole missään nimessä tollanen 35v kehäraakki, vaan nyt etitään n. 23- 28v nälkäistä pelimiestä joka tosissaan hakee sitä änäripaikkaa ens kaudelle / sitte kun joskus NHL taas jatkuu. En nyt ala sen kummemmin tarkisteleen ton kaverin statseja, sillä sen verran epätodennäköinen vaihtoehto se on.

Ja sitäpaitsi, eihän Donald Maclean ja Landon Wilsonkaan mistään dallasin organisaatiosta olleet?? Lienevätkö joskus pelanneet Langkowin kanssa samaan aikaan kun ässät niistä oli kiinnostunut? Mistähän ässät sitten sai tarpeeksi tietoa niistä, jotta olivat näinkin kiinnostuneita??
 

pekoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässät ei kyllä ole missään vaiheessa ilmoittanut olleensa Donald MacLeanin perässä. Ainoat julkisuuteen vahvistetut nimet ovat Wilson ja Kolanos. Heihin saatettiin ehkä luottaa näkemättäkin, kun sattuivat olemaan 1. kierroksen varauksia ja molemmilla oli kolmelta viime kaudelta tuollaiset 100 NHL ottelua allaan?

Sen verran kovat paineet Ässät on toimillaan luonut, että saa olla melkoinen sälli tämä vahvistus ettei kannattajien keskuudesta nouse epäilyksen soraääniä.

Melko optimistisia lausuntoja Hirsimäki aikataulusta tarjoilee jos tilanne on vasta siinä vaiheessa, että Ässillä on tarjous vetämässä. Kysyntää on tällä hetkellä sen verran moneen suuntaan ettei Ässät todellakaan ole se houkuttavin vaihtoehto. Mutta toivotaan parasta. Ensi kausi nimittäin joko nousee tai kaatuu tämän herran mukana.
 
Viimeksi muokattu:

paze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Ulvilan Pesä-Veikot, Pesäkarhut, BVB 09
Joitakin nimiä..

Tosin ei minulla ole mitään tietoa onko ko herroilla sopimuksia johonkin suuntaan, mutta täyttävät tunnusmerkit ainakin.


Chris Herperger
Jeff Farkas

Siinä pari mahdollisuutta lisää. Molemmat ovat pelanneet ainakin Atlantan riveissä. Sieltä kun lähinnä noita mahdollisia pelureita katselin. Mutta odotellaan mielenkiinnolla, mitä tuleman pitää.

-paze-


EDIT: Ruumiit pois kentältä....
 
Viimeksi muokattu:

Jinsui

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Re: Joitakin nimiä..

Viestin lähetti paze17
Tosin ei minulla ole mitään tietoa onko ko herroilla sopimuksia johonkin suuntaan, mutta täyttävät tunnusmerkit ainakin.

Dan Snyder
Chris Herperger
Jeff Farkas

Siinä kolme mahdollisuutta lisää. Näistä itselleni kelpaisi kuka tahansa, mutta Dan Snyder tietysti houkuttaa eniten. Muista minulla ei sitten juuri tietoa ole. Kaikki ovat pelanneet ainakin Atlantan riveissä. Sieltä kun lähinnä noita mahdollisia pelureita katselin. Mutta odotellaan mielenkiinnolla, mitä tuleman pitää.

-paze-
Taitaa Dan Snyderin pelit olla pelattu.
 

The Rock

Jäsen
Viestin lähetti paze17

Dan Snyder

Näistä itselleni kelpaisi kuka tahansa, mutta Dan Snyder tietysti houkuttaa eniten. Muista minulla ei sitten juuri tietoa ole.

Aluksi pakollinen ja todella kovaääninen *repeäminen*. Tuntuu siltä ettei sinulla ole tietoa edes näistä pelureista. Kerrassaan jäätävää kiekkotietämystä "scoutti" pazelta.

Tosin tämän kaltainen hankinta voisi sopia Ässien linjaan sillä eikös siellä toimistolla nimenomaan etsitty pelaaja, joka on viime kausina ollut jonkun loukkaantumisen runtelema ja näin kyseinen kaveri tulisi pikkuisen halvemmalla kuin normaalisti pelannut pelaaja. Leikki sikseen ja siunausta Dan Snyderin muistolle.

Dan Snyder kieltämättä olisi varmasti sopinut SM-Liigaan kuin kuuma veitsi voihin pelityylinsä ja ennen kaikkea peräänantamattomuutensa johdosta, mutta kun kohtalo päätti puuttua peliin ja pisti miehen matkustamaan kohti taivaan portteja tuossa viime kesän lopulla käyneen tapauksen johdosta.

Hieman muistin virkistykseksi Snyderhan oli mukana tässä Dany Heatleyn järjestämässä "kiihdytysajossa", joka päättyi hienostotaloalueella tiilimuuriin tunnetuin seurauksin.

Kannattaisi pikkuisen edes tutkia kyseisiä pelaajia ennen kuin miehien nimiä tänne pistää niin huomaisi onko kyseinen henkilö enää edes keskuudessamme saati pelaako hän jääkiekkoa enää.

Sitten tuohon hörkön kirjoittamaan viestiin, joka sai allekirjoittaneessa taas toivon heräämään. Jos tuo Hirsimäen kertoma pitää kutinsa saattaa kyseinen kaveri siis surffailla kentällä jo Pitsiturnauksessa mikä olisi kerrassaan hienoa. Toivottavasti nyt kuitenkin on edetty harkiten ja tehty sitä taustarisöötsiä oikein kunnolla ettei Poriin tule joku rahastaja jolla ei ole motivaatiota juuri nimeksikään vaikka taitoa olisikin. Mielenkiintoisia päiviä tiedossa siis Ässäleirissä.
 
Viimeksi muokattu:

paze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Ulvilan Pesä-Veikot, Pesäkarhut, BVB 09
Oho ...

Rockki tiesi seuraavaa

Hieman muistin virkistykseksi Snyderhan oli mukana tässä Dany Heatleyn järjestämässä "kiihdytysajossa". joka päättyi hienostotaloalueella tiilimuuriin tunnetuin seurauksin.

No niin.. Ilmankos nimikin tuntuikin niin tutulta saavutuksiin nähden. En vaan millään muistanut mistä yhteydestä oli tuttu tämä kaveri. Ei pitäisi täältä töistä kommentoida mihinkään mitään, kun vaan hätäsesti jotain katselin. Anteeksi vaan kaikille.

-paze-
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Viestin lähetti reaper78
- - -
Vielä kun joku jaksaisi tutkia, ovatko nämä herrat tehneet jo sopimuksen johonkin joukkueeseen? Entä urat muuten, onko ollut loukkaantumisia?
- - -

Äkkiähän nuo oli tsekattu. Molemmat ovat free-agentteja (VI), eikä vielä sopimusta.

Jim Montgomerystä sen verran, että miestä yritettiin jo viime talvena HIFKiin vaan ei saatu. Enpä ihmettelisi vaikka yritettäisiin nytkin Santalaa korvaamaan. Rightin kokenut sentteri.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Pohdintaa

Jahas, todellakin mielenkiintoista aikaa jälleen eletään Ässäleirissä. Jazzien kunniaksi voitaisiin ilmoittaa joku kovan luokan pelimies, eikä mitään rivimiehiä. Kyllä, toiveissa on kova mies. Sanan varsinaisessa muodossa. Ja kyllä, otan pettymyksenä, jos kyseessä ei ole edes astetta kovempi pelimies.

Montgomery olisi ihanteellinen keski-ikäiselle porilaisfanille. Jos Otevrelista kuului aikoinaan "Ovatrol"-muoto, niin mitenkäs Jimmy-boy vääntyisi porilaisittain. Montgomery on nimenä tässä viime viesteissä esityistä ehdottomasti kovin. Mulle kyllä kelpaisi. Pieneksi mieheksi suht aggressiivinenkin näköjään ja Euroopassa ego kasvaa vielä tamimaisiin mittoihin. Viime kausi Saksassa, ensi kausi Porissa?
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Tshekki vs Itävalta
  • 1.12
  • 10.00
  • 12.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös