Ässät 2002-2003

  • 179 647
  • 1 736

JanJ

Jäsen
Ilmeisesti O'Connell oli muillekin mieleenpainuva pelaaja, kun Rokukin noin hyvin muisti.

Eipä tuohon pahemmin lisättävää ole.
20 peliä pelasi Ässissä, aloittajana aivan loistava.
Pistesaldoksi tuli 6 syöttöpistettä. Ei siis maaleja.

Viime kausi meni Norjassa, Trondheimissa.
Saldona 39 ottelussa 28+29=57, tehopörssin lukema +19 ja jäähyjä siedettävät 151 minuuttia.

Vaan mahtaisikohan olla enää liigavauhtiin kykenevä?
Ikää ei mitään erikoisen paljoa ole, syntynyt joulukuussa 1970.
 

JanJ

Jäsen
Lisätään sitten vielä koko uran statsit, eli tahkottuna on NCAA-sarjaa, Norjan Elitserieniä, Suomen SM-liigaa, Ruotsin Allsvenskania ja ECHL:ää.
Siellä on tullut tällaiset luvut:
348 ottelua, 172+154=326, +20 ja mukava lukema 879 minuuttia jäähyjä. Nyt varmaan jo IFK:n kaveritkin innostuvat?
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Okei

Mulla oli semmoinen käsitys, että silloin Ässissä pelatessaan hän olisi ollut jo noin kolmekymppinen, mutta hän olikin paljon nuorempi.

Mulle jää nuo vastapuolen parhaat aloittajat hyvin mieleen kun meillä Lukossa ei ole Forssin Masan jälkeen ollut kunnon aloitusspesialistia. Ei edes Petri Pakaslahti Lukon aikoinaan ollut Masan veroinen aloittaja, vaikka nykyään on kuulemma Suomen paras siinä hommassa.
 

pekoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Muutama huomio

Oleg Znaroks oli toinen Vasili Tihonovin ns. nimihankinnoista hänen ensimmäiselle kokonaiselle liigakaudelleen. Vasili olisi jo tuolloin halunnut näitä "tähtiä" enemmänkin, mutta kun Porissa ei kerran ollut varaa piti tyytyä Znaroksiin ja Kari Takkoon. Olisihan sitä ollut siinäkin. Näitä hankintoja tosin vielä säestettiin ihan kohtuullisilla miehillä eli Petri Varis ja Jouni Vento. Ensinmainittu kiittikin sitten heti debyytissään Typhoonilla kolmella maalilla. Vastakiitos siitä jälleen kerran Pete!

Znaroks olisi ollut silloiseen sm-liigaan todellinen huippuhankinta. Mahdollisesti jopa liigan paras hyökkääjä, mikä on paljon sanottua kun muistelee esim. Tepsin silloisia kokoonpanoja. Hommassa taisi vain käydä niin, että paitsi hän oli luonteeltaan valmentajan pahin painajainen, jonka Vasilikin ajoissa tiedosti, myös osin harmissaan siitä, että ässäsopimuksen solmimisen jälkeen hänestä oltiin aidosti kiinnostuneita myös Pohjois-Amerikassa. Eli katastrofin ainekset olivat kivasti kasassa. Znarokshan korvattiin sitten liigan kynnyksellä Andrej Matitsinilla.

Antti Boman on minulle pelikentiltä tuttu lähinnä 90-luvun alusta Ässien a-juniorikokoonpanosta. Silloin Boman seurasi joukkueen ns. kiekollisena ykköspuolustajana Jarno Miikkulaista ja Mika Yli-Mäenpäätä. Ero oli heihin selvä, vaikka kohtuullisen hyvin hänen roolistaan selvisi. Minusta oli kuitenkin koko ajan selvää, että hän jäänee roikkumaan juuri sille liigan rajalle eli taidot lähes riittävät, mutta eivät kuitenkaan. Moni taisi jäädä odottamaan onnistuisiko nousu ns. pitkän kaavan kautta. Kovin hyvältä ei tilastojen valossa näytä - sen verran tiheään seura on vaihtunut. Käsittääkseni matkalta on tarttunut mukaan lähinnä surutonta mailalla "pelaamista"?

Dan O'Connell hankittiin muistaakseni Ässiin sen surullisen kuuluisen 96 kevätkauden aikana? Eli silloin kun ensin menetettiin sairastuvalle Jaroslav Otevrel, sitten Tomas Kapusta ja niin edelleen. Hieno syksy kääntyi kevääksi aivan päälaelleen. Ketola yritti paikata jengiä kesken kauden mm. Vlado Vujtekilla, mutta hänen siirtonsa tapahtui lopulta vasta noin 6 kuukautta myöhemmin. Kun muuta ei ollut saatavilla O'Connell oli se hätävara, johon tartuttiin. Teppo Kivelästä tuli ykkössentteri, mutta pudotuspelit menivät lopulta aivan poskelleen kun niin hän kuin Korpisalokin taisivat pelata puolikuntoisina... O'Connelista jäi mieleen hirmuinen yritys ja periksiantamattomuus, jotka korvasivat muita taitoja sekä se että hän ei hyvistä paikoista huolimatta saanut lopulta aikaan maalin maalia. Saldoksi taisi jäädä kuusi syöttöä ja hyvät muistot ns. rikkovasta pelistä?
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Znarokin ura Ässissä loppui ruotsin harjoituskietueeseen.Mies veti oliko se nyt linjatuomaria turpaan.Pelikielto olisi ollut niin pitkä että Ässät purki sopimuksen.

Tuona surullisen kuuluisana keväänä jolloin Otevrel loukkaantui muistuu mieleen ekapleijariottelu Tepsiä vastaan.0-4 Tepsille taktisesti loistavan pelin jälkeen.Korkeintaan viisi sekuntia pelattiin sitten alkoivat taas kokoukset tuomarien ympärillä.Peli kesti yli kolme tuntia ilman jatkoaikaa.Korpin ja kumppanien päreet paloivat.

Kuka muistaa Pjatanovin poikittaiset mailat.Siinä Jyppihyökkääjä lensi pää edellä maalin edestä nurkkaan.Samassa pelissä Levo ja Jyrkkiö huitoivat kaikkea liikkuvaa kuin vierasta sikaa.Jypin mailalla ärsyttäminen toimi.Pelin jälkeen Lindroos kävi virnuilemassa tuomareille.

Kaikkea tulee menneisyydestä mieleen ensi kauden lopullista kokoonpanoa odotellessa.
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Tuo Jyppipeli siis hävittiin oliko 2-4.

Java muuten totesi aikanaan että olisi tosiaan halunnut koittaa Znarokin kanssa.Maaleja kuulemma olisi tullut kuin liukuhihnalta niin taitava Znarok oli.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Viestin lähetti JanJ
Lisätään sitten vielä koko uran statsit, eli tahkottuna on NCAA-sarjaa, Norjan Elitserieniä, Suomen SM-liigaa, Ruotsin Allsvenskania ja ECHL:ää.
Siellä on tullut tällaiset luvut:
348 ottelua, 172+154=326, +20 ja mukava lukema 879 minuuttia jäähyjä. Nyt varmaan jo IFK:n kaveritkin innostuvat?

Meiltä lähti juuri faxi Penalle. Kaveri vaikuttaa kiekkotaiteilijalta vailla vertaa. Jos Trevor Doyle vielä pelaa alasarjoissa (huhujen mukaan lopettanut uransa), niin siinäkin olisi harkitsemisen arvoinen kaveri Poriin.
 

pekoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti ks
Java muuten totesi aikanaan että olisi tosiaan halunnut koittaa Znarokin kanssa.Maaleja kuulemma olisi tullut kuin liukuhihnalta niin taitava Znarok oli.

Vastoin tapojani "chattaan".

Lähes vierähti kyynel silmäkulmasta kun hetken aikaa virittelin mielessäni ketjua Javanainen-Znarok-Varis punaisessa paidassa eräs korttipakan maa rinnassaan.

Sitten havahduin ja vilkaisin viime kauden sarjataulukkoa.
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Pekonille lohdutukseksi että menneitäkin on kiva muistella ja unelmointikin on sallittua.

JanJ:lle etten huomannut tuossa kiireessä sinun jo kertoneen miksei Znarok koskaan pelannut yhtään liigapeliä Ässissä.

Tuli taas mieleen yksi ajatus.Vujtek ja Benda menivät aikanaan hiukan hukkaan Ässissä kun muu porukka ei ollut ihan samaa tasoa.Sama tulee mieleen nyt.Jos hankitaan huippusentteri niin ketä siellä laidoilla pelaa?Ehkä sittenkin Korppi jos vaan on huippukunnossa.Ja se toinen...

Olisikohan rahkeita kahteen hyökkääjään vieläkin.Ja yhteen pakkiin.Silloin ainakin paperilla toimiva ryhmä olisi kasassa.
 

hörkkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Rahkeita on

Kyllä rahkeita on vielä 2-3 milj. markkaa, jos en nyt aivan väärässä ole. sillä saisi 2-4 huippuluokan pelaajaa, ainaoa ongelma on se, että mistä näitä huippuluokan pelaajia enää lyötää?:confused:
 

kohottaja

Jäsen
Pori ei ole paska kaupunki...

Viestin lähetti JanJ


Eiköhän kohottajan tyyli ole jo tuttu.
Hän on aina oikeassa, häntä ei saa arvostella, hänellä on oikeus arvostella kaikkea ja Pori on paska kaupunki. Ai niin, ja Hämeenlinna rulettaa ja Ässät kiusaa FPS:n molareita.

Hyvää on se, että tyylini on huomattu. Jokaisella pitää olla tyyliä. Olen kyllä kaikissa kirjoitteluissani samalla tyylillä, Ässät ei ole poikkeus. Annan kyllä kehujakin, jos on tarpeen. Tyylini on kuitenkin enemmän analysoiva kuin haukkuva. Silti en ole koskaan sanonut tai antanut ymmärtää, että "Pori on paska kaupunki!". Päin vastoin, vaikkei erään gallupin listalla Pori mahtunut kymmenen viihtyisimmämmän paikkakunnan listalle, minun listalleni se mahtuu n. sijalle 9.

Moni on kanssani samaa mieltä, että viime kaudella HPK pelasi tyylikkäintä kiekkoa SM-liigassa. Sen mainitsemani gallupin listoilla Hämeenlinna oli 7. viihtyisin paikkakunta. Se ei vaikuta siihen, että Hämeenlinna rulettaa! Jos olen myös jossain todennut, että Hämeenlinnassa pelaa muitakin kun HPK korkeimmalla sarjatasolla, so what?

"Ässät kiusaa FPS:n molareita". Nain on vain siinä tapauksessa, että Ässät ja FPS pelaavat samassa sarjassa!
 

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pekoni:"Eli silloin kun ensin menetettiin sairastuvalle Jaroslav Otevrel, sitten Tomas Kapusta ja niin edelleen. Hieno syksy kääntyi kevääksi aivan päälaelleen."

Korjataan sen verran, että ensin loukkaantui Tomas Kapusta. Hänen tilalleen hankittiin Vujtek, jonka tulo estyi terveysongelmien takia. Vujtekin sijaan Ässiin saapui sitten Dan O`Connell. Otevrelin traaginen onnettomuus tapahtui siirtorajan jälkeen. Ässät olisi kuulemma saanut hankkia uuden vahvistuksen Otevrelin tilalle, mutta näin ei tehty.

Znarok(s)in sopimuksen peruuntuminen jäi kyllä harmittamaan. Muistatteko ne suklaat, joissa oli liigapelaajien kuvia? Niihin kuviin Oleg ehti poseerata Ässien paidassa.
 
Viimeksi muokattu:

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
JHag:"Toivon, että porilainen hulluus jatkuu aina jossain muodossa ja muistakaa, että jopa jumbonakin voi olla omalla tavallaan tyylikäs ja charmikas ynnä puhuttu."

Aivan totta. Kyllähän me sen tiedämme, mutta kuka selittäisi sen niille, jotka jättävät käymättä peleissä, jos joukkue ei menesty. Pelkkä charmi ja tyyli ilman menestystä ja kovia pelaajahankintoja eivät pidemmän päälle riitä kuin hallien perusporukoille. Valitettavasti. Toivotaan kuitenkin, että täältä vielä noustaan sekä taloudellisesti että urheilullisesti.

Kuten jo aikaisemmin tässä ketjussa kirjoitin, luulen, että Ässien ensi kauden joukkueessa olisi ainesta joukkueeksi, jonka voin tuntea todella omakseni. Kun porilaisuus ja patasydän ovat Ässissä kunniassa, häviöitäkin sietää katsoa isommin irvistelemättä. Voittojen ja muiden väläytysten erityisestä ihanuudesta nyt puhumattakaan.
 
Viimeksi muokattu:

kohottaja

Jäsen
Dan O´Connelin paita

Muistan nähneeni paidan n:o 36 myöhemmin nimineen kaikkineen jonkun A-junnuveskarin selässä seuraavan kauden 1996-97 alussa. Ja jos muistan liikkeen nimen oikein (sori jos olen väärässä, tämä on pelkkä muistikuva), niin paita roikkuu Surmet oy:n (eräs uskollinen Ässien sponsori) toimiston seinällä.

Joku lisää tuon opettavaisen hymiön omaa tahtomattani. Paidan n:o on siis kolmekymmentäkuusi!
 
Viimeksi muokattu:

JanJ

Jäsen
vaikea uskoa että 175-senttisen kenttäpelaajan paita olisi täyskasvuisen molarin paitana...
tais mennä urbaanilegendan piikkiin.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Viestin lähetti JanJ
vaikea uskoa että 175-senttisen kenttäpelaajan paita olisi täyskasvuisen molarin paitana...
tais mennä urbaanilegendan piikkiin.

Miten niin? Esimerkiksi Sakelle paita olisi jopa liian iso...
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Viestin lähetti Becks
Kuulemani mukaan Ässät on tehnyt try-outin erään kanadalaisen pelaajan kanssa, mies on tulossa suoraan yliopistosarjoista...

Hienoa että olet kuullut. Kaverikin vitsaili töissä että Ilves teki sopimuksen Jaromir Jagrin kanssa, eli minäkin KUULIN tuollaisen jutun, eikä ollut mikään try-out vaan suora sopimus. Jaageri saa Ilvespipon ja Helmisen nimmarin koko kaudesta. Mikäs siinä rikas mies kun on.

Eli vaikka sattuisi nimimerkki olemaan ihan hyvän pelaajan lempinimi niin LÄHTEITÄ PELIIN !!! Eikä mitään huhuja. Me Porilaiset olemme saaneet tarpeeksemme huhuista varsinkin kun lähes joka toinen asioita tietämätön huhuaa täälläkin Ässien olevan menossa konkkaan...
 

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Re: Dan O´Connelin paita

Viestin lähetti kohottaja
Ja jos muistan liikkeen nimen oikein (sori jos olen väärässä, tämä on pelkkä muistikuva), niin paita roikkuu Surmet oy:n (eräs uskollinen Ässien sponsori) toimiston seinällä.

Kävin elämäni ensimmäisen ja tähän mennessä ainoan kerran kyseisessä liikkeessä tämän vuoden helmikuussa. Toimiston seinällä näytti tosiaan olevan Ässien paita. Katsoin pikaisesti paidan olevan numero 15, mutta saatan siis olla väärässäkin. Ehkä pitäisi käydä katsomassa tarkemmin. Sitäpaitsi tukijaa kannattaa aina tukea.
 

paze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Ulvilan Pesä-Veikot, Pesäkarhut, BVB 09
Re: Dan O´Connelin paita

Viestin lähetti kohottaja
Muistan nähneeni paidan n:o 36 myöhemmin nimineen kaikkineen jonkun A-junnuveskarin selässä seuraavan kauden 1996-97 alussa. Ja jos muistan liikkeen nimen oikein (sori jos olen väärässä, tämä on pelkkä muistikuva), niin paita roikkuu Surmet oy:n (eräs uskollinen Ässien sponsori) toimiston seinällä.

Joku lisää tuon opettavaisen hymiön omaa tahtomattani. Paidan n:o on siis kolmekymmentäkuusi!

Hieman muistat nyt kohottaja väärin, sillä O'Connellin paita roikkuu Ulvilassa. Fragata on firman nimi. Myy lamppuja sun muuta sellasta.
 

pekoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ja lisää.

Ässiin on tosiaan tulossa näillä näkymin testattavaksi pohjois-amerikkalainen laituri. Pelannut neljä vuotta Union Collegessa ja tehnyt parhaana kautenaan 31 ottelussa 22 tehopistettä. Asiaa tuntevat varmaankin hahmottavat jo minkä tason pelaajasta on kysymys...eli olisi viime talvena päässyt suoraan kokeilemaan varmasti Helsinkiin saakka. :p

Noin muutoin voin kertoa, että tällä hetkellä koossa oleva jengi "kustantaa" 4,8 Mmk eli hieman reilut 800.000 euroa. Ilmoitettuna samoin perustein mitä Ässät on ennenkin käyttänyt. Niiden suhteesta todellisiin kustannuksiin en ota kantaa - sitä voitte itse miettiä vaikkapa Cobol:in jutusta. 4,8 Mmk:sta voitte itse laskea ettei enää ole todellakaan käytettävissä kolmea tai edes kahta vanhaa miljoonaa vaan pyöreästi 250.000 euroa. Sillä pitäisi onnistua kiinnittämään kolme uutta ns. ratkaisupelaajaa. Ei ole mikään helppo juttu ei. Pari muutakin uutta pelaajaa on luvassa, mutta ne sisältyvät jo tuohon "tämän hetken" lukuun erinäisten pelaajavaihdoksien kautta.
 

JanJ

Jäsen
Re: Ja lisää.

Viestin lähetti pekoni
Ässiin on tosiaan tulossa näillä näkymin testattavaksi pohjois-amerikkalainen laituri. Pelannut neljä vuotta Union Collegessa ja tehnyt parhaana kautenaan 31 ottelussa 22 tehopistettä.

Jaa.
No tästä listasta se sitten löytyy.
 

Kuznetsov

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Jeff Hutchins

Tämä Ässien testiin tuleva hyökkääjä on ilmeisesti 24-vuotias, 182-senttinen Jeff Hutchins. Mies teki päättyneellä kaudella nuo 22 tehopistettä. Aiemmilla kausilla kaveri on jäänyt hieman alle 20 tehopisteen.
 

The Rock

Jäsen
Jeff Hutchins

Jeff Hutchins Forward
Born Apr 23 1978 -- Toronto, ONT
Height 6.00 -- Weight 190


--- Regular Season ---
Season Team Lge GP G A Pts PIM
---------------------------------------------------------------------------
1998-99 Union College NCAA 19 1 3 4 20
1999-00 Union College NCAA 28 4 14 18 22
2000-01 Union College NCAA 31 9 10 19 58
2001-02 Union College NCAA 31 9 13 22 60


Tässä kyseisen kaverin tilastot, näkyy olleen viime kaudella joukkueensa varakapteeni. Pistemäärät ovat ainakin olleet koko ajan kehittymään päin. Mielenkiintoinen tapaus! ;)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös