Ässähuhut ja mutut

  • 6 134 997
  • 29 322

Matcon

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÄSSÄT
Viestin lähetti Tuamas

Ja oikeinkirjoitus on muuten hieno asia.



Hei voitasko me keskittyä taas olennaiseen eli niihin ulkomaalaisiin faktoihin ja huhuihin. ei varmaa mitään järkee alkaa spekuloida toisen kirjoitustyyliä. jokainen tamplaa tyylillään. En usko et säkään oot mikään äidinkielen opettaja. jos et saa selvää kirjoituksestani, se on sitte voi voi. no mutta lopetetaan riiteleminen ja keskitytään ässiin.

mut jos nyt jatkettais tätä ihan alkuperäisissä aiheissa eli ulkoomaalaisissa. voi toki laittaa suomalaisistakin pelaajista, jotka ovat ehdolla ässiin.

Voin toistaa vielä että te tiedätte varmasti paremmin ässien tilanteesta, huhuista, ulkomaalaisista. joten kirjoitelkaa ihmeessä!!!

ps. toivottavasti ässät kokoaa hyvän joukkueen ensi kaudeksi että päästäis pitkästä aika playoffien makuun!!!
 

ZOOM

Jäsen
Suosikkijoukkue
U17 Leijonat
Niin... Tuamas varmastikin tarkoitti ihan kannustavassa mielessä aloittamaan uusi virke: siis pisteen jälkeen alkava kirjoitus, ISOLLA kirjaimella etc.
Nämähän on muistaakseni opetettu jo ala-asteella.

Sitten hieman asiaa: hieman ihmetyttää, näin täysin ulkopuolisena tuo maalivahteihin satsaaminen Porissa, siis ei niin, etteikö niihin kannattaisi satsata, mutta, kun katsoo esim. tuota teidän hyökkäysarsenaalia, niin täysin asioihin perehtymätön voisi äkkiseltään kuvitella, että teiltä puuttuu vielä aika paljon taitoa ainakin ykkösketjusta.
Olisiko nämä esim. Nissiseen sijoiteteut rahat voitu käyttää esim. hyökkäyksen parantamiseen? Mitä tekee Lankku?

Onko kaavailuissa ketju: Korpisalo-mr.X-Kivenmäki vai minkälaiset suunnitelmat teillä siellä Satakunnassa oikein on?
Korpisalo ei mielestäni ole "ykkösketjukamaa", mutta tehän sen paremmin tiedätte. Kaiken lisäksi mies on näin Espoolaisesta näkökulmasta todella vittumainen kaveri.

Mikä on Kivenmäen tilanne? On ilmeisesti pyytänyt runsasta palkankorotusta ensikaudelle? Aika maltillisesti itse lähtisin miehen palkkaa kohottamaan, koska käsitykseni mukaan hänellä on vasta yksi tuloksellisesti "kova kausi" alla: näitä yhdenkauden ihmeitä kun on meillä Espoossa nähty aivan riittämiin (skeptisyys nostaa taas päätään).
Luulisi Ässien löytävän ainakin ykkösketjun sentterin paikalle jonkun kunnollisen pelimiehen, kotimaisia taitaa olla huonosti saatavilla, mutta ent. itäblokki ja Pohjois-Amerikan farmisarjat tarjoavat varmasti kelpo kavereita tuolle tontille.
Mitkä ovat taloudelliset realiteetit, sitä taas en tiedä?
valaiskaa te!

ps. Muutenkin hauska seurata tätä teidän ketjuanne Satakunnassa työskennelleenä. Onnea Ässille kaudelle 04-05!
 

Pronger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Viestin lähetti Matcon
Ulkoomaalaiset kiinnosta mua eniten koska kuitenkin perus joukkueen rungot tehdään yleensä ulkoomaalaisista...
Heh heh! Tämähän on sellaista kalliimman puoleista joukkueen rungon rakentelua, mitä tosiaan tämä ulkomaalaiskiintiö ikävästi rajoittaa.

ZOOM: Olen itse tuumaillut vähän samansuuntaisia tuohon maalivahtiin satsaamisesta. Mutta jos ajatellaan että tuolla samalla rahalla mitä Langkowiin satsataan saataisiin mahdollisesti vaikka puolitoista pelimiestä tai pari kehnompaa, jotka tarvitsevat toisia pelaajia myös ratkaisemaan pelejä. Yksi huippuhyökkääjä ei vielä joukkuetta tee, mutta yksi huippumolari voi pitää joukkuetta pystyssä torjunnoillaan. Mitä yritän tässä huonosti sanoa, on että jokaisen hyvin pärjänneen joukkueen takana on aina huippumaalivahti, jonka mukana joukkue kapsahtaa joko kuuseen tai katajaan. Eikä näin selkeää ja varmaa huippumaalivahtia ole noin vain saatavilla.

Hyökkäykseen Ässille toivottavasti tulee vielä jengiä..
 

Tuamas

Jäsen
Viestin lähetti ZOOM

Sitten hieman asiaa: hieman ihmetyttää, näin täysin ulkopuolisena tuo maalivahteihin satsaaminen Porissa, siis ei niin, etteikö niihin kannattaisi satsata, mutta, kun katsoo esim. tuota teidän hyökkäysarsenaalia, niin täysin asioihin perehtymätön voisi äkkiseltään kuvitella, että teiltä puuttuu vielä aika paljon taitoa ainakin ykkösketjusta.
Olisiko nämä esim. Nissiseen sijoiteteut rahat voitu käyttää esim. hyökkäyksen parantamiseen? Mitä tekee Lankku?

- Tuossa se olennainen pointti tulikin jo Prongerilta, eli porissa on nyt nähty se, miten joukkueen käy, jos maalivahdit ovat "toivotaan toivotaan"-tapauksia. Ässien ja Toivolan pelityyli nojaa suoraan hyvään, mielellään erinomaiseen maalivahtipeliin ja porissa ei todellakaan ole varaa ottaa riskiä tällä osastolla.
Nissinen hankittiin kahdesta syystä, ensinnäkin viime kaudella jokainen varmasti huomasi kuinka suuri merkitys Langkowilla on ässille. Nissinen on maalivahti joka pystyy pelaamaan vähintään hyvin, silloin jos/kun sitä joukkue tarvitsee. Tämän lisäksi hän on suomen mittakaavassa varsin lupaava maalivahti, josta kaavaillaan tulevaisuuden ykkösveskaria ässille. Eli Nissinen kehittyy nyt Langkowin opissa ja pelaa joitakin pelejä ja jos taso nousee riittämiin, niin hänestä leivotaan ykkösveskari seuraavalle kaudelle.

Ja hyökkäyksessä on vielä jonkin verran pelimerkkejä kassan pohjalla, mutta nimiä ei tulle vielä vähään aikaan. Kivenmäki jäänee, kun joutuu pudottamaan palkkatoivettaan. Tämän lisäksi haetaan kovan luokan ykkössentteriä, joka kuitenkin todennäköisesti selviää vasta aivan loppukesästä.
 

Fortuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Fortuna Sittard
Re: Re: Ulkoomaalaiset!!!!!!

Viestin lähetti Pronger

ZOOM: Olen itse tuumaillut vähän samansuuntaisia tuohon maalivahtiin satsaamisesta. Mutta jos ajatellaan että tuolla samalla rahalla mitä Langkowiin satsataan saataisiin mahdollisesti vaikka puolitoista pelimiestä tai pari kehnompaa, jotka tarvitsevat toisia pelaajia myös ratkaisemaan pelejä. Yksi huippuhyökkääjä ei vielä joukkuetta tee, mutta yksi huippumolari voi pitää joukkuetta pystyssä torjunnoillaan. Mitä yritän tässä huonosti sanoa, on että jokaisen hyvin pärjänneen joukkueen takana on aina huippumaalivahti,

Lankowin palkka lienee 150-200 välissä (en tiedä, mutta veikkaan). Sillä rahalla saa jo kaksi ihan kunnon pelimiestä. Sitten kaksi kunnon pelimiestä tekee ketjukavereistaan taasen parempia.

Mitä yritän tässä hyvin sanoa, on että hyökkäys on myös puolustusmuoto ja kaksi kautta on nyt ollut hyvä maalivahti+surkeat hyökkääjät ja tulokset on kaikkien tiedossa. Sitten hyvä joukkue tekee myös maalivahdista huomattavasti paremman.
 

Lakez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Detroit Red Wings
Mutta mitä tehdä imurilla ja hyvällä hyökkäyksellä?
 

Pronger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Fortuna: Tuo on ihan totta, mutta muista ettei sitä maalia tyhjäksikään voi jättää eli minkälainen hyökkääjä saadaan sillä erotuksella mitä vaikka tällä kaudella Nissisen ja Langkowin palkkojen välillä on? Jos sitä olisi vaikka 100 000 e niin sillä saisi yhden mahdollisesti hyvän ulkolaisen, mikä on aina riskihankinta (kuten Raumalla jo Bartek sellaiseksi kerrottiin) ja mahdollinen floppi. Toisella vaakakupilla on suuri messias ja takuuvarmasti huippumaalivahti.

Edit: Lisätty Fortunan nimim.
 
Viimeksi muokattu:

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti Lakez
Mutta mitä tehdä imurilla ja hyvällä hyökkäyksellä?

Vastaan kun kysytään. Tuomas Nissinen on ihminen ei imuri. Vakavasti ottaen uskon Nissisen olevan Ässien ykkösmaalivahti ensi kauden jälkeen. St.Louisin top prospects- listan nelossija ei tarkoita, että kaveri olisi huono maalivahti. Jos et ole ikinä nähnyt miehen pelaavan, mielestäni voisit harkita tällaisten kommenttien kirjoittamista. Ässille olisi pirun tärkeää saada kotimainen kaveri maaliin, jopa välttämätöntä, että joskus saadaan maistella vähän makiaakin.

EDIT: oletin, että tarkoitit Nissistä. Anna anteeksi, jos näin ei ollut.
 

Fortuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Fortuna Sittard
Viestin lähetti Lakez
Mutta mitä tehdä imurilla ja hyvällä hyökkäyksellä?

Nissinen mielestäsi imuri? Aika huono hankinta siis? Luitko edes, mitä kirjoitin? Väännetään siis vielä kerran oikein kunnolla!

Hyvä hyökkäys saa maalivahdin näyttämään paremmalta, kun kiekko ei pyöri koko ajan omassa päässä. Olisiko esmes Lundell tai Häkkinen ollut viime kauden Ässien takana hyvä,EI? Olivatko omissa joukkueissaan, kyllä! Mistä johtuu? Hyvästä hyökkäyskalustosta = ei niin paljon laukauksia hyviltä paikoilta omiin!
 

Matcon

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÄSSÄT
Joku kanukki on kuulemma tehnyt sopimuksen ässien kanssa. Mutta tämä on vielä ainakin tässä vaiheessa huhu. Katotaan miten käy, toivottavasti saadaan pitkästä aikaa joku pelimies ässiin.
 

Corbucci

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Daymond Langkow'n mahdollinen siirtyminen Ässiin?

Niin, on siis paljon keskusteltu onko ylipäätään mahdollista, että Daymond Langkow pelaisi Ässissä NHL:n työsulun aikana.
Jotkut pitävät sitä mahdottomana jo pelkkien vakuutusten takia, mutta kun katsoi Urheiluruudusta Michael Nylanderin vakuutuksia, niin eivät ne niin pahalta näyttäneet. 7 500€ kuukaudessa on toki suuri raha Ässien kokoiselle pienelle seuralle. Mutta onhan Nylanderin ja Langkown palkassakin eroja, joten enpä usko että luku noin suuri on vakuutusten kohdalla Daymondilla.

Eiköhän joku Porin suur yrityksistä (Outokumpu?) lähtisi hieman sponsoroimaan tätä hanketta rahallisesti. Hirsimäki voisi heittää pientä kuittia tyyliin "Kun raumallakin maksettiin..".

Kyllähän nuorempi Langkow varmasti maksaisi itsensä kuiville jo pelkillä lipputuloilla, mutta eri asia onkin palkka. Mitään kauheita summia Ässillä ei ole varaa (Tuskin yhtään) satsata tälläisiin maailmanluokan hankintoihin. Meillä onkin yksi valttikortti, ja sen kaikki jo tietävätkin. Nimittäin isoveli Scott. Joskus jostain haastattelusta luin, että semmoinen haave veljeksillä on, että joskus samassa joukkueessa pelattaisiin.
Toive saattoi enemmän olla kohdistettu Nhl- joukkueisiin, mutta olisihan se hienoa, jos Daymondilta löytyisi sen verran talkoohenkeä ja tulisi otteillaan ihastuttamaan Isomäen yleisöä.

Raha-asioista enemmän perällä olevat voivat analysoida sitä, onko Ässillä ylipäänsä mitään saumaa tämän tason hankintaan.
Voin itsekin vastata jo siihen. Ei. Ilman minkäänlaista sponsorien tukea se ei varmastikaan ole mahdollista, mutta eiköhän semmoinen löydetä.

Edit. Paha virhe.
 
Viimeksi muokattu:

Pata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ensinnäkin Scott on syntynyt 1975 ja Daymond 1976, eli Scottie on toki se isoveli.

Mutta isoveljen määräyksellä Daymondia tuskin Poriin saadaan, vaikkakin kyllähän tuossa tapauksessa kannattaisi ehdottomasti koittaa tikulla jäätä. Sitä on aika mahdoton sanoa paljonko mies Ässille kustantaisi, mutta oletettavasti omat rahkeet eivät riitä. Ja sitäkin lopulta tohtii epäillä löytyykö asiasta kiinnostunutta sponsoria rahaa tähän hyvään tarkoitukseen tyrkkäämään. Asiahan on kuitenkin niinkin, ettei Daymond Langkow ole nimenä erityisen kova sana Suomen markkinoilla. Suurimmalle osalle liigaseuraajista Daymond Langkow ei sano juuri mitään. Siksipä tuo ei välttämättä ole nimi, josta sponsorit innostuisivat, eikä myöskään nimi, joka automaattisesti täyttäisi Isomäen.

Pelaajana Daymond olisi varmasti erinomainen vahvistus Ässille, ja todennäköisesti yksi liigan parhaista pelaajista. Ja jos hänet on mahdollisuus saada suhteilla puoli-ilmaiseksi, niin ei muuta kuin kiinni vaan. Jos hän on saatavilla hintaan joka rasittaisi taloutta selvästi, ja olisi ehkä jopa jonkinlainen riski, niin annetaan olla. Ja muutenkin ne viimeiset pennit Ässien kannattaa loppujen lopuksi sijoittaa pelaajaan, joka on varmuudella käytettävissä koko kauden. Siksi näitä työsulkumiehiä ei oikeastaan kannata edes miettiä ennen kuin siinä tapauksessa, että koko NHL-kauden peruuntuminen on varmaa.

EDIT: Viime viikon Urheilulehti kysyy Scottilta onko hän houkutellut veljeään Poriin. Ja Scott vastaa näin: "En. En ole edes kysynyt, mitä Daymond aikoo tehdä NHL:n työsulun aikana."
 
Viimeksi muokattu:

-shark-

Jäsen
1996-97
Adirondack Red Wings
AHL 2 1 + 1 = 2 0 min

Tampa Bay Lightning
NHL 79 15 + 13 = 28 35 min
1997-98
Tampa Bay Lightning
NHL 68 8 + 14 = 22 62 min
1998-99
Cleveland Lumberjacks
IHL 4 1 + 1 = 2 18 min

Tampa Bay Lightning
NHL 22 4 + 6 = 10 15 min

Philadelphia Flyers
NHL 56 10 + 13 = 23 24 min

Philadelphia Flyers
NHL Playoffs 6 0 + 2 = 2 2 min
1999-00
Philadelphia Flyers
NHL 82 18 + 32 = 50 56 min

Philadelphia Flyers
NHL Playoffs 16 5 + 5 = 10 23 min
2000-01
Philadelphia Flyers
NHL 71 13 + 41 = 54 50 min

Philadelphia Flyers
NHL Playoffs 6 2 + 4 = 6 2 min
2001-02
Phoenix Coyotes
NHL 80 27 + 35 = 62 36 min

Phoenix Coyotes
NHL Playoffs 5 1 + 0 = 1 0 min
2002-03
Phoenix Coyotes
NHL 82 20 + 32 = 52 56 min
2003-04
Phoenix Coyotes
NHL 81 21 + 31 = 52 40 min


Siinä olis kyllä todellinen vahvistus Ässille..
 
Kyllähän tuo kelpaisi, mutta...

Ei taida miehen siirtyminen Poriin kovin realistinen haave olla. Taloudelliseti siis. On tietysti mahdollista, että hän vaatisi aikalailla saman palkan kuin isoveli. Tuskin kovasti enempää kehtaisi pyytää. Suurin mahdollisuus lieneekin se kuinka suuri vaikutus Scottilla veljeensä on ja kuinka läheisiä he ovat. Scott voisi manipuloida veljensä tänne. Yhden ulkomaalaisen paikka on auki ja siihen on rahat olemassa. Hirsimäki on itse sanonut, että uusi ulkomaalainen on mahdollista taloudellisesti hankkia mikäli joukkue sellaista tarvitsee. Ei tosin Daymondin tasoista ja hintaista timanttia.

Olisi mukava tietää onko Ässät ollut edes yhteydessä mieheen. Ei se kysyminen ainakaan mitään maksaisi.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti Patasydän
Suurin mahdollisuus lieneekin se kuinka suuri vaikutus Scottilla veljeensä on ja kuinka läheisiä he ovat. Scott voisi manipuloida veljensä tänne.

Liian hyvää ollakseen totta sanoisin Daymondin Ässiin saamisen olevan. Tuon luokan senttereitä on Suomessa erittäin vähän, jos yhtään. Langkow pelasi Phoenixissa ehdottomana ykkössentterinä ja käsittääkseni usein myös kahdessa ketjussa. On todella kovan luokan pelimanni ja uskoisin olevan Ässille liian suuri kala. Ainoa mitä asiasta tiedän on se Scottin kommentti parin vuoden takaa, jossa hän totesi yhden kiekkounelmansa olevan se, että saisi pelata veljensä kanssa samassa joukkueessa.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Täällä sitä näköjään elellään satumaailmassa. Ei näin!
 
Viestin lähetti Blackie
Täällä sitä näköjään elellään satumaailmassa. Ei näin!

Kukaan täällä ei kyllä asiaan ole suoraan uskonut joten enpä siitä satumaailmasta tiedä. Spekulointikin on joskus ihan hauskaa. Muuhun meillä ei nyt ole varaa. Voitetaan me muuten otteluita ilman Daymondiakin. On vaan koomista, että HIFK ja Blues faneista osa oli pettyneitä hankintoihin Pirjetä ja Malone. Meillä ei ole kuin toiveemme ja niistä puhuminen kaikessa epärealistisuudessaankin on sallittua.
 

Karl Benz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Tottenham, vuorikauriit ja kiritykit
Re: Daymond Langkow'n mahdollinen siirtyminen Ässiin?

Viestin lähetti Corbucci
Eiköhän joku Porin suur yrityksistä (Outokumpu?) lähtisi hieman sponsoroimaan tätä hanketta rahallisesti. Hirsimäki voisi heittää pientä kuittia tyyliin "Kun raumallakin maksettiin.."

Tuskinpa ainakaan mainitsemasi "suuryritys" lähtee sponssaamaan yhtään mitään. On itsekin kaupan, jos vain joku ostaisi...

Ajatusleikkinä Pikku-Lankun tuleminen Poriin on kuitenkin ihan mielenkiintoinen. Siinä olisi se Toivolan lupaama sentteri, jota Porissa ei ole ennen nähty. Ehkä. Classenin tyyppisiä täällä on kyllä nähty, paljonkin.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Juolahtihan mieleeni sellainen seikka, kun noita tilastoja katselin, että viimeisen viiden kauden aikana "Deiska" on ollut sivussa ainoastaan 14:sta runkosarjapelistä. Kestävyyttä ja onnea siis on löytynyt loukkaantumissaralla.

Ja kyllä kiitos, Daymond minunkin puolestani Ässiin.
 

kapa76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
http://www.azcentral.com/sports/coyotes/articles/0927coyotes0928.html

Siellä se vilistää ja joutuu vielä maksamaan jääajastaan. Aika utopistinen ajatus tämä olisi jos veljekset samassa joukkueessa Ässissä pelaisivat. Viitenä viimeisenä kautena yli viidenkymmenen pistearvoja paukutellut kaveri.

Daymond saa palkkaa 2,95 milj $ ja vielä suhteellisen nuori kaveri, syntynyt vuonna 1976. Ei tarkempaa tietoa, mutta ainakin ikä vaikutti jollain tavalla vakuutuksiin... Veroasioita voisi kiertää perustamalla tmi DLangkow peliteko ja maalintekokonsultaatiota. Sitten myydä palveluksiaan Ässille. Miksikäs tämä järjestely tuntuikaan niin tutulta... Kuten Pata mainitsi niin kepillä jäätä, mutta saa Hirsimäki ja kumppanit aika fakiireita olla jos tuon tason miehen tänne saisivat. Luulisi kuitenkin, että edes se vähäinen mahdollisuus johonkin lockout kaveriin tulisi Takon + Dallas kontaktien kautta.

Näppituntumalla taitaa Daymond maksaa sen verran, että turha ottaa taloudellista riskiä. Investoinnit ja haku päälle siihen snaipperiin. Tässä ei ole mikään kiire. Korpisalo kuntoutuu pian, peli on lähtenyt luistamaan, joten aikaa on.

Spekuloiden Langkow-Classen-Uusikartano-Niemi olisi muuten aika jäätävä sentterinelikkö.
 

Matcon

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÄSSÄT
Voisihan sitä ainakin yrittää...

Ei siinä mitään menetä, jos hirsimäki ja kumppanit edes kokeilisivat houkutella daymondia ässiin. Jos scotilla on hellät välit daymondin kans, ja varmaan onkin, niin eihän se täys mahdottomuus ole, että daymond saataisiin tänne. Pitää kuitenkin olla realistisia, ja tuolle pelimannille on kysyntää varmaan monissa monissa muissakin porukoissa. Unelmissa voi elää, mutta jos tämä unelma toteutuisi, olisi ässillä jo kova sentteri kaksikko(daymond-classen). Tuolla mentäisiin jo todella pitkälle ja korpin tultua voitaisiin taistella, ei pelkästään pudotus peleistä, vaan jopa jo 4 sakkiin. No katotaan miten käy, toivottavasti hirsimäki on tietoinen tällaisesta mahdollisuudesta.
 

Jerkkola

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki Porilaiset, etenkin Ässät.
Re: Voisihan sitä ainakin yrittää...

Viestin lähetti Matcon
No katotaan miten käy, toivottavasti hirsimäki on tietoinen tällaisesta mahdollisuudesta.

Voihan tietysti olla että alustavia tunnusteluja on jo tehty, mutta niistä ei haluta sen enempää vielä puhua, ettei siirto vahingossakaan kariutuisi liian aikaiseen mediamyllytykseen tai ettei fanit pettyisi kun sitä "Teimontia" ei sitten tullutkaan.

Tamihan olisi vastaavassa tilanteessa varmaankin jo julistanut sopimuksen olevan nimiä vaille valmis...
 

Ässät #12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tipi Salonen

En oikke keksinyt hyvää ketjua mihin oisin tämän laittanut, joten laitan tänne. Elikkäs, Meitin Timo ei sitten lähtenytkään norjaan, vaan jäi tänne kotoiseen Poriin. Herran seurana on tätä nykyä Karhu HT ja sarjatasona 3.div(?) mahtaa olla joukkueelleen melkoinen vahvistus...heh.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös