Ässien tapaiselle organisaatiolle tulee aina olemaan tärkeää löytää sellaisiakin pelaajia, joilla taustalla on vaikka heikompi kausi tai loukkaantumisia: tämä vaikuttaa pelaajan hintaan ja tekee pelaajan saamisen Poriin mahdolliseksi.
Mutta tälle viimeiselle parille kaudelle Ässät otti kyllä liikaa riskiä sulovileen-tyyliin.
- Hankintoihin kuului kallispalkkainen yläkenttien sentteri, joka ei ole pariin vuoteen pelannut hyvällä tasolla ja ollut loukkaantuneena. Pelasi ekan matsinsa vasta joulukuussa.
- Hankintoihin kuului yläkenttien laituri, joka on kärsinyt valtavasti loukkaantumisista ja näitä on ollut myös tällä kaudella.
- Hankittiin peruspakki, jolla pitkä loukkaantumishistoria, eikä juuri kokonaisia kausia urallaan.
- Ei saatu purettua ennen kautta Ässä-historian top3 kalleinta hyökkääjäsopparia, hyökkääjä pelasi pariin kauteen kymmenisen matsia.
- Hankittiin vähän pelannut ja leikkauksesta toipuva veskari (joka on toki pelannut erinomaisesti).
- Hankittiin Semir ja Gratton.
- Myytiin kausareita Taimilla ja Elolla, kumpikaan ei pelannut peliäkään Ässissä.
- epäonnistuttiin varsin pahasti ulkkarivahvistusten osalta.
Taimen päästäminen HIFKiin oli selkeä iso virhe etenkin kun Toivola julkisuuteen antoi hyvin vahvasti ymmärtää että Taimi on 100% varmuudella Ässien mies ja sopimuksessa ainoa takaportti on NHL:n suuntaan - ei edes KHLään saati sitten toiseen liigaseuraan. Elon lähtö KHL-ympyröihin oli enemmän tai vähemmän realistinen riski jo heti kauden päätyttyä ja se olisi pitänyt huomioida myös markkinoinnissa.
Ryanin kohdalla tilanne viime kesänä ja käytännössä koko kauden oli se, että miehessä oli niin paljon rahaa kiinni että oli pakko katsoa kortit ihan karuun loppuun asti. Sopimus olisi tietysti voitu yksipuolisesti purkaa, mutta kun Ryan ei suostunut tulemaan euroakaan vastaan suoraan 2v sopimukseensa kirjatusta palkkiosta.
Kinun ja Kuparisen kohdalla riskin nimi oli "omat pojat". Kun kerran saatavilla olivat, niin PR-syistäkin oli liki pakkotilanne sainata molemmat vaikka hinta olikin korkea loukkaantumishistoriaan yms. nähden.
Harva jos kukaan osasi ennustaa Andyn nousevan tälle tasolle joten lähtökohtaisesti Ahonen oli paras saatavilla ollut kotimainen 1-veskari. Ei Ässien rahoilla ostella ketään irti sopimuksistaan.
Viitanen toi lähtökohtaisesti sitä kovuutta pakistoon kun oli nähtävissä että Sammalkankaan tähti alkaa olemaan pahasti hiipumassa ja Marttisen rooli taas oli kasvanut jo niin isoksi (1.pakki de facto) ettei mitkään torikokoukset ja hämmentämiset hänen kohdallaan voineet tulla kysymykseenkään. Ongelma ei niinkään ole Viitasen hankinta vaan se, ettei Taimen tilalle saatu hankittua kiekollista 1.parin pelaajaa. Raha ei voi olla ainoa selitys.
Semir on osoittautunut vähän joka suhteessa epäonnistuneeksi hankinnaksi. Kiekollista osaamista ei ole esittänyt edes sitäkään vähää mitä esitti KHL-Jokereissa ja toisaalta ei ole myöskään tuonut joukkueeseen kovuutta a la Mosio ja Tyrväinen. Gratton, hinnasta riippuen, on sen sijaan ollut mitä oivallisin hankinta. Ei kukaan häneltä mitään 10 tehopistettä kaudessa edes odottanut. Mies tuo joukkueeseen fyysistä osaamista sekä kokemusta vähän kyläkiekkoa kovemmistakin peleistä ja omaa vielä boonuksena sellaisen maineen, että toistaiseksi Generuusia lukuunottamatta kukaan ei ole arvannut ryhtyä kaivamaan verta nenästään. Muutama on pikaisesti harkinnut mutta päätynyt kuitenkin pitämään mielipiteensä omana tietonaan. Grattonilla ja vastaavilla pelaajilla on AINA paikka Ässien nelosketjun laidalla.
Mullanen hankinta oli Jegliz-tyyppinen projekti. Olisi voinut nousta isoonkin rooliin mutta toisaalta on niin halpa kaveri, että menee pienemmässäkin roolissa. Hansenin jatko oli selkeä paniikki ratkaisu jossa mentiin siitä mistä helpoimmalla päästiin. Näin Toivolan ei tarvinnut oikeasti ryhtyä scouttaamaan ketään "vahvistuksia" kun saman rahan saa vähemmälläkin vaivalla. Vääns tuli Dallasin organisaatiosta näytille. Hetkittäin on näyttänyt jopa liigakelpoiselta pelaajalta, mutta suurimman osan ajasta ihan tyypilliseltä ECHL-koohottajalta, jonka oikea paikka olisi Karhu HT