Gaff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NHL, Philadelphia Eagles
Vuoden elokuva 1: Watchmen
Vuoden elokuva 2: Kunniattomat paskiaiset
Vuoden elokuva 3: Miehet jotka vihaavat naisia
Vuoden elokuva 4: The Wrestler
Vuoden elokuva 5: Drag Me to Hell

Tälläiseksi lista muodostui. Kaikkiaan vuoden 2009 ensi-illoista on tähän mennessä tullut katsottua 22 leffaa ja hyllyssä odottaa muutama leffa katsomista. Top-4 löytyi aika helposti mutta sitten tulikin aika tasaista, Gran Torino, Benjamin Button ja DMtH taistelivat tuosta yhdestä pisteestä. Tällä kertaa valinta osui Sam Raimin Drag Me to Hell:lle.
 

PtG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Edmonton, FC Pojat
Vuoden elokuva 1: Waltz with Bashir
Vuoden elokuva 2: Postia pappi Jaakobille
Vuoden elokuva 3: The Wrestler - painija
Vuoden elokuva 4: Gran Torino
Vuoden elokuva 5: Slummien miljonääri
 

varatuomari

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Vuoden elokuva 1: Benjamin Buttonin uskomaton elämä
Vuoden elokuva 2: Rööperi
Vuoden elokuva 3: The Wrestler- Painija
Vuoden elokuva 4: Revolutionary road
Vuoden elokuva 5: Coraline ja toinen todellisuus
 
Anapa! Pillu, Pulli, Papana!

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Aivan kaikkia potentiaalisia leffoja ei tullut käytyä katsomassa isolta kankaalta (eikä kyllä muillakaan tavoilla), jonka se melkein vaatii, jotta leffasta saa irti listalle vaadittavan paljon.. Tässä nyt kuitenkin aika kivuttomasti kasattu viisikko, joka jätti hyvän fiiliksen teatterista poistumisen koittaessa!

1. Gran Torino
2. The Wrestler

Molemmat lukeutuvat koko vuosikymmenen parhaisiin elokuvakokemuksiin, joten selvät 1 ja 2.. Clint on vieläkin "The Man"! Kymmenien loistavien elokuvien jälkeen mies puskee oman tuotantonsa top10 kamaa..
Wrestleristä en odottanut niin paljoa, täten teatterinautinto oli melkein suurempaa mitä Torinossa.. Näyttelijäsuoritukset todella hyviä!

3. Changeling-Vaihdokas

Hieno tarina, joskin alusta loppuun aika karu.. Eastwoodin kiireetön tapa viedä elokuvaa eteenpäin on suorastaan hunajainen.. (Verrattuna nykyajan päättömään kiirehtimiseen, jossa katsoja hengästyy jo ensimmäisen tunnin aikana!) Jätti myös "hieman erilaisen" fiiliksen salista poistuttaessa, mitä viime aikojen aivottomat viihdepläjäykset..


4. Inglorious Bastards

Hienoa nähdä Tarantinolta hyvä elokuva myös 2000-luvulla! Olkoonkin, että Kurt Russell oli upea Death Proof:ssa..
Yksinkertaisesti hyvä leffa! Hyvää dialogia sekä humoristista toimintaa.. Christoph Waltz varasti show:n Landana!


5. Avatar

Viidettä oikeasti hyvää en ole tältä vuodelta nähnyt.. Drag Me To Hell oli toinen vaihtoehto tälle paikalle.
Kuitenkin vuoden viimeinen elokuvaelämys oli vaikuttava 3D:nä! Elävä maailma sekä varsinkin tietokonehahmojen kasvojen toiminta (oltiin mallinnettu näyttelijöiden päälle tms) häikäisi!!Kokonaisuudessaan hyvä elokuvavuosi. Kuitenkin 2 leffaa aivan vuosikymmenen kärkisijoille, se ei ole huonosti!
 

Tibexe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Jaahas, vaikeaksi menee. Satoja elokuvia tuli taas 2009 vuonnakin nähtyä, mutta yritetään nyt tuosta listasta valitsemalla...

Vuoden elokuva 1: Gran Torino
Vuoden elokuva 2: Kunniattomat paskiaiset
Vuoden elokuva 3: Watchmen
Vuoden elokuva 4: District 9
Vuoden elokuva 5: Kauhea kankkunen

Runner-ups (ei järjestyksessä): Frost/Nixon, The Wrestler, Doubt, Valkyrie, Män som hatar kvinnor, The Boat That Rocked, State of Play, Star Trek, Up, Orphan, The Hurt Locker, Law Abiding Citizen, A Serious Man, Avatar ja The Road
 

kiwipilot

Jäsen
Paljon hyviä tuli nähtyä ja olikin aika hankala laittaa rainat paremmuusjärjestykseen:

1. Inglorious Bastards
2. Mannen som hatar kvinnor
3. The Watchmen
4. Gran Torino
5. Slumdog millionaire
 

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Uskomatonta, kuinka vähän arvostusta täällä on saanut Mika Kaurismäen "Haarautuvan Rakkauden Talo". Itse en muista nauraneeni noin selkeesti jonkun leffan ensimmäisen puolen tunnin aikana. Kaikki näyttelijät hoitivat hommansa ysin arvoisesti, kärjessä tietysti Björkmann ja Knihtilä sekä loistavan sivuosan tehnyt Kari Heiskanen. Heiskaselle satavarma Jussi vuoden sivuosasta. Lopussa leffa hieman lässähti, mutta kokonaisuutena helvetin hyvä.

Muita hyviä mielestäni lähinnä Tarantinon "Kunniattomat Paskiaiset", Eastwoodin "Grand Torino" sekä Mannin "Public Enemies". Muut eivät sitten mieleen jääneet.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Äänestysaika päättyi siis n. kahdeksan tuntia sitten. Siitä lähtien sadat ääntenlaskijat ovat ynnänneet pisteitä päät sauhuten ja Viidennen Vuotuisen Jatkoajan Melko Epävirallisen Elokuvaäänestyksen tulokset ovat vihdoin selvillä. Pisteet on laskettu ja tarkistuslaskettu ja lopputuloksena on saatu aikaan alla olevan näköinen lista.

Jatkoajan valitsema vuoden paras elokuva 2009 on:
1. Gran Torino - 142 pistettä

Hopea- ja pronssisijoille ylsivät:
2. Kunniattomat paskiaiset (Inglourious Basterds) - 106
3. The Wrestler - 56


Clint Eastwoodin joutsenlaulu sai Jatkoajan varauksettoman suosion ja vei kärkisijan kirkkaalla erolla kakkoseen. Yhtä selvä kakkonen oli Tarantinon tarantinomainen sotaeepos ja tiukan taiston kolmannesta sijasta vei nimiinsä Darren Aronofskyn ohjaama ja Mickey Rourken tulkitsema painija.

Top kymppiin mahtui lisäksi polttareita Vegasissa, tv-visailua brittiläis-intialaisena yhteistyönä, Pixarin animaatiota, eteläafrikkalaista scifiä, sarjakuvaeepoksen elokuvasovitusta, Punavuoren hurjia sekä scifiklassikon uudelleenlämmittelyä.

Gran Torino sai muuten enemmän pisteitä kuin yksikään muu elokuva niinä viitenä vuotena, kun tätä äänestystä on järjestetty, vaikka tänä vuonna äänestäjiä oli muutama vähemmän kuin aiempina vuosina. Clint näyttää siis tehneen lähtemättömän vaikutuksen.


Tässä kunniataulukko kaikista yli 6 pistettä saaneista:
Koodi:
 1. Gran Torino - 142
 2. Kunniattomat paskiaiset (Inglourious Basterds) - 106
 3. The Wrestler - 56
 4. Kauhea kankkunen (The Hangover) - 46
 5. Slummien miljonääri (Slumdog Millionaire) - 35
 6. Up - kohti korkeuksia - 32
 7. District 9 - 30
 8. Watchmen - 25
 9. Rööperi - 20
    Star Trek - 20
11. Benjamin Buttonin uskomaton elämä (The Curious Case of Benjamin Button) - 19
    Miehet jotka vihaavat naisia (Män som hatar kvinnor) - 19
13. Avatar - 17
14. Brüno - 16
15. Kuu (Moon) - 14
16. Operaatio Valkyrie (Valkyrie) - 12
17. Frost/Nixon - 9
18. Changeling - vaihdokas - 7
    Waltz with Bashir - 7
Kunniataulukon lisäksi hajapisteitä saivat:

6 pistettä:
Looking for Eric, Merirosvoradio (The Boat That Rocked), Postia pappi Jaakobille, Twilight - Houkutus (Twilight), Twilight - Uusikuu (New Moon)

5 pistettä:
Hannah Montana The Movie

4 pistettä:
Coraline ja toinen todellisuus (Coraline), Haarautuvan rakkauden talo, Night at the Museum 2, Year One - Kaiken alku

3 pistettä:
Mammutti (Mammoth), Milk, Paranormal Activity, Rocknrolla, Seitsemän elämää (Seven Pounds), Tieto (Knowing), Vaaleanpunainen pantteri 2 (The Pink Panther 2), W, X-Men Origins: Wolverine

2 pistettä:
The Brothers Bloom, Doubt - epäilys, Gomorra, Mary and Max, Revolutionary Road, Täällä Pohjantähden alla, State of Play

1 piste:
Antichrist, The Cove - meren salaisuus, Drag Me to Hell, Ei nimeä (Sin Nombre), The Hurt Locker, The International, Kaappaus metrossa - Pelham 1 2 3, Ottolapsi, Public Enemies, Two Lovers


Kiitokset kaikille osallistuneille ja tervetuloa äänestämään jälleen vuoden päästä!
 
Viimeksi muokattu:
Aika multaa puistot.

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Äsken tuli tämäkin katsottua ja kyllä, olisi ehdottomasti yltänyt omaan top femmaan. Itse asiassa heti Kunniattomien paskiaisten ja Gran Torinon taakse kolmanneksi. Harmi, ettei lähetetty TV:stä tämän äänestyksen puitteissa. Vaikuttava, hieno elokuva.
Kieltämättä todella vaikuttava ja koskettava elokuva. Olisi päässyt minunkin viiden sakkiin, melkeinpä ykköseksi, jos ihan puhtaasti fiilisten herättämistä käyttäisi mittarina.

Häröllä näyttäisi olevan ihmiskohtaloiden ja tarinoiden kertominen hallussa, mikä on minun mieleeni. Äideistä parhain oli myös todella hyvä elokuva ja suosittelen sitä kaikille Pappi Jaakobista pitäneille. Ei suomalainen elokuva aivan suossa ole kuitenkaan.
 
”Niin paljon kuin internetiä halveksinkin, mun on myönnettävä, että internet pelastaa meidät uudelta vapaussodalta. Kuka viitsisi lähteä kaupungille osoittamaan mieltään tai edes kirjoittaa jotain vakavasti odotettavaa, kun voi sen saman työajan ja vapaa-ajan viettää vaikka pornografisilla sivustoilla? "
(Teemu Keskisarja)
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy