Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tänä vuonna on tullut nähtyä harvinaisen paljon uusia elokuvia, joten valinta on normaalia hiukan vaikeampaa, koska useampi elokuva oli varsin pätevä. Sikäli sanoisin, että hyvä elokuvavuosi.

Laitetaan nyt jonkinlaisen listan muotoon, marginaalit on useimmissa tapauksissa aika ohuet:

Vuoden elokuva 1: The Wrestler
Vuoden elokuva 2: Watchmen
Vuoden elokuva 3: Rööperi
Vuoden elokuva 4: The Moon
Vuoden elokuva 5: Gran Torino

Kuten sanottua, joutui monen sinänsä pisteitä ansaitsevan elokuvan jättää pois, näitä mm. Slumdog Millionaire, Che - Sankari, Valkyrie ja Benjamin Button.

Lisäksi joitain elokuvia on näkemättä, joilla olisi voinut olla ihan hyvin mahdollisuus top5:en: Waltz With Bashir, Postia pappi Jaakobille, Che - Kapinallinen, Antichrist, Coraline, Skavabölen pojat, Ponyo... nyt noin äkkiseltään katsottuna. Kaikki nuo pitäisi kyllä ehdottomasti katsastaa tilaisuuden tullen.

Joka tapauksessa nuo viisi listaamaani on ehdottomasti hienoimmat kokemukset ja kaikki siis todella mahtavia elokuvia omalla tavallaan, jotka voi katsella useammankin kerran.
 
Bileet oli hyvät, tunnelma oli rento ja aurinkokin oli pilvessä.

meciar81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, UP-V, HC Rebel Havl Brod
En tiedä, olenko jotenkin outo huumorintajultani, mutta mulla on vain ja ainoastaan yksi vaihtoehto:

Vuoden elokuva 1: Brüno
 

HeroForSale

Jäsen
Suosikkijoukkue
Punapaitaiset
Vuoden elokuva 1: Gran Torino
Vuoden elokuva 2: Slummien miljonääri
Vuoden elokuva 3: The Wrestler
Vuoden elokuva 4: State of Play
Vuoden elokuva 5: The International
 

pancor

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, New Orleans Saints
Laitetaan nyt omakin lista näkyville.

1. The Wrestler
2. Gran Torino
3. The Hangover/Kaamea kankkunen
4. Up - Kohti korkeuksia
5. Watchmen

Molemmat kärkikaksikoista lasken hyvin lähelle 10/10 leffoiksi ja vaikeinta olikin päättää kumman noista sijoitan ykköseksi mutta Wrestler vei pidemmän korren lähinnä Rourken uskomattoman hienon tulkinnan vuoksi. Toki Gran Torino Eastwoodin joutsenlauluna on aivan huikea elokuva mutta joutuu silti tyytymään kakkospaikkaan.
 
Viimeksi muokattu:
The grass was greener. The light was brighter. The taste was sweeter. The nights of wonder. With friends surrounded. The dawn mist glowing. The water flowing. The endless river. Forever and ever!
Pink Floyd- High Hopes

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Vuoden elokuva 1: Gran Torino
Vuoden elokuva 2: Kauhea Kankkunen
Vuoden elokuva 3: Brüno
Vuoden elokuva 4: Year One - Kaiken alku
Vuoden elokuva 5: Slummien miljonääri
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Liverpool, HIFK
The Wrestler
Slummien miljonääri
Star Trek
Tieto
District 9
Oho, tulipas nähtyä vähän leffoja tänä vuonna. Noh, helppo pistää nuo järjestykseen.

Vuoden elokuva 1: Slummien miljonääri
Vuoden elokuva 2: District 9
Vuoden elokuva 3: The Wrestler
Vuoden elokuva 4: Star Trek

Vuoden huonoin elokuva, en suosittele kenellekään -5: Tieto
 
Acupuncture? It's hard to see the point of all the needles.

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Raipe ja Blackhawks
Vuoden elokuva 1: Kunniattomat paskiaiset
Vuoden elokuva 2: Kauhea Kankkunen
Vuoden elokuva 3: District 9
Vuoden elokuva 4: Gran Torino
Vuoden elokuva 5: Kaappaus metrossa - Pelham 1 2 3
 
Gatorade me bitch!

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
ei tullut kovin montaa elokuvaa kyllä nähtyä


1. Inglorious Bastards (Kunniattomat paskiaiset)

Tarantino on muutaman kerran epäonnistunut (Death Proof, Hämärästä aamunkoittoon), mutta vastapainoksi tehnyt aivan huikeita tuotoksia. Vaikka tämä ei mikään Reservoir Dogs olekaan, niin silti ehdottomasti vuoden elokuva

2. Brüno

Huumorissa on se vika että silloin kun se menee ohi, niin se menee ohi. Tässä leffassa mentiin ohi useammankin kerran mutta toisaalta Sasha Baron Cohen vetäisee aivan loistavia kohtauksia nostaen elokuvan kuitenkin selkeästi plussan puolelle. Ei ihan mikään Borat, mutta naurattaa enemmän kuin kaikki Kummelit ja American Piet yhteensä

3.Seven Pounds - Seitsemän elämää

Elokuva jossa Will Smith ei yritä olla hauska. Hyvin usein hän on sitä tehnyt, mutta heikoin tuloksin. Elokuvana ihan ok, kolmen tähden pätkä.


4. The Knowing - Tieto

Ihan ok, kuten ylläolevakin. Sijaa alemmaksi tämän tiputtaa äärettömän typerä loppuratkaisu.

5. Operaatio Valkyrie

Paskaa. Melkein hävettää kun en löytänyt ylläolevasta listasta tähän parempaa elokuvaa. Tomppa natsileffan sankarina....hohhoijaa...voiko maassa olevaa rimaa alittaa? Näköjään voi...
 
riisi serkku suudelma aurinkoinen

Mack

Jäsen
Kaksi listalle.

1. Operaatio Valkyrie
Historiallinen tositarinaan perustuva tarina, joka on toteutettu hyvin todenmukaisesti. Hatunnosto amerikkalaiselle tuotantoyhtiölle, joka jätti ylimääräisen yleisön kosiskelun pois ja paketoi tapauksen taitavasti kahteen tuntiin. Yhdistää onnistuneesti historian ja elokuviin kuuluvan draaman kaaren. Cruisen suoritus paikoin todella vakuuttava.

2. Brüno
Ihan ok, vaikkei Cohenin parhaimmistoa. Muutamat vitsit erittäin hyviä, muuten nämä sketsien siirtämiset elokuviksi ovat kovin vaikeita.

MACK
 
A kick in the head is worth eight in the pants.

nikozwan

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Pats
Vuoden elokuva 1: Kunniattomat paskiaiset
Vuoden elokuva 2: Gran Torino
Vuoden elokuva 3: Operaatio Valkyrie
Vuoden elokuva 4: The Brothers Bloom
Vuoden elokuva 5: Public Enemies


Melko heikkotasoinen vuosi mielestäni. Kolmisenkymmentä pätkää laskin nähneeni tuolta listalta ja niistä rakensin tällaisen rankkauksen. The Brothers Bloom ansaitsee erityismaininnan, leffa jolta en odottanut oikeastaan mitään, mutta joka yllätti varsin positiivisesti. Public Enemiesin laitoin pitkälti samasta syystä kuin Valkyrienkin. Kumpikaan ei varsinaisesti säväyttänyt leffana, mutta historiallisesti mielenkiintoiset tarinat uppoavat aina meikäläiseen keskimääräistä paremmin. Sensijaan vuoden huonoin näkemäni pätkä taisi olla District 9. Aivan kaameaa jöötiä.
 
"No, sir. I don't like it." -- Mr. Horse

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Hirveästi en tämän vuoden puolella julkaistuja elokuvia ole nähnyt, mutta tuskin lienee kovin väärin väittää että vuoden paras elokuva on

1. Kauhea Kankkunen

2. Inglourious Basterds

Public Enemiesin käivn katsomassa jopa teatterissa, mutta elokuva oli niin paska, etten listaa sitä tähän.
 
Elämä on elämää. Paska on paskaa. Paras huume on parasta huumetta.

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Vuoden elokuva 1: Frost/Nixon
Vuoden elokuva 2: Kunniattomat paskiaiset
Vuoden elokuva 3: Moon
Vuoden elokuva 4: Star Trek
Vuoden elokuva 5: District 9

Bubbling under: Avatar, Kauhea kankkunen, Benjamin Buttonin uskomaton elämä, The Wrestler

Imaginarium, Tie ja The Hurt Locker vielä näkemättä, muokkailen listaa tarvittaessa.
 
Viimeksi muokattu:
Aika multaa puistot.

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
W, Revolutionary Road, Operaatio Valkyrie, Seitsemän elämää, Uhma, Benjamin Buttonin uskomaton elämä, Pride and Glory, Slummien miljonääri, Gran Torino, State of Play, X-Men Origins: Wolverine, Night at the Museum 2, Transformers: Kaatuneiden kosto, Fighting

Eipä loppujen lopuksi kovin monta uutta leffaa ole tullut nähtyä. Varsinkin loppusyksy meni sen verran umpisumussa töiden merkeissä, ettei juuri jaksanut syventyä leffoihin, ellei jotain Transuja lasketa. No, siihen ei juuri tarvinnut syventyä.

Mammutti, Wrestler, Luokka, Poika raidallisessa pyjamassa, Frost/Nixon ja kotimaisista Täällä Pohjantähden alla tulee varmasti jossain vaiheessa katsottua. Ainakin kolmesta ensin mainitusta joku todennäköisesti mahtuisi viiden kärkeen, mutta kun en ole niitä vielä katsonut, laitan järjestyksen seuraavanlaiseksi:

1. Gran Torino
2. Benjamin Buttonin uskomaton elämä
3. Mammutti
4. Slummien miljonääri
5. X-Men Origins: Wolverine

Muokkaan jatkoa, jos katson ennen kolmatta päivää jonkin pisteille yltävän tuotoksen. Gran Torino ja Benjamin Button olisivat voineet olla kummin päin tahansa, mutta menköön nyt Clintin vuoksi näin. Hienoja elokuvia molemmat. Slummien miljonäärin vuokrasin lähinnä kehujen ja oscareiden aiheuttaman kiinnostuksen vuoksi, mutta se oli elokuvanakin oikein hieno. Wolverine taas lumosi puhtaalla jätkäenergiallaan. Muut katsomani tämän vuoden leffat olivat joko täyttä tuubaa (Museoyö 2 ja osittain Transut) tai ok kertaviihdettä tai -draamaa.

Muokkausta. Katsoin illalla Mammutin, ja jo vainen osui makuuni. Aluksi tuntui, että menee piikkipaikalle, mutta lopun alleviivailu hiukan latistu kokonaisuutta. Hieno elokuva kuitenkin kaltaiselleni draamafanille.
 
Viimeksi muokattu:
”Niin paljon kuin internetiä halveksinkin, mun on myönnettävä, että internet pelastaa meidät uudelta vapaussodalta. Kuka viitsisi lähteä kaupungille osoittamaan mieltään tai edes kirjoittaa jotain vakavasti odotettavaa, kun voi sen saman työajan ja vapaa-ajan viettää vaikka pornografisilla sivustoilla? "
(Teemu Keskisarja)

Rocco

Jäsen
1) Kunniattomat paskiaiset - Ehkä odotukset olivat korkealla, mutta hieman silti petyin. Loistava leffa kuitenkin, ja sitä taattua Tarantinoa. Dialogit ja henkilöhahmot aivan erinomaisia.
2) Merirosvoradio - Joku tässä leffassa iski. Onko se mieltymys joihinkin vanhempiin britt-komedioihin? ehkä. Silti mainio leffa.
3) The Wrestler - Kenties kaksi vuoden parasta leffasuoritusta samassa leffassa. Tarina oli karu, roolitus erinomainen, toteutus toimi.
4) X-Men Origins: Wolverine - Harvoin jatko-osat tai spinoffit toimii, mutta tämä ylitti reippaasti kaikki X-Men -leffat heittämällä. Jokaisessa meissä asuu pieni Wolverine.
5) Kauhea kankkunen - Pitkästä aikaa komedia, joka toimii edes osittain.

Henkilökohtaisesti toivon, ettei nuo Twilight-rainat voita. Siinä rikotaan miehisyyden myyttejä 100-0. Vampyyrien tulee olla raakoja tappajia, eikä puppelipoikia.
 
"Aina nähdessäni kaljupäisen ihmisen, mietin lusikkaa ja miten sillä napsautan keitetyn kananmunan rikki."
- SamSpade

Timi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit - Schalke 04
Vuoden elokuva 1: Star Trek
Vuoden elokuva 2: Up - kohti korkeuksia
Vuoden elokuva 3: Kauhea kankkunen
Vuoden elokuva 4: Slummien miljonääri
Vuoden elokuva 5: Miehet jotka vihaavat naisia


Olipa jotenkin heikko elokuvavuosi mielestäni. Osittain se voi johtua kyllä siitäkin, että en ollut nähnyt noista elokuvista kuin reilut kymmenkunta, joten hirvästi listalta ei myöskään ollut valittavana.
 

McJokke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sharks, Pelaajat: Joe Thornton,Ron Hextal
Vuoden elokuva 1: Kunniattomat paskiaiset
Vuoden elokuva 2: Miehet Jotka Vihaavat Naisia
Vuoden elokuva 3: Kauhea Kankkunen
Vuoden elokuva 4: Rööperi
Vuoden elokuva 5: Slummien Miljonääri

Oikeastaan sellainen vuosi ettei mikään leffa noussut suuresti ylitsemuiden. Paljon hyviä elokuvia löytyi vuodelle.
Monia hyviä jäi listan ulkopuolelle, esim. paljon kehutut Gran Torino, The Wresteler, Tyttö Joka Leikki Tulella ja Twilightin molemmat osat.
 

leicester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Hiljaisten seiväshyppääjien kerho
Vuoden elokuva 1: Gran Torino
Vuoden elokuva 2: Kunniattomat Paskiaiset
Vuoden elokuva 3: Miehet jotka vihaavat naisia
Vuoden elokuva 4: Up - kohti korkeuksia
Vuoden elokuva 5: Benjamin Buttonin uskomaton elämä
 

Hirvonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Gran Torino menee kirkkaasti ykköseksi. Muut näkemäni elokuvat olivat joko keskinkertaisia tai huonoja joten en voi laittaa niitä mihinkään järjestykseen.
 

Hra Punajuuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat HIFK:lle
Nopeasti laskettuna 16 leffaa listasta tuli nähtyä. Tämän otoksen perusteella vuosi oli tasoltaan keskinkertainen. Pahimmat pettymykset ennakko-odotuksiin nähden olivat Public Enemies ja The Brothers Bloom. Positiivisen yllättäjän pokaali menee puolestaan monisärmäiselle futisfanin sielunmaisemaa luotaavalle komedialle Looking for Eric. Porvoon Tarmon korispuuhastelua kuvaava Täynnä tarmoa jäi jostain syystä ainoaksi nähdyksi kotimaiseksi pätkäksi.

Vuoden elokuva 1: Slummien miljonääri
Vuoden elokuva 2: Miehet jotka vihaavat naisia
Vuoden elokuva 3: Looking for Eric
Vuoden elokuva 4: Gran Torino
Vuoden elokuva 5: Ei nimeä (Sin Nombre)


Punis
 

kasipallo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Listalta on nähty 115 leffaa ja mielestäni nyt oli paras leffavuosi aikoihin. Listalta nousi esiin 13 leffaa, joista pitäisi viisi valita. Sinänsä vaikea tehtävä, mutta mennään tämän hetken fiiliksellä:

1. Avatar
2. Up
3. Coraline ja toinen todellisuus
4. Slummien Miljonääri
5. Antichrist

Listalta pois jäivät seuraavat elokuvat: Changeling, Frost/Nixon, The Curious Case of Benjamin Button, Watchmen, The Cove, Star Trek, Kunniattomat Paskiaiset sekä The Hurt Locker.
 
Älä kuuntele heidän puheitaan. Mene ja katso itse.

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vuonna 2009 kävin leffateatterissa varmaankin 5-6 kertaa, joten mitään listaa en niistä parista hassusta leffasta viitsi tehdä.

Aika nörttivoittoisia noi edellisten vuosien voittajaleffat.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Vuoden elokuva 1: Watchmen
Vuoden elokuva 2: Kunniattomat paskiaiset
Vuoden elokuva 3: Avatar
Vuoden elokuva 4: Merirosvoradio
Vuoden elokuva 5: Benjamin Buttonin uskomaton elämä

Lisäksi tuli nähtyä Taken, Revolutionary Road, Operaatio Valkyrie, Herttuatar, Kevytkenkäinen, Enkelit ja demonit ja Public Enemies.

Illalla pitäisi vielä Lainkuuliainen kansalainen nähdä, joten saas nähdä pitääkö listaa vielä muuttaa. Gran Torinokin on jo tullut ostettua, mutta vielä ei ole ehtinyt sitä katsoa.
 

Poro24

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jokunen potentiaalinen kärkileffa on vielä näkemättä, mutta tälläisen listan uskaltaisin tällä hetkellä laatia:

1. Gran Torino
2. Moon
3. The Wrestler
4. Postia pappi Jaakobille
5. Inglourious Basterds

Listalle olisivat mahtuneet myös: The Curious Case of Benjamin Button, Watchmen, Män som hatar kvinnor, Frost/Nixon ja Taken.

Ei kovin kummoinen leffavuosi ollut, mutta muutamia ihan hyviä teoksia silti löytyi. Etenkin Klaus Härön Postia pappi Jaakobille oli suorastaan hieno elokuva ja samalla ensimmäinen hyvä kotimainen elokuva vuosikymmeniin. Elokuva tulee YLE:ltä maanantaina 04.01. ja perjantaina 08.01.
 
Viimeksi muokattu:
Nuorten SM-liigan karsinta: Mikäli SM-Liigaseuran joukkue on kolmatta perättäistä kertaa runkosarjan viimeinen, osallistuu se karsintaan ja voi myös pudota.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy