Äänestätkö 2019 eduskuntavaaleissa?

  • 5 502
  • 84

Äänestätkö 2019 eduskuntavaaleissa?

  • Kyllä

    Ääniä: 159 83,7%
  • En tiedä

    Ääniä: 16 8,4%
  • En

    Ääniä: 20 10,5%

  • Äänestäjiä
    190

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onkohan missään päin maailmaa koskaan vaali ratkennut yhdellä äänellä.

Pieni paikallisvaali tai joku yhtiökokousäänestys ym ovat toki sellaisia, missä voi näin tapahtuakin.

Eduskuntavaaleissa ei menneisyydessä, nykyisyydessä eikä tulevaisuudessa yksi ääni tule mitään ratkaisemaan.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Jatkiksen äänestysprosentti näyttäisi olevan noin 5-10% korkeampi mitä oikea äänestysprosentti tulee olemaan. Mutta täällä nyt varmasti onkin keskimäärin valveutuneempaa porukkaa :)

Voisikohan jotain tekemistä olla näillä kahdella seikalla:
1. Ne jatkoaikalaiset, jotka eivät äänestä vaaleissa, eivät pääsääntöisesti äänestä tässäkään kyselyssä?
2. Vakinnuttaaksen asemansa kirjoittajana, täytyy läpäistä "tryout". Lisäksi tyhmyröimällä, minkä oletan leimaavaan tiettyä kansalaisainesta, voi tunnukset menettää myöhemminkin. Sen sijaan äänioikeus tulee ja pysyy 18 vuotispäivästä kuolinpäivään. Itseasiassa jokaisissa vaaleissa lasketaan ääniä, joiden antaja ei ole elänyt vaalipäivään asti. Tuskin montaa, mutta varmasti jokunen.

Äänestän, vaikka se vaali vaalilta käykin vaikeammaksi lähinnä vaalipiiristä johtuen. Tuntuu hyvin turhalta äänestää puoluetta, joka erittäin suurella todennäköisyydellä ei ylitä äänikynnystä.
 

Vahva tunne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kyllä äänestän, vaan kovin vaikealta tuntuu löytää sopiva ehdokas. Yhtäkkiä kaikki taas niin kansalaisen puolella, ohjelmat kovin mitäänsanomattomia. Vaikeata, sano, vaikeata.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Sen sijaan äänioikeus tulee ja pysyy 18 vuotispäivästä kuolinpäivään. Itseasiassa jokaisissa vaaleissa lasketaan ääniä, joiden antaja ei ole elänyt vaalipäivään asti. Tuskin montaa, mutta varmasti jokunen.

Pohjois-Koreassa on sanonta vaalipäivänä ei kukaan kuole, koska kaikkien on pakko äänestää. Biologia vain tosin on sellainen asia, että 25 miljoonan kansassa väkisinkin kuollaan juuri tuonakin päivänä.
--

Onko se muuten edennyt tai onko siitä kukaan kiinnostunut, jos ikärajaa laskettaisiin kuuteentoista. Ainakin jotain puhetta on joskus ollut.
 

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
Äänestänyt olen jokaisessa vaalissa, myös seurakuntavaaleissa. Eduskuntavaalit eivät ole poikkeus. Ehdokaskin on jo selvillä, täälläpäin on kyllä ongelmana se, että hyviä tyyppejä on vaan niin mahottomasti (ketä äänestäisin yli puoluerajojen).
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Tietysti. Varsinkin nyt äänestäminen on erityisen helppoa, kun on sekä puolue että ehdokas mitä voi hyvällä omallatunnolla kannattaa. Olen kuitenkin sitä ennenkin aina äänestänyt ns. damage control hengessä, eli jokainen voi halutessaan vähintään löytää sen mielestään vähiten huonon vaihtoehdon. Olisi typerää leväperäisyyttä jättää vapaiden vaalien vaikutusmahdollisuutta käyttämättä, kun sen mahdollisuuden eteen on moni ihminen taistellut henkensä uhraten.


....täälläpäin on kyllä ongelmana se, että hyviä tyyppejä on vaan niin mahottomasti (ketä äänestäisin yli puoluerajojen).

Kaikki tietysti äänestää miten parhaaksi katsoo, mutta jos Suomen vaalijärjestelmässä etsii ensisijaisesti hyvää ehdokasta ja vasta toissijaisesti puoluetta, niin ei käytä ääntään kovin tehokkaasti.

Jokaisessa puolueessa johto määrittää mitä asioita puolue valtaan päästessään painottaa. Tämä tarkoittaa sitä, että jos esim. vaalikoneesta tai muualta löytyy "hyvä tyyppi", niin kannattaa ainakin tarkistaa, että se tyyppi on niissä itselleen tärkeissä kysymyksissä samoilla linjolla kuin puoluejohto. Toisin sanoen eduskuntavaaleissa kaikkien ääni menee enemmän tai vähemmän äänestämänsä puolueen johdon ajamille linjauksille.
 
K

Kiekkokatsoja

Kävin tänään äänestämässä. Voi olla, että yksi persereikä tuli ohjattua kohti eduskuntaa, 4 vuodeksi..? Saa nähdä.
 

Laitela

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
Kyllä voi yksittäisen ehdokkaan kanta vaihdella vaalikoneesta riippuen kärjistetysti laidasta laitaan. Katselin tarkemmalla silmällä "liitytäänkö NATO:on", tai vastaavanlainen kysymys vaalikoneesta riippuen. Iltalehdessä kyllä, Hesarissa ei ja Ylellä taas kyllä. Näistä olis vaan kiva saada joku lopullinen varmuus, ettei tarvitsisi poimia jotain persua. Puolueena vastustaa jäsenyyttä, mutta yksittäiset edustajat voivat voimakkaastikin liputtaa jäsenyyden puolesta. Kokoomus taas puolueena kannattaa jäsenyyttä, mutta hitto, melkeinpä enemmistö edustajista sanoo henkilökohtaisesti ei. Johtunee vain vaalipiistä (Kaakkois-Suomi). Ei tässä Persuja viittis äänestää, jos ei ole ihan pakko, mutta kun ainoat asiat, mitkä lopulta minua kiinnostavat ja vaikuttaa siihen, ketä tulen äänestämään ovat NATO:on liittyminen, turhan ilmastonmuutos-hömpötyksen välttäminen (En kiistä ilmastonmuutosta), kiristettävä pakolaispolitiikka ja "vihapuheen" (epämääräinen jo käsitteenäkin) tulkitseminen osaksi sananvapautta, ei nyt ainakaan automaattisesti rikokseksi. Punainen vaate on myös ehdokkaan haikailu Venäjä-pakotteiden purkamiseksi, perustuen kaupan elpymiseen.

Ei olekaan helppo homma päättää, ketä lopulta äänestää. Tosin puolueellehan se ääni lopulta menee, mutta toisaalta, eikö esimerkiksi Kokoomuksen NATO-kanta muuttuisi negatiiviseksi, jos Kokoomusta äänestävät äänestäisivät vaalipiireissään kaikki niitä "Ei NATO:on"-kokoomuslaisia? Puolue ensisijaisesti, mutta onhan ehdokkaallakin jotain väliä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös