Viime hetken vinkit Jukolaan

  • 67 504
  • 392

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Joo, luonnollisesti oma juoksukunto on edelleen se mitä se on eli heikohko. Kuutososuutta olisi tarjolla (ellei nyt viime hetken muutoksia tule) ja se sopii itselleni ihan hyvin. Eipä tarvitse pimeyttä ottaa enää lisähaasteeksi. Edellä oleva porukka on sellainen että jos nyt omalla tasollaan menevät, niin varmaan joskus puoli seitsemän ja seitsemän välillä aamulla voisi olla lähtö metsään. Toki mukana on kavereita jotka eivät ole paljoa supikossa menneet eli voi mennä paljonkin pitkäksi.

Omalta osaltani viime viikon viimeistely suppamaastossa meni oikeastaan aika hyvin. Kokeilin sellaisella taktiikalla että alkuosan, joka oli helppoa metsää, menin niin kovaa kuin pystyin. Ajatuksena tuossa osin saada myös päätä vähän jumiin liian kovalla alkuvauhdilla, niin olisi sitten vastaavat olosuhteet kuin todennäköisesti Jukolassa. Sitten kun saavuttiin suppaosuuteen otin vauhdin oikeastaan kokonaan pois ja panostin siihen, etten putoa kartalta. Ja sekin onnistui. Yksi pieni koukku tuli, mutta siinäkin oikeastaan tiesin olevani menossa vähän oikealta ohi mutta kiersin kuitenkin tarkoituksella yhden pienen supan. Sitten taas lopun menin helpossa metsässä kovaa.

Ja kauniina ajatuksena olisi mennä vastaavalla taktiikalla sunnuntaina. Toki tiedän jo nyt, että sitten kun on paljon porukkaa metsässä, niin tuskinpa maltan mennä ihan niin varmanpäälle kuin viime viikolla menin. Mutta kuten edellä @DAF kirjoitti, niin tarkat suunnat ja oikeat lähdöt supan reunalta ovat ensiarvoisen tärkeitä.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Jukola jälleen koettuna.

Oma suoritus oli luokkaa ok, sijoitus osuudella oli pari sataa pykälää viime vuotta huonompi, mutta tuossa kun osuusaikoja katselin niin jos ne muutamat selkeät pummit olisi jättänyt tekemättä, niin suunnilleen samoille haminoille olisi päädytty. Mutta kuten todettua niin näillä taidoilla ja kunnolla ihan kohtuullinen suoritus, varsinkin kun ekaa kertaa suunnistin n. puolet osuudesta lampun kanssa. Kovastihan tuolla maastolla peloteltiin, mutta loppujen ei näin tuhannennen sijan tuntumassa taistellessa paljoa aiemmasta poikennut. Karkeasti sanottuna rastilta suunnan ottamalla pystyi valitsemaan sopivan uran ja sitä seuraamalla ja kompassista varmistelemalla useimmiten päätyi oikealle rastille. Nuo omat pummit tulivat oikeastaan kaikki itse asiassa vähän helpommilla osuuksilla, jolloin suunnasta ei tullut pidettyä niin tarkkaan huolta koska muka oli niin helvetin kiire. Ihan kivat ja sopivan haastavat maastot kyllä. Puoleenväliin kulki juoksu jopa pelottavan hyvin, ja kyllähän se sitten parilla viimeisellä kilsalla vähän maksoikin. Se pölyisyys oli varsinkin osuuden alussa aikamoinen shokki, mutta sillehän ei kukaan mitään voinut.

Järjestelyistä suurin moka oli tietysti se ruokahuollon pettäminen. Itsekin jouduin 40 minuuttia jonottamaan, ja mulla nyt ei mikään kiire ollutkaan, mutta varmasti tuosta moni aiemmilla osuuksilla juossut joutui kärsimään. Jos tekniikka pettää, niin kyllä järjestäjillä joku varasuunnitelma olisi pitänyt olla, varsinkin kun noin lähellä kunnan ja kaupungin palveluja oltiin. Myöskään saunoissa ei oltu selkeästi huomioitu että väkimäärä on oikeasti tuolla kasvanut. Ainakin yksi lisäteltta olisi ollut tarpeen. Ja mitäs helvettiä, parkkimaksuista ilmoiteltiin että kannattaa maksaa Jukolan infopisteessä niin maksaa vain 15 euroa parkkialueelta ostetun 25 euron sijaan. No ostin infosta, kävelin kamojen kanssa sen 3 kilometriä autolle eikä siellä lopulta kukaan mitään lippua kysynyt. Toivottavasti meni rahat hyvään tarkoitukseen.

Mutta marmatuksesta huolimatta hyvä mieli jäi. Keli suosi ja paranihan joukkueemme sijoitus lähes 150 pykälää viimevuotisesta. Muutenkin tarjolla oli sitä aitoa Jukola-fiilistä, jota ei ole tarjolla sitten kuin jälleen ensi kesänä Kangasalla.
 
Viimeksi muokattu:

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Itselle tuli poisjääntien takia vielä viime hetkellä nosto vähän parempaan joukkueeseen seurastamme. Tai ainakin numeroltaan pienempään. Kuudennelle osuudelle pääsin lähtemään joskus kuuden maissa aamulla. Henkilökohtaisesti pudotin sijoitusta suunnilleen 100 sijaa, mutta se toki oli odotettavissa jo etukäteen kun tiesi oman vauhdin.

Omalta osaltani suunnittelin ennen lähtöä että muistan ottaa tarkat suunnat, olla tarkkana suppien kanssa etten mene niissä sekaisin ja lisäksi ykkösrasti pitää ottaa tarkasti. Lopputuloksena karmea virhe ykköselle, eli ei ihan mennyt putkeen. Ykkösen noin seitsemän minuutin virheen lisäksi tuli vielä seiskalle viitisen minuuttia virhettä kun ennen rastia olin huolimaton suunnan kanssa ja päädyin väärän supan reunalle. Eli onnistuin vähän tyrimään kaikkien omien painopistekohtieni kanssa.
Mutta noita kahta isoa virheettä lukuunottamatta muuten menikin aikalailla hyvin. Rastit löytyivät varsin hyvin ja yllättäen juoksukin kulki omaan tasoon nähden aika kivasti. Eli kohtuullisen tyytyväinen olen omaan tekemiseen vaikka virheet vielä vähän harmittavatkin.

Yleisesti kisakseskusalue oli mielestäni toimiva. Voi toki olla, että mielikuvaan vaikutti se, että oma majoitusteltta-alue ja seuran tuulisuojateltta olivat lähekkäin. Lisäksi matka tuulisuojalta vaihtoalueelle oli lyhyt.

Ruokahuolto tosiaan sakkasi. Olimme paikalla lauantaina ennen puoltapäivää ja menimme melkein heti syömään. Ruokalippujen myynti tökki jo tuolloin ja lisäksi ainakin kanasalaatin kanssa oli henkilökunnalla epäselvyyttä että mistä sitä edes saa. Ruokalipun kun sai hommattua, niin ruoan jakopisteissä ei saatu ruokaa lämpimäksi tarpeeksi nopeasti. Aina muutaman asiakkaan välein joutuivat odottamaan, että seuraava satsi ruokia lämpenee. Illallahan tuo olikin sitten jo ihan katastrofin tasolla kun jonoja oli satoja metrejä. Aika yllättävää että jatkuvasti oli tuon kanssa ongelmia, koska oli kuitenkin tiedossa että ihmisiä tulee paljon ja sää on hyvä. Eli mitään Lappee-Jukola ongelmaa tuskin tulisi.

Maastossa tuntui olevan juomapisteitä riittävästi ja tuntui että vähän väliä oli juompiste edessä. Lisäksi olivat hyvin sijoiteltuja. Eli tuo toimi mielestäni hyvin. Vaihtoalueella olisi voinut olla urakkansa päättäneille juotavaa tarjolla. Venloissa ainakin keli oli niin rankka, että tuolle olisi ollut tarvetta.

Vaihtoa odotellessa tuo nykyinen systeemi, missä omalla emitillä näkee joukkuekaverin väliajat, on toimiva. Tosin ihmisillä on vähän vaikeuksia sitä käyttää. Tai että jäävät sitten seisomaan siihen emit-lukijan eteen ja tavaamaan taululta tilannetta estäen muiden pääsyn lukijalle.

Pohjoisesta pysäköinnistä tullessa oli jäänyt merkkaamatta mihin varustekuljetus jättää tavarat. Paikkahan oli reilu 100 metriä sivuun siltä tieltä jota pitkin kuljettiin kisakeskukseen. Itse satuin paikkaa kysymään lähtöpäässä ja näimmekin kuljetuksen sinne sivuun kääntyvän. Mutta aika monet olivat kävelleet paikan ohi kisakeskukseen ja joutuivat sitten palaamaan sen puolesta kilometrista kilometriin takaisinpäin hakemaan tavaroita. Ja toki olisi ollut kiva jos tuo kuljetuksen päätepiste olisi vielä saatu vähän lähemmäs kilpailukeskusta, mutta varmaankaan sopivaa paikkaa ei ollut tarjolla.

Ja aikalailla oli pölyä ilmassa koko viikonlopun. Tuollehan ei mitään tietenkään voinut, mutta vähän pahaa teki keuhkoparkojen puolesta kun tuolla paineli menemään.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Ja mitäs helvettiä, parkkimaksuista ilmoiteltiin että kannattaa maksaa Jukolan infopisteessä niin maksaa vain 15 euroa parkkialueelta ostetun 25 euron sijaan. No ostin infosta, kävelin kamojen kanssa sen 3 kilometriä autolle eikä siellä lopulta kukaan mitään lippua kysynyt. Toivottavasti meni rahat hyvään tarkoitukseen.

Lippuja ei kyseltu aamulla, koska rahastus aiheutti aivan valtavat ruuhkat ja se lopetettiin ulosmenoväylällä ainakin eteläisistä parkeista. Kuulin parkkiin kävellessä järjestäjien lälläreistä tämän keskustelun. Oikea päätös ruuhkanpurun kannalta, mutta varmasti jäi paljon parkkimaksuja saamatta/perimättä.

Ruokahuollosta on ihan hyvä kiteytys se, että kaverit jäivät jonottamaan siihen noin klo 20.30 la-illalla. Ajoin itse pyörällä parkkikselle, otin auton, ajoin Renkomäen ABC:lle syömään listalta ruoan jota jonkin aikaa odottelin, söin, ajoin takaisin parkkiin vähän huonompaan kohtaan ja ajoin takaisin kisapaikalle. Samat kaverit eivät olleet vielä lähelläkään ruokatiskiä siinä jonossa...
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Eihän se ole enää kuin vajaat neljä viikkoa kesän ykköstapahtumaan, ja päivä päivältä Jukola pyörii mielessä enemmän ja enemmän. Joko porukka on iltarasteilla käynyt? Itsellä takana työ- ja kotikiireiden takana vasta yhdet, mutta vielähän tässä ehtii treenata ennen H-hetkeä. Joukkue on sama kuin parina edellisvuotenakin, tosin nyt saattaa olla että tie vie kakkosjoukkueeseen, mutta joka tapauksessa tulen sen 3. osuuden juoksemaan kuten aina ennenkin.

Viime vuonna Hollolan supikoista peloteltiin jo vuosia ennen tapahtumaa, mutta näistä Tampereen alueen maastoista mulla ei ole oikeastaan mitään ennakkokäsitystä. Vaikeaa ja rankkaa tulee varmasti olemaan, mutta kai sieltä taas hengissä selviää. Ja sitä paremmalta se vaan tuntuu kävellä siitä vaihtopuomilta omin jaloin pois, mitä enemmän on pystynyt itsestään metsään jättämään. Nyt parina edelliskertanahan olosuhteet sään puolesta ovat olleet lähes täydelliset, joten toivotaan putken jatkuvan Kangasalla. Tokikaan yhtä kuivaa ja pölyistä ei tarvitse olla kuin viime vuonna Hollolassa.

Luin tuossa juuri viestini vuoden takaa, ja siinä näköjään kehuin kuinka kunto on varmaan parempi kuin aiemmin. No totta puhuen Enossa vuotta aiemmin jaksoin paremmin, vaikka silloin en ollut tehnyt kunnon eteen ns. mitään. Samoin tänä vuonna jo talvella hiihtolenkit jäivät turhan vähäisiksi, ja juoksulenkille taisin jaksaa vaivautua tasan pari kertaa. Kunnon ylläpitäminen onkin ollut lähinnä koirien ulkoiluttamista ja pihatöitä. No nyt on pari pidempää pyörälenkkiä takana ja tosiaan ne yhdet iltarastit. Jaksaminen noissa on tuntunut todella yllättävän hyvältä, joten jos rastit vaan löytyvät niin hyvät mahdollisuudet on saada taas itseä tyydyttävä suoritus.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Mulla tulee eka kerta tänä kesänä. Vähän jännittää kuinka käy.

Pari kertaa olen iltarasteilla käynyt harhailemassa.

Maasto on ilmeisesti aika peitteistä joten eksyminen varmaan tapahtuu. No, toivottavasti on viitososuudelle kerennyt tulla hyvät polut...
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Puskaista ja peitteistä joo, ajoittain hankalakulkuista. Jukolassa tämän merkitys on toki aika rajallista, koska urat tuonnekin syntyvät ja puolipolkujuoksuahan se viesti kärjen jälkeen on. Vaatii runttausta ehkä paria viimeisintä vuotta enemmän.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Taas ollaan menossa. Ei vielä mitään tietoa osuudesta ja se selvinneekin vasta kyseisellä viikolla. Yleensä aina sen verran tulee poisjääntejä ja muutoksia että tilanteet elävät.
Kunto on varmaan aika samanlainen kuin aiempina vuosina. Eli sellainen heikohko. Jonkun kerran tullut käytyä kuntorasteilla, mutta yhteenkään kisaan en vielä tänä keväänä ole onnistunut osallistumaan.

Suunnistuksellisestihan Jukola ei tosiaan ole siinä mielessä kovin vaativa kun on seuraa niin paljon metsässä ja urat johdattavat yleensä aika hyvin rastilta toiselle. Eli kunhan nyt lähtösuunta on oikea ja jonkinlainen järkevä ajatus siitä mitä kautta aikoo seuraavalle rastille mennä, niin ei pitäisi olla mitään ongelmaa. Eli ei kannata @Lert turhaan stressata siitä puolesta.
Toki virheitä pystyy tekemään ja kuten aiemmassa viestissä laitoin niin viime vuonnakin aika monta minuuttia tuli itselle virhettä. Mutta ei siellä kovin helposti ihan totaalisesti pysty eksymään jos on yhtään käynyt suunnistamassa.

Itse toivoisin että pääsisin taas metsään ennen aamun yhteislähtöä. Jotenkin mukavampi mennä kun ei ole ihan niin älyttömiä suunnistajamassoja samaan aikaan liiikkeellä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Lert

Sidewinder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Manchester United, AC Oulu
Jukolaan ollaan täälläkin jälleen tulossa. Taitaa olla kymmenes kerta itselläni. Tosiaan Jukolassa suunnistaminen on aika erilaista kuin normirasteilla, eli letkoilta tai urien juoksemiselta ei vain voi välttyä. Tai jos välttyy, on joko kärjessä tai eksynyt. Lisäksi rastikoodeja huudellaan ja kysellään koko ajan, eli kyseessä on aika sosiaalinen urheilukilpailu. Mutta ei silti voi kartta taskussa peesaillakaan vain muita, koska hajonnat hajottavat porukkaa aika hyvin.

Eli, jos on suunnistamisen perustaidot hallussa ja edes vähän juoksukuntoa, niin kyllä sieltä pitäisi kunnialla selvitä pois.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Lert

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Lisäksi rastikoodeja huudellaan ja kysellään koko ajan, eli kyseessä on aika sosiaalinen urheilukilpailu.

Tämä kyllä kovasti riippuu sijasta. Joskus kun on tullut mentyä aika hännässä pitkää osuutta, kyselijöitä on ollut koko ajan. Meikäläiselle kovilla sijoituksilla viime vuosina sitten taas, parhaimmillaan jossain vähän reilussa 400:ssa, on hyvin hiljaista. Uria on ja letkoissa mennään, muttei siellä koodia järin huudella.
 

Surmanajaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ennen ku heittää henkensä, on tämäkin kokeiltava, kivasti mulle annettiin lyhyin 4. osuus taitettavaksi. Luotan tarkkuuteen, hitaammin ja pummaamatta paljoa tasaisesti edeten lenkki läpi. Tällä taktiikalla en tule olemaan osuuteni hitain, ei siitä kyllä kauaksikaan tulla jäämään :D
 

Alapatja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Toinen Jukola minulle. Hollolassa aloitin 3 osuuden klo 3.05. Viime vuoden suppamaastoa ei varsinaisesti tule ikävä mutta kyllä kesäyössä juoksemisessa on jotain taikaa. Se tunne kun välillä menet letkassa ja välillä omillaan. Joillakin rasteilla ihmisiä on kuin festareilla ja kaikki menossa erisuuntiin.
Kunto on ihan ok, iltarasteilla käyty ja muutama pidempi vetokin vedetty. Toivottavasti kelit on kohdillaan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: DAF

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
Joudun tänä vuonna siihen avausosuuden rytinään ja aikalailla häntäpäästä on lähtö. Mieluummin olisin juossut siinä 2-4 -osuuksilla.

Kuntokaan ei ole kaksinen, mutta ei oteta paineita ja satsataan tarkkaan suunnistamiseen.
 

Huono pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Minulla olisi vuorossa 35. Jukolan Viesti katsojan roolissa. Debyytti kilpailijana piti tapahtua Lappeenrannassa 2016, mutta tuli liian suuria haasteita terveyden osalta. Tälläkään hetkellä kunto ei ole riittävän hyvä osallistumiseen, vaikka taidot riittävätkin. Ennen sairasteluja tilanne oli päinvastainen.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Joudun tänä vuonna siihen avausosuuden rytinään ja aikalailla häntäpäästä on lähtö. Mieluummin olisin juossut siinä 2-4 -osuuksilla.

Kuntokaan ei ole kaksinen, mutta ei oteta paineita ja satsataan tarkkaan suunnistamiseen.

Avauksessa juoksukunnosta on varmaan suhteellisesti eniten hyötyä, mutta on se kyllä myös hienoin osuus. Pari kertaa kaikkiaan 21:stä Jukolastani olen avannut. Kun suunnistat tällaisena paskajuoksukuntoisena alkupätkän hyvässä letkassa hyvin ja katsot jossain aukon kulman väliaikarastilla, miten edessä ja takana menee valtava valojono, sen paremmin ei Jukolan taikaa kuvaa kukaan.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Jaahas ja tällä hetkellä näyttää siltä että kuudetta osuutta olisi tarjolla. Toki jos vanhat merkit pitävät paikkansa, niin poisjääntejä tulee ja juoksujärjestykset vielä elävät. Itse olen ollut aina avoin sen suhteen että menen sille osuudelle mihin tarvitaan joten lauantaina todennäköisesti näkee vasta varmasti että mille osuudelle päätyy.

Jos on tuo kuudes osuus, niin siitä on tulossa joku vakiopätkä kun kaksi edellistä vuotta olen mennyt saman osuuden. Joukkuetta kun katsoo, niin pitäisi päästä ennen yhteislähtöä maastoon ellei mitään isompaa virhettä tule edellä. Se on sitten rajoilla että ehtiikö vielä ankkurikin ennen vaihdon sulkeutumista lähtemään, mutta olisihan se hyvä tavoite. Aina paljon mukavampi lähteä "normaalisti" vaihtaen liikkeelle eikä siinä aamun yhteislähdössä.

Tänään olisi vielä tarkoitus käydä juoksemassa yhdet kuntorastit. Aika vähille on jotenkin jäänyt suunnistukset tässä keväällä.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Eilen tuli haettua viimeiset rastit ennen Jukolaa. Kaikki löytyivät kyllä yhtä pummia lukuunottamatta suht hyvin, mutta jyrkät nousut, joita eilisessä maastossa riitti, ottavat kyllä koville kun pitää tätä mahaa raahata mukana. Kuitenkin ihan hyvältä tuntui koko 7 km urakan jälkeen. Viikonloppuna pitäisi vaan sitten jaksaa tuplamatka.

Kyllä tässä alkaa pikkuhiljaa jo mahan pohjassakin kutitella. Taas vaikuttaisi sää hellivän Jukolan viikonloppua. Yölläkin yli 10 astetta, ja mikä tärkeintä ei sadetta, mikä on jo pellolle rakennetun kisakeskuksenkin kannalta erittäin hyvä. Raporttia seuraa perässä sitten kun/jos sellaista jaksaa kirjoitella. Sitä ennen te muut jatkoaikalaiset, jos näette aamun jo valjettua Kangasalan metsässä suunnistajan, joka kiroaa kuinka väärin kartta on piirretty tai kuinka kompassi näyttää väärään suuntaan, niin se olen melko varmasti minä.
 

ferro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, NY Rangers, Liverpool, 49ers
Kävin eilen tekemässä viimeistelyharjoituksen kauppakeskus Redissä. Kartta oli hieman epäselvä, näkyvyys maastossa huonoa ja rastit haastavasti piilotettuja. Hajonnat olivat ilmeisen hyviä ja väkeä menikin ristiinrastiin huudellen ties mitä koodeja. Itse tein omaa suoritusta panostaen kartan ja ympäristön lukuun hieman jopa vauhdin kustannuksella. Yksi pieni pummi tuli kun olisi kannattanut ottaa kierreportaat liukuportaiden sijaan, mutta muuten hyvä suoritus, kaikki kohteet löytyivät ja olin ulkona puolessatoista tunnissa.

Samanlainen suoritus ensi yönä Kangasalan metsissä, niin kyllä sitä sitten kelpaa telttasaunassa ottaa oluen ja parantaa maailmaa.
 

Introexpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, UKRAINA, LHF
Itse suunnistan klo22.45 sänkyyn seljälleni ja otan osaa Jukolaan Puheen välityksellä. Huikeeta kuunneltavaa.Välillä saatan eksyä untenmaillekkin.
Ja vinkkinä: älkää eksykö te jotka metsään suuntaatte.

Tsempit osallistujille!!
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Lert

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Kohta nukkumaan ja aamulla bussilla kisa-alueelle yhteislähtöön. Vähän jänskättää mutta miksipä se metsässä juokseminen pitäisi jännittää?
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Eikö tuolla ikinä satu mitään? Luulisi, että riskit on aika korkeat kun pimeään metsään päästetään tuhansittain enemmän ja vähemmän taidoiltaan nohevaa ruskarastilaista?
 

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
Eikö tuolla ikinä satu mitään? Luulisi, että riskit on aika korkeat kun pimeään metsään päästetään tuhansittain enemmän ja vähemmän taidoiltaan nohevaa ruskarastilaista?
Sattuuhan siellä vaikka mitä. Yhteismaalin jälkeen katsotaan, ketkä on vielä metsässä ja jossei ala kuulumaan, niin lähetään etsimään. Ensiapupisteitä on ympäri rataa, varmasti tänäkin vuonna pieniä haavereita - tosin ei varmaankaan toivottavasti mitään uutisoinnin arvoista.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Olipahan reissu taas. Oma suoritus 3. osuudella meni sitten jo ensimmäisellä rastivälillä päin sitä itseään. Ei vaan ollut malttia lukea karttaa kunnolla. Samasta syystä ajauduin osuuden toisella pitkällä välillä alueelle, jossa kukaan muu ei ollut mennyt. Kunnes kuulin pusikosta rytinää ja ehdin jo ajatella että onhan tällaisen reitinvalinnan joku muukin tehnyt kunnes yhtäkkiä eteen pomppasi numero 2 rinnassaan IFK Göteborgin ankkuri. Melkein tuli ruotsalainen taklattua.

No juoksu kulki ihan ok että loppuosuudella sain jonkin verran nostettua sijoja. Mutta olihan surkea suoritus, koska kaikkiaan pummiminuutteja tuli useampi kymmen. Mutta toisaalta mitäpä väliä enää.

Kivaa oli taas Jukolassa, enkä järjestelyistä keksi oikeastaan mitään valittamista. No saunassa oli tietty tungosta, mutta alkaako sekin kuulua asiaan. Ruokahuolto sen sijaan toimi paremmin kuin koskaan aiemmin omiin Jukolakokemuksiin verratessa. Maasto kyllä oli hankalimmasta päästä, ihan eri luokkaa kuin vaikkapa Enon pelotellut mäet. Toisaalta maasto oli mukavaa juostavaa. Ei ollut juurikaan risukkoja matkan varrella ja tuntui että ainakin omalla osuudella hajonnat puri poikkeuksellisen hyvin.

Ensi vuonna sitten ihan erilaisissa ympyröissä Rovaniemellä. Lamput voi jättää kotiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös