FC Barcelona 2018–2019 – tuottaako jälleenrakennus tulosta?

  • 179 300
  • 1 045

Hopeavarjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jos Valverde saa jatkaa, ei minun sydämessäni olevaa Barcelonaa enää ole. Niin uskomaton puppelointi, ettei pysty sanoin kuvailemaan. Säälittää Messin puolesta. Upea kausi, mutta Erneston haamu oli liian suuri kiivettäväksi.
 

Soolo

Jäsen
Valverden kahdella kaudella Barca on saanut imagoonsa kaksi älyttömän isoa kolausta. Ja molemmat virheet samanlaisia, joten eiköhän sympaattinen "muurahainen" tästä joudu lähtemään. Muutoin teki kyllä hienoa duunia seurassa.
 

Anonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, FC Barcelona
Valverden virhettä korostaa se, että jo ensimmäisessä ottelussa oli selvää, että Liverpool pelasi parempaa jalkapalloa. Ainoastaan yksilösuoritukset ratkaisivat tuon ottelun noinkin selvästi Barcelonan eduksi.

Kuten @Woofer jo ennen ottelua sanoi, oli vähintäänkin arveluttavaa lähteä samalla kokoonpanolla ja taktiikalla toiseen otteluun, kun ensimmäisessä jo oltiin purjeessa. Keskikenttä hävittiin molemmissa osa-otteluissa, mikä on Barcelonan elinehto. Täysin anteeksiantamatonta sokeutta pelata Liverpoolin pussiin noinkin sokealla taktiikalla, mikä jo todettiin toimimattomaksi. Valverde on loistava valmentaja, mutta ei Barcelonan valmentaja. Suoraan sanottuna vituttaa aika rajusti tämä matsi... Parempi voitti.

Ja sitten vielä herra Coutinho. Miten jumalauta voi olla noin huono pelaaja tällä hetkellä Barcelonan avauksessa? Vähän jo säälittää, kun tämänpäiväisen jälkeen mies tullaan katalonialaisten toimesta lynkkaamaan täysin, mutta kyllähän noihin ennakko-odotuksiin nähden kyseessä ollut yksi kaikkien aikojen flopeista. Pallonmenetyksiä tulee edelleen aivan järjetön määrä, sekä ratkaisut viimeisellä kolmanneksella on käsittämättömän surkeita. Toki itseluottamus on myös nollissa, mutta kun jokainen ratkaisu näissäkin otteluissa oli enemmän tai vähemmän surkea, niin varmasti saa raippaa faneilta ihan aiheestakin. En osaa sanoa onko herralla tulevaisuutta Barcassa, jos on, niin kesällä pitää tapahtua todella isoja muutoksia.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Nyt kun kausi on käytännössä ohitse, niin on hyvä purkaa ensituntoja. Ensinnäkin olotila on jännä, jos vertaa viime kauteen. Tottakai vituttaa, rajusti. Tämän piti olla se kausi kun Barca ajaa päätyyyn asti. Kaikki katseet oli suunnattu siihen. Viime vuonna Rooman illan jälkeen harmitti, olo oli epäuskoinen, jopa pienoin shokki, että mitä juuri tapahtui. Toki tämä vuosi jätti saman tyhjän olon, mutta jotenkin olo on erilainen. Liverpool oli jo ekassa osassa vahva, todella vahva. Valehtelisin jos sanoisin, että tähän osasi taaskaan varautua, mutta kyllä sitä jonkinmoisen suojakilven tälle osasi tällä kertaa rakentaa.

Peliä nyt ei viitsi edes sen isommin analysoida, eikä viitsisi vedellä nyt yhden ottelun perusteella taas isompia johtopäätöksiä (Valverde teki ratkaisevan virheen kokoonpanoissa. Olkoonkin, että siellä oli ensimmäisellä jaksolla paikka tämä sarja naulata.) Teen kuitenkin sen verran, että on Barcelonan kannalta kyllä todella tärkeää, että nämä Arthur, De Jong, Dembele, mahdollinen de Ligt ja kumppanit tulevat rakentamaan tätä uutta runkoa ja viemään seuraa eteenpäin ja muokkaamaan joukkuetta. Tämä joukkue tai sen ydin Pique, Alba, Busquets, Rakitic, Messi ja Suarez...kaiken voittanut poppoo. Totaalinen kohmettuminen nyt neljättä vuotta putkeen ratkaisevalla hetkellä, kun lumipallo lähtee vyörymään sitä ei ole kyetty pysäyttämään. Toki Messi pelastanut monelta pahalta, mutta kun lumipallo ollut tarpeeksi suuri ja vauhti liian kova, ei edes Messi ole pystynyt sitä pysäyttämään. Eikä tämä todellakaan ole moite Messille, jossain vaiheessa yksi mies ei kaikkeen pysty.

Tuo joukkue kaipaa nyt uuden valmentajan, niin julmaa kuin se onkin kahden tuloksen takia. Kokoonpano kaipaa ravistelua, MÄÄRÄTIETOISTA ja JÄRKEVÄÄ uuden rungon sisään ajamista, vaikka siitä makseltaisiin hieman oppirahoja. Tämä oli tavallaan se vielä kerran pojat -kausi. Messin ympärille voidaan vielä muutama kausi rakentaa, mutta tärkeintä olisi, että tämän tuloksen myötä katse siirretään nyt oikeasti eteenpäin.
 

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
Valverde on loistava valmentaja, mutta ei Barcelonan valmentaja.
Näin Bilbaon kannattajana näen tässä totuuspohjaa. Barcan valmentajan pitäisi saada tiukassa paikassa se miljonäärisakki lietsottua taistelemaan hampaat irvessä. Ei tunnu onnistuvan. Joukkue tuntuisi paremminkin lamaantuvan hädän hetkellä.

Bilbaossa homma toimi (materiaalin nähden) hyvin mutta siellä tilanne olikin juuri päinvastainen. Baskijengin pelaajat on sellaisia kattilapäitä että valmentajan tärkein ominaisuus on saada pidettyä sakki aisoissa. Tai muuten viirupaitoja kävelee jonossa pukkariin kesken pelin punaisen kortin saattelemana.

Sikäli jos Valverde on tarkoitus aamulla ohjata aktiivimallin pariin niin eiköhän joku La Ligan jengi ota miehen syksyllä ainakin koeajalle. Ehkä jopa Athletic, vaikka loppukausi Garitanon johdolla sujuikin ihan ok.
 

Jakke76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Boston Bruins, Man United, Darts
Olipahan yksi kaikkien aikojen housuunpaskomisista jalkapallon historiassa. Turvallinen 3-0 johto ensimmäisen osaottelun ansiosta ja hupsis.... Messikin oli taas tosipaikassa täysi lapanen.

BilleBeinokin vaihtaa varmaan kohta Poolin suosikkijoukkueekseen, mutta se nyt on teidän osiollonne vain hyvä asia :)
 

Jesus Shaves

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dorados de Sinaloa
Olipas melkoinen peli Poolilta - eipä voi muuta kuin hattua nostaa. CL:n ratkaisupelit tarjosivat jälleen kyllä unohtumattoman elämyksen jalkapallofaneille - ja osalle elämyksen, jonka haluaisi unohtaa.

Barcalla oli kyllä hyvinkin paikkansa tehdä se yksi maali - ja sitten Valverde olisikin ollut "taktinen nero" kun "tiesi", että yhden Barcan tekemän maalin jälkeen Liverpool tarvitsee viisi maalia - joka sitten todennäköisyyksien puolesta olisi ollut hyvinkin lähellä mahdotonta. Varsinkin jos se maali olisi tullut esim. 1-0 / 2-0 tilanteessa. Näin ei kuitenkaan tällä kertaa käynyt ja totuuden nimissä 4-1 olisi ollut Liverpoolin kannalta todella murhaava tulos.

Noin muuten yleisesti ottaen kokoonpanoista ja Valverdesta samaa mieltä. Yksi ongelma lienee kuitenkin sen sopivan valmentajan löytäminen. Toki rahalla varmasti saa irrotettua kenet tahansa - mikäli Barcelona moiseen kokee tarvetta.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Viime vuonna sitä oli vain jotenkin epäuskoinen Roma-pelin jälkeen. Tämä kausi on ollut muuten vielä edellistä parempi, koska nyt suuren eron lisäksi (siis liigassa) on ehkä pelattu hieman parempaa ja hieman enemmän Barcelonan näköistä jalkapalloa. En tiedä, ehkä siksikin nyt myös kyrsii ihan huomattavasti enemmän. Ettei opittu vuoden takaisesta. Että annettiin Liverpoolille käteen kaikki ne avaimet, millä he voivat sen epätodennäköisen nousun tehdä. Heidän hommaansa olisi voinut enää helpottaa ainoastaan tekemällä neljä omaa maalia. Vaikka toki Pool myös teki monia asioita hyvin. Kai tuo viimeinen maali oli kuvaava: Alexander-Arnold näytti, mikä ero on sillä, että on hereillä ja haluaa voittaa, ja sillä, että vain zombina haahuilee kentällä tekemässä jotain etäisesti valmentajan ohjeita muistuttavaa. Hirveitä, anteeksiantamattomia virheitä tapahtui paljon muutenkin, vaikka ihan jokainen ei sentään johtanut maaliin. Tietysti osa pallonmenetyksistä oli Liverpoolin prässin ansiota, mutta osa vain kertakaikkiaan tyhmiä.

Tuo viimeistään ensimmäisen maalin jälkeen näkynyt pelaajien ahdistus menee toki vähän tai paljon Valverden piikkiin. Samaten väärä pelaajavalinta (tai parikin ehkä) ja väärä muodostelmavalinta. Todella paljon menee kyllä myös pelaajien piikkiin. Juuri kukaan ei saa puhtaita papereita, epäonnistumisen taso vain vaihtelee. Jopa Coutinhoa ratkaisevammin epäonnistui nähdäkseni eilen Jordi Alba, joka syötti Liverpoolin kaksi ensimmäistä maalia ja siinä välissä käsittämättömästi ottelun parhaassa maalipaikassa syötti taaksepäin - ja ehkä toiseksi parhaassa nyt sitten osui maalivahtiin maalin sijasta. Jos se yksi maali olisi tullut, niin en tiedä mitä mieltä tässä olisi - kiukkuinen varmaan silti surkeasta suorituksesta ja siitä, että tällaisessa paikassa epäonnistutaan noin pahasti ja kaikkien muiden "entä jos Salah ja FIrmino" -jossittelusta. No, sille ei nyt ainakaan ole tarvetta.

Nyt ei jotenkin osaa ajatella jatkoa kovin analyyttisesti. Ehkä palataan asiaan joskus. Vaikka tästä kaudesta meni kyllä aika lailla maku, saapa nähdä jaksaako edes tuon Copa-finaalin nyt sentään katsoa. Kun Valverdella kuitenkin on kaksi ylivoimaista liigavoittoa taskussa, ehkä vain tarvitaan joku täsmävalmentaja näihin CL-vieraspeleihin, joihin lähdetään selvästä johdosta? Xavi? Tai vaikka Maradona? Tai vaikka Tami? Ei voisi mennä ainakaan huonommin, jos Valverde lukitaan kotiinsa noiden ajaksi ja järkkään vaikka jonkun pultsarin tuolta rannasta kaljapalkalla tilalle, jos Taminkin hintapyyntö on liian korkea.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Kovaa on lehdistönkin kieli, nyt kun myös Kataloniassa on heräilty uuteen päivään. "Historiaan jäävä häpeä." "Anteeksiantamaton fiasko." "Naurunalaisena." "Valverde raunioitti Barcelonan." "Pahempaa kuin Roomassa." Ainahan nämä ensireaktiot ovat hieman suuria siihen nähden, että yksi peli oli kyseessä, vaikka iso peli. Silti, vaikea olla kovin eri mieltä.

Se jäikin aiemmasta viestistäni sanomatta, että toivottavasti sekä joukkue että valmennus ovat jo illalla lähteneet ansaitulle kävelymatkalle kohti Barcelonaa.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Käy Valverdeä jopa vähän sääliksi. Miehen aika Barcassa ollut käytännössä tuloksellisesti täydellistä. Mies vaikuttaa jalat maassa olevalta. Hän tuli täyden sekasorron keskelle laittamaan palikat paremmin kasaan, kuin kukaan uskalsi toivoa. Peli ei ole ollut sitä useastikkaan sitä näyttävintä, mutta ei ole ihan huuhaa-ukon touhuja laittaa tuo porukka puolustamaan noinkin hyvin mitä kaksi vuotta ovat suurelta osin näyttänyt. Pepin Barca puolusti pitämällä pallon kaiikkien aikojen seurajoukkueellaan, Luchon onni oli siihen aikaan täysin ylivertainen hyökkäyskolmikko. Kaikesta huolimatta Valverde tullaan (tämän hetken näytöillä) muistamaan ikävä kyllä näistä kahdesta kahdesta aivan eeppisestä housuun paskomisesta. Valverde teki eilen virheen/virheitä avauskokoonpanossa ja siinä että oli avauskokoonpano ollut mikä hyvänsä, niin tuohon olisi pitänyt saada pelaajat ladattua siihen mielentilasn, että tuollainen esitys ei olisi mitenkään mahdollista. Vähintään yhtä suuren vastuun saa kantaa pelaajat. Niin ikävää kun se onkin, Jordi Alba oli eilen jopa ratkaisevan huono, hän teki eilen neljä tai vähintään kolme ottelun lopputulokseen vaikuttanutta huonoa ratkaisua.

Niin paljon kun haluaisi antaa Valverdelle vielä sen kolmannen mahdollisuuden, niin olen potkujen kannalla, mikäli mistään on pätevä valmentajaehdokas tarjolla. Eikä tähän ole pelkästään syynä nuo kaksi ottelua.

Ensinnäkin en usko tuon rungon ottavan enää vuoden päästä sitä tarvittavaa askelta kun joukkueen selkärangan muodostaneet pelaajat on taas vuoden vanhempia, tämä oli se mahdollisuus. Toiseksi, vaikka Valverde taas ottaisi vähän opikseen ja nuorien pelaajien sisäänajo olisi hieman kovempaa, niin ei löydy luottoa, että sitä tehtäisiin edelleenkään riittävästi. Tuonne tarvitaan koutsi, joka ei kumartele kuvia, eikä katsele pelaajien hintalappuja. Tarvitaan koutsi, joka uskaltaa tehdä pelin aikana koviakin ratkaisuja ja henkilö, joka saa luotua joukkueeseen ilmapiirin, että tämä Joukkue, jossa on oltava rohkea, ratkaisuja on uskallettava tehdä myös itse, eikä aina luoteta siihen, että pallo Messille, joka ennemmin tai myöhemmin taikoo kanin hatusta. Lisäksi valmentaja, joka osaa rooliitaa Coutihon ja Dembeleen oikein, luomaan näille herroille sen tarvittavan itseluottamuksen ja intohimon koko hommaan, koska Barcalla on näissä kahdessa aivan pirusti rahaa kiinni.


Tajunnanvirtaa, mutta tällä hetkellä tälläiset fiilikset koko touhusta. Ehkä pitäisi hetken aikaa jäähdytellä ja antaa ajan kulua eilisestä, että pahin ketutus laantuu ja kokonaisuutta pystyisi arviomaan paremmin.
 

Anonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, FC Barcelona
Valverde on loistava luomaan toimivan mallin ja taktiikan, jolla pystytään peittoamaan maailman parhaat joukkueet. Se malli vain on todella suppea. Tätä on valheellisti piilottanut tiettyjen yksilöiden suoritukset (usein MAtS tai Messi), jolloin ollaan voitettu otteluita, joissa ollaan oltu huonompia. Parhaimmillaan tuo Barcelonan malli on ihan sitä maailman kärkeä ehkäpä Cityn kanssa, mutta se Valverden (ja joukkueen) ongelma on muuntautumiskyky silloin, kun peli ei kulje. Valverde on todella aseeton varsinkin pelin sisällä lukemaan tilannetta, jossa ei ollakkaan se parempi joukkue kentällä. Sama ongelmahan oli Lucholla, mutta Valverdella jopa vielä suurempia ongelmia noissa hankalissa otteluissa korkeaa prässiä vastaan.

Toki ei kaikki ole Valverden vikaa, vaan tottakai myös joukkueen pitäisi pystyä näissä vaikeissa paikoissa venymään. Tämä ei poista sitä faktaa, että eilen oltiin ensimmäinen 45 minuuttia aivan purjeessa, ja Valverde teki muutokset vasta tilanteessa 3-0. Jotenkin kuvasti täysin Valverden ajatusmaailmaa. "Kyllä joku sen yhden maalin tekee", mutta selvää ideaa ei ollut, että miten.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
No, idea näytti olevan, että syötetään pallo Messille, vaikka hän olisi kuinka monen vastustajan ympäröimänä, ja toivotaan parasta. Esimerkkinä se aiemmin mainitsemani Alban taaksepäinsyöttö, mutta myös monta muuta tilannetta. Tosin epäilen, että tässä asiassa tuskin oli kyse Valverden ohjeesta, uskon tämän menevän ennemmin pelaajien piikkiin.

Jokseenkin samaa mieltä @Wooferin ylläolevan kirjoituksen kanssa ylipäänsä. Pulma tässä on vain se, mistä jo talvella puhuttiin: kuka on se oikeasti Barcelonalle parempi valmentaja? Pepin paluusta moni varmaan uneksii, todennäköisenä sitä ei voi pitää. Hänhän muun muassa aikanaan, pokaalien lisäksi, nosti muun muassa sivuunkirjoittaneen hämmästykseksi erään teini-ikäisen Busquetsin ykköspivoteksi ohi Yaya Touren. Xavin aika ei ole vielä. Kuka siis?

Edit: pisteet muun muassa Busquetsille ja Valverdelle siitä, että pyysivät suoritustaan anteeksi kannattajilta. Bartomeu sanoi Goalin jutussa, että nyt ei ole aika miettiä Valverden asemaa, mutta että "pohdinnan aika tulee".
 
Viimeksi muokattu:

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Jaa, no tämän hetken hyvistä joukkueista puheen ollen, yksi nimi tuli mieleen tuohon "Kuka siis?" -kysymykseen. Voisihan tuon Kloppon tuolta käydä naaraamassa, jos nälkä on hoidettu Liverpoolin osalta kevään parilla pokaalilla. (No, yksi varmaan ainakin tulee, toinen on epätodennäköisempi.) Pärjää kuitenkin ihan kivasti paperilla hieman Barcelonaa ja mainittua Cityä huonommalla pelaajamateriaalilla... Hymiöitä? Vai sittenkin mahdollista? Enpä tiedä.
 

Taksari

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, KPC.
Ottelua en nähnyt, mutta olipa vaan koko päivän kutina että Rooman ilta toistuu. Ja niin vaan kävi. Kyllä vitutti aamulla katsoa tulos. Uskomaton tunarointi.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Pulma tässä on vain se, mistä jo talvella puhuttiin: kuka on se oikeasti Barcelonalle parempi valmentaja?

Erik ten Hag Amsterdamista samalla koneella de Jongin ja de Ligtin kanssa. Xavi tuohon kylkeen vielä apulaisvalmentajaksi.



Sitten heräsin.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Käyppä kurkkaamassa Liverpoolin 4-3 maali niin vitutus sen kuin kasvaa :)
Molemmat kaksi vikaa olivat lahjoja, joita ei olisi tullut, mikäli asenne olisi ollut kunnossa. Toisessa kenelläkään ei ollut silmät auki ja toisessa Piquet katsoo hyökkääjää silmiin, kun hän tekee päällä maalin. Joku olisi voinut yrittää estää.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Tiistain jälkeen huhumylly luonnollisesti jauhaa:

-Griezmannia ollaan jälleen tuomassa seuraan
-Myyntilistalla Rakitic, Umtiti, Coutinho jne...
-Valverden kohtalosta päätetään Copa-finaalin jälkeen

Lisäksi virallisesti ilmoitettu, että Suarez menee polven tähystysleikkaukseen. Mahdollisesti seurakausi ohi ja jopa Copa America.

Onhan nuo Suarezin polvivaivat olleet koko kauden tiedossa, mutta kyllä miehen ysikymppiset illasta toiseen entistä enemmän ihmetyttää, kun operaatio käytännössä heti tippumisen jälkeen, joten eiköhän tuo olisi joka tapauksessa viimeistään kauden jälkeen tehty.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Ei pelaa Suarez Copa-finaalissa, seura vahvisti, eli seurakausi ohi. Monestakin syystä tulee mieleen, että miksi ei leikattu jo syksyllä?

Muutoksia kaivataan, mutta epävarmana näkisin, että se noilla eväillä onnistuisi. Rakitic on tärkeä pelaaja, vaikka hänkään ei tiistaina onnistunut. Umtiti terveenä myös. Coutinhon voi kyllä muuten myydä, mutten ole varma kannattaako, jos jäädään tyyliin 50 miljoonaa tai yli tappiolle. Lienee kuitenkin kiinnostava kesä edessä ja onneksi on varmaa, että ainakin de Jongin muodossa jotakin odotettavaa on.

Todettakoon, että kyrsii vieläkin, vaikka ei varmaankaan ole yllätys. Jäljelläolevien liigapelien osalta käytän aikani johonkin muuhun, katsotaan josko Copa-finaaliin mennessä motivaatio palaisi...
 

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
Huhuja tosiaan liikkuu, että De Ligt ja Griezmann olisivat siirtymässä kesällä Barcaan. Näin siis ainakin Sportin mukaan.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Katsotaan nyt vielä se Copa-finaali, mutta tällä erää näyttää siltä, että vastaus tämän kauden ketjun otsikon kysymykseen on: vain osittain. Jälleenrakennusta on tehty, jossain vaiheessa tilanne näytti oikein hyvältä ainakin osin, mutta esille on tullut ainakin seuraavia ongelmia:

- Arthurin tekeminen näytti paikoin mainiolta, ja hän nousi ainakin jossain kohtaa ns. parhaan avauksen pelaajaksi, mutta fysiikan riittävyyden puutteet taisivat tulla vastaan. Tässä on haaste ainakin fysiikkavalmennukselle kesäksi.
- Sama hieman eri muodossa koskee edelliskaudella saapunutta Dembeleä, joka taas kärsi toistuvista lihasvammoista.
- Malcom jäi pieneen rooliin ja taso vaihteli. Sen - ja Dembelen vammojen - vuoksi ykköshyökkääjät joutuivat pelaamaan liikaa, etenkin tilanteessa jossa sekä Messillä että Suarezilla oli vaivoja. Kentällä roikotettiin myös itseluottamuksensa hukannutta ja koko ajan vähän paikkaansa etsinyttä Coutinhoa.
- Tammikuun hankinnat olivat täysiä huteja, eivätkä palvele joukkuetta lyhyellä tai pitkällä tähtäimellä, mutta eipä siinä kai - jatkavat matkaa kesällä. Todibo voi tosin joskus noustakin edustuksen pelaajaksi, mutta tuskin ihan lähiaikoina.
- Omista kasvateista Aleña väläytteli, mutta peliaikaa ei ihan valtavasti tullut.
- Valverde oli monessa kohtaa ylipäätään turhan varovainen ja luotti nimiin selässä kuormituksen määrästä välittämättä. Tai no ei sentään kokonaan välittämättä, olihan noita kierrätyspelejäkin muutama.

Muista nuorehkoista uusista pelaajista Lenglet ylitti odotukset joutuessaan/päästessään sijaistamaan loukkaantunutta Umtitia. Se on siis hyvä asia, jälkimmäisen tilanne hieman huolettaa. Mutta jos kyse on vain siitä että saadaan pelituntuma ja itseluottamus kuntoon, myös Umtitin paras taso tiedetään huikeaksi. Jos mukaan tulee vielä de Ligt, ei kovin monesta joukkueesta parempaa toppariosastoa löydy, ja kolme neljästä eturivin vaihtoehdosta on vielä toppareiksi nuoria.

Jälleenrakennus siis jatkunee ensi kaudella. Iso kysymys on, jatkuuko se Valverden alaisuudessa, vai jonkun muun. Liigassahan jälki oli tuloksellisesti kovaa, peli ehkä aavistuksen parempaa kuin edellisellä kaudella, mutta totaalijäätyminen siinä kaikkein tärkeimmässä paikassa on melko anteeksiantamaton - varsinkin kun sama tapahtui jo toista kertaa. Lehdissä ei tänään ole valmentajahuhuja, mutta brittilähteitä lainaavan Barcablaugranes-blogin mukaan harkinnassa olisivat Ajaxin Erik ten Hag, josta @Woofer aiemmin uneksi, ja vanha tuttu Ronald Koeman, joka nyt ei itseäni ihan älyttömästi innostaisi vaikka tuttu onkin. Xavin aika olisi lehtihuhujen mukaan vasta myöhemmin, kuten itsekin oletan ja toivon.

Lisäksi Cadena SERin mukaan Valverden ja pomo-osaston Pep Seguran välit ovat poikki ja ainakin jompikumpi väistämättä lähtisi kesällä.

Se tiedetään, että de Jong saapuu keskikentälle. Lähteekö Rakitic pois alta, vai vasta vuoden päästä? En haluaisi luopua hänestä, mutta jos saadaan ikään nähden ylihinta, voidaan lähdönkin kanssa elää. De Ligt -huhut vahvistuvat. Samaten Griezmann on ilmeisesti ihan virallisesti ilmoittanut, että lähtee Atletista - siellä ovi käy! - eikä kovin vahvoja huhuja ole muusta uudesta osoitteesta kuin Barcelona. PSG nyt on ilmoille heitetty. Saattaa olla, että seura jopa maksaisi 120 miljoonan ulosostohinnan. Epäilyttää kyllä, jos näin tehdään. Kun ei ihan nuoresta pelaajasta enää ole kyse. Ja summa on myös niin suuri, että sen täytyisi tarkoittaa isoa myyntiä, tai useampaa. Realistisimmin varmaankin Coutinhon lähtöä, ja jotenkin pitäisi hänestä saada edes lähelle tuo sama summa surkean kauden jälkeen. Tiettävästi mitään pitkää jonoa valtavan europinon kanssa ei Barcelonan toimiston ovella ole. Saapa nähdä. Toinen vasen pakki tarvitaan, koska ei ole mitenkään kaukaa haettua ajatella, että Alban surkea suoritus toisessa Liverpool-pelissä on liiallisen kuormituksen (ehkä jopa enemmän henkisen kuin fyysisen) tulosta. Myös toinen maalivahti vaihtunee ensi kaudeksi. Muutoksia siis on tiedossa, ja nyt tarvitaan sitten oikeasti osaamista johdolta siinä, että niistä syntyy joukkuetta parantava kokonaisuus, ja miten rahat riittävät kaikkeen tarvittavaan.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Koko viesti

Hyvää tiivistelmää kokonaisuudessaan ja paljon samoja asioita mitä tullut pyöriteltyä tässä viime päivinä. Otetaan itsekin pariin kohtaan kiinni.


Ensinnäkin vieläkin jotenkin epätodellista, että yksi Messin veto tolpan toiselle puolelle, suora jatko Alban passista tai Alban itse tehty viimeistely voisi tarkoittaa, että tässä odoteltaisiin UCL-finaalia Tottenhamia vastaan. Ei siksi, että näin kävi, vaan kuinka paljon eri fiilikset olisi nyt kokonaisuuden suhteen. Puhuttaisiin, että meinasi käydä sama lapsus käydä uudestaan, mutta Liverpool oli jo Camp Noulla erittäin vaarallinen jne, eteenpäin. Olisiko sillon ummistettu silmiä kuinka paljon todellisuudelta, kun nyt vastaavasti vikaa tuntuu olevan Valmennuksessa, keskikentällä, laidoilla, hyökkäyksessä..Tuleeko nyt ylianalysoitua asioita kun vikaa löytyy joka paikasta.Raja tuntuu aika häilyvältä suuntaan ja toiseen. Ennen toista osaa tuntui, että kesällä pari pientä viilausta ja juna jatkaa kulkemistaan, saa kesällä rauhaksiin katsella kun muut törsää ja nyt taas ollaan itse mahdollisesti ostamassa griezmanneja 120 miljoonalla. Kokonaisuutta on tietyti koko ajan pystynyt miettimään suuntaan ja toiseen, mutta lopulta yksi yhdeksänkymmentä minuuttinen mullistanut kaiken. Noh, se ehkä siitä.


Tapaus Griezmann. Todella vaikea sanoa mikä tässäkin taas olisi oikea ratkaisu. Jos nyt jätetään viime kesän sekoilu kokonaan pois arvioinnista, niin puolesta ja vastaan on helppo keksiä syitä miehen hankinnan puolesta. Griezmann on jo 28-vuotias, hinta kova, eikä tuo mainitusti ole välttämättä mikään ratkaisu ongelmiin. Hänhän ei mikään puhdas ysi tosiaan ole, vaan enemmänkin viihtyy kärjen takana eli vähän Messin paikoilla. Dybalaa ja Messiä ei ole saatu sopimaan maajoukkuessa kentälle samaan aikaan, joten olisiko tässä samaa ongelmaa tiedossa? Lisäksi jos ajatellaan Dembelettä, niin ensi kaudesta hänestä pitäisi kyllä jo pikku hiljaa saada leivottua avauksen pelaajaa, mikäli fysiikka vaan saadaan kestämään. Jos ajatellaan, että lähtökohtainen avauksen kolmikko olisi Suarez-Messi-Griezmann, niin jäisikö Dembele taas vähemälle vastuulle. Jos Valverde puikoissa jatkaan, niin tasaseen kierrätykseen olisi edelleenkään hankala uskoa.


Jos taas puolesta asioita miettii, niin jos kaikki natsahtaa kohdalleen tuo voi olla aika todella loistava veto tuohon popposeen. Miehen kyvyt kuitenkin tiedetään ja jos löytää Messin kanssa yhteisen juonen, niin jälki voi olla todella kovaa. Messin ja Griezmannin molempien pelityyleihin sopii, että siellä kärjessä joku kärkipelaaja tekee pallottomana (Suarez) tiloja ja vie vastustajien pakkeja mukanaan. Jos tosiaan Messi saa Griezmannista palloittelukaverin tuohon boxin tuntumaan, johon Suarez on pystynyt enää vain ajoittain, niin mielikuvitus on vaan rajana mitä taikuuksia siellä voisi tapahtua. Lisäksi Griezmannissa on yksi positiivinen puoli, mikä Barcan hyökkäyspelaajilta on puuttunut. Hän on myös ahkera puolustamaan. Kun vastustaja on Liverpoolin tasoa, niin nykyjalkapallossa on annetaan vähän liikaa tasoitusta kun hyökkäyspelaajista kaikki kolme on enemmän tai vähemmän turhia puolustuspäähän. Messi nyt on Messi, sata kertaa läpi käyty asia ja hänen kävelynsä hyödyt kattaa sen haitan selvästi, ettei mies munaravaa alas, mutta sitten kun kaksi muuta on heikkopolvinen Suarez jolla ei kunto riitä uskottavaan puolustuspelaamiseen kuin spurtti tai kaksi pelissä ja pallottomanakin täysin hyödytön (tällä hetkellä) oleva Coutinho, niin muiden urakka kasvaa kyllä huomattavasti. Griezmannin selkärankaan on Simeonen koulussa varmasti iskostunut tuo puolustaminen, niin voisi tuoda kyllä tärkeää tasapainoa kentälle.


Sitten Coutinho. Fakta vaan taitaa olla se, että miehestä ei saada lähellekkään mitä maksettiin. Muut joukkueet haistaa tässä kyllä varmasti Barcan epätoivon myydä pelaaja, jotta Griezmann saadaan hankittua. Toinen vaihtoehto on, että pelaajia myydään muualta(Rakitic, Umtiti, Malcom jne) ja roikotetaan miestä vielä ensi kausi mukana ja toivotaan parasta, mutta riski on kyllä todella kova, että vastuu pienenisi ja hinta tulisi alas entisestään. Kinkkinen tilanne joka tapauksessa.

Se mikä on kesää ajatellen on positiivista, että Andre Gomes pelasi hyvän kauden Evertonissa ja miehestä on mahdollista saada kyllä omat pois. mm. Tottenhamin kiinnostuksesta on ollut huhuja. D.Suarez nyt varmaan sieltä tulee takaisin ja joku jatkolentoyhteys pitäisi miehelle keksiä, mutta se tuskin on nyt Barcan ongelmien kärkipäässä.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
No, ei tässä tälläkään kertaa kovin erimielisiä olla. Taisin itsekin tuolla heti sen jälkimmäisen Liverpool-pelin jälkeen kirjoittaa, että tällaisiin peleihin usein ylireagoidaan (ainakin fanien ja lehdistön suunnalla). Mutta reagointiin olisi kyllä aihetta sittenkin, jos jollain säälimaalilla oltaisiinkin huonosta suorituksesta huolimatta menty jatkoon. Nyt tarve on näkyvämpi. Harmillisesti tällä erää vahvempi huhu tuntuu olevan, että Valverde jatkaa kuin lähtee. Copa-finaali teoriassa voisi muuttaa asetelmaa vielä, jos se onnistuttaisiin sähläämään.

Mitä tulee Griezmanniin, edelleen pidän kyseenalaisena diilinä jos hinta pysyy siellä 120 miljoonassa silti, vaikka itse on ilmoittanut lähtevänsä pois. Täydennyksenä aiempaan: kokonaiskuva on ilmeisesti se, että laajemminkin kannattajat epäilevät, mutta huhujen mukaan pukukopissa otettaisiin ihan ilolla vastaan. Ja toki jos rahalla ei ole väliä, saattaa hän kyllä joukkuetta parantaa joko vähän tai paljon. Alban tilanteessa taas mietityttää, että viime kesänä myytiin 20 miljoonalla (aika edukasta nykyisessä markkinatilanteessa) monella mittarilla yhdeksi valjun parhaista laitapakeista noussut Digne. Jälkikäteen ajatellen päätöstä on nyt helppo jälkiviisaasti kritisoida... Mutta joo, toivottavasti Gomesista saadaan jotain pennosia.

Jos pysytään vielä hetki tässä kaudessa, ter Stegen on siirtynyt Suarezin ja Dembelen kaveriksi sairasosastolle. Polvivaivaa. Tämä toisaalta ei nyt viimeisiin peleihin älyttömästi vaikuta, koska liigapeli on panokseton ja Copassa olisi varmaankin joka tapauksessa Cillesen pelannut - luultavasti viimeisen Barcelona-pelinsä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös