Tappara kaudella 2018–2019

  • 244 668
  • 701

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
CHL-mittelö tuli tilastoitua noin 1,5 silmällä ja tässä omaa tilastoa:

Storhamar - Tappara 3-2 (rl)

Maalipaikat yhteensä: 21-36
Lähisektorin paikat: 6-9
Keskisektorin paikat: 8-15
Muut paikat: 7-12

0 -10min, 2-7
10-20min, 3-5
20-30min, 3-10
30-40min, 7-5
40-50min, 1-4 (2-2 tasoitus ainoasta paikasta)
50-60min, 5-5
Jatkot, 2-1
Pilkut, 4-3

Maalipaikat taisi olla noin 8-25 siinä 33 minuutin kohdalla, jossa Karjalainen teki 0-2. Sitten lopetettiinkin pelaaminen. Kolmannessa erässä kyllä peli kulki nätisti heti tuon tasoituksen jälkeen ja sitä ennen (Levtchillä tyhjää edessä...). Lopussa kurinalaisuuden paukut loppui ja vika kymppi oli aika hurlumheitä. Mentiin kyllä päädystä päätyyn, mutta ei päästy paikoille. Ainoa joka tuosta hurlumheistä hyötyi, oli Storhamar.

Pelaaja, Maalipaikat + Syötetyt paikat + Muu hyvä peli = Yhteensä (numeroarvoista 3=lähisektorin maalipaikka, 2=keskisektorin maalipaikka, 1=muun sektorin (heikon todennäköisyyden) maalipaikka
----------------------------------------------
#74 Erkinjuntti, (3+2+2) + (3+1) + 1 = 12
#44 J-M Järvinen, (0) + (3+3) + 1 = 7
#71 Kuusela, (3+3) + (1+2) + 0 = 9
---------------------------------------------
#67 Zaborsky, (1+3) + (3) + 0 = 7
#28 Malinen, (2+3) + (3+3) + 0 = 11 (toinen Malisen 3 pinnan arvoisesta syötöstä oli siis se avausmalin syöttöpiste)
#26 Karja-Laine (2+3+2) + (3) + 1 = 11 (Karjalaisen 2 pinnan jälkimmäinen maalipaikka oli 0-2 osuma)
--------------------------------------------
#42 Rauhala, (2+1) + (1+2+2) + 2 = 10
#11 Märvinen, (0) + (2+1) + 1 = 4
#20 Ojamäki, (2+2) + (2) + 0 = 6
--------------------------------------------
#68 Luoto, (3+2) + (1) + 1 = 7
#61 Jasu, (3+2+2) + (3) + 1 = 11 (Jasun 3 pinnan maalipaikka oli 0-1 osuma)
#76 Levtchi, (2+3) + (0) + 1 = 6
(#96 Moilanen) ei tainnut pelata vaihtoakaan

Ykkösnyrkissä Erkinjuntti oli näkyvin pelaaja, mutta loppua kohti tämä kenttä katosi kuvasta. Jotenkin tuntui, että Erkinjuntin näkyvyys pilasi JMJ:n ja Kuuselan pelin. JMJ etenkään ei saanut mitään luotua ylivoiman ulkopuolelta. Zaborsky takaisin tähän kenttään kiitos ja Erkinjuntti loistamaan yksin jonnekin toisaalle.

Kakkosessa Malinen kyllä maistuu kokonaisvaltaisuudellaan. Ehdottomasti vahvistus. Karjalaiseen voi myös luottaa kuin vuoreen, ja huiman kudin pisti YV:llä, mieleen tuli eräs 20-vuotias tietokonepelaamisellaan NHL-uransa tuhonnut.

Kolmosessa Rauhala teki töitä ja teki töitä. Ei onnistumisia. Matti Järvinen katoaa edelleen kuvasta, oli sitten helpossa tai vaikeassa kentässä.

Nelosketju oli pirteä vaikka pelasi vähiten. Tässä näkyy varaankin syvyyserot Storhamarin kaltaiseen joukkueeseen nähden. Ei siellä nelosesta löydy enää sellaista voimaa mitä Tapparalta. Mutta ne onnistumiset, Levtchi ei päässyt tolppaa lähemmäs ja tyhjää maaliakin siellä oli tarjolla. Jasu kerää pisteensä tässä meikäläisen tilastossa käytännössä 1.ylivoimasta, jossa on pirun tärkeä palanen. Aloitusvoitto on niin tärkeä ja mies on kyllä hyvä haistamaan reboundit. Ei maskissa mikään Lajunen, mutta paras köyhän miehen sellainen.

Hyökkääjien peliajat:

Järvinen 19:45
Kuusela 19:41
Malinen 18:59
Erkinjuntti 17:50
Karjalainen 17:01
Ojamäki 16:30
Jasu 15:53
Zaborsky 15:28
Rauhala 14:00
Märvinen 13:10
Levtchi 10:55
Luoto 9:23
Moilanen 0:31

Muut tilastot:
Matches

***

Puolustajien pisteytys oli hieman erilainen. Heillä ei yleensä tuo pelkkä hyökkäysaluepelaaminen ole kertonut tasosta, mutta nyt koitan katsella myös noita omista lähtöjä, kuka sen pystyy tekemään kontrolloidusti, joko kuljetuksella tai syötöllä oman sinisen yli tai sitten epäkontrolloidusti, eli purkaen, tai pahimmassa tapauksessa, kiekon menettäen. Tähän ei tilastointisilmä ole vielä harjaantunut, joten paljon meni tilanteita ohi.

Pelaaja, Maalipaikat + Syötetyt paikat + Muu hyvä peli + Control Exits - Uncontrolled Exits
#33 Vittasmäki, (1+2) + (0) + 0 + (exits +2 -0) = 5
#52 Rantakari, (1+1+2) + (2+1) + 0 + (exits +3 -1) = 9
----------------------------------------------------------
#18 Mäntylä, (1+1+3) + (1) + 0 + (exits +1 -0) = 7
#13 Kemiläinen, (1+1) + (2+3+2+1) + 0 + (exits +6 -1) = 15
----------------------------------------------------------
#56 Rautanen, (1) + (3) + 0 + (exits +4 -1) = 7
#23 Elorinne, (1+2+1) + (2+1) + 1 + (exits +3 -0) = 11
--------------------------------------------------------
#15 Utunen, (0) + (0) + 0 + (exits +0 -2) = -2

Kiekonmenetyksiä en vielä tilastoinut, poimin nyt vain kontrolloidut omalta alueelta ulostulot ja ei-kontrolloidut purut.

Paljon tilastomerkintöjä jäi puuttumaan, koska en hirvittävästi jaksanut tilanteita kelailla uudestaan. Kemiläisen hyvyys, tai oikeastaan ristiriitaisuus tässä tilastossa yllätti. Paljon tuli hyviä pelejä, mutta paljon myös tilanteita, joissa joutuivat Mäntylän kanssa vaikeuksiin. Ja tämä tapahtui sellaisella mittarilla, jota en tilastoi, Kiekonmenetys saattoi tulla keskialueella esim hyökkääjältä, puolustajan hyvän pelin jälkeen.

Elorinne tuntui olevan myös elementissään. Juho Rautanen vakuuttaa myös hyvillä avaussyötöillään, tullee olemaan kauden suurin yllättäjä puolustuksesta.

Utusella poltteli ottelun alkupuoliskolla kummasti lavassa ja peliaika jäikin penkityksen jälkeen vain reiluun 6 minuuttiin.

Peliajat:

Kemiläinen 21:20
Elorinne 19:38
Rautanen 19:20
Rantakari 17:49
Vittasmäki 17:34
Mäntylä 15:35
Utunen 6:34

Kokonaisuutena kyllä lähdettiin hyvin omista. Välillä palauteltiin maalin taakse, mutta ei mitenkään jääkiekkoa tuhoten ja aikaa siellä tappaen, vaan silloin tällöin, tilanteen niin vaatiessa. Eikä mitenkään pistooli ohimolla lähdetty nopeisiinkaan hyökkäyksiin, jos se tilanteessa ei ollut järkevää. Sanoisin että kaikki oli aika mukavasti kontrollissa. Tämän pelin perusteella balanssi Tapolan ajalle ja Rautakorven uusille ajatuksille on nyt löytynyt, yhden kasvukipukauden jälkeen.

***

Rankkareista ei voi muuta todeta kuin että toivottavasti jäivät Nicklas Bäckströmin uran viimeisiksi. Nyt oli luokatonta touhua. Voihan mies pelata normiajan ja sitten Heljanko rankkareihin, eikös samaa systeemiä käytetty Hrachovinan ensimmäisellä kaudella.
 
Viimeksi muokattu:

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Hienoa tilastointia ja tukee paljon omia havaintoja tästä pelistä ja yleisestikin tähän asti nähdyistä.

Bäckströmin rankkarisuoritus oli tosiaan huono. Thoresen iski kolme maalia ja muut ukot kaksi tolppaa. Yksi veti ohi eli seitsemästä rankkarista torjuntoja kertyi 1 kpl! Varinaisella peliajalla suoritus oli perusrauhallinen, mutta vähän olen yllättynyt kuinka paljon veteraani on tähän mennessä pelannut. Onko syynä sitten se että sanoi jossain haastattelussa lähtevänsä kauteen takamatkalta, eli nyt pitää saada alle paljon pelejä että pääsee kuntoon. Heljangon pitäisi kyllä lähtökohtaisesti olla täysin selvä ykkösveskari, koska 40-vuotiaan Bäckströmin lähihistorialla en vaan näe että hän voisi kovin paljon tulevalla kaudella pelata.

Kemiläinen on ottamassa ison ruudun puolustuksessa kun Mikko Lehtonen häippäsi. Rantakarilla sellainen jo olikin mutta tuntuu että puolustus on tällä kaudella tasapainoisempi ja parempi vaikka kaksi kovaa nimeä lähti. Työnjako on selvä ja jokainen pakki pystyy antamaan nopean ja tarkan ykkössyötön jolla lähdetään omista liikkeelle. Vittasmäeltä eilinen peli ei ollut paras mahdollinen, antoi jopa harvinaisen harhasyötön kertaalleen. Mutta kokonaisuutena paketti on niin hyvä että sillä pitää Rautakorven tehdä tällä kaudella tulosta. Uusia pakkeja ei enää kannata hankkia vaan säilyttää nykyinen harmoninen kokonaisuus.

Hyökkäyksessä ykkösketju ei toiminut. Ennakoltakaan se ei näyttänyt toimivalta koska kaikki kolme pelaajaa haluavat pitää kiekkoa ja rakentaa paikkoja toisille. Erkinjuntti on jo yksin niin dominoiva kiekonpitäjä, että Järvinen ja Kuusela kärsivät silminnähden tilanteesta. Komppaan Henkkaa eli Zaborsky takaisin tuohon koska muutakaan vaihtoehtoa ei ole näköpiirissä. Slovakki oli aika hukassa Malisen ketjussa ja 2-yvssä, mutta toisaalta ei viime kauden esitykset oikein isompaa rooliakaan edellytä. Viime kauden sai pelata käytännössä koko ajan ykkösketjussa, koko ajan odoteltiin koska lähtee kulkemaan mutta ei oikein missään vaiheessa lähtenyt. Kaikesta näkee että on laatupelaaja eikä asenteestakaan voi moittia, mutta jokin tuosta tekee vaan usein niin tehotonta puurtamista. Mutta siis, jatkakoon ykkösessä kun vaihtoehdot on vähissä.

Se nyt ainakin tuli eilen selväksi että Tapparan kiekollinen peli on kunnossa, mutta viime kauden tapaan maalinteko tuottaa välillä valtavaa tuskaa. Toivotaan että kyse oli vain epäonnesta eikä jostain isommasta tendenssistä (esim. ettei nykyisten pelaajien yksilötaito riitä tehokkaaseen paikkojen hyödyntämiseen). Rankkarispesialistikin selvisivät melko pitkälle.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Hienot tilastot @Henkka! Pakko nostaa hattua.

Samoja huomioita tuli tehtyä yllä olevien kanssa. EJ-JMJ-Kuusela ei vaikuta toimivalta edes paperilla, eikä meno kaukalossakaan vakuuttanut joten toivottavasti Zaborsky palautetaan tähän ketjuun. Tai sitten vaihtoehtoisesti hyökkäykseen maalintekopotentiaali voitaisiin jakaa vielä tasaisemmin esim: Zabo-JMJ-Ojamäki, EJ-Malinen-Kuusela, Rauhala-Märvinen-Karjalainen... Vaihtoehtoja riittää. Hieman ihmettelin myös miksi Zaborsky oli siirretty pois ykkösylivoimasta, mutta sen verta nätin syötön Malinen tarjoili Jasulle, että ratkaisu taisi olla aivan oikea. Zaborskyn liike on kuitenkin pistänyt positiivisesti silmään ja luistin tuntuu liikkuvan viime kautta paremmin.

Bäckström oli jo NHL:ssä pelatessaan umpisurkea rankkareissa, eikä hän ole niistä ajoista ainakaan liikkeissään nopeutunut. Heljangolta en ole muistaakseni yhtään rankkuskabaa nähnyt, mutta vaikea uskoa hänen olevan huonompi, joten eiköhän Heljanko laiteta runkosarjassa maaliin, vaikka sitten kylmiltään. Samaan yhteyteen on kuitenkin pakkoa sanoa, että Bäckström pelasi hyvän ottelun eikä eilinen voiton menettäminen missään nimessä hänen piikkinsä mene. Harmittava, muttei (viimekautta muistellessa) järin yllättävä johdon menettäminen Tapparalta yhtä kaikki.

Mielenkiintoista seurata miten Tapparan maalivahtipeluutus menee tulevalla kaudella. Tilanteessa on jotain samaa kuin Hrachovina-Lassila -kaksikon suhteen, mutta tuostakin kaudesta on hyvä muistaa, että vaikka Hrachovina pelasi enemmän niin Lassila aloitti pudotuspeleissä. Bäckströmin hankinnan yhteydessä Heljangon oletettiin olevan selvä ykkösvahti, joka pelaa sen 35-50 peliä. Todennäköisintä tuo varmasti edelleen on, vaikka harjoitus-/CHL-pelit ollaan menty vuorotahtiin. Sellainen perstuntuma kuitenkin on, ettei Bäckströmin pelimäärä jää niin vähäiseksi kuin osa luulee. On huomionarvoista, että kuulo-/huhupuheiden perusteella Tappara toivoi kevättalvella Metsolan paluuta ja oli tämän jälkeen myös Kähkösen perässä, joten mahtaako Heljangon ykkösveskarin asema olla kuitenkaan kirkossa kuulutettu. Aika näyttää.

Pikku hiljaa se kiekkokuume alkaa tässä kohoamaan ja kiinnostus liigan alkua kohtaan nousemaan. Kotimaan vastuksia vastaan pelatut harjoitusottelut jäivät omalta osaltani välistä, mutta Växjö&Storhamar ottelut tuli nähtyä. Niiden perusteella Tapparan pelaaminen näyttää juuri siltä, miltä nimilistaa silmäilellä voi arvata. Pelin virtausta hallitaan jopa suvereenisti, mutta ykkössektorin laatupaikat ovat jääneet vähäisiksi ja maalinteon tehokkuudessa on paljon parannettavaa. Isompia johtopäätöksiä on turha tietenkään vielä tässä vaiheessa vetää. Ylivoima on kuitenkin pyörinyt kauniisti, omista Tappara on pääsääntöisesti lähtenyt loistavasti yhtenäisenä viisikkona, mutta kuten viime kaudellakin niin hyökkäysalueen pelaamisesta puuttuu se jokin ja peli menee kulmissa pyörimiseksi. Toivottavasti runkosarjassa nähdään suoraviivaisempaa hyökkäyspeliä.
 

Freedom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Tappara
Tykkään kovasti miten joukkue on rakennettu tälle vuodelle. Siinä on nyt lähtökohtaisesti tasoltaan ja kehityspotentiaaliltaan hyvät palat joka rooliin. Tästä joukkueen kokoamisesta tulee kovasti mieleen Rautakorven-Tapolan menestyskaudet ennen viimeisintä, jolloin mentiin ylivarustelun puolelle.

Hiukan kuitenkin huolettaa (taas) eilisen perusteella tietynlainen hyökkäyspelin puuroontuminen. Vaikka paikoille päästiin, ne eivät olleet useinkaan mitään loistopaikkoja. Hiukan pelottaa, että meillä on taas kasassa ns. perushyvä diesel, joka menee taas hopealle..
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Hiukan kuitenkin huolettaa (taas) eilisen perusteella tietynlainen hyökkäyspelin puuroontuminen. Vaikka paikoille päästiin, ne eivät olleet useinkaan mitään loistopaikkoja. Hiukan pelottaa, että meillä on taas kasassa ns. perushyvä diesel, joka menee taas hopealle..

Väitän että paikat oli ihan yhtä loistokkaita kuin muulloinkin, mutta kun ne eivät uppoa, tulee negatiivinen mielikuva siitä, että olivat jotenkin normaalia huonompia paikkoja.

Ja sitten ne paikat uppoaa ylihyvin, tulee mielikuva, että kylläpäs rakennettiin hienoja paikkoja, vaikkei ne sen kummempia paikkoja olleet.

Itse olen sen verran tarpeeksi jääkiekkoa nähnyt, että alan päästä tästä mielikuvavääristymästä pikkuhiljaa yli.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Toka CHL-peli tuli nyt myös jälkikäteen tilastoitua. Eriskummallinen ottelu, Trinec hallitsi alkua ja hyytyi ekan 10min jälkeen aika totaalisesti. Tapparan tokan erän eka kymppi oli sitten todella murhaava Trinecin heikon maalivahtipelin avustuksella, joka ratkaisi koko pelin.

Trinec - Tappara 2-8

Maalipaikat yhteensä: 36-36
Lähisektorin paikat: 8-11
Keskisektorin paikat: 9-12
Muut paikat: 19-13

Tuostä näkee hyvin että paremman prosentin paikoilta lauottiin, vaikka meeleja nyt edelleen syntyikin liian monta paikkoihin nähden.

0 -10min, 11-2 (ekalla kympillä oltiin pulassa, mutta Heljanko piti pystyssä)
10-20min, 2-8
20-30min, 1-12 (seuraavat 20min sitten totaalista dominointia, paikat 3-20, 5 maalia 5 minuuttiin ja peli ohi)
30-40min, 8-7
40-50min, 5-2
50-60min, 9-5
Yhteensä, 36-36

Pelaaja, Maalipaikat + Syötetyt paikat + Muu hyvä peli = Yhteensä (numeroarvoista 3=lähisektorin maalipaikka, 2=keskisektorin maalipaikka, 1=muun sektorin (heikon todennäköisyyden) maalipaikka
----------------------------------------------
#74 Erkinjuntti, (1+3+2G+3) + (2) + 1 = 12
#44 JMJ, (3+1) + (1+1+3+1+2+2+1A+1) + 2 = 18
#71 Kuusela, (1+1+2) + (2+3+3A+2A+1) + 1 = 16
-----------------------------------------------
Ykkönen oli nyt aika tikissä, etenkin noiden ylivoimien turvin. JMJ:ltä kohtuu määrä luotuja paikkoja (8).

#67 Zaborsky, (1) + (1A+1A+2) + 2 = 7
#28 Malinen, (3) + (2A+3A+1A) + 2 = 11
#26 Karjalainen (1+1+2G+2+2) + (2A) + 3 = 13
--------------------------------------------
Zaborskyllä edelleen nihkeää, vaikka tehoille pääsikin. Malisella ja Karjalla rullaa hyvin.

#42 Rauhala, (2+3) + (2A+2A) + 2 = 11
#61 Jasu, (3G) + (3+2+1+1A) + 2 = 12
#20 Ojamäki, (3+3+2G) + (3) + 0 = 11
--------------------------------------------
Jasun tulo kolmoseen nosti ketjun tasoa. Ihme pelintekijäkin miehestä löytyy. Rauhalalta vahva perusduuni, vakkei edelleenkään osu mistään.

#68 Luoto, (0) + (0) + (-1) = -1
#11, Märvinen, (1+3G+3G) + (0) + 1 = 8
#76 Levtchi, (0) + (1) + 1 = 2
(#27 Tanus), (0) + (0) + 2 = 2
--------------------------------------------
En tiedä mikä Luotoa vaivasi. Aivan pihalla koko pelin ja ainoa merkintä jäähyn ottaminen. Märvinen kävi tekemässä maalit YV:llä ja muuten olikin sitten jälleen aika heikko. Ei asiaa nelosta ylemmäs tällä hetkellä. Kristian Tanus kerkesi 1,5 minuutin jääajallaan hankkimaan vastustajalle jäähyn ja yksi hyvä kiekonriisto. Voisi ehkä antaa enemmänkin peliaikaa, jos Luodolle ja Levtchille ei maistu.

Mielenkiintoista oli kuinka Mika Saukkonen näki kentällä Sami Moilasen 3.erän puoleenväliin asti ja eihän se ollut edes kokoonpanossa.

Hyökkääjien peliajat:

Malinen 18:43
Karjalainen 18:08
Jasu 17:25
Kuusela 15:57
Rauhala 15:19
Ojamäki 15:17
Järvinen 14:54
Zaborsky 13:44
Märvinen 12:17
Erkinjuntti 11:18
Luoto 11:03
Levtchi 10:32
Tanus 1:23

Muut tilastot:
Matches

Pelaaja, Maalipaikat + Syötetyt paikat + Muu hyvä peli + Control Exits - Uncontrolled Exits
#33 Vittasmäki, (0) + (0) + 1 + (exits +3 -2) = 2
#52 Rantakari, (1+1+1+2+2+1) + (0) + 0 + (exits +6 -2) = 12
----------------------------------------------------------
Ei kummoinen peli Vittasmäeltä. Alivoimaa tappoi kyllä hyvin ja siitä ei tule oikeen mitään merkintöjä. Rantakari pommitti kutinsa lähinnä YV:llä ja teki myös eniten controlled exittiä.

#18 Mäntylä, (0) + (0) + 2 + (exits +3 -2) = 3
#13 Kemiläinen, (2+3) + (2A+1+1A+2+2) + 1 + (exits +3 -0 -1) = 15
----------------------------------------------------------
Mäntylä-Kemiläinen parin roolijako ei voisi olla selvempi. Aika sama kuin tuossa ykkösessä. Tuukka täysin peruspakki. Kemiläiseltä taas ristiriitainen peli, puhdas peli zone exiteissä, paitsi se yksi kardinaalivirhe joka johti Trinecin avausmaaliin. Kai yksi virhe sallitaan, jos noin helvetisti muuten rakentaa tilanteita.

#56 Rautanen, (1) + (3) + 1 + (exits +4 -0) = 9
#23 Elorinne, (2G+2G) + (3) + 3 + (exits +3 -0) = 13
--------------------------------------------------------
Rautanen paransi vielä edellisestä pelistä, vaika muuten lähes identtiset tilastot. Todella varmaa tekemistä. Elorinteen maali-show oli jotain täysin käsittämätöntä. Tapparan paras pakki tänään, virheettömät zone exitit, pari maalia ja 3 tärkeätä blokkia alivoimalla.

#15 Utunen, (0) + (1+3) + 1 + (exits +1 -2) = 4
Utuselta todella paljon parempi peli kuin edellinen, sai luotua enemmän paikkoja. Yksi kardinaalimoka tuli, jolloin jäätiin pahiten koko pelissä omiin pyörimään.

Pakkien peliajat:
Kemiläinen 18:52
Vittasmäki 17:53
Elorinne 16:55
Mäntylä 16:19
Rautanen 15:52
Rantakari 15:11
Utunen 11:15

Kemiläinen kellotti toisessa pelissä peräkkäin suurimmat minsat.

Heljangolta erinomainen peli. Matsin olisi voinut ihan hyvin hävitä siinä ekalla kympillä, mutta maalivahti (+ tokan erän jäähysuma) taisi turhauttaa vastustajan.
 
Viimeksi muokattu:

Veri

Jäsen
Oikein hyvältä vaikuttaa joukkue ennakkoon ja suht sopivat ketjut löytyny jo nyt. Hyvin tasapainosesti rakennettu joukkue. Kirjottelenki huvikseni tässä vähä arvioitapelaajista, kun kaikki CHL-ottelut tuli katottua. Pelaajat suunnilleen parhaimmasta heikoimpaan järjestyksessä. Ensiks hyökkääjät ja sit pakit.


Kristian Kuusela - Edelleen kovassa kunnossa, ei mitää uutta lisättävää. Tärkein pelaaja.

Tomas Zaborsky - Mun silmään liike näytti todella hyvältä, uskallan povata todella hyvää kautta, viimein saadaan sitä Zaboa jota on odotettu.

Erkinjuntti - Uusvanha pelaaja meille ja pidän kyllä huippu hankintana. En rehellisesti uskonu, että Tappara naaraa vielä näin kovan kalan.

Jarkko Malinen - Toinen uusvanha . Monen mielestä tuntuu olevan yliarvostettu, mun mielestä aliarvostettu. Selvää varsinaista ykkössentteriä kun ei ole, niin saattaa olla Malinen lähinnä sitä, ainakin kokonaisvaltaisessa pelissä selvästi JMJ:tä edellä. Malisen katto on kyllä jo saavutettu potentiaalin osalta jo.

Jan-Mikael Järvinen - Ylivoimassa yks tärkeimmistä pelaajista ja toivottavasti pystyis ottaan ykkösssentterin roolin ihan kunnolla ittelleen. Niin erilainen pelaaja Malisen kanssa, että turha sinänsä vertailla, mut potentiaalia kuitenki todella kovaan kauteen pisteitten valossa.

Jere Karjalainen - Pelannu hyvällä tasolla jo pitkään ja samaa luvassa, harmittavasti tuli tuo loukkaantuminen, mut selvinnee myöhemmin paljonko saikkua.

Juhani Jasu - Pakko laittaa Jasu jo tähän kohtaa, koska on kova alivoimalla ja saa vastuuta myös ylivoimalla ja onnistunu siinäki iha siedettävästi. Erikoistilanteiden mies ja spesifi taito aloituksiin niin paikka listalla tähän. Niin tärkeää kuitenkin, kun kellossa jäljellä alle minuutti ja alotukseen on heittää Jasu. Olis alempana listalla selvästi jos arvioitais vain 5vs5-peliä.

Anton Levtchi - Ottanu reippaan askeleen kehityksessä kesässä. Liike todella hyvää nyt ja se tainnu olla ratkaiseva siihen, että nyt pystyy tekeen hyviä kiekon alueelle tuomisia, kun hälle pelataan kiekkoa vauhtiin keskialueella. Todella taitavat kädet jo oli tiedossa, mutta ei aiemmin päässy niitä hyödyntään ja viime kaudella oli vähä lapanen eikä kyennyt auttaan joukkuetta yhtään, parhaimmilaanki roikku vaa mukana. Näen potentiaalia pelata kyllä tosi hyvä kausi ja minissäänkin vakiinnuttaa kyllä pelipaikkansa.

Joona Luoto - Todella väkevää luistelua ja näyttävää kasottavaa kun noin kookas pelaaja painaa menemää. Käsiltään ei mikää taikuri joskaan ei heikkokaan missään tapauksessa, mut tuo liike ja fysiikka tuossa on se puoli millä se tän kauden läpimurto tulee. Tuntuu silti ettei oikein löytäny paikkaansa vielä joukkuessa ja pelaillu nelosessa lähinnä ja se on sääli, koska mun mielestä on valmis isompaan ruutuun ja potentiaalia tuntuu olevan. Laitan Rauhalan edelle listalla, koska uskon siellä olevan kun kausi päättyy. Tai sitten vasta sitä seuraavalla kaudella.

Otto Rauhala - Hyvä jo viime kaudella ja toivottavasti jatkaa siitä mihi jäi. Hyvä luisteleen ja laukaus lähtee iha kelvosti suorasta luistelusta, mutta muuten minä en näe niin paljoa avuja pisteitten tekemiseen mitä moni muu tuntuu näkevan. Tosi kova tekemään töitä ja siinä on se hänen vahvuus kun se yhdistetään hyvään luisteluun. Taidot ei lähelläkään Levtchin tasolla, joten Otto ehkä tuomittu jäämään kolmoskenttään, mutta erittäin hyvä pelaaja. Sellanen dynaamisuus puuttuu luistelupotkusta kun vertaa vaikka Luotoon. Moni tosiaan varmasti erimieltä tässä kun jätin Rauhalan näin alas.

Niko Ojamäki - Niko ollu iso pettymys mulle Tapparassa. Nikon vahvuus on se tosi nopea luistelu, mutta tuntuu ettei sovi pelityyliltään Tapparaan, koska on liian suoraviivainen pelaaja. Sopis paremmin joukkueeseen joka ei pelais tätä ns. meidän peliä. Nikon pitäis saada pelata enemmä sellasta kiekkoa missä mennää urku auki karvaamaan eikä muodosteta juuri träppiä ja omista lähdetään suoraan ylös hei kun saadaan kiekkon, siin pääsis käyttään paremmin vahvuuksiaan. Kuti on onneks hyvä, mut ei sitä pääse käyttään tarpeeks Tapparassa.

Matti Järvinen - Joukkueessa on kyllä laajuutta hyvin kun Matti tulee listalla vasta täällä. Se jokin vaan tuntuu häneltä puuttuvan, vähä sellanen mitään sanomaton ollu Tapparassa. Ei mitään erikoisia vahvuuksia, mutta ei toisaalta heikkouksiakaan. Toivottavasti oon väärässä ja nähdään hyvä kausi Matilta, mut pelkään neloskentään jäämistä ja ylivoima-ajankin katoamista kokonaan.

Kristian Tanus - Fysiikka ei riitä vielä, liike eri riitä vielä. Taidot riittäis, mut kyllä tämä kausi on liian aikasta viel edustukseen.

Sami Moilanen - En ole nähny riittävästi, jotta voin sanoa mitään.

Puolustajat:

Otso Rantakari - Povaan voittaan pakkien pistepörssin ja ne pahimmat hasarditki on loppunu omassa päässä, joten Otso on meidän ykköspakki, vaikka mahdotontahan sitä on verrata puolustavia ja hyökkääviä pakkeja lopulta.

Veli-Matti Viittasmäki - Vois olla hyvin ykkösenäkin, mut mennään näin, koska Otsolta tulossa tykkikausi.

Valtteri Kemiläinen - Uskon että tekee tason noston. Varmasti hyvä itseluottamukselle myös, kun kisa yv-ajasta ei oo niin törkeä, kuten viime kaudella. Nyt Kemmu saa pelata omaa rooliaan ja tekee hyvää itseluottamuksellekkin, kun pääsee pelaan omilla vahvuuksillaan.

Tuukka Mäntylä - Tuukka on tosi hyvä peruspakki, mut toivottavasti ei sovitella ylivoimaan edes jos loukkaantumisia tulee.

Aleksi Elorinne - uskoisin pelavan paremman kauden mitä viimekaudella. Nyt on tasapainosempi puolustus, kun mitä oli edellinen ylioffensiivinen pakisto, se ehkä johti siihen, että liian iso vastuu jäi puolustamisesta Elorinteelle ja Kemiläiselle, mikä ehkä syynä heidän vähä vaisumpaan viime kauteen. Nyt on Tuukka ja Rautanenkin ottamassa roolia. Viittasmäki toki se isoin työjuhta oli ja on edelleen, mut kuormaa hänen takanaan tarkotin.

Juho Rautanen - Erittäin hyvvä ollu kyllä Juho. Kevyesti liigatasoa ja valmis isompaanki rooliin tarvittaessa jo nyt.

Toni Utunen - Selvästi Rautasen perässä tällä hetkellä, mutta eipä Tonilla ikääkää oo vielä yhtään. Saa nähä onko edes riittävä stuntti jos joku loukkaantuu, vai tuleeko ulkoa joku sitten.

Molarit:

Cristian Heljanko - Vaikuttaa onneks jatkavan siitä mihin jäi viime kaudella uskaltaa kyllä helposti antaa mahdollisuuden ottaa iso rooli. Se on itestä kiinni nyt.

Niklas Bäckström - ollu parempi ku odotin, pahimmat pelot karissu ainaki pois, vaikka hifkin fanit pelotteli. Voi pelata yllättävän paljonki lopulta.
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Joonas Järvinen pätkätöihin Tapparaan. Juuri tällästä rosoista heppua tuo rosteri huutaakin. Mikki aikansa pehmittää, niin jatkuisko yhteistyö myös keväällä.

Kaksi peliä takana joista ensimmäinen oli varsinaista höntsyä, maalit vain puuttui. HPK ottelu oli jo hieman parempi, eipä siinäkään juuri hurraamista ollut. Suunta ei voi olla kuin ylöspäin.
 

jonilaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Karvaaminen ilmeisesti kielletty kun taas annetaan vastustajan hautoa kiekkoa maalin takana niin kauan, että pääsevät vaihtamaan uusia ukkoja kentälle.
 

pelimies69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ihan hirveetä kiekkoa ollut koko alkukausi. Viime vuonna voitettiin alkukaudella huonolla pelillä otteluja, mutta nyt näyttää, että saamme sitä mitä ansaitsemme. En ole koskaan pitänyt Rautakorven kiekosta ja nyt vielä vähemmän. Paniikkinappulaan ei kannata vielä painaa, mutta pitkään en katsoisi tollasta taaperrusta. Onko harjoiteltu alkukausi lujaa vai mistä johtuu kivien paljous puntissa?
 

pelimies69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kuusela kertoi tossa taannoin, että liiga on KHL tasoa. Kannattaa katsoa yksi peli sieltä ja verrata Tapparan peliin ja antaa sen jälkeen uusi lausunto. Saa nähdä kuka ensimmäisenä reagoi joukkueen taaperrukseen. Liikaa ei voi antaa eteen. No olisihan se mukava tietysti voittaa mestaruus säälien kautta!
 

Wire

Jäsen
Viime kausi meni niin paskasti, että otettiin tähän kauteen uusi lähestymistapa. Pidemmät lenkit on hoidettu taksin takapenkillä ja nopeutta pyritty harjoittamaan tuopin tyhjennyksellä

Kausi aloitettiin joukkueen kanssa Kroatiasta, JM Järvinen jatkoi Samuilla ja kesätreenit vedettiin Jorstin möksällä. Kauden valmistavat otettiin Popedan keikalla...

Taisi siihen vielä Tsekkiläisen oluen maistelu mahtua myös.
 

Olbertson

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Leijonat, Kärpät
Anteeksi vieraisiin pöytiin huutelu, mutta voisitteko teherä jotain. Haluan tavoilleni uskollisena tulla jälleen keväällä katsomaan suosikkijoukkueeni finaalipelejä Hakametsään, joka on lähihallini.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Onhan tämä taas melkoista kokeilukiekkoa. Avauserässä ei hyökkäyssinistä ylitetty edes vahingossa kiekollisena. Vähemmän yllättäen hyökkäyspeliä ei ollutkaan lainkaan. Toinen ja kolmas erä oli erilaista ja sentään syntyi maalipaikkoja. Harmi että samalla tuli pahoja virheitä ja ylihyökkäämistä, joista Lukko rankaisi armotta. Vaikeaa on ja kohta on jo lokakuu.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tällaistahan se Rautakorven Tapparalla aina on, alku on nihkeä kaiken maailman hullujen kokeilujen kanssa. Sitten jossain vaiheessa lopetetaan pään takominen seinään ja tuntuu vähän paremmalta. Runkosarjassa saadaan lopulta kohtalainen sijoitus. Välierät voitetaan ja finaalit hävitään. Miksipä tämä kausi olisi erilainen?
 

pelimies69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kyllä toi takominen kannattaa lopettaa jo nyt. Pelasimme CHL ottelut alkukaudesta hyvin, niin mitä on tapahtunut sen jälkeen?
Kun miettii ennen kautta tapahtuneita siirtoja, niin onko veto meihin päin hiipunut. Tulijoina olivat hyökkäyspäähän Moilanen, Erkinjuntti ja Malinen. Kun muistetaan ketkä olivat lähtijöitä Haapala, Peltola, Nenonen, Nurmi ja Repo, niin ei näistä uusista ole korvaajiksi. Pakistosta lähtivät Lehtonen ja Mikkola. Tilalle tuli Mäntylä, Rautanen ja nyt Järvinen. Mäntylä ei oon enää parhaimpien vuosiensa kunnossa. Onko Leinonen päättänyt, että nyt on kokeiluvuosi vai miksi Tappara ei ollut aktiivisempi siirtomarkkinoilla. Viime vuosien tuloksen rahallisesti ovat olleet kuitenkin loistavia. Voisiko syy olla Rautakorvessa, jonka alaisuuten ei ole enää tunkua?
 

Teikel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers&Barkov
Kyllä toi takominen kannattaa lopettaa jo nyt. Pelasimme CHL ottelut alkukaudesta hyvin, niin mitä on tapahtunut sen jälkeen?
Kun miettii ennen kautta tapahtuneita siirtoja, niin onko veto meihin päin hiipunut. Tulijoina olivat hyökkäyspäähän Moilanen, Erkinjuntti ja Malinen. Kun muistetaan ketkä olivat lähtijöitä Haapala, Peltola, Nenonen, Nurmi ja Repo, niin ei näistä uusista ole korvaajiksi. Pakistosta lähtivät Lehtonen ja Mikkola. Tilalle tuli Mäntylä, Rautanen ja nyt Järvinen. Mäntylä ei oon enää parhaimpien vuosiensa kunnossa. Onko Leinonen päättänyt, että nyt on kokeiluvuosi vai miksi Tappara ei ollut aktiivisempi siirtomarkkinoilla. Viime vuosien tuloksen rahallisesti ovat olleet kuitenkin loistavia. Voisiko syy olla Rautakorvessa, jonka alaisuuten ei ole enää tunkua?

Lyhyt ja ytimekäs vastaus on KYLLÄ.

Ja turha luulla että Malinen, Mäntylä tai Erkinjuntti tulivat mitenkään markkinahintaa alemmilla sopimuksilla, huhujen mukaan päinvastoin.
 

Draco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kun miettii ennen kautta tapahtuneita siirtoja, niin onko veto meihin päin hiipunut. Tulijoina olivat hyökkäyspäähän Moilanen, Erkinjuntti ja Malinen. Kun muistetaan ketkä olivat lähtijöitä Haapala, Peltola, Nenonen, Nurmi ja Repo, niin ei näistä uusista ole korvaajiksi. Pakistosta lähtivät Lehtonen ja Mikkola. Tilalle tuli Mäntylä, Rautanen ja nyt Järvinen. Mäntylä ei oon enää parhaimpien vuosiensa kunnossa.

Nojaa, vaikkakin toki enemmän menetettiin, kuin saatiin, niin voi tuon nyt vähän erilaillakin nähdä. Haapala ja Repo tai ainakin jompikumpi voidaan ihan hyvin nähdä taas tällä kaudellakin Tapparassa. Heidän mahtuminen NHL:n kun ei nyt mitenkään äärettömän hyvältä tällä kaudellakaan näytä. Peltolaa on vaikea mitenkään korvata, kun ajattelee kaikkia niitä asioita, mitä hän toi, mutta toisaalta oli selvää, että jos hän haluaa vielä jotain muuta nähdä, niin aika oli lähteä. Nurmi ei pelaa tällä hetkellä missään ja käyrä oli alaspäin selvästi viime kaudella. Nenonen olisi voitu kiinnittää ryhmään tälle kaudelle, jos siihen mahdollisuus oli.

Peräpääkin toki heikkeni vähän, mutta pitäisi edelleen olla kovaa tasoa tähän sarjaan. Kaikkiaan on selvää on nippuun on ajateltu tuotavan vielä kauden mittaan uusia miehiä. Mihinkään hätäisiin hakuihin ei pitäisi olla tarvetta, vaan eiköhän se vika löydy nyt ihan nykyrosterissa olevien korvien välistä, kun peli ei kulje. Valmentajan tehtävä on saada joukkueesta irti koko potentiaali. On se tässä kohtaa ennenkin näyttänyt yhtä huonolta ja kääntynyt sitten joksikin ihan muuksi.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Viime kaudella oli liian hyvä joukkue ja tekijämiestä nelosketjusta (tai katsomosta) lähtien. Oli huonosti kasattu joukkue eikä nuorille annettu saumaa. No, huonosti on tänäkin vuonna
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Lyhyt ja ytimekäs vastaus on KYLLÄ.

Ja turha luulla että Malinen, Mäntylä tai Erkinjuntti tulivat mitenkään markkinahintaa alemmilla sopimuksilla, huhujen mukaan päinvastoin.

Huhujen mukaan Tappara ei maksa Malisen palkkaa kokonaisuudessaan, vaan vanha seura osallistuu kulujen kattamiseen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös