douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Plääh. Vedetään 3 vs.3 60 minsaa.

Siinä tarpeeks viihdettä kansalle.
Ja maalit vaan suoraan syötöstä, kuten joskus pelattiin futis-treeneissä kun vähemmän porukkaa :) Ihan mielenkiintoinen pelihän huomisesta tulossa. Tuskin siellä pelaajat mitään himmailee, vaan täysillä vetävät.
 
7-6, 106-105, 3-0

Hey, don't say "as I said", just answer the question! (Doborah,Dragons den UK,2018)

HAL9000

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki tamperelaiset käy paitsi Ilves
Kausi viimeistä sinettiä vaille valmis. Pronssipeli jää osaltani väliin, ei periaatesyistä vaan käytännön logistisista syistä.

Arvoisensa sinetin kausi on saamassa joka tapauksessa. Kyllähän Tapparan pelilliset ongelmat kauden aikana olivat tehneet aika selväksi, että mestariainesta ei tästä joukkueesta olisi saatu leivottua. Finaalitappio Kärpille (taas kerran) olisi ollut, mihin joukkue olisi ehkä pystynyt venymään. No, ei sitäkään tällä kertaa. Katsotaan nyt, jatkuuko edes mitaliputki.

Miksi sitten finaalipaikka jäi tällä kertaa Tapparalta saamatta? Tästä on jo näkemyksiä ollutkin, tässä omat fiilistelyt siihen päälle.

Ehkä rosteriin olisi pudotuspelejä silmällä pitäen kaivattu tietyntyyppisiä suorittajia. Toki jollekin Patrik Laineen tai Barkov Jr:n kaltaiselle superstaralle olisi aina tilaa vaikka missä liigaseurassa, mutta itse ajattelen enemmänkin Jani Lajusta tai Jukka Peltolaa. Kokenutta, kylmäpäistä puurtajaa, joka nousee parhaimmilleen vasta pudotuspeleissä, johtaa esimerkillään ja vääntää tiukoissa paikoissa vaikka väkisin ne tarvittavat maalit. Ei mitään näyttäviä supermaaleja vaan taistelumaaleja, duunarimaaleja, räkämaaleja. Jotenkin tällaisten tasaisen varmojen väsymättömien puurtajien puute tuntui näkyvän playoffeissa selvänä erona aiempiin kausiin.

Enkä halua osoitella mitenkään maalin suulle, mutta joku toinen maalivahti olisi saattanut ottaa kaikkien mahdollisten koppien lisäksi kiinni myös muutaman mahdottoman. Game saverin.

Mutta nuo rosterijutut olivat oikeastaan vain sivuseikkoja.

Pääongelmat tuntuvat tällä kaudella liittyneen Tapparan pelityyliin. Tai sen puuttumiseen/epäslvyyteen. Ok, onhan jo aikaisemmilta kausilta käynyt ilmeiseksi, että Rautakorven Tappara näyttää toisinaan (joillain kausilla) oudon mielikuvituksettomalta, tylsältä ja väkinäiseltä. Ikään kuin virheiden välttämistä olisi painotettu aivan liikaa luovien ratkaisujen ja peli-ilon kustannuksella. Mutta olihan tämän kauden pelityyli aika karseaa katsottavaa jopa Rautakorven aikaisempien kausien mittapuulla. Siis mitä h*vettiä?

Kyllä minun sormeni tällä kertaa osoittaa valitettavasti aika isosti Rautakorven suuntaan. Enemmän kuin pelaajien. Ottamatta mitään pois hänen aikaisemmista saavutuksistaan - olen edelleen vahvasti sitä mieltä, että Tapparan hurja finaaliputki ja orastanut "dynastia" olivat pitkälti Rautakorven perustyön ansiota - alan kyllä itsekin kallistua sille kannalle, että ehkä sittenkin aika on ajanut Rautakorvesta ohi ja hänen "parasta ennen" päiväyksensä on nähty. Rautakorpi saattoi olla oman aikansa rautaisin ammattilainen valmentajana, mutta se ei tarkoita, että näin olisi aina. Ajat ja pelityylit ovat muuttuneet, esiin on astunut uusi valmentajasukupolvi, joka on kyllä tutustunut Rautakorvenkin oppeihin mutta samalla myös tuonut pöytään jotain raikasta uutta. Eikä vanhemman kaartin valmentajilla ole muuta mahdollisuutta kuin kehittyä ja uudistua itsekin tai poistua vähitellen takavasemmalle. Siinä ei paljon paina vaakakupissa, onko vyöllä mestaruus ja nippu finaalipaikkoja tai peräti kaksi triplamestaruutta, kuten eräällä toisella tunnetulla valmentajalla, jos ei pysty uudistamaan omaa ajatteluaan ja mukautumaan pelin/pelikulttuurin kehitykseen. Tiedämme kyllä miten tämän jälkimmäisen, aikansa ylivoimaisimman, valmentajan lopulta kävi.

Tähän mennessä nähdyn perusteella olen taipuvainen uskomaan, kuten muiden joukkueiden kannattajat ovat jo tovin uskoneet, että Rautakorvella tuskin on enää eväitä johtaa Tapparaa uuteen menestykseen. Tapparan monenkertaisesta pelastajasta on alkanut tulla pikemminkin riippakivi ja rasite. No, kunhan nyt tulee Tapola ensin UTJ:ksi, niin ehkä siitä yhteistyöstä saadaan jotain hedelmää. Mutta vielä ennemmin odotan sitä, että ensi kauden jälkeen "Putin" (Jukkis) ja "Medvedev" (Tapola) vaihtaisivat rooleja kuten itänaapurissa.

Mitä tämän kevään finaaleihin tulee, taidan - vastoin yleistä mielipidettä - olla inasen Kärppien puolella. Kaksi syytä. Ensimmäinen syy lievästi itsekäs: Kärpillä on niin monta mestaruutta tältä vuosituhannelta, että yksi lisää hukkuu vain massaan ja se on siksi helpompi sulatella ja unohtaa. Toinen syy taas yksinkertaisesti se, että olihan Kärpät koko runkosarjan niin suvereenin ylivoimainen, että mestaruus mille tahansa muulle joukkueelle (paitsi Tapparalle, tietysti) tuntuisi tässä vaiheessa epäoikeudenmukaiselta. Viimeksi näin ylivoimainen joukkue on sarjassa nähty mielestäni kaudella 1999-2000, ja silloin se myös nappasi mestaruuden. Ansaitusti.

Se on eri asia, kuinka aktiivisesti välitän finaaleja seurata. Ajatukset jo kohti ensi kautta.

Hyvää kevättä kaikille & tsemppiä pronssipeliin!
 
exit(0);

pelimies69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
HAL9000 kirjoitus on yksi parhaimmista, jonka olen lukenut näillä palstoilla.
Peli oli juuri niin hajutonta ja mautonta tänä vuonna. Jalka oli huono koko kauden. Ajattelin oikeasti onko syy treenijumissa, kun kaikki siitä puhuivat. Ehkä se kuntohuippu tulee sitten vasta kesällä.
Jääkiekko on niin paljon muuttunut vuosien varrella, että Rautakorven paikka on jossain muualla. Sama ilmiö nähtiin Hifk:ssa tänä vuonna. Selin ei saannut joukkuetta syttymään, mutta Pikkarainen sai ihmeen nopeasti joukkueen hyppysiinsä. Heidän ilmensä muuttui täysin. Kärpät oli helisemässä Hifk kanssa. Meille oli tarjolla hopeatarjottimella finaalipaikka, mutta HPK:n hurmos ja kiima tiputti meidät.
Mielenkiinnolla odotan millasta vetoa on Tapparan suuntaan kesän aikana. Itse en menisi Rautakorven alaisuuteen pelaamaan, mutta rahallahan voi asian korjata. Tappereella on kuitenkin kaksi joukkuetta samalla markkinalueella, joten ei kannata antaa avaimia kilpailijoille. Uskon, että Tapparan kiinnostavuus sponsorimarkkinoilla ei ole niin kilpailukykyinen, kun edellisillä kausilla. Nyt kannattaisi nuorentaa joukkuetta, vaikka menestystä ei tulisikaan entisiin tahtiin. Valmennukseen toivoisin suurta muutosta. Harmi, että Nieminen on Lahdessa.
Toivottavasti tänään voitetaan kotiyleisön edessä kauden viimeinen peli. Pronssikin on mitali ja ammattilaisten pitäisi ymmärtää se.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy