Alle 20-vuotiaiden MM-kisat Yhdysvalloissa 26.12.2017–5.1.2018

  • 172 456
  • 660
Tila
Viestiketju on suljettu.

ipaz

Jäsen
Ensi vuoden kisat ovat taas Kanadassa, Vancouverissa ja Victoriassa. Saas nähdä löytävätkö kanukit lännessä paremmin lehtereille. Ihan USA:n rajan tuntumassa ollaan, joten sieltäkin faneja saattaa jaksaa ajella rajan yli. Tällä vuosikymmenellä kisat on pidetty joka toinen vuosi Kanadassa ja vain kolme kertaa Euroopassa. Tsekit järjestävät 2010 ja sen jälkeen taas Kanadaan. Toisaalta jos välierä Venäjä-USA kiinnostaa reilua 6000 katsojaa Buffalossa, niin tuskin katsojia Seattlesta tuhatmääriin liikahtaa.
 

Schadowan

Jäsen
Turnaus meni perseelleen, mutta eipä se sitä muuta, että joukkueessa on iso kasa tulevia NHL-pelaajia. Heiskanen, Jokiharju, Juolevi, Vaakanainen, Tolvanen, Vesalainen, Välimäki nyt ainakin tollee etunenässä.

Todellisia pettymyksiä olivat oikeastaan vain Kuokkanen, Heponiemi, Ikonen, Tuulola ja Luukkonen. Ja tietysti Ahokas. Sitähän me ei koskaan saada tietää, mitä valmenuksessa on kelattu, mutta jonkun Heiskasen pelaaminen oli n. 100% huonompaa kuin mitä liigassa. Kaveri luisteli keskialueelle ja laittoi kiekon ränniin. En nähnyt oikeastaan yhtään oivaltavaa kiekollista peliä häneltä, kun normi liigapelissä niitä voi tulla useita per erä. Ihankuin olisi kahlittuna pelannut.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
Ja tietysti Ahokas. Sitähän me ei koskaan saada tietää, mitä valmenuksessa on kelattu, mutta jonkun Heiskasen pelaaminen oli n. 100% huonompaa kuin mitä liigassa. Kaveri luisteli keskialueelle ja laittoi kiekon ränniin. En nähnyt oikeastaan yhtään oivaltavaa kiekollista peliä häneltä, kun normi liigapelissä niitä voi tulla useita per erä. Ihankuin olisi kahlittuna pelannut.

Jos puolustajille on käsketty tehdä noin, niin varmaan silloin Heiskanen tekee noin?

Aivan käsittämätön farssi koko Suomen kisat pelitavallisesti ja tämä yksi geelitukka on siihen syypää. Noin huonoa Suomea ei ole pelillisesti näkynyt sitten 90-luvun.
 

Atthe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
Aivan käsittämätön farssi koko Suomen kisat pelitavallisesti ja tämä yksi geelitukka on siihen syypää. Noin huonoa Suomea ei ole pelillisesti näkynyt sitten 90-luvun.

Kuitenkin Suomi sai about jokaisessa matsissa suuren määrän laukauksia, ei ollut missään vaiheessa jyrän alla ja pyöritti noissa kahdessa viimeisessä hävityssä matsissa vastustajaa maalinteon ollessa akilleen kantapää. Vuosi sitten pelatiin paskasti. 2015 pelattiin paskemmin kuin nyt. Ottelut hävittiin yksittäisten virheiden seurauksena, ei pelitavan puutteen vuoksi. Vertaa vaikkapa vuoden 2015 turnaukseen, kun esimerkiksi erikoistilanteiden pelaaminen oli niin surkeaa, että ei ollut mahdollisuuksia pärjätä. Tuossa turnauksessa on monta kovaa maata, eikä Suomikaan ovi aina päästä neljän joukkoon. Ei ole mikään maa päässyt jokaista kertaa neljän joukkoon aina. Tänä vuonna peli oli kohtalaista, mutta tulos siihen nähden huonoa. Maalinteon kanssa oli ongelmia, ja maalivahtipeli ei ollut sitä mitä olisi tarvittu menestymiseen (vrt. 2014).
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Päätöntä kohkaamista eli katsojan näkökulmasta viihdyttävää lätkää.

Valitettavan monelle kisat ovat yhtä kuin Suomen menestys. Suomi menestyy = laadukkaat ja viihdyttävät kisat. Suomi ei menesty = onnetonta kiekkoa.

Kyllä kisoissa on hyvätasoisia ja jännittäviä otteluita nähty nytkin jo ennen välierävaihetta. Se on sitten kokonaan toinen asia, onko niitä voinut seurata ylen kanavilta.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Oma tähdistökentällinen ja palkinnot:

Martin Necas (CZE) - Casey Mittelstadt (USA) - Filip Zadina (CZE)
Conor Timmins (CAN) - Rasmus Dahlin (SWE)
Roman Durny (SVK)

Paras maalivahti: Roman Durny
Paras puolustaja: Rasmus Dahlin
Paras hyökkääjä: Casey Mittelstadt
MVP: Martin Necas
 
Yritin itsekin miettiä kisojen all starsia omien havaintojen perusteella, mutta jotenkin todella hankalaa löytää oikeat nimet kun tasavahvuisia vaihtoehtoja on useampaan kentälliseen. Laitetaan nyt kuitenkin pari kentällistä runsaudenpulan johdosta.

Necas - Mittelstadt - Pettersson
Fox - Dahlin
Gustafsson

Bellows - Andersson - Zadina
Timmins - Hajek
Hart

Pelipaikkojen parhaat:
Necas
Dahlin
Gustafsson

MVP: Dahlin

Oli pakko "siirtää" Andersson keskellä kakkostähdistöön, että saatiin Bellows mahtumaan mukaan.
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Kanadan erotti tässä turnauksessa muista vahva ja varma maalivahtipeli, sekä paikoista tehtiin maalit. Muuten ei kyllä pelillisesti kovinkaan vakuuttava voittaja ollut tänä vuonna, eikä sinänsä tarvitsekaan olla, kun nuo kaksi tärkeimpää asiaa ovat kunnossa. Suomella nämä eivät olleet kunnossa, ja tuloksena nolo tippuminen umpisurkealle Tsekille.
 

LeonJ#21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Tappara, Sabres, PuLa-Aho, #65
Pitäisiköhän Ruotsin edes yhtenä vuonna käyttää jo kulunutta fraasia "win the right games" sen sijaan että haetaan jotain maailmanennätystä voitetuissa lohkopelien määrässä putkeen? (Kuten Suomi 2014 ja 2016 hävisi finaalivastukselle alkulohkossa ja voitti sen finaalissa) *Tuuripeliä tuuripeliä* *hymiö*

Suomen turnausta on puitu täällä jo moneen otteeseen eikä siihen sen enempää. Pettymyksiä ja toisaalta hyviäkin hetkiä löytyi turnauksesta. Pähkinänkuoressa Suomen esitys odotuksiin ja kokoonpanoihin nähden keskinkertainen. Moni jäi mielestäni alle tasonsa eikä ylisuorittajia käytännössä nelosketjua lukuunottamatta ollut (Ei tietenkään yllätä kun on kyse 19 vuotiaista kypsykäisistä liigapelaajista). Valmennuksen ratkaisut olisivat voineet olla toisenlaisia niin pelaajavalinnoista roolituksiin ja pelitapaa myöden.

Erilaisia vivahteita selkeästi haetaan maajoukkueeseen ja sen pelaamiseen muiltakin joukkueilta ja yritetään sitä kautta jalostaa pelaajia ja itse peliä modernimpaan suuntaan. Jääkiekkoa voi kuitenkin pelata niin monella tavalla nykyään että tuollekin joukkueelle olisi voinut olla olemassa se kultainen menestysresepti. Suomalaisessa jääkiekossa tullee varmasti tulevaisuudessa olemaankin mikäli yksilöiden tuotanto jatkuu kansainvälisesti tällä mitalitasolla ja uskonkin että tulee jatkumaan. Saadaan tämänkin joukkueen pelaajistosta iloa vielä todella moneen aikuistenkin arvoturnaukseen tulevaisuudessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös