1. M

  A-studio

  Toivoisi, että toimittaja kysyisi myös sitä, että miksi sote-uudistukseen kytketään aina myös poliittisia valtapelejä ja muita asioita, mitkä ei kuulu soteen? Ja miksi sote-uudistusta ei tehdä yksinkertaisesti niitä seikkoja korostaen, mistä useimmat asiantuntijat ovat yksimielisiä? Sitä on...
 2. M

  Ihmettelyketju

  Urpo. Etkö ole kuullut inflaatiosta. Rahan arvo laskee aikojen saatossa, joten vanhaan rahaan painettu 1 tai 10 ei enää ole 1 tai 10 vaan jotain muuta. Ne arkeologit on koulussa tuon oppineet ja siksi eivät osaa arvioida sitä arvoa tarkasti.
 3. M

  Tunkilla ollut jo käyttöä?

  Viilaan nyt tässä kohtaa pil..., eikun nastaa. Jos tiellä oli 10 senttiä lunta, niin eipä niistä nastoista varmastikaan hirmuisesti apua ollut.
 4. M

  Suomalainen liikennekäyttäytyminen

  Tässä olet oikeassa, enkä ole asiasta yhtään eri mieltä. Mutta kuten aiemminkin todettu, ihmiset tekevät virheitä ja joskus ei tarvitse tehdä virhettäkään, että joku liikennemerkki menee ohi. Jos vaikka sopivasti niillä paikkeilla, missä se nopeusrajoitusmerkki on, kuljettaja joutuukin...
 5. M

  Päivän jalkapallokysymys-visa

  Ferenc Puskas.
 6. M

  Tunkilla ollut jo käyttöä?

  @doppelgänger Saattaahan tuolla Rukan korkeuksilla luntakin jo lokakuun puolessa välissä olla. Eikä pakkasyöt, tai miksei -päivätkin varmasti mikään harvinaisuus olisi. Sinänsä talvirenkaiden tarve Kuopion korkeudella lokakuun lopussa tai marraskuun alussa ei myöskään ole varmasti poikkeus...
 7. M

  Asia, joka ”avautui” minulle

  Minäkin päädyin jokunen viikko sitten, silloin kun se ikivanhojen ketjujen esiinnostobuumi oli kuumimmillaan, tuota nappia käyttämään. Tosin ei ne kaikki huomioimatta jätetyt ole niin vanhojakaan, sillä aika usein kierrätyskeskuksen uusimpana näyttäisi olevan huomioimatta jätetty sisältö.
 8. M

  ”Hyviä” knoppikysymyksiä

  Vatikaani. Sekä vati että kaani itsessään ovat sanoja, joilla on merkitys suomen kielessä, mutta myös (erikoisena) yhdyssanana tuota voisi ainakin kieli poskessa jossain tilanteessa käyttää. Kaanihan tarkoittaa (sotilas)johtajaa. Minkä alan tai millainen arvohenkilö tai johtaja moinen vatikaani...
 9. M

  Suomen oikeuslaitos näytti taas ”närhen munat”

  Kertoisitko meille keinoja, miten laillisuutta ja demokratiaa myydään kansalaisille sitouttavasti ilman lainsäädäntöä?
 10. M

  Suomalainen liikennekäyttäytyminen

  Miksi? Tai siis senhän jo kerroit, että periaatteesta, mutta mistä kumman syystä olet noin idioottimaisen periaatteen itsellesi muodostanut?
 11. M

  ”Hyviä” knoppikysymyksiä

  Käykö listalle valtio, jonka nimessä on kaksi suomen kielen sanaa? Uudisyhdyssana varsin kökkö, eikä yhdyssanana tosiasiallisesti tarkoita mitään, mutta tällainenkin löytyisi. Enkä nyt tarkoita maata nimeltä Yhdysvallat.
 12. M

  USA:n presidentinvaalit 2020 – demokraatit sotajalalla?

  Eihän sieltä tule. Selitykset on sitten sitä, että (aineissa ja) läpällähän suuri johtaja tuon sanoi tai eivät ole nähneet tai kuulleet asiasta.
 13. M

  Perussuomalaiset

  En nyt noin vahvasti yleistäisi, sillä ison kuvan kannalta näytöt vielä puuttuvat. Totta on, että joissain yksittäistapauksissa pahimpia hörhöjä on haihdutettu puolueesta.
 14. M

  Asia, joka ”avautui” minulle

  Kyllä Mikko Mallikas oli suomeksi ensin Alfons Jokinen. Minäkin moisen muistan. Mikko se on silti ollut jo tosi pitkään. edit. Wikipedia tietää siis kertoa, että kirjoissa on aina ollut Mikko Mallikas, mutta tv:n puolella on käytetty (aina?) Alfons Jokista.
 15. M

  Venäjän nykytilanne

  Politiikassa ja diplomatiassa yksityiskohdat on yhtä tärkeitä kuin kokonaisuus.