Ketjukoostumukset kaudella 2021–2022

  • 247 872
  • 2 027

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Harmi että ykköstä ei vieläkään ole sotkettu.

Itselläni on luottoa tähän kenttää ja olen tyytyväinen että sille annetaan aikaa. Paine saadaan kuitenkin monesti hyökkäyspäähän ja jonkinsortin paikka luotua, tästä varmasti on tilastofaktaa joukkueella ja siksi pidetään yhdessä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK,Nashville Predators ja Nurmijärven Kurra
Snadi viilaus illan rosteriin. Dyk sivuun sairastumisen takia. Hirvonen - Paajanen- Hede, Åsten- Wirtanen - Karvinen, Teissala 13. hyökkääjä.
 

RedDawn

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Seattle Kraken, Vancouver Canucks
Kokeilemisen arvoiset kun AB palaa kehiin:

Tallberg-Koivistoinen-Palola

Innala-Broadhurst-Dyk

Hirvonen-Paajanen-Teissala

Väänänen-Wirtanen-Karvinen

(Jääskä, Åsten, Hede)
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kokeilemisen arvoiset kun AB palaa kehiin:

Tallberg-Koivistoinen-Palola

Innala-Broadhurst-Dyk

Hirvonen-Paajanen-Teissala

Väänänen-Wirtanen-Karvinen

(Jääskä, Åsten, Hede)

Jääskä ei kyllä kuulu rotaatioon. Kyllä se on Hirvonen tai Teissala kuka tosta toimii rotaatiossa. Tuossa jengissä on muutenkin yhtenä ongelmana se että maalille menijöitä ei ole ja Jääskä on yksi niistä joka menee. Muuten kyllä ihan samanlaista kokeilisin.
 

Vilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kokeilemisen arvoiset kun AB palaa kehiin:

Tallberg-Koivistoinen-Palola

Innala-Broadhurst-Dyk

Hirvonen-Paajanen-Teissala

Väänänen-Wirtanen-Karvinen

(Jääskä, Åsten, Hede)
Mun silmään Koivistoinen ja Palola eivät mätsää. Vaihtaisin Innalan kanssa paikkaa. Ja Åsten. On se hämmästyttävää, miten osa palstalaisista jaksaa aliarvioda Muulin merkitystä. Eilenkin oli jengin parhaimmistoa ja parantaa aina, mitä kovempi paikka on. Käsiäkin löytyy enemmän kuin monella muulla ns. tulosketjun pelaajalla. Jos olisin valmentaja testaisin muutaman matsin ykkösen/kakkosen laidassa ja maskimiehenä yv:ssa.
 

Helsingforce

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ilman Ville Peltosta ja Tobias Salmelaista
Olen pitkään lähtenyt muutamasta peruspremissistä ketjuja, puolustuspareja ja kenttiä kootessa:

- Ei juuri ole rouhijan, pelintekijän tai maalintekijän puhtaita prototyyppejä, mutta näitä kaikkia elementtejä tulisi löytyä tasapainoisesta ketjusta
- Jokaisessa ketjussa tulisi olla korkeintaan yksi junnu, puolustuspareissa korkeintaan yksi junnu tai hazardi, ja jokaisessa kentässä (tiedostaen, etteivät samat parit läheskään aina pelaa saman ketjun takana) mahdollisuuksien mukaan ainakin kaksi kokenutta ja kaksi isokokoista pelaajaa.
- Ei kahta kiekonkuskaajaa samaan ketjuun
- Mahdollisuuksien mukaan L-R pakkipareihin, myös ketjujen laidoille

Näitä teesejä käyttäen päädyin alla oleviin:

Hirvonen - Koivistoinen - Dyk

Koivistoinen tekee laitureistaan parempia, ja sitä nämä kaksi tarvitsevat. Dykillä on taas tahmea alku ja Hirvonen ei ole vielä ottanut sitä odotettua steppiä lunastaakseen potentiaaliaan. Koivistoinen on kokonaisvaltainen pelaaja, mutta voisi kaivata vähän pelitekoapua Hirvoselta ja rouhimista, puolustuspeliä ja maskipeliä Dykiltä. Kaikki kolme pystyvät kuitenkin maalitekoon.

Tallberg - Broadhurst - Palola

Klassinen rouhija-pelintekijä-sniper, olkoonkin että Palola on kokonaisvaltaisempi kuin Tappara-vuosinaan. Paperilla tämän tulisi olla parannettu versio viime kauden Tallberg-AB-Dyk ketjusta.

Innala - Paajanen - Teissala/Heljanko/Jääskä

Paajanen tarvitsee "Turusta", ja Innala taitaa olla nykykokoonpanosta lähiten vastaava painos. Yhteistä historiaa Kerhosta. Paajasen vierellä on hyvä junnun kasvaa, oli se sitten Heljanko tai Teissala. Jos tähän tarvitaan enemmän voimaa, kokemusta, tuleekin junnun tilalle Jääskä, mutta etenkin kevyempiä vastustajia vastaan preferoisin junnua kolmosen oikeaan laitaan.

Jääskä/Åsten/Väänänen - Väänänen/Wirtanen - Karvinen

On hyvä, että nelosessa on valinnanvaraa ja rotaatiota. Heillä on rankka tehtävä, joten tarvitsevat lepoa, toipumisaikaa pienille vammoille ja kilpailua jotta motivaatio taistella pysyy korkealla. Kasaa nelosen miten vain näistä palikoista, on se hyvä nelonen. Jääskällä ja Väänäsellä riittäisi potentiaali korkeammallekin ketjuhierarkiassa, mutta tekevät nelosesta tarvittavan kiekollisen ja saavat kyllä loukkaantumisten myötä paljon peliaikaa ylemmissäkin kentissä, ja ovatkin jo saaneet.

Auvitu - Schmaltz

Kumpikaan ei ole noussut sille tasolle, mitä täällä toivottiin ja uskottiin. Parhaimmillaan tämä pari voisi kuitenkin olla Söderholm-Saarinen tai Söderholm-Vallin.

Kotkansalo - Salin

Kotkansalo on tehnyt paljon virheitä ja vielä enemmän hyviä ratkaisuja. On näyttänyt suurimman osan ajasta oikein rauhalliselta, hyvin sijoittuvalta ja hyvältä molempiin suuntiin. Virheet jäänevät pois mitä nopeammin virheistä opitaan, mutta kieltämättä on hieman riskialtista iskeä yhteen kaksi kokematonta. Optimaalisessa tilanteessa kummallakin olisi vierellään kokenut ja varma pakki omiin, Kotkansalolla Motin ja Salinilla vaikka Auvitu. Mutta koska pakisto ei ole aivan täydellisesti kasattu, tämä on nyt se pari joka näyttäytyy hieman heikkona lenkkinä, mutta jossa on kuitenkin valtavasti potentiaalia.

Lyytinen - Motin

Tämän ei nyt tarvitsisi olla mikään kolmospari, mutta Lyytinen saattaa olla melko kauankin keskenkuntoinen loukkaantumisesta toipuessaan, joten pienempi vastuu voi olla perusteltua, jotta huippukunto ajoittuu pudotuspeleihin. Pitäisin tämän toimivan parin viime kaudelta yhdessä.

Winberg/Luoto/Ahonen/Karjalainen

Ahonen ja Karjalainen ovat pelanneet paremmin kuin viime kaudella, mutta se ei paljoa vaatinut. Optimikokoonpanoon heillä ei tulisi olla asiaa. Luoto pitäisi kotiuttaa mahdollisimman nopeasti, sillä Salin, Lyytinen, Winberg ja Ahonen eivät ole pelikunnossa. Rohkeasti Luodolle peliaikaa Motinin vierellä Lyytisen tilalla seuraavat 7 viikkoa.

Garteig/Halonen

Selkeää ykköstorjujaa meillä ei mielestäni ole, mielestäni on parasta mennä päivän kunnon mukaan eikä voittavaa maalivahtia pitäisi vaihtaa muutoin, paitsi perättäisten päivien back-to-back peleissä.

P.S. Olen tätä samaa kokoonpanoa ehdottanut kesästä lähtien, en vaihtanut muuta kuin perustelut.
 

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Mun mielestä mikä tahansa tapa kasata ketjut olisi hyvä jos vain ykkönen hajoitettaisiin.

Musta tuntuu että Palola pitäisi saada liekkeihin, muu hoitunee itsestään.

Innala - Koivistoinen pelaa ihan hyvin ja Innala saattaa pelata muidenkin kanssa hyvin yhteen kuten Koivistoinenkin.

Mietin sitä että jos Palola hyötyisikin siitä, että pelaisi kolmosessa vaikka

Jääskä/ Tallberg - Paajanen - Palola

Suoraviivaistaisiko se hänen peliä mutta toisaalta saisi olla enemmän kiekossa?

Innala - Koivistoinen - Dyk (tässä saataisiin Dykistä enemmän irti)

Tallberg - Broadhurst - Hirvonen (saataisiinko tässä Hirvosesta enemmän irti?)

Jääskä - Paajanen - Palola

Mielestäni em. pelaajat on kaikki ensimmäisen 3 ketjun pelaajia ja loput ovat sitten paikkaajia kun tarvitaan.

Jos taas 2. olisi Tale - AB - Dyk niin ykkösessä ei mielestäni ole Hirvoselle tilaa vaan sitten 1. Olisi Innala - Koivistoinen - Jääskä ja 3. sitten Hirvonen - Paajanen - Palola

Väänäsen voi tarvittaessa nostaa kolmoseen.

Väänänen - Wirtanen - Karvinen/Åsten

En saa siitä kiinni miksi osa pudottaisi Jääskän neloseen tai rotaatioon. Jääskä tekee paljon tärkeää duunia kentällä ja pelik sisällä tosi hyvin.

Nyt vaan ihmettelen sitä että onko pukukopin istumajärjestys se mikä määrittää kokoonpanot? Meneekö kopin fengsuit sekaisin jos ykkönen hajotetaan? Olisiko pitänyt laittaa pojat istumaan vaikka pituus- tai aakkosjärjestyksessä?
 

Hattu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minusta tämän kauden eheintä peliä on esittänyt ketju Hirvonen - Väänänen - Dyk.

Olisikohan mahdollista rakentaa neljä oikeasti pelaavaa kenttää vai olisiko se jo liian modernia?

Tallberg - Broadhurst - Palola
Innala - Paajanen - Karvinen
Jääskä - Koivistoinen - Teissala
Hirvonen - Väänänen - Dyk

Muutenhan tuo ketju tullaan hyvin todennäköisesti hajottamaan, kun Hursti on jälleen kehissä.
 

Röda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Möyrivä IFK
Itse tykkään kyllä kovin noista @Helsingforce :n ehdottamista hyökkäysketjuista. Paras 12 siis omasta mielestä näillä ukoilla:

Roni Hirvonen - Eetu Koivistoinen - Sebastian Dyk
Teemu Tallberg - Alex Broadhurst - Olli Palola
Jere Innala - Otto Paajanen - Juha Jääskä
Miro Väänänen - Petteri Wirtanen - Otto Karvinen

Jokainen noista kentistä pystyy painamaan Liigassa painopisteen kaverin alueelle eikä heikkoja lenkkejä ole. Rotaatiosta kolhujen tullessa nälkäistä teissalaa, hedeä ja heljankoa top3 kenttiin ja Muuli neloseen.
 

Tackler

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Toivottavasti AB palaa tänään kokoonpanoon!

Hieman muuten särähtää ainakin omaan korvaani HIFK:n kotisivujen ennakkojutun otsikko Kärpät ottelusta: "Liigan jättiläiset kohtaavat perjantaina". Totta kai on selvää, että HIFK on resursseiltaan Liigassa jättiläinen, mutta välillä tuntuu siltä, että juuri tuon asenteen vuoksi pelataan heikkoja otteluita. Ollaan niin jättiläistä, että ei tarvitse tulla edes 100-prosenttisella asenteella työpaikalle. Olisi aika omaksua hieman nöyrempi asenne ja suhtautua jokaiseen vastustajaan asiaan kuuluvalla vakavuudella.
 

Tackler

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olisikohan mahdollista rakentaa neljä oikeasti pelaavaa kenttää vai olisiko se jo liian modernia?

Tallberg - Broadhurst - Palola
Innala - Paajanen - Karvinen
Jääskä - Koivistoinen - Teissala
Hirvonen - Väänänen - Dyk

Muutenhan tuo ketju tullaan hyvin todennäköisesti hajottamaan, kun Hursti on jälleen kehissä.
Näyttää omaan silmäänikin hyvältä, mutta PW:n kyllä mahduttaisin mukaan sentteristöön. Sen verran loistava kahden suunnan pelaaja ja tärkeä kaveri alivoimilla ja aloituksissa.
 

MSU

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
IFK tänään:

Innala - Koivistoinen - Palola
Auvitu - Schmaltz

Tallberg - Paajanen - Jääskä
Kotkansalo - Teräväinen

Hirvonen - Väänänen - Dyk
Ahonen - Motin

Karvinen - Wirtanen - Åsten
Hede (13. hyökkääjä)

Halonen
Garteig
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
IFK tänään:

Innala - Koivistoinen - Palola
Auvitu - Schmaltz

Tallberg - Paajanen - Jääskä
Kotkansalo - Teräväinen

Hirvonen - Väänänen - Dyk
Ahonen - Motin

Karvinen - Wirtanen - Åsten
Hede (13. hyökkääjä)

Halonen
Garteig

- AB puuttuu
- ykköstä ei edelleenkään ole hajoitettu. En ymmärrä.
+ Ahonen pelikuntoinen, ei loukannut onneksi pahemmin siitä Laschin kyynärpäätaklauksesta.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Broadhurstin day-to-day jatkuu. Olisi tärkeä saada mies mukaan, mutta tietysti parempi hoitaa itsensä kerralla kuntoon, ettei tule mitään pahempaa takapakkia. Neloselta voi odottaa paljon.
 

Nahkasohva

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ronnie O'Sullivan, Sunderland
Jaha, Broadhurst siis edelleen romuna, vai säästelläänkö huomiseen matsiin. Jälkimmäinen kuulostaisi sikäli erikoiselta, että tämäniltainen peli on tärkeämpi.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
IFK tänään:

Innala - Koivistoinen - Palola
Auvitu - Schmaltz

Tallberg - Paajanen - Jääskä
Kotkansalo - Teräväinen

Hirvonen - Väänänen - Dyk
Ahonen - Motin

Karvinen - Wirtanen - Åsten
Hede (13. hyökkääjä)

Halonen
Garteig
Nelsson on hyvä. Liigan mittareilla ihan kärkipäätä.
AB kun tervehtyy ygöseen, niin Väänänen laitaan, Hirvonen edestä pois, Paajanen sen linjan senaksi. Koivistoinen Jääskän ja Tallbergin kanssa.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyvin duunaripitoiset hyökkäysketjut ykkösketjua lukuunottamatta. Sinänsä ei mitään suurempaa valittamista, mutta kyllä tuosta sellainen seksi on kaukana. Ykköskenttään laitettu kaikki, jolta sitä odottaisi, mutta ei ole vielä liekkiin lähtenyt. AB on isompi menetys, kuin mitä ennen kautta odottikaan, kun peli ei ole ihan odotetusti lähtenyt ja useammala pelaajalla vaikeuksia päästä parhaalle tasolleen. Hyviä pelaajia on kyllä etenkin hyökkäys täynnä.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mä tavallaan ymmärrän nyt, siis juuri nyt, että ykköstä ei hajoteta. Perustelut: sieltä on AB tulossa jollain aikavälillä mukaan, toivottavasti ennemmin kuin myöhemmin, ja sen myötä ketjulottokone pyörähtää joka tapauksessa käyntiin. Sanoisin, että tossa vauhdikkaassa pelityylissä ketjun kemioilla on jopa normaalia suurempi merkitys, jolloin jokainen muutos on suurella todennäköisyydella tavallaan steppi taaksepäin. Ainakin tilapäisesti. Potentiaalinen voittoarpa kyllä, mutta saattaa ottaa useammankin pelin ennen kuin ketjun peli alkaa toimia ja pelaajat löytää toisiaan. Tavallaanhan meillä on paljonkin aikaa, mutta sitten ei kuitenkaan ole. Aikaa on vaikka kuinka paljon saada peli laadullisesti uomiinsa, mutta meillä ei ole juurikaan aikaa odottaa sitä, että aletaan voittaa ja raavitaan pisteitä nykyistä enemmän. Eli, tulosta pitää tulla, vaikka pelin laatu huonompaa olisikin.

Sitten taas jokainen peli, minkä ykkösketju saa pelata yhdessä, antaa mahdollisuuden siihen, että homma alkaisikin toimia ja nihkeys olisi ollut alkukankeutta. Plus, että eiväthän he nyt ihan hirveän montaa peliä ole yhdessä pelanneetkaan yhteen putkeen. Omiin silmiini mitään suurta piilevää potentiaalia ei ykkösessä ole muuten kuin ehkä niminä selässä, mutta olenpa minä joskus erehtynyt aiemminkin. Ja jos ajatellaan isompaa kuvaa ja vieläkin pidemmälle, jokainen nihkeä peli ennen kuin taivas repeää onnistumisista, on kuin laittaisi rahaa pankkiin.

Ylivoima on saatava toimimaan. Aivan ehdoton minimivaatimus on se, että yhtään maalia ei omiin päästetä. Seiskööt sitten vaikka keskialueella koko kakkosen, jos se on ainoa keino välttää omissa soiminen, mutta nyt niiden maalien päästämisen ylivoimalla on vain loputtava. Voisi yv:ssä kokeilla vähän duunaripainotteisempaa porukkaa välillä, jotka vain yksinkertaisesti pelaavat kovaa ilman turhia kikkailuja ja kaikki ovat valmiita tarvittaessa menemään maalille sata lasissa ja hoitavat puolustusvelvoitteet tarpeen vaatiessa. Kun siellä on yksi pelaaja enemmän kuin vastustajalla, mitään turhia hienouksia ei välttämättä tarvita.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Toi pakisto... kovin ohuella mennään nyt. Ei kyllä kestä enää yhtää poissaoloa, mutta voi olla että puhki peluutetaan tietyt pelaajat siellä, ja rikkimenon vaara senkun kasvaa. Vituttaa jo valmiiks joku info Schmaltz, Motin tai Kotkansalo 3-4vko.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Mojo

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Toi pakisto... kovin ohuella mennään nyt. Ei kyllä kestä enää yhtää poissaoloa, mutta voi olla että puhki peluutetaan tietyt pelaajat siellä, ja rikkimenon vaara senkun kasvaa. Vituttaa jo valmiiks joku info Schmaltz, Motin tai Kotkansalo 3-4vko.
Tämä pitää täysin paikkansa, että riskillä ja äärirajoilla mennään pakkien suhteen. Itse näkisin nyt ainoaksi oikeaksi ratkaisuksi kiekollisen liiderin hankinnan tuolle osastolle. Lepistön soppariahan ei ole vielä julkaistu mihinkään ja hänen tai kaltaisensa vahvistus selkeyttäisi montaa asiaa, etenkin meidän suorastaan luokatonta yv:tä.
 

Malmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sympatiat: DIF
Hyvin duunaripitoiset hyökkäysketjut ykkösketjua lukuunottamatta. Sinänsä ei mitään suurempaa valittamista, mutta kyllä tuosta sellainen seksi on kaukana.
Keskitytään nyt tässä vaiheessa vaan siihen että päästään hommiin ja opetellaan ne kamasutrat sitte myöhemmin kun se on vakiona.

Joo, kyllä ton kokoonpanon maksimisuoritus taitaa olla se ihan perinteinen lähetyssaarnaaja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös