World Wrestling Entertainment – WWE

  • 430 207
  • 2 455

Sandersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Porin Ässät
Nykyajan Main Event -skene tuntuu koostuvan niistä rosterissa jäljellä olevista painijoista, jotka edes näyttävät ulkoisesti vähän isommilta, paremmilta tai muuten vaan "larger than life" -hahmoilta. Sillä tuolla rosterissa erotutaan, kun 90% on indyistä haettuja meidän näköisiä jätkiä.

RAW:n kovimmat nimet ovat Lashley, McIntyre, Strowman ja Orton. SmackDownissa Reigns, ja... öö, Rollins, Bryan, Edge. Okei, Rollins ja Bryan eivät sovi ylläolevaan, mutta ovat kuitenkin niminä nykyisistä kovimpien joukossa. Molemmat ovat voittaneet mestaruusvyön WrestleManian pääottelussa.

Aika harvaa noista voi hyvälläkään tahdolla kehua hyväksi promoajaksi. Veteraanit Orton ja Edge ovat huikeita tällä osastolla. Onneksi Lashleylle on löydetty hyvä puhemies MVP:n muodossa, joka on kyllä todella erinomainen ammattimies roolissaan. Me gusta.

Tämä joka tuutista pari vuotta sitten huudettu Women's Revolution ei kyllä vakuuta. Nuo naisten parhaat kyllä kykenevät oikeasti todella huikeisiin otteluihin ihan miehiinkin verrattuna, joten heiltä ei mitään pois. Naisten bookkaus tuntuu olevan vain sitä, että ehkä mestaruuskuviosta jaksetaan vähän välittää, muutan ihan puhdasta filleriä ja jatkuvasti tyhjästä luotuja tag teameja ilman mitään perusteluja tai juonikuviota. Rosterin syvyys ei riitä mihinkään tag team -divisioonaan - korvaisin tämän jollain midcard-vyöllä ala Intercontinental ja United States -mestaruudet.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Nykyajan Main Event -skene tuntuu koostuvan niistä rosterissa jäljellä olevista painijoista, jotka edes näyttävät ulkoisesti vähän isommilta, paremmilta tai muuten vaan "larger than life" -hahmoilta. Sillä tuolla rosterissa erotutaan, kun 90% on indyistä haettuja meidän näköisiä jätkiä.
Olen tästä joskus aiemminkin puhunut mutta tosiaan ihan kuten sanot. Nykyään suurin osa hahmoista on tosiaan näitä "etunimi sukunimi" ja ainoa ero hahmoilla on eriväriset kalsarit. Täysin geneerisiä bingohallityyppejä ja kertoohan se osaltaan jotain että edelleen siellä on kärkikahinoissa Orton ja Edge, joista etenkin jälkimmäinen oli jonkin sortin konkariosastoa jo 10 vuotta sitten ja Ortonkin tuolloin erittäin kokenut nimi.

Isoin ongelma WWE:llä on ja on jo vuosia ollut se ettei lajissa ole mitään todellista kilpailua olemassa. Joo on näitä AEW:tä jälillä TNA:ta, mutta eihän ne nyt edes semi-kovista nimistä huolimatta ole mitään kilpailijoita WWE:lle. Japanin painiskenellä on myös omat faninsa, mutta se on sitten ihan kokonaan eri kulttuurinsa ja se ei koskaan ole varsinaisesti kilpaillut WWE:n kanssa yhtään mistään.

Vaikka attitude-eraa pidän yleisesti ottaen melko yliarvostettuna ja glorifioituna aikana (sen verran paljon paskaa silloinkin tuli), niin tuohon aikaan oli kuitenkin kilpailua ja se pakotti WWE:täkin luomaan ihan eri tavalla erilaisia hahmoja. Tämä kantoi sitten vielä pitkään 2000-luvun ekalla vuosikymmenellä kun laajasta rosterista saatiin brand-splitin avulla kaksi hyvää ohjelmaa Raw'n ja SmackDownin muodossa, mutta starojen taustalla alkoi tulla tyhjiötä kun uusia nimiä ei noussut oikein millään. Randy Orton ja John Cena on varmaan ne ainoat jotka ihan kunnolla nousivat soihdunkantajiksi pitkäksi aikaa, no ehkä Batista myös. Sitten on jotain Bobby Lashleyta sun muuta joka olisi ideaalitilanteessa hyvä midcard-upper midcard hahmo, mutta nyt tuokin on ihan kärkikaartia.

Teknisesti nykyään ottelut on toki varmasti suuremmalta osalta parempia kuin ennen, mutta jos nyt puhutaan tosiaan näistä tarinankerronnallisista elementeistä ja "elämää suuremmista" otteluista niin aika hiljaista taitaa olla.
 

Sandersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Porin Ässät
@Roger Moore Vahvaa komppausta, taisimme samasta aiheesta tai ainakin sinne päin jo kerran puhua tänä vuonna.

Täytyy tähän vielä jatkaa, että esim. Ortonia kohtaan minulla oli vielä 10-15 vuotta sitten melko suurikin inho. Randy Boreton, ja tuhansien headlockien yö. Kyllä sitä tuli WrestlingAlertissa ja missälie haukuttua. Nykyään - toki ei kalsarit kostu WWE:stä ihan samaan tahtiin kuin ennen - olen oppinut häntä arvostamaan, ja on kyllä ehdottomasti nykyisistä omia suosikkeja, jos sellainen pitäisi nimetä. Kantaa itsensä kuin tähti, loistava mikissä ja loistava kehässä niin halutessaan. Tuo 20 vuoden runi on varmaan se mikä Ortonia hieman "laimentaa", sillä freesinä pysymisen kanssa on ollut suuria vaikeuksia. Helpompaa se on tulla muutaman vuoden tauon jälkeen kaikkien sankarina takaisin a'la Edge, kun ei olla keritty kyllästymään. Tämän takia toivoisinkin wrestlingiin jotain offseasonia, vaikka se ei ole millään tavalla varmasti ikinä realistista. Henkilökohtaisesti toivoisin Ortonin myös hätyyttelevän myös tota 16 (tai miksei jopa 17) päämestaruuden rajaa, saataisiin ainakin hienoa tarinaa.

Kilpailun puutteen lisäksi nostaisin myös esille, että moni tuntuu WWE:hen päästessään jämähtävän täysin paikalleen. He ovat tyytyväisiä siitä, että ovat päässeet isoon liigaan, ja tyytyväisyys tappaa kehityksen. Siellä ollaan vain työpaikalla: vähän painitaan, luetaan vanhan sedän äärettömän kankeita promoja ja nostetaan liksaa. Olikohan se Apollo Crews, jonka uudesta gimmickistä (jotain nigerialaista se esittää, puhuu hauskalla aksentilla ja kantaa keihästä) oli jotain juttua, että se oli Apollon uralla ensimmäinen kerta kun hän pinchasi mitään hahmoonsa liittyvää käsikirjoittajille. Mitä se on ollut päärosterissa, viisi vuotta? Ja samat viisi vuotta on puhuttu hänen uskomattomasta potentiaalistaan. Minulle jäänyt täysin statistiksi pelkkänä spottikoneena, kiva nähdä että nyt edes vähän yritetään hahmoonkin panostaa. Täysin mahdotonta edes ajatella, että chrisjerichot ja kumppanit vain tyytyisivät saamaansa materiaaliin.

Joku AEW on kiva viritelmä varmasti hc-faneille, mutta WWE:n brändiä on rakennettu vuosikymmeniä, ja suurimmalle osalle ihmisistä se on synonyymi wrestlingin kanssa, vähän kuin UFC ja MMA. Ei tule tuo korttitalo ihan hetkeen romahtamaan.
 

Nosebleed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, San Jose Sharks




Kilpailun puuttesta puheenollen: AEW myös näköjään luottaa WWEn vanhoihin staroihin julkkisnimissäkin. Joo Tyson oli kova nimi silloin Attitude Eran aikana 25 vuotta sitten ja sai silmäpareja ruutuun Austin vs HBK feudiin, mutta ei ehkä enää 2021. Iso tähti Jerichon löllerömahakin on jo yli 50v ja tulee vaan itselle mieleen miten 90-00-luvuilla valitettiin miten "40v ikäloppu" Hogan vei spotlightin nuorilta.
 
Viimeksi muokattu:

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
No niin tänäänkö olisi RAW? Aika paska oli Smackdown viime lauantaina. Mitä mitä Bob Lashley mestarina? Lieneekö tuolla indypuolella rohevampaa menoa? Nooh, katotaan jos tämä tästä.

Tuo Daniel Bryan on muuten yksinkertaisesti tylsä.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Oli ihan mielenkiinnosta kuunnella pätkiä Steve Austinin Podcastista(muutenkin kuin siksi että sai WWE:n rahoittamaan juttuunsa AEW:n staran) Chris Jerichon haastattelusta. Jericho tosiaan alkaa kyllä olemaan auringonlaskun ratsastaja, mutta eipä miehellä ole toisaalta AEW:ssä ollutkaan roolina kuin nostaa firman näkyvyyttä.

Saa nähdä mihinkä Samoa Joe päätyy saatuaan fudut WWE:stä, Ihmettelin tosin että mies ylipäätään sai WWE:ssä mitään pushia, kun fyysiseltä preesensiltään sotii pahasti Vincen ihannepainijaa vastaan(eikä edes gimmickiin kuulunut Rikishimäisesti takaliston tarjoaminen kenellekään), toiveissa olisi ettei palaa kakka-Impactiin.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa

cheli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Storytelissä on Stone Cold Steve Austinin "kirja", kestää alle 3h, mutta on itsensä Stone Coldin lukema. J.R. oli äänessä myös. Tehty aika nopeasti uran lopettamisen jälkeen ja siinä lopuksi puffataan Eric Bischoff/Stone Cold co-manager RAW -storylineä. Vähän ehkä enemmän markkinointiteos kuin varsinainen elämänkerta. Selviää kyllä Stone Coldin uran vaiheet, muttei oikein hirveästi muuta. Oma suosikki kuitenkin, vaikka jäänyt katselu noista ajoista.
 

Nosebleed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, San Jose Sharks




Siinä yksi syy varmaan miksi monesta on tullut joskus aikoinaan WWF / WWE-fani eli Jim Johnston joka vastasi pääasiallisesti kaikista WWEn sisääntulobiisien kirjoittamisesta. Joten tietenkin WWE antoi tälle muutama vuosi sitten potkut eikä kunnon korvaajaa ole löytynyt tilalle. Vain mahdollisimman geneerisiä sisääntulobiisejä, jotka toistuu loopilla.

Paitsi, että nuo Johnstonin kirjoittamat sisääntulobiisit oli ennen tosi hyviä ja kuulosti jopa ihan oikealta musiikilta eikä olleet vain pelkkää intro + kertosäettä, niin myös yleinen ilme ja fiilis sisääntuloissa oli jotain muuta kuin "Etunimi + Sukunimi" screenillä. Jo videosta tiesi vaikka koko tyypistä ei olisi koskaan kuullutkaan, että okei tuo on sen the move ja samassa vähän persoonaa mikä on tyypin gimmick. Nyt on vain se Michael Cole, joka huutaa tyypin lempinimen tai jonku catchphrasen ja siitä pitäisi jotain päätellä.

Ja kaikki tämä korostui entisestään itselle nyt kun kaveri yritti katsoa SmackDownia edellisen kerran sitten kun viimeksi näkyi Suomen tvstä. "Ai mikä tyyppi tämä on? Onko näillä kaikilla sama musa? Ihan niin kuin jostain videopelistä. Tämähän on ihan samanäköinen kun tuo edellinen tyyppi. Onko ne heavyweightit sitten siinä toisessa showssa?" ja eikä aikonut katsoa seuraavalla viikolla.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Paul Heyman on kultaa! Hyviä promottajia tarvittaisiin lajiin enemmän. Repesin ääneen viime viikolla kun hän alkoi matkia kongia. Ric Flairin tyttö on myös laadukas tekijä naistensarjaan; Highlanderistä Connerylta tutut "riikinkukot niskassa" ovat tyylikkäät sisääntulossa!


Eli jotain yksittäisiä hyviä juttuja on näkynyt aina siellä täällä sen mitä olen muistanut näitä katsella. Mutta laatua ei kyllä mitenkään riitä 50min jaksoiksi, en ehkä halua tietää mitä ne kokonaiset jaksot sisältävät..
 

A Siente

Jäsen
WWE:ssä on liikaa puhetta ja liian vähän vaarallisia tilanteita. Nykyisin kaikki vedetään niin varman päälle. Kertoo jotain myös WWE:n tilanteesta, kun sen tähtiä menee jatkuvasti kilpaileviin firmoihin, kuten AEW. Vähän aikaa sitten Big Show liittyi AEW, tyyppi joka vuosia ollut WWE:n riveissä.
 

RetroRenttu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sarjasta riippuen
Onko täällä henkilöitä jotka seuraavat noita viikottaisia wwe jaksoja (Raw & Smackdown)? Lähinnä vain kysyäkseni että mistä palvelusta nuo saisi helpoiten nykyään kikkailtua näkyviin, kun wwe on lopettanut noiden jaksojen lataamisen youtuben puolelle tuon maikkarin diilin jälkeen. Mtv palvelussahan tosiaan olisi noita jaksoja mutta versiot ovat lyhelmiä, parin viikon viivellä tulevia ja pätkät ovat katseltavissa vain pari viikkoa.
 

Nosebleed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, San Jose Sharks

Potkuja satelee taas ja muutenkin tuuletettu kämppää. Strowmanin nimi hieman yllätys, muut ei niinkään. Huhut, että Vince myisi kiertävän sirkuksensa on taas noussut pinnalle. Ostajina väläytetty Disneyä ja NBCtä, jonka Peacock-palvelussa jenkeissä nyt Network on.

@RetroRenttu varmaan jollain VPNllä voi kikkailla vaihtamalla sijainnin semmoseen maahan mistä nuo näkee tubesta. Sitten tietenkin on nuo omat lataussivustot mitä täällä ei tietenkään voi jakaa.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Strowmania rakennettiin vuosia pysäyttämättömänänä powerhousena, mutta sitten kun buildi on aikalailla valmis, niin mies ulos. No, jos AEW keksisi noille jotain järkevämpää käyttöä ja kunhan pysyvät Kakka-Impactista poissa, jopa NWA olisi parempi kohde jatkaa uraa.
 

Wenzel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelikanat
Piti noiden irtisanomisuutisten lukemisen jälkeen kaivella esiin tuo tänä kesänä kymmenen vuotta täyttävä CM Punkin "shootti" promo esille, ja hauska huomata miten ajankohtaista settiä siinä edelleen on.

Strowmanin potkuille syynä on ilmeisesti miehen "monsterisopimus", joka on luokkaa miljoona dollaria vuodessa. Sinänsä hauskaa, että miljoonasta dollarista puhutaan "monsterisopimuksena" samalla kun Edge vetää 50 vuotiaana kolmen miljoonan dollarin vuosipalkalla ja Lesnarillakin se huiteli lähempänä viittä miljoonaa. Strowman on varmasti hyvä lisä AEW:lle. Suurin yllätys aktiiviseuraajille näytti olevan Aleister Blackin potkut, mies kun oli ilmeisesti juuri vasta aloittanut feudin Big E:n kanssa, ja nyt saikin sitten lähteä. Tämä tuli ilmeisesti yllätyksenä myös käsikirjoittajille, kun tuskin muuten olisivat miestä mihinkään kuvioon kirjoittaneet. Siinäkin on varmasti kaveri, jonka AEW tai NJPW voi kiinnittää ja hyötyä erittäin hyvin.
 

Fuzzy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Flyers
Auttakaa nyt uusavutonta kun en ymmärrä. Miksi ihmeessä tänään (jenkeissä) tuleva SmackDown näyttäisi tulevan huomenillalla Suomen TV:stä? Kuitenkin olin näkevinäni että ensi maanantaina tulee kahden aikaan yöllä RAW, eli eikös tuo ole sitten livenä?
 

Nosebleed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, San Jose Sharks
On muuten AEWlla enemmän ja suurempia tähtiä selostuskopissa tällä hetkellä mitä kehässä. Jim Ross, Tony Schiavone, Taz, Big Show ja nyt vielä Mark Henry. Ja kaikilla vielä varmasti jotkut hillittömät miljoonasopimukset. Sitten siellä vielä on se hiihtopipo-tyyppi jostain indieistä. Kauankohan menee, että King on remmissä mukana? No kai se "vuoden bookkaaja" tietää mihin isänsä rahat sijoittaa. Ehkä tämä onkin Vinceltä vaan taktiikka pistää Khan kuluttamaan rahat tämmösiin hankitoihin joille ei ole itsellä mitään käyttöä tällä hetkellä ja voi sitten muutaman vuoden päästä kutsua Hall of Fameen.
 

Kumielvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paltamon Pantterit
Toivoisin kyllä ettei toi oldberg painisi enää ikinä, sen verran heikkoa ja itselle ja muille vaarallista suorittamista ollut nää edelliset stuntit.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös