Kuntavaalit 2021 – suuri tulosilta

  • 33 924
  • 464

Zamboni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Marin kerännyt Tampereella 38% kaikista puolueen keräämistä äänistä ja on pitämässä demarit kärjessä, ei toki yllä ihan Halliksen suoritukseen, joka kerännyt Helsingissä 60% kaikista puolueen keräämistä äänistä ja 19 kertaa enemmän ääniä kuin seuraava persu.
Kokkarit ottaa kovaa loppukiriä, mutta ei taida laskemattomat äänet enää riittää ohimenoon. Ero jäänee alle 500:an. Paikat tällä hetkellä tasan.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kokoomus on aina suuri hyötyjä, kun äänestysprosentti jää alhaiseksi. Kokoomuksen äänestäjät ovat uskollisia ja menevät uurnalle. Sen sijaan Perussuomalaiset häviävät, kun ihmiset eivät jaksa mennä äänestämään.

Onhan tuo 55,1 % demokratian kannalta ongelmallinen.
 

Tuamas

Jäsen
Eikai tämä niin vaikeaa ole, kun kumpikin on menossa jatkoon. Tässä lasketaan kuudennen ja seitsemännen suhteutettu äänimäärä ja jaetaan kahdella, sama tulos sitten molemmille.
Ping myös @Tuamas

Paitsi että nythän vertailuluku eli tulos ei ole sama molemmilla.
 

Liitteet

  • vaalit2.JPG
    vaalit2.JPG
    67,7 KB · kertaa luettu: 69

Tuamas

Jäsen
Ja nyt saadaan ennuste tauluun.

Kokoomus ottaa isoa kaulaa, keräten 21,5%, demarit 17,6%, Kepu putoaa 14,7% tasolle ja PS pysyy samalla 14,5% tasolla.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Tadu

torreira#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Arsenal
Eduskuntavaaleihin persujen pitää kyllä saada kotiutettua suuret kansansuosikit Laura ja Teuvo. Olisi ihan eri momentum lähteä voittamaan vaaleja.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Espoossa Mikki Kauste vasta varasijalla. Pakko olla pettymys.
 

Tuamas

Jäsen
PS osoittaa, että vaikka Suomessa vaalitavan takia kaikki paitsi presidentivaalit ovat ennen kaikkea puoluevaaleja, niin porukka äänestää ennen kaikkea henkilöä ja persuilla listoilla on keskimäärin niin uuvatteja ehdokkaita, ettei kannatus täysimääräisesti realisoidu kunnallisvaaleissa.
 

Zamboni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Joo en olisi itsekään uskonut, että Kokoomus menee yli 20 prossan. Toisaalta Demarien alle 18% jääminen on Marinille tiputus tavalliseksi kuolevaiseksi. Kepu sai nyt sen torjuntavoiton.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
PS osoittaa, että vaikka Suomessa on vaalitavan takia ennen kaikkea puoluevaalit, niin porukka äänestää ennen kaikkea henkilöä ja persuilla listoilla on keskimäärin niin uuvatteja ehdokkaita, ettei kannatus täysimääräisesti realisoidu kunnallisvaaleissa.
Tämä - ja persujen potentiaaliset äänestäjät taisivat jäädä krapuloimaan kotiin isoin joukoin.

Hyvä tulos kokoomukselta.
 

Vode

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kyllähän Persujen vaalitulosta voi pitää ihan hyvänä, jos tuo kannatus nousee 16% ja Keskusta jää taakse. Keskusta ei kyllä uppoa ihan niin syvälle kuin ennustettiin.

No ei voi. Ainakin mun tuttavapiirissä oli tällä viikolla vielä Persujen kannattajia joiden ainoa jännityksen kohde tälle illalle oli kuinka ylivoimaisesti Persut on Suomen suurin puolue. Toki taisivat unohtaa, että vaaleja ei ratkaista somessa öyhöttämällä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös