The Three Lions – Englanti EM-kisoissa 2020

  • 44 600
  • 377

Fordél

Jäsen
Eiköhän Jordan Hendersonin valinnassa paina myös hänen kokemus ja johtajaominaisuutensa. AWB:n poisjääntiä kisakoneesta en myöskään näe minään ongelmana, koska kilpailu on yksinkertaisesti vain niin järjettömän kova tolla pelipaikalla. Varmaankin yksi eri maajoukkueiden kilpailluimpia tontteja.
 

Buster

Jäsen
Wan-Bissakalla on vielä pallollisten taitojen ohella puolustuksessa nuo ajoittaiset sijoittumisvirheet, että ymmärtää tavallaan ettei mahdu, mutta sinänsä jännä kyllä tuo täydellinen näkymättömyys - luulisi että olisi jo maaotteluita edes pelannut, kun on mahdollisuus Kongoakin edustaa. Jenkinson kyllä kelpasi perkele. Toki Englannin pelaajamateriaali on tällä hetkellä varmaan laajin, mitä se on ollut pitkään aikaan. Fabio Capello on varmasti kateellinen.

Lisäksi puolustamalla Englanti ei taida mestaruutta viedä, vaan kannattanee luottaa vahvuuksiin eli hyökkäysvoimaan. Southgate on toki puhunut taktisesta monipuolisuudesta ja muovautuvuudesta. EM-karsinnoissa vuotava peräpää aiheutti vissiin vähän huolta, koska Kansojen liigassa peluutti kolmea topparia ja kahta puolustavaa keskikenttää. Se ei tuonut ainakaan välitöntä menestystä Englannin jäätyä lohkonsa kolmoseksi ja hyökkäyspeli sakkasi peräpään kustannuksella. Harjoituspeleissä tähän asti Englanti on ainakin paperilla pelannut normaalilla neljän puolustajan linjalla, eli näinköhän olisi hylätty tuo kolmen topparin alakerta, mikä aiheutti Southgatea kohtaan kritiikkiä ylivarovaisuudesta. Vai kaivetaanko se sieltä jatkopeleissä esiin.

Rashford, Kane, Sterling -trio varmaan haluttaisiin hyökkäykseen avaavaksi, mutta Rassella on vähän pelikunto ja formi tainnut olla hukassa (en oo jaksanut seurata) ja Sterlingillä on kolme lopputurnausta: 0 maalia.

Tavallaan tässä olisi Englannille katettu nämä kisat, kun kaikkien alkulohkopelien ohella olisi tarjolla semifinaalit, sekä finaali Wembleylla. Mutta Englantihan kuuluisasti kestää tosi hyvin painetta ja odotuksia. Vain kerran ovat menneet EM-kisoissa tuota ekaa pudotuspeliä pidemmälle ja lisäksi ovat aina aloittaneet EM-turnauksen joko tasurilla tai tappiolla, mikä ei ole ainakaan auttanut tuon pudotuspeliarvan kanssa.

Jos Englanti voittaa lohkonsa, niin jatkopeleissä vastustajaksi tulee kuolemanlohkon kakkonen (Saksa, Portugali, Ranska, Unkari). Melkoinen palkinto... Kakkoseksi sijoittumalla tulee kakkonen lohkosta Espanja, Puola, Ruotsi, Slovakia, mutta seuraavalla kierroksella vastassa olisi oletettavasti tuon kuolemanlohkon voittaja. Ei ole helppoa tietä tarjolla.

Näissä kisoissa superherkullinen avauspeli Kroatiaa vastaan, joka tiputti MM-semeissä Englannin ja aikanaan oli vahvasti mukana potkimassa Steve McLarenia sekä Englantia kisoista rannalle 2008 EM-kisojen karsinnoissa. Joskin vastaavasti 2004 EM-kisoissa Kroatia ja Englanti kohtasivat lohkovaiheen päätösottelussa panoksena jatkopaikka ja kroaatit johtivat ottelua maalilla, kunnes 18-vuotias superjunnu Wayne Rooney syötti ensin Scholesin tasoituksen ja teki sitten itse 2 maalia Englannin marssiessa jatkoon 2-4 lukemin.
 

Barney

Jäsen
Eihän se mikään yllätys ole, että AWB ei ole kisajoukkueessa, kun hän ei ole pelannut vielä peliäkään Southgaten joukkueessa. Se kuitenkin on yllätys, että hän ei ole päässyt kokeilemaan edes jossain harjoitusottelussa saatikka istumaan noihin peleihin edes penkille. Peliesitykset tuota eivät mitenkään selitä, joten kyllä tuossa on oltava jotain muuta taustalla.

Ei AWB pallollisesti mikään TAA ole, mutta onhan tuo hänen "huonoutensa" hyökkäyspäähän jo melkoinen legenda. Kehittymistä tuolla saralla on tapahtunut valtavasti ja esimerkiksi menneellä kaudella hän teki tehot 2+5. Vertailuna Walker 2+1, James 1+4 ja Trippier 0+7. Se suurin puute AWB:n hyökkäyspelaamisessa on luovuuden puute ja yllättäviä ratkaisuja häneltä nähdään harvoin, mutta kyllähän hän nykypäivänä tekee pääasiassa laadukkaita ratkaisuja pallon kanssa.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Mason Greenwood on vetäytynyt EM-kisajoukkueesta parannellakseen kauden aikana tullutta vammaansa. Greenwoodhan pelasi yli 50 matsissa tuon ikäisenä ja siis osan vielä vamman kanssa, niin parempi näin. Silti sääli, Greenwood olisi ollut varsin hyvä vaihtopelaajavaihtoehto Englannille.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Englannilla on joukkueessaan siis viisi keskikenttäpelaajaa sisältäen Jordan Hendersonin jonka pelituntumasta ei ole mitään takeita. Kovaa uhkapelaamista.
 

Hiltsu04

Jäsen
Suosikkijoukkue
Winnipeg Jets, Pelicans, Leijonat & BB-88
Tässä siis Englannin joukkue EM-karkeloihin. TAA mukana, merkittynä puolustajien joukkoon mutta olisi mielenkiintoista nähdä pelipaikka keskikentällä, joka on melko ohut kuten @V-G- jo mainitsikin. Lingard ei kisoihin päässyt, harmi sinänsä mutta kilpailu on toki kovaa. Sakan ja Coadyn valinnat herättivät jonkin verran kritiikkiä somessa, mutta mitään täystyrmäystä ei tullut edes Twitterin analyytikoilta, joten kai Southgate jossain on onnistunutkin.

Mielenkiintoinen joukkue kaiken kaikkiaan ja ainakin itselläni erittäin tiukan seurannan alla EM-kisojen alkaessa. Potentiaalia on vaikka mihin ja pelaajalista kestää vertailun jokaiseen maahan, mutta suurimmat kysymysmerkit lienevät tälläkin kertaa taktisella ja henkisellä puolella.

 

Zigmund

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Eipä niillä keskikenttäpelaajilla väliä ole, jos Southgate tulee peluuttamaan 3-4-3. Foden, Grealish ja Saka nyt muutenkin pelaa ihan missä vaan ja eikö se Southgate ole joskus heitellyt jopa TAA keskikentälle.

Omalta osalta mieluisin nähtävä ja kunnon nuorekas kokoonpano olisi

James - Stones - Maguire - Chilwell

Bellingham/Foden - Rice - Mount

Sancho - Kane - Grealish

Luultavasti tulee kuitenkin olemaan jotain aivan liian puolustavaa, mutta ehkä Gareth vihdoinkin yllättää.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Jos Southgatella on mitään järkeä päässä, niin Stones, Maguire, Shaw, Rice, Mount, Foden ja Kane pelaavat tärkeimmät pelit ja kantavat isoimman vastuun.

Se, mikä tuossa keskikentässä huolestuttaa on tasapainottavan elementin puuttuminen. Henderson olisi tätä, mutta pelikunto on aivan täysi arvoitus ja iso rasitus avauksen miehenä olisi melko todennäköisesti liikaa. Sitten vaihtoehtona on Bellingham, jolla toivottavasti taso riittää ja pysyy; potentiaalin tietävät kaikki. Rice ja Phillips samaan aikaan avauksessa olisi taas aika puolustusvoittoinen duo, johon on vaikea uskoa sen jälkeen kun Southgate hehkutti hyökkäysvoittoista pelaamista. Vähintään se vaatisi, että Shaw ja TAA saisivat todella isolla tarmolla puskea ylöspäin, mutta vähän veikkaan, että tuolla laitapakkiparilla ei liikaa pelata.

Pahin pelko on, että hyökkäys on muotoa
Sterling - Kane - Rashford, sillä tuo laiturikaksikko ei todellakaan ole vireessä. Isolla mielenkiinnolla jään minäkin odottamaan, mitä Southgate taikoo, mutta kysymysmerkkejä meinaa piisata.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Tuossa vielä ESPNn vertailua laitapakeista.
 

Liitteet

  • 86C326E9-A088-4909-9860-18A5DD8420EA.jpeg
    86C326E9-A088-4909-9860-18A5DD8420EA.jpeg
    271 KB · kertaa luettu: 219

Arturo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Seattle Kraken, Chelsea
Englannilla on joukkueessaan siis viisi keskikenttäpelaajaa sisältäen Jordan Hendersonin jonka pelituntumasta ei ole mitään takeita. Kovaa uhkapelaamista.

Toki Trent, James ja Foden pystyvät tarvittaessa pelaamaan keskikentällä.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Toki Trent, James ja Foden pystyvät tarvittaessa pelaamaan keskikentällä.
Toki, samoin Grealish, mutta ei se ideaalia ole kunkaan noista kohdalla.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Walker, Trippier ja Henderson ovat ainoat yli 30-vuotiaat Englannin ryhmässä. Kahdeksan pelaajaa ovat joko 22-vuotiaita tai alle. Nuorista Shaw, Foden, Mount, Rashford, Saka, TAA, Grealish ja James ovat joukkueidensa avainpelaajia... onhan tämä todella mielenkiintoinen joukkue ja eipä tuo tulevaisuuskaan paskemmalta näytä.

Kun esim. miettii 2018 joukkuetta jossa olivat mm. Welbeck, Cahill, Jones, Young, Rose ja Delph, niin taso on noussut huomattavasti. Vain kymmenen pelaajaa tuolta 2018 on nyt nimetty joukkueeseen.
 

Barney

Jäsen
Nuorista Shaw, Foden, Mount, Rashford, Saka, TAA, Grealish ja James ovat joukkueidensa avainpelaajia... onhan tämä todella mielenkiintoinen joukkue ja eipä tuo tulevaisuuskaan paskemmalta näytä.
Tämä Luke Shaw'n ikä hämmästyttää kyllä kerta toisensa jälkeen. Tuntuu että mies on pelannut jo iäisyyden Valioliigassa ja tässä välissä hän on ehtinyt olla myös Manchesterin vesijuoksuporukassa pari vuotta. Toki hän teki debyytin Valioliigasta poikkeuksellisen nuorena 16-vuotiaana, mutta jotenkin on vaikea ymmärtää hänen olevan vasta 25-vuotias. Tällä kaudella hän pääsi vihdoin näyttämään sen, minkä takia häntä hehkutettiin jo kymmenen vuotta sitten niin paljon. Toivottavasti loukkaantumiset ovat nyt hänen osaltaan taakse jäänyttä elämää.

Kyllähän Englannilta on nyt kovaa vauhtia tulossa sukupolvi, joka on vielä kovempi kuin se edellinen kultainen sukupolvi. Jos katsotaan noita 25-vuotiaita tai nuorempia pelaajia, niin joukkueessa on maalivahdiksi Henderson (24), toppareiksi White (23), Gomez (24), Godfrey (23) ja Tomori (23), laitapakeiksi Shaw (25), Chilwell (24), TAA (22), AWB (23) ja James (21), keskikentälle ja hyökkäykseen Foden (21), Sancho (21), Rashford (23), Greenwood (19), Bellingham (17), Saka (19), Mount (22), Rice (22), Grealish (25), Maddison (24) ja DCL (24). Jos Englanti ei tule noilla pelaajilla voittamaan mitään pokaalia seuraavan kymmenen vuoden sisällä, niin syyllisiä voidaan etsiä pelkästään penkin takaa.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Tämä Luke Shaw'n ikä hämmästyttää kyllä kerta toisensa jälkeen. Tuntuu että mies on pelannut jo iäisyyden Valioliigassa ja tässä välissä hän on ehtinyt olla myös Manchesterin vesijuoksuporukassa pari vuotta. Toki hän teki debyytin Valioliigasta poikkeuksellisen nuorena 16-vuotiaana, mutta jotenkin on vaikea ymmärtää hänen olevan vasta 25-vuotias. Tällä kaudella hän pääsi vihdoin näyttämään sen, minkä takia häntä hehkutettiin jo kymmenen vuotta sitten niin paljon. Toivottavasti loukkaantumiset ovat nyt hänen osaltaan taakse jäänyttä elämää.

Kyllähän Englannilta on nyt kovaa vauhtia tulossa sukupolvi, joka on vielä kovempi kuin se edellinen kultainen sukupolvi. Jos katsotaan noita 25-vuotiaita tai nuorempia pelaajia, niin joukkueessa on maalivahdiksi Henderson (24), toppareiksi White (23), Gomez (24), Godfrey (23) ja Tomori (23), laitapakeiksi Shaw (25), Chilwell (24), TAA (22), AWB (23) ja James (21), keskikentälle ja hyökkäykseen Foden (21), Sancho (21), Rashford (23), Greenwood (19), Bellingham (17), Saka (19), Mount (22), Rice (22), Grealish (25), Maddison (24) ja DCL (24). Jos Englanti ei tule noilla pelaajilla voittamaan mitään pokaalia seuraavan kymmenen vuoden sisällä, niin syyllisiä voidaan etsiä pelkästään penkin takaa.

Hyvään listaan lisään vielä Villan Ezri Konsan (23v).
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Walker, Trippier ja Henderson ovat ainoat yli 30-vuotiaat Englannin ryhmässä. Kahdeksan pelaajaa ovat joko 22-vuotiaita tai alle. Nuorista Shaw, Foden, Mount, Rashford, Saka, TAA, Grealish ja James ovat joukkueidensa avainpelaajia... onhan tämä todella mielenkiintoinen joukkue ja eipä tuo tulevaisuuskaan paskemmalta näytä.

Kun esim. miettii 2018 joukkuetta jossa olivat mm. Welbeck, Cahill, Jones, Young, Rose ja Delph, niin taso on noussut huomattavasti. Vain kymmenen pelaajaa tuolta 2018 on nyt nimetty joukkueeseen.
Vaikka itse pointista olen samaa mieltä, niin Cahill oli turnauksessa varatoppari ja mielestäni kokeneena sekä kaiken seuratasolla voittaneena ihan kelvollinen sellainen. Tämän Englannin joukkueen varatopparit ovat isoja kysymysmerkkejä ja jo nyt tiedetään, ettei Coadyn ja Mingsin uraa voi heidän lopetettuaan edes verrata Cahillin vastaavaan.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Vaikka itse pointista olen samaa mieltä, niin Cahill oli turnauksessa varatoppari ja mielestäni kokeneena sekä kaiken seuratasolla voittaneena ihan kelvollinen sellainen. Tämän Englannin joukkueen varatopparit ovat isoja kysymysmerkkejä ja jo nyt tiedetään, ettei Coadyn ja Mingsin uraa voi heidän lopetettuaan edes verrata Cahillin vastaavaan.

Juu siis urasta ei ollut puhe, Cahillia arvostan suuresti. Vaan juuri tuosta että Cahill oli vielä mukana ns. veteraanina.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Maguire palannut tänään treenaamaan ns. ykkösmiehistön kanssa.
 
Suosikkijoukkue
NHL, Liiga, Leijonat, U20,
Tälleen jalkapalloa melko vähän seuraavana on pakko kysyä että mihin on hävinnyt Dele Alli? Eikö ole kyse aika nuoresta pelaajasta vielä joka muutama vuosi sitten vaikutti ihan todelliselta huippulupaukselta.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Tälleen jalkapalloa melko vähän seuraavana on pakko kysyä että mihin on hävinnyt Dele Alli? Eikö ole kyse aika nuoresta pelaajasta vielä joka muutama vuosi sitten vaikutti ihan todelliselta huippulupaukselta.

Alli on ollut ihan paska jo pari kautta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös