MM 2021: Suomi

  • 179 334
  • 1 251

Hexa

Jäsen
Ei nämä tiukat pelit ole suomelle kääntyneet pelkästään tuurin kautta ja pelistä huokuu vahva tekemisen meininki jolla se voitto kaivetaan vaikka väkisin
Ei tietenkään. Kyllä nämä on olleet täysin ansaittuja voittoja. Suomi on ollut selvästi hallitsevampi osapuoli USA-pelin jälkeen kaikissa otteluissa, mikä myös sekin oli täysin ansaittu voitto. Maalinteko tai paremminkin kunnon maalipaikoille pääseminen on vain ollut vain hieman tahmeaa, johtuen vastustajien tiiviistä puolustamisesta.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Nyt pitää ottaa se toinen häviö Latviaa vastaan, kun kerran Saksa oli liian löysä. Lohkovoiton välttäminen tällaisissa kisoissa on ehdottoman välttämätöntä. Nythän olisi tiedossa kiva vastustaja lohkokakkosellekin. Ainakin pitää säilyttää optio Kanadaa vastaan. Mitä järkeä on voittaa lohko ja saada Tshekki/ Ruotsi vastaansa? Tiedossa olisi paljon hikisempi iltapuhde kuin jotain Sveitsiä vastaan.

Toisekseen Kanada olisi hyvä poistaa pudotuspeleistä. Siksi olisi hyvä antaa Latvialle kolme pistettä, jotta se pääsisi pleijareihin ja varmimmaksi vakuudeksi voittaa Kanada. Toki lohkovoiton vaara on silloinkin olemassa, mutta ainakin olisi vielä mahdollisuus valita. Joukkue ei tällaisia tietenkään mieti, mutta laskelmien teko osoittaa, että kaikkia alkulohkon pelejä ei näissä kisoissa kannata voittaa.
 
Suosikkijoukkue
HPK
Edelleen Jalosen lätkällä juna on aikataulussa puksuttamassa kohti kuoleman peliä. Omiin ei anneta paljoa ykkössektorin maalipaikkoja ja maalivahti hoitaa loput. Kiekolla kontrolloidaan pelin virtausta.

Puolustuspelaaminen on todellakin ollut väkevää jopa Jalosen lätkän kriteereillä. En ole annettuja paikkoja laskenut, mutta todella vähän niitä on ollut.

Tässä turnauksessa nähty kenties parasta puolustamista Jalosen ajan Leijonilta. Siis MM kisa -tasolla.

Edit: vähäiset paikat toki alistavat tulosta hieman liikaa sattuman varaan, mutta uskon että Suomen hyökkäyspeli tästä vielä kehittyy.
 

Hexa

Jäsen
Ennen oli aina selkeätä, kun lohkovoittajalle tuli melkein aina Sveitsi tai USA vastaan. Nyt ei ole enää mikään selkeätä siinäkään asiassa. A-lohko on edelleen niin kimurantti, että sieltä voi jäädä Ruotsi tai Tsekki ulos jatkopeleistä. Melkoisen ihmeen ja ristiinpelaamiseen vaatii, että molemmat sinne selviäisi. Pienen ihmeen se vaatii kyllä Kanadaltakin B-lohkossa. Ei ole ihan omissa käsissä enää jatkoonpääsy.
 

Jonisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, Kalpa, Україна
Jokohan Rindell pääsisi tänään kehiin? Voisi ottaa vaikka tuon Koiviston paikan tuolta.
 

penalalli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Leeds United
Jokohan Rindell pääsisi tänään kehiin? Voisi ottaa vaikka tuon Koiviston paikan tuolta.
Vai tarkoitatko Ville Pokkaa?
Hyökkääjät jo pelkäävät mihin kusiseen taklausrakoon Villen avaussyöttö tällä kertaa tulee.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Koohotuskiekon ystävät kitisevät, mutta Jalosen mestaruusjuna puksuttaa hyvää vauhtia kohti toista perättäistä MM-kultaa. Juuri tämä on se tapa, jolla mestaruudesta tällä materiaalilla taistellaan. Äärimmäisen tiivis puolustus ja luotto siihen, että ne tarvittavat maalit tehdään. Jalosmaiseen tapaan toki myös kiekonhallintaan pyritään, mikä sekin on omanlaisensa puolustustapa.
 

Glove

Jäsen
Tuloksellista, mutta hemmetin tylsää katsottavaa. Pyritään tekemään ekana yksi maali ja sitten ollaan loppupeli siilipuolustuksessa.

Onneksi tulee toinen peli samaan aikaan niin voi vaihtaa.
 
Tuloksellista, mutta hemmetin tylsää katsottavaa. Pyritään tekemään ekana yksi maali ja sitten ollaan loppupeli siilipuolustuksessa.

Omien havaintojen perusteella Suomen pelaaminen ei ole perustunut siihen, että lähdettäisiin ensin hakemaan sitä johtomaalia ja sen jälkeen nappia painamalla siirryttäisiin johonkin ultrapuolustusmoodiin. Leijonat hyökkää ja puolustaa viisikkona. Luotetaan siihen, että pelitapa tuottaa enemmän maalipaikkoja kuin vastustajalle - ja näin on myös tapahtunut. Ja pelitavallisesti en ole havainnut merkittävää muutosta pelaamiseen johtomaalin jälkeen.

On se varmaan monien mielestä tylsää, mutta tuloksesta tuolla pelataankin. Ja siinä olet ihan oikeassa, että katsojana saat tietenkin määrittää mihin käytät aikaasi.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Jos jotain positiivista haluaa hakea tässä kohtaa niin ainakin pelaaminen on tasaista. Tässä vaiheessa jo tietää että Latvia tarvitsee aivan täyden työn ja tuuriakin pisteryöstöihin tänään ja voisin muutaman kympin lyödä vetoa siitä että Latvia tekee maksimissaan yhden maalin. Esimerkillisen väkevää jauhatusta ja mennään sitten vaikka päätyyn asti sillä että kaksi tehtyä riittää.

Konemaistahan tuo on mutta uskon vahvasti siihen että esimerkiksi Kanada ei jaksa pidemmän päälle lähteä mukaan tuohon nolla nollan pelaamiseen mikä sitten kärsivällisenä pysyen avaa varmasti maalipaikkoja. Kazakstan ja Saksa ovat ääripassiivisella pelillä pysyneet kelkassa mukana, mutta tuskin kovemmat jengit varsinkaan jatkopeleissä lähtevät tuohon mukaan.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Peleistä kertyneiden pinnojen valossa Suomen kisat ovat menneet loistavasti. Suomi on tällä hetkellä kisoissa ainoa joukkue joka on saanut joka pelistä jotain pinnoja. Helppoja pelejä ei juurikaan ole ollut, mikä on toisaalta hyvää valmistautumista playoff vaihetta varten, mutta toisaalta myös osin kuluttaa joukkueen energiaa. Suomen peli on kuitenkin koko ajan mennyt parempaan suuntaan, vaikka välillä on ollut vaikeaakin. Ryhmä on tiivistynyt ja pelirohkeus on kasvanut. Tämä näkyi mm. Saksaa vastaan, 3.erässä, kun ei sorruttu läheskään samanlaiseen määrään helppoja virheitä kovassa paineessa, mitä vielä avauspelin lopussa nähtiin. Pientä pelistä nauttimista toivoisi silti vielä lisää, koska sitä kautta on myös mahdollista saada tiettyä väkinäisyyttä pois pelistä. Onnistumiset ovat myös selvästi vapauttaneet monella pelaajalla erilaisia suoritustason lukkoja ja taso on noussut sitäkin kautta. Esimerkiksi Anton Lundell on selvästi nousemassa joukkueen tähtipelaajien joukkoon, mitä on toivottu ja odotettu.

Suomen lohkon lopputilanne on aika kimurantti, mutta erittäin lähellä ollaan jo pudotuspelipaikkaa. Latvialta jos saadaan pinnakin, niin se taitaa jo rittää paikan varmistumiseen. Viimeiseen peliin Kanadaa vastaan voisi sitten tavallaan lähteä aika vapautuneesti, mutta toisaalta siinäkin lienee paikka tehdä historiaa ja ehkä on myös mahdollisuus tavoitella lohkovoittoa.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
No kaunista ei ehkä ole, mutta minusta on ollut ihan viihdyttävää seurata Suomen kurinalaista ja nöyrää peliä: työmoraali on hieno illasta toiseen. Vastustajien paikat ovat olleet sangen minimissä. Mutta sitten omassa maalinteossa totuttuun tapaan tietysti yskii.

Sellainen maajoukkue, jossa yhdistyisi Venäjän yksilötekninen taito ja Suomen kurinalaisuus ja valmennus olis melekoosen hyvä... Tietysti jos menisi päinvastoin niin olisi kyllä puolestaan aikamoosen karua. Nyt sentään meilläkin on sitä poikkeuslahjakkuutta, mutta ovat vaan väärällä puolella Atlantia.
 
Viimeksi muokattu:

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
On varmasti fiksua hajoittaa toimiva koostumus, kun pari peliä enään alkusarjaa jäljellä.
Vielä fiksumpaa on lepuuttaa Björnistä vielä kun siihen on mahdollisuus.

+Olkinuora ei jaksa olla maalissa kuin joka toisessa pelissä vai miksi ykkösvahti huilaa taas?
Varmasti jaksaisi, mutta eiköhän Jussi keskity jo Kanada-matsiin sekä puolivälieriin.

Kun ei periaatteessa ole mitään valittamisen aihetta, pitää silti valittaa. #vainsuomifanijutut
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Nyt tuo tuntuu vielä korostuvan näissä kisoissa, kun muutkin joukkueet, kuten esimerkiksi Saksa, nojaavat hyvin samanlaiseen pelikirjaan kuin mitä Jalosella ja pelaavat puolustuksen kautta. Keskialue on lähes koko ajan tukossa kummassakin päässä. Kovin viihdyttävää peli ei nykyään enää ole, vaan enemmänkin shakkia kumpi tekee sen pienen virheen mistä avautuu laadukas maalipaikka. Kunnon maalipaikkoja ei vain tahdo aueta nykyään, kun koko ajan huolehditaan siitä, että puolustuksessa on ylimiehitys valmiina pelin alla. Sijoittuminen puolustuspäässä on samaa lähes joka joukkueella. Muutkin joukkueet ovat omaksuneet ja kopioineet paljon meidän pelin piirteitä.
No jos katsoo juurikin Saksaa. Penkin takana Söderholm ja Peltonen. Onhan molemmat kaverit nimen omaan aikansa tuotteita. Eikä se selvästi vaadi edes suomalaista valmentajaa, mutta kyllähän sen näkee vähän hölmömpikin, että pystysuunnan koohotus on vähentynyt joka maalla. Samalla tasoerot ne sen kus kapenee joukkueiden välillä. 1+1 on edelleen 2. Pienet ovat nähneet miten pieni voi menestyä pelaamalla fiksusti, eikä vain koohottamalla pystyyn. Kyllähän nykyään voi sanoa, että melkein kaikki keskikastin joukkueet pelaavat heidän versiota meidän pelistä. Kyllä ne rytmittää kiekolla ja hyökkäävät rintamahyökkäyksiä sen jälkeen kun ovat ensin vaihtaneet väsyneet pelaajat tuoreisiin. Samalla tavalla ne vetää rumaa keskialueen trappia ja pakottaa vastustajat pelaamaan kiekkoja syvään ja painimaan sitä kulmapainia. Siis täysin niitä samoja asioita mitä Jalonen toi aikanaan suomalaiseen jääkiekkoiluun ja minkä kautta sitä menestystä Suomi on hakenut. Se on kovempi saavutus kuin kukaan edes haluaa itselleen myöntää. Pieni Suomi teki jääkiekon vallankumouksen ja se näkyy joka pelissä vaikka Suomi ei edes pelaa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Eilisessä pelissä tuli hetkeksi kylmät väreet kun Mertaranta huusi "Sundin laukaus!". Vaikka olikin Tony Sund ja omien puolella.

Mats on syvällä ihon alla. Ikuisesti.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans
Vielä fiksumpaa on lepuuttaa Björnistä vielä kun siihen on mahdollisuus.


Varmasti jaksaisi, mutta eiköhän Jussi keskity jo Kanada-matsiin sekä puolivälieriin.

Kun ei periaatteessa ole mitään valittamisen aihetta, pitää silti valittaa. #vainsuomifanijutut
Luulen kyllä, että Hanu jaksaa ilman lepuutustakin, mutta tähän paikkaan se huili tosiaan, jos on pakko.

Olkinuoran vireen uskoisin parantuvan vielä, jos saisi paljon pelejä alle, eikä joka toista huilaisi.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Luulen kyllä, että Hanu jaksaa ilman huilejakin.
Olkinuoran vireen uskoisin parantuvan vielä, jos saisi paljon pelejä alle, eikä joka toista huilaisi.
Ei näyttänyt Björnisen meno kovin lennokkaalta Norjaa vastaan (kolmas peli neljään päivään), vaikka maalin tekikin. Mun mielestä valmennukselta fiksu veto ottaa tuoreita jätkiä sisään ja säästellä tärkeimpiä kavereita oikeasti merkityksellisiin peleihin. Tämä tuleva Latvia-peli ei kuulu omissa kirjoissani osastoon "pakkovoitto hinnalla millä hyvänsä".

Mitä maalivahtien peluutukseen tulee, niin se on luultavasti päätetty jo ennen turnausta. Uransa jo kertaalleen lopettanut Säteri on varmasti ollut hyvin tietoinen, että tulee soittamaan kakkosviulua näissä kisoissa ellei Olkijussi sula mystisesti jossain pelissä.
 
K

Kiekkokatsoja

Tiivola on mun silmin katsottuna, pelanut heikosti. Virheitä liikaa. Tänään ykkösessä. No jospa parantaa?
Neloskentältä odotan tasonnousua. Ja Parilta muulta kentälliseltä, vähintään samaa, kuin ennenkin.
 

Hexa

Jäsen
Olkinuoran vireen uskoisin parantuvan vielä, jos saisi paljon pelejä alle, eikä joka toista huilaisi.
Sama käsitys itselläni, että Olkinuora on sitä parempi mitä enemmän pääsee pelaamaan. Mutta voi olla myös tietoinen ratkaisu valmennukselta peluuttaa näin. Etukäteen Olkinuora oli valmennuksen papereissa ehkä selvempi ykkönen, mutta Säteri on ollut jopa yllättävän hyvä ja Olkinuora puolestaan jopa hieman epävarma. Siksi uskon, että valmennus haluaa ylläpitää myös Säterin pelituntuman mahdollisimman hyvänä ennen ratkaisupelien alkua, koska kumpikaan ei ole toistaiseksi noussut selkeään ykkösvahdin asemaan. Olkinuora on kuitenkin hoitanut etukäteen ajatellen kovemmat pelit, joten siitä voisi päätellä hänen olevan ykkösvahti.
 

Peluuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Tiivola on mun silmin katsottuna, pelanut heikosti. Virheitä liikaa. Tänään ykkösessä. No jospa parantaa?
Neloskentältä odotan tasonnousua. Ja Parilta muulta kentälliseltä, vähintään samaa, kuin ennenkin.
Minusta nyt on jotenkin ihmeelisesti unohtunut se, että on hyvin tavallista- joidenkin valmentajien joukkueissa jopa säännöllistä- peluuttaa neloskenttää ensimmäisenä ikäänkuin pimentämässä vastustajan ykköstä. Kyllähän Björnisen kenttä on tyypiltään selkeä neloskenttä, mutta varmaankin heidän laadukas peli (ainakin suhteessa Suomen muihin ketjuihin) parissa eka matsissa on sotkenut tässä tätä näkymää. Nyt viimeisissä matseissa Björnisen kenttä on pelannutkin kuin "oikea neloskenttä"..
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
4:
25 Jere Karjalainen – 13 Mikael Ruohomaa – 38 Teemu Turunen

Jalonen todennäköisesti yllättää taas neroudellaan, mutta kyllähän tämä vähän ihmetyttää, että Suomen huonoimmin toistaiseksi suoriutuneet pelaajat on sitten laitettu samaan kenttään. Nämä pistetään varmaan ampumaan myös rankkarit, jos niihin joudutaan.

Noh, ehkä tämä on viimeinen näytön paikka tuolle kolmikolle, ja jos ei mitään muutosta tapahdu, niin ovat loppukisat sitten katsomossa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös