Ville Peltonen – HIFK:n päävalmentaja

  • 580 623
  • 4 341

Pekka Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadi
Toivottavasti onnistuu, muuten on kyllä kasassa katastrofin ainekset. Peltosen valmentajauralle mahtuu jo yhdet fudut, muttei kummempia näyttöjä. Jos homma lähtee täällä pahaan luisuun niin voi olla monella fanilla aika ristiriitaiset fiilikset.
 

penalalli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Leeds United
Toivottavasti onnistuu, muuten on kyllä kasassa katastrofin ainekset. Peltosen valmentajauralle mahtuu jo yhdet fudut, muttei kummempia näyttöjä. Jos homma lähtee täällä pahaan luisuun niin voi olla monella fanilla aika ristiriitaiset fiilikset.
Tuolla asenteella sulla on edessä mielenkiintoisia kausia :)
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Peltosen valmentajauralle mahtuu jo yhdet fudut, muttei kummempia näyttöjä.

Ensimmäisellä apuvalmentajakaudella NLA-mestaruus ja ensimmäisellä päävalmentajakaudella Lausannen luotsaaminen seurahistoriaan parhaaseen loppusijoitukseen. Kyllä nuo ovat mielestäni ihan hyvät näytöt 3 täyttä kautta ja yhden tynkäkauden kestäneelle valmentajauralle.
 

FosaMasa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
PiTa, HIFK, Liverpool
Vähimmäissuoritus Peltoselle on, että pitää pystyä valmentajana parempiin saavutuksiin kuin 1995 MM-kultajoukkueen pelikaverinsa Raimo Helminen. Kaikista loistavista pelaajista ei tule edes erinomaisia valmentajia.

En tietenkään tuomitse etukäteen, mutta pelottaa, voiko näitä suuria odotuksia täyttää. Valmentajan ja pelaajan lopullinen arvio muodostuu siitä kuinka hyvin hän on täyttänyt ennakko-odotukset.

HIFK:ssa riittää, kun täyttää kolme odotusta: 1) Peli on kaunista, eikä v-käyrä nouse ilta toisensa jälkeen 2) Jengi laittaa viimeinkin paikoista sisään 3) mestaruuus palaa vihdoin vuoden 2011 jälkeen stadiin.

Ylimääräisenä toiveena, että mestaruuden jälkeen ei tule viittä kautta ilman mitalipelejä (semifinaaleja), kuten viime mestaruuden jälkeen.
 

kypärä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Villen apuvalmentajat ovat C.M. ja S.T. Näin olen antanut itselleni kuulla. C.M. on tuttu pelaajana HIFK:ssa ja S.T ennestään tuttu Villelle valmennuspuuhissa.
 

Goljat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, PattU
Jotenkin tästä tulee näin kilpailijaleiristäkin hyvä fiilis. Oman pojan kotiinpaluu, kunnon kiekkoromantiikkaa. Toivottavasti Ville onnistuu. Onnittelut jo etukäteen!
 

Pekka Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadi
Tuolla asenteella sulla on edessä mielenkiintoisia kausia :)
En ole IFK:n tuleva valmentaja, ainakaan toistaiseksi.

Ensimmäisellä apuvalmentajakaudella NLA-mestaruus ja ensimmäisellä päävalmentajakaudella Lausannen luotsaaminen seurahistoriaan parhaaseen loppusijoitukseen. Kyllä nuo ovat mielestäni ihan hyvät näytöt 3 täyttä kautta ja yhden tynkäkauden kestäneelle valmentajauralle.
Nojaa. On meille tultu paremmillakin meriiteilllä. Montako mestaruutta päävalmentajana? Eikös sen pitänyt olla se valmentajan ultimaattinen mittari?
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Nojaa. On meille tultu paremmillakin meriiteilllä. Montako mestaruutta päävalmentajana?

On toki tultu. Esimerkiksi Kari Jalonen. Jos taas tämä oli joku Pikkaraisviittaus, niin hänhän ei ollut edes toiminut ammattilaistasolla kokonaista kautta päävalmentajana ennen IFK:ta.

Eikös sen pitänyt olla se valmentajan ultimaattinen mittari?

Kuka näin on väittänyt?
 
Viimeksi muokattu:

KwutsNI

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kirjoitin toiseen ketjuun jonkin aikaa sitten seuraavasti:

Ville Peltonen on tietenkin henkilö, jonka kaikki haluaisivat nähdä IFK:n penkin takana. Henkilökohtaisesti valinta miellyttäisi tietenkin, ja uskon, että se myös onnistuisi. Tai ainakin haluan uskoa. Mutta kyllähän Peltoseen selkeitä kysymysmerkkejä liittyy.

Ensinnäkin, jos kyseessä ei olisi Ville Peltonen, vaan sanotaanko entinen narripelaaja nimeltä Vantti Pörmänen. Kuinka moni olisi innoissaan? Tämä kuvitteellinen Pörmänen voitti pelaajana maailman- ja Suomen mestaruuden, sen jälkeen valmensi vähän aikaa junnuissa, kunnes lähti Sveitsiin. Sveitsissä saavutukset: välieriin kovia satsauksia tehneellä jengillä, ja seuraavalla kaudella kenkää. Kuka toivottaisi Vantti Pörmäsen tervetulleeksi? Vertailun vuoksi eräs Antti Törmänen tuli Sveitsistä taskussaan neljältä edelliseltä kaudelta mestaruus A-junnuissa, Mestiksessä ja Sveitsissä. Kaikki eivät pitäneet näyttöjä riittävinä.

Toinen kysymys on sopimustekninen: onko Peltonen jo sopinut riitansa Lausannen kanssa? Joulukuussa 2019 Peltonen sopi kahden kauden jatkosta, mutta sai kenkää helmikuussa 2020. Peltosen näkemyksen mukaan hänet irtisanottiin, ja siten LHC:n tulisi maksaa loput sopimuksesta ulos. LHC:n mukaan Peltonen vain vapautettiin valmennusvastuusta, ja kuukausipalkka maksetaan, kunnes Peltonen tekee sopimuksen toisaalle. Joku siis maksaa, jos Peltonen ensi kaudella IFK:ta valmentaa, mutta onko se LHC, IFK vai Peltonen itse? Taloustilanne ei kuitenkaan ole kellään ihanteellinen.

Kolmanneksi, tietääkö kukaan täällä, millaista kiekkoa Peltonen peluuttaa? Viihdyttävää coast-to-coastia vai prosenttilätkää? Jos jälkimmäistä, uskaltaako kukaan arvostella Ville Peltosta? Toki tulokset hiljentävät arvostelua, mutta entä jos tuloksetkaan eivät ole hyviä?

Kuten jo alkuun kirjoitin, henkilökohtaisesti toki uskon, että Ville Peltonen on tai ainakin hänestä tulee hyvä valmentaja, ja toivottaisin hänet tervetulleeksi. Mutta ei kannata ehkä ummistaa silmiä potentiaalisilta ongelmiltakaan. Moni on kirjoittanut täällä, ettei enää halua "työharjoittelijoita". Peltosella on alle kaksi vuotta kokemusta päävalmentajana miesten tasolla, ja nekin eri sarjasta, jossa pelataan täysin erilaista kiekkoa. Mitä hän siis olisi, jos ei työharjoittelija?

En näe syytä tässä vaiheessa muuttaa sanaakaan tuosta.

Peltonen oli hieno pelaaja ja on hieno johtaja, "tietää mitä voittaminen HIFK:ssa vaatii", seuralegenda jne. Eräältä Frank Lampardilta voi kysellä, kuinka paljon nämä lämmittävät, jos ei osaa valmentaa. Ville Peltonen oli yksi suosikkipelaajistani (kuten Frank Lampardkin, vaikka vm. seura ei suosikkini missään tapauksessa ole), ja toivon todella, että Peltonen onnistuu. Mutta oli hän pelaajana mitä hyvänsä, valmentajana Ville Peltonen on kaukana varmasta onnistujasta (jos nyt HIFK:ssa sellaista onkaan), ja tulee tehtävään heikommilla meriiteillä ja vähäisemmällä kokemuksella kuin kukaan IFK:n päävalmentaja sitten Soppa Sormusen.*



*: Voi olla, että unohdin jonkun, mutta en jaksa tarkistaa.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Eikös Pikkarainen ollut hetken TPS:n päävalmentaja? Ja onhan Mestiksen valmentajat ammattilaisia, vaikka kaikki pelaajat eivät olisikaan.

En ajatellut, että alle kuukauden ajan hätäapuna toimimista pitää erikseen tarkentaa, mutta lisäsin nyt viestiini "kokonaista kautta"-täsmennyksen.

Mestis on amatöörisarja, koska merkittävä osa seurojen palkkalistoilla olevista henkilöistä joutuu tekemään myös muita töitä tullakseen toimeen, ja tästä johtuen en pidä Mestisjoukkueen valmentamista ammattilaistason valmentamisena vaikka se valmentajalle itselleen pääsääntöinen tulonlähde olisikin. Mutta ihan miten haluat, jos termi hiertää, niin voidaan puhua myös pääsarjatason valmentamisesta.
 
Viimeksi muokattu:

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tehdään heti kärkeen selväksi, että jääkiekkoilija Ville Peltonen on suuri sankari. Ehdoton voittajatyyppi. Villeen henkilöityy paljon myös 2011 mestaruus, eikä syyttä, vaikka jälkikäteen olen itse miettinyt, olisiko Kannu lopulta tullut Stadiin ilman Villeäkin, sen verran kevään 2010 dyykkaus vitutti kaikkia. Ja edellisen kauden runkohan pysyi hyvin kasassa valmennusta myöten. Tätä on oikeasti turha miettiä, koska sillä ei ole mitään merkitystä eikä kukaan saa koskaan sitä tietää. Luultavasti Jokereita vastaan olisi lähdetty lauluun jo paljon ennen Hentusen läpiajoa.

Valmentaja-Peltosesta taas ei ole oikein mitään tietoa. Jotain voidaan päätellä siitä, että Suurvisiiri Kari Jalonen otti Villen varsin pian valmennustiimiinsä ja hän pääsi mestarin oppiin. Mutta minkälainen valmentaja on Ville Peltonen itse? Varmasti tietää pelistä enemmän kuin moni muu, mutta ymmärtääkö "keskiarvoliigapelaaja" riittävän paljon, että Villen opit menevät perille asti? Valmennus on kuitenkin ihan jotain muuta kuin joukkueen omaan reppuselkään ottamista kusisilla hetkillä ja vaikka väkisin ottelun ratkaiseminen itse. Minkälainen persoona Ville on? Itselleni hän on hieman myyttinenkin hahmo, ehkä jopa hivenen pelottava. Miten hänen persoonansa toimii päävalmentajana, jonka pitäisi kaiketi olla myös jollakin tavalla isähahmo ja helposti lähestyttävä? Saako olla täysin oma itsensä vai onko pakko vähän pehmentää itseään, eli siis esittää jotain muuta kuin on? Sveitsissähän apuvalmentajana oli Tommi Niemelä, joka on hyvinkin helposti lähestyttävä ja positiivinen tyyppi. Toki oman kakkoskoutsinsa hän saa tännekin, ja hänhän taas on hyvinkin ihmisläheinen tyyppi. Mutta voiko Ville olla liiankin auktoriteettisena pidetty hahmo? Totta kai koutsi on pomo, mutta sekin voi mennä yli. Uskaltavatko pelaajat olla päivästä yksi alkaen omia itsejään vai esitetäänkö jotain muuta, mitä The Ville Peltosen kuvitellaan odottavan?

Mun silmiini tässä on sekä suuren sankaritarinan että myös suuren katastrofin ainekset ja toki myös kaikkea siltä väliltä. Paineet ovat varmasti kovat, jopa huomattavasti normaalia suuremmat. HIFK saa aina kasaan hyvän nipun ja kiitos yleisen taloudellisen epävarmuuden, HIFK:ta kohtaan on vakavaraisena seurana on nyt todella suurta imua. Villellä tai ilman. Ville valmentajana kiinnostaa monia varmasti, mutta samalla fiksu pelaaja tulee ainakin edes pohtineeksi myös paineita. Eli, itse en näe asiaa mustavalkoisesti pelkkänä plussana, vaan se voi myös olla rasite. Minkälaiseksi arki muuttuu, jos homma ei toimikaan? Fanit ovat varmasti pitkämielisempiä valmennuksen suhteen, mutta kun vitutuksen määrä on vakio, näkyykö se enemmän ja nopeammin pelaajien suuntaan. Nythän Pikkarainen on saanut suurimman kritiikin ja vaikka täälläkin on porukalla inhokkipelaajia, paskamyrsky on ollut kuitenkin varsin laimeaa. Nythän kaikki on valmentajan ammattitaidottomuutta, mutta jatkossa kaikki on pelkkää pelaajien paskuutta.

Paljon siis kysymyksiä eikä vielä yhtään vastausta. Annan Villelle tietenkin rehellisen sauman näyttää osaamisensa, kuten olen antanut kaikille muillekin. Mutta, jos paperilla esitettäisiin pelkät valmentajan ansiot ja kokemus ilman nimeä, lyön vetoa, että ilman nimeä Ville Peltonen tämä valmentajahankinta dumattaisiin alimpaan helvettiin ja Salmelaisellekin vaadittaisiin kenkää. Uskon myös, että jos pelit ei kulje, moni joutuu käymään itsensä kanssa suuria kamppailuja kirjoittaakseen valmentaja Peltosesta negatiivista, vaikka normaalisti sellainen ei tuota mitään vaikeuksia, pikemminkin päinvastoin.

Itse toivon myös, että Salmelainen saa olla Villen pomo rauhassa, kuten on saanut olla Selinin ja Pikkaraisenkin pomona. Mitään sisäisiä valtataisteluja en tämän vuoksi halua nähdä, kun niistä on nyt vähän päästy eroon. Villellä pitää olla samat säännöt kuin muillakin valmentajilla olisi. Kukaan ei Villen arvoa seuralle pelaajana kiistä eikä unohda, mutta en myöskään henkilökohtaisesti halua, että yksikään ihminen muuttuu seuraa suuremmaksi. En usko, että Ville itse tällaista tilannetta aiheuttaisi, ainakaan tietoisesti, mutta uskoni HIFK:n taustalla oleviin tahoihin ei ikävä kyllä ole kovin korkealla tämän suhteen. Mitään negatiivista en tietenkään toivo, mutta liian sinisilmäinen ei myöskään pidä olla. Harvemmin mikään jääkiekkojoukkueeseen liittyvä asia sujuu kuin tanssi. Varsinkaan täällä.

edit: korjattu kirjoitusvirheitä
 
Viimeksi muokattu:

Ardbeg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, New York Rangers
Joopajoo, tästä valinnasta saadaan vielä isot tappelut fanien kesken jos homma ei lähde toimimaan. Samalla tavalla pitää pystyä kaatamaan kuraa valmentajalle jos homma ei toimi, mutta pahoin pelkään että täällä tietty ryhmittymä hyökkää heti kimppuun jos vähänkään kritisoi. Täytyy toivoa ettei seurajohto jää myös fanipoikalinjalle jos meneekin vituiksi.

Joku tuossa kirjoitti, että Ville on valmentaja jonka kaikki haluaisivat nähdä IFK:ssa. Itse en kuulu tuohon ryhmään, Kojo Jalonen noin esimerkkinä olisi ollut se mitä seura tarvitsee.
 

Jakke76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Boston Bruins, Man United, Darts
Hieno teksti BOL. Aika lailla sama ajatukset on täälläkin. Valmentajana Ville on vielä raakile, mutta toivottavasti hyvä sellainen. Kuitenkin aika riski valinta, sen sijaan että olisi saatu joku todella kova nimi.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Villen apuvalmentajat ovat C.M. ja S.T. Näin olen antanut itselleni kuulla. C.M. on tuttu pelaajana HIFK:ssa ja S.T ennestään tuttu Villelle valmennuspuuhissa.

S.T. lienee Samuel Tilkanen. Jos C.M. on Cory Murphy, niin mielenkiintoinen nimi hänkin. Rögle, jossa hän toimii tällä hetkellä apuvalmentajana, kamppailee kuitenkin tällä hetkellä SHL:n kärkipaikasta ja myös viime kaudella joukkue oli kärkikahinoissa mukana ennen kuin kausi keskeytettiin. Mikä on kytkös Peltoseen vai onko sitä?
 

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
Omat fiilikset ovat varovaisen innostuneet. Lähinnä mietityttää miten Peltonen pystyy hallitsemaan paineet kovien odotusten myötä ja alituisen suurennuslasin alla olon rakkaan IFK:n peräsimessä.

Pakko lopettaa klassikkoon:



 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Onnittelut Stadiin vieraista pöydistä.

1-2 kautta ja HIFK on mestari. Peltonen vaikuttaa vähän case Jaloselta, eli kovien haasteiden edessä ollut ja menestynyt kaveri saapuu hoitamaan projektin maaliin. On myös vastoinkäymiset nähnyt.

Peltonen vaikuttaa ihan älykkäältä ja pelin trendiä sekä materiaalin yhteyttä ymmärtävältä. Ja lienee tärkeintä että nauttii isoa arvostusta ja ei tule nobodyna HIFKiin.

Saa ottaa talteen tämän.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
@BOL taas veti pajatson tyhjäksi tuossa ylempänä!

Toivon Villelle onnistumista (koska se tarkoittaa HIFK’lle menestystä), mutta lievä epävarmuus kalvaa...

En Ville henk.koht. tunne, mutta olen ollut mm. yhden firman yksityisessä tilaisuudessa jossa Ville oli keynote-puhujana; en tiedä jännittikö vai mitä (rento tilaisuus, vastaanottava yleisö), mutta oli todella epävarma, kohtuu sekava, jokseenkin jaaritteleva, introvertin oloinen eikä ollenkaan niin karsimaattinen puhuja mitä olettaa saattoi.

Eihän tuo tietenkään tarkoita jääkiekko-valmentamiseen teknisesti yhtään mitään, mutta yleisesti johtamiseen liittyy monia ”markkinoinnillisia” aspekteja joiden kautta johtaja saa porukan sitoutumaan ja innostumaan, ja sitä kautta omistautumaan yhteiselle tekemiselle (”leading is getting things done through people”).

Oli siis millainen legenda pelaajana hyvänsä niin valmentajana Villen pitää pystyä ”myymään” joukkueelle oma johtamisfilosofiansa, valmennustyylinsä ja pelitapansa, siihen ei pelkkä ”95 nevöfoget” tai ”my way or the highway” riitä.

Toivotaan HIFK’lle ja kultapojalleen pitkäaikaista ja hedelmällistä liittoa!
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
tulee tehtävään heikommilla meriiteillä ja vähäisemmällä kokemuksella kuin kukaan IFK:n päävalmentaja sitten Soppa Sormusen.*



*: Voi olla, että unohdin jonkun, mutta en jaksa tarkistaa.
Unohdit Jarno Pikkaraisen, jolla ei ollut mitään näyttöjä. Minulle ainakin NLA TOP4 sijoitus on kovempi kuin Mestis-mestaruus, mutta makuasioita nämä. Kokemattomuuden kohdalla ei kahta sanaa.

Mahtava uutinen kuitenkin ja mitä ilmeisemmin myös Tanska poistuu niin vielä parempi. Tanska varmasti saa palkinnoksi kovasta työstään jonkun suojatyöpaikan junioreissa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös