Suomi alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa

  • 107 342
  • 515

Mustakulkkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa, Jokerit, Suomen maajoukkue
Kyllä yöllä taas tulee matsi katsottua, vaikka olihan Suomen putoaminen pronssiotteluun pettymys. Loppuottelun katsomiseksi tulisi käytännössä valvoa koko yö. Tuskin molempia jaksaa katsoa. Mutta jos näistä pitää valita, on Suomen matsi mielenkiintoisempi. Vai mitä?
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Aamulla pitää aikaseen herätä töihin, niin tuo 01.00 on oikeastaan pahin mahdollinen alkamisaika. Jää nyt tämä peli näkemättä, mutta koitan olla unissani hengessä mukana.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Suomi on pelannut hyvät kisat tähän mennessä: välierä olisi voinut päättyä myös toisin, mutta tällä kertaa kävi näin. Pennanen on onnistunut työssään. Jos Kakko olisi päässyt kisoihin, olisi Suomi todennäköisesti finaalissa. Maalivahtipeli on ollut hyvää, vaikka ei loistavaa. Pelaaminen on sen sijaan kehittynyt paljon turnauksen alusta, tässä asiassa valmennukselle iso plussa. Ja kas kummaa, huolimatta JA:n asiantuntijoiden huolesta, tuomarit olisivat itse asiassa halunneet Suomen finaaliin. Jossittelun varaa ei juuri jäänyt, semminkin kun Suomi hävisi harkkamatsin USA:lle ja USA kylvetti Ruotsinkin suuremmin numeroin.

Lite bättre - juuri sitä oli USA suhteessa Suomeen. Mutta yöllä on edessä EM-finaali. Ja tällä kertaa Suomi on suosikki. Pronssi kelpaisi mainiosti, se olisi tällä materiaalilla huippusaavutus. Toivotaan, ettei Larionov ole saanut sekaista Venäjää nytkään iskuun. Venäjän pitää alisuorittaa nytkin, jotta Suomi saa päättää kisansa voittoon, mitä ei olisi tapahtunut välierävoitolla.
 

Hexa

Jäsen
Jossain skenaariossa olisi toki voinut laukaus hanskaan jäädä, mutta tilannetta edelsi kova poikittaissyöttö josta laukaus lähti todella nopeasti vähän huonosta asennosta. Voimaa laukauksessa kuitenkin oli ja napsahti täydellisesti yläkulmaan. Väittäisin, että tuollaisen veto on otettavissa, mutta vaatii hieman myös onnea. Pelin aikana Jenkit pääsivät kuitenkin melko useaan vapaaseen vetopaikkaan, jotka sitten maalivahti sai torjuttua, tai menivät niukasti ohi. Pienestä nämä tiukat pelit ovat usein kiinni.
Ei, kyllä Piiroisen olisi pitänyt tuo torjua ja osata ojentaa hanska ennakoivasti juuri tuohon kohtaan. Tuonnehan se kiekko tulee, vaikka ei näkisikään mitään. Mentaaliharjoituksia vaan lisää Piiroiselle.
 

Suonikohju

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Reds, Oulun Kärpät
Suomen esitystä tullu seurattua ja Joukkue kasvoi kyllä siihen maksimisuoritukseen. Lundell johti joukot pronssille. Homma jäi lipasua vaille loppuhuipentumaa. Joukkueen jokaosa ottaa isoa steppiä henkisesti ja omissa jatoissaan. Hienoa Suomen joukkue kaikki siihen kuuluvat!
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Ylpeä saa olla tästä nuoresta leijonajoukkueesta. Materiaali ei kyllä päätä huimannut, mutta jätkät suoritti todella kovalla tasolla. Harvoin Suomi turnausmuodosta ja ikäluokasta riippumatta hallitsee pelejä USAa, Venäjää ja Ruotsia vastaan. Tämän teki tämän vuoden leijonajengi ja se on kova suoritus.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Suomi on pelannut hyvät kisat tähän mennessä: välierä olisi voinut päättyä myös toisin, mutta tällä kertaa kävi näin. Pennanen on onnistunut työssään. Jos Kakko olisi päässyt kisoihin, olisi Suomi todennäköisesti finaalissa.
Tuo nyt on aivan turhaa jossittelua. Yhtä hyvin voi ajatella, että jenkeilläkin olisi voinut olla myös Hughes ja sitä kautta toinenkin sylinteri käytössään. Samaten Kanadalta puuttui Lafreniere.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mitä hemmettiä tuo Kokkonen muka kisoissa teki, että valittiin koko turnauksen Suomen Top 3:een? Olkoonkin että katselen Kärppälasein pelejä, jos kolmikkoon valitaan Suomen jengistä kaksi pakkia, eikä Topi Niemelä ole mukana niin se on oikeusmurha.
Menköön nuo lohdutuspalkinnot sitten muille. Topikin sai lopulta tunnustusta, kun valittiin koko turnauksen parhaaksi puolustajaksi. Täysin oikea valinta.
 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Näköjään ensi vuoden kisat eivät olekaan Ruotsissa vaan Edmontonissa ja Red Deer:ssä, jossa ne alunperin piti olla tänä vuonna (ilman kuplaa). Ruotsin kisat siirtyvät vuodelle 2024.

edit: Välissä kisat tulevat olemaan Venäjällä, Siperiassa, kaupunkeina Omsk ja Novosibirsk.
 
Viimeksi muokattu:

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Sanoisin, että ns. vainoharhainen viesti. Toivottavasti helpotti, kun sait sen muiden iloksi kirjoittaa..Lähestyt varmaan muitakin asioita/ ilmiöitä ns. "salaliittoteorian" kautta..On vaan suorastaan raukkamaista yrittää mitätöidä kisojen ainakin tähän mennessä ylivoimaisen joukkueen esityksiä, mutta minkäs ihminen mielelleen voi..Pyydän anteeksi, jos viestisi olikin "huumoria".
Ja edelleen ainakaan Suomi ei kohdannut mitään sorsimista tuomareilta näissä amerikkalaisia vastaan pelatuissa peleissä.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Harvoin on tullu oltua yhtä iloinen pronssimitallista. Toi porukka tsemppasi niin mahtavasti Ruotsia, USA ja lopulta Venäjää vastaan että kyllä ne ansiaitsi sen. Varsininkin kun tän vuoden U20 MM-kisat on koronakaranteenien takia vaatinut hieman ekstraa pojilta. Oli kiva nähdä että pelaajat, valmentajat ja huoltajat oli matsin jälkeen hymyssä suin.

Jotkut aina ihmettelee mitä se Tuomo Ruutu siellä junnujen maajoukkueessa tekee. En usko että se ihan sattumaa on että on kyllä arvokisoissa tollanen mitallimangneetti. Mun puolesta saa olla siellä penkin takana vaikka maskottina, jos tahti jatkuu tällaisena. Pennanen taas oli kyllä sellanen parannus Helmiseen että oksat pois. Kun kattelee tota Suomen jengiä niin aika paljon valmentajat sai pojista lopulta puristettua, joten hatun nosto koko tiimille.

Kokonaisuudessaan ihan kivat kisat. Uskon että ainakin ton Ruotsi matsin muistan pitkään. Itse kun olen muutaman noista katkerista Ruotsi tappiosta aikoinaan katellu niin kyllä toi taas oli balsamia niille haavoille.
 

joceri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mitä hemmettiä tuo Kokkonen muka kisoissa teki, että valittiin koko turnauksen Suomen Top 3:een?

Joillakin valmentajilla on tapana valita nuo joukkueen parhaat pelaajat viimeistä junnuvuottaan pelaavista (eli tässä tapauksessa 01-syntyneistä). Tässä tapauksessa tuo Kokkosen valinta olisi jossain määrin ymmärrettävä.
 

Mustakulkkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa, Jokerit, Suomen maajoukkue
Vähän vaikeaa oli ajankohtaisesti, mutta jotenkin ottelu tuli suorana seurattua. Etenkin nyt summerin soidessa jaksoi lähetyksen seurantaa katsoa, kun vastaavasti TV meni kiinni USA-Suomi -ottelussa päätössummerissa. Hienoa pojat!

Ehkä USA-matsin jälkeen joku oli kelaillut videoita, ja todennut, että maalille jätkiä maskia tekemään laukauksien toivossa, mahdollisuus ohjauksiin ja reboundeihin. Kahdella ohjausmaalilla voitto Venäjästä! Mainittakoon, että valmentajistosta nimenomaan T. Ruutu oli lahjakas laukauksien ohjaaja - monessa maaottelussa teki tärkeitä maaleja ohjaamalla maalinedustan ruuhkissa. Häviö USA:lle johtui osaksi juuri siitä, ettei uskallettu mennä maalille. Laukaukset jäivät ilman maskia. Tosin jälkiviisas on aina helppo olla.

Aika hyvä maku tästä loppujen lopuksi jäi. Ja pronssia vielä parantaa tietous siitä, että USA voitti Kanadan. Joukkue oli todella lähellä kultajoukkueen tasoa, mutta jossiteltavaa ei jäänyt.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Vielä kerran, hieno saavutus. Ja Suomi oli yllättävän lähellä jopa voittosuoritusta. Mutta mitään jossiteltavaa ei jäänyt. Pronssi oli huippusuoritus, ottaen huomioon sen, että Suomi oli viiden mitaliehdokkaan joukossa ennakolta selvästi viides. Suomi kehittyi koko kisojen ajan ja joukkueen pelaaminen oli lopussa suorastaan nautittavaa. Pelattiin sekä vaistoilla että järjellä. Hyökkäykset olivat monipuolisia, joukkue kykeni sekä kontrolloituun pelaamiseen että myös yllättäviin ratkaisuihin.

Parhaat pelaajat olivat tietysti Heinola ja Lundell, mutta joukkueesta löytyi ratkaisijoita moneen lähtöön. Maalivahti ei pettänyt missään vaiheessa. Ja katsokaapa joukkuetilastoja, jokaisessa pelillisessä tilastossa neljän parhaan joukossa! (Jäähytilasto "voitettiin", harmillista kyllä). Erityisesti ylivoimat ja alivoimat olivat kiitettävää luokkaa. Ei ole mitään, mitä Pennanen ja muu valmennus olisi voinut tehdä paremmin. Jopa pelaajavalinnat menivät nappiin, turnauksen sisälläkin.

Lopultakin se, ettei voitettu, kuuluu pelin dynamiikkaan. Hyvin pienet marginaalit ratkaisivat, ero oli varmaan yksilötaidossa. Suomi olisi kaivannut yhden Lundellin taitotason pelaajan lisää tai vastaavasti, yhden Raskin maalille. Toinen olisi ollut mahdollista, ilman tiukkoja koronarajoituksia Kakko olisi ollut se mestaruuden tekijä. Tai sitten ei, kenties joukkue olikin optimaalinen, kenties vain tämä joukkue oli mahdollinen mitalipeleihin, sillä jos joukkueessa on liian dominoiva yksilö, maalivahti poislukien, muut pelaajat luottavat liikaa tämän pelaajan ratkaisuihin.

Niin tai näin, ihanaa leijonat ihanaa. Ja ensi vuonna meillä on vielä parempi joukkue, pakit vuoden kokeneempia, pelitapa vielä kehittyneempi. Ikävä kyllä, pelataan taas Albertassa ja taas pelataan ärsyttävän tiukka puolivälierä, ellei Suomi voita lohkoaan. Mutta tällaista tämä on, kuolemanpeli ratkaisee jopa liikaa joukkueen kokonaissuorituksesta näissä kisoissa.
 
Suosikkijoukkue
HPK
Olen ristinyt tämän Jalosen/Pennasen nykyisen pelikirjan "Kuristajakäärme-kiekoksi". Ekassa erässä vastustajalla on varsin hyvä fiilis, tokassa alkaa olla jo vähän painetta ja kolmannessa huomaavat, että tässähän ollaan aivan kusessa. Aivan järjetön tuo kolmansien erien maaliero tässä turnauksessa ja sama myös miesten kisoissa.

Kivasti Suomi on muuten alkanut pärjäämään myös pienessä kaukalossa. Kiva ois nähdä Pennasen pelikirja myös isolla jäällä.

Mielestäni todella onnistunut turnaus Suomelta.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Katsoin tuon pariin kertaan, Lundell luopuu kyllä kiekosta jo juuri ennen kuin Jenkki tulee mailallaan häiritsemään ja ihan tarkoituksella sutaisee löysän sutaisun kohti vaihtoaitioita oman sinisen jälkeen. En tiedä oliko minuutin vaihto liian pitkä ja halu päästä vaihtoon sumensi ajattelua - oli miten oli, tuollaista vaan sattuu joskus.
Lundell on näitä "tietokonemiehiä", ja ehkä tuossa ylianalysoi, ja laski tuon siirron riittävän vaihtoon ja puolustuksen järjestäytymiseen. Itse en ole uusiksi tarkkaan katsonut, että vaikuttiko mailahäirintä.

Eikä tuo nyt vielä koko hommaa ratkaissut, loistava avaus ja paikanhaku jenkeiltä, ja Heino vielä erehtyi kaupan päälle kohdepelaajasta.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Hyvin tyytyväinen tähän turnaukseen. Ei siksi, että otettiin pronssia, vaan siksi, että pelillisesti ei tarvinnut yhtään hävetä, vaan esimerkiksi pystyttiin jälleen pienessä kaukalossa jopa ajoittain hallitsemaan mestarijoukkue USA:a, ja toisena päivänä Suomi olisi voinut ottaa tästä turnauksesta kultaa. Hienoa suomikiekko, hienoa.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Pronssista jäi hyvä maku. Toisekseen yhtä iso asia minulle on se, että tässäkin joukkueessa oli sellaisia pelaajia, että tältä haavaa näyttäisi ainakin puolilla heistä olevan eväät oikein komeaan ja menestyksekkääseen ammattilaisuraan. Parhaimmilla NHL:ään asti.

Nämä on kuitenkin sitten aikanaan niitä pelaajia, jotka pyörii myös tuolla EHT-turnauksissa, MM-kisoissa ja parhaassa tapauksessa jopa Olympialaisissa.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Samaten Kanadalta puuttui Lafreniere.

Tai Kirby Dach. Joka vuosi on näin ja jossittelua on tältä osin turha jatkaa.

Suomen peli turnauksessa oli Ruotsi-ottelun ensimmäiseen erään asti hyvin virhealtista sekamelskaa ja huolimatonta jäähyilyä, mutta sen jälkeen alkoi ryhtiliike ja Venäjää vastaan esitys olikin hyvin tasapainoinen. Sääli, että USA-otteluun tuli pari pahaa yksilötason nukahdusta tai tilanteen arviointivirhettä, koska Suomi oli siinäkin pelillisesti parempi viimeistelytehokkuutta lukuunottamatta. Pronssipelin esityksellä Suomi olisi varmasti pystynyt haastamaan Kanadan siinä, missä USA:kin.

Suomella ei ollut mitään yhtä varsinaista syömähammasta ja ykkösketjukin meni moneen kertaan uusiksi siitä, missä koostumuksessa sen ajateltiin ennen turnausta olevan. Suomi oli taas kerran hyvin urheilullinen ja yleisesti ottaen kurinalainen joukkue, mutta "maalintekijät jumalan armosta" puuttuivat. Väittäisin Suomen joutuneen tekemään merkittävästi enemmän töitä yhden maalin eteen kuin esim. USA ja Kanada. Sekin nostaa suorituksen arvoa.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Väittäisin Suomen joutuneen tekemään merkittävästi enemmän töitä yhden maalin eteen kuin esim. USA ja Kanada.
Toisaalta milloin näin ei ole ollut? Ehkä 2016 kun Laine teki joka vedolla maalin ja toki 2019 Suomi oli kohtalaisen kliininen omissa maalipaikoissaan (tämä on muistikuva), mutta ainahan Suomen peli on ollut sitä työteliästä joukkuepeliä missä maalia kohti joudutaan tekemään paljon töitä. Nykyään vaan tämä nuorempi sukupolvi on ollut jostain 2014 junnumestaruudesta alkaen henkisesti niin kova nippu että ne maalit murjotaan vaikka väkisin.
 
Leijonien pelaaja-arviot kisoista 2021.

Maalivahdit:

Joel Blomqvist -

Kari Piiroinen / 8 1/2

Mielestäni pelasi odotettua paremmin. Piti ajottain Suomea pystyssä ja antoi mahdollisuuden voittoon. Häiritsemään jäi jatkuva kiekon pomputtelu ja ilmaiset reboundit. Ei huono turnaus kumminkaan.

Roope Taponen / 8

Noh pelasi yhden pelin ja sehän meni ihan hyvin. Ei kuitenkaan pystynyt vakuuttamaan ilmeisesti valmennusjohtoa ja pelimäärä jäi yhteen.

Puolustajat

Santeri Hatakka / 7 1/2

Ajottain ihan hyviä nousuja ja ratkaisuja ja pakkipari Heinolan kanssa toimi hyvin, mutta ihan samaa ei mielestäni nähty mitä Liigassa. Omissa ainakin jämäkkää peliä, mutta isoja maita vastaan virheitä ja kaksinkamppailutappioita tuli.

Ville Heinola / 10

Huikeaa pelaamista läpi turnauksen. Järjesti hyökkäyspäässä todella upeasti paikkoja muille ja omissa pelasi todella hyvin paineen alla. Muutamia virheitä toki tuli, mutta rikkinäisellä kädellä pelasi upean turnauksen.

Mikko Kokkonen / 7 1/2

Ei ollut huono, mutta ei aivan maaginenkaan. Hyvää peruspeliä, mutta parissa pelissä seurasi hölmistyneenä vastustajan maaleja lähietäisyydeltä. Antaa hyvän avaussyötön ja pelaa jämäkästi, mutta hyökkäyspäässä jotain puuttuu pelistä.

Topi Niemelä / 10

Loistava turnaus. Oli jatkuva uhka viivalla ja pelaaminen oli muutenkin todella hyvällä tasolla. Hyvä molemmissa päissä kenttää ja ansaitusti kisojen paras puolustaja Heinolan ohella tietty.

Kasper Puutio / 8

Paransi peliään läpi turnauksen ja se on tärkeä asia. Ajottain kuitenkin katosi kuvasta ja teki hasardejaratkaisuja. USA-peli oli ehdottamasti turnauksen paras peli Puutiolta.

Ruben Rafkin (ei arviota)

Matias Rajaniemi / 7

Pienellä vastuulla pelannut Rajaniemi ei jäänyt mieleen negatiivisessa, mutta ei oikein positiivisessakaan mielessä. Miehellä on isompi rooli luvassa ensi kisoissa.

Eemil Viro / 8+

Mielestäni ihan hyvä turnaus lopulta. Hyvä luistelija, mutta syöttöprosentti omille oli kyllä karmea turnauksen alussa, mutta playoffeissa paransi huimasti peliään.

Hyökkääjät:

Samuel Helenius / 7 1/2

Ei ehkä vastannut odotuksia aivan, mutta pelasi hyvää AV-peliään ja täytti oman nelosketjun roolinsa. Ajottain hänen ketjunsa oli Suomen parhaimmistoa. Fyysisyyttä tarvitsee lisää.

Roni Hirvonen / 9

Alkukisojen selässä ollut apina sai lähteä tärkeimmällä hetkellä Ruotsi-pelissä. Muodosti mielestäni hienon tutkaparin Lundellin kanssa ja pelasi mukiinmenevät kisat. Hieno turnaus.

Roby Järventie / 5 1/2

Odotuksiin nähden todella surkea turnaus. Surffaili pelin ulkopuolella ja ratkaisut olivat heikkoja. Seisoi ja odotteli jotain tapahtuvan ja ansaitusti joutuikin välierään poppareille. Ensi kisoissa odotetaan helvetin paljon enemmän. 6 peliä ja 0+0 on shaatana nolla.

Benjamin Korhonen / 8 1/2

Odotuksiin ja rooliinsa nähden esiintyi varsin pirteästi. Kun sai näytönpaikan käytti sen ja toi tärkeää osaamista alivoimalle ja nelosketjuun. Hyvä turnaus.

Brad Lambert / 8+

Nuori poika pelasi mielestäni pudotuspeleissä, kun kentälle pääsi hyvin. Todella hyvä luistelija ja kaikki ainekset huippupelaajaksi on olemassa. Hieno maali Kanadaa vastaan uuden vuoden yönä.

Anton Lundell / 10

Johtava pelaaja ja hieno turnaus, vaikka välillä katosikin kuvasta. Kapteeni kuitenkin johti joukkuetta ajottain yksin ja oli kyllä odotusten arvoinen. Hyvä Lunkka!

Matias Mäntykivi / 7+

Odotukset eivät varmaan olleet kummoiset, joten siihen nähden suoriutui ihan ok. Ei kumminkaan tuonut kentälle mitään sen erityisempää.

Henri Nikkanen / 8

Putosi kuvasta pudotuspeleissä, mutta alkusarjassa pelasi hyvin. Olisin ehkä odottanut Nikkasen johtamalta kolmoselta enemmän varsinkin isoissa peleissä. Hyvä turnaus kuitenkin.

Mikko Petman / 7 1/2

Rooliinsa nähden paras peli oli Ruotsi-peli. Sai maalinsa vihdoin pronssipelissä, mutta ruuti oli varsin märkää koko turnauksen, vaikka eihän Mikko maalintekijä olekkaan. Mielestäni täytti ruutunsa hyvin, mutta saumoja oli tehdä enemmänkin tulosta.

Petteri Puhakka / 7+

Toi ihan hyvää energiaa kentälle, mutta muuten oli kyllä ynnä muiden joukossa. Hyvä luistelija ja huomaa, että tuloksentekopotentiaalia löytyy. Ehkä sitä oikeaa ja sopivaa roolia ei tästä jengistä löytynyt.

Mikael Pyyhtiä / 7

Aika vaisu turnaus. En mieheltä kummoisia otteita nähnyt itse, mutta täytti myös omansa roolinsa, vaikka se vaihteli läpi turnauksen. Sama homma kuin Puhakalla, että ehkei oikeaa roolia vaan löytynyt.

Juuso Pärssinen / 8+

Sama homma kuin Nikkasella, että alkusarja meni varsin hyvin, mutta ratkaisupeleissä katosi kuvasta. Kumminkin hyvää johtamista, mutta ketjukaverit vähän ehkä pettivät Pärssisen. Järventiestä ei ollut mihinkään ja Lambertin kanssa yhteinen sävel ei löytynyt.

Aku Räty / 8 1/2

Pelasi mielestäni varsin hyvän turnauksen. Johtavia pelaajia ja täytti kolmosketjun roolinsa loistavasti. Ei moitittavaa, mutta toki tehoja olisi voinut tulla enemmänkin.

Kasper Simontaival / 9 1/2

Nuori poika oli johtavia pelaajia turnauksessa ja pelasi Lundellin kanssa loistavasti. Ajottain hautoi ehkä kiekkoa liikaa, mutta teki kyllä myös tehoja ja tärkeitä maaleja. Hyvä turnaus ja ensi kisoissa varmasti johtava pelaaja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös