Yhden hitin ihmeitä

  • 107 509
  • 752

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Hauskaa, että täällä keskustellaan Duran Duranista. Ei ehkä ihan kuulu tähän ketjuun. Kasarin alkupuolen ja puolivälin isoimpia brittiläisiä stadionbändejä, ja on tehnyt hittejä myöhemminkin. Kutsuisin ennemmin klassikkobändiksi.

Jos jonnet tai veetit ei muista, niin se on heidän häpeänsä. Sitä paitsi Durani on hemmetin hyvä bändi. Rio-albumi (1982) on synavetoisen popin mestariteos.

Yksi niistä monista hiteistä:


 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Tarkoittamasi biisi on varmaankin Easy. Faith No Moren kunniaksi on muuten sanottava, että sen versio lienee tunnetumpi kuin

Vai Epiciä? Se on myynti ja listamittareilla Faith No Moren isoin hitti. Miten oli @Ollakseni
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Vai Epiciä? Se on myynti ja listamittareilla Faith No Moren isoin hitti. Miten oli @Ollakseni
Epic oli kyseessä. Jäi mieleen kun oli jossain listauksessa yhden hitin ihmeistä jotka tekivät merkittävää musiikkia tms. Vähän tuli semmoinen olo ettei Faith No More ihan kuulunut listaan. Eikä ehkä A-ha vaikka Take on Me taitaa olla ylivoimaisesti kovin hitti.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Nämä "yhden hitin ihmeet" on kyllä mielenkiintoinen ilmiö. Useat artistit tunnetaan vain siitä yhdestä hitistään, siis suuren kansan silmissä, vaikka olisivatkin tehneet pitkän ja hyvän uran. Sitten joillekin artisteille ja bändeille hitti on hitti muiden vastaavien joukossa nostaen bändiä vielä enemmän ylöspäin ja sitten on nämä, joiden hitti on nykykieltä käyttääkseni enemmän meemi. Suosiollisissa olosuhteissa syntynyt rallatus, joka lähtee elämään omaa elämäänsä ja jota ei voi toisintaa. Kun kansa hullaantuu hetken ajan johonkin Juttuun, niin vaikea siitä lehmästä on enää koittaa lypsää vrt. Ganjam Style.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Ilkka Jääskeläinen, tuo kaikkien aikojen koomisin Idols-voittaja.

Jääskeläinen oli kyllä yksinkertaisesti nolo. Todella harmi, että tuota Maamme-laulun raiskausta ei enää kai löydy netistä.

Pahin suoritus kuitenkin on ollut sen yhden Idols-voittajan tms. Ilkka Jääskeläisen Maamme-laulu, kun kesken laulamisen huuteli kaikkia mukaan laulamaan.

Pohjanoteeraus oli kuitenkin pari vuotta sitten Hämeenlinnassa kun Ilkka "Ilkka Jääskeläinen" Jääskeläinen veti maammelauluun mukaan show-elkeitä: "KAIKKI MUKAAN!"

Enemmän myötähäpeän tuntu ei ole mahdollista.

No mutta... 2006 tuli Torinon joukkueen juhliin kauppatorin lavalle Ilkka Jääskeläinen laulamaan SAKUprinsessaa... joten tuskin tänään sille tasolle ylletään.

Jääskeläisen "uran" kohokohta taisi olla kun lauloi Tiktakin satuprinsessaa nimellä Sakuprinsessa, kun odottivat jellonia myöhään yöllä kauppatorille. Oliko Torinon finaalin jälkeen. Ei käynyt kenelläkään mielessä sanoa etukäteen ettei välttämättä ole paras idea.
 
Viimeksi muokattu:

CuJo#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins | HIFK | Leijonat | Les Bleus
@nummenkallio ja monet muut nimimerkit.

Tuo Duran Duranin nostaminen keskusteluun oli omalla kohdallani kieli poskessa tehty. Ajattelin, että kirjoitusasun perusteella joku oli sen hoksannutkin. Vaan ilmeisesti näin ei käynyt. Olen itsekin elänyt 80-luvulla, joten totta kai lukuisat hitit ovat tuttuja.

Saattoi olla, että ehkä yritin hieman heittää täkyä Pohjois-Karjalan suuntaan, siellä kun elelee eräs Duran Duranin puolestapuhuja.

Eteenpäin, sori siitä.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En nyt väitä, että tuo niiden ainoa hitti olisi läpeensä huono. Ihan kelpo biisi se on, mutta jo silloin aikoinaan nauratti. Grungea Skotlannista, voi vittu. Ja tätä mainostettiin isosti Suomenkin teeveessä
Leviksen mainoshan se oli, mistä tämä Stiltskin kappale hitiksi nousi. Samanlainen tapaus kuin Babylon Zoo siis.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Aloitusviestissä mainittu Stiltskin on kyllä aika hilpeä esimerkki.





En nyt väitä, että tuo niiden ainoa hitti olisi läpeensä huono. Ihan kelpo biisi se on, mutta jo silloin aikoinaan nauratti. Grungea Skotlannista, voi vittu. Ja tätä mainostettiin isosti Suomenkin teeveessä, ja levy myi vissiin ihan hyvin täällä. Joku lohkaisi, että "uusi Nirvana".

Oli oli. Ja hymiö tähän.

Grunge oli siitä vekkuli juttu, että sen nimen alle tungettiin ennen ysärin puoliväliä joka hemmetin bändi.

Eikös tää ollut joku Leviksen kv-mainosbiisi jolla sai myös ihan helvetisti näkyvyyttä? Ihan kuten Babylon Zoon Spacemankin oli. Siinä toinen yhden hitin ihme saman vaatemerkin mainoksista.

Edit: hah! @heavy saman äärellä!
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Älkää nyt Babylon Zoon Animal Army oli hieno kappale... no Ok, ei tosin hitti.

Täällä olikin mainittu 74-75, ai että pidän tuosta biisistä.

Mites tuo Soul Asylum - Runaway Train
 
Viimeksi muokattu:

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Leviksen mainoshan se oli, mistä tämä Stiltskin kappale hitiksi nousi. Samanlainen tapaus kuin Babylon Zoo siis.
Eikös tää ollut joku Leviksen kv-mainosbiisi jolla sai myös ihan helvetisti näkyvyyttä?
Kyllä, olette oikeassa. Leviksen mainosbiisihän se oli. Unohdin tuon. Silti voisi kysyä, olisiko kukaan kuullut Stiltskiniltä tuota yhtäkään biisiä ilman Leviksen mainosta.

Loppu levy olikin ihan tukevaa jöötiä. Eihän nyt jostain Skotlannin pubeista revitty bändi osaa mitään grungea tehdä. Siinä pitää asua Seattlessa ja olla neula käsivarressa.

Joo joo, Smashing Pumpkins on yksi parhaita grungebändejä ja se on Chicagosta.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Onkohan tämä ollut jo täällä, varmastikin, mutta tämän biisin myötä bändi nousi julkisuuteen kadoten sieltä yhtä nopeasti. Kuitenkin wikiä kun katsoo, niin 84 perustettu yhtye, jonka 12. albumi ilmeistyi 2020. Eli kai jälleen se, että vaikka yhdestä hitistä tullaan maailmanjaajuisesti tunnetuksi, niin se ei kait loppujen lopuksi kerro yhtyeestä mitään. Tai se ei ole tae oikeastaan millekään.





The group released Candy from a Stranger the following year. The album was unsuccessful, and the band was dropped by Columbia Records. Pirner said, "It's sort of sad to say, but you could see the whole grunge-rock-band thing getting totally over-saturated and people were looking for something new." The band took a step back; Pirner explained, "We needed to reassess how far we've gone and how much further we're going to go and which way we want to go and what we do right and what we do wrong. It was kind of time to take inventory.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Mä olen ymmärtänyt ettei se ollut loppupeleissä edes kiinnostunut mistään pop-tähteydestä. Kunhan kävi vittuillaakseen voittamassa kisan niiden nenän edestä, joita kiinnosti.

Heh.

Kyllä se lafkan suuntaan uhriutuminen kertoi ihan jotain muuta. Kitisi muun muassa siitä ettei levy-yhtiö tajunnut millaista musiikkia tulisi tehdä. Niin. Sitä varten se Idols oli että ponnahduslautana saa näkyvyyttä ja esimerkiksi biisivalinnoilla välität signaalia musiikkityylistäsi. Teräsbetoni tuskin oli ihan Ilkan juttu ja tuostahan tuomaritkin häntä moittivat.

Jälkikäteen on toki helppo selitellä kaikkea. Kyllä Jääskeläisen kohdalla kohtasivat laulutaidottomuus ja sekava signaali musiikkityylistä.

Kaikesta huolimatta oli käsittämätöntä ettei tuohon aikaan Idols-voittaja saanut millään mittarilla hittiä aikaiseksi.

Tai voihan kaverin hitiksi laskea sen että sai kaikki hörhöuskovaiset kännyköiden ääreen. Levyjä eivät jaksaneet ostaa enää.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Tätä kasarihittiä en löytänyt täältä kenenkään listoilta.




Toki "Tainted Love" oli sinkkulistalla UK1, mutta Soft Cell hittejä samalta levyltä olivat myös "Say Hello wave Goodbye" UK3 ja "Bedsitter" UK4 tän jälkeen sinkku "Torch" UK2, lisäksi toinen coveri "What" UK3. Ja tietysti esityskieltoon laitettu video biisiin Sex Dwarf on kuuluisa, mutta bannausyystä ei myyntilistoilla. Albumikin oli UK5, Suomessakin 20.
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Ketjun alussa lueteltu monia, joita en yhden hitin ihmeeksi sanoisi. Esim. Skid Row tarjonnut itselle monta huippubiisiä.

Joskus kuvittelin itsekin, että Robin jäisi yhden hitin ihmeeksi. Onneksi en tällaiseen ketjuun möläyttänyt. Taisin PMMP:n Rusketusraidoistakin miettiä jotain tällaista.

Sitten oma osastonsa on lapsuusvuosiltani Los del Rio Macarenoineen jne.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Sini Sabotaagi, siin on sulle taagi.

Hieno juttu tuokin, katsotaan vähän Azealia Banksiä ja kopioidaan se suomeksi. Kylkeen vielä maan yliarvostetuin muusikko VilleGalle niin suomalainen kulttuuri saavutti uuden virstaanpylvään. Toista sinkkua kukaan ei sitten enää halunnut kuulla. Jotenkin Sabotage on saanut pidettyä itsensä pinnalla, vaikkei musiikkinsa ihmisiä kiinnostakaan.
 

Hexa

Jäsen
Yksi bändi mikä tulee mieleen on Neuvostoliiton aikainen, tuolloin Lännessä ihmetystä herättänyt hevibändi. Oli heillä varmaan muitakin hittejä kotimaassa, mutta tämä oli varmaan tunnetuin ulkomailla. Oli siinä hieman ihmettelemistä, voiko neukkulassakin olla heviä, kun joskus 1990 nauhoitin tämän jostain musiikkiohjelmasta VHS:lle.
Gorky Park: Bang

Eräs lähes yhden hitin kotimainen kauhajokelainen bändi, josta myös Yö teki oman version, mutta alkuperäinen on monta kertaa parempi.
Skädäm: Katujen kuningatar
 
Täällä ei taida olla vielä mainittu seuraavia:
Akcent - Kylie
Edward Maya - Stereo Love

Jossain vaiheessa tätä vuosituhatta molemmat olleet suht isoja hittejä, eikö artisteilta oikein muita vastaavia ole tullut.
 

Jakke76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Boston Bruins, Man United, Darts
Kyllä, olette oikeassa. Leviksen mainosbiisihän se oli. Unohdin tuon. Silti voisi kysyä, olisiko kukaan kuullut Stiltskiniltä tuota yhtäkään biisiä ilman Leviksen mainosta.

Loppu levy olikin ihan tukevaa jöötiä. Eihän nyt jostain Skotlannin pubeista revitty bändi osaa mitään grungea tehdä. Siinä pitää asua Seattlessa ja olla neula käsivarressa.

Joo joo, Smashing Pumpkins on yksi parhaita grungebändejä ja se on Chicagosta.

Eikös nuo Leviksen mainosbiisit, joita MTV:llä pyöri 1990-luvulla melko tiuhaan, olleet lähes kaikki yhden hitin ihmeitä.

Tulee mieleen tuo Inside ja sitten Spaceman...
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Nämä menee osin aina vääntämiseksi, että onko esittäjällä yksi vai kaksi hittiä ja mikä ylipäinsä lasketaan hitiksi. Nämä tulivat itsestäänselvyyksien (Europe yms) lisäksi mieleen, jotka voisivat jollain tulkinnalla osua ketjun raameihin tai joiden tuotannosta löytyy yksi selkeästi muita soitetumpi kappale.

? And The Mysterians (96 Tears)




4 Non Blondes (What's Up)




Berlin (Take My Breath Away)




Black (Wonderful Life)




Chumbawamba (Tubthumping)




Cutting Crew (I Just Died In Your Arms)
https://www.youtube.com/watch?v=6dOwHzCHfgA

Desireless (Voyage Voyage)
https://www.youtube.com/watch?v=6PDmZnG8KsM

Dexy's Midnight Runners (Come on Eileen)
https://www.youtube.com/watch?v=S5M7mt9Lt0I

Little Eva (Loco-motion)
https://www.youtube.com/watch?v=eKpVQm41f8Y

Nena (99 Luftballons)
https://www.youtube.com/watch?v=7aLiT3wXko0

Soft Cell (Tainted Love)
https://www.youtube.com/watch?v=XZVpR3Pk-r8

The Buggles (Video Killed A Radio Star)
https://www.youtube.com/watch?v=W8r-tXRLazs

The Church (Under The Milky Way)
https://youtu.be/pWxJEIz7sSA

The Connells ('74-'75)
https://www.youtube.com/watch?v=l-ITv4OBV9c

The La's (There She Goes)
https://www.youtube.com/watch?v=CZXLLMbJdZ4

Urge Overkill (Girl, You'll Be A Woman Soon)
https://www.youtube.com/watch?v=1fr1iyhkyVs

Visage (Fade To Grey)
https://www.youtube.com/watch?v=UMPC8QJF6sI
 

CuJo#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins | HIFK | Leijonat | Les Bleus
Jos tänne jotain asiaakin kirjoittaisi välillä: The La's muistetaan tasan siitä yhdestä kappaleesta eli There She Goes. Biisistähän on tehty sittemmin useita covereita.




E
Ja lähes samalla kellonlyömällä näköjään @-Kantor- otti saman esille.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Ketjun alussa lueteltu monia, joita en yhden hitin ihmeeksi sanoisi. Esim. Skid Row tarjonnut itselle monta huippubiisiä.
Samaa mieltä Skid Rowsta. Samoin Soul Asylum väänsi mun makuun pari levyä joita tuli enemmänkin pyöriteltyä. Runaway train vaan on niin massiivisen luokan hitti että vaikeahan tuollaista on monistaa. Gorky Park pääsi hetken vetämään Bon Jovin, Cinderellan ja Mötley Crüen siivellä isosti. Oli outolintu kyllä tosiaan. Neukuista neukkuaksentilla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös