USA:n presidentinvaalit 2020 – demokraatit sotajalalla?

  • 756 703
  • 6 909

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Sinänsä hauskoja nuo, kun siellä on noita yhden ja kolmen äänen rekisteröintejä ja ne ovat kaikki 100% Trumpille.

Siitä syntyikin mielikuvat jonkun ruraalin dixie-countyn äänestyspaikasta, jossa vallitsee omaperäinen ääntenlaskemistunnelma.
 

ultras

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara Tampere
Voiko tässä hitaassa etenemisessä nyt olla kyse jostain Trumpin kampanjan laittamista kapuloista rattaisiin?

Ei tässä sattumiin usko. Aivan järjetöntä saada rekisteriin edes jotain 1 ääni/tunti.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Klo 23 alkaa Trumpin kampanjan tiedotustilaisuus Phoenixissa.

Varmaan siellä vaaditaan keskeyttämään laittomien postiäänien laskeminen
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Biden tarvitsee Georgian voittamiseen arviolta 65% jäljellä olevista äänistä ja ainakin tänään mies on ollut jopa edellä tätä tahtia. Suurin osa jäljellä olevista äänistä on postiääniä alueilta joilla on vahva demokraattinen edustus, joten Georgia voi vielä kääntyä Bidenin hyväksi.

Trumpin etumatka Georgiassa on tällä hetkellä 12 768 ääntä, mutta Biden kuroo eroa kiinni koko ajan.
 

Jancky

Jäsen
Voiko tässä hitaassa etenemisessä nyt olla kyse jostain Trumpin kampanjan laittamista kapuloista rattaisiin?

Ei tässä sattumiin usko. Aivan järjetöntä saada rekisteriin edes jotain 1 ääni/tunti.
Tuo äänestyksen hidastuminen sataa kyllä Trumpin laariin ja sopii heidän kehittämään narratiiviin paremmin kuin hyvin.
 

MacRef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuPS - elä laakase, naatittaan
Moni väittää, että Bideniä ei äänestetty Bidenin vuoksi vaan Trumpia vastaan. On Trump siis ainakin yhdessä asiassa suurin ja kaunein - yli 72 miljoonaa äänestäjää halusi antaa äänen sille, ettei häntä enää valittaisi presidentiksi.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Täytyy sanoa, että se, joka aloitti vaalivalvojaiset tiistai-illan ennakoilla ja on jatkanut keskeytyksettä koko vaalin ajan, ansaitsee kyllä jonkinlaisen mitalin. Tai ehkä lupauksen siitä, ettei sittenkään joudu hoitoon.

Pennsylvaniassa Biden hyytyi 570-360K välillä totaalisesti. Mutta nyt sitten taas tulossa Bidenkortteja tappiin asti?
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Minusta tämä on mielenkiintoinen ilmiö, siis tämä äänestysmäärän kasvu. Se on kuitenkin ollut USA:ssa aika tasainen jo pitkään ja käynyt alimmillaan jopa alle 50%. Vaadittiinko siellä oikeasti täysi idiootti valtaan ennen kuin kansa on herännyt, että ei saatana, mun äänellähän on merkitystä.

Kyllähän se näin menee. Jos politiikan kiinnostavuus nuivettuu, niin idiootti voi tulla ja ottaa vallan pelkällä show-meiningillä / populismilla. Sitten se kiinnostus taas vastapuolella heräsi, kun huomattiin miten järkyttävän tason idiootti se voikin olla.

Euroopassa Hitler lopetti kaikki sodat, kun aloitti itse aivan ultimaattisen sotansa.

Näemmä ennakoivasti ihmiskunta ei pysty asioita parantamaan, vaan vasta kantapään kautta.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Olen aina halunnut käydä Georgiassa, mutta en siinä osavaltiossa. Voisin vierailla illan perusteella osavaltiossakin. Ilmeisesti sekoitus hämäläisiä ja savolaisia. Hämäläinen ripeys ja savolainen lupsakkuus "suattaapi olla että laskin tuon pinon tae eh, sitte en". Leppoisaa hobittikansaa.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Philadelphia Countyssa vielä 85- 90 000 ääntä laskematta. Lisäksi noin 1000 vaalipäivän jälkeen tullutta postiääntä, joita ei myöskään tietenkään laskettu, koska osa niistä tulee vielä huomisen postissa.

Tuosta 1000:sta postiäänestäkö se Trump meinaa nyt saada haastettua? Sanoisin, ettei kannata. Mutta ei varmaan Trumpeille sovi sellainen.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Joku vihainen nainen oli laitettu Phoenixissa kertomaan, että Trump tulee voittamaan.
Tämä siis tuossa Trumpin kampanjan pressissä.

vaahtosi niin kovasti etten jaksanut montaa sekuntia enempää kuunnella
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Arizonassa on 450 000 ääntä vielä laskematta. Seuraava tulos sieltä on tarkoitus julkistaa neljän aikaan aamuyöstä Suomen aikaa. Laskematta oleviiin ääniin ei ole annettu mitään tarkkaa julkistusaikaa.

Pohjois-Carolinassa puuttuu vielä 116 000 ääntä, joita odotellaan palautettavaksi ensi viikon torstaina.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Ensimmäinen kerta 20 vuoteen, kun käyttävät paperilipukkeita. Siellä on varmaan joku paikallinen kyläpäällikkö opettamassa miten niitä käytetään. Jokaiselle yhden paperilipukkeen onnistuneesti niputtaneelle on luvattu pullo viskiä per lipuke.

Georgialla on enemmän tai vähemmän historiaa vaalisekoilussa, ja ilmeisesti käsky siirtyä paperilipukkeisiin oli tuomarin käsky, koska aikaisempien elektronisten äänestyskoneiden tietoturva oli surkeaa:

Edellinen vaaleista vastaava viranomainen joka sattuu olemaan tällä hetkellä osavaltion kuvernööri Brian Kemp, oli varsinkin tässä venkoilussa omaa luokkaansa, ja tuo parin vuoden takainen kuvernöörinvaalikin ei nyt ihan puhtoista ollut, kun puhdisteli äänestäjärekisteriä juuri ennen vaaleja ja teki muuta hämärää. 2017 ihan "vahingossa" pyyhittiin vaalitietoserveri puhtaaksi sen jälkeen kun oli nostettu oikeusjuttu 2016 vaaleja ja 2017 kongressin täytevaalissa havaittujen epäkohtien takia.

Tässä täytyy tosin ottaa sekin huomioon, että normaalisti kukaan ei hirveästi välittäisi suhtkoht pienestä määrästä ääniä ellei tilanne olisi näin tiukka, lisäksi nyt noita postiääniä on paljon normaalia enemmän pandemian takia ja noiden käsittely kestää kauemmin.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Pennsylvaniassa Trumpin etumatka enää 97 900 ääntä.
 

Tuamas

Jäsen
En, tässä muutama tunti sitten oli 570K laskematta, mutta nyt 360K, eikä ero Pennsylvaniassa ollut juuri muuttunut. Mutta ilmeisesti nyt mennään Bidenin vahvoille alueille postiäänissä.

No tuo laskematta olevien määrä on ainoa mikä on muuttunut (siitäkin on vähän kahta dataa, onko lukema 360 vai ~450) , mitään hyytymistä ei ole missään vaiheessa tapahtunut, vaan Biden on kerännyt kaikki lasketut äänet ~75% tarkkuudella näistä vaalipäivän jälkeen lasketuista äänistä.

Ainoa ”hyytyminen” on siinä, että on esitetty uusia arvioita siitä kuinka paljon ääniä on laskematta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös