Vegas Golden Knights (3.) – Chicago Blackhawks (12.), Läntisen konferenssin 1. kierros

  • 7 863
  • 34

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Siinä oli se mahdollisuus. Parempi esitys kuin keskiviikkona, mutta silti jäi vähän piippuun. Sen enempää ei kerkeä analysoimaan, mutta ehkä Kane ilmestyi kuplaan?
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Aika väsähtänyt on tämäkin ketju, mutta niin oli väsähtänyttä Golden Knightsin pelikin tänään. Aika hirveä esitys, varsinkin eka erä ja kolmannen ensimmäinen puolisko. Lopussa Chicagokin vähän väsähti. Siitä ihmeellinen joukkue tämä Vegas, että ottaa voittoja surkeallakin pelillä.

Vegasilta tänään Fleurylle plussa, samoin antaisin plussan Wild Billille (Karlsson) vihdoinkin saatua maalin ja muutenkin vähän pirteämmästä esityksestä. Patrick Brownille +/- koska teki uransa ensimmäisen NHL playoffs maalin ekalla laukauksellaan ja se jäi vielä voittomaalille. Muille Vegasin miehille sitten miinukset.

Chicago pelasi suurimman osan pelistä pirteästi, vain huono onni ja Fleury estivät voiton. Ehkä sunnuntaina sitten (paikallista aikaa) olisi se voiton paikka, ainakin jos Vegas jatkaa velttoiluaan eikä halua pitää/pysty pitämään kiekkoa.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Vegas kävi pelaamassa täydellisen "vieraspelin", jossa omat paikat maksimoitiin ja loput hoidettiin tiiviillä puolustamisella ja hyvällä maalivahtipelillä. Paras peli Chicagolta tähän sarjaan, mutta kun paikoista ei tehdä, niin minkäs voit. Vegas on todella huono match up Chicagolle, kun tilaa ei ole ja ei pääse syntymään Chicagolle edullista pelin virtausta, jossa yksilöt pääsee loistamaan.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Veikataan nyt sitten, että maalivahtipeliin ratkeaa, ja tosiaan noihin jäähyilyihin,
Noinpa näyttää käyvän. Vegasilla on ruotsalainen molari, joka pukkailee kiekkoja omaan rysäänsä, ja Chicagolla on lähes ohittamaton Crawford maagisine koppauksineen. Sekä Vegas ei tunnetusti ylivoimalla maalia ainakaan vastustajan päähän saa aikaan.

No, olihan tuota Vegasin peliä kivempi katsella tänään kuin eilen, turhauttavaa vain, kun maalia ei väkisin runttaamalla saada aikaan. Siinä olisi harjoiteltavaa, kai sitä on tehtykin, mutta ei selvästikään tarpeeksi paljon.

Chicagolta oli mukava nähdä ensimmäisen erän alkupuoliskolla noita nopeita 3-4 miehen rintamahyökkäyksiä, joilla vastustajan siniviiva ylitettiin helposti ja vauhdilla, ja siinä syntyi pari maaliakin sitten sivutuotteena. Ja Matthew Highmoren nimi alkaa tulla minullekin tutuksi.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Sweep vältetty ja nuorille chicagolaisille vielä yksi peli kokemuspankkiin. Voi olla tyytyväinen. Vihdoinkin saatiin avausmaali ja heti voitto. Mutta eihän sitä voi kiistää, että ilman Crawfordia tästä olisi tullut rumasti selkään.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Noinpa näyttää käyvän. Vegasilla on ruotsalainen molari, joka pukkailee kiekkoja omaan rysäänsä, ja Chicagolla on lähes ohittamaton Crawford maagisine koppauksineen. Sekä Vegas ei tunnetusti ylivoimalla maalia ainakaan vastustajan päähän saa aikaan.

No, olihan tuota Vegasin peliä kivempi katsella tänään kuin eilen, turhauttavaa vain, kun maalia ei väkisin runttaamalla saada aikaan. Siinä olisi harjoiteltavaa, kai sitä on tehtykin, mutta ei selvästikään tarpeeksi paljon.

Täytyyhän sen ruotsalaisen jotain palkkansa eteen tehdä, kun Chicagosta vielä shekkejä kirjoitellaan. Jännää tää hoki, kun eilisessä pelissä Chicago tuhlaili niitä paikkoja ja tänään oli täysin altavastaajana, mutta onnistui sitten voittamaan vähän tuurillakin.

Hienoa, että pelit jatkuvat ainakin yhden väännön verran. Crawford seisoi päällään, mutta tämäkin taas unohtuu heti kun pelaa yhdenkin keskinkertaisen pelin ja porukka alkaa vaatimaan Subbania maalille. Aliarvostetuin haukka fanien keskuudessa koskaan.

Alex Tuch on mun suosikki noista Vegasin pelaajista. Luistelu on niin sulavaa ja isona ulottuvana pelaajana on aina vaarallinen kiekon saadessaan. Ottaisin omille.
 
Viimeksi muokattu:

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Viva Las Vegas...! Niin päättyi se sarja. Ei olisi ollut suuri vääryys jos Chicago olisi mennyt tästä parista jatkoon, mutta uhkapelurit näköjään tietävät mistä se tuuri on kiinni. Vegasille riitti sitten virkamieskiekkoilukin jatkopaikkaan. Ei näyttänyt olevan kiire kaukalossa mihinkään. Muistoissa vain on se parin vuoden takainen Vegas-joukkue, joka liikkui kuin ikiliikkuja loputtomasti. No, Chicagon pelaajat näyttivät vähän väsähtäneiltä tässä viimeisessä pelissä.

Parhaat pelaajat sitten. No Chicagolta ainakin ylivoimaisesti Patrick Kane, taas kerran. Vegasilla menee vähän arpomiseksi (heh, sopii hyvin uhkapelikaupungin luonteeseen). Jompikumpi Reilly Smith tai Mark Stone kaiketi. Flowerille olisi voinut antaa enemmän pelejä, ehkä sitten jatkossa niin.

Kiitos kaikille ketjuun kirjoittaneille. Kovin pitkää romaania emme saaneet aikaiseksi tällä kertaa. Mukavia syyslomia chicagolaisille (ja faneille). Kyllä tuosta ehkä vielä tulee mestarikahinoihin kykenevä joukkue, kunhan nuoret vähän kasvavat. Kane-Toews-Keith-Crawford nelikon vanhentuminen alkaa kai pian näkyä, mutta ehkä tuossa olisi sellainen parin vuoden sauma vielä iskeä limppuun kiinni sopivilla osto/treidipelaajilla.

Vegas odottelee sitten viikon verran, tuleeko vastaan St. Louis vai Vancouver. St. Louis on saamassa isoa vaihdetta sisään, ja on kai ollut perinteisesti hankalampi vastustaja. Mutta Vancouverilla on mielenkiintoinen nuori, nouseva joukkue, josta parin turhakkeen korvaamalla laatupelaajilla tulisi aika kova tiimi jatkossa, jollei ole jo nyt. Quinn Hughes, anybody?
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Vegasin puolelta samanlainen arpa keskikaistalla on kolmossentteri Nicolas Roy, joka lunasti runkosarjanäytöillään DeBoerin suosion nousten pikkuhiljaa nelosketjusta ylöspäin, mutta runkosarjassakin hän pelasi ylemmissä kentissä lähinnä laiturina. Koronatauon jälkeen hän on ollut vastuussa myös ykkösalivoimasta Stephensonin kanssa. Lohkovaiheessa Royn vastuu kiekosta oli kuitenkin hieman löperöä ja ailahtelevaa ajoittain. Kaksinkamppailut menivät myös liialliseksi roikkumiseksi toisinaan, joten odotan häneltä petraamista puolustussuuntaan. Hyökkäyssuuntaan hän oli ihan jämäkkä kasaten 1+2 tehot kolmeen peliin ja yhteistyö Tuchin sekä Cousinsin kanssa on toiminut kohtalaisesti. Karlssonin, Stastnyn ja Nosekin ketjuihin minulla on hyvä luotto ja jos Royn ketju pystyy pitämään pään pinnalla eikä tarvitse kesken pelin apuja (kuten St. Lousia vastaan, kun Stephenson siirrettiin tuohon ketjuun tuomaan jämäkkyyttä puolustusalueen puolustuspelaamiseen ja Tuch poistui Karlssonin ja Stonen rinnalle), veikkaan Golden Knightsin etenevän jatkoon viidessä pelissä.

Tuo veikkaus perustuu myös keskinäiseen historiaan. Chicago on voittanut vain kerran yhdeksässä kohtaamisessa Golden Knightsin. Vegasin pisteprosentti peleistä Chicagoa vastaan on 88,9%. Vain Canucks on ollut suotuisampi vastustaja (90,0%) ritareille organisaation historiassa. Ainoa tappio Chicagolle tuli juuri tällä kaudella, kun ottelu Las Vegasissa päättyi 3-5 viime marraskuussa, mutta siitä huolimatta Vegas on tehnyt keskimäärin 4.44 maalia ja päästänyt 2.67 osumaa Chicagoa vastaan. Tappio oli toki lähellä myös kauden avauskohtaamisessa, kun Holden tasoitti 1-1:een vasta ilman maalivahtia ja rankkareilla Marchessault sekä Theodore upottivat pelivälineen reppuun.

Tässä sarjassa budjetoin yhden tilastotappion liiallisten jäähyjen vuoksi, koska Golden Knightsin alivoima oli liigan viiden heikoimman joukossa runkosarjassa (76,6%) eikä se nyt vielä koronatauonkaan jälkeen ole ollut juuri parempaa, sillä yhdestätoista alivoimasta vastustaja on rankaissut kahdesti eli prosentti on reilut 81, joka on keskitasoa pudotuspeleissä toistaiseksi, kun kahdella ensimmäisellä kaudella Vegas oli TOP10-joukkue alivoimalla, mutta Bellemaren lähtö on ainakin hieman kirpaissut tuolla osa-alueella. Onneksi toki Chicagon alivoima oli ilmeisesti vielä heikompaa Edmontonia vastaan ja kun The Athleticin lyhyen ennakon mukaan Vegas loi kahdessa ensimmäisessä pudotuspelissään eniten laukauksia ylivoimalla 60 minuuttia kohti, ehkä Golden Knightskin jokusen YV-osuman tulee Theodore-Stone-Karlsson/Pacioretty takakolmion johdolla tekemään.
Se oli helppoa kuin hengittäminen. Budjetoitu tilastotappio tosin ei tullut liiallisten jäähyjen, vaan Crawfordin muurimaisuuden vuoksi. Seuraavaksi sitten vain on toivottava, että Canucks ei sulaisi lopullisesti Bluesia vastaan, vaan kairaisi itsensä jatkoon Vegasia vastaan, jolloin luvassa olisi toinen etukäteen todella hyvin Golden Knightsille sopiva vastustaja.

Erikoistilannepelaaminen oli sikäli nurinkurista ennakoituun nähden, että lopulta molempien alivoimapelaaminen toimi loistavasti. Vegasin AV-prosentti oli 91,7% ja Chicagon tasan 90% eli Vegasin YV-prosentti oli vain kymmenen ja Chicagon vielä heikompi 8,3%. Yhtään ylivoimamaalia Vegasin ykkösviisikko ei pystynyt tekemään, vaan ainoa YV-osuma tuli viimeiseksi jääneessä kohtaamisessa kakkosviisikon toimesta, kun Martinez hautasi Smithin poikittaissyötön verkon perukoille, mutta varmasti osansa oli sitten sillä, että Paciorettylla ei ollut lämmittelypelejä alla ollenkaan ja hänen käynnistymisvaikeudet heijastuivat osin ykkösylivoiman takakolmioonkin 5v5-pelaamisen ohella. Crawford oli toki suurin syy kehnoon YV-prosenttiin. Chicagon ainoa YV-maali tuli toisessa kohtaamisessa Kubalikin laukoessa suorasta luistelusta kiekon ranteella tolpan kautta sisään, joten tuokaan ei ollut perinteinen ylivoimamaali. Alivoimalla molemmat joukkueet onnistuivat kertaalleen, joten tiivistetysti erikoistilannepelaaminen meni hyvin tasan molempien maalatessa kerran yli- ja alivoimalla viiden pelin aikana, mutta tasaviisikoin Golden Knights oli odotetusti vahvempi ja ratkaisi sarjan.

Smith ja Marchessault olivat ritarien parhaat pistemiehet tehoin 3+3 ja 0+5. Puolustuksesta pitää nostaa esiin Theodore ja Martinez, jotka tekivät viiteen peliin 1+3 ja 2+1 tehot, mutta ennen kaikkea heidän teholukemat oli +7 ja +5. Martinez oli varsinkin yksi hiljaisista onnistujista. Sen sijaan ykkösparille jäi parannettavaa vastustajan parhaiden pelaajien pimentämisessä, koska McNabbin teholukema oli Vegasin heikoin -2 ja Schmidtkin päätyi +0:aan kahden syöttöpisteen kera. Odotan heiltä kevyttä tasonnostoa omalla alueella seuraavaan sarjaan ja eritoten vähän huolellisempaa kiekollista pelaamista. Alaketjuista nelosen laiturit keräsivät pari pinnaa mieheen, mutta kolmosketjun vakiojäsenet Roy ja Cousins jäivät molemmat yhteen syöttöpisteeseen, mutta pitivät kuitenkin pään pinnalla ja olisivat voineet tehdä paljon enemmän pisteitä, jos viimeistely olisi ollut parempaa. Kolmospari Holden-Whitecloud ja eri kentissä pomppinut Stephenson jäivät ainoina ilman tehopisteitä Vegasilta, mutta Stephenson näytti viimeisessä pelissä jälleen ihan pirteältä päästyään pelaamaan vähän helpompia minuutteja alaketjuihin. Kärkikentissä stunttaaminen ei sujunut niin mallikkaasti kuin runkosarjassa. Ehkä vaihtuvat ketjutoverit vaikuttivat myös siihen, että Stonekin teki "vain" kolme tehopistettä sarjan aikana. Jospa heti seuraavan sarjan alusta ruuti olisi kuivempaa, kun nyt viimeisessä Chicago-pelissä hän, Karlsson ja Pacioretty saivat yhteisiä onnistumisia.

Chicagon paras pistemies oli vähemmän yllättäen Kane tehoin 1+4, mutta sarjan syöttökuninkuus meni kuitenkin siis Marchessaultille. Muita tilastonostoja voisi olla Toewsin ja Kubalikin -4 eli he hävisivät kärkikenttien taistossa oman osuutensa, kun tehojakin syntyi vain kaksi mieheen. Alakerrasta Keithin -6 ja Boqvistin -4 eivät ole kaunista katsottavaa. Määtän +3 ja 1+1 tehot olivat valopilkku toiseen suuntaan kuten monet ovatkin jo todenneet.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Viva Las Vegas...! Niin päättyi se sarja. Ei olisi ollut suuri vääryys jos Chicago olisi mennyt tästä parista jatkoon.

Onnea Suomen ritarifaneille ja kiitos kauniista sanoista, mutta ei Chicagolla ollut tässä palaakaan. Yksi Crawfordin suonenveto esti sweepin. Blackhawks on tällä hetkellä välimallin joukkue, jossa nuoret on liian nuoria ja vanhat liian vanhoja. Vegasin neljän ketjun mylly oli liikaa ylipeluutukseen sortuneelle haukkaparvelle. Tässä olisi tarvittu enemmän vääntövoimaa ja fyysisiä roolipelaajia. Tuli vuoden 2015 Anaheim-sarja mieleen, jossa Toewsin clutch käänsi sarjan Chicagolle. Nyt kytkimet jäi käyttämättä. Jälkikäteen Colorado olisi ehkä sopinut Chicagolle match uppina paremmin, mutta sitä sarjaa ei nähty. Tsemppiä Vegasille jatkoon. Ei haittaisi, jos menee päätyyn asti.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Joo onnea vaan täältäkin Vegasin faneille. Parempi voitti ja ei siinä jäänyt selittelyille sijaa. Alex Tuch oli oma suosikkini ritareista. Olisi ihanaa saada tuollainen pelaaja omaan suosikkiin. Hieno työteliäs joukkue, jolle ei tarvitse hävetä hävitä.

Seuraavaksi sitten vain on toivottava, että Canucks ei sulaisi lopullisesti Bluesia vastaan, vaan kairaisi itsensä jatkoon Vegasia vastaan, jolloin luvassa olisi toinen etukäteen todella hyvin Golden Knightsille sopiva vastustaja.

Be careful what you wish for!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös