Sekalaisten kysymysten ketju II

  • 6 977 455
  • 47 170

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Onko A-junioreiden HIFK-Kärpät-ottelun linjatuomari Juha Uotila sama mies, joka pelasi pari vuotta sitten pakkina HIFK:n A-junioreissa?

Ei ole. Puolustaja Juha Uotila pelasi HIFK:n junnuista lähdettyään useamman vuoden Pohjois-Amerikassa.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Miks tupakan filtterissä on niitä vaaleita täpliä?

Minulle on joskus selitetty, että niissä täplissä olisi (ollut) värikoodaus. Vaaleat täplät tarkoitti muistaakseni paremmin ja tummemmat täplät vähemmän suodattavaa filtteriä. Voi kyllä olla ihan urbaanilegendaakin ja täplät on oikeasti vaikkapa ulkonäkösyistä.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tuossa MacGyver-ketjussa joku oli laittanut linkin jonkun MacGyverin jakson teksteihin. Mistähän noita löytäisi lisää, muistakin sarjoista kuin MacGyver-sarjasta?

Jos nyt oikein ymmärsin, niin hakusessa on tv-sarjojen tekstitykset. Niitä on esimerkiksi täällä: Subiarkisto
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
DVD-asema hiljaiseksi

Millä softalla saisi helposti säädettyä tietokoneen DVD-aseman max. lukunopeutta ja näin hiljennettyä asemasta lähtevää meteliä?

Mikä ihme media playerissäni on vikana, kun en pysty katselemaan netistä mitään videopätkiä esim. ylen elävästä arkistosta
Elävä arkisto

Kun klikkaan videopätkää, että voisin katsella sen, niin tulee seuraavanlainen tiedote/herja:


"Varmista, että laitteistosi täyttää alla olevat vaatimukset. Oikealla näet automaattisen laitteistotestauksen tulokset.

Sallitut selaimet ovat Internet Explorer 5.0 tai uudempi, Mozilla Firefox 1.5 tai uudempi sekä Mozilla Netscape 8.0 tai uudempi Kyllä

JavaScript käytössä Kyllä

Windows Media Player:n versiota ei pystytä varmistamaan Ei

Cookiet (evästeet) sallittu Kyllä"



Siis minkä takia Media playerini "versiota ei pysty varmistamaan"?!

Tämä sama ongelma on kaikilla muillakin samanlaisilla sivuilla joissa haluaisin katsella videoita. Ei vaan ala näkymään mitään. YouTubessa ei ole ongelmia.

Näille kysymyksille oikea paikka olisi ollut tietokone-expertit-ketju.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Oma kysymykseni kuuluu että näkeekö netistä jostain Serie A:n ja Englannin Valioliigan tilastoa siitä, että kummassa sarjassa tehdään ottelua kohden enemmän maaleja? Tahi jos jollain on tieto jo olemassa niin olisi kiitollinen jos hän tulisi sen fanfaarien soidessa ilmoittamaan.

Tässä taulukossa on jos jonkin sarjan maalikeskiarvoja, tosin en löytänyt mainintaa miltä ajalta:

 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ennen soittoa omo-infoon...

Onkos arvon palstalaisille tullut esiin seuraavaa: Pesukoneella kun pyörittää normaalin pesun 40° ohjelmalla, sattuu satunnaisesti siten, että vaatteisiin ilmestyy pinkin / rosan värisiä pieniä (noin pikkurillin pään kokoisia) laikkuja. Mistään pesussa olleesta vaattesta väri ei ole peräisin. Lisäksi avatessa rummun kannen heti pesun jälkeen tulvahtaa esiin hetkeksi epämielyttävä, hieman rikkiin vivahtava haju joka kyllä saman tien katoaa.

Mistä tämä voi johtua - kyseinen ilmiö ei edellisessä kämpässä esiintynyt?

Kyllä se varmaankin liittyy pesukoneeseen, eli siellä on jossain jotain likaa:

 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Pelicans fanit.. Mikä on Pelicansin jäälletulobiisi tai siis se melodia joka edeltää Rammsteinin - Du Hast biisiä? Prkl ku ei tuu mieleen, joku tuttuhan se on.

Webarchive ehkä auttaa, eli tässä listattuna Pelicansin peleissä kaudella 2006-2007 soitetuista kappaleista. Kurkkaapa keksitkö tämän avulla kaipailemasi biisin:

 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jos kaikki Suomen mediaseksikkäät mainostoimistojen hemmot, sekä keltaisen lehdistön julkkikset kutsutaan Celine Dionin konserttiin Arenalle ja ovet teljetään sekä kaasutetaan kaikki paikalla tullet, niin voidaanko tuota kutsua oikeutetuksi joukkomurhaksi?

Ei voisi.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Pitäjänmäen tietä (Helsingissä) pitkin on mennyt jo monta paloautoa pienen ajan sisällä. Onko kellään käsitystä, mitä on tapahtunut?

Ei ole käsitystä, mutta veikkaan tulipaloa...

Vakavammin vastaten: Google ei ainakaan löytänyt yhtään uutista tuolle päivämäärälle (2.11.2006) hakusanoilla "tulipalo Helsingissä" tai "onnettomuus Helsingissä", joten oletettavasti ei ainakaan mikään kovin iso juttu ole ollut kuitenkaan kyseessä.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Allsvenskan päätöskierros

Canal+:n sivujen mukaan C+ Mix esittää sunnuntaina AIK-Malmö matsin suorana.
Itsellänihän ei kyseinen kanava näy, koska olemme katiskaverkossa ja ilman lautasta ei täällä saa näkyviin kyseistä kanavaa.
Tiukka kysymys kuuluukin, missä pk- seudun kuppilassa esitetaan takuuvarmasti kyseinen ottelu?

No nyt joutunet kyllä toivomaan, että kyseinen matsi kuuluisi jonkun kanavan näyttämiin klassikkopeleihin ja näkisit sen edes jälkilähetyksenä.

 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Onko Kotkalainen vasemmistopoliitikko Pentti Tiusanen mitään sukua Tauno Tiusaselle?

Tietääkseni eivät ole ainakaan mitään läheistä sukua toisilleen.
 

MacRef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuPS - elä laakase, naatittaan
Minä olen aina ajatellut, että kuitti olisi tulostettavissa niin kauan kunnes seuraava tankkaaja on käynyt samalla bensa-automaatilla.

Yhdellä automaattimasiinallahan hallinnoidaan useampia pumppuja. Itse olen tainnut automaatilla maksaa kortilla viimeksi toissakesänä ulkomailla (nöyrä kerskailu -ketjun kamaa tämä =) kortilla, käteismaksusta on vielä pidempi aika. Mutta, eikös käteismaksun jälkeen pidä "kertoa" sille automaatille, miltä pumpulta haluaa kuitin. Se siis varmastikin on saatavissa vain niin kauan, kunnes seuraava käyttäjä on käynyt tankilla. Kortilla maksaessa taas kuitti tulostuu, kun koneelle antaa sen kortin uudelleen tankkauksen jälkeen. Siinä saattaisi olla vähän pidempikin viive, mutta tuskin sekään kovin pitkä on.

Nykyaikana tankkaus kannattaakin maksaa mobiilisti, niin kuitti putkahtaa suoraan puhelimeen.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
anna sen soida

Bongasin Elastisen "Anna sen soida" -videon. Onkos missään myynnissä (siis voiko teettää) semmoisia nimikoituja vyönsolkia? Ihqulla neitokaisella siinä videossa oli semmottinen..

Liitteessä siis sellainen, mikä olisi hakusessa, mutta ilmeisesti haluaisit sen itse valitsemallasi tekstillä.

Tämä nyt ei ole ihan sama asia, mutta kelpaisiko:

 

Liitteet

  • solki.png
    solki.png
    653,8 KB · kertaa luettu: 96

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
NHL -pistepörssiä yms tilastoja

Mistäkähän löytäisin NHL:n liittyviä tilastoja joita pystyisi "filtteröimään" ajan mukaan. Siis tarkoitan että vaikka viimeisen kahden viikon ajalta tehdyt pisteet. Normaali pistepörssi minunkin linkeistä löytyy mutta ei sellaista jota voisin ajan mukaan säädellä.

 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Parasta aikaa Subilla pyörivässä Conanissa esiintyneessä koirasketsissä oli vaalenaruskea koiranpentu. Minkä rotuinen kyseinen koira on?

Thanks in advance.

Tietoa kyseisestä jaksosta ei löydy, mutta Conanilla itsellään on ainakin ollut kultainen noutaja.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Latinaa ymmärtävät, saisikos käännöksen, eli mitenköhän Viuhkolan ensimmäinen diagnoosi kuuluisi epikriisissä eli lääkärten kielillä?

"polvesta löytyi repeämää niin nivelkapselista, kierukasta kuin nivelsiteestäkin."

Mulla on yksi tuttu lääkäri. Laitoin sille viestiä ja vastasi, että ammattikielellä sanottaisiin "Se polvi on ihan paskana."

Google Translaten latinantaitoja vähän epäilen, mutta se puolestaan tarjoilee seuraavanlaista versiota:

in genu iuncturam capsulam ruptum inventum est, quod posterius coil
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Wingsin toiseksi tunnetuin jäsen on Pauli Mäkikartanon jälkeen Denny Laine. Mies syntyi Brian Hinesiksi, mutta 1960-luvun alussa otti taiteilijanimekseen Denny Laine. Tämä ei tunnu herättävän kysymyksiä miehen biografioita kirjoittaneissa. Nimi siinä missä muutkin. Mutta kyllä tuo minua vähän kummeksuttaa. Kai tämä asia selvitettiin aikoinaan Suomen mediassa, mutta sen jälkeen ei esillä ole ollut. Vai miten on? Miksi Hines haluaa olla Laine? Hines ei ehkä ole myyvä nimi, mutta silloin voi alkaa vaikka bowieksi tai wayneksi tai caineksi tai dieseliksi.

Denny Laine (born Brian Hines) took Laine in tribute to singers Cleo Laine and Frankie Laine.

Tosin, perimmäinen mysteeri säilyy edelleen, sillä kummallakaan noistakaan Laineista Laine ei ollut oikea sukunimi.

Cleo Laine – Wikipedia

 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mistä lehtien toimitukset aina poimivat linnan juhliin kutsun saaneet henkilöt? Vai meneekö se aina intuition mukaisesti? "Lordi on varmaan saanut kutsun, soitetaanpa sille ja kysytään?" Vai soittavatko matalamman statuksen pintaliitäjät itse ja ilmoittavat kutsutuksi tulemisestaan? Mitään julkista listaa ei kaiketi ole olemassa..?

Osa kutsutaan asemansa puolesta: jokavuotisen kutsun saavat valtioneuvoston jäsenet, kansanedustajat, diplomaatit, piispat, Euroopan parlamentin suomalaisjäsenet, yliopistojen kanslerit ja rehtorit, kenraalit ja oikeuslaitoksen ylimmät virkamiehet. Myös aiemmat presidentit, pääministerit ja eduskunnan puhemiehet kuuluvat vakiovieraiden listalle. Martti Ahtisaaren presidenttikaudella tuli tavaksi kutsua Mannerheim-ristin ritarit aina paikalle.

Muiden osalta varmaankin juuri niin kuin arvelitkin. Veikkailemalla ja kyselemällä tai esimerkiksi sometilejä kyttäämällä. Voi toki olla, että toimittajilla on myös epävirallisia tietolähteitä presidentin kansliassa.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mitä on hiusdeodorantti? Toki nimen perusteella voi jotain päätellä, mutta kuulostaa oudolta. Tenttikirjassa mainittiin Wellaflex Deo-niminen hiusdeodorantti, joka oli myynnissä ainakin 1960-luvulla (kirja käsittelee mm. mainontaa 1960-luvun Suomessa). Google ei tuntenut kuin yhden hakutuloksen verran, eikä siitä ollut apua.

Kyseinen tuote on ollut Wellaflex Deo hiuskiinne + deodorantti.

Jotain mahdollisesti saman kaltaista tuotetta myydään tänäkin päivänä.

 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
j''halli

Käykö Isonmäen jäähallissa visa electron lipunmyynnissä? Onnistuuko jäähallin kioskilla asiointi samalla kortilla?

Käy ja onnistuu. Paitsi että kovasti vaahtoilevat oluet porilaiset ovat kuuleman mukaan mieluiten myyneet käteisellä ja ilman kuittia.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kysyisin, että onko eilen viihteellä ollut Mari Samuelsson suomalaista sukua? Kaverini mukaan Mari nimi ja juntit suomalaiset kasvonpiirteet voivat johtua ainoastaan suomalaisista sukujuurista. Sen sijaan demarisievisestä innostuminen onnistuu ihan perus kansankotisvenssoniltakin, koska ideologia on siellä sama.

Mari-nimi on yleinen Suomessa ja Virossa, mutta ei tosiaankaan perusnimi ruotsalaisille. Ruotsissa on kuitenkin myös sellaisia Mari-nimisiä naisia, joilla ainakaan vanhemmat eivät ole Suomesta. Voi toki olla, että monella heistä on kuitenkin joku kaukaisempi sukulaisuussuhde Suomeen.

Jani Sievisen heila Mari Samuelssonista en osaa sanoa juuta tai jååta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös